Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 13 éve
hosszú csúszás > azonnali elvégzésbármiből csúszáseaglesmcnabbvizsgaidőszakban tanulás < bármi más 😊konquerorbármikor tanulás < bármi másHöri
több mint 13 éve
bármiből csúszásvizsgaidőszakban tanulás < bármi más 😊konquerorbármikor tanulás < bármi másHöri
tök mindegy, mert ha pár óra múlva kinéznek, ugyanúgy szétbasszák a fejed 😀fetomyráadásul öcsém-bátyám sincs itthon hogy elvégezné helyettem a piszkos melót.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
tök mindegy, mert ha pár óra múlva kinéznek, ugyanúgy szétbasszák a fejed 😀most várjam meg amíg fater/muter szétbassza a fejem, mert nincs ellapátolva? 😛Elállhatna már ez a rohadt hóesés... Kezdem unni a lapátolását; hiába van új hólapát -azért ilyen gyakran nem akarom hasznáni...iktriadVárd meg amíg mind leesik. 😉 😛apeszos
ráadásul még tanulnom is kéne... áááááááááááááááááááááááááááááhhh :mad:eaglesmcnabb
több mint 13 éve
bármikor tanulás < bármi másvizsgaidőszakban tanulás < bármi más 😊konquerorVárd meg amíg mind leesik. 😉 😛apeszosmost várjam meg amíg fater/muter szétbassza a fejem, mert nincs ellapátolva? 😛
ráadásul még tanulnom is kéne... áááááááááááááááááááááááááááááhhh :mad:eaglesmcnabb
több mint 13 éve
Mifelénk még meg sem kezdte a városi koszfenntartó vállalat az utak takarítását. Már megint meglepte őket, hogy télen havazni szokott. Minden kib.szott évben meglepődnek. Tetejében fél Pest az ablakom alatt káromkodik, mert nem takarítják a havat. Káromkodni, meg kürtölni van eszük vazzeg! Kapjanak fel egy lapátot és takarítsák el, ha nem tetszik. Büdös pesti bunkók... :mad:
több mint 13 éve
vizsgaidőszakban tanulás < bármi más 😊most várjam meg amíg fater/muter szétbassza a fejem, mert nincs ellapátolva? 😛Elállhatna már ez a rohadt hóesés... Kezdem unni a lapátolását; hiába van új hólapát -azért ilyen gyakran nem akarom hasznáni...iktriadVárd meg amíg mind leesik. 😉 😛apeszos
több mint 13 éve
most várjam meg amíg fater/muter szétbassza a fejem, mert nincs ellapátolva? 😛Elállhatna már ez a rohadt hóesés... Kezdem unni a lapátolását; hiába van új hólapát -azért ilyen gyakran nem akarom hasznáni...iktriadVárd meg amíg mind leesik. 😉 😛apeszos
ráadásul még tanulnom is kéne... áááááááááááááááááááááááááááááhhh :mad:
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
így van, én is azért nem lapátolom, mert szakad le öklömni pelyhekben, ellapátolom, max két óra, és ugyanakkora a hó..Elállhatna már ez a rohadt hóesés... Kezdem unni a lapátolását; hiába van új hólapát -azért ilyen gyakran nem akarom hasznáni...iktriadVárd meg amíg mind leesik. 😉 😛apeszos
több mint 13 éve
Elállhatna már ez a rohadt hóesés... Kezdem unni a lapátolását; hiába van új hólapát -azért ilyen gyakran nem akarom hasznáni...iktriadVárd meg amíg mind leesik. 😉 😛
több mint 13 éve
Elállhatna már ez a rohadt hóesés... Kezdem unni a lapátolását; hiába van új hólapát -azért ilyen gyakran nem akarom hasznáni...
több mint 13 éve
Hogy teremt Orbán 1 millió munkahelyet?- 2 milliót kirúgat 1 milliót visszavesz...
több mint 13 éve
kedves volt a Népszabadságtól, hogy átengedte a fotóportfólióját
több mint 13 éve
több mint 13 éve
Előkerestem az elszámolásokat, amiket küldtek. 2007 óta vagyok tag, az első 2 éviből kukkot sem értek, annyira zagyva az egész. A tavalyinál van olyan rész, hogy éves hozam. De az csak arra az évre vonatkozik. Ott világosan leírja, hogy a reálhozam az inflációval csökkentett hozam 17% volt, és ott van az összeg is. Elvileg akkor valami ilyesmivel lehet kalkulálni.
több mint 13 éve
Egyébként; ennek a magánnyugdíjpénztárosdinak az alapvetései engem nagyon emlékeztetetnek egy Unit Linked nevezetű, még mind a mai napig áldozatait szedő, népbutító csalárdságra. Bár határozottan jobb annál, de mégis van némi deja vu érzésem... 😕
több mint 13 éve
Farkatlanok=gerinctelenek(Nem kell belinkelni, majd én belinkelem facebookon 😛)
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 13 éve
A reál az "áruértékben kifejezett" értéket jelenti, vagyis a nominális hozam inflációval csökkentett értéke nem egészen pontos kifejezés. Fura ez, mert elméletben működik, gyakorlatban a reálhozam relatív megítélésű (központi, banki, egyéni: ez máris három különböző). Előfordulhat, hogy pl. az egyéni "realizálás" messze veszteséges egy központi, vagy banki reálértéken jövedelmezőnek számított ügyletnek... 😀. A bankbiznic csodája.Csak azt ne felejtse senki, hogy amit kivehetesz az a reálhozam, nem az egész hozam. Gyakorlatilag a minden egyes évi inflációval csökkentett összeg.És azt honnan lehet megtudni, hogy mennyi hozama volt a MNYP tagdíjnak eddig? Milyen összegről lehet szó, amit mondjuk valaki visszakap?GRAFIElvileg minden évben kellett, hogy kapjál a pénztáradtól levelet, amiben fel vannak tüntetve a befizetéseid és az aktuális hozamod.Zolika
Ezt fogalmam sincs, hogy lehet kiszámolni, vagy kapunk-e róla valamit.zinedine5
A számítási metódus cégtitoknak minősül, szerintem; mindenki csak találgat. Az sem kizárt, hogy cégenként változik. Kb. olyan ez, mint a THM/EBKM mutatók a banknál... ha ezerszer számolod se stimmel valami 😀 , de legális és szabályszerű. Ellenben a tájékoztatási kötelezettségük él. Összegszerűen biztosan kell tájékoztatást adniuk (évente legalább egyszer maguktól, de az ügyfél kérésre mindenképp), ha máshoz nem is, ehhez az infóhoz hozzá lehet jutni.
több mint 13 éve
Csak azt ne felejtse senki, hogy amit kivehetesz az a reálhozam, nem az egész hozam. Gyakorlatilag a minden egyes évi inflációval csökkentett összeg.És azt honnan lehet megtudni, hogy mennyi hozama volt a MNYP tagdíjnak eddig? Milyen összegről lehet szó, amit mondjuk valaki visszakap?GRAFIElvileg minden évben kellett, hogy kapjál a pénztáradtól levelet, amiben fel vannak tüntetve a befizetéseid és az aktuális hozamod.Zolika
Ezt fogalmam sincs, hogy lehet kiszámolni, vagy kapunk-e róla valamit.
több mint 13 éve
Zolika
911
És azt honnan lehet megtudni, hogy mennyi hozama volt a MNYP tagdíjnak eddig? Milyen összegről lehet szó, amit mondjuk valaki visszakap?GRAFIElvileg minden évben kellett, hogy kapjál a pénztáradtól levelet, amiben fel vannak tüntetve a befizetéseid és az aktuális hozamod.
több mint 13 éve
És azt honnan lehet megtudni, hogy mennyi hozama volt a MNYP tagdíjnak eddig? Milyen összegről lehet szó, amit mondjuk valaki visszakap?GRAFIAz első kérdésre az éves értesítő tartalmazza a választ, a másodikat nem tudom.
több mint 13 éve
És azt honnan lehet megtudni, hogy mennyi hozama volt a MNYP tagdíjnak eddig? Milyen összegről lehet szó, amit mondjuk valaki visszakap?
több mint 13 éve
Én csak azt nem értem, hogy a magasabb jövedelműek miért maradnának meg rosszabb feltételek mellett a magánpénztárban? Ingyen nem szoktam szentbeszédezni, de amelyik vastagabb tárcásnak van némi esze, az átmegy államiba, és a minimumon tartja a befizetéseit. Az a pénz úgyis úszott (főleg egy 30-asnak esélye nincs nyugdíjra), de inkább fektesse az a feletti pénzét pl. egy Andrássy úti ingatlanba és nyugdíj előtt adja el, mint egy amúgy is tőkevesztett alapba fizessen, bízva a nyugis öregkorban. Legalábbis ez lenne a racionális megoldás - szerintem. Akárhogyan is nézegetem ezt a dolgot, a magánnyugdíjpénztáraknak - a jelen gazdasági szituációban - sehogyan nincs racionalitása... kivéve, ha az egy a cég által támogatott alap, és a befizetések nagyobb részét a cég állja. Akkor megéri a cég által preferált mgnypt-nál maradni. Egyébként; sok országban, pl. Szlovákiában is végbement hasonló.
A kimentett pénzek legalizálása engem sokkal jobban felcsesz. Az "off-shore lovagok" nem köpeny alatt hanem dicsben és glóriában hozzák az unijós határok közé a lumpi-pumpi milliárdokat? A dologban a legszebb, hogy annyira hihetetlenül kreatívak voltak, hogy anno 20 évig Interpol-listás "paradicsomokba" vitték a stexet, csak aztán hopplá lett a junijóval, mert no legal access to own money. Shit! I've got a shitload of money, but i can't access to it? Sucks. Watch for experts! Erre már a szabócsi dzsumbujegban is azt mondja a Dézső bá: "ha hülye vagy vazzeg, ne csinájjad!" 😀 Idiots! Ha majd adótámogatást is megszavaznak maguknak (pl.: befektetéstámogatás jogcímen) a pénz legalizálásáért, akkor a büszke magyar parasztot nem csak meglopták, hülyének nézték, és bepalizták, hanem meg is b@szták tejszinen. :mad:
"Jó ez a hely, csak sok itten a köcsög".
több mint 13 éve
http://www.origo.hu/itthon/20101217-verrel-kopott-le-egy-rendort-egy-hivfertozott-nyirbatorban.htmlBecsületsértés?? Lazán gyilkossági kísérlet nálam...
több mint 13 éve
ettől függetlenül egy hasonmásversenyt lazán megnyernél bármikor 😀ja elbasztam 😛haromtÉs Childressnél 15 évvel fiatalabb vagyok, ha nem látszik, akkor is! 😊vadibandi
több mint 13 éve
Azaz Bradnél, Josh 12 évvel fiatalabb nálam.ja elbasztam 😛haromtÉs Childressnél 15 évvel fiatalabb vagyok, ha nem látszik, akkor is! 😊vadibandi