Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 5 éve
Egyetértek.Pont az lenne a logikus, hogy nem akkor vezetik be az efféle intézkedéseket, ha a vírus beindul, hanem előtte, hogy ne induljon be.Abban, hogy sporteseménynél az élmény marad el, a metrónál,busznál meg leáll a gazdaság kb..Hiszen gyalog nem fognak elmenni akkora távot a munkahelyre, ami metróval is 20-30 perc. De nyilván ez az egy megoldás marad a végére, azokon a területeken ahol ez a vírus beindul, ugyanúgy mint Wuhanban. Szépen otthon marad mindenki majd, amíg el nem ül az egész..Csak ugye nálunk ezt nem fogja elbírni sem a gazdaság, sem az állampolgárok "megtakarítása", sem csomó vállalkozás.még jó hogy 100 fő fölötti rendezvényeket tiltanak be, így MTK meccsre ugyanúgy mehetek 😀Mondjuk nem tudom, a 4-6 vonala, a metrók vagy mondjuk egy egyetemi előadás miben különbözik egy tipikus 100 fős rendezvénytől😀
eaglesmcnabb
dankodavid
topin
Ha valaki megbetegszik, akkor úgyis ülhet otthon vagy korházban, akár van megtakarítása, akár nincs.
Akkor meg megintcsak azt mondom, ha már úgyis otthonülés lesz, hogy logikusabb ha egészségesen ülünk otthon.
A gazdaság miatt meg jelen helyzetben értelmetlen aggódni. Előbb legyen túl a világ a krízisen, aztan majd utólag kiszámolják.
10 év óta brutál konjunktúra van, a világgazdaság is, a magyar is el fogja bírni, nem omlik össze. Legfeljebb néhol kisebb lesz a profit.
Sobri Jóska
Csak ahogy korábban többször is rávilágítottál, őket nem az érdekli, hogy nekünk mi az érdekünk (most hány cég csődöl be, vagy hány ember hal meg) kizárólag úgy gondolkodnak, hogy a hatalom megtartása érdekében mi a legkedvezőbb forgatókönyv. És úgy fognak eljárni. Nem hinném hogy egy járvány miatt kibújnának a bőrükből, és teljes szemléletváltáson mennének át.
több mint 5 éve
tessék, az eredménykövetőt már nem írtam bele a címbe, pedig gondolkoztam rajtabowl.hu/forum/egyeb-temak/koronavirus-2020

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
minden a World War Z könyv alapján megy, apró változásokkalHát ez hogy maradnak nyitva az iskolák nem túl okos döntés." a betegség a gyerekeknél nem jellemző, ezért indokolatlan az iskolák bezárása" 😂
Remélem folyamatosan monitorozzák a helyzetet.
Bazzani
Most nem értem. A gyerekek immunisak rá vagy csak enyhe tünet jön ki rajtuk? Az enyhe tünet nem ferzőz? Néhány nagyi kezdhet rettegni... (ha valóban lesz járvány)
peach

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Egyébként kb pont egy hete morfondíroztam azon, hogy vajon ez, az offtopic vagy a politika lesz a koronavírus topik...?! Kb mint annó a nagy elvándorlás idején, mikor a broncos topic alakult át sérelem kibeszélővé a csevegő mellett 😀fel is akartam vetni, h nem kellene-e egy "világjárvány" vagy "egészségügy" topik 😀
peach
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Egyébként kb pont egy hete morfondíroztam azon, hogy vajon ez, az offtopic vagy a politika lesz a koronavírus topik...?! Kb mint annó a nagy elvándorlás idején, mikor a broncos topic alakult át sérelem kibeszélővé a csevegő mellett 😀
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
Amennyire momentán bárki is lehet szakmai egy olyan szituban, ami erősen infohiányos.Elég szakmai volt, nem?Hát ez hogy maradnak nyitva az iskolák nem túl okos döntés.Az volt Gulyás indoklása, hogy a vírus szinte nem fertőzi a gyerekeket.
Bazzani
Sobri Jóska
Vrij6
több mint 5 éve
14:24Több mint hatvanezer speciális maszk van
Legkésőbb ma éjfélig megtörténik a határellenőrzés visszaállítása.
14:19
Csak magyar állampolgárok jöhetnek be az országba
több mint 5 éve
A BBC szerint ez azért van, mert a szülők nem teszik ki a gyereküket a fertőzés veszélyének, míg egy dolgozó/tanuló felnőttnek nincs nagyon lehetősége pl otthon maradniHát ez hogy maradnak nyitva az iskolák nem túl okos döntés.Az volt Gulyás indoklása, hogy a vírus szinte nem fertőzi a gyerekeket.
Bazzani
Sobri Jóska
de találtam ilyet is:
"This is likely because children have healthier lungs than adults do (they don't smoke and have fewer years of exposure to pollution) and because adults are more likely to have dangerous immune responses to respiratory diseases, experts told Live Science last month. "
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Hát ez hogy maradnak nyitva az iskolák nem túl okos döntés." a betegség a gyerekeknél nem jellemző, ezért indokolatlan az iskolák bezárása" 😂
Bazzani
Most nem értem. A gyerekek immunisak rá vagy csak enyhe tünet jön ki rajtuk? Az enyhe tünet nem ferzőz? Néhány nagyi kezdhet rettegni... (ha valóban lesz járvány)
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
Hát ez hogy maradnak nyitva az iskolák nem túl okos döntés.ha a szülők meehetnek dolgozni, akkor kevés értelme van, mert két hetet elég sokan nem tudnak, marad a táppénz vagy nagyszülők, utóbbi most nem praktikus.......
Bazzani
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Elég szakmai volt, nem?Hát ez hogy maradnak nyitva az iskolák nem túl okos döntés.Az volt Gulyás indoklása, hogy a vírus szinte nem fertőzi a gyerekeket.
Bazzani
Sobri Jóska
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Milyen szerencse, hogy az altalanos iskolai tanarok fiatalok es nem kell eljutniuk munkaba.Hát ez hogy maradnak nyitva az iskolák nem túl okos döntés.Az volt Gulyás indoklása, hogy a vírus szinte nem fertőzi a gyerekeket.
Bazzani
Sobri Jóska
Pulvis et umbra sumus.
több mint 5 éve
Ironikusan értettem nyilván..hogy ezért húzzák és kockáztatnak..számomra is érthetetlenül. Minél hosszabb ideig lesz bezárva egy vállalkozás, annál nagyobb az esélye a csődnek..A magyar emberek máról-holnapra élnek, a vállalkozások jelentős része nem bírja el a több hónapos bevétel kiesést..A saját környezetemben már most van 3 olyan vállalkozás, ahol a tulajdonos megérzi a jelenlegi visszaesést..és ez ugye sehol nincs egy mindenki maradjon otthon szitutól..Márpedig minél több ilyen lesz, annál jobban szembesülnek az emberek a rossz gazdasági helyzettel és ébrednek fel ebből a mondvacsinált dübörgő gazdaságú magyar valóságból..Pont az lenne a logikus, hogy nem akkor vezetik be az efféle intézkedéseket, ha a vírus beindul, hanem előtte, hogy ne induljon be.Abban, hogy sporteseménynél az élmény marad el, a metrónál,busznál meg leáll a gazdaság kb..Hiszen gyalog nem fognak elmenni akkora távot a munkahelyre, ami metróval is 20-30 perc. De nyilván ez az egy megoldás marad a végére, azokon a területeken ahol ez a vírus beindul, ugyanúgy mint Wuhanban. Szépen otthon marad mindenki majd, amíg el nem ül az egész..Csak ugye nálunk ezt nem fogja elbírni sem a gazdaság, sem az állampolgárok "megtakarítása", sem csomó vállalkozás.még jó hogy 100 fő fölötti rendezvényeket tiltanak be, így MTK meccsre ugyanúgy mehetek 😀Mondjuk nem tudom, a 4-6 vonala, a metrók vagy mondjuk egy egyetemi előadás miben különbözik egy tipikus 100 fős rendezvénytől😀
eaglesmcnabb
dankodavid
topin
Ha valaki megbetegszik, akkor úgyis ülhet otthon vagy korházban, akár van megtakarítása, akár nincs.
Akkor meg megintcsak azt mondom, ha már úgyis otthonülés lesz, hogy logikusabb ha egészségesen ülünk otthon.
A gazdaság miatt meg jelen helyzetben értelmetlen aggódni. Előbb legyen túl a világ a krízisen, aztan majd utólag kiszámolják.
10 év óta brutál konjunktúra van, a világgazdaság is, a magyar is el fogja bírni, nem omlik össze. Legfeljebb néhol kisebb lesz a profit.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Amúgy kis korona update:és Téged is meghőmérőztek? 😊
Feleségem 29en én múlt szombaton repultem haza, Ferihegyen semmi nem volt, semmi ellenőrzés.
Kedden jöttem vissza Máltára, itt a reptéren felállítottak hőmérséklet merő állomásokat és minden utasnak megnézték ...
csebi
szerk: most megy a zoperatív törzs sajttája, a retekklubbos nő kérdezte, hgoy megy-e akkor a hőmérőzés a határokon
Szerkesztette: slowmotion
több mint 5 éve
Hát ez hogy maradnak nyitva az iskolák nem túl okos döntés.Megvárják, míg kicsit szarabb lesz a helyzet?
Bazzani
Nem értem... Bár, ami késik nem múlik...
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Hát ez hogy maradnak nyitva az iskolák nem túl okos döntés.Az volt Gulyás indoklása, hogy a vírus szinte nem fertőzi a gyerekeket.
Bazzani
több mint 5 éve
A legfontosabb intézkedések:beutazási tilalom Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból, kivéve, ha magyarokról van szó, nekik karantént rendelnek el;
a szlovén, osztrák határokon is szigorítások lesznek, vonatok és buszok járatokat leállítják;
szankciókat kapnak a valótlan nyilatkozatokat tevők, és azok is, akik megszegik a karantént;
egyetemi oktatás csak távoktatásként történhet.
100 főnél nagyobb beltéri, 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják; ez munkahelyekre nem vonatkozik;
felfüggesztik a Határtalanul programot;
a külföldi kirándulásokat is a diákoknak megtiltják.
több mint 5 éve
Hát ez hogy maradnak nyitva az iskolák nem túl okos döntés.Remélem folyamatosan monitorozzák a helyzetet.
több mint 5 éve
www.facebook.com/Indexhu/videos/1112234425613748/
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
több mint 5 éve
Pont az lenne a logikus, hogy nem akkor vezetik be az efféle intézkedéseket, ha a vírus beindul, hanem előtte, hogy ne induljon be.Abban, hogy sporteseménynél az élmény marad el, a metrónál,busznál meg leáll a gazdaság kb..Hiszen gyalog nem fognak elmenni akkora távot a munkahelyre, ami metróval is 20-30 perc. De nyilván ez az egy megoldás marad a végére, azokon a területeken ahol ez a vírus beindul, ugyanúgy mint Wuhanban. Szépen otthon marad mindenki majd, amíg el nem ül az egész..Csak ugye nálunk ezt nem fogja elbírni sem a gazdaság, sem az állampolgárok "megtakarítása", sem csomó vállalkozás.még jó hogy 100 fő fölötti rendezvényeket tiltanak be, így MTK meccsre ugyanúgy mehetek 😀Mondjuk nem tudom, a 4-6 vonala, a metrók vagy mondjuk egy egyetemi előadás miben különbözik egy tipikus 100 fős rendezvénytől😀
eaglesmcnabb
dankodavid
topin
több mint 5 éve
idős hal meghalHát gondolom az első ajtoknal levő tumultust akarják csökkenteni vele. 😀Kis hal is hal alapon haladunk..
roberto23
topin
bocs a morbid poénért
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Hát gondolom az első ajtoknal levő tumultust akarják csökkenteni vele. 😀Kis hal is hal alapon haladunk..
roberto23
több mint 5 éve
Hát gondolom az első ajtoknal levő tumultust akarják csökkenteni vele. 😀Azt amit nyáron. gondolom 3 hónapra nem küldi táborba mert ilyen árak mellett rámenne a gatyája.és a szülők mit csinálnak a gyerekkel?Nem is a gazdaság teljes leállításának hiányát kérem számon bárkin, de az óvodák, iskolák bezárása sokkal égetőbb, mint a 100+ főnél nagyobb rendezvények betiltása.Abban, hogy sporteseménynél az élmény marad el, a metrónál,busznál meg leáll a gazdaság kb..Hiszen gyalog nem fognak elmenni akkora távot a munkahelyre, ami metróval is 20-30 perc. De nyilván ez az egy megoldás marad a végére, azokon a területeken ahol ez a vírus beindul, ugyanúgy mint Wuhanban. Szépen otthon marad mindenki majd, amíg el nem ül az egész..Csak ugye nálunk ezt nem fogja elbírni sem a gazdaság, sem az állampolgárok "megtakarítása", sem csomó vállalkozás.még jó hogy 100 fő fölötti rendezvényeket tiltanak be, így MTK meccsre ugyanúgy mehetek 😀Mondjuk nem tudom, a 4-6 vonala, a metrók vagy mondjuk egy egyetemi előadás miben különbözik egy tipikus 100 fős rendezvénytől😀
eaglesmcnabb
dankodavid
topin
dankodavid
domino hatás
Negritis
Szóval nem értem miért ez az első érv ellene (most nem rád gondolok elsősorban)
"A BKK határozatlan időre felfüggeszti az elsőajtós felszállásra vonatkozó szabályokat, vagyis a járműveken minden ajtón fel lehet szállni az utasoknak."
nem tartom magam hülyének, de ebben kurvára nem értem a logikát. kurva nagy agysebészek dolgozhatnak ott is 😀
Eleve sokkal kevesebb ember száll fel csak elsőajtósra.
eaglesmcnabb
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
Mindenki megall fel meterre a vezetotol, aki jegyet vesz, virust is kaphat vagy atadhat. Marmint az elsoajtos felszallasnal. Ez ertheto dontes ilyen teren. Kar, ha valaki betegen felszall, ugy is a busz harmadat megfertozi.Azt amit nyáron. gondolom 3 hónapra nem küldi táborba mert ilyen árak mellett rámenne a gatyája.és a szülők mit csinálnak a gyerekkel?Nem is a gazdaság teljes leállításának hiányát kérem számon bárkin, de az óvodák, iskolák bezárása sokkal égetőbb, mint a 100+ főnél nagyobb rendezvények betiltása.Abban, hogy sporteseménynél az élmény marad el, a metrónál,busznál meg leáll a gazdaság kb..Hiszen gyalog nem fognak elmenni akkora távot a munkahelyre, ami metróval is 20-30 perc. De nyilván ez az egy megoldás marad a végére, azokon a területeken ahol ez a vírus beindul, ugyanúgy mint Wuhanban. Szépen otthon marad mindenki majd, amíg el nem ül az egész..Csak ugye nálunk ezt nem fogja elbírni sem a gazdaság, sem az állampolgárok "megtakarítása", sem csomó vállalkozás.még jó hogy 100 fő fölötti rendezvényeket tiltanak be, így MTK meccsre ugyanúgy mehetek 😀Mondjuk nem tudom, a 4-6 vonala, a metrók vagy mondjuk egy egyetemi előadás miben különbözik egy tipikus 100 fős rendezvénytől😀
eaglesmcnabb
dankodavid
topin
dankodavid
domino hatás
Negritis
"A BKK határozatlan időre felfüggeszti az elsőajtós felszállásra vonatkozó szabályokat, vagyis a járműveken minden ajtón fel lehet szállni az utasoknak."
nem tartom magam hülyének, de ebben kurvára nem értem a logikát. kurva nagy agysebészek dolgozhatnak ott is 😀
eaglesmcnabb
több mint 5 éve
Azt amit nyáron. gondolom 3 hónapra nem küldi táborba mert ilyen árak mellett rámenne a gatyája.és a szülők mit csinálnak a gyerekkel?Nem is a gazdaság teljes leállításának hiányát kérem számon bárkin, de az óvodák, iskolák bezárása sokkal égetőbb, mint a 100+ főnél nagyobb rendezvények betiltása.Abban, hogy sporteseménynél az élmény marad el, a metrónál,busznál meg leáll a gazdaság kb..Hiszen gyalog nem fognak elmenni akkora távot a munkahelyre, ami metróval is 20-30 perc. De nyilván ez az egy megoldás marad a végére, azokon a területeken ahol ez a vírus beindul, ugyanúgy mint Wuhanban. Szépen otthon marad mindenki majd, amíg el nem ül az egész..Csak ugye nálunk ezt nem fogja elbírni sem a gazdaság, sem az állampolgárok "megtakarítása", sem csomó vállalkozás.még jó hogy 100 fő fölötti rendezvényeket tiltanak be, így MTK meccsre ugyanúgy mehetek 😀Mondjuk nem tudom, a 4-6 vonala, a metrók vagy mondjuk egy egyetemi előadás miben különbözik egy tipikus 100 fős rendezvénytől😀
eaglesmcnabb
dankodavid
topin
dankodavid
domino hatás
Negritis
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!