Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 11 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Tehát legyen joguk mindenhez, ami más polgárokat is megillet, de ne házasodhassanak, amihez viszont rajtuk kívül minden polgárnak joga van. Csak nekem akad ki az "ellentmondás-detektor"?

A másik, aki volt már polgári esküvőn az tudja, hogy azon kb annyi "szentség" van, mint egy autó adás-vétel aláírásában. Két ember "megígér" valamit, amit két tanú ellenjegyez, ennyi a lényegi rész. Mivel ugye a kommunizmusban nem komálták a vallásosságot, így szervezték ki a "szentség" alól. Továbbá, ha ez is szentség lenne, akkor aki nincs megkeresztelve, vagy nem konfirmált, ne adj Isten nem keresztény, az egyáltalán nem házasodhatna. Na szóval ez is lerombolva.

Én, mint gyakorló keresztény gyakran elgondolkodom "hívő" társaim felfogásán és lesújt, hogy egy alapjába véve szereteten, megértésen és megbocsájtáson alapuló vallást hogyan tesznek a(z) (egyik) legkirekesztőbbé a világon.
Nem akarok "hitvitákba" belemenni, de ugye az egyik imánk is így szól: "És bocsásd meg vétkeinket,
Miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek"

Ezek szerint azoknak is meg kell(ene) bocsájtanunk, akik vétkeztek ellenünk, ergo nem szabadna haragudni rájuk, de az (ál?)keresztények haragudnak olyan emberekre, akik ellenük semmi rosszat nem tettek. Nem érdekes kettősség ez?
több mint 11 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
Gondolom, aki ellenzi a melegek közötti polgári házasságot és azzal indokolja, hogy az egy szentség (egyébként nem az, ez egy szerződés, amit ugye normál esetben azzal kötök, akivel akarok, ha a másik fél cselekvőképes) az ellenzi a házasság bontását is, hisz ugye "amit Isten összekötött azt ember szét nem választhatja" amúgy is furcsa, hogy nálunk tiltják, míg a nálunk jóval vallásosabb latin népek nagyrészénél, meg ugye például Izraelben engedélyezett.😉

Az örökbefogadás már egy érdekesebb kérdés valamilyen szinten mindkét oldalnak igaza van benne, de én mégis erősebb érvnek érzem azt, hogy még ez is jobb, mint az árvaház. Mondjuk ma is fogadhatnak örökbe, de így csak egyikük lesz gyám, plusz ugye a törvény inkább a házasságban élők örökbefogadását preferálja, így csak azok a gyerekek kerülhetnek így melegekhez, akik (csúnyán hangzik, de máshogy nem tudom megfogalmazni) senkinek se kellenek. 😉

Házasság témához meg hozzátenném, hogy a melegházasság az fúj, bezzeg az normális, hogy unokatestvérek házasodhatnak meg gyereket is csinálhatnak (szerintem ez utóbbi jóval problémásabb) 😉Jughead
És ez így is van rendjén.
Ma már nincsenek Magyarországon zsúfolt árvaházak, nevelőszülős rendszer van ahol a szülők a saját gyermekeikkel együtt nevelik az "árvát", igaz én inkább "bérszülős" rendszernek hívnám (asszem 80papír jár egy gyermek után).Van egy munkatársam akik 2 évig neveltek legutóbb egy kicsit mire sikerült örökbefogadókat találni.
Működik a rendszer, nem kell ezen változtatni.

Megmondom őszintén engem nem érdekel a felvonulás, a melegházasság én egy dolgot elleneznék, azt, hogy a melegek gyermekeket fogadhassanak örökbe. Ezt sem azért mert azt gondolom, hogy rossz/rosszabb szülők lennének, mint a hetero párok, nem. Egy dolog miatt nem támogatnám, az maga a Gyermek. Aki egy napon felnő, iskolába jár, erkölcstanra/hittanra/biológia órákra, lesznek osztálytársai -és ne legyünk naivak- megbélyegzik, csúfolják és egy idő után, az őt ért befolyásoló tényezők, külső ingerek hatására a saját "szülei" ellen fordulhat.Vajon hány éves korában jön rá, hogy ő nem a többség által elfogadott és követendőnek tartott családmodellben él?Hat-nyolc-tíz?És megérti majd.....?
több mint 11 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
Tulajdonképpen ez kellett az egyház beröffentéséhez, és felvirágzásához. Sok-sok buzi az Úrban. Zengjünk el hát a buzikért egy halleluját, isten dicsőségére, ámen.Sobri Jóska
Mondjuk Ferenc pápa már ilyen tekintetben már jóval elfogadóbb, csak ekkora nyáj reformálása nem megy egyik napról a másikra, meg valószínűleg 2\3a sincs az enklávéban, hogy csak úgy hipphopp átírja a katekizmust 😊

több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500
Gondolom, aki ellenzi a melegek közötti polgári házasságot és azzal indokolja, hogy az egy szentség (egyébként nem az, ez egy szerződés, amit ugye normál esetben azzal kötök, akivel akarok, ha a másik fél cselekvőképes) az ellenzi a házasság bontását is, hisz ugye "amit Isten összekötött azt ember szét nem választhatja" amúgy is furcsa, hogy nálunk tiltják, míg a nálunk jóval vallásosabb latin népek nagyrészénél, meg ugye például Izraelben engedélyezett.😉

Jughead
ugye azért lett külön polgári házasság annak idején, hogy ezt az egyházas, szentes témát kizárják legalább részben a házasságból (abszolutista állam 1 vs.0 egyház)
én a magam részéről ezt a heves indulatot nem értem, hogy miért képes emberekben más emberek magánélete ekkora indulatokat gerjeszteni. Hát nem mindegy, hogy Béla meg Józsi összeházasodik-e? Dehogynem. Nem lesz nekem attól se rosszabb, se jobb, de ha nekik jobb, akkor miért ne?
több mint 11 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 338

Az örökbefogadás már egy érdekesebb kérdés valamilyen szinten mindkét oldalnak igaza van benne, de én mégis erősebb érvnek érzem azt, hogy még ez is jobb, mint az árvaház. Mondjuk ma is fogadhatnak örökbe, de így csak egyikük lesz gyám, plusz ugye a törvény inkább a házasságban élők örökbefogadását preferálja, így csak azok a gyerekek kerülhetnek így melegekhez, akik (csúnyán hangzik, de máshogy nem tudom megfogalmazni) senkinek se kellenek. 😉

Házasság témához meg hozzátenném, hogy a melegházasság az fúj, bezzeg az normális, hogy unokatestvérek házasodhatnak meg gyereket is csinálhatnak (szerintem ez utóbbi jóval problémásabb) 😉
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
..És hát tudtommal Isten előtt is mindenki egyenlő, ilyen alapon az egyházi esküvőt se tagadnám meg tőlük... De az az egyház dolga.Jakehomer
"Ezért tette őket az Isten a gyalázatos vágyak rabjává. Asszonyaik a természetes nemi élet helyett természetellenes életet folytattak s szintúgy a férfiak, abbahagyva a nőkkel való természetes nemi élést, vad gerjedelmükben egymásba szerettek, a férfiak férfiakkal fertelmeskedtek. s megkapták tévelygésüknek érdemük szerint való jutalmát."

A poklot.JC6
Ez egy gyakran idézett passzus Páltól, de aki olvasta az egészet, az tudja, hogy ez azokról szól, akik "hisz noha az Istent ismerték, még sem dicsőítették őt, mint Istent s hálát sem adtak őnéki. Hitvány okoskodásba merülve, sötétség borult balgatag szívükre. S kérkedve bölcsességükkel, bolondokká lettek, az örök Isten dicsőségét felcserélték elmúlandó ember, madár, barom, csúszó-mászó féreg képmásával."

Mindenesetre érdekes dolog ez Istentől, hogy buzivá teszi azokat, akik nem dicsőítik...Jakehomer
... de működik, mert "mikor buzivá lettek, konkrétan pappá és szerzetessé, be is indult az dicsőítés, és csak dicsőítették, és buzultak, és dicsőítették, és buzultak, míg bele nem fáradtak, de már visszacsinálni nem lehetett. Aztán lőn az ifjú nemdicsőítők beszervezése, buzivátétele, és így tovább, ámen!"
Tulajdonképpen ez kellett az egyház beröffentéséhez, és felvirágzásához. Sok-sok buzi az Úrban.
Zengjünk el hát a buzikért egy halleluját, isten dicsőségére, ámen.

több mint 11 éve
Jakehomer Carolina Panthers Kentucky Wildcats 22 664 — Panthers fan
..És hát tudtommal Isten előtt is mindenki egyenlő, ilyen alapon az egyházi esküvőt se tagadnám meg tőlük... De az az egyház dolga.Jakehomer
"Ezért tette őket az Isten a gyalázatos vágyak rabjává. Asszonyaik a természetes nemi élet helyett természetellenes életet folytattak s szintúgy a férfiak, abbahagyva a nőkkel való természetes nemi élést, vad gerjedelmükben egymásba szerettek, a férfiak férfiakkal fertelmeskedtek. s megkapták tévelygésüknek érdemük szerint való jutalmát."

A poklot.JC6
Ez egy gyakran idézett passzus Páltól, de aki olvasta az egészet, az tudja, hogy ez azokról szól, akik "hisz noha az Istent ismerték, még sem dicsőítették őt, mint Istent s hálát sem adtak őnéki. Hitvány okoskodásba merülve, sötétség borult balgatag szívükre. S kérkedve bölcsességükkel, bolondokká lettek, az örök Isten dicsőségét felcserélték elmúlandó ember, madár, barom, csúszó-mászó féreg képmásával."

Mindenesetre érdekes dolog ez Istentől, hogy buzivá teszi azokat, akik nem dicsőítik...

Tepper takarodj!
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress

A poklot.JC6
"Hiábavalóság, csak hiábavalóság, ezt mondja a prédikátor, hiábavalóság, csupa hiábavalóság. Minden hiábavalóság!"

"Mert hiszen az emberek fiainak sorsa és az állatok sorsa egy és ugyanaz a sors. Amint ezek meghalnak, meghalnak azok is. Mindben egyforma az éltető lehelet, és nincs az embernek többje, mint az állatnak. Igen, mindkettő hiábavalóság!
Mindkettő ugyanarra a helyre jut. Mindkettő porból lett és minden visszatér a porba."

"Az igazak és a bölcsek a tetteikkel együtt Isten kezében vannak. Az ember sem a szeretetet, sem a gyűlöletet nem ismeri, mindkettő hiábavalóság a szemében. Mert hiszen mindenkire egy és ugyanaz a sors vár, az igazra és a gonoszra, a tisztára és a tisztátalanra; arra, aki áldozatot mutat be, és arra, aki nem mutat be áldozatot; a jóra és a bűnösre, arra, aki esküszik és arra, aki fél az esküvéstől."

több mint 11 éve
Törölt felhasználó

A poklot.
több mint 11 éve
Jakehomer Carolina Panthers Kentucky Wildcats 22 664 — Panthers fan
Szó se róla, én sem utálom a meleg embereket. Sőt, nem vitatom el a jogaikat sem. Legyen joguk ahhoz, amihez minden egyes polgárnak joga van. De pl. a házasság hadd köttessék már meg egy férfi és egy nő között. Egy gyerek hadd nőjön fel úgy, hogy az apja férfi, az anyja pedig nő, nem transznemű, vagy mittomén, queer (legsúlyosabb betegség mind közül). És hadd vállalhassam fel a véleményemet, hogy nem értek egyet azzal, ahogyan ők viselkednek. Ha ezzel homofób vagyok, akkor vállalom.szaba
Homofób nem attól vagy, hogy valamivel nem értesz egyet, hanem attól, hogy - legalábbis a fentiek alapján - eleve kizártnak tartod, hogy egy buzi decens ember legyen, aki pl képes tisztességesen felnevelni egy gyereket a párjával egyéb dolgok mellett.

Az a baj, hogy halvány segédfogalmad sincs arról, hogyan viselkednek - honnan is lehetne, pont annyira heterogén társaság, mint a heteróké -, legfeljebb néhány (talán provokátor) idiótából általánosítasz. Egyébként még az ő polgárpukkasztónak szánt nyilvános viselkedésük sem zárja ki, hogy jó szülők/nevelők legyenek, persze én is láttam már olyat, amelyikre egy lyukas garast nem bíztam volna, nemhogy egy gyereket.

Állami esküvőre nyilvánvalóan jogosultnak kellene lennie minden állampolgárnak, az sokkal inkább egy szerződés, mint szentség. És hát tudtommal Isten előtt is mindenki egyenlő, ilyen alapon az egyházi esküvőt se tagadnám meg tőlük... De az az egyház dolga.

Tepper takarodj!
több mint 11 éve
Törölt felhasználó
Én homofób vagyok.
A házasság intézménye SZENT.
Az egészséges kapcsolat csakis kizárólag egy FÉRFI és egy NŐ között jöhet létre.
A család így néz ki: APA (hímnemű), ANYA (nőnemű), gyerekek (fiúk vagy lányok).

Egyébként meg adja az Isten, hogy gyerekek ne kerüljenek legalább MO-n melegek "kezei" alá, mert akkor lesz ám elcseszett társadalmunk pár év múlva. Az még hagyján, hogy hogyan fogja kikerülni a mesélj a szüleidről, anyukád micsinál kérdéseket, és hogy nagy valószínűség szerint soha nem fog egy fúrót a kezébe venni - bár lehet, hogy igen, csak más célra..brrr... - de hogy **szottul elcseszett ember lesz az biztos, aki addig fog szónokolni a melegek mellett, amíg még egyre több és több embert nem állít maga mellé, egészen addig, amíg egész Magyarország nem lesz BUZI!
több mint 11 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 258
Szó se róla, én sem utálom a meleg embereket. Sőt, nem vitatom el a jogaikat sem. Legyen joguk ahhoz, amihez minden egyes polgárnak joga van. De pl. a házasság hadd köttessék már meg egy férfi és egy nő között. Egy gyerek hadd nőjön fel úgy, hogy az apja férfi, az anyja pedig nő, nem transznemű, vagy mittomén, queer (legsúlyosabb betegség mind közül). És hadd vállalhassam fel a véleményemet, hogy nem értek egyet azzal, ahogyan ők viselkednek. Ha ezzel homofób vagyok, akkor vállalom.
több mint 11 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 260 — Bears & Illinois fan
Érdekes ez a téma, amin vitáztok. Szerintem itt is az arany középút lenne a megoldás. Én nem érzek olthatatlan vágyat, hogy megdobáljam a felvonulókat (mondjuk elég messze zajlik tőlem), ám úgy gondolom, hogy ez a rendezvény nem szolgálja azt a célt, amire létrehozták. Ugyanígy én nem utálom a melegeket, de kötelező azért ne legyen.....

A liberális hangadók (ez főként MO-n igaz) kommunikációja borzasztó pl ezzel kapcsolatban is, a pofádba nyomják, hogy ezt kell elfogadni, meg szeretni, ha nem, akkor rasszista, homofób, stb. stb vagy. Na ez az, amivel sokkal több embert veszítettek el a rendsezrváltás óta, mint amit megnyertek maguknak.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 11 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Sajnálom, hogy cinikusak és gúnyosak vagytok, pedig csak a véleményem más. Attól, hogy más látószögből vizsgálom a dolgot, és ezzel a "konzervatív", vagy talán már "ultrakonzervatív" nézetemmel ezt váltottam ki belőletek, az is jellemzi, mennyire nem az elfogadásról szól ez az egész.szaba
én veled vagyok szaba

több mint 11 éve
Sajnálom, hogy cinikusak és gúnyosak vagytok, pedig csak a véleményem más. Attól, hogy más látószögből vizsgálom a dolgot, és ezzel a "konzervatív", vagy talán már "ultrakonzervatív" nézetemmel ezt váltottam ki belőletek, az is jellemzi, mennyire nem az elfogadásról szól ez az egész.
több mint 11 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 968
Aki szerint ez normális és elfogadható, csak sajnálni tudom.szaba
miért? Agyvérzést kéne most kapni ettől?Amadeus91
Szerinted ez a két alternatíva van? Tehát aki szerint ez nem normális és nem elfogadható, az ettől idegbeteg? Sajnállak ez esetben.szaba
nem ezt mondom, hanem, hogy miért akkora dolog ez? Irigyelni tudok mindenkit, akinek ez jelenti a napi "kávét", nekem van ennél fontosabb idegeskedni valóm is. (szubjektív)Amadeus91
Azért ekkora dolog, mert teljesen át akarják rendezni a társadalom alapjait. Melegházasság, örökbefogadás, velük ellenkező nézeteket valló csoportok/egyének totális elnémítása. Ezek a célok.szaba
A zsidóvilágösszeesküvés ft. kemtrél már nem pálya? Jön a buzivilágösszeesküvés?Amadeus91
buzi zsidók egészen pontosanbriareos
Illuminati.

Mindig jövőre
több mint 11 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
A faszom kivan már, ha nem tetszenek a melegek, akkor inkább mennétek ki a parkokba-strandokra csajokat sasolni, minthogy itt okoskodtok a semmiről... (asszonyt ha van, azért hagyjátok otthon)

több mint 11 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Szerinted ez a két alternatíva van? Tehát aki szerint ez nem normális és nem elfogadható, az ettől idegbeteg? Sajnállak ez esetben.szaba
nem ezt mondom, hanem, hogy miért akkora dolog ez? Irigyelni tudok mindenkit, akinek ez jelenti a napi "kávét", nekem van ennél fontosabb idegeskedni valóm is. (szubjektív)Amadeus91
Azért ekkora dolog, mert teljesen át akarják rendezni a társadalom alapjait. Melegházasság, örökbefogadás, velük ellenkező nézeteket valló csoportok/egyének totális elnémítása. Ezek a célok.szaba
A zsidóvilágösszeesküvés ft. kemtrél már nem pálya? Jön a buzivilágösszeesküvés?Amadeus91
buzi zsidók egészen pontosan

több mint 11 éve
xrace77 Denver Broncos 4 666
Amiket írtam, már zajlik sok helyen. Jó reggelt.szaba
Nemzethalált kihagytad. Különben is a buzik miatt fogy a magyar. 😛
C'mon baby! Folytasd!!
több mint 11 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Na most nem azért, de mitől jobb, ha egy gyerek intézetben, ne adj isten putriban nő fel, annál, minthogy két dolgozó, tisztességes, ámde meleg emberhez kerül? Aki szerint attól lesz valaki meleg, mert otthon azt látja, az (csakhogy ne sértsek meg senkit és finoman fogalmazzak) elég szűk látókörű. Legjobb cáfolat erre, hogy a melegeknek heterók a szülei, tehát nem otthon látják. Ha valaki nem érzi úgy, az nem fog meleg lenni, csak azért, mert otthon ezt látja.

Egyébként ezek a felvonulók többet ártanak a melegek ügyének, mint használnak.
több mint 11 éve
Amiket írtam, már zajlik sok helyen. Jó reggelt.
több mint 11 éve
A zsidóvilágösszeesküvés ft. kemtrél már nem pálya? Jön a buzivilágösszeesküvés?
több mint 11 éve
Azért ekkora dolog, mert teljesen át akarják rendezni a társadalom alapjait. Melegházasság, örökbefogadás, velük ellenkező nézeteket valló csoportok/egyének totális elnémítása. Ezek a célok.
több mint 11 éve
nem ezt mondom, hanem, hogy miért akkora dolog ez? Irigyelni tudok mindenkit, akinek ez jelenti a napi "kávét", nekem van ennél fontosabb idegeskedni valóm is. (szubjektív)
több mint 11 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 647
Lehet, csak ez szerintem nem fontos. 😊