Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 12 éve
ahol a mindennapjaim telnek.1busz fizetos mondjuk az ingazoknak az a legfontosabb,de a tobbi busz ingyenes az itteni allampolgarognak no meg akinek ott van bejelentett allasa.a buszok jok.max a labamnak szuk.igy h az egyik ingyenes buszt hasznalom csak 5-10perccel kell tobbet setalnom.mintha a fizetossel jarnek.ZoliMPHol van ez?
több mint 12 éve
Amúgy meg asszonyhoz BKV-ztam, míg nem volt kocsim, 1,5-2 óra közötti idő alatt értem át hozzá, 3-4 átszállással. Elképesztő sok problémát okozott és energiát szívott el ez mind nekem, mind pedig neki. Azt hiszem, hogy egy kicsit kényelmesebb nekem ez, hogy bármikor bepattanok a kocsiba, aztán 40-45 perc alatt odaérek hozzá. 😊hát költözzetek össze, vazze 😊
Most van az az idő, hogy kocsi nélkül kb. halott lennék.Stez
több mint 12 éve
YoungZeeZee
9 509
ahol a mindennapjaim telnek.1busz fizetos mondjuk az ingazoknak az a legfontosabb,de a tobbi busz ingyenes az itteni allampolgarognak no meg akinek ott van bejelentett allasa.a buszok jok.max a labamnak szuk.igy h az egyik ingyenes buszt hasznalom csak 5-10perccel kell tobbet setalnom.mintha a fizetossel jarnek.
több mint 12 éve
Én manapság kezdtem el érezni a jogsi fontosságát, előtte nem igazán volt gond.Kedvezményes bérletet tudtam venni felsőoktatásnak hála, pia miatt nem érdekelt a vezetés, hajnalig maradtam bulikban, vagy többen taxiztunk haza, vagy egyszerűen csak ismerős kocsival jött, így hazadobott.
Most viszont, mióta sulinak vége, laza 10K-s felnőttbérletet kell vennem és már semmi kedvezményem sincs sehol diák híján, ráadásul melóba korábban kell kelnem napi rendszerességgel, mint az ilyen téren lightosabb felsőoktatáshoz, most már bele is döglenék, ha naponta le kéne gyalogolnom 15 perc alatt a buszmegállóig, ami 25 perc alatt visz el Hűvösvölgybe, onnan átszállás és 45 perc busz munkahelyre még... (És akkor a hazamenetel jó kis 9 órázás után, hulla fáradtan...)
Hát BKV-val el sem tudnám képzelni ezt most. És akkor én még így sem költök szerintem olyan sokat benzinre, olyan havi 20-25 ezerből "megúszom", amivel szvsz jó helyzetben lehetek a mezőnyben.
Amúgy meg asszonyhoz BKV-ztam, míg nem volt kocsim, 1,5-2 óra közötti idő alatt értem át hozzá, 3-4 átszállással. Elképesztő sok problémát okozott és energiát szívott el ez mind nekem, mind pedig neki. Azt hiszem, hogy egy kicsit kényelmesebb nekem ez, hogy bármikor bepattanok a kocsiba, aztán 40-45 perc alatt odaérek hozzá. 😊
Most van az az idő, hogy kocsi nélkül kb. halott lennék.
több mint 12 éve
milyen roller? szopó? 😊trollfoci, Dzsudzsák😀
slowmotion
Igazából lehet a végzettségem miatt beszélek így, de szerintem a lehető leghosszabb ideig használja a közösségi közlekedést az embert. Több városban is ált. iskolások, középiskolások ingyen buszozhatnak, de a szülők inkább kocsival szállítják gyerekeket. Nyilván a 7 évesért menni kell, de kb. 10 éves kortól már nyugodtan fel lehet pakolni a gyereket a buszra. Egyetemistáknál ugyanúgy féláron van vonat, szerintem amíg az ember tanul addig rendszeresen járjon is ezzel. Persze a jogsit is jó minél előbb megszerezni, de csak akkor van értelme ha van a családban kocsi és viszonylag rendszerességgel tudja gyakorolni is. Ha családja lesz később az embernek, akkor szinte már elengedhetetlen a jogsi és jó pár olyan munka van ami meg is követeli.
több mint 12 éve
Stez nagy +1. Én is csak pár hónapja vezetek ugyanezen dolgok miatt. Agyilag, felelősségileg tudtam h életveszély lenne nekem a jogsi.... mondjuk lassan 26 leszek, no de sebaj lassú vìz partot mos.... 😀Agyfaszt is kapnék ha nem lenne meg húsz évesen a jogsim két éve... A baj ott van, hogy néhányan azt hiszik azért kapsz jogsit mert megtanultál vezetni. Pedig csak azért adják, mert már elhiszik hogy egyedül is megtanulod majd, és nem csinálsz hülyeséget.
Amúgy a mai világban szvsz nonszensz h 21 év alatt osztanak jogosìtványt...peach
Nekem is kellettek a km.ek faterral az anyósülésen, hogy önbizalmam megjöjjön, aztán meg egyedül pár kissebb bakival, hogy amennyinek el kell elmenjen.
A baj az szerintem, hogy nem tanítják meg azt a szemléletet, hogy gondold át mire készül a többi közlekedésben résztvevő. Nem kell mély elemzésre gondolni, csak józan paraszti ész, és egy minimális empátia.
Én meg vagyok győződve arról, hogy az autósok nagy része nem tudja magát autóstól elhelyezni a térben, és ínnentől baszhatjuk is az előre tervezést. Ezért nem megy a parkolás sem.
Mindig jövőre!
több mint 12 éve
milyen roller? szopó? 😊Bitch please, Moszkvában roller😀Asbeeaz biztos, hogy nagyvárosban, ahol normális tömegközlekedés van nem feltétlenül kell autóSenkit nem megsértve, de a forumra olyan is jár, aki nemtud vezetni? Mondjuk az gondolom inkább csöndben van, vagy nem is tudja magáról.Eazzyén pl. nem tudok. Sosem volt rá időm, vagy épp pénzem, vagy kedvem, esetleg ennek a 3-nak valamely kombója.
(meg minek? tömegközlekedés közelében éltem mindig is, vagy olyan helyen, ahonnan gyalog elértem mindent amit kell)Amadeus91
Londonban nem igazán vezetnék, Moszkvában meg ha fizetnének sem😊NB2
nekem pl 31 éves koromig váratott magára a jogsi. a családban nem volt autó (fél óra alatt gyalog gond nélkül elértem bárhova Kaposváron), egyetemen, koliban dettó, a nullára meg nem akartam jogsit csináltatni, kellett a pénz piára. területi képviselősködés meg, amihez kellene a jogsi, az nem az én világom.
aztán jött a kölök, és én lettem a designated driver a h2h (home to hospital) viszonylatban, szóval az első éles kilométereim a reggeli csúcsforgalomban mentek, olyan csodákkal, mint a beállt budai felső rakpart plusz Szabadság híd, meg a Déli pályaudvar feletti városrész emelkedőnek felfelé...
több mint 12 éve
Stez nagy +1. Én is csak pár hónapja vezetek ugyanezen dolgok miatt. Agyilag, felelősségileg tudtam h életveszély lenne nekem a jogsi.... mondjuk lassan 26 leszek, no de sebaj lassú vìz partot mos.... 😀Amúgy a mai világban szvsz nonszensz h 21 év alatt osztanak jogosìtványt...
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 12 éve
Bitch please, Moszkvában roller😀az biztos, hogy nagyvárosban, ahol normális tömegközlekedés van nem feltétlenül kell autóSenkit nem megsértve, de a forumra olyan is jár, aki nemtud vezetni? Mondjuk az gondolom inkább csöndben van, vagy nem is tudja magáról.Eazzyén pl. nem tudok. Sosem volt rá időm, vagy épp pénzem, vagy kedvem, esetleg ennek a 3-nak valamely kombója.
(meg minek? tömegközlekedés közelében éltem mindig is, vagy olyan helyen, ahonnan gyalog elértem mindent amit kell)Amadeus91
Londonban nem igazán vezetnék, Moszkvában meg ha fizetnének sem😊NB2
több mint 12 éve
az biztos, hogy nagyvárosban, ahol normális tömegközlekedés van nem feltétlenül kell autóSenkit nem megsértve, de a forumra olyan is jár, aki nemtud vezetni? Mondjuk az gondolom inkább csöndben van, vagy nem is tudja magáról.Eazzyén pl. nem tudok. Sosem volt rá időm, vagy épp pénzem, vagy kedvem, esetleg ennek a 3-nak valamely kombója.
Londonban nem igazán vezetnék, Moszkvában meg ha fizetnének sem😊
több mint 12 éve
Senkit nem megsértve, de a forumra olyan is jár, aki nemtud vezetni? Mondjuk az gondolom inkább csöndben van, vagy nem is tudja magáról.Eazzynálunk pont akkor sikerült összetörnie unokatesómnak a kocsinkat, amikor már mentem volna rutinozni, bár a jogsim meglett, de kocsink azóta sincs, max józan sofőr szoktam lenni, nem is megy annyira a vezetés.. na de majd jövőre felhorzsolom fél varsót, muhahaha
több mint 12 éve
Senkit nem megsértve, de a forumra olyan is jár, aki nemtud vezetni? Mondjuk az gondolom inkább csöndben van, vagy nem is tudja magáról.Eazzyén pl. nem tudok. Sosem volt rá időm, vagy épp pénzem, vagy kedvem, esetleg ennek a 3-nak valamely kombója.
(meg minek? tömegközlekedés közelében éltem mindig is, vagy olyan helyen, ahonnan gyalog elértem mindent amit kell)
több mint 12 éve
Csak a refrén miatt:I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 12 éve
Az emberek egyharmada jogsi nélkül vagy részegen vezet, egyharmada szimplán nem ismeri sem a kreszt, vagy egyszerűen csak vezetni nem tud, az utolsó harmada, na az a normális, aki képes normálisan is haladni, vagy parkolni. 😀Én 1991 óta vezetek, nagymotort 94-óta. Mesélhetnék... 😊
Egy éve vezetek komolyabban, napi szinten állandóan, de egyszerűen nevetséges, hogy szinte minden egyes utamon van valami. Olykor kényelmesen, 35-tel totyognak előttem, az teljesen alap, hogy a jobbkezes utcában balra is nézek, mert a legtöbb embernek továbbra sincsen fogalma arról, hol és melyik utca jobbkezes, de azt is napi szinten látom, ahogy előttem cikkcakkozik az ürge és a szembesávba egy méterre átlógva közlekedik lazán, gondolom kettőig nem lát. Rólam mindenki azt mondta, hogy rettentő jól és biztosan vezetek, de sosem gondoltam volna, hogy én fogok rendre anyázni azért, hogy most már puszira adják a jogsit és lassan már az lesz a meglepő, ha valaki szabályosan parkol, közlekedik.
Szóval nagyon jó arányok vannak. 😀
A kedvencem amúgy továbbra is az, hogy az emberek nem ismerik az indexet, basznak használni, aztán lazán rámhúznak mindenféle jelzés nélkül úgy, hogy a tükörbe is basznak belenézni, aztán még ők vannak felháborodva, hogy nem vezetem fel a kocsit a padkára és ütök el három embert azért, hogy nekik helyük legyen, hanem oda merek dudálni. 😀
Egy éve vezetek ennyit, de félelmetes sztorik vannak már most. Néha elgondolkozom és csodálom, hogy még élek. Mondjuk jó pár esetben az én lélekjelenlétemen és reflexemen múlott, hogy megúsztam, nem azért, mert a másik annyira figyelmes volt. 😊
Imádok vezetni, de egyre inkább kezdek félni az utakon.Stez
De hogy ne keseredj el; egyik cimborám pár éve hazajött egy Bulgária-Töröko.-Szíria motorostúráról, és mikor megkérdeztük hogy milyen arra a közlekedés, annyit mondott:
"Magyarországon az emberek spártai rendben közlekednek, a kiváló minőségű utakon!"
több mint 12 éve
Na meg ami még rengeteget számít, hogy kitől tanulod a vezetést. Én béna voltam az elején (bár akkor nem így gondoltam), amikor apám ült ugye mellettem még, mégiscsak friss jogsim volt. De aztán ugye Ő folyamatosan tanítgatott, neki meg aztán x 10 évnyi teherfuvarozói tapasztalata van, ami rengeteget jelent. Mára már anyám is nyugodtan ül mellettem. Mondjuk én alapból nem vagyok ez a ki ha én nem füstöltetem el a gumit stílusú sofőr.De pl két nővérem közül az egyik kicsit fél vezetni, így nem is szokott, mi meg nem is erőltetjük. Másik nővérem meg túl 30-on és csak most fogja elkezdeni a jogsit.
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 12 éve
Senkit nem megsértve, de a forumra olyan is jár, aki nemtud vezetni? Mondjuk az gondolom inkább csöndben van, vagy nem is tudja magáról.EazzyA parkolás nem megy és erdei szerpentineken nem tőlem tanult meg Loeb vezetni😊
több mint 12 éve
Pontosan emiatt nem raktam le 22 éves koromig a jogsit.Senkit nem megsértve, de a forumra olyan is jár, aki nemtud vezetni? Mondjuk az gondolom inkább csöndben van, vagy nem is tudja magáról.EazzyKevés olyan ember van. aki belátja hogy kurvára nem az ő világa a vezetés, és ami nem megy nem is erőlteti. Én közéjük tartozom, biztos vagyok benne hogy ha letenném a jogsit (jó kérdés hogy hogyan), akkor velem lenne tele ez a topik. Ezért az eszem ágában sincs hogy a közeljövőben letegyem. Félreértés ne essék, nem magam akarom fényezni, de ha a balfasz sofőrök csakugyan belátnák hogy balfaszok, és inkább a tömegközlekedést választanák ez egy szebb világ lenne. És most nem elsősorban a másoknak okozott feszültségről beszélek. A balesetek nagy része is ezek miatt a balfaszok miatt van.eaglesmcnabb
Igen, kurva gáz manapság, hogy valakinek 22 évesen nincsen jogsija, de én nekem egyrészt nem volt szükségem rá BKV miatt, plusz ahányszor elmentem otthonról, kivétel nélkül minden alkalommal ittam. 😀 Ami kizárta a vezetést.
Plusz éretlennek gondoltam magam az autóhoz, fejben nem voltam hozzá elég nyugodt és megfontolt. És annak ellenére nem raktam le, hogy a szüleim lazán ki akarták fizetni és még nyúztak is miatta. Úgy éreztem, hogy ha én akkor lerakom, akkor ott halok meg az úton. Ezt most is így gondolom.
És sosem gondoltam, hogy én jól vezetek, mások mondják ezt. Most sem gondolom, hogy ez így lenne egyébként, és szerintem alapból nem is vezethet jól az, akiben nincsen benne 20-50K kilométer, de sokszor még az "öregek" sem vezetnek jól.
Van, akinek nem való. Van, aki nem képes normális tempóban menni, van, aki csak gyorsan megy, van, aki parkolni nem tud egyáltalán.
Mondjuk a parkolás pont egy olyan dolog, amit szerintem megtanul hamar az ember, ha gyakorolja.
több mint 12 éve
Senkit nem megsértve, de a forumra olyan is jár, aki nemtud vezetni? Mondjuk az gondolom inkább csöndben van, vagy nem is tudja magáról.EazzyKevés olyan ember van. aki belátja hogy kurvára nem az ő világa a vezetés, és ami nem megy nem is erőlteti. Én közéjük tartozom, biztos vagyok benne hogy ha letenném a jogsit (jó kérdés hogy hogyan), akkor velem lenne tele ez a topik. Ezért az eszem ágában sincs hogy a közeljövőben letegyem. Félreértés ne essék, nem magam akarom fényezni, de ha a balfasz sofőrök csakugyan belátnák hogy balfaszok, és inkább a tömegközlekedést választanák ez egy szebb világ lenne. És most nem elsősorban a másoknak okozott feszültségről beszélek. A balesetek nagy része is ezek miatt a balfaszok miatt van.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 12 éve
Most mondanék még pár dolgot tesómról, de aki állandó látogatója a gyűlölködjünket, az már tudja, hogy milyen a kapcsolatom vele. Inkább csak egy smiley-val kifejezném, hogy mibe nézem: 😀
több mint 12 éve
Supposed to be funny?EazzyAbsolutely.Stez
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 12 éve
Then I laugh now, cry later.Absolutely.StezSupposed to be funny?EazzySenkit nem megsértve, de a forumra olyan is jár, aki nemtud vezetni? Mondjuk az gondolom inkább csöndben van, vagy nem is tudja magáról.EazzyNem. Én például nyolcszoros Forma 1-es világbajnok vagyok, 7 SB győzelemmel, 8 NBA gyűrűvel.
Nyilván a 25 Grand Slam győzelmem, a soccer VB, EB, BL győzelmem is megvan, de azok lószart sem érnek, így nem nagyon hangoztatom őket.
A seggem egyébként a 8 aranylabdám egyikével szoktam kitörölni, mert az stíl.Stez
több mint 12 éve
Absolutely.Supposed to be funny?EazzySenkit nem megsértve, de a forumra olyan is jár, aki nemtud vezetni? Mondjuk az gondolom inkább csöndben van, vagy nem is tudja magáról.EazzyNem. Én például nyolcszoros Forma 1-es világbajnok vagyok, 7 SB győzelemmel, 8 NBA gyűrűvel.
Nyilván a 25 Grand Slam győzelmem, a soccer VB, EB, BL győzelmem is megvan, de azok lószart sem érnek, így nem nagyon hangoztatom őket.
A seggem egyébként a 8 aranylabdám egyikével szoktam kitörölni, mert az stíl.Stez
több mint 12 éve
Supposed to be funny?Senkit nem megsértve, de a forumra olyan is jár, aki nemtud vezetni? Mondjuk az gondolom inkább csöndben van, vagy nem is tudja magáról.EazzyNem. Én például nyolcszoros Forma 1-es világbajnok vagyok, 7 SB győzelemmel, 8 NBA gyűrűvel.
több mint 12 éve
Senkit nem megsértve, de a forumra olyan is jár, aki nemtud vezetni? Mondjuk az gondolom inkább csöndben van, vagy nem is tudja magáról.EazzyNem. Én például nyolcszoros Forma 1-es világbajnok vagyok, 7 SB győzelemmel, 8 NBA gyűrűvel.
A seggem egyébként a 8 aranylabdám egyikével szoktam kitörölni, mert az stíl.