Kérdések bármiről
31 feliratkozó
több mint 11 éve
Hogy tudom lecserélni ezt a képet itt a nevem alatt?
több mint 11 éve
azért Little Havana sem olyan, hogy világos nappal kirángatnak a kocsidból... nyilván gyalog nem kifejezetten ajánlott közlekedni (de ilyen részek minden városban vannak), pláne este, de hogy életveszélyben nem voltál, az biztos
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
....NewmanÉn sokszor béreltem autót és sztem ez egy nagyon jó opció (főleg ha többen vagytok). Kis autót egy hétre 300-350 dollár körül lehet bérelni (plusz biztosítás, ezt javaslom). Négyen vagytok 20.000 Ft-ból egy hétre megvan a transzport eszköz. Üzemanyag jóval olcsóbb mint nálunk. Ha nem ugyanott adod le az autót, ahol felveszed, akkor drágább minden. Ha nem akartok rohadt nagy cekkereket cipelni, akkor a lehető legkisebb autót kell bérelni (mármint előre lefoglalni), mert abból kevés van és igen jó eséllyel amikor odamész csak nagyobbat tudnak adni arra az időszakra a kisebb autó áráért (én legalább 3x így jártam. Tömegközlekedve egy NY-Phil táv oda vissza kb 35-40 dollár min/fő. 4-en vagytok két hasonló úttal megvan a kocsibérlés, és sokkal jobban tudtok közlekedni, többet látni stb. GPS nem kell (engem a GPS bevitt Little Havannaba, az életemért rettegtem!), térkép alapján minden jól elérhető (GPS feláras, ha nem a sajátodat használod). Én San Franciscoban, Orlandóban, Washingtonban, Chicagóban béreltem eddig autót mindenhol nagyon jó tapasztalatom volt és olcsóbban kijöttem mintha tömegközlekedtem volna.
"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 11 éve
Ha valaki ért/foglalkozott metetorológiával, éghajlattannal és esetleg tudna válaszolni ezekre a kérdésekre, akkor megköszönném 😀 (gugli nem minden esetben dobott ki eredményt, vagy már annyira bme szinten, hogy belefájtult a fejem 😀 )Ne egyél annyi babot. 😉
5.A száraz levegő termodinamikai jellemzése:
6. A száraz levegő függőleges mozgása
7. A száraz levegő nyomásának és sűrűségének változása a magassággal. A
barometrikus magasságformula gyakorlati alkalmazásai.
Double B
több mint 11 éve
Ha valaki ért/foglalkozott metetorológiával, éghajlattannal és esetleg tudna válaszolni ezekre a kérdésekre, akkor megköszönném 😀 (gugli nem minden esetben dobott ki eredményt, vagy már annyira bme szinten, hogy belefájtult a fejem 😀 ) 5.A száraz levegő termodinamikai jellemzése:
6. A száraz levegő függőleges mozgása
7. A száraz levegő nyomásának és sűrűségének változása a magassággal. A
barometrikus magasságformula gyakorlati alkalmazásai.
több mint 11 éve
.brk
1 890
...Newmansztem vásárolj egy használt kocsit, pláne ha több nyárra kell. ismerősömék ezt csinálták. bár ők 5es voltak, így azért rendesen megoszlott a költség.
több mint 11 éve
Amadeus the Young
32 910
ez mondjuk nyugaton lassan mindenhol így van, csak max nem négerek vannak a metrón/buszon, hanem törökök.Sehol nem írtam, hogy vészes lenne, csak lehet valakinek nem jön be, ha hajnali háromkor három órát kell utaznia feketékkel tömött buszokon vissza a stadiontól, ahol ő az egyedüli fehéremberjjncaatök jó, hogy így blogolod. Mondjuk szerintem ez a tömegközlekedés a képek alapján nem vészes azért. Vagy vigyáztál, hogy csak vállalható képek legyenek?Amadeus91miért milyen az amerikai tömegközlekedés?Amadeus91jjncaa.blogspot.hu/2012/12/tomegkozlekedes.html?m=1jjncaa
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 11 éve
Sehol nem írtam, hogy vészes lenne, csak lehet valakinek nem jön be, ha hajnali háromkor három órát kell utaznia feketékkel tömött buszokon vissza a stadiontól, ahol ő az egyedüli fehérembertök jó, hogy így blogolod. Mondjuk szerintem ez a tömegközlekedés a képek alapján nem vészes azért. Vagy vigyáztál, hogy csak vállalható képek legyenek?Amadeus91miért milyen az amerikai tömegközlekedés?Amadeus91jjncaa.blogspot.hu/2012/12/tomegkozlekedes.html?m=1jjncaa
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
ilyeneket simán megtalálsz ám a neten is kis guglival 😊Pont ezen gondolkoztam igazából, hogy lehet jobban megérné kint venni egy használtautót, mert a következő nyarakat valószínűleg kint töltöm, ismerősnél.
Legalábbis autókölcsönzést igen, 1-2 oldalt megnéztem, 1 hónapra olyan 200e huf (napi 5-6000)
Egyébként pedig autót teherszállító hajóval, (komppal azért nem nagyon 😀) ennél alapvetően sokkal-sokkal drágább is, plusz több hét mire megérkezik. A "mostohanagyapám" pl. Cadillac mániás volt, és mindig onnan hozatta. Onnan azt úgy másfél-két hónap alatt hozták el és ha jól emlékszem többezer dollár volt akkor (úgy 10 éve). Mindezt persze úgy, hogy Bremenhavenbe kellett menni érte, ami Észak-Németország. Ez ugyebár csak az oda út, úgyhogy én nem gondolom, hogy ez járható verzió neked 😊 Annál még tán az is olcsóbb, ha ott veszel egy használtautót 😀fetomy
Azért is kérdeztem meg, mert én 9000 alatt nem igen találtam semmit, napi szinten. (ez 2 hónapra ugye majd 600k, ami azért nem kevés)
Akkor viszont más nem marad, mint a bérlés vagy vásárlás. 😊
Köszönöm a válaszokat.
több mint 11 éve
Hát ráhibztál elég szar a napom 😀szar napod lehetett 😛A kérdésem elsősorban azokhoz szól, akik már jártak Amerikában.Made my day 😀Toca
Valószínűleg nyáron sikerül kijutnom végre, New York külterületében lesz a szállás (New Jerseyben valószínűleg), viszont szeretnék járkálni, ugye New Yorkba, Miamiba, meg esetleg Philybe is. A kérdésem az lenne, hogy kint kb. mennyibe fáj az autóbérlés, továbbá az is érdekelne, hogyha Európából Amerikával komppal szeretném eljuttatni a kocsit, az mennyibe kerülne?
Leginkább azt szeretném megtudni, hogy anyagilag melyikkel járnék jobban. (persze további opciók, mint pl. tömegközlekedés is érdekelne a nagyobb városok között)
Előre is köszönöm a válaszokat.Newman
nem értek hozzá, komp, teherszállító hajó, akármi, ami átviszi a kocsit, aki érti, érti, aki nem az hagyjon békén 😀Newman
Nem tudom ha pár hétre mész ki akkor nem hiszem hogy érdemes kivinni egy kocsit amúgy 200-300-400k körül van ak ivitel komppal és kb 2 hét míg átér, elég hülyeségnek tűnik ezért nevettem fel sorry 😀
több mint 11 éve
ilyeneket simán megtalálsz ám a neten is kis guglival 😊Legalábbis autókölcsönzést igen, 1-2 oldalt megnéztem, 1 hónapra olyan 200e huf (napi 5-6000)
Egyébként pedig autót teherszállító hajóval, (komppal azért nem nagyon 😀) ennél alapvetően sokkal-sokkal drágább is, plusz több hét mire megérkezik. A "mostohanagyapám" pl. Cadillac mániás volt, és mindig onnan hozatta. Onnan azt úgy másfél-két hónap alatt hozták el és ha jól emlékszem többezer dollár volt akkor (úgy 10 éve). Mindezt persze úgy, hogy Bremenhavenbe kellett menni érte, ami Észak-Németország. Ez ugyebár csak az oda út, úgyhogy én nem gondolom, hogy ez járható verzió neked 😊 Annál még tán az is olcsóbb, ha ott veszel egy használtautót 😀
több mint 11 éve
Amadeus the Young
32 910
tök jó, hogy így blogolod. Mondjuk szerintem ez a tömegközlekedés a képek alapján nem vészes azért. Vagy vigyáztál, hogy csak vállalható képek legyenek?miért milyen az amerikai tömegközlekedés?Amadeus91jjncaa.blogspot.hu/2012/12/tomegkozlekedes.html?m=1jjncaa
több mint 11 éve
szar napod lehetett 😛A kérdésem elsősorban azokhoz szól, akik már jártak Amerikában.Made my day 😀Toca
Valószínűleg nyáron sikerül kijutnom végre, New York külterületében lesz a szállás (New Jerseyben valószínűleg), viszont szeretnék járkálni, ugye New Yorkba, Miamiba, meg esetleg Philybe is. A kérdésem az lenne, hogy kint kb. mennyibe fáj az autóbérlés, továbbá az is érdekelne, hogyha Európából Amerikával komppal szeretném eljuttatni a kocsit, az mennyibe kerülne?
Leginkább azt szeretném megtudni, hogy anyagilag melyikkel járnék jobban. (persze további opciók, mint pl. tömegközlekedés is érdekelne a nagyobb városok között)
nem értek hozzá, komp, teherszállító hajó, akármi, ami átviszi a kocsit, aki érti, érti, aki nem az hagyjon békén 😀
több mint 11 éve
miért milyen az amerikai tömegközlekedés?Amadeus91jjncaa.blogspot.hu/2012/12/tomegkozlekedes.html?m=1
---
több mint 11 éve
Amadeus the Young
32 910
miért milyen az amerikai tömegközlekedés?
több mint 11 éve
A kérdésem elsősorban azokhoz szól, akik már jártak Amerikában.Made my day 😀
több mint 11 éve
A városokon belüli tömegközlekedést csak akkor ajánlom, ha nem vagy finnyás, a városok közöttit viszont semmiképp, és az autóbérlés sem vészes összeg. Azt sajnálom amúgy, hogy nem RV-t vettünk ki, az az igazán király dolog 😊
---
több mint 11 éve
A kérdésem elsősorban azokhoz szól, akik már jártak Amerikában.Komppal a kocsit???????????Európából??????????
több mint 11 éve
A kérdésem elsősorban azokhoz szól, akik már jártak Amerikában.Valószínűleg nyáron sikerül kijutnom végre, New York külterületében lesz a szállás (New Jerseyben valószínűleg), viszont szeretnék járkálni, ugye New Yorkba, Miamiba, meg esetleg Philybe is. A kérdésem az lenne, hogy kint kb. mennyibe fáj az autóbérlés, továbbá az is érdekelne, hogyha Európából Amerikával komppal szeretném eljuttatni a kocsit, az mennyibe kerülne?
Előre is köszönöm a válaszokat.
több mint 11 éve
Előttem 4 ember ölte volna meg azt, akinek "segített", nem tudom ennek így mi értelme van.tenorxBe kell szedni a pénzt.
több mint 11 éve
catattack
3 520
Kb. 2 évvel ezelőtt láttam vagy az m1-en vagy a Dunán egy tv felvételt. Egy kontrás kíséri a riportert ha jól emlékszem, a videón játszó két férfi valamelyike: Ötletek?
több mint 11 éve
Van az rlslog.net-nek magyar megfelelője? Olyasmi oldal kellene ahol frissítve megtalálhatóak a ropogós szinkronos letölthető filmek...
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 11 éve
Az, hogy nem tudja, vagy nem akarja, mindegy.Hidd el 1-2 évvel vizsga után már Te se fogod tudni 😊
Stez
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 11 éve
Hát pont nem az a szerepem, mert azért a legtöbb esetnél meg van adva, hogy csinálj ezt-azt, ne pedig csak mentőt hívj, aztán csá.Csak ugye most alapból az emberek java részét konkrétan tényleg nem merném sérült közelébe engedni a mentősök helyébe, úgyhogy tényleg az volna a helyes, hogy ha nem értesz hozzá, ne is nyúlj a sérülthöz, mert esélyesen csak rosszabbodni fog az állapota.
De így viszont egész komikus ez a helyzet. Én nekem egyébként meg se várta a vizsgabiztos csaj a válaszaim a tételekre, hanem konkrétan helyettem elmondta a választ az első kérdésre. Oké, tudtam, a másodikat meg már mondhattam magamtól is, de hát elég komolytalan volt...
Ahogy a stabil oldalfekvést is tudtam simán, de ő folyton mondta anélkül is nekem, hogy mit hogyan fogjak, és hová rakjak.
Ettől függetlenül nem vagyok benne biztos, hogy akkora jedi van bennem, hogy feltétlenül bíznék magamban és egy ténylegesen szar állapotban lévő sérültön alkalmazzam mondjuk valamelyik picit neccesebb fogást, mert akkor sokkal nagyobb bajt csinálok.
Arról nem is beszélve, hogy úgy mentem vizsgázni, hogy ha olyan tételt húzok, amiben kötözni kell, megbuktam, mert egyik kötözést sem tudom, azt se tudom, milyen sebre pontosan melyik kell, és fél éven belül a megtanult dolgok jó részére meg nem fogok emlékezni, ha nem lesz rá szükség és ezáltal nem ragad meg bennem.
több mint 11 éve
De érted, akkor tanítsuk azt, hogy hozzá ne nyúlj (ami alapvetően igaz is, mert neked itt annyi a szerepet, hogy nem rontod az állapotát, nagyon nem az, hogy segíts rajta)