Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
 444.hu/2020/08/18/kuszobon-a-jarvany-masodik-hullama-de-ugyanugy-alig-tesztelunk-mint-aprilisban
Vrij6
Ez a "küszöbön a 2. hullám" nekem olyan, mint április környékén a napi törzsnél a "de mostmár tényleg mindjárt berobban" volt.

több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 071 — Слава Україні! Героям слава!
 444.hu/2020/08/18/kuszobon-a-jarvany-masodik-hullama-de-ugyanugy-alig-tesztelunk-mint-aprilisban

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
ma reggel láttam egy kisteherautót, amelynek így saccra 2-3 m2-es fülkéjében hatan utaztak dolgozók. Nekik már közös lehet az immunrendszerük.....😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 516 — Patriot
 index.hu/kulfold/2020/08/18/onkivuleti_allapotban_tobb_ezren_buliztak_egy_vuhani_aquaparkban/
Beki
Remélem a bárban friss volt a denevér.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
 index.hu/kulfold/2020/08/18/onkivuleti_allapotban_tobb_ezren_buliztak_egy_vuhani_aquaparkban/
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 829 — no es importante
Most került fel a negatív a pcr-teszt eredményem, úgyhogy leírom mi is volt nálam a helyzet

Múlt szerdán nálam is hirtelen felszökő magas láz (38.9) és izomfájdalom, semmi más tünet, ami csütörtökön is még kitartott, így felhívtam a háziorvost. Mikor neki azt is elmondtam, hogy a repülőtéren dolgozok, meglepetésemre nem is nagyon kérdezősködött tovább, jelzett az omsz-nek, hogy jöjjenek tesztelni (és nyilván felszólított, hogy ne menjek sehova). Az előző eseténél 12 órán belül kiértek, én nem voltam ilyen szerencsés, szombaton hívtak, hogy vasárnap 3 után érkeznek - péntekre már kutya bajom se volt szerencsére -, a déli ebédet követően már ne egyek, ne igyak. Este 20:30-ra sikerült beesniük, 2 perc alatt orr- és szájturkászás, viszlát. Ma pedig az EESZT-be fel is töltötték az eredményt, de a munkahelyet még felejtsem el, míg a járványügytől megerősítést nem kap.

Hivatalosan tudtommal kellene egy második teszt is, ám erről már nincs szó szerintem, ahogy a clbass háziorvosa által említett 2 hetes családi karanténról se (még engem is csak felszólítottak, hogy a kiértékelésig maradjak, nem köteleztek semmivel)
r.baggio
Hasonló tünetek, hasonló eredménnyel 😉
Nekem csak egy antitest gyorsteszt jött össze hirtelen, de a semminél több, és már a lázam is lement...
A hivatalos negatív teszt utáni 2 hét karantén belengetése volt a legszomorúbb ebben a rövid történetben! Elképzelhető, hogy ez csak regionális értelmezés kérdése, de Vácon két háziorvos is így tájékoztatott. El nem tudom képzelni ez hogy lesz kivitelezhető egy standard influenza járvány mellett 😕
clbass
Holnaptól mehetek, semmilyen karanténról nem volt szó, úgyhogy azok a háziorvosok szerintem félretájékoztattak

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
Tudja esetleg valaki, hogy a magánúton elvégzett tesztek (vagy a cégek által rendelt tesztek) is megjelennek a hivatalos teszt számok között, vagy sem?
peterk2005
A pozitív teszteket kötelező lejelenteni. A negatív szerintem nem kerül be, hacsak a labor meg nem teszi. De akkor szerintem jóval több teszt lenne a rendszerbe mint ami most látszik.
vpi
Időnként nézem a teszt számok napi növekedését, és bár elég random számban nő, de átlagosan nagyjából napi 2000 körüli számmal nőtt a teszt szám. Ez amíg 20 alatt/körül volt a napi esetek száma, 1% körüli pozitivitást jelent. Ha csak a pozitívakat jelentik le, akkor valószínűleg olyan kevés lehet a magánúton tesztelők között a pozitivitás, hogy nem befolyásolja az arányokat, mert egyébként nem hinném, hogy csak pozitívakat jelentve 1% körüli lenne a szám.

Az influenza szezonnal kapcsolatban nekem is az a véleményem, hogy ha nem akarjuk az anyatermészetre bízni és a lovak közé dobni a gyeplőt, akkor muszáj lesz komolyan tesztelni, más megoldást nem tudok elképzelni. Na, ez például egy olyan terület, ahol a kormány szerintem tudna központilag jót dönteni, ha azt mondanák, hogy minden tünettel bíró amber tesztje azonnali és ingyenes. És bíztatna mindenkit - háziorvosokat, üzemorvosokat -, hogy nyomják rogyásig. Ha sz*rrá teszteljük magunkat, az se kerülne pár milliárdnál többe. Húsz ezres átlag költséggel számolva - szerintem nagy tételben kb. ennél nem kerül többe, ha magánúton is megvan kétszereséből - egy millió tesztet meg lehet csinálni 20 milliárd forintból. A 20 milliárd egy nagy nulla a 300 milliárdnyi lélegeztetőgép beszerzéshez képest. Meg az egész EÜ költségvetéshez képest is. Ha arról van szó, hogy fogjuk meg ahol lehet, hogy ne kelljen esetleg később lezárni, valószínűleg még a legolcsóbb megoldás is.

Azt nem tudom, hogy az elmúlt 4-5 hónapban történt-e valami labor fronton, mert tavasszal voltak olyan hírek, hogy a labor kapacitásunk volt tragikus, ha akartunk volna se tudtunk volna több tesztet csinálni. Négy-öt hónap alatt ezen azért lehet segíteni, ha akarnak. Pár labort - főleg ami mást se csinál, csak specifikusan covidot tesztel, így egy csomó eszközre ami az általános laborban van, nincs szükség - hamar fel lehet szerelni. Gondolom én legalábbis.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 516 — Patriot
Tudja esetleg valaki, hogy a magánúton elvégzett tesztek (vagy a cégek által rendelt tesztek) is megjelennek a hivatalos teszt számok között, vagy sem?
peterk2005
A pozitív teszteket kötelező lejelenteni. A negatív szerintem nem kerül be, hacsak a labor meg nem teszi. De akkor szerintem jóval több teszt lenne a rendszerbe mint ami most látszik.
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 071 — Слава Україні! Героям слава!
"Vicces" lesz ez majd influenza időszakban amikor mindenki lázas, köhög meg taknyos.
Na akkor mi lesz? Minden olyan ember akinek valami tünete van az nem megy dolgozni két hétig?
Bazzani
Erre én is kíváncsi leszek. Nyilván alap, hogy lázasan, köhögve, orrot fújva nem megyünk dolgozni, de gondolom nem is tesztelünk majd rögtön....

Ismerősöm mesélte, hogy pár hete három kollégája köhögött szinte kórusban......
Senki nem foglalkozott vele.....
csi77
De mivel nalunk boldog boldogtalan bejar melozni orrfolyassal, kohogessel, fejfajassal, hoemelkedessel is, stb, en nem tudom mi lesz, szerintem muszaj lenne akkor raallni a durva tesztelesre, mashogy hogy akarjak kiszűrni? Az igyunk meg egy palinkat, folszivja, kiizzadod, szentjanos aldas ide keves lesz.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
csipkelli 4 010
"Vicces" lesz ez majd influenza időszakban amikor mindenki lázas, köhög meg taknyos.
Na akkor mi lesz? Minden olyan ember akinek valami tünete van az nem megy dolgozni két hétig?
Bazzani
Normális maszkhasználat ezen is segíthet.
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
Bazzani
Erre én is kíváncsi leszek. Nyilván alap, hogy lázasan, köhögve, orrot fújva nem megyünk dolgozni, de gondolom nem is tesztelünk majd rögtön....

Ismerősöm mesélte, hogy pár hete három kollégája köhögött szinte kórusban......
Senki nem foglalkozott vele.....

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
Szerdára beneveztem egy szerológiai gyorstesztre.
Ez vérből mutatja ki az a szervezet immunválaszát jelző IgM és IgG ellenanyagot.
Az előbbi jelenléte aktív fertőzésre, az utóbbi egy korábban, akár hónapokkal korábban lezajlottra utal.
(Privátra megyek itt Zuglóban, pár sarokra. Ez 25ezer, láttam olcsóbban is, drágábban is, de közel van, elsétálok, nekem megfelel.)
Ami az érdekes, hogy ugye küldtek előzetes tájékoztató anyagot.
Felsorolja a lehetséges kimeneteleket, ez abból egy rész:

5. IgG pozitív, ami mellett az IgM akár pozitív, akár negatív: A páciens átvészelte a fertőzést, mai ismereteink szerint már nem fertőző környezetére.
Teendő: Az általános rendszabályok betartása. Az érvényes jogszabályi kötelezettségeknek megfelelően ez esetben is értesítjük a népegészségügyi hatóságot. A páciens környezetének szűrővizsgálata indokolt – erről a népegészségügyi hatóság dönt.

Vagyis, aki tünetmentesen korábban átesett a fertőzésen, majd hónapok múlva ez megállapításra kerül, az így több hónappal késöbb jelenítődik meg a statisztikákban - gondolom. Mint gyógyult fertőzött.
Egyre több ilyen is lesz.
Sobri Jóska
Nem vagyok szakember, de sztem a IgM és IgG nem vírusspecifikus. Ha negatív leszel, nem volt fertőzésed (se Covid, se TBC, se szifilisz), ha pozitív, akkor valami igen (lepra, nátha stb), de azt nem fogod tudni, h mi.
Teabee
Nem vagy szakember. 😊

több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Most került fel a negatív a pcr-teszt eredményem, úgyhogy leírom mi is volt nálam a helyzet

Múlt szerdán nálam is hirtelen felszökő magas láz (38.9) és izomfájdalom, semmi más tünet, ami csütörtökön is még kitartott, így felhívtam a háziorvost. Mikor neki azt is elmondtam, hogy a repülőtéren dolgozok, meglepetésemre nem is nagyon kérdezősködött tovább, jelzett az omsz-nek, hogy jöjjenek tesztelni (és nyilván felszólított, hogy ne menjek sehova). Az előző eseténél 12 órán belül kiértek, én nem voltam ilyen szerencsés, szombaton hívtak, hogy vasárnap 3 után érkeznek - péntekre már kutya bajom se volt szerencsére -, a déli ebédet követően már ne egyek, ne igyak. Este 20:30-ra sikerült beesniük, 2 perc alatt orr- és szájturkászás, viszlát. Ma pedig az EESZT-be fel is töltötték az eredményt, de a munkahelyet még felejtsem el, míg a járványügytől megerősítést nem kap.

Hivatalosan tudtommal kellene egy második teszt is, ám erről már nincs szó szerintem, ahogy a clbass háziorvosa által említett 2 hetes családi karanténról se (még engem is csak felszólítottak, hogy a kiértékelésig maradjak, nem köteleztek semmivel)
r.baggio
Hasonló tünetek, hasonló eredménnyel 😉
Nekem csak egy antitest gyorsteszt jött össze hirtelen, de a semminél több, és már a lázam is lement...
A hivatalos negatív teszt utáni 2 hét karantén belengetése volt a legszomorúbb ebben a rövid történetben! Elképzelhető, hogy ez csak regionális értelmezés kérdése, de Vácon két háziorvos is így tájékoztatott. El nem tudom képzelni ez hogy lesz kivitelezhető egy standard influenza járvány mellett 😕
több mint 5 éve
Teabee Denver Broncos 794
Szerdára beneveztem egy szerológiai gyorstesztre.
Ez vérből mutatja ki az a szervezet immunválaszát jelző IgM és IgG ellenanyagot.
Az előbbi jelenléte aktív fertőzésre, az utóbbi egy korábban, akár hónapokkal korábban lezajlottra utal.
(Privátra megyek itt Zuglóban, pár sarokra. Ez 25ezer, láttam olcsóbban is, drágábban is, de közel van, elsétálok, nekem megfelel.)
Ami az érdekes, hogy ugye küldtek előzetes tájékoztató anyagot.
Felsorolja a lehetséges kimeneteleket, ez abból egy rész:

5. IgG pozitív, ami mellett az IgM akár pozitív, akár negatív: A páciens átvészelte a fertőzést, mai ismereteink szerint már nem fertőző környezetére.
Teendő: Az általános rendszabályok betartása. Az érvényes jogszabályi kötelezettségeknek megfelelően ez esetben is értesítjük a népegészségügyi hatóságot. A páciens környezetének szűrővizsgálata indokolt – erről a népegészségügyi hatóság dönt.

Vagyis, aki tünetmentesen korábban átesett a fertőzésen, majd hónapok múlva ez megállapításra kerül, az így több hónappal késöbb jelenítődik meg a statisztikákban - gondolom. Mint gyógyult fertőzött.
Egyre több ilyen is lesz.
Sobri Jóska
Nem vagyok szakember, de sztem a IgM és IgG nem vírusspecifikus. Ha negatív leszel, nem volt fertőzésed (se Covid, se TBC, se szifilisz), ha pozitív, akkor valami igen (lepra, nátha stb), de azt nem fogod tudni, h mi.
több mint 5 éve
Ezek esküszöm direkt csinálják:
 www.portfolio.hu/uzlet/20200818/tanevindito-egyetemi-buli-utan-mar-58-koronavirusos-eset-van-a-notre-dame-egyetemen-445366
nagir
Fiatalok, élniük kell.
Nem féli amit nem lát, nem tapasztal.
Ez a két alapvetés van az összes hasonló mögött.

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 581 — The Mathematician
 www.portfolio.hu/uzlet/20200818/tanevindito-egyetemi-buli-utan-mar-58-koronavirusos-eset-van-a-notre-dame-egyetemen-445366
nagir
 www.theguardian.com/us-news/2020/aug/17/north-carolina-university-moves-online-covid-19

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 489 — Bla, bla, bla

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 236 — NFL bracket champion '26
peterk2005
Sztem igen.
 g7.hu/kozelet/20200508/minden-szazadik-magyart-teszteltek-mar-koronavirusra-az-onkormanyzatok-es-a-cegek-is-aktivak/
Eszerint ekkor (május elején) 60ezer állami és 42ezer egyéb módon finanszírozott teszt volt.
Ugye perpill a koronavirus.gov.hu meg 383 ezer elvégzett tesztet ír, kötve hiszem h a nyugisabb nyári hónapokban lenyomott volna az állam 5x annyi tesztet, mint amennyit csúcsidőben csinált.

Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 094 — Axel Foley
Bazzani
Mondjuk influenza időszakban taknyosan alapból se kéne...
Mikey
Kiemelném hogy két hétig.
Vagy mindenkit letesztelnek majd aki lázas?
Vagy meggyógyulsz és mész dolgozni aztán közben meg....

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 029 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Bazzani
Mikey
De ezt eddig mindenki leszarta, mert kellapénz, agyereknekovibasulibakellmennie, kellaszabinyárra.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 099
Bazzani

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 094 — Axel Foley

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 829 — no es importante

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Engem az érdekel, hogy tudtomon kívül, mintegy észrevétlenül nem voltam e mondjuk februárban vagy márciusban fertőzött és van e antitestem. (Ennek ugye az esélye kb. 1%, de ha igen, akkor védett vagyok a következő pár hónapban és eszerint alakítom az életemet.) A bónusz, hogy egy aktív, tünetmentes, de leglább 7-10 napos fertőzöttséget is kimutat ez a tesztfajta. De egy pár naposat meg nem.
Sobri Jóska
Melyiknek örülnél jobban?
bcsarli
Ha pozitív lenne, akkor bár magától a vírustól nem kéne parázni, de mehetnék egy sor kivizsgálásra, hogy mit hagyott maga után, kardiológus, tüdő-, belgyógy, stb.
Ha negatív lesz, akkor nincs semmi változás a mindennapjaimban.
Nyilván az utóbbi kívánatosabb.
Sobri Jóska
Én most munkámból kifolyólag rengeteg tesztet végzek (vagy inkább végeztetek), mind szerológiait, mind rapid PCR-eket, és mondjuk az 1% esélyed, hogy átestél rajta (különösen, ha a teraszodról figyelted a csöveseket), inkább 0,001%.
Az elmúlt 1 hónapban kb 5000 tesztből egy db IgG pozitív volt, az is egyébként külföldi.
PCR pozitívból viszont "sokkal" több (3).
vpi
Valószínűleg.
De én a magánéletben már a max 1% esélyt nem elemzem tovább, hogy egy ezrelék, vagy tízezrelék.