Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
naiv kérdés:tömegközleken pl egész évben maszkviselés lesz? vagy így nem látok indokot, hogy egyik nap azt mondják, hogy nem kell viselni. 😀 (amíg nincs vakcina, stb)
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Gondolom rinyálnak a légitársaságok meg az országok hogy nincs turizmusJúliusban nyílhatnak a külső határok isMondjuk hogy az eu külső határait máris kinyissák azt tényleg semmi sem indokolja, a gazdasági hatások sem. Ez nagy faszság
index.hu/kulfold/eurologus/2020/06/11/eu_kulso_hatar_nyitas_julius_lista/?fbclid=IwAR0Cs0IX5XvNYbUh7Yl9BawcggM9d6MFeULFM77VCYYPEbTPhrAYupSvQMA
kapitnono
davemayer

több mint 5 éve
Ma délután SPAR: 2 vásárlón sincs maszk, simán kiszolgálják őket. Ilyet Máltán nem lattam.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
8 elé nem lehet vinni mert akkor a reggeli rakétát nem tudják megvenniNyugger idősávot törölni kéne 30-a után, mert a felső hőmérséklet már befigyel +30 fölé is, fél12-kor nem biztos hogy a nyuggereknek kéne az utcán flangálni.Vagy csak vigyék le reggel 4-9 közé. Még kapnak extra két órát is, oszt a pijacra kiérnek időben.
NB2
Btw engem beengedtek reggel a sparba (reggelit vettem), de 50 körüli munkatársam elküldték, mert nincs még 65. Vágom h öregít a cigi, de csak nem nézek már ki 65+osnak (igaz valszeg azért hagynak békén mert migránsnak nézek ki) 😀
Borbinho
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Nyugger idősávot törölni kéne 30-a után, mert a felső hőmérséklet már befigyel +30 fölé is, fél12-kor nem biztos hogy a nyuggereknek kéne az utcán flangálni.Vagy csak vigyék le reggel 4-9 közé. Még kapnak extra két órát is, oszt a pijacra kiérnek időben.
NB2
Btw engem beengedtek reggel a sparba (reggelit vettem), de 50 körüli munkatársam elküldték, mert nincs még 65. Vágom h öregít a cigi, de csak nem nézek már ki 65+osnak (igaz valszeg azért hagynak békén mert migránsnak nézek ki) 😀
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Nyugger idősávot törölni kéne 30-a után, mert a felső hőmérséklet már befigyel +30 fölé is, fél12-kor nem biztos hogy a nyuggereknek kéne az utcán flangálni.
több mint 5 éve
Júliusban nyílhatnak a külső határok isMondjuk hogy az eu külső határait máris kinyissák azt tényleg semmi sem indokolja, a gazdasági hatások sem. Ez nagy faszság
index.hu/kulfold/eurologus/2020/06/11/eu_kulso_hatar_nyitas_julius_lista/?fbclid=IwAR0Cs0IX5XvNYbUh7Yl9BawcggM9d6MFeULFM77VCYYPEbTPhrAYupSvQMA
kapitnono
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Peterk megválaszolta helyettem. Csak annyit kérek számon az egszerű polgároktól amit én is megteszek, amit alapvetőnek gondolok. Nem magamat védem a maszkkal. Azt meg, hogy az elit mit csinál....Az ország vezetői, maszk nélkül, mindenféle előirás betartása nélkül utazgatnak súlyosan fertőzött országokba, kórházakba, meccsekre. Teljesen hiteltelen ez a védekezési folyamat és te pont az egyszerű polgárokat kérnéd számon?Cserébe van a másik oldal, akik meg mindenhol hordják. Annak sok értelmét nem látom, hogy az utcán, sétáláshoz felvegyem. Többnyire az időseken látom így. Igaz, még mindig jobb, mint ha nem lenne senkin.Én a metrón/buszon szoktam figyelni, akinek úgy csak van a nyakánál, se a száját se az orrát nem takarja már el vele, teljesen felesleges, zsebre is rakhatná, vagy a fejére is tehetné.Amúgy engem rettentően felbasz hogy enny igénytelen, felelőtlen és az előírásokra telibeszaró ember van. Persze nem lep meg...Nem mintha lenne rajtuk, max lóg a nyakukban.most itthon mi a szabály? étteremben, kávézóban kell a maszk?staffnak
csebi
Amadeus
warr_b
Mikey
Vrij6
Jól indult a reggelem, a 17es villamoson kb 20 megállón át a vezető ajtaja és az első ajtónál lévő sarokban álltam, két tini mellett. Zenét hallgattam, így nem hallottam, h szólt a sofőr a Széll Kálmánon, hogy menjek odébb onnan (egy kedves úriember kérdezte meg egy kis integetés után, h magyar vagyok-e vagy külföldi...). De a két (egyértelműen magyarnak kinéző) tinivel nem volt bajuk, azok ott maradhattak.
Érdekes világ ez, gondolom a migráns jobban terjeszti mint az echte magyar...
Márciusban mindenki hülyének (és migránsnak) nézett, mert maszkban voltam a villamoson, most ugyan azok az emberek érzik magukat full rendkövető állampolgárnak, akiknek csak a száját (vagy azt sem) takarja a maszk. Meg a "pár megállóra szállok csak fel, annyira fel se rakom" típusú emberek is kiakasztanak.
Borbinho
gordon
Szóval ha az ország vezetői a példa, akkor már régen gebasz van. Akkor lopjon, csaljon mindenki ahogy csak tud, lehetőleg a saját szomszédja/rokona kárára, hisz az az igazi magyaros viselkedés.
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
twitter.com/SprFstJellyfish/status/1260002653469380608Maszkviselési etikett, csak neked.Én a metrón/buszon szoktam figyelni, akinek úgy csak van a nyakánál, se a száját se az orrát nem takarja már el vele, teljesen felesleges, zsebre is rakhatná, vagy a fejére is tehetné.Amúgy engem rettentően felbasz hogy enny igénytelen, felelőtlen és az előírásokra telibeszaró ember van. Persze nem lep meg...Nem mintha lenne rajtuk, max lóg a nyakukban.most itthon mi a szabály? étteremben, kávézóban kell a maszk?staffnak
csebi
Amadeus
warr_b
Mikey
Vrij6
www.instagram.com/p/CAdSKBhlIur/?igshid=7qnjvb8ig0fx
Mikey
több mint 5 éve
Maszkviselési etikett, csak neked.Én a metrón/buszon szoktam figyelni, akinek úgy csak van a nyakánál, se a száját se az orrát nem takarja már el vele, teljesen felesleges, zsebre is rakhatná, vagy a fejére is tehetné.Amúgy engem rettentően felbasz hogy enny igénytelen, felelőtlen és az előírásokra telibeszaró ember van. Persze nem lep meg...Nem mintha lenne rajtuk, max lóg a nyakukban.most itthon mi a szabály? étteremben, kávézóban kell a maszk?staffnak
csebi
Amadeus
warr_b
Mikey
Vrij6
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
A vezetők lehet, hogy tudnak valamit? 😊 Vagy csak ők is hülyék.Mindenesetre jellemző azért, hogy bő negyedéve megy ez a covid sztori, és egy megvert szájmaszk viselésről nem képes eljutni az emberek jelentős részének agyacskájáig, hogy a maszkot nem azért viseled, hogy magadat védd, hanem azért, hogy mást ne fertőzz meg. A másik meg azért viseli, hogy te legyél tőle biztonságban.
Bár lehet, hogy jobb is így. Ha felfognák hogy ki kit véd, lehet, hogy pár maszkot nem viselőt meglincselnének a buszon. 😀
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Júliusban nyílhatnak a külső határok isindex.hu/kulfold/eurologus/2020/06/11/eu_kulso_hatar_nyitas_julius_lista/?fbclid=IwAR0Cs0IX5XvNYbUh7Yl9BawcggM9d6MFeULFM77VCYYPEbTPhrAYupSvQMA

több mint 5 éve
az a baj h 1 éves statisztikát hülyeség vizsgálni bármi lehetett tavaly, 3-5 éves intervallummal kéne összehasonlítani444.hu/2020/06/11/ksh-64-szazalekkal-kevesebben-haltak-meg-az-elso-negyedevben-mint-tavalyMúlt héten beszéltem patikussal és mondta, hogy lehet, hogy egyik oldalon kaszáltak, de pl rogyásig van a polcuk antibiotikumokkal, mert a gyerekek nem igazán voltak betegek.
Hát nehéz lesz a statisztikusoknak kibogarászni a virus hatását.
vpi
De kétségtelen, hogy annyi tényező van, hogy talán 5 év múlva okosabbak leszünk.
NB2
és nem csak az összes halált hanem kezdve a balesetektől az influenzáig nézni mindent
és akkor lehetne valamiből kiindulni
valamint az se mind1 hogy akik most nem haltak meg azok vajon meghalnak-e később (pl elmaradt műtétek miatt)
45 015-en haltak meg, 3055-tel kevesebben, mint egy évvel korábban. Januárban 15, februárban 9,8%-kal kevesebben, míg március–áprilisban 1,4%-kal többen hunytak el az egy évvel korábbihoz képest.ez alapján mondjuk ha nincs Korona vírus akkor még kevesebb magyar halt volna meg?
és azzal hogy Cili néni ezt így betolja az a bajom hogy ez alapján még kevésbé lesz esélyünk arra hogy ha tényleg beüt a szar az embereket otthon lehessen tartani
24.hu/belfold/2020/06/11/muller-cecilia-magyarorszag-halalozas-2020-januar-aprilis/
a statisztika pont hogy szarul néz ki a koronavírus időszakra
több mint 5 éve
Az ország vezetői, maszk nélkül, mindenféle előirás betartása nélkül utazgatnak súlyosan fertőzött országokba, kórházakba, meccsekre. Teljesen hiteltelen ez a védekezési folyamat és te pont az egyszerű polgárokat kérnéd számon?Cserébe van a másik oldal, akik meg mindenhol hordják. Annak sok értelmét nem látom, hogy az utcán, sétáláshoz felvegyem. Többnyire az időseken látom így. Igaz, még mindig jobb, mint ha nem lenne senkin.Én a metrón/buszon szoktam figyelni, akinek úgy csak van a nyakánál, se a száját se az orrát nem takarja már el vele, teljesen felesleges, zsebre is rakhatná, vagy a fejére is tehetné.Amúgy engem rettentően felbasz hogy enny igénytelen, felelőtlen és az előírásokra telibeszaró ember van. Persze nem lep meg...Nem mintha lenne rajtuk, max lóg a nyakukban.most itthon mi a szabály? étteremben, kávézóban kell a maszk?staffnak
csebi
Amadeus
warr_b
Mikey
Vrij6
Jól indult a reggelem, a 17es villamoson kb 20 megállón át a vezető ajtaja és az első ajtónál lévő sarokban álltam, két tini mellett. Zenét hallgattam, így nem hallottam, h szólt a sofőr a Széll Kálmánon, hogy menjek odébb onnan (egy kedves úriember kérdezte meg egy kis integetés után, h magyar vagyok-e vagy külföldi...). De a két (egyértelműen magyarnak kinéző) tinivel nem volt bajuk, azok ott maradhattak.
Márciusban mindenki hülyének (és migránsnak) nézett, mert maszkban voltam a villamoson, most ugyan azok az emberek érzik magukat full rendkövető állampolgárnak, akiknek csak a száját (vagy azt sem) takarja a maszk. Meg a "pár megállóra szállok csak fel, annyira fel se rakom" típusú emberek is kiakasztanak.
Borbinho
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Eddig a Volánusz járatain volt olyan szabály, hogy 30% telítettségig terhelték a buszokat, ha ennél többen voltak másik buszról gondoskodtak (hozzáteszem valszeg mindkettőt úgy tarthatták be, mint a kötelező maszk dolgot)... na most már ez sincs, mehetnek a buszokon amennyien akarnak,
több mint 5 éve
Hát a kevés antibiotikum az jó hír nem? Lépéselőny a szuperbaktérium parában. 😊444.hu/2020/06/11/ksh-64-szazalekkal-kevesebben-haltak-meg-az-elso-negyedevben-mint-tavalyMúlt héten beszéltem patikussal és mondta, hogy lehet, hogy egyik oldalon kaszáltak, de pl rogyásig van a polcuk antibiotikumokkal, mert a gyerekek nem igazán voltak betegek.
vpi
De kétségtelen, hogy annyi tényező van, hogy talán 5 év múlva okosabbak leszünk.
NB2
több mint 5 éve
444.hu/2020/06/11/ksh-64-szazalekkal-kevesebben-haltak-meg-az-elso-negyedevben-mint-tavalyMúlt héten beszéltem patikussal és mondta, hogy lehet, hogy egyik oldalon kaszáltak, de pl rogyásig van a polcuk antibiotikumokkal, mert a gyerekek nem igazán voltak betegek.
vpi
több mint 5 éve
444.hu/2020/06/11/ksh-64-szazalekkal-kevesebben-haltak-meg-az-elso-negyedevben-mint-tavalyHát nehéz lesz a statisztikusoknak kibogarászni a virus hatását.
több mint 5 éve
Cserébe van a másik oldal, akik meg mindenhol hordják. Annak sok értelmét nem látom, hogy az utcán, sétáláshoz felvegyem. Többnyire az időseken látom így. Igaz, még mindig jobb, mint ha nem lenne senkin.Én a metrón/buszon szoktam figyelni, akinek úgy csak van a nyakánál, se a száját se az orrát nem takarja már el vele, teljesen felesleges, zsebre is rakhatná, vagy a fejére is tehetné.Amúgy engem rettentően felbasz hogy enny igénytelen, felelőtlen és az előírásokra telibeszaró ember van. Persze nem lep meg...Nem mintha lenne rajtuk, max lóg a nyakukban.most itthon mi a szabály? étteremben, kávézóban kell a maszk?staffnak
csebi
Amadeus
warr_b
Mikey
Vrij6
több mint 5 éve
Én a metrón/buszon szoktam figyelni, akinek úgy csak van a nyakánál, se a száját se az orrát nem takarja már el vele, teljesen felesleges, zsebre is rakhatná, vagy a fejére is tehetné.Amúgy engem rettentően felbasz hogy enny igénytelen, felelőtlen és az előírásokra telibeszaró ember van. Persze nem lep meg...Nem mintha lenne rajtuk, max lóg a nyakukban.most itthon mi a szabály? étteremben, kávézóban kell a maszk?staffnak
csebi
Amadeus
warr_b
Mikey
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Amúgy engem rettentően felbasz hogy enny igénytelen, felelőtlen és az előírásokra telibeszaró ember van. Persze nem lep meg...Nem mintha lenne rajtuk, max lóg a nyakukban.most itthon mi a szabály? étteremben, kávézóban kell a maszk?staffnak
csebi
Amadeus
warr_b
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Nem mintha lenne rajtuk, max lóg a nyakukban.most itthon mi a szabály? étteremben, kávézóban kell a maszk?staffnak
csebi
Amadeus

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Középső 😛most akkor melyik balkezed törted el? 😀A csúnyát (a balt). De én balkezes vagyok, tehát a jót. Szóval érted 😊A kórházi helyzet megint óriási pozitív tapasztalat...és a ,rossz' kezedet gipszelték be? 🤣
Tegnap 8-ra kellett mennem műtétre. Gyors egyeztetés után egy teljesen normális szobában kellett várni, ahol rendszeresen érdeklődtek hogy hogy vagyok. Utána a műtőágyon mondjuk elég sokat kellett várni, de közben voltak poénok. (doktornő kiabál: sürgős császárhoz kell mennem, majd normál hangon, de hallhatóan "remélem 18 éves és a 6. szülése 😊)
Aztán betoltak a műtőbe, mondom a dokinak hogy én ezzel a kézzel pár hét múlva pingpongozni szeretnék, mire Ő: én meg szeretném ha 50 centis farkam lenne (😊), szóval elég közvetlen hangulat volt. Megígértem hogy ha jól csinálja, én megtanítom pingpongozni, ki mihez ért 😀
Egy röntgengépen végignézhettem az egészet, közben mondta mit csinál. Eltartott egy darabig, mert voltak ott tanulók, akiknek szintén magyarázta hogy mi merre, de alig éreztem valamit.
Utána már saját lábon mentem a szobába (gipsz vissza), onnan átöltözés után le a kézsebészetre. Megkaptam a papírokat, jövő pénteken vissza gipszlevételre. Tényleg mindenki jó fej volt.
2-re itthon voltam.
bcsarli
steelwolf
bcsarli
Negritis
több mint 5 éve
most itthon mi a szabály? étteremben, kávézóban kell a maszk?staffnak
csebi
több mint 5 éve
most itthon mi a szabály? étteremben, kávézóban kell a maszk?
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.