Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 309 — beers & Packers
A hétvégén meghalt egy kollégám.
Május 26-án egy budapesti kórházban vizsgálgatták, ahová mentővel vitték egy pest megyei kis településről.(láz, rossz vérkép, korona teszt negatív (?))
A kórházban (telefonon beszéltem vele) infúzió, ultrahang, stb. Azt mondta, hogy a veséje, mája rosszul működik. (nem volt piás). Hazaküldték egy csomó gyógyszerrel, mondván, jöjjön vissza kontrollra ...-kor.
Múlt héten hívott, hogy még mindíg táppénzen, otthon, de nem javul.
Ma reggel hívott a felesége..... vasárnap, saját otthonában.
55 éves volt.

Most erre, mit?!!!!
zemanla
Hát, erre semmit. Basszameg... (Ilyenkor egy normális országban az van, hogy legalább a hozzátartozók dúsgazdagok lesznek a kártérítési per után.)
nagylaza
Gyanítom: itt nem.
És sosem fog kiderülni mi történt. És miért küldtek haza a kórházból?...
zemanla
Ha valakit hazaküldenek (és nem saját felelősségre távozik), aztán nem sokkal később meghal otthon, akkor - elvileg - perelhető a kórház.
Ismertem valakit, akit szintén hazaengedtek. Gyógyultan. Kora reggel szépen összecsomagolta a cuccait a kórteremben. Mondta neki az ápoló, nyugodtan feküdjön vissza, később jön érte a lánya. Szófogadóan visszafeküdt. És soha többé nem kelt fel.
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 247 — Cowboys fan
Május 26-án egy budapesti kórházban vizsgálgatták, ahová mentővel vitték egy pest megyei kis településről.(láz, rossz vérkép, korona teszt negatív (?))
A kórházban (telefonon beszéltem vele) infúzió, ultrahang, stb. Azt mondta, hogy a veséje, mája rosszul működik. (nem volt piás). Hazaküldték egy csomó gyógyszerrel, mondván, jöjjön vissza kontrollra ...-kor.
55 éves volt.

Most erre, mit?!!!!
zemanla
Hát, erre semmit. Basszameg... (Ilyenkor egy normális országban az van, hogy legalább a hozzátartozók dúsgazdagok lesznek a kártérítési per után.)
nagylaza
egyébként a halottvizsgálatira ráírják, hogy akut szervi elégtelenség, aztán kész. sok mindent lehet vele kezdeni, de kártérítési perre mondjuk pont nem elegendő.
több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
55 éves volt.

Most erre, mit?!!!!
zemanla
nagylaza
Gyanítom: itt nem.
És sosem fog kiderülni mi történt. És miért küldtek haza a kórházból?...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
"Több mint 80 milliárd dollár összesített veszteséggel zárhatják a 2020-as évet a légitársaságok a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) előrejelzése szerint.
Brian Pearce, a montreali székhelyű, közel 300 légitársaságot tömörítő kereskedelmi szervezet vezető közgazdásza keddi videokonferenciáján kifejtette: még az év végén is 36 százalékkal alacsonyabb lehet az iparág teljesítménye az egy évvel korábbihoz képest, mivel a recesszió és az utasok bizalomvesztése miatt nagyjából 40 százalékkal csökken a kereslet."
több mint 5 éve
55 éves volt.

Most erre, mit?!!!!
zemanla
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 021 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Hazajutottam. Nincs karantén, ami elég gaz. Egy rohadt kérdést nem kaptam, megnézték az útlevelem, és kész. Kiváncsi vagyok, hogy azokkal mi lett akik USA-ból jöttek ugyanúgy a frankfurti géppel. Úgy láttam ok sem kaptak karantent. Lehet készülni a 2. Hullámra srácok.
Ja és örök hála a máltai kormánynak és az air maltanak h 15(!!!!) utassal is elindítottak a gépet.
csebi
Üdv itthon! 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 682 — Lucas Scott
Hazajutottam. Nincs karantén, ami elég gaz. Egy rohadt kérdést nem kaptam, megnézték az útlevelem, és kész. Kiváncsi vagyok, hogy azokkal mi lett akik USA-ból jöttek ugyanúgy a frankfurti géppel. Úgy láttam ok sem kaptak karantent. Lehet készülni a 2. Hullámra srácok.
Ja és örök hála a máltai kormánynak és az air maltanak h 15(!!!!) utassal is elindítottak a gépet.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 021 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
55 éves volt.

Most erre, mit?!!!!
zemanla
Ehh. Sajnálom.

Nekem volt kollégám, aki harmincpár évesen a munkahelyén lefordult a székről, bekrepált a szíve. Futott, iron man-kedett. Nem volt jó látni a temetésén a síró özvegyét meg a kisfiát...

több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
55 éves volt.

Most erre, mit?!!!!

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
rob3r7o Denver Broncos Air Force Falcons 4 905
“A hajléktalanokra vonatkozó kijárási korlátozást a mai nappal feloldottam.”
— Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján, 2020. június 9-én.
vpi
Ez olyan szép egy mondat. Már a feloldottam is vicces, de a többi része.... könnyfakasztó.

„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 516 — Patriot
“A hajléktalanokra vonatkozó kijárási korlátozást a mai nappal feloldottam.”
— Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján, 2020. június 9-én.
több mint 5 éve
Elindultam hazafele, a máltai reptér szürreális. Minden zárva, polcok üresek. Először fordul elő h mikor haza repulok nem veszek itt a boltban máltai lovagot. Szép kis gyűjteményem van már annyiszor repultem haza.
csebi
Frankfurt már más tészta bár érezhetően kevesebben vannak mint amennyien szoktak lenni. De itt pár dolog nyitva van de a felesleges dolgok nem (pl ruha, ékszer stb). Úgy látom csak az van nyitva ahol étel vagy ital van.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Elindultam hazafele, a máltai reptér szürreális. Minden zárva, polcok üresek. Először fordul elő h mikor haza repulok nem veszek itt a boltban máltai lovagot. Szép kis gyűjteményem van már annyiszor repultem haza.
csebi
Királyság. Huzamosabb idő lesz, vagy vissza kell majd menned?
warr_b
Meg nem tudni. Nincs meg mikor van vége a home officenak. Ha minden jól alakul akkor augusztus végéig szeretnek maradni akkor lesz egy esküvő de legrosszabb esetben is úgy számolok h mondjuk 2-3 hétre kellene visszajonnom július közepén
csebi
Fasza. Ha nagyon nem lenne semmi dolgod megihatnánk egy-kér sört valamikor 😄
warr_b
Persze megbeszelhetjuk 😉

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Most tartok hazafelé az egyik BP-i kórházból kezelésről. Hát, ha eddig esetleg nem értettem volna, miért tudott így elterjedni a kórházakban a vírus - nyilván pontosan tudom miért -, akkor ma megkaptam a bemutatót közelről. Emberünk kb. 15 percet - ameddig én láttam, előtte fene tudja mikor érkezett - ücsörgött a folyosón folyamatosan köhögve, láthatóan légzési nehézségekkel, mire átküldték egy másik osztályra a saját lábán. Az orvos meg hangosan mondja hogy "lehet koronás, úgyhogy örüljön hogy benntartjuk, ha már az előzőből* elküldték."

* itt mondta a kórház nevét is, én inkább nem írom le.

Aztán én eljöttem, így nem tudom meddig ücsörgött még ott az ember.

Egészen elképesztő.
Mikey
Én is ma voltam délelőtt kórházban, mert vasárnap délután bicajjal elestem. Nekem csak jó tapasztalataim voltak, mindenki kedves és segítőkész volt.
2 óra alatt megvolt egy kézsebészet, röntgen, gipszelés, labor, anaszteziológus.
Holnap beleraknak 1 csavart, reggel 8-ra kaptam is időpontot. Rosszabbra készültem.

több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 093
Most tartok hazafelé az egyik BP-i kórházból kezelésről. Hát, ha eddig esetleg nem értettem volna, miért tudott így elterjedni a kórházakban a vírus - nyilván pontosan tudom miért -, akkor ma megkaptam a bemutatót közelről. Emberünk kb. 15 percet - ameddig én láttam, előtte fene tudja mikor érkezett - ücsörgött a folyosón folyamatosan köhögve, láthatóan légzési nehézségekkel, mire átküldték egy másik osztályra a saját lábán. Az orvos meg hangosan mondja hogy "lehet koronás, úgyhogy örüljön hogy benntartjuk, ha már az előzőből* elküldték."

* itt mondta a kórház nevét is, én inkább nem írom le.

Aztán én eljöttem, így nem tudom meddig ücsörgött még ott az ember.

Egészen elképesztő.

Szerkesztette: Mikey

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
csebi
warr_b
Meg nem tudni. Nincs meg mikor van vége a home officenak. Ha minden jól alakul akkor augusztus végéig szeretnek maradni akkor lesz egy esküvő de legrosszabb esetben is úgy számolok h mondjuk 2-3 hétre kellene visszajonnom július közepén
csebi
Fasza. Ha nagyon nem lenne semmi dolgod megihatnánk egy-kér sört valamikor 😄

több mint 5 éve
csebi
warr_b

több mint 5 éve
csebi

több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 071 — Слава Україні! Героям слава!
csebi
Jó utat haza! 😊

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve

több mint 5 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 571 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
 www.facebook.com/trollmozi/photos/a.1664922500473666/2467128810253027/?type=3&theater
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
az usa közel a 2 millió fertőzötthöz
Congoban meg ebola
Negritis
Mindeközben Új-Zélandon jelenleg NINCS koronavírus fertőzött jelenleg(akiről tudnak)!

twitter.com/minhealthnz/status/1269800391794757632
iktriad
Ezzel szemben:
"Egy nap alatt 280 új esetet regisztráltak Olaszországban, ez több, mint az azt megelőző 24 órában. A halálozások száma is nőtt: a vasárnapi 53-hoz képest hétfőn 65-en hunytak el.
Az egy nappal ezelőtti 197 után hétfőn 280 új megbetegedést regisztráltak Olaszországban, míg a koronavírus következtében elhunytak száma 65 volt a vasárnapi 53-hoz képest, írja a Reuters az olasz polgári védelem adataira hivatkozva. A 280 új esetből 194-et Lombardiában regisztráltak."
 www.portfolio.hu/deviza/20200608/ismet-nott-az-uj-koronavirus-esetek-szama-olaszorszagban-436052?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
nagylaza
Ezek nem szignifikáns különbségek, de az nyilvánvaló, hogy a nyitások növelik az esetszámot.
Amíg nem indul be egy újabb exponenciális felfutás, amit egy újabb görbelaposítás követ, addig ezek nem érdemi változások.

több mint 5 éve
Congoban meg ebola
Negritis
Mindeközben Új-Zélandon jelenleg NINCS koronavírus fertőzött jelenleg(akiről tudnak)!

iktriad
Ezzel szemben:
"Egy nap alatt 280 új esetet regisztráltak Olaszországban, ez több, mint az azt megelőző 24 órában. A halálozások száma is nőtt: a vasárnapi 53-hoz képest hétfőn 65-en hunytak el.
Az egy nappal ezelőtti 197 után hétfőn 280 új megbetegedést regisztráltak Olaszországban, míg a koronavírus következtében elhunytak száma 65 volt a vasárnapi 53-hoz képest, írja a Reuters az olasz polgári védelem adataira hivatkozva. A 280 új esetből 194-et Lombardiában regisztráltak."
 www.portfolio.hu/deviza/20200608/ismet-nott-az-uj-koronavirus-esetek-szama-olaszorszagban-436052?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 742 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Congoban meg ebola
Negritis

több mint 5 éve
"Az összes eddigi koronavírus szezonalitást mutat, rossz hír viszont, hogy az őszi csúcsok korábban markánsabbak voltak. Vagyis: lesz második hullám, a kérdés csak az, mennyire vagyunk felkészülve rá."
 www.napi.hu/magyar_gazdasag/virologus-jarvany-maszk-koronavirus-covid-19-betegseg-masodik-hullam-nyar.707673.html