Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 827 — no es importante
kis színes:
a 10-ére ígért állami bértámogatást még ma se utalták ki*
fb-n meg arról írt egy orvos, hogy a neak-nál kell 19-éig pályázni a fél milliós eü dolgozüknak járó juttatásra, de erről nem találtam megerősítést

* mondjuk nekem nem kell izgulnom, a munkahelyem is megszűnik hamarosan
 airportal.hu/ujabb-16-onkiszolgalo-poggyaszcimkezot-helyezett-uzembe-a-budapest-airport/
r.baggio
épp akartam kérdezni, hogy mi a helyzet felétek, mert az airportnál is megy a hír, hogy a k.hivatal elfogadta a kérelmet, de pénzt még senki nem látott

ahogy ezeket használják az utasok, nem hiszem, hogy félned kellene...
mindig lesz egy rakás olyan, akinek vagy van valami extra dolga, vagy nem tudja/akarja használni ezeket a gépeket
mi most kezdünk ismerkedni vele, hogy milyen sok ostoba utazik nap, mint nap
a mi számunkat megtalálják, de azt, hogy angliából hazajöhetnek e karantén nélkül, az már nem megy...és amikor szembesülnek a válasszal, akkor jön a jó kérdés: meddig tart még ez az egész

szóval nem irigylem azokat a lányokat/fiúkat akik a pultokban ülnek és kétlem, hogy valaha lesz olyan, hogy nem kellenek
Klaci79
Ez az átmeneti fázis, ami lehet hosszú folyamat, és mondjuk Szingapúrban is maradtak még pultok, de ez innentől tényleg csak idő kérdése

Pláne a koronavírus jó indok lesz rá, hogy még jobban felgyorsuljon a dolog

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 682 — Lucas Scott
kis színes:
fb-n meg arról írt egy orvos, hogy a neak-nál kell 19-éig pályázni a fél milliós eü dolgozüknak járó juttatásra, de erről nem találtam megerősítést

airportal.hu/ujabb-16-onkiszolgalo-poggyaszcimkezot-helyezett-uzembe-a-budapest-airport/
r.baggio
Nálunk is berendeltek két self check-in-t. Nem is értjük mikor a legtöbb utas akkor se érti meg ha a kolléga elmagyarázza neki. Ráadásul több ezer eurót adnak ki ezekért a megszorítások közepén.
samu09
Sztem is lassabb, körülményesebb. Ráadásul kellett nekem segítség, ha az a személy aki ott all segitonek pultban ült volna akkor hamarabb meg lettünk volna vele ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 549 — I like the Texans, I like who we are
kis színes:

r.baggio
Nálunk is berendeltek két self check-in-t. Nem is értjük mikor a legtöbb utas akkor se érti meg ha a kolléga elmagyarázza neki. Ráadásul több ezer eurót adnak ki ezekért a megszorítások közepén.
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 897
kis színes:

r.baggio
épp akartam kérdezni, hogy mi a helyzet felétek, mert az airportnál is megy a hír, hogy a k.hivatal elfogadta a kérelmet, de pénzt még senki nem látott

ahogy ezeket használják az utasok, nem hiszem, hogy félned kellene...
mindig lesz egy rakás olyan, akinek vagy van valami extra dolga, vagy nem tudja/akarja használni ezeket a gépeket
mi most kezdünk ismerkedni vele, hogy milyen sok ostoba utazik nap, mint nap
a mi számunkat megtalálják, de azt, hogy angliából hazajöhetnek e karantén nélkül, az már nem megy...és amikor szembesülnek a válasszal, akkor jön a jó kérdés: meddig tart még ez az egész

szóval nem irigylem azokat a lányokat/fiúkat akik a pultokban ülnek és kétlem, hogy valaha lesz olyan, hogy nem kellenek
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 563 — The Mathematician
az usába szépen elkezdett emelkedni az eset szám
az utóbbi időben már 20k alá esett, de az elmúlt napokban 22-23-27k
és kb esélytelen hogy bármi kontrol legyen a tüntetések miatt

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
kis színes:

r.baggio
Én most használtam először Frankfurtban ilyen önkiszolgálót, hat nem nyerte el a tetszesem.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
kis színes:

r.baggio
Pedig tesómnak és másnak is megjött. Beadták 5-ig a papírokat?
NB2
elméletileg igen, türelmünket kérték (nekem speciel belefér, de azért sokan nálunk sajnos nem így vannak)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 156 — nabege2@yahoo.com
kis színes:

r.baggio
Pedig tesómnak és másnak is megjött. Beadták 5-ig a papírokat?
több mint 5 éve
kis színes:

---
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 309 — beers & Packers
Franc tudja, valahogy még mindig nem gondolom, hogy elmúlt a dögvész.
"Van olyan ország, amely már a koronavírus második hullámával küzd"
 www.atv.hu/kulfold/20200611-van-olyan-orszag-amely-mar-a-koronavirus-masodik-hullamaval-kuzd/hirkereso
nagylaza
Nem akarnak ezek az aranylábú fiainkkal játszani!
Vrij6
Erre nem is gondoltam, de tényleg ez lehet a valódi ok.😊
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 071 — Слава Україні! Героям слава!
 www.atv.hu/kulfold/20200611-van-olyan-orszag-amely-mar-a-koronavirus-masodik-hullamaval-kuzd/hirkereso
nagylaza
Nem akarnak ezek az aranylábú fiainkkal játszani!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Gorcsev Pittsburgh Steelers 522
Ma délután SPAR: 2 vásárlón sincs maszk, simán kiszolgálják őket. Ilyet Máltán nem lattam.
csebi
SPAR-ja válogathatja. Én olyat láttam Zuglóban, hogy jött a biztonsági őr és rászólt a maszk nélküli emberre, hogy vegye már fel. (Mondjuk a pénztáros nőnek már csak az állán volt :/ )

"Aki itt erős akar lenni, az úgy jár mint a vas. (...) addig lesz ütve, amíg meleg." /Rejtő Jenő/
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 563 — The Mathematician
Bónusz:
"Veszélyes nyitásra készül Amerika
Nem állítjuk le az amerikai gazdaságot a koronavírus-járvány esetleges újabb hulláma esetén - jelentette ki Steve Mnuchin pénzügyminiszter."
 www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/usa-koronavirus-jarvany-nyitas.707953.html
nagylaza
ha akarnák se tudnák sztem visszazárni az országot
eleve problémák vannak a tüntetések és a lockdown mentén
de a düh akkora hogy lenyomja az otthonmaradást

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Bónusz:
"Veszélyes nyitásra készül Amerika
Nem állítjuk le az amerikai gazdaságot a koronavírus-járvány esetleges újabb hulláma esetén - jelentette ki Steve Mnuchin pénzügyminiszter."
 www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/usa-koronavirus-jarvany-nyitas.707953.html
több mint 5 éve
több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
Ma délután SPAR: 2 vásárlón sincs maszk, simán kiszolgálják őket. Ilyet Máltán nem lattam.
csebi
Máltán bizonyára nincs Spar.
nagylaza
De van. Nem is egy. Ez tőlünk kb 20 perc gyalog:

INTERSPAR Hamrun
114 Triq il-Kbira San Guzepp Il-Ħamrun, HMR 1017, Málta
 goo.gl/maps/Dorq7vQN5csxHEGD6
csebi
Vicceltem😊 Egyébként is: te már nem Mo-n vagy véletlenül? Milyen?
nagylaza
Kedd óta. Gondoltam h viccelsz 😊

Jó nagyon itthon végre. Csak a magyarok hülyeségét nem értem a boltban.
csebi
Csak a boltban? 😀
Jah, kedd óta...!

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
csebi
nagylaza

INTERSPAR Hamrun
csebi
nagylaza
Kedd óta. Gondoltam h viccelsz 😊

Jó nagyon itthon végre. Csak a magyarok hülyeségét nem értem a boltban.

több mint 5 éve
csebi
nagylaza

INTERSPAR Hamrun
csebi
több mint 5 éve
csebi
Debrecenben nekem eddig pozitív a tapasztalatom az emberek magatartásával. Boltban nem láttam még maszk nélkül senkit, tegnap egy nő ment ki mellettem a kasszánál mert a kocsiban hagyta a maszkot. Kocsival járok, de buszon villamoson ahogy látom mindenkin maszk van és nem a szájuk alatt hordják. Munkában már nem tudom hogy megy, vezetőség simán összehív nálunk 10+ fős meetingeket 15nm2re. De a végén persze elmondják hogy tessék továbbra is vigyázni...
samu09
Ma utaztam oda+vissza földalattin és 2 metrón. A nagy többség becsülettel viselte, de mindig akadt 3-4 barom, akin egyáltalán nem volt, vagy az állán pihent. A legjobban egy nő tetszett: maszknak se híre, se hamva, viszont a vele utazó mindkét kisgyereken volt.
több mint 5 éve
csebi
nagylaza

INTERSPAR Hamrun

több mint 5 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 549 — I like the Texans, I like who we are
csebi
Debrecenben nekem eddig pozitív a tapasztalatom az emberek magatartásával. Boltban nem láttam még maszk nélkül senkit, tegnap egy nő ment ki mellettem a kasszánál mert a kocsiban hagyta a maszkot. Kocsival járok, de buszon villamoson ahogy látom mindenkin maszk van és nem a szájuk alatt hordják. Munkában már nem tudom hogy megy, vezetőség simán összehív nálunk 10+ fős meetingeket 15nm2re. De a végén persze elmondják hogy tessék továbbra is vigyázni...
több mint 5 éve
csebi
több mint 5 éve
Nyugger idősávot törölni kéne 30-a után, mert a felső hőmérséklet már befigyel +30 fölé is, fél12-kor nem biztos hogy a nyuggereknek kéne az utcán flangálni.
NB2
Vagy csak vigyék le reggel 4-9 közé. Még kapnak extra két órát is, oszt a pijacra kiérnek időben.
Btw engem beengedtek reggel a sparba (reggelit vettem), de 50 körüli munkatársam elküldték, mert nincs még 65. Vágom h öregít a cigi, de csak nem nézek már ki 65+osnak (igaz valszeg azért hagynak békén mert migránsnak nézek ki) 😀
Borbinho
Igen, ez olyan ország, ahol a "migránsokat" békén hagyják.
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
naiv kérdés:

tömegközleken pl egész évben maszkviselés lesz? vagy így nem látok indokot, hogy egyik nap azt mondják, hogy nem kell viselni. 😀 (amíg nincs vakcina, stb)
Vrij6
Ha hetekig nem lenne mondjuk uj eset, akkor siman. Inkabb az a kerdes hanyan hagynak fel a kezmosassal majd... 😀 en igazabol nem ertem h hasznaltam eddig a tomegkozlekedest ugy h nem hasznaltam utana kezfertotlenitot 😀 mondjuk igy h kevesebb utas van, kapaszkodnom se kell, igy max a gombot kell megnyomni leszallaskor. Ha mondjuk megint teli lesz a bkv (4-6 potlo gondolom mar most szopo, en szerencsere megoldom a 17 v 56ossal), akkor lesz erdekes h kotelezo-e a maszk.
Amugy sajnos en tobbnyire a fiatalokat latom ugy, h leveszik v nincs is nalul maszk. Pedig az idoseknek valszeg ugyan ugy nehezebb maszkkal a legzes, sot.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 021 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Júliusban nyílhatnak a külső határok is

index.hu/kulfold/eurologus/2020/06/11/eu_kulso_hatar_nyitas_julius_lista/?fbclid=IwAR0Cs0IX5XvNYbUh7Yl9BawcggM9d6MFeULFM77VCYYPEbTPhrAYupSvQMA
kapitnono
Mondjuk hogy az eu külső határait máris kinyissák azt tényleg semmi sem indokolja, a gazdasági hatások sem. Ez nagy faszság
davemayer
Gondolom rinyálnak a légitársaságok meg az országok hogy nincs turizmus
kapitnono
 index.hu/gazdasag/2020/06/11/legikozlekedes_lufthansa_elbocsatas/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"