Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Utóbbi."Egyelőre vitatott, hogy nem elégséges antitestszint mellett a sejtes immunitás még adhat-e kellő védelmet. De egyre több kutató véli úgy, hogy az antitestszint önmagában is elég indikációja lehet a védettségnek. Sarkadi Balázs akadémikus orvos-biológus arról beszélt a Telexnek áprilisban, hogyIgen, erről van szó.Akkor kicsit részletesebben:Minden oltás ugyanolyan jó (csak mert rég volt) 😊Erre még mindig azt tudnám linkelni, amit Csányi mondott Fridinél: ezek a tesztek nem a hagyományos, elölt vírusos vakcinákra vannak optimalizálva, hanem az mRNS-re, egyetlen fehérje védelmi potenciálját mérik, de van még száz, ami a vírusvédekezésben aktív lehet az oltás után.
168.hu/itthon/eleg-csunyan-szerepelt-a-sinopharm-megjottek-a-fovarosi-antitest-vizsgalat-eredmenyei-208063
warr_b
Sobri Jóska
telex.hu/koronavirus/2021/07/13/budapest-60-ev-folottiek-antitestvizsgalat-elso-eredmenyek-sinopharm-vedettseg
warr_b
Amikor neked, nekem vagy a cikkben szereplőknek megmérik az antitest szintjét, az egyfajta vizsgálat, egyfajta fehérjét vizsgálnak.
Ha azon okés, akkor van védelem, ha az nem okés, akkor Csányi szerint még van 99 másik, amit meg kene vizsgálni, mert ha abból csak egy is okés, akkor van védelme a szervezetnek.
De az ilyen tesztek csak egyet vizsgálnak, vagyis akinek pozitív az védett, akinek negatív az vagy védett vagy nem.
És a tesztek egyfajta önkényesen választott fehérje vizsgálatára alkalmasak csak, arra vannak optimalizálva, ami nem a hagyományos vakcináknál preferált (értsd, nem minden esetben mérhető, csak a cikk szerint az esetek uszkve háromnegyedében), hanem az mRNS-re.
Vagyis az itthoniak közül pont a Sinopharmnál szart se érnek, de a többinél elég magas védettségi arányok jöttek k iszerencsére, vagyis nem az a lényeg már alapvetően, hogy mive lvan beoltva az ember, hanem az, hogy egyáltalán be van e oltva vagy nincs.
Ez a lényegi törésvonal.
Sobri Jóska
„Egyre biztosabbak vagyunk abban, hogy az antitestszintek valóban mutatják, hogy mennyire hatékony egy vakcina. Az elég biztonságosnak látszik, hogy ha megjelennek a tüskefehérje ellen védő antitestek, azok elég jó védettséget adnak.”"
Na most akkor a kutatók nem értenek hozzá, vagy te beszélsz valami más antitestről, amit ezek a tesztek nem mérnek?
warr_b
Mintha százféle fehérjére alakulhatna ki antitest, A1-től A100-ig.
De a tesztek csak az A23-ra mérnének.
Ma már a telex is "helyesbít":
telex.hu/koronavirus/2021/07/14/semmelweis-egyetem-ellenenyag-vizsgalat-koronavirus-elleni-vakcinak-hatasossaga
Mind az öt, Magyarországon alkalmazott, kétdózisú koronavírus-vakcina hatásosan ki tudja váltani az ellenanyag-termelést – derült ki a Semmelweis Egyetem friss vizsgálatának eredményéből. A kutatás szerint azoknak a többsége is védettséget szerzett, akiknek az oltás utáni ellenanyagtesztje negatív lett.
több mint 4 éve
"Egyelőre vitatott, hogy nem elégséges antitestszint mellett a sejtes immunitás még adhat-e kellő védelmet. De egyre több kutató véli úgy, hogy az antitestszint önmagában is elég indikációja lehet a védettségnek. Sarkadi Balázs akadémikus orvos-biológus arról beszélt a Telexnek áprilisban, hogyIgen, erről van szó.Akkor kicsit részletesebben:Minden oltás ugyanolyan jó (csak mert rég volt) 😊Erre még mindig azt tudnám linkelni, amit Csányi mondott Fridinél: ezek a tesztek nem a hagyományos, elölt vírusos vakcinákra vannak optimalizálva, hanem az mRNS-re, egyetlen fehérje védelmi potenciálját mérik, de van még száz, ami a vírusvédekezésben aktív lehet az oltás után.
168.hu/itthon/eleg-csunyan-szerepelt-a-sinopharm-megjottek-a-fovarosi-antitest-vizsgalat-eredmenyei-208063
warr_b
Sobri Jóska
telex.hu/koronavirus/2021/07/13/budapest-60-ev-folottiek-antitestvizsgalat-elso-eredmenyek-sinopharm-vedettseg
warr_b
Amikor neked, nekem vagy a cikkben szereplőknek megmérik az antitest szintjét, az egyfajta vizsgálat, egyfajta fehérjét vizsgálnak.
Ha azon okés, akkor van védelem, ha az nem okés, akkor Csányi szerint még van 99 másik, amit meg kene vizsgálni, mert ha abból csak egy is okés, akkor van védelme a szervezetnek.
De az ilyen tesztek csak egyet vizsgálnak, vagyis akinek pozitív az védett, akinek negatív az vagy védett vagy nem.
És a tesztek egyfajta önkényesen választott fehérje vizsgálatára alkalmasak csak, arra vannak optimalizálva, ami nem a hagyományos vakcináknál preferált (értsd, nem minden esetben mérhető, csak a cikk szerint az esetek uszkve háromnegyedében), hanem az mRNS-re.
Vagyis az itthoniak közül pont a Sinopharmnál szart se érnek, de a többinél elég magas védettségi arányok jöttek k iszerencsére, vagyis nem az a lényeg már alapvetően, hogy mive lvan beoltva az ember, hanem az, hogy egyáltalán be van e oltva vagy nincs.
Ez a lényegi törésvonal.
Sobri Jóska
„Egyre biztosabbak vagyunk abban, hogy az antitestszintek valóban mutatják, hogy mennyire hatékony egy vakcina. Az elég biztonságosnak látszik, hogy ha megjelennek a tüskefehérje ellen védő antitestek, azok elég jó védettséget adnak.”"
Na most akkor a kutatók nem értenek hozzá, vagy te beszélsz valami más antitestről, amit ezek a tesztek nem mérnek?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20210714/szep-csendben-elhuz-mellettunk-europa-az-oltasokkal-mit-lep-erre-a-kormany-492404Jóhogy, hiszen küldtünk mindenfelé vakcinát. Nincsmit.
Negritis

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 4 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20210714/szep-csendben-elhuz-mellettunk-europa-az-oltasokkal-mit-lep-erre-a-kormany-492404
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Igen, erről van szó.Akkor kicsit részletesebben:Minden oltás ugyanolyan jó (csak mert rég volt) 😊Erre még mindig azt tudnám linkelni, amit Csányi mondott Fridinél: ezek a tesztek nem a hagyományos, elölt vírusos vakcinákra vannak optimalizálva, hanem az mRNS-re, egyetlen fehérje védelmi potenciálját mérik, de van még száz, ami a vírusvédekezésben aktív lehet az oltás után.
warr_b
Sobri Jóska
warr_b
Ez a lényegi törésvonal.
több mint 4 éve
Akkor kicsit részletesebben:Minden oltás ugyanolyan jó (csak mert rég volt) 😊Erre még mindig azt tudnám linkelni, amit Csányi mondott Fridinél: ezek a tesztek nem a hagyományos, elölt vírusos vakcinákra vannak optimalizálva, hanem az mRNS-re, egyetlen fehérje védelmi potenciálját mérik, de van még száz, ami a vírusvédekezésben aktív lehet az oltás után.
warr_b
Sobri Jóska

több mint 4 éve
Minden oltás ugyanolyan jó (csak mert rég volt) 😊Erre még mindig azt tudnám linkelni, amit Csányi mondott Fridinél: ezek a tesztek nem a hagyományos, elölt vírusos vakcinákra vannak optimalizálva, hanem az mRNS-re, egyetlen fehérje védelmi potenciálját mérik, de van még száz, ami a vírusvédekezésben aktív lehet az oltás után.
warr_b
Az érdekelne, meddig véd az oltás most, mert megmondom őszintén Modernából a második ütött rendesen.Ezt nem lehet tudni bizonyosan.
Toto21
És ha lesz is egy átlagos védettség, az egyénenként változhat, ahogy azoknál is más és más a védettségi idő, akik átestek és így tettek szert antitest-védettségre.
Van, aki 4 hónap után is rútul lebetegszik újra, van, akinek még 9 hónap elteltével se kottyan meg.
több mint 4 éve
Minden oltás ugyanolyan jó (csak mert rég volt) 😊168.hu/itthon/eleg-csunyan-szerepelt-a-sinopharm-megjottek-a-fovarosi-antitest-vizsgalat-eredmenyei-208063

több mint 4 éve
Mondjuk oltottkent nem tudom mit erdekel benneteket, elvegre vedettek vagytok😊 annak a maradek 3 millionak a nagyresze mar atveszelte vagy siman atfogja aki meg nem az igy jart, csak az o felelossege. a maszk meg jol megvedett minket a 3. hullamban is teljesen megertem aki baszik hordani 15 fertozottnel...Az érdekelne, meddig véd az oltás most, mert megmondom őszintén Modernából a második ütött rendesen. Nincs kedvem még egyszer fetrengeni 1,5 napig lázasan. elmúlt 4 évben nem voltam beteg. Gondoltam idénre letudtam, de ha megint menni kell az akkor nem vicces
rokaur
több mint 4 éve
rokaur
876
Mondjuk oltottkent nem tudom mit erdekel benneteket, elvegre vedettek vagytok😊 annak a maradek 3 millionak a nagyresze mar atveszelte vagy siman atfogja aki meg nem az igy jart, csak az o felelossege. a maszk meg jol megvedett minket a 3. hullamban is teljesen megertem aki baszik hordani 15 fertozottnel...
több mint 4 éve
Valamint ott, hogy én majd oltottként jól végigfertőzöm szegény oltatlanokat, és én leszek a hibás, ha ő a koronavírus miatt beteg lesz. Szerencsére az ilyeneknek az agyában nem tud kárt okozni a vírus.Tegnap mondta a kolléganőm, hogy egy srác megkapta az oltást itt Pécsen és 3 napra meghalt. Halál oka nem ismert...Írhattad volna úgy is, hogy kenyeret evett egy férfi, 3 napra rá meghalt. A halál oka nem ismert...
NB2
Hihetetlen hogy még mindig itt tartanak egyesek.
shawnka
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Bocs ha volt, de ez csak lol:nyugi Rusvai állatorvos
Az ismert virológus, Rusvai Miklós sem derűlátó, véleménye szerint a negyedik hullám enyhítését két lépéssel lehetne elősegíteni, előbb a harmadik oltások lehetőségének megteremtésével, mert a februárban, márciusban oltottaknak az immunitása gyengülhetett, különös tekintettel az egészségügyi dolgozókra.
Nem az volt, hogy 9 hónap nyugi? Komolyan mondo´m úgy érzem magam, hogy sok dolgot mondanak, de igazán senki se biztos abban, amit állít. Kollégám megkapta mind2 oltást Pfizer és most lázasan otthon fekszik Corona vírussal. Na mondom fasza. 😀
Toto21

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Sajnos nincs ráírva senkinek a homlokára, hogy oltott, így nehéz lenne ellenőrizni, nincsen erre rendőri kapacitás, már a kijárási tilalom megsértését is csak kb 25-30%-os sikerrel büntették.De én is bedobok pár gondolatot:Nem lehetne azt, hogy az oltottak mehetnek ahova akarnak korlátozás nélkül, az oltatlanok meg otthon csücsülnek a seggükön, vagy ha kimozdulnak otthonról, akkor is maszkban, és csak a "muszáj" helyekre mehetnek?
- Aug 20. után eltörlik a mindenkinek mindent szabad-ot, senki ne mondja nekem, hogy egy kártyára kidobtunk pár milliárdot és 2 hónap után nem lesz értelme szinte
- Aug 20. után jönni fog a határellenörzés
- Szeptembertöl jön vissza a maszk
- viszont a diákoknak nem kell otthon maradni szvsz
Toto21
Mindjárt megjönne az oltakozási kedv.
Mikey
több mint 4 éve
De én is bedobok pár gondolatot:Nem lehetne azt, hogy az oltottak mehetnek ahova akarnak korlátozás nélkül, az oltatlanok meg otthon csücsülnek a seggükön, vagy ha kimozdulnak otthonról, akkor is maszkban, és csak a "muszáj" helyekre mehetnek?
- Aug 20. után eltörlik a mindenkinek mindent szabad-ot, senki ne mondja nekem, hogy egy kártyára kidobtunk pár milliárdot és 2 hónap után nem lesz értelme szinte
Toto21
Mindjárt megjönne az oltakozási kedv.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Ugye a karanténkötelezettség feloldását akarták megvárni július 19-cel, de az új variáns megjelenésével vélhetően skippelik ezt a szezont. Az EL AL jön vissza még augusztus elején.Hát igen, ennyit a fapados repülőtársaságok alkonyárólEnnek örülök, már alig tudtuk elpakolni a W6 gépeket. Már csak a LH-nak kellene beindulni, hogy rendesen működtessünk.
m.hvg.hu/kkv/20210713_varadi_interju
r.baggio
Brittekről tudsz valamit, mikor indul végre?
Klaci79

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Hát igen, ennyit a fapados repülőtársaságok alkonyárólEnnek örülök, már alig tudtuk elpakolni a W6 gépeket. Már csak a LH-nak kellene beindulni, hogy rendesen működtessünk.
r.baggio
Brittekről tudsz valamit, mikor indul végre?
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 495
Hát igen, ennyit a fapados repülőtársaságok alkonyáróligy konnyu, pont ma raktam be egy masik topikba.
r.baggio
www.gbc.gi/news/wizzair-cancels-gibraltar-luton-flights-over-month-august
hatalmas kibaszas akinek mar volt jegye sot, akinek szallasa is volt mar.
gibrol csak az UK-ba tudsz menni, koszi a spanyoloknak..szoval irany malaga.
Szerkesztette: YoungZeeZee
több mint 4 éve
jó de el kell löni a vakcinákat. Azzal ha az igazat mondják nem fog össszejönni. Majd úgy is jön az, amit a szlovákok és csehek vezettek be azaz, vagy oltva vagy, vagy mész 10 nap karanténba.Bocs ha volt, de ez csak lol:Megint indul a paráztatás komolyan mondom nem normálisak… Zachernek is nyilván meg kellett szólalnia, habár ugye még a terasz nyitás miatt berobbanó járvány - pánikkeltéséért se kért bocsánatot.
Az ismert virológus, Rusvai Miklós sem derűlátó, véleménye szerint a negyedik hullám enyhítését két lépéssel lehetne elősegíteni, előbb a harmadik oltások lehetőségének megteremtésével, mert a februárban, márciusban oltottaknak az immunitása gyengülhetett, különös tekintettel az egészségügyi dolgozókra.
Nem az volt, hogy 9 hónap nyugi? Komolyan mondo´m úgy érzem magam, hogy sok dolgot mondanak, de igazán senki se biztos abban, amit állít. Kollégám megkapta mind2 oltást Pfizer és most lázasan otthon fekszik Corona vírussal. Na mondom fasza. 😀
Toto21
Közben a valóság:
“Azonban jó hír, hogy a delta gyengébbnek tűnik az alfával szemben:
míg az alfánál a halálozási ráta 1,9, addig a deltánál mindössze 0,2 Angliában.
Korcsoportra bontva azonban még élesebb a különbség: míg az alfa variánsnál az 50 év alattiak 0,1 százaléka hal meg a vírus miatt (117 ezer esetből 66-an), addig a deltánál 111 ezer esetből 26-an, azaz a deltával megfertőződött 50 év alattiak mindössze 0,023 százaléka hal meg a fertőzés következtében.”
azonnali.hu/cikk/20210712_konnyebben-terjed-de-nem-annyira-halalos-a-deltavarians
MC12
De én is bedobok pár gondolatot:
több mint 4 éve
Bocs ha volt, de ez csak lol:Megint indul a paráztatás komolyan mondom nem normálisak… Zachernek is nyilván meg kellett szólalnia, habár ugye még a terasz nyitás miatt berobbanó járvány - pánikkeltéséért se kért bocsánatot.
Toto21
Közben a valóság:
“Azonban jó hír, hogy a delta gyengébbnek tűnik az alfával szemben:
míg az alfánál a halálozási ráta 1,9, addig a deltánál mindössze 0,2 Angliában.
Korcsoportra bontva azonban még élesebb a különbség: míg az alfa variánsnál az 50 év alattiak 0,1 százaléka hal meg a vírus miatt (117 ezer esetből 66-an), addig a deltánál 111 ezer esetből 26-an, azaz a deltával megfertőződött 50 év alattiak mindössze 0,023 százaléka hal meg a fertőzés következtében.”
azonnali.hu/cikk/20210712_konnyebben-terjed-de-nem-annyira-halalos-a-deltavarians
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Bocs ha volt, de ez csak lol:Az ismert virológus, Rusvai Miklós sem derűlátó, véleménye szerint a negyedik hullám enyhítését két lépéssel lehetne elősegíteni, előbb a harmadik oltások lehetőségének megteremtésével, mert a februárban, márciusban oltottaknak az immunitása gyengülhetett, különös tekintettel az egészségügyi dolgozókra.
több mint 4 éve
Én meg gyíkká változtam az oltás után, de mivel oltáspárti vagyok, így nem is mondtam, meg már úgyis elmúlt.Tegnap mondta a kolléganőm, hogy egy srác megkapta az oltást itt Pécsen és 3 napra meghalt. Halál oka nem ismert...De legalább azt sugallja, hogy az oltás miatt halt meg. Szerintem a világon sokezer ember halt meg oltás után. Lehet egyből hazfele elütötte egy autó. Én megkaptam mindkét oltást, és meg élek! Bár nem vagyok pécsi srác..
NB2
Klaci79
több mint 4 éve
Egy időre kivontam magam a topikból, de megosztom a tapasztalatom. Pfizert kaptam, a 2.at is már több mint 2 hete. Semmi bajom nem volt utána, a fáradtságot is annak tudom be hogy 6-kor keltem mindkétszer, ami nekem haláli. Miután hazatértem Spanyolországba az oltás után folyt az orrom és elképesztően viszketett a szemem. Azt hittem az oltás miatt van, de elutaztam és nincs semmi bajom, és anno Bp-n se volt bajom, úgyhogy valamire allergiás lehetek. Szóval igen, jó a Pfizer, és az EUs igazolást végül befogadta a német app is, amiről a gyűlölködjünk topicban írtam. Minden jó 😊
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Tegnap mondta a kolléganőm, hogy egy srác megkapta az oltást itt Pécsen és 3 napra meghalt. Halál oka nem ismert...De legalább azt sugallja, hogy az oltás miatt halt meg. Szerintem a világon sokezer ember halt meg oltás után. Lehet egyből hazfele elütötte egy autó. Én megkaptam mindkét oltást, és meg élek! Bár nem vagyok pécsi srác..
NB2
több mint 4 éve
Tegnap mondta a kolléganőm, hogy egy srác megkapta az oltást itt Pécsen és 3 napra meghalt. Halál oka nem ismert...Írhattad volna úgy is, hogy kenyeret evett egy férfi, 3 napra rá meghalt. A halál oka nem ismert...
NB2
Hihetetlen hogy még mindig itt tartanak egyesek.
több mint 4 éve
Hát igen, ennyit a fapados repülőtársaságok alkonyárólm.hvg.hu/kkv/20210713_varadi_interju

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal