Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
én is. rajtam kívül egy-két utolsó mohikánt látok csak maszkban. mondjuk én is kerülöm, de nem lehet teljesen.Macron bekemenyitett. Vagy oltas vagy nem mehetnek sehova, csak fizetos pcr teszttel. Sanszos hogy nalunk is ez jon ezzel az uj varianssal majd.A maszkot is hogy eldobta mindenki 😕
De egyelore senki nem akar tudomast venni rola, hiszen tombol a nyar. Mindenki koltekezik, el es virul. Utana meg nincs penz semmire se.
Fura egy vilag ez.
topin
Én még mindig kerülöm a zárt helyeket, ha pedig mégis mennem kell, a maszkot is elviselem...lassan földönkívülinek érzem magam
clbass
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Macron bekemenyitett. Vagy oltas vagy nem mehetnek sehova, csak fizetos pcr teszttel. Sanszos hogy nalunk is ez jon ezzel az uj varianssal majd.A maszkot is hogy eldobta mindenki 😕
De egyelore senki nem akar tudomast venni rola, hiszen tombol a nyar. Mindenki koltekezik, el es virul. Utana meg nincs penz semmire se.
Fura egy vilag ez.
topin
Én még mindig kerülöm a zárt helyeket, ha pedig mégis mennem kell, a maszkot is elviselem...lassan földönkívülinek érzem magam
Szerkesztette: clbass
több mint 4 éve
Macron bekemenyitett. Vagy oltas vagy nem mehetnek sehova, csak fizetos pcr teszttel. Sanszos hogy nalunk is ez jon ezzel az uj varianssal majd.De egyelore senki nem akar tudomast venni rola, hiszen tombol a nyar. Mindenki koltekezik, el es virul. Utana meg nincs penz semmire se.
Fura egy vilag ez.
több mint 4 éve
Tegnap mondta a kolléganőm, hogy egy srác megkapta az oltást itt Pécsen és 3 napra meghalt. Halál oka nem ismert...
több mint 4 éve
24.hu/tech/2021/07/13/unios-vedettsegi-igazolas-igazolvany-google-play-apple-app-store-letoltes/#
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
hvg.hu/itthon/20210713_orszagos_atoltottsagi_adatok_megyek

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Ezt mondom. Szállodára írtam hogy ott most nem kellNem úgy van hogy sportrendezvényeken és koncerteken továbbra is kell? Én szombaton voltam Barba Negrába és kérték.Hivatalosan kell a stadionba, kérdés hogy elkérik e. Szállodába már nem kell.Kell meg vedettsegi igazolas ha meccsre szeretnek menni? (Bozsik stadion nyitora mennek)Szombaton már szállodában se kérték el, szerintem kizárt
Borbinho
r.baggio
kapitnono
zavi27

több mint 4 éve
Gyógyszertárban megint megy a hiszti a kibaszott maszkért, úgy hogy 2 percig vártam az öregasszonyra amíg előbújt. Ketten lettünk hirtelen a 89 M2-és boltban hihetetlen.
több mint 4 éve
Nem úgy van hogy sportrendezvényeken és koncerteken továbbra is kell? Én szombaton voltam Barba Negrába és kérték.Hivatalosan kell a stadionba, kérdés hogy elkérik e. Szállodába már nem kell.Kell meg vedettsegi igazolas ha meccsre szeretnek menni? (Bozsik stadion nyitora mennek)Szombaton már szállodában se kérték el, szerintem kizárt
Borbinho
r.baggio
kapitnono
több mint 4 éve
Hivatalosan kell a stadionba, kérdés hogy elkérik e. Szállodába már nem kell.Kell meg vedettsegi igazolas ha meccsre szeretnek menni? (Bozsik stadion nyitora mennek)Szombaton már szállodában se kérték el, szerintem kizárt
Borbinho
r.baggio

több mint 4 éve
Kell meg vedettsegi igazolas ha meccsre szeretnek menni? (Bozsik stadion nyitora mennek)Szombaton már szállodában se kérték el, szerintem kizárt
Borbinho

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 495
Kell meg vedettsegi igazolas ha meccsre szeretnek menni? (Bozsik stadion nyitora mennek)Kell,nincsen?
Borbinho
több mint 4 éve
Kell meg vedettsegi igazolas ha meccsre szeretnek menni? (Bozsik stadion nyitora mennek)
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Értem mit akartál mondani, de ez azért így leírva nagyon facebook kommentesen néz ki 😊 Mert mégis ki a fenét kéne megkérdezni egy vírussal kapcsolatban, ha nem egy virológust? Azért, mert nem mindegyik mondja ugyanazt, mint a felhúzott kakukkosóra, attól még ők értenek hozzá leginkább. Ilyen a tudomány. Nem egyeztet véleményt, nem politizál (szerencsés esetben), hanem véleményt nyilvánít. Egy kurrens, friss, még nem teljesen ismert, nem leküzdött probléma esetén sok eltérő, egymással is vitázó véleményt. Így működnek. És ők, és csak ők lehetnek azok, akik ezt a problémát megoldják nekünk valamikor. Senki más. Se politikusok, se média szereplők, se katonák, se buszsofőrök, se tanárok, se senki más, hanem csak és kizárólag a tudós virológusok. A vakcinákat is ők csinálták nekünk.Őőő bocsánat, én még ott tartok, hogy azHülyeség megkérdezni őket. De gondolom úgy vannak vele, hogy inkább mondanak rosszabb verziót, aztán tartsuk szárazon a puskaport.Klaci79iskolanyitásja nem, aterasznyitásja nem, a rendes nyitás fogja berobbantani, át robbantani, felrobbantani aharmadikizé, negyedik hullámot 😊
végülis ha elég sokszor tippelgetnek akkor előbb - utóbb megint eltalálnak valamit csak ehhez nem értem minek virologus diploma ez megy Józsi bácsinak a helyei tippmixeldében is 😉
Szánalmas amit továbbra is művelnek a médiában az orvosok.
MC12
Sajnos a tudomány presztízse az utóbbi években a béka segge alá jutott, és időnként szabályosan ijesztő felméréseket lehet arról olvasni, hogy az emberek bizalma mennyire elment a tudományban. Ezért egyet is értek azzal amit MC is és te is előhozott itt, mert éppen azért nem jó, hogy a tudomány clickbait, politikai, népszerűségi, olvasottsági meg sok egyéb célra fel, és ki van használva a tömeg média által (amiben persze a tudósok is ludasak). De közben meg minden alkalommal amikor egy tudós - legyen az klímatudós virológus vagy rákkutató - "hülye véleményén" csámcsog a bulvár, azzal újabb gyomrost ad a píárjának. Miközben soha annyi tudományos eredmény nem született az emberiség történelmében, mint manapság. Önmagában az, hogy egy vírusra másfél éven belül milliárd számra már BEADOTT és hatékony vakcina van, az még 20 éve is sci-fi lett volna. Most meg valóság.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Itt eleve kevesebb halott van hiszen az emberek általános egészségügyi állapota drasztikusan jobb mint otthon, pláne az 50 felettieknek. Ezért "úszták meg" azt a sok faszságot amit csináltak.Lehet általános esetszámokban mérni, de az igazán "drága" mulatság, ha kórházba, esetleg intenzívre kerülnek a betegek, vagy még rosszabb és ez azért nyilván 60 alatt kevésbé fordul elő.Pont ez volt a baj, hogy lehetett tudni hogy úgy indítják el a szezont hogy a lakosságnak azon része aki nincs átoltva, az fogja leginkább kihasználni a változást. A járványt pedig az általános esetszámokban mérik, nem a súlyos esetekében, ezért is visszakoznak most mert meglátták az adatokat: itt is hatalmas eltérés van esetszámokat tekintve, amszterdamnál majdnem 6x annyi a fertőzött mint a legkevésbé èrintett régióban. Ezért mondtam hogy felelőtlenség volt, hiszen sejthető volt hetekkel ezelőtt is hogy a nyitàs ezt fogja eredményezni, itt pl az oltásellenesek döntő többsége is fiatal (lehet persze máshol is nem tudom).Ha jól sejtem (látom), akkor a 60+-os korosztály oltása volt a prioritás (nálunk nem) ezért várható, hogy ha a bulik miatt berobban, akkor nagyon be fog, de talán a súlyos esetek száma így is alacsony tud maradni.Nincs komoly szigorítás, sajnos most isszák meg annak a levét hogy az oltás nem haladt úgy mint kellett volna és nem érte el azt a szintet nyárig ami már biztonságos lenne. Kockáztattak, 2 hete még a beltéri bolti maszk használatot is eltörölték, furcsálltam is hogy amikor visszajöttem szóltak hogy már nem kell. Bulikat is engedik, és ugye az emberek ki is használták egyből, tömegrendezvények is vannak például mellettünk a templomnál levő parkolóba felállítottak egy mini "bucsut", óriáskerékkel, bungy-jumpinggal meg mindenféle vidàmparkos cuccal, most, fél 12kor is dübörög a zene meg kint van a nép.24.hu/kulfold/2021/07/09/koronavirus-benelux-allamok-uj-fertozottek-gyorsulo-jarvany/Olvasom a híreket. Németország, Benelux államok stb. Magamat ismétlem: sosem lesz vége.mi van arra ?
nagylaza
Janek
www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/egyadagos-oltas-bevezetesere-keszul-a-pfizer-a-nemetek-mar-szamolnak-vele.732663.html
nagylaza
Kiváncsi leszek holnap mi lesz mert ma azt mondták hogy reggel 6tól már ilyen rendezvényt nem lehet majd tartani megint minimum aug 13ig. Majd ha elcseszett politikáról beszéltek jusson eszetekbe Hollandia is...
davemayer
Hollandiában 50,6% az oltottsági arány, ami az egyik legjobb az egész unióban.
Nálunk ez egyébként 54,6%. De nálunk most kezdenek új kampányba,hogy több 60+-os be legyen oltva, mert abban baromira elmaradunk a nyugatiak mögött. (erről most nincs statisztikám pontosan, de néhány hete láttam portfolio-n)
Klaci79
davemayer
Hogy mi a felelőtlenség, azért az is egy kettős dolog. Láttuk itt is, hogy a kormány igazából kockáztatott az iskolákkal vagy az Eb-vel...ha nem lesz rosszabb, akkor be is jön neki, de nem lehetett tovább tartani a szigort, mert ebben a melegben tuti gáz lett volna belőle.
Szóval bár lehet most több lesz a beteg Hollandiában, de a halott nyilván kevesebb. Ez talán bocsánatos, bár nyilván az egyénnek lehet más nézőpontja.
Klaci79
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Lehet általános esetszámokban mérni, de az igazán "drága" mulatság, ha kórházba, esetleg intenzívre kerülnek a betegek, vagy még rosszabb és ez azért nyilván 60 alatt kevésbé fordul elő.Pont ez volt a baj, hogy lehetett tudni hogy úgy indítják el a szezont hogy a lakosságnak azon része aki nincs átoltva, az fogja leginkább kihasználni a változást. A járványt pedig az általános esetszámokban mérik, nem a súlyos esetekében, ezért is visszakoznak most mert meglátták az adatokat: itt is hatalmas eltérés van esetszámokat tekintve, amszterdamnál majdnem 6x annyi a fertőzött mint a legkevésbé èrintett régióban. Ezért mondtam hogy felelőtlenség volt, hiszen sejthető volt hetekkel ezelőtt is hogy a nyitàs ezt fogja eredményezni, itt pl az oltásellenesek döntő többsége is fiatal (lehet persze máshol is nem tudom).Ha jól sejtem (látom), akkor a 60+-os korosztály oltása volt a prioritás (nálunk nem) ezért várható, hogy ha a bulik miatt berobban, akkor nagyon be fog, de talán a súlyos esetek száma így is alacsony tud maradni.Nincs komoly szigorítás, sajnos most isszák meg annak a levét hogy az oltás nem haladt úgy mint kellett volna és nem érte el azt a szintet nyárig ami már biztonságos lenne. Kockáztattak, 2 hete még a beltéri bolti maszk használatot is eltörölték, furcsálltam is hogy amikor visszajöttem szóltak hogy már nem kell. Bulikat is engedik, és ugye az emberek ki is használták egyből, tömegrendezvények is vannak például mellettünk a templomnál levő parkolóba felállítottak egy mini "bucsut", óriáskerékkel, bungy-jumpinggal meg mindenféle vidàmparkos cuccal, most, fél 12kor is dübörög a zene meg kint van a nép.24.hu/kulfold/2021/07/09/koronavirus-benelux-allamok-uj-fertozottek-gyorsulo-jarvany/Olvasom a híreket. Németország, Benelux államok stb. Magamat ismétlem: sosem lesz vége.mi van arra ?
nagylaza
Janek
www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/egyadagos-oltas-bevezetesere-keszul-a-pfizer-a-nemetek-mar-szamolnak-vele.732663.html
nagylaza
Kiváncsi leszek holnap mi lesz mert ma azt mondták hogy reggel 6tól már ilyen rendezvényt nem lehet majd tartani megint minimum aug 13ig. Majd ha elcseszett politikáról beszéltek jusson eszetekbe Hollandia is...
davemayer
Nálunk ez egyébként 54,6%. De nálunk most kezdenek új kampányba,hogy több 60+-os be legyen oltva, mert abban baromira elmaradunk a nyugatiak mögött. (erről most nincs statisztikám pontosan, de néhány hete láttam portfolio-n)
Klaci79
davemayer
Hogy mi a felelőtlenség, azért az is egy kettős dolog. Láttuk itt is, hogy a kormány igazából kockáztatott az iskolákkal vagy az Eb-vel...ha nem lesz rosszabb, akkor be is jön neki, de nem lehetett tovább tartani a szigort, mert ebben a melegben tuti gáz lett volna belőle.
Szóval bár lehet most több lesz a beteg Hollandiában, de a halott nyilván kevesebb. Ez talán bocsánatos, bár nyilván az egyénnek lehet más nézőpontja.
több mint 4 éve
Pont ez volt a baj, hogy lehetett tudni hogy úgy indítják el a szezont hogy a lakosságnak azon része aki nincs átoltva, az fogja leginkább kihasználni a változást. A járványt pedig az általános esetszámokban mérik, nem a súlyos esetekében, ezért is visszakoznak most mert meglátták az adatokat: itt is hatalmas eltérés van esetszámokat tekintve, amszterdamnál majdnem 6x annyi a fertőzött mint a legkevésbé èrintett régióban. Ezért mondtam hogy felelőtlenség volt, hiszen sejthető volt hetekkel ezelőtt is hogy a nyitàs ezt fogja eredményezni, itt pl az oltásellenesek döntő többsége is fiatal (lehet persze máshol is nem tudom).Ha jól sejtem (látom), akkor a 60+-os korosztály oltása volt a prioritás (nálunk nem) ezért várható, hogy ha a bulik miatt berobban, akkor nagyon be fog, de talán a súlyos esetek száma így is alacsony tud maradni.Nincs komoly szigorítás, sajnos most isszák meg annak a levét hogy az oltás nem haladt úgy mint kellett volna és nem érte el azt a szintet nyárig ami már biztonságos lenne. Kockáztattak, 2 hete még a beltéri bolti maszk használatot is eltörölték, furcsálltam is hogy amikor visszajöttem szóltak hogy már nem kell. Bulikat is engedik, és ugye az emberek ki is használták egyből, tömegrendezvények is vannak például mellettünk a templomnál levő parkolóba felállítottak egy mini "bucsut", óriáskerékkel, bungy-jumpinggal meg mindenféle vidàmparkos cuccal, most, fél 12kor is dübörög a zene meg kint van a nép.24.hu/kulfold/2021/07/09/koronavirus-benelux-allamok-uj-fertozottek-gyorsulo-jarvany/Olvasom a híreket. Németország, Benelux államok stb. Magamat ismétlem: sosem lesz vége.mi van arra ?
nagylaza
Janek
nagylaza
davemayer
Klaci79
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Van ott olasz bőven Londonban. Meglesznek.
több mint 4 éve
Biztos érdekel bármely drukkert is bárhol."A Wembley stadionban amúgy is limitálták a szurkolói létszámot, és csak brit letelepedési engedéllyel rendelkezők vásárolhatnak jegyeket. (...) nem engedik be azokat a szurkolókat, akik erre a meccsre érkeznek, ezért több charter járatot is töröltek."
ozibozi
Őket pedig nem érdekli, hogy a drukkereket nem érdekli.
több mint 4 éve
index.hu/kulfold/2021/07/10/a-cseh-miniszterelnok-szerint-magyarorszag-tehetne-egy-szivesseget/csehorszag-kolcsonker-meg-200-ezer-adag-vakcinat/wc papir es burgonya johet cserebe
több mint 4 éve
Biztos érdekel bármely drukkert is bárhol.
több mint 4 éve
"Elindult a negyedik hullám Nagy-Britanniában, megkérték az olasz szurkolókat, hogy ne jöjjenek a vasárnapi foci Eb döntőre"novekedes.hu/hirek/elindult-a-negyedik-hullam-nagy-britanniaban-megkertek-az-olasz-szurkolokat-hogy-ne-jojjenek-a-vasarnapi-foci-eb-dontore
több mint 4 éve
nem tunt el csak szezonja volt a balatoni szalloknak, mint most.“Senkinek ne legyenek hiú ábrándjai arról, hogy leküzdöttük a koronavírus-járványt, az oltatlanok száma ugyanis elég magas ahhoz, hogy berobbantsa a negyedik hullámot Magyarországon is - hangsúlyozta Jakab Ferenc virológus a Magyar Nemzet kérdésére.“Hülyeség megkérdezni őket. De gondolom úgy vannak vele, hogy inkább mondanak rosszabb verziót, aztán tartsuk szárazon a puskaport. Önmagában mindegyik berobbanthatta volna, de úgy látszik ez kevés volt szerencsére. Viszont az is érdekes, hogy tavaly nyáron teljesen eltűnt Európában, aztán szépen egyszerre visszajött. Gondolom nincs olyan ember, aki meg tudná mondani, hogy pontosan mikor jön a következő hullám, ha jön, de azt sem tudjuk, hogy mikor találja el a földet egy aszteroida, aztán mégis havonta születik cikk erről.
Őőő bocsánat, én még ott tartok, hogy aziskolanyitásja nem, aterasznyitásja nem, a rendes nyitás fogja berobbantani, át robbantani, felrobbantani aharmadikizé, negyedik hullámot 😊
végülis ha elég sokszor tippelgetnek akkor előbb - utóbb megint eltalálnak valamit csak ehhez nem értem minek virologus diploma ez megy Józsi bácsinak a helyei tippmixeldében is 😉
Szánalmas amit továbbra is művelnek a médiában az orvosok.
MC12
Csak azt tudják, hogy sok az oltatlan és hogy ha sok ember tartózkodik egyszerre kis területen, azt szereti a vírus...
Klaci79
meg alapbol ha megbetegszel nyaron ki a franc megy orvoshoz vagy viszi a gyereket? senki. rafogjak a klimara, atmegy rajtad kesz.
na de majd ha jon az osz a nyugos suli...
biztosak lehetunk benne, hogy itt is felveri a hullamokat cili a 4. evadhoz. nem ujkeletu, tobb orszagban is mar 4. hullamoznak.
igy el lehet huzni a veszhelyzetet is barmeddig, elvenni majd a valasztasi evet az ellenzektol.
több mint 4 éve
Ha jól sejtem (látom), akkor a 60+-os korosztály oltása volt a prioritás (nálunk nem) ezért várható, hogy ha a bulik miatt berobban, akkor nagyon be fog, de talán a súlyos esetek száma így is alacsony tud maradni.Nincs komoly szigorítás, sajnos most isszák meg annak a levét hogy az oltás nem haladt úgy mint kellett volna és nem érte el azt a szintet nyárig ami már biztonságos lenne. Kockáztattak, 2 hete még a beltéri bolti maszk használatot is eltörölték, furcsálltam is hogy amikor visszajöttem szóltak hogy már nem kell. Bulikat is engedik, és ugye az emberek ki is használták egyből, tömegrendezvények is vannak például mellettünk a templomnál levő parkolóba felállítottak egy mini "bucsut", óriáskerékkel, bungy-jumpinggal meg mindenféle vidàmparkos cuccal, most, fél 12kor is dübörög a zene meg kint van a nép.24.hu/kulfold/2021/07/09/koronavirus-benelux-allamok-uj-fertozottek-gyorsulo-jarvany/Olvasom a híreket. Németország, Benelux államok stb. Magamat ismétlem: sosem lesz vége.mi van arra ?
nagylaza
Janek
nagylaza
davemayer