Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
 www.napi.hu/magyar_gazdasag/szijjarto-torok-vakcina-rendeles.724085.html
Azeriek nem gyártanak semmit? 😕

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 307 — beers & Packers
 index.hu/belfold/2021/02/25/orban-viktor-koronavirus-vakcina/
Vrij6
Linkelték lejjebb 😀 😀 De jobb 2 szer persze. 😊

😀
warr_b
Akasztják a hóhért?😊
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 533 — The Mathematician
honnan tudod hogy az egyik autó biztonságosabb a másiknál?
vannak standard-k amiket vállal a cég és elhiszed nekik
és ha le van írva hogy ezt vállalják, akkor az bevizsgálják hogy igaz-e vagy sem az engedélyeztetés során a szakemberek
ezek hiányoznak

az meg hogy mit árthat? ha mondjuk placebot kapsz akkor hamis biztonságérzet
és akkor arról nem is beszéltünk hogy elölt vírus törzs esetében, mi van ha nem elöltet kapsz?
ebben nincs kompetenciám

btw nálam kiderült h nem is kaphatok kínait a köhögésem miatt

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 091 — #NoStress
Az elmúlt hónapokban több száz cikket végigolvastam, de a következő kérdésekre egyikben sincs válasz:
- Mit árthat egy koronavírusvakcina? (Nem bőrpír, meg viszketés, 1-2 napos kellemetlenség szövődményként, hanem konkré ártalom)
- Mi benne az egészségügyi kockázat?
- Olvasott, hallott, tud e bárki olyat, hogy a vakcina ártalmasabb, kockázatosabb, mint maga a koronavírus?
- Mi az amitől az egyik vakcina jobb/rosszabb, mint a másik? (Ahogy én otthon nem tudok eredményesen kielemezni egy Aflamint, Xanaxot vagy Rubophent és kénytelen vagyok a szakemberekre hagyatkozni, ugyanúgy igaz ez a vakcinákra is.)
- Honnan tudják a szakemberek, hogy pontosan mi várható egy adott vakcinától?
- Elvileg van egy kurva hosszú leírás, de azt honnan tudják, hogy az abban leírtak pontosan fedik a valóságot, hiszen eleve 2 hónapja oltanak egy irreálisan gyorsan kifejlesztett vakcinával, így semmiféle hosszútávú tapasztalaton alapuló infó nem létezhet? (Nem szándékolt rosszindulatra, eltitkolásokra gondolok, csupán arra, hogy egy csomó dolgot, amihez idő kéne nem lehet tudni.)
- Honnan tudhatják, hogy melyik vakcinának mi a valós hatékonysága, ha valós körülmények között nincsenek adatok nagy tömegekre vonatkoztathatóan? (95,6%, 75%, honnan jönnek ezek a számok? Nincs annyi ember beoltva, hogy abból ezt így megállapíthassák.)
- Honnan tudják egy ilyen mintavételezésnél, hogy mondjuk én azért nem fertőződöm meg oltás után, mert továbbra is otthon ülök, vagy azért nem, mert napokat töltök egy légtérben egy fertőzővel, de a vakcina miatt nem kapom meg? (A skótok számait olvasva merül fel ez a kérdés, hogy honnan tudhatnák, hogy MacXY az oltás miatt nem kapta meg az azóta eltelt 20 napban vagy nem is találkozott fertőzöttel? Nem is tudhatják.)
- Miért elég az egyik vakcinának 1 alkalom (J&J), a másiknak meg miért kell 3 (AZ), hogy hatásos legyen, ha ugyanazon elv alapján működnek (mRNS)? (Angliában felmerült, hogy az AZ szar, hatékonytalan, csak annyi állami pénz ment a fejlesztésébe, hogy elő kellett jönni valamivel gyorsba', de lehet szart se ér az egész, és olthatnak mindenkit újra.)
- Egyik gyártó több infót tesz közzé (3.fázis), mint a másik, de attól még ezt a többletinfót ugyanúgy nem évekig, de legalábbis hosszú hónapokig kéne vizsgálni (magát az infót, nem az infó közzétettségét), mint az eddigi protokollok során mindig, ha vakcinát állították elő?
- A "nyugati" vakcináknál nem irreális rohamtempóban lett kiadva az engedély a gyártók által biztosított dokumentációk alapján? (Ami persze egy rohamtempóban érthető, de attól még nem olyan üzembiztos, mint az eddigi protokollok voltak.)
- Kizárt, hogy hiba legyen egy amerikai vagy angol dokumentációban?
- Miért hihetőbb egy angol vakcina angol engedélye, mint mondjuk egy orosz vakcina orosz engedélye? Nyilván minden ország jóváhagyja a sajátját, és nyilván a magyar gyógyszerügynökség ugyanúgy csak a rendelkezésére bocsájtott papírokkal tud dolgozni, azokba meg azt írnak amit akarnak. Nem valótlanságokat, csak "hatékonyan csoportosított tényeket", hiszen eleve nem az oltás működőképességéről megy a vita régen, hanem biztonsági protokollokról, harmadik fázisról, teszteredmények biztosításáról, értékeléséről.

Számomra semmivel se biztonságosabb, se ártalmasabb egyik vakcina se a másiknál.
Aki különbséget tud tenni, az csak és kizárólag érzelmi alapon tud, mert egyikünk se rendelkezhet átfogó, részletes, megalapozott információkkal, mivel nem léteznek, vagyis csak és kizárólag érzelmi döntést lehet hozni.
A Pfizer a valóban tudható tudásunk alapján semmivel se jobb/rosszabb, mint a SinoPharm (eddig úgy tűnik működik mindkettő), de aki szeretne oltást, és érzi, hogy kurva kevés az infó, az eképp tudja magát meggyőzni, hogy "csak jobb az amcsi, mint a ruszki", és tud hitet kreálni köré.
Végülis ez akceptálható.

Őszintén, van olyan ember, aki ha kurva éhes, éhezik egy ideje, akkor az elérakott rántothús, rosejbnit ahelyett, hogy megenné, nekiáll elemezgetni, hogy "de mennyi benne a kalória, az adalékanyag, a csirke biogazdaságból származik e, mennyi a glutén a panírban, a krumpli meg lett e mosva rendesen?" ésatöbbi?
Szerintem nincs.
Mert kurvára nem életszerű.
Az fog így viselkedni, aki nem is éhes igazán, csak kényszerűségből a többiekkel eszik.

Az oltás az oltás.
Mindegyik vakcina jobb, mint a koronavírus.
Sok ismerősöm esett át rajta, kutya szarul voltak, ismerős ismerősei között már halottak is vannak szépszámmal, a lehetséges szövődményekről nem is beszélve.
Eddig se vizsgáltam be otthon egyetlen gyógyszert se, amit felírt a doki (nem is tudnék), bevettem, bíztam a hatásában, és egyikbe se haltam bele, a legtöbb segített. (A mellékhatásokat leszarom, mert amikor még elolvastam, akkor széntablettánál volt, hogy hasmenést, Algopyrinnél, hogy fejfájást okozhat...)

Világ hülyéje az, aki ezügyben variál, okoskodik, jobbantud, de szíve joga, az ő élete, az ő teste, amíg nem kötelező, filozofálgasson csak, és remélhetőleg nem fertőződik meg.
Ha a haver tudna okosba, pult alól indonéz tablettás vakcinát, akkor nyilván elhajtanám.
De ha egy orvos hivatalosan bármit is bead, azt meg elfogadom, mert oltott akarok lenni, függetlenül attól melyikkel olt, mivel ugyanannyira lófaszt se tudunk egyikről se, de valószínűsíthető, hogy mindegyik alapvetően megfelelő.

Lehet játszani az önjelölt virológust, gyógyszerszakértőt, belekeverni politikát, jogot, de aki válogat, az tényleg azt hiszi, hogy ért hozzá? Hogy jobban tudja? Hogy van mit jobban tudnia?
Szimpla önámítás minden azon kívül, hogy "kell vagy nem kell".
Csak a legtöbb ember el van szokva a valódi döntésektől, amiknek súlya is van, vagy sose kellett érdemben döntenie, így most moralizálásba, tudományoskodásba, szkepticizmusba burkolt töketlenkedésbe, és okoskodásnak tűnő bizonytalanságba, meg nagy megfejtésekbe menekül, a döntés helyett.
Kell vagy nem kell?
És nem a fórumunkra gondolok, hanem globálisan, ország és világszerte ebben az extrém helyzetben, amibe az átlagisztáni ember került.

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 009 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Vrij6
Linkelték lejjebb 😀 😀 De jobb 2 szer persze. 😊

😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 069 — Слава Україні! Героям слава!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Az Origo(!!!) összeállítása a vakcinákról:
 www.origo.hu/tudomany/20210225-minden-amit-a-magyarorszagon-hasznalt-koronavirusvakcinakrol-tudni-kell.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
több mint 5 éve
Pompás:
 www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/uj-mutans-koronavirus-terjed-new-yorkban-ami-ellenallobb-lehet-a-vakcinakkal-szemben/
nagylaza
Linkeltem lejjebb 😀 😀 De jobb 2 szer persze. 😊
Vrij6
Ezer bocs!😊
több mint 5 éve
Pompás:
 www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/uj-mutans-koronavirus-terjed-new-yorkban-ami-ellenallobb-lehet-a-vakcinakkal-szemben/
nagylaza
Vrij6
az mondjuk másik magyar link volt, nem?

mondjuk ha az eredeti forrás ugyanaz akkor mind1

több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 069 — Слава Україні! Героям слава!
Pompás:
nagylaza

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Pompás:
több mint 5 éve
 index.hu/belfold/2021/02/25/orban-viktor-oltas-kinai-vakcina/
Matthew99
Én már szervezem az imaláncot.
nagylaza
sztem németh sanyi már előre űzi a démonokat

több mint 5 éve
Matthew99
Én már szervezem az imaláncot.
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 271 — Vikings fan
MC12
Valami bizniszed van a kínai vakcinában, hogy ilyen erőszakosan propagálod? 😁🙄
Vagy mivel a fidesz-propaganda épp ezt futtatja nagyon, így csak csodálatosan marha jó lehet, és ész nélkül felültél a bandwagonra?
warr_b
nyilván 😀 és a bowl.hu 150-fős közössége a cél, hogy beoltassák magukat kínaival különben nincs bónusz 😕 lebuktam.

Egébiránt a kérdés kölcsönös, milyen bizniszetek van a nyugati vakcinákban, hogy ilyen erőszakosan propagáljátok ? 😀 Vagy mivel az ellenzéki-propaganda ezt futtatja nagyon így csak csodálatosan marha jó lehet, és ész nélkül felültél a bandwagonra?
MC12
Én semmilyen propagandát nem láttam, miszerint csak a Moderna vagy az AZ a tuti 😁
Le lett írva százszor, hogy mik a problémák és fenntartások a kínai cuccal kapcsolatban. Teljesen érthető, ha valakinek nincsen benne bizodalma. Szerencsére már öt fél vakcina is elérhető, és egyelőre még választhat is az ember, hogy kéri-e, ami éppen van, így akinek okés a kínai vagy az orosz is, az mehet szépen oltakozni.
warr_b
Mintha bármelyik értelmes megoldás jelentene. 🤣
Kérlek minél többen, minél hamarabb oltassátok magatokat (vigyétek a kutyát, macskát is úgy is hozzá vannak szokva; biztos ami biztos), hogy nekünk ne kelljen. 😉
🤘gaben🤘
Bibi nekünk lesz chipünk neked meg nem! 5G.s lesz a karunk neked meg nem.
Bár gondolom te amúgy is védve vagy ilyen alufólia sisakkal.
Toca
Remelem én olyan chipet kapok, amivel fizetni is tudok, akkor még az se baj, ha az órát meg a telefont otthon hagyom. És ha útlevélkezelésénél gyorsabb lesz az ügyintézés, duplán nyerek 😂
Klaci79
Nem értem az oltáskönyv minek, mikor simán lecsippantak és kész...
Bár akkor lebuknának.

Szerkesztette: Toca
több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 259 — Invisible man

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 893
MC12
Vagy mivel a fidesz-propaganda épp ezt futtatja nagyon, így csak csodálatosan marha jó lehet, és ész nélkül felültél a bandwagonra?
warr_b
nyilván 😀 és a bowl.hu 150-fős közössége a cél, hogy beoltassák magukat kínaival különben nincs bónusz 😕 lebuktam.

Egébiránt a kérdés kölcsönös, milyen bizniszetek van a nyugati vakcinákban, hogy ilyen erőszakosan propagáljátok ? 😀 Vagy mivel az ellenzéki-propaganda ezt futtatja nagyon így csak csodálatosan marha jó lehet, és ész nélkül felültél a bandwagonra?
MC12
Én semmilyen propagandát nem láttam, miszerint csak a Moderna vagy az AZ a tuti 😁
Le lett írva százszor, hogy mik a problémák és fenntartások a kínai cuccal kapcsolatban. Teljesen érthető, ha valakinek nincsen benne bizodalma. Szerencsére már öt fél vakcina is elérhető, és egyelőre még választhat is az ember, hogy kéri-e, ami éppen van, így akinek okés a kínai vagy az orosz is, az mehet szépen oltakozni.
warr_b
Kérlek minél többen, minél hamarabb oltassátok magatokat (vigyétek a kutyát, macskát is úgy is hozzá vannak szokva; biztos ami biztos), hogy nekünk ne kelljen. 😉
🤘gaben🤘
Toca
Remelem én olyan chipet kapok, amivel fizetni is tudok, akkor még az se baj, ha az órát meg a telefont otthon hagyom. És ha útlevélkezelésénél gyorsabb lesz az ügyintézés, duplán nyerek 😂
több mint 5 éve
🤘gaben🤘
remélem tényleg kötelezővé teszik azok körében beolthatóak, csak hogy örülj
Negritis
Csak azért mondod, mert céges érdeked van az 5Gn terjedő vírusban! 😀
Toca
amúgy az 5G tényleges beindulásához pont az lenne jó ha az emberek végre nem otthon ülnének a seggükön 😀

több mint 5 éve
🤘gaben🤘
Negritis
Csak azért mondod, mert céges érdeked van az 5Gn terjedő vírusban! 😀
több mint 5 éve
MC12
warr_b

MC12
warr_b
🤘gaben🤘
több mint 5 éve
🤘gaben🤘

több mint 5 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 395
Nem jól emlékszel. Volt 2 fél év jog a főiskolán
MC12
Nekem is annyi volt, akkor annyira vagy jogász mint én 😊
samu09
3 éve gondolkodom, hogy elkezdem levelezőn, de nem gyűjtöttem össze még a lelki erőt hozá. Főleg mióta látom mikre számláznak ki 300 EUR-t+ Áfát.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Azon vedéglátósok akik átestek rajta, vagy megkapták egészségügyi okokból, azok miért ne nyithatnának majd ki? Ha pedig tényleg elérhető lesz pénzért, onnantól ez piaci kérdés. Az a vállalkozó aki ki akar nyitni, az szépen ki fogja fizteni az embereinek az oltást, aki meg nem az nem. Igazságtalan? Persze. Ez a kapitalizmus? Igen. Várhatunk persze az államra, de jelen esetben, amikor a nyugati vakcinák göthösen jönnek, a keleti vakcinák irányába meg van egy ellenszenv sokak részéről, nem érzem jogosnak csak az állam nyakába varrni, hogy nincsenek elől a listán a vedéglátósok. De azt sem érezném jogosnak, hogy aki dolgozhat, az ne dolgozhasson valami félreértelmezett, bullshit "szolidaritás" miatt.
MC12
attól hogy TE be vagy oltva még nem azt jelenti hogy TE nem fogsz MÁSOKat fertőzni
csak azt hogy nem döglesz bele
ezért nehéz szakaszosan újranyitni amíg nincs meg a 60-70%os átoltottság
Negritis
Akkor leírom mégegyszer, amit erre az érvre írtam korábban:
"Te ezt nagyon jól látod 😊 ezért kellene hogy csak azok mehessenek étterembe, szállodába stb. Akik be vannak oltva vagy átestek rajta - de ők viszont mehessenek. Nem olyan bonyolult ez."
Vagy te azt feltételezed, hogy beoltott meg átesett emberek fogják fertőzgetni egymást keresztül-kasul ők meg majd megfertőzik aki még nem esett át- valahogy? Ez már a nevetségesség kategóriája lenne azért.
MC12
Úgy emlékszem Te valami jogász féle vagy, nem tudom. Ha hoznának egy ilyen jogszabályt, hogy csak az mehet ide-oda aki be van oltva, az a jelenlegi helyzetben nem érinti hátrányosan azokat akik MÉG nincsenek beoltva?
Ennek akkor lenne értelme, mindenkit beoltanának egy hétvége alatt. Mert hogy lehetséges, vagy Orbán hazudott volna? Ha rövid időn belül (pár nap, egy hét?) be tudnak oltani mindenkit, akkor van létjogosultsága egy ilyen rendeletnek. Vagy legyen az hogy itt a szuri, x ezer és csak az mehet akárhová aki be van oltva. De akkor ha holnap bemegyek az orvoshoz oltson is be.
Szóval mivel nincs elegendő vakcina, és azokat is valamilyen rangsor szerint osztják el, nem korlátozhatják azokat akik nem kapták meg. Én be szeretném oltatni magam de nem tudom, fizetnék is ha kellene, de nem tudok, önhibámon kívül nem jutok hozzá a vakcinahoz, és engem érjen hátrány? Nem.
Pár éve volt Németországban egy oltás ellenes hullám. Néhány városban megtiltották hogy azok a gyerekek óvodába járjanak, akik nem kapták meg a kötelező oltásokat. Ez jogos lépés, volt, mert minden oltás hozzáférhető és ingyenes volt, a szülők mégse adatták be a gyereknek. Így érthető hogy nem mehettek közösségbe.
samu09
Nem jól emlékszel. Volt 2 fél év jog a főiskolán és sajnos a kelleténél többet kell jogászokkal egyeztetnem (plusz van némi jogtörténeti érdeklődésem) mindenféle témákban de jogász nem vagyok.

MC12
warr_b

MC12
warr_b
Nahát, nem olvastál HVG-t, 444-et meg 24.hu-t? Mást sem csináltak csak hergelték a népet a kínai meg az orosz vakcina ellen. Nem, nem tájékoztattak, hergeltek. Nem ugyanaz. Aztán láss csodát, ma már az orosz vakcina szerintük is tök oké, pedig a szent EU engedélyezési hivatal erre sem ütötte rá a pecsétet. Biztos megjavult útközben. 1-2 hónap és a kínai is nagyon szuper lesz. És mindig Óceániával álltunk harcban és Keletázsia a barátunk volt.
MC12
Szerintük tök oké? Nyilván alá tudod támasztani az állításodat, érdeklődéssel várom a cikkeket.
Addig is itt van egy friss a 444-ről:
 444.hu/2021/02/25/csutortoktol-vizsgalja-a-magyar-hatosag-az-orosz-gyarat-ahonnan-mar-megjott-egy-kamion-vakcina?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=csutortoktol-vizsgalja-a-magyar-hatosag-az-orosz-gyarat-ahonnan-mar-megjott-egy-kamion-vakcina
több mint 5 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 338
Azon vedéglátósok akik átestek rajta, vagy megkapták egészségügyi okokból, azok miért ne nyithatnának majd ki? Ha pedig tényleg elérhető lesz pénzért, onnantól ez piaci kérdés. Az a vállalkozó aki ki akar nyitni, az szépen ki fogja fizteni az embereinek az oltást, aki meg nem az nem. Igazságtalan? Persze. Ez a kapitalizmus? Igen. Várhatunk persze az államra, de jelen esetben, amikor a nyugati vakcinák göthösen jönnek, a keleti vakcinák irányába meg van egy ellenszenv sokak részéről, nem érzem jogosnak csak az állam nyakába varrni, hogy nincsenek elől a listán a vedéglátósok. De azt sem érezném jogosnak, hogy aki dolgozhat, az ne dolgozhasson valami félreértelmezett, bullshit "szolidaritás" miatt.
MC12
attól hogy TE be vagy oltva még nem azt jelenti hogy TE nem fogsz MÁSOKat fertőzni
Negritis
"Te ezt nagyon jól látod 😊 ezért kellene hogy csak azok mehessenek étterembe, szállodába stb. Akik be vannak oltva vagy átestek rajta - de ők viszont mehessenek. Nem olyan bonyolult ez."
Vagy te azt feltételezed, hogy beoltott meg átesett emberek fogják fertőzgetni egymást keresztül-kasul ők meg majd megfertőzik aki még nem esett át- valahogy? Ez már a nevetségesség kategóriája lenne azért.
MC12
Úgy emlékszem Te valami jogász féle vagy, nem tudom. Ha hoznának egy ilyen jogszabályt, hogy csak az mehet ide-oda aki be van oltva, az a jelenlegi helyzetben nem érinti hátrányosan azokat akik MÉG nincsenek beoltva?
Ennek akkor lenne értelme, mindenkit beoltanának egy hétvége alatt. Mert hogy lehetséges, vagy Orbán hazudott volna? Ha rövid időn belül (pár nap, egy hét?) be tudnak oltani mindenkit, akkor van létjogosultsága egy ilyen rendeletnek. Vagy legyen az hogy itt a szuri, x ezer és csak az mehet akárhová aki be van oltva. De akkor ha holnap bemegyek az orvoshoz oltson is be.
Szóval mivel nincs elegendő vakcina, és azokat is valamilyen rangsor szerint osztják el, nem korlátozhatják azokat akik nem kapták meg. Én be szeretném oltatni magam de nem tudom, fizetnék is ha kellene, de nem tudok, önhibámon kívül nem jutok hozzá a vakcinahoz, és engem érjen hátrány? Nem.
Pár éve volt Németországban egy oltás ellenes hullám. Néhány városban megtiltották hogy azok a gyerekek óvodába járjanak, akik nem kapták meg a kötelező oltásokat. Ez jogos lépés, volt, mert minden oltás hozzáférhető és ingyenes volt, a szülők mégse adatták be a gyereknek. Így érthető hogy nem mehettek közösségbe.
samu09
Nem jól emlékszel. Volt 2 fél év jog a főiskolán és sajnos a kelleténél többet kell jogászokkal egyeztetnem (plusz van némi jogtörténeti érdeklődésem) mindenféle témákban de jogász nem vagyok.

MC12
warr_b

MC12
warr_b
Nahát, nem olvastál HVG-t, 444-et meg 24.hu-t? Mást sem csináltak csak hergelték a népet a kínai meg az orosz vakcina ellen. Nem, nem tájékoztattak, hergeltek. Nem ugyanaz. Aztán láss csodát, ma már az orosz vakcina szerintük is tök oké, pedig a szent EU engedélyezési hivatal erre sem ütötte rá a pecsétet. Biztos megjavult útközben. 1-2 hónap és a kínai is nagyon szuper lesz. És mindig Óceániával álltunk harcban és Keletázsia a barátunk volt.
MC12
Én továbbra se olvastam olyat ezen lapokon, hogy az orosz tök oké. Nyilván lehozzák a pozitív infókat is róla, mert ez a dolguk, de továbbra is inkább szkeptikusak a cikkek az orosz vakcinával szemben.

Ezen nyilván változtatna egy normális európai engedély, de arra egyelőre vár mindenki.
több mint 5 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 546 — I like the Texans, I like who we are
Nem jól emlékszel. Volt 2 fél év jog a főiskolán
MC12
Nekem is annyi volt, akkor annyira vagy jogász mint én 😊
több mint 5 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 395
MC12
Negritis
MC12
samu09

MC12
warr_b

MC12
warr_b

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”