Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
Nemzeti tőkésosztály kialakítása folyik, nevezheted rablásnak, elfogadom, bár Mészárosnál kb. 50ezer ember dolgozik, és mindegyik ki van fizetve időre, minden alvállalkozójának a számlája ki van fizetve időre, lejárat előtt,
Sobri Jóska
Mert mi adófizetők ilyen kurvanagy gavallerok vagyunk, hogy ezt lehetővé tesszük, ne add másnak az erdemunket, legalább hadd legyünk büszkék 😊
somoskovig
Nyilván ez az oka, de ha ez az oka, akkor így is van. 😊
És akik érintettek, munkavállalók, alvállalkozók, azok örülnek ennek a helyzetnek.
Nekem még a válság előtt (2005) volt egy olyan vidéki önkormányzati melóm, amit márciusi teljesítéssel márciusi számlára decemberben utaltak. Imádják a könyvelők az ilyet... Még jóhogy befért ugyanabba az évbe, amikor a számla kiállításra került.
Illetve az építőiparban az önkoriknak (visszaosztás nélkül) duplaáras ajánlatokat adtak, annyira megbízhatatlanok voltak. Ha egy kkv meghallotta, hogy a megrendelő/szerződő fél egy önkori, akkor valahogy hirtelen megcsappant a kapacitás.
Ez az elmúlt években már nincs így, sőt.

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
Lehet.
De egyben biztos vagyok.
Engem sose láttál nyígni (2010 előtt se), és sose fogsz látni amiatt, hogy "jajj, de geci a kormányzat". (Pl. USA-ban Trumpnak drukkoltam, vesztett, nem ő az elnök, de nem figyelem Biden minden lépését, és vartyogok, ha valami faszságot csinál. Nem hat ki az életemre, van sok más dolog, ami jobban foglalkoztat, téma lezárva. Trumpnak jobban örülnék, nem ő az elnök, nem nyígok.)
Én kb. ezen a fórumon is, 15 éve azt mantrázom, hogy az a hasznos élet, ahol ezek az aktorok a lehető legkevésbbé tudnak kihatni az életedre.Sobri Jóska
Felteszem "nyafogást" értesz "nyígáson" (sose hallottam / olvastam még ezt a szót 😀). Abban amit elmondasz ott van a hiba, hogy nem egy fórumon fog kiderülni, hogy az életében ki "nyíg" és ki nem. Bárki a csendesebb, vagy kevésbé markánsan megszólaló fórumtársunk közül lehet a magánéletben olyan, akit érint, vagy nem érint, de erősen foglalkoztatnak közéleti dolgok, és előfordul a fordítottja is bőven. Azok közül akik "végig-nyígik" a napot itt a fórumon, sokan becsukják a böngészőt és az egész téma politikástul, közéletestül, stb. becsukódik vele.

Egyébként meg a közélet helyzete mindenkire kihat. Nincs elefántcsont torony, ahová el lehet vonulni, és kívülről szemlélni az életet. Lehet óvatosan élni, megpróbálni elkerülni a negatív hatásokat, de a közösségben élésben annyi véletlen faktor van, amikor nincs az embernek kontrollja afölött, hogy mikor mi történik vele, hogy végeredményben mindenkire kihat.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Nemzeti tőkésosztály kialakítása folyik, nevezheted rablásnak, elfogadom, bár Mészárosnál kb. 50ezer ember dolgozik, és mindegyik ki van fizetve időre, minden alvállalkozójának a számlája ki van fizetve időre, lejárat előtt, ha vállalkoztál 2010-t megelőzően, akkor tudod ez mekkora szó, beleértve azt is, hogy önkormányzatokkal (hamár innen indultunk) kb. semmilyen piaci cég nem kötött szerződést, mert 120 napokra fizettek, ha egyáltalán fizettek.
Sobri Jóska
megint offon vagyunk, de:
egyrészt nincs minden kifizetve időben, illetve ha az alvállalkozónak egyszer gondja lenne a csúszásból ( h ő mikor kapja meg a pénzét) vagy a 20-80as leosztásból, akkor onnantól soha többet képbe se kerül 😀
Úgy meg nem annyira nagy cucc kifizetni időben a számlát, ha te megkaptad már a négyszeresét az ügyféltől (= az államtól).

de persze, nevezhetjük rablásnak, mert az is 😀
Borbinho
De, ki van.
Sobri Jóska
Jó, ragaszkodj a saját valóságodhoz, megvan hozzá minden jogod 😊
Borbinho
Vagy csak mondasz konrét ellenpéldákat, és meggyőzöl, hogy most is a 2010 előtti fizetési fegyelmezetlenség van az önkormányzatoknál, illetve Mészáros se fizeti ki a neki dolgozókatt időben.
Könnyű dolgod van, 3-4 konkrét példa már meggyőző tud lenni.
Az én valóságom eléggé rugalmas, és bár a személyes tudásom és az általam olvasottak nem támasztják alá a te állításodat, de nyitott vagyok új infók befogadására.

több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 170 — Chiefs GM
Nemzeti tőkésosztály kialakítása folyik, nevezheted rablásnak, elfogadom, bár Mészárosnál kb. 50ezer ember dolgozik, és mindegyik ki van fizetve időre, minden alvállalkozójának a számlája ki van fizetve időre, lejárat előtt,
Sobri Jóska
Mert mi adófizetők ilyen kurvanagy gavallerok vagyunk, hogy ezt lehetővé tesszük, ne add másnak az erdemunket, legalább hadd legyünk büszkék 😊

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Nemzeti tőkésosztály kialakítása folyik, nevezheted rablásnak, elfogadom, bár Mészárosnál kb. 50ezer ember dolgozik, és mindegyik ki van fizetve időre, minden alvállalkozójának a számlája ki van fizetve időre, lejárat előtt, ha vállalkoztál 2010-t megelőzően, akkor tudod ez mekkora szó, beleértve azt is, hogy önkormányzatokkal (hamár innen indultunk) kb. semmilyen piaci cég nem kötött szerződést, mert 120 napokra fizettek, ha egyáltalán fizettek.
Sobri Jóska
egyrészt nincs minden kifizetve időben, illetve ha az alvállalkozónak egyszer gondja lenne a csúszásból ( h ő mikor kapja meg a pénzét) vagy a 20-80as leosztásból, akkor onnantól soha többet képbe se kerül 😀
Úgy meg nem annyira nagy cucc kifizetni időben a számlát, ha te megkaptad már a négyszeresét az ügyféltől (= az államtól).

Borbinho
De, ki van.
Sobri Jóska
Jó, ragaszkodj a saját valóságodhoz, megvan hozzá minden jogod 😊

| csak idén csak az a cég ahol én voltam állított ki nekik több tucat számlát össz közel félmilliárd értékben, és kb a harmadát fizették be határidőn belül. a jutalékszámláikat is basszák időben küldeni ezzel elbasszák a másik cég áfabevallását minden hónapban, likviditási gondot okozva ezzel |

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Sobri Jóska

Borbinho
De, ki van.

több mint 5 éve
hova lehet még a cinizmust azután fokozni, hogy a korábbi "együtt sikerülhet" után most a "minden élet számít" lett az új szlogen?
r.baggio
Ezt mar akartam en is irni.
Felhaborito.
Vrij6
Elárulod, hogy te politikai marketingkommunikációsként milyen szlogennel kampányolnál?
Őszintén érdekel, hogy szerinted mi az a szlogen, ami növeli az emberek bizalmát, némileg megnyugtató, a kormányzatra nézve előnyös.
Szerintem ez egy jó szlogen. Szerintetek nem.
Ha azért kapnád a fizetésed, hogy szlogent találj ki, amit "meg is vesznek" a meetingen, te mit javasolnál?
Sobri Jóska
"Egyutt megallitottuk Brusszelt, megallitjuk a virust is! Boldog karacsonyt!"
Borbinho
"Nem rossz, de túl hosszú. Szlogent keresünk, nem jelmondatot. Még mindig Bazzanié a legerősebb, csak a fillér helyett kéne valami. Szavazó, ember, ilyesmi."
Sobri Jóska
STOP! Es ennyi. Csak a hatterben ezuttal ne migransok vonuljanak, hanem a virusrol rakjanak be par kepet hogy nez ki mikroszkop alatt.
Vrij6
"Nem rossz, de politikai marketingkommunikációt csinálunk kollega, ez meg semmi dedikált üzenetet nem hordoz a kormányzati politikából, nem domborítja eléggé ki az attitűdöt, illetve könnyen mögématricázzák, hogy ORBÁN. Illetve ez most nem negatív kampány, valami pozitív kéne. Olyan, hogy a kormányra lehet számítani, vigyázunk, együtt sikerülni fog, de nem is csak rajtunk múlik, efféle. Csak így tovább, agyaljon még."

több mint 5 éve
Remélem, ha 2022-ben nyer az ellenzék akkor te és Sobri is ilyen józanul és lelkesen mentek majd a DK-s főpolgi jelöltre szavazni, főleg ha Gyurcsány lesz az.
Szesze
Én polgármesterjelöltre sose párt alapon szavaztam, azokat, ha nem kívülről tolják oda, akkor ismeri általában az ember, főpolgármesterre meg egyszerű volt mindig: Demszky NEM! 2010 óta meg tarlós, én kedvelem őt, SZDSZ-esként is kedveltem.
És tízszer inkább szavazok Gyurcsányra bárhol (akit egyébként többször leírtam, tehetséges politikusnak tartok, csak rühellem, mint a szart), mint egy Demszkyre.
Ha nyer a moslék-koalíció 2022-ben, és nem jobbikos a főpolgármesterjelöltjük, hanem akár Karácsony újra (én ezt tartom valószínűnek), akár Soproni, Szaniszló, Baranyi, Pikó, én simán rászavazok. Ez a logikus.
Sobri Jóska
Úgy legyen.
Bár én szinte biztos vagyok benne, hogy majd szépen megideologizálod magadnak, hogy valójában úgyis jön vissza a fidess, így inkább az ő jelöltjükre fogsz szavazni még akkor is, ha éppen Szájer lesz az 😊 Így magadat nem kell majd agyhalottnak titulálnod, sőt okos-előrelátónak fogod látni magad.
Szesze
Lehet.
De egyben biztos vagyok.
Engem sose láttál nyígni (2010 előtt se), és sose fogsz látni amiatt, hogy "jajj, de geci a kormányzat". (Pl. USA-ban Trumpnak drukkoltam, vesztett, nem ő az elnök, de nem figyelem Biden minden lépését, és vartyogok, ha valami faszságot csinál. Nem hat ki az életemre, van sok más dolog, ami jobban foglalkoztat, téma lezárva. Trumpnak jobban örülnék, nem ő az elnök, nem nyígok.)
Én kb. ezen a fórumon is, 15 éve azt mantrázom, hogy az a hasznos élet, ahol ezek az aktorok a lehető legkevésbbé tudnak kihatni az életedre.

És ez a beszélgetés számomra erről szól leginkább.
Hogy van egy helyzet, amiről lehetett tudni, hogy lesz is, és most meg megy a szokásos "Orbán geci, szemét, jajj-jajj" litánia mert azt mondta, hogyha nem az ő jelöltjei nyernek akkor meg fogja szopatni az önkorikat és nem az ő jelöltjei nyertek és most épp szopatja az önkorikat.
Nekem ez az, ami szót érdemel, hogy ezen meglepődni kb. olyan, mint amikor szól a kidobó, hogyha nem fejezed be, akkor fejbe fog baszni, te a szólás- és véleménynyilvánítási szabadságodra hivatkozol, és nem fejezed be, és fejbebasz. Idáig ez két legitim álláspont.
De az, ahol valaki meglepődik azon, hogy a kidobó fejbebaszta a hőzöngőt, hogy Orbán azt teszi, amit politikailag helyesnek tart, az már nem.

több mint 5 éve
Nem azért, csak jelzem, hogy bár nyilvánvalóan az orvos is ember, és ugyanúgy tévedhet, ugyanúgy lehet felkészületlen, slendrián, nemtörődöm, sőt, még buta, ostoba, képzetlen, arrogáns, fellengzős, nagyképű mint bárki más, attól még ne csússzunk át egy olyan szintre, ahol mindenki felsorolja 20-30 felnőtt évének sérelmeit orvosokkal kapcsolatban, és azt a konklúziót sugallja, hogy nem érdemes dokihoz menni, mert szarik ránk, téved, félrediagnosztizál, stb.
Nyilván mindenkinek van ilyen története, de mindegyik ilyen történetre meg jut 100 olyan, ahol jó volt a diagnózis, segített a tanács, használt a gyógyszer.
Alapvetően az orvos-beteg találkozások 95 százalékban bizonyára hasznosak, ne az 5 százalékot reprezentáljuk túl.
Sobri Jóska
Bár alapvetően egyetértek, de azért az a 95% nagyon durván fölé van lőve (ha a te tapasztalatod nem ez, akkor szerencsés vagy), másrészt ez olyan, mint a kapus poszt a fociban, 1-1 hiba sokszor végzetes következményekkel jár, így nem feltétlen tudsz olyan rettentő elnéző lenni, ha ez egy szeretted életébe kerül.
Szesze
Nyilván, de itt igyekszem általánosabbérvényűen, nem személyes érzelmek alapján vélemény nyilvánítani, ez mégiscsak egy fórum, és írásban átgondoltabban lehet gondolatokat artikulálni, mint egy stresszhelyzetben, élőszóban.
Lehet a 95% az csak 90 vagy 80 %, de lényegtelennek tartom.
Én is rühellem sok orvos fennsőbbséges, minden megkérdőjelezést sértésnek, minden kérdést zaklatásnak vevő arrogáns attitűdjét, hiszen megszokták, hogy ők életek felett diszponálnak, nekik ne mondjon senki ellent, nekik mindenben is igazuk van, de akkoris azt gondolom, hogy nem ez a lényegi, se nem az általános.
És egy disputa, melyben mindenki felsorol valami emlékezetes orvosi bakit, tévedést, arroganciát, slendriánságot az sehova nem vezet, mert mindenki fel tud száz olyan esetet is sorolni, amikor az orvos jó és hatásos gyógyszert adott, kedves volt, megértő, türelmes volt, segítőkész volt, ésatöbbi ésatöbbi.

több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 071 — Слава Україні! Героям слава!
hova lehet még a cinizmust azután fokozni, hogy a korábbi "együtt sikerülhet" után most a "minden élet számít" lett az új szlogen?
r.baggio
Ezt mar akartam en is irni.
Felhaborito.
Vrij6
Elárulod, hogy te politikai marketingkommunikációsként milyen szlogennel kampányolnál?
Őszintén érdekel, hogy szerinted mi az a szlogen, ami növeli az emberek bizalmát, némileg megnyugtató, a kormányzatra nézve előnyös.
Szerintem ez egy jó szlogen. Szerintetek nem.
Ha azért kapnád a fizetésed, hogy szlogent találj ki, amit "meg is vesznek" a meetingen, te mit javasolnál?
Sobri Jóska
"Egyutt megallitottuk Brusszelt, megallitjuk a virust is! Boldog karacsonyt!"
Borbinho
"Nem rossz, de túl hosszú. Szlogent keresünk, nem jelmondatot. Még mindig Bazzanié a legerősebb, csak a fillér helyett kéne valami. Szavazó, ember, ilyesmi."
Sobri Jóska
STOP! Es ennyi. Csak a hatterben ezuttal ne migransok vonuljanak, hanem a virusrol rakjanak be par kepet hogy nez ki mikroszkop alatt.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
Remélem, ha 2022-ben nyer az ellenzék akkor te és Sobri is ilyen józanul és lelkesen mentek majd a DK-s főpolgi jelöltre szavazni, főleg ha Gyurcsány lesz az.
Szesze
Én polgármesterjelöltre sose párt alapon szavaztam, azokat, ha nem kívülről tolják oda, akkor ismeri általában az ember, főpolgármesterre meg egyszerű volt mindig: Demszky NEM! 2010 óta meg tarlós, én kedvelem őt, SZDSZ-esként is kedveltem.
És tízszer inkább szavazok Gyurcsányra bárhol (akit egyébként többször leírtam, tehetséges politikusnak tartok, csak rühellem, mint a szart), mint egy Demszkyre.
Ha nyer a moslék-koalíció 2022-ben, és nem jobbikos a főpolgármesterjelöltjük, hanem akár Karácsony újra (én ezt tartom valószínűnek), akár Soproni, Szaniszló, Baranyi, Pikó, én simán rászavazok. Ez a logikus.
Sobri Jóska
Úgy legyen.
Bár én szinte biztos vagyok benne, hogy majd szépen megideologizálod magadnak, hogy valójában úgyis jön vissza a fidess, így inkább az ő jelöltjükre fogsz szavazni még akkor is, ha éppen Szájer lesz az 😊 Így magadat nem kell majd agyhalottnak titulálnod, sőt okos-előrelátónak fogod látni magad.

Szerkesztette: Szesze
több mint 5 éve
Szesze

több mint 5 éve
Nem azért, csak jelzem, hogy bár nyilvánvalóan az orvos is ember, és ugyanúgy tévedhet, ugyanúgy lehet felkészületlen, slendrián, nemtörődöm, sőt, még buta, ostoba, képzetlen, arrogáns, fellengzős, nagyképű mint bárki más, attól még ne csússzunk át egy olyan szintre, ahol mindenki felsorolja 20-30 felnőtt évének sérelmeit orvosokkal kapcsolatban, és azt a konklúziót sugallja, hogy nem érdemes dokihoz menni, mert szarik ránk, téved, félrediagnosztizál, stb.
Nyilván mindenkinek van ilyen története, de mindegyik ilyen történetre meg jut 100 olyan, ahol jó volt a diagnózis, segített a tanács, használt a gyógyszer.
Alapvetően az orvos-beteg találkozások 95 százalékban bizonyára hasznosak, ne az 5 százalékot reprezentáljuk túl.
Sobri Jóska
Bár alapvetően egyetértek, de azért az a 95% nagyon durván fölé van lőve (ha a te tapasztalatod nem ez, akkor szerencsés vagy), másrészt ez olyan, mint a kapus poszt a fociban, 1-1 hiba sokszor végzetes következményekkel jár, így nem feltétlen tudsz olyan rettentő elnéző lenni, ha ez egy szeretted életébe kerül.
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Sobri Jóska

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve

több mint 5 éve
Érdekes hogy ebből mennyi hasznot remél a kormány? Annyit mint a parkolásból vagy úgy gondolja ez tényleg bárki munkáját megmenti. Hogy látja ezt vajon egy kormánypárti szavazó. Ez mégiscsak koronás kérdés.
Klaci79
A kormányt se mindenkor a primér haszonszerzés vezérli.
Az iparűzési adó az egyrészt segíti a kkv-kat (kicsit), másrészt kibaszik az önkormányzatokkal (nagyon).
Én, mint kormánypárti szavazó úgy látom, hogy miért segítsen bármit is a kormányzat azoknak az agyhalottaknak (noch dazu tömegesítve ez rám is vonatkozik budapesti szavazóként), akik annyira hülyék voltak, hogy azt hitték, hogy a polgármesteren múlik bármi, amikor a polgármestert úgy szivatja a kormányzat, ahogy akarja, vagyis a kormányzaton múlik egy adott településen élők komfortja, életminősége.
Ezt korrektül kommunikálták is a választások előtt, de sok agyhalott vagy nem értette meg, vagy úgy gondolta, hogy okosabb mindenkinél, és majd működőképes települése lesz kormányzati ellenszélben.
Téged is megkérdezlek:
Te szavaznál egy Dobrev-kormányzat alatt fideszes városvezetésre? És ugyan miért tennéd?
Sobri Jóska
Ez akkora f@szság mint egy ház. Ha így lenne, akkor ne legyen önkormányzati választás, csak parlamenti. Ha a kormány zöld, a polgi is az, ha piros szintén.
Mivel azonban ez nem így működik, a Fidesznek is be kellene tartania a játékszabályokat, vagy inkább a Fidesz szavazóinak is látni kellene, hogy ez gusztustalan húzás. Lényegében kibasznak a pesti Fidesz szavazókkal is, akik kétlem, hogy ezek után majd rohannak rájuk szavazni.
Nálunk Monoron a szocialista kormány alatt is fideszes városvezetés volt és egészen jól elvoltak a szoci parlamenti képviselővel. Mert intelligens emberek ilyet is tudnak. Csak Orbán éppen nem intelligens, hanem egy éppen akkora suttyó paraszt, mint amilyennek mutatja magát. A többiről meg nem is beszélve, mert Kósához, Semjénhez, Pacalhoz képest mér Orbán is intelligens.
Klaci79
Nem érted a logikát, pont hogy így fognak rohanni rájuk szavazni, pláne ha kormányon maradnak.
A mindenkori kormányhoz igazítva érdemes polgármestert választani általanosságban Mo-n, ezért is volt érthetetlen Karácsony győzelme, hiszen az eszmei értéken túl (ellenzéki győzelem) csak árt a városnak ez a húzás, de ez fordítva is ugyanígy lenne (volt 2006 őszétől ugyebár...!!!).
Ezzel együtt pest még mindig balos, az volt a csoda hogy ilyen sokáig lehetett jobbos polgármester.

A vidéket érdemesebb nézni ilyen szempontból, a sok kis kivételtől eltekintve mindig napraforgószerűen dőltek amerre éppen kellett.
davemayer
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 094 — Axel Foley
Ja Süti, egyszerű a beteg helyzete.
A hülyéje nem tanulta amit például te és beveszi a gyógyszert amit a dokija felír.

Mondjuk az orvosok is szuperek.
Engem küldtek már haza hugyúti fertőzéssel vakbélgyulladáskor aminek ugye életmentő műtét lett a vége (SBOról).
Vagy hogy mosatlan gyümölcsöt ettem aminek szondatáplálasos 10ezres amilázos hm gyulladás volt a valódi megfejtése (háziorvos).
De az SBOról szinte minden gyulladásomkor haza akartak küldeni már a pultnál, hogy ilyen fogfájás nagyságrendű fájdalommal mit akarok itt.

Sajnos a beteg azt se tudja hová menjen, mindenhol mást mondanak. Voltam ugyanazzal a fájdalommal egyszerre epebeteg, refluxos meg gyomorfekélyes heteken belül. Kellett nekem több dokihoz is elmenni...
Nem mellékesen rgyik gyogyszer sem segített amit felírtak. Ja és a megoldás a laktozérzékenység lett.

több mint 5 éve
Érdekes hogy ebből mennyi hasznot remél a kormány? Annyit mint a parkolásból vagy úgy gondolja ez tényleg bárki munkáját megmenti. Hogy látja ezt vajon egy kormánypárti szavazó. Ez mégiscsak koronás kérdés.
Klaci79
Az iparűzési adó az egyrészt segíti a kkv-kat (kicsit), másrészt kibaszik az önkormányzatokkal (nagyon).
Én, mint kormánypárti szavazó úgy látom, hogy miért segítsen bármit is a kormányzat azoknak az agyhalottaknak (noch dazu tömegesítve ez rám is vonatkozik budapesti szavazóként), akik annyira hülyék voltak, hogy azt hitték, hogy a polgármesteren múlik bármi, amikor a polgármestert úgy szivatja a kormányzat, ahogy akarja, vagyis a kormányzaton múlik egy adott településen élők komfortja, életminősége.
Ezt korrektül kommunikálták is a választások előtt, de sok agyhalott vagy nem értette meg, vagy úgy gondolta, hogy okosabb mindenkinél, és majd működőképes települése lesz kormányzati ellenszélben.
Téged is megkérdezlek:
Te szavaznál egy Dobrev-kormányzat alatt fideszes városvezetésre? És ugyan miért tennéd?
Sobri Jóska
Ez akkora f@szság mint egy ház. Ha így lenne, akkor ne legyen önkormányzati választás, csak parlamenti. Ha a kormány zöld, a polgi is az, ha piros szintén.
Mivel azonban ez nem így működik, a Fidesznek is be kellene tartania a játékszabályokat, vagy inkább a Fidesz szavazóinak is látni kellene, hogy ez gusztustalan húzás. Lényegében kibasznak a pesti Fidesz szavazókkal is, akik kétlem, hogy ezek után majd rohannak rájuk szavazni.
Nálunk Monoron a szocialista kormány alatt is fideszes városvezetés volt és egészen jól elvoltak a szoci parlamenti képviselővel. Mert intelligens emberek ilyet is tudnak. Csak Orbán éppen nem intelligens, hanem egy éppen akkora suttyó paraszt, mint amilyennek mutatja magát. A többiről meg nem is beszélve, mert Kósához, Semjénhez, Pacalhoz képest mér Orbán is intelligens.
Klaci79
Én is ezt gondolom. Ne legyen önkormányzati választás, csak országgyűlési.

A gusztustalanság, mint fogalom értelmezhetetlen a politikában.

Velem, pesti fidesz-szavazóval a nemfideszszavazó agyhalottak basztak ki. A kormányzat már ezekután kényszerpályán van. Azért, mert azt teszik, amit mondtak, és kibasznak az ellenzéki polgármesterekkel még simán szavaznék rájuk ugyanúgy, mint eddig. Sőt.

Az más ha fideszes a polgármester, mert annak lehet van agya. Az ellenzékiek nem tudnak a kormánypártiakkal együttműködni, nem a fideszesek. De persze van kivétel.

Szerintem Orbán mindenkihez képest intelligens, de te hater vagy, hát nem így látod.
Sobri Jóska
Ja, hogy Te azt is gondolod, hogy nem kell önk. választás. Hát akkor szerintem kár is bármi vitát lefolytatni veled erről. El kell viselned, hogy a többség meg akarja...szar lehet.
A világ nem csak demokratikusabb felében ilyen rendszer van, biztos sokat éltél a rendszerváltás előtt, hogy romantikus gondolataid legyenek az egypártrendszerről.
Szerintem pont az lenne lényeges, hogy kormány és önkormányzat össze tudjon dolgozni, ez a minket 20-30 évvel megelőző Ausztrában meg tudják oldani.
Leszarom Orbánt, nem vagyok hater...csak logikusan gondolkodom és aki szétrabolja a szemem láttára szeretett országomat, azt börtönben szeretném látni, nem kormányon.
Klaci79
Nem egészen.
Elég jó rálátásom volt az elmúlt években az önkormányzatiságra, és látható, hogy annyira ki vannak üresítve az önkormányzatok, hogy level 3-as kifizetőhely szerepen kívül semmi másra nem alkalmasak. Így nem sok értelmét látom.

És de, Orbán-hater vagy, ahogy én meg Orbán-fan, nem értem miért ciki ezt elismerned.

több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Klaci79
Téged is megkérdezlek:
Sobri Jóska
Klaci79
Nem érted a logikát, pont hogy így fognak rohanni rájuk szavazni, pláne ha kormányon maradnak.
A mindenkori kormányhoz igazítva érdemes polgármestert választani általanosságban Mo-n, ezért is volt érthetetlen Karácsony győzelme, hiszen az eszmei értéken túl (ellenzéki győzelem) csak árt a városnak ez a húzás, de ez fordítva is ugyanígy lenne (volt 2006 őszétől ugyebár...!!!).
Ezzel együtt pest még mindig balos, az volt a csoda hogy ilyen sokáig lehetett jobbos polgármester.

A vidéket érdemesebb nézni ilyen szempontból, a sok kis kivételtől eltekintve mindig napraforgószerűen dőltek amerre éppen kellett.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 979
tótzolihaverom még kémiaórán próbálta megszálaszolni a kérdést, miszerint mi is tartja össze a molekulákat, akkor először láttammolyan lefagyást a seköpnisenyelni témában, hogy délutánig nembírtam abbahagyni a röhogést

tehát a válasz a szeretet

hát izé érted, relevánsan gyógyszertémában sem merül föl ez, inkább rakd a hasznos holmik dobozba

zwei ha valaki bezabál 30 doboz Flectort, az t alapesetben is abúzusnak nevezzük, egy gyulladáscsökkentőnek maximálisan 5-10 nap alatt le kell tudni a dolgát, a krónikus fájdalomál is van számtalan más megoldás

ugy hogy gyulladásból csinál gyulladást, az olyan, mint a fémből fémet,mpicnyet gyenge az információbevitel

de próbálkozzunk egy gondolatkísérlettel
Annapetigergő heveny hátfájástól szeved, de se a sportorvos, se reumatológus, se ortopédus nem látta, de a terembe mondták, hogy szeggyen flektort az leviszi, aztán szedegeti így úgy amúgy,s a flector mint minden NSAID szépen elvékonyítja a nyálkahártyákat, a nyelőcsövében, a gyomrában, a vékonybelében végig, aztán ezek a megstrapált nyálkahártyák már nem védenek annyira, így az üregben mozgó anyag folyamatosan basztattya a szervek falát, na ezt lereagálja az immunrendszer egy szép gyulladással. Annapetigergő köhög szúr a pocija, de mivel még mindig fáj a háta, és a magának kialakított fájdalomcsillapítófüggőség mián egyre csak dobálja be a pohár flektorokat, a gyulladás krónikussá válik, és kialakul egy szép seb, vagy ahogy mondják gyomorfekély, ami ijen szépen gondozott esetben kivérzik. Eztán Annapetigergő yz interneten kiteregeti, hogy a gyulládcsökkentő gyulladást csinál. Viola!

alapestben mikor azt hallom hogy gyulladás, olyan mint mikor visszamerengek a Fűrészre, ahogy a húsoskampókkal nyúzzák le a hátamat, a Szotén Benedek prof élettanján komplett évfolyamok hasaltak meg mikor fölmerengett neki, hogy akkor nézzük meg mégegyszer...
sutianap
Jogos amit írsz, aki érzi, hogy egy adott gyógyszertől nem változik semmi, hanem csak rosszabb lesz és nem megy orvoshoz, hááát, az nemkomplett.

De az is megér egy misét, hogy menjen az ember ilyen-olyan orvoshoz a bajával, mert az annyira hasznos ill. az orvos tud mindent is vagy jobban tudja és segít.

Mondjuk úgy, hogy általánosságban véve hasznos ha rendesen foglalkozik az orvos a beteggel, másrészt viszont vannak bosszantó esetek is.

Én pl. korábbi futkosásaim alkalmával sose tudtam 2km-nél többet futni, mert elkezdett fájni a bokám. Én okos gondoltam, hogy nyújtási/terhelési probléma van, szóval ha pihentetem és továbbtolom, akkor lesz ez még jobb is...mondanom se kell, nem lett.

Egyszer nem bírta tovább, összecsuklottam, sántikálva hazamentem, aztán irány Budára sportorvoshoz (akik olimpikonokat is kezeltek). Sok-sok pénzek kifizetése után (nekem legalábbis sok volt az az 50k vagy mennyi akkor) kijött, hogy Achilles-ín rövidülésem van, felejtsem el a futást ill. vegyek a cipőbe speckó betétet, kb. 20k-ért.
Azután se nagyon tudtam futkosni, sőt fájt is a lábam, mígnem elkezdtem TRX-re járni, ahol csodák csodájára rendbe tettek és le tudok futni simán 10km-et és azért csak annyit, mert eddig bírja a tüdőm.

Másik eset, mikor faterom összeszedett valami nyavalyát, megfázott, köhögött, elment a dokihoz, aztán kapott tőle izlandi zuzmó szopogató tablettát, enyhe megfázás, attól elmúlik. Nem így történt...vissza dokihoz, másik rendelt, elküldte röntgenre, tüdőgyuszi...gratulálok...(kórelőzmény: apámnak stroke-ja volt, szed mindenféle gyógyszert, úgyhogy az ilyen alapból nem egyszerű esetek még rosszabbak nála).

Szóval értem én, hogy ki vagy akadva, csak éppenséggel ha ezeket a gyógyszereket úgy dobálják utánad a TV hirdetésekben, patikákban meg mindenhol, hogy szedjed nyugodtan, általánosságban véve nem lesz bajod tőle - hacsak nem tudsz róla h lehet -, akkor nem megy az ember dokihoz, mert minek?
Ha nem méri fel rendesen a páciensét, akkor úgy is felírja neki, aztán max. ha gebasz van (már ha szól a páciens), akkor változtatnak rajta.
Vagy tovább tolja, mert a gyógyszercégtől ezután jön össze a nyaralásra az út...
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 255 — Cowboys fan
"Minden élet számít" - ez momentán igaz, csak azt nem definiálja, hogy mi az alaphalmaz. gondolom nem a kilenc és félmillió magyarra gondolt, hanem a családra, meg a haverokra, meg a haverok családjára.
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 581 — The Mathematician
 index.hu/kulfold/2020/12/19/teljes_zarlat_lockdown_olaszorszagban_karacsony_kijarasi_tilalom_conte/
zemanla
Mi történhetett ott, ha eddig jobban védekeztek mint a magyar kormányzat, és mégis erre kényszerülnek?
Sobri Jóska
rájöttek hogy a karácspony simán duplázza az esetek számát ha nincs korlátozva?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 902
Klaci79
Téged is megkérdezlek:
Sobri Jóska
Klaci79

Velem, pesti fidesz-szavazóval a nemfideszszavazó agyhalottak basztak ki. A kormányzat már ezekután kényszerpályán van. Azért, mert azt teszik, amit mondtak, és kibasznak az ellenzéki polgármesterekkel még simán szavaznék rájuk ugyanúgy, mint eddig. Sőt.

Az más ha fideszes a polgármester, mert annak lehet van agya. Az ellenzékiek nem tudnak a kormánypártiakkal együttműködni, nem a fideszesek. De persze van kivétel.

Szerintem Orbán mindenkihez képest intelligens, de te hater vagy, hát nem így látod.
Sobri Jóska
Ja, hogy Te azt is gondolod, hogy nem kell önk. választás. Hát akkor szerintem kár is bármi vitát lefolytatni veled erről. El kell viselned, hogy a többség meg akarja...szar lehet.
A világ nem csak demokratikusabb felében ilyen rendszer van, biztos sokat éltél a rendszerváltás előtt, hogy romantikus gondolataid legyenek az egypártrendszerről.
Szerintem pont az lenne lényeges, hogy kormány és önkormányzat össze tudjon dolgozni, ez a minket 20-30 évvel megelőző Ausztrában meg tudják oldani.
Leszarom Orbánt, nem vagyok hater...csak logikusan gondolkodom és aki szétrabolja a szemem láttára szeretett országomat, azt börtönben szeretném látni, nem kormányon.

Szerkesztette: Klaci79
több mint 5 éve
Klaci79
Téged is megkérdezlek:
Sobri Jóska
Klaci79

több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
tótzolihaverom még kémiaórán próbálta megszálaszolni a kérdést, miszerint mi is tartja össze a molekulákat, akkor először láttammolyan lefagyást a seköpnisenyelni témában, hogy délutánig nembírtam abbahagyni a röhogést

tehát a válasz a szeretet

hát izé érted, relevánsan gyógyszertémában sem merül föl ez, inkább rakd a hasznos holmik dobozba

zwei ha valaki bezabál 30 doboz Flectort, az t alapesetben is abúzusnak nevezzük, egy gyulladáscsökkentőnek maximálisan 5-10 nap alatt le kell tudni a dolgát, a krónikus fájdalomál is van számtalan más megoldás

ugy hogy gyulladásból csinál gyulladást, az olyan, mint a fémből fémet,mpicnyet gyenge az információbevitel

de próbálkozzunk egy gondolatkísérlettel
Annapetigergő heveny hátfájástól szeved, de se a sportorvos, se reumatológus, se ortopédus nem látta, de a terembe mondták, hogy szeggyen flektort az leviszi, aztán szedegeti így úgy amúgy,s a flector mint minden NSAID szépen elvékonyítja a nyálkahártyákat, a nyelőcsövében, a gyomrában, a vékonybelében végig, aztán ezek a megstrapált nyálkahártyák már nem védenek annyira, így az üregben mozgó anyag folyamatosan basztattya a szervek falát, na ezt lereagálja az immunrendszer egy szép gyulladással. Annapetigergő köhög szúr a pocija, de mivel még mindig fáj a háta, és a magának kialakított fájdalomcsillapítófüggőség mián egyre csak dobálja be a pohár flektorokat, a gyulladás krónikussá válik, és kialakul egy szép seb, vagy ahogy mondják gyomorfekély, ami ijen szépen gondozott esetben kivérzik. Eztán Annapetigergő yz interneten kiteregeti, hogy a gyulládcsökkentő gyulladást csinál. Viola!

alapestben mikor azt hallom hogy gyulladás, olyan mint mikor visszamerengek a Fűrészre, ahogy a húsoskampókkal nyúzzák le a hátamat, a Szotén Benedek prof élettanján komplett évfolyamok hasaltak meg mikor fölmerengett neki, hogy akkor nézzük meg mégegyszer...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak