Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 178 — Chiefs GM
Még szerencse, hogy legalább a gazdaságot sikerült megvédeni...

hvg.hu/gazdasag/20201120_Europaban_gazdasagilag_a_magyarokat_sujtja_leginkabb_a_jarvany

több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 273 — Vikings fan
Az 500 ezer egyéni vállalkozó országában felróni a kormánynak, hogy nem törődik az egészségüggyel priceless 😀 Programozói berkekben volt most nagy felzúdulás, hogy már csak 3m-ig lehet egy ügyfélnek számlázni aztán meg kell adózni rendesen. Amikor megkérdeztem, hogy hát kellene valami adót is fizetni talán akkor azt kaptam, hogy de hát úgyis majd focira költik... Érdekes mikor megkérdeztem, hogy akkor amit megtart kiszámolja e mennyi adót kell fizetnie utána és odaadja e akkor inkább egy ápolónak mert akkor hát jó helyre kerül elvégre ő adta oda akkor nem volt válasz.

Biztos vagyok benne, hogy ha jönne egy kormány aki elvenné a focitól a pénzt, a nyugdíjasoktól a királyi státuszt és rendbe hozná az oktatást meg az egészségügyet még lehet a 4 évet se élné meg.

! ez nem a Fidesz védelme, csak én inkább abban hiszek, hogy az embereknek kell változniuk és ha már más az igény azt a politikának már ki KELL majd elégítenie 😊
rokaur
Jogos észrevétel, kérdés az embereknek egyszerűbb-e hibáztatni másokat mint változni. Az a baj hogy annyira aláásta a kommunizmust azt hogy "tegyél be a közösbe hogy neked is jobb legyen" hogy ha csak vmi hasonlót meghall bárki kifut a világból.

Ami számomra ijesztő az az hogy 30 év eltelt a kommunizmus óta de ez az emberek mentalitásán csöppet sem látszik. Hogy topichoz hű dolgot is hozzategyek: a kórházak tipikusan azok a helyek ahol olyan mintha ez a 30 év meg sem történt volna, és a hiba nem feltétlen az omladozó falakban van hanem az emberek fejében.
davemayer
De az a gond, hogy úgy tűnik neked az eü fejlesztés kimerül az omladozó falak eltüntetésében és az infrastruktúrális fejlesztésbe.
Úgy gondolod, az EÜ minisztérium beszántása vagy pl az orvosok és egyéb ápolók közti konfliktus létrehozása / felnagyítása az EÜ-t fejleszti ?
Járvány közepén arról beszélünk, hogy nincs elég maszk a korházakban, van ahol 8 hónap alatt kb 3 új maszkot kapott egy orvos, miközben TV-ben azt mutogatják, hogy mennyi maszk jött innen onnan.
Ez a mondatod tök jó, orvosok és eü dolgozók is ezt mondják, hogy ők megpróbálnak mindent beletenni, de a feltételeket nem kapják meg. Persze biztos túl nagyok az elvárások meg nem volt rá elég pénz...

EÜ-n belül lévő ismerősöm köre és van aki ős Fideszes mind azt mondja, hogy az EÜ omlik össze és COVID ezen annyit segített ,hogy most muszáj egységbe beállni és tolni az ipart, de ahogy a vészhelyzet eltűnik lesz gond. Lehet már hamarabb is.

Az, hogy te kb. mint Sobri mantrázod, hogy az EÜ fejlődik mert teszik bele a pénzt és csak idő kell egy óriási önámítás.

Abban persze teljesen egyetértek, hogy minden véglet rossz és nem mindenről a FIdesz tehet. Viszont amiket leírtam pl. én arról igen.
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 263 — Bears & Illinois fan
Először látható fővárosi Állatkertben online az ötödik vombat gyerek:

zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/hirek/ejjeli-felvetelek-a-vombatgyerekrol

Meglehetősen ritkán láthatunk vombatokat.....
csi77
Ez igaz, de a teljességhez hozzátartozik, hogy a vombatok is ritkán látnak engem. (Mi van?)
nagylaza
Gondoltam ez az offtopic. Vagy elnéztem volna?

| A fasz kivan ezekkel a véget nem érő vitákkal,aminek csak egy része való ide, a többi a politika, esetleg soccer rovatba |
csi77
Az nem tűnik fel, hogy mindig előjön a koronavírus kapcsán a politika, és a stadionok és a gurulósfoci?
Örökké meg van találva a kormányzat, a politikai vezetés, és nem csak az aktuális konkrét napi események kapcsán, hanem 10 évre visszamenőleg minden szir-szar ellopott forint, és hibás(nak vélt) politikai döntések, és mindenkinek az ehhez való viszonya miatt?
Nincs ebben hibás, mert ma Magyarországon kvázi mindenben Orbán van, minden hozzá viszonyul pro és kontra, még a koronavírussal kapcsolatos napi hírek, történések is.
De a sportról, művészetről, irodalomról, utazásról, zenéről, gyerekvállalásról, szexuális identitásról se lehet úgy beszélni, hogy annak kapcsán ne jöjjön elő a hozzá való viszony.
Sobri Jóska
Nem csak az elmúlt 10 évért, az elmúlt 70ért is elő vannak most véve. Látod, volt 10 évük, ezalatt igazán felhozhatták volna az orszagot arra a szintre hogy nyugati eü-ünk legyen. Az hogy ez kb egy 30 éves folyamat minimum és hogy ennek csak a csíráját tudták eddig elültetni? Nem számít, mindent azonnal meg kellett volna oldaniuk.

Ez olyan mintha tényleges elvárás lenne fociban az eb-arany, hiszen 10 évük volt arra is...
davemayer
Nem tudod, melyik politikai oldal szlogenje meg most, 10 év kormányzás után is az “elmultnyolcev”. Én ha nagy ritkán parlamenti felszólalást olvasok, abban nagyjából mindig vagy az van, hogy mit szúrt el a jelenlegi kormány, vagy a válaszban az, hogy bezzeg a Gyurcsány. Szánalmas ez mindkét oldalról...

Másrészt viszont tíz év, gazdasági konjunktúra idején, kétharmados többséggel, rengeteg ide ömlő EU pénzzel olyan lehetőség volt, amivel lehetett volna jobban is élni.
somoskovig
Lehetett volna, és igen szánalmas ez mindkét oldal részéről amit leírtál. Ami viszont kijelenthető szvsz hogy legyen szó bármekkora úniós forrásról is ennyi idő nem lehetett elég arra hogy abból az állapotából az eü-t fel lehessen hozni egy nyugat-eus szintre, és sajnos sok esetben latjuk h a virus ellen meg az sem lett volna eleg.
davemayer
Én ezt akkor tudom elfogadni, ha arról beszélgetnénk, hogy nem fejlődik eléggé az egészségügy akkor jogos, hogy 10 év alatt eddig jutottak.
De én azt látom, hogy az eü ( és az oktatás is, de ezt hagyjuk ), nem fejlődik at all. Sőt inkább azt mondanám, hogy lefelé megy.
Kormány szakmát nem akarja bevonni sőt jobban elvan foglalva, hogy a hangoskodókat helyre tegye mint, hogy az egész rendszert fejlessze.
Toca
Az a baj hogy ez a folyamat olyan mint egy puffer-oldat, sokaig nem látszik az a pénz amit beletesznek, aztan hirtelen amikor az infrastrukturalis fejlesztesek erdemben befejezodnek akkorra lenne tényleg komoly, kézzel fogható változás. Csak hogy érezd: ez pest egyik legnagyobb kórházában még kb 10 év lett volna. Valaki semmit sem érez a valtozásokbol, valaki meg aki "jobb" helyre kerult ahol volt mar felujitas vagy uj gep beszerzes ő már esetleg érzi.

Nem védeni akarom őket, az ő saruk is a kialakult helyzet, de az eü kapcsán nagyon komoly felelősség van a múltban részt vállalókon is, úgy 1945-től.
davemayer
huh, de elkanyarodtunk a vombatoktól.........

Végül is örülök.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 263 — Bears & Illinois fan
gyönyörű:

www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3209845772459577
Vrij6
Ismerm, szép hely

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
Az 500 ezer egyéni vállalkozó országában felróni a kormánynak, hogy nem törődik az egészségüggyel priceless 😀 Programozói berkekben volt most nagy felzúdulás, hogy már csak 3m-ig lehet egy ügyfélnek számlázni aztán meg kell adózni rendesen. Amikor megkérdeztem, hogy hát kellene valami adót is fizetni talán akkor azt kaptam, hogy de hát úgyis majd focira költik... Érdekes mikor megkérdeztem, hogy akkor amit megtart kiszámolja e mennyi adót kell fizetnie utána és odaadja e akkor inkább egy ápolónak mert akkor hát jó helyre kerül elvégre ő adta oda akkor nem volt válasz.

Biztos vagyok benne, hogy ha jönne egy kormány aki elvenné a focitól a pénzt, a nyugdíjasoktól a királyi státuszt és rendbe hozná az oktatást meg az egészségügyet még lehet a 4 évet se élné meg.

! ez nem a Fidesz védelme, csak én inkább abban hiszek, hogy az embereknek kell változniuk és ha már más az igény azt a politikának már ki KELL majd elégítenie 😊
rokaur
Jogos észrevétel, kérdés az embereknek egyszerűbb-e hibáztatni másokat mint változni. Az a baj hogy annyira aláásta a kommunizmust azt hogy "tegyél be a közösbe hogy neked is jobb legyen" hogy ha csak vmi hasonlót meghall bárki kifut a világból.

Ami számomra ijesztő az az hogy 30 év eltelt a kommunizmus óta de ez az emberek mentalitásán csöppet sem látszik. Hogy topichoz hű dolgot is hozzategyek: a kórházak tipikusan azok a helyek ahol olyan mintha ez a 30 év meg sem történt volna, és a hiba nem feltétlen az omladozó falakban van hanem az emberek fejében.
davemayer
igen, a net miatt volt tuntetes...
a stadionok ellen nem.
ennyi 😀
több mint 5 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 549 — I like the Texans, I like who we are
Abban az értelemben a fideszt védem hogy az eü-ben jelenleg kialakult helyzet nem csak az ő saruk, nekik is részük van benne, de CSAK rájuk mutogatni emiatt nem fair. Mint ahogy pl az sem lenne fair ha azt mondanank hogy Gyurcsany hibája a 2008as válság idejen levő helyzet.
davemayer
nem csak az ő hibájuk hogy ide jutottunk
de nekik van 10 éve 2/3aduk, ennél nagyobb felhatalmazás mi kell hogy helyrehozzák?
és 10 év alatt bőven meg lehetett volna csinálni
főleg egy ilyen idősödő országban lett volna értelme sok más faszság helyett oda tolni a pénzt
Negritis
Nem felhatalmás kell ehhez hanem annyi pénz amennyi kb a teljes gdp. Ott van peterk hasonlata: el tudjátok képzelni hogy ha angliának 10 évbe telt a megújítása az eü-nek akkor Mo-nak elég ugyanennyi idő drasztikusan kevesebb mozgástérrel? Ugyanmár.
Azt a véleményt el tudom fogadni hogy tehettek volna többet, de azt nem hogy 1.nem tettek semmit 2.mindent meg kellett volna csinálniuk ennyi idő alatt.
davemayer
Egy főre vetítve melyik ország kapott több uniós támogatást eddig? Ha meg az arányokat nézzük ha ugyanannyi %al fordít többet az egészségügyre az ország a GDPjéből mint ahány százalékot Anglia fordított akkor nekünk is elég lenne a 10 év.
több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"

rokaur

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Szesze New York Giants 21 869 — Giants fan

rokaur
Ez már off itt, de mondjuk nálam az oktatás azért más kategória.. abba senki nem bukna bele, ha rendbe tenné, mert ott nem elsősorban anyagi problémák okozzák a gondokat. Sok szempontból megmagyarázhatatlan ami ott történik, de ebbe itt ne menjünk bele.
több mint 5 éve
Abban az értelemben a fideszt védem hogy az eü-ben jelenleg kialakult helyzet nem csak az ő saruk, nekik is részük van benne, de CSAK rájuk mutogatni emiatt nem fair. Mint ahogy pl az sem lenne fair ha azt mondanank hogy Gyurcsany hibája a 2008as válság idejen levő helyzet.
davemayer
de nekik van 10 éve 2/3aduk, ennél nagyobb felhatalmazás mi kell hogy helyrehozzák?
főleg egy ilyen idősödő országban lett volna értelme sok más faszság helyett oda tolni a pénzt
Negritis
Ez nagyjából az a szitu amiről Sobri annyit beszél itt.. sok esetben sztem nincs igaza, de az egészségügyi fejlesztésre valóban ráhúzható, hogy politikailag nem kifizetődő erre költeni, pláne nem rövid-közép távon. Mivel a béka segge alatt van már az egész, így rengeteg pénzt kéne beletolni és marha sok szakmai melót igényelne rendesen keresztülvinni. Poltikailag már csak azért is hálátlan, mert lopni se nagyon lehet belőle. Ergo szart rá mindenki. Nyilván előbb-utóbb megborul a bili..
Ez világos, csak tényleg ne kelljen már olvasni, hogy a fidesz mennyit tett ennek javításáért amikor csak még mélyebbre lökte az egészet.
több mint 5 éve
rokaur 876

több mint 5 éve
davemayer
Negritis
Nem felhatalmás kell ehhez hanem annyi pénz amennyi kb a teljes gdp. Ott van peterk hasonlata: el tudjátok képzelni hogy ha angliának 10 évbe telt a megújítása az eü-nek akkor Mo-nak elég ugyanennyi idő drasztikusan kevesebb mozgástérrel? Ugyanmár.
Azt a véleményt el tudom fogadni hogy tehettek volna többet, de azt nem hogy 1.nem tettek semmit 2.mindent meg kellett volna csinálniuk ennyi idő alatt.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 074 — Слава Україні! Героям слава!
gyönyörű:

https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/126324370_3209835365793951_2886668285058437767_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx1080x1080&ctp=s600x600&_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=3b1b4a&_nc_ohc=BSzb0MkLzCMQ7kNvwGvhIsP&_nc_oc=Adm-JeVWUzbqSR5yMp7UyA_dZHO1XR8pI6PRYs_ztz5Ppf7FMVDIIibiiRpigciW-kE&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=22_9OWBbQut1m1fhpg4piw&oh=00_AfvP3YGz-iT7f7OVAyHDOBWBLSz4gd2ICAiKiheHlLO9gg&oe=69C933FA
Hadházy Ákos
A polgármester vitt egy karton energiaitalt és egy zacskó csokoládét a mentősöknek, majd belehazudott a kamerába egy akkorát, hogy ez már egy új korszak kezdetét jelenti a propagandában. Miután...

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 594 — The Mathematician
davemayer

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Amúgy Dave nyugodtan mondd el ezt egy ápolónak vagy mentősnek, az előbbi azért nem b*sz szájba, mert harminc kilóval könnyebb Nálad, az utóbbi meg azért, mert ennél kulturáltabb, és indokolatlanul nem akarja gyártani magának a feladatot, ami után még jól ki is rúgják.
slowmotion
Inkább senki se verekedjen senkivel, főleg ne közfeladatot ellátó személlyel! Máskülönben Dave nem egyszer elmondta, hogy Ő, mint a hollandoknál élő és dolgozó annyira nincs közvetlen kapcsolatban a magyar eüvel. Talán ezért is megengedőbb a kormányzati intézkedésekkel.
VanillaSky
Ilyet pont nem mondtam, mivel februárig pest egyik legnagyobb kórházának managementjében voltam kisember ezért kicsit pont nagyobb rálátásom van mint egy átlagpolgárnak. Pláne a financiális részére.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Dave, nagyon nehéz nem úgy értelmezni az írásaidat, hogy nem a Fideszt védet vele.
Nincs semmi baj, ha így van, de akkor legalább ne írnád, hogy nem azt teszed.

Teljesen hasra csapás alapján, bármi féle alátámasztás nélkül böfögöd be az ilyeneket, hogy
"Az hogy ez kb egy 30 éves folyamat minimum és hogy ennek csak a csíráját tudták eddig elültetni?"

Ezt honnan vetted? Aztán amikor valaki írja, hogy izéé, sokkal nagyobb országokban is elég rá ennyi idő, hogy látható eredmény legyen, akkor azokat ne használjuk fel, mert financiálisan jobb helyzetben vannak.

De a stadionépítésre elvert százmilliárdoknál elismered, hogy sok ment feleslegesen rájuk (és még több fog menni), ahogy minden értelmes ember elismeri azt is, hogy kellett pár modern stadion (Groupama, Puskás, akár a fehérvári v debreceni).

Megvoltak a forrásaink, hogy felturbózzuk az EÜ-nket, javítsunk a bérezéseken, a képzéseken. Annyi a gebasz, hogy nagyobb prioritást élvezett egy szórakoztatási iparág (a foci), mint egy alap ellátórendszer.
Nyugaton is jobban keresnek a focisták, mint az orvosok, de ott nem az államtól kapják a pénzüket.

A legnagyobb vicc az, hogy egy világjárványnak kellett történnie, hogy változások legyenek az EÜ-ben (és ezek egy része is csak látszatintézkedés, nem a probléma okának megoldása).

Már nekem is a faszom kivan a focis hasonlatokkal, de ahogy a fociban, úgy az EÜ-ben is az utánpótlás hiánya a legnagyobb baj, nem az infrastruktúra állapota. Nekem jó lesz ha ezt is úgy oldjuk meg (ideiglenesen, most a válság alatt), hozzunk annyi külföldi orvost meg nővért ami elég lesz.
Borbinho

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
VanillaSky 1 635
Amúgy Dave nyugodtan mondd el ezt egy ápolónak vagy mentősnek, az előbbi azért nem b*sz szájba, mert harminc kilóval könnyebb Nálad, az utóbbi meg azért, mert ennél kulturáltabb, és indokolatlanul nem akarja gyártani magának a feladatot, ami után még jól ki is rúgják.
slowmotion
Inkább senki se verekedjen senkivel, főleg ne közfeladatot ellátó személlyel! Máskülönben Dave nem egyszer elmondta, hogy Ő, mint a hollandoknál élő és dolgozó annyira nincs közvetlen kapcsolatban a magyar eüvel. Talán ezért is megengedőbb a kormányzati intézkedésekkel.

Szerkesztette: VanillaSky

"Száz ismétlés, heti három éjszaka, négy éven keresztül gondolta Bernard Marx, a hipnopédiaspecialista. Hatvankétezer-négyszáz ismétlés, és az állítás igazsággá válik. Idióták!"
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 262 — Cowboys fan
több mint 5 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 647
Nah, lányomékat (SOTE) hétfőtől vezényelhetik.
Ma volt YouTube igehirdetés az egyetemen
Egy 3 éves gyógytornász hallgató, kb annyit tud az ápolásról, mint egy építőmérnök hallgató...
zemanla
Sajnos valakivel pótolni kell a nyugatra menekült embereket. Utólag azért kiváncsi leszek hogy lesz-e arra statisztika hogy ez az "élmény" amit most kapnak a tanulók mennyiben térítik el az egészségügyi pályától
davemayer
Nagyon remélem, hogy egyre több orvos haza fog jönni. Ritkán van erre ilyen remek alkalom, hogy feljut a csapat.
Bazzani
Lions nem tud kiesni, hova jutott fel?

Van egyébként olyan dolog az eü kapcsan amiről nem a focira költött pénz jut eszetekbe? Inkább lopták volna csak el, akkor az sem lenne...
davemayer
"eszetekbe"
Próbálom értelmezni, hogy kikre vonatkozik a többes szám. A hódmezővásárhelyiekre? A Lions-drukkerekre? Azokra, akik nem mentek ki Hollandiába melózni?
nagylaza
Általanosságban itt ezen a fórumon többeteknek. Jól adod a hülyét, taps.
davemayer
Lehet, hogy azért, mert soha nem lett megindokolva, hogy itt miért nem kell piaci alapú foci, mint az összes többi országban, illetve az se, hogy miért nem kibaszott mindegy, milyen a magyar válogatott, amíg sokkal alapvetőbb problémák, sokkal kevesebb figyelmet kaptak.

Mondom ezt úgy, hogy szeretem a soccert, örültem a magyar sikereknek, de ha továbbra is leszopatna Málta és Andorra mint 10 éve, nekem teljes lenne az életem.

Lehet, hogy ezért, de az is lehet, hogy csak a szimbolikus értelme miatt. 😊

több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 262 — Cowboys fan
Egy 3 éves gyógytornász hallgató, kb annyit tud az ápolásról, mint egy építőmérnök hallgató...
zemanla
Sajnos valakivel pótolni kell a nyugatra menekült embereket. Utólag azért kiváncsi leszek hogy lesz-e arra statisztika hogy ez az "élmény" amit most kapnak a tanulók mennyiben térítik el az egészségügyi pályától
davemayer
Nagyon remélem, hogy egyre több orvos haza fog jönni. Ritkán van erre ilyen remek alkalom, hogy feljut a csapat.
Bazzani

Van egyébként olyan dolog az eü kapcsan amiről nem a focira költött pénz jut eszetekbe? Inkább lopták volna csak el, akkor az sem lenne...
davemayer
az eü kapcsán amúgy az jut eszembe, hogy lett volna tíz évük rendbe tenni az egészet, vagy legalábbis élhetővé tenni, ehhez képest egy kiszabott nagy válsághelyzet kellett, hogy megpróbálkozzanak vele. addig meg röghöz kötötték a rezidenseket, 'sztkész.
ha nem most akarnák hirtelen ennyivel növelni a fizetéseket, hanem már itt tartanánk, akkor lehet, hogy nem lenne ekkora humánerőforrás-hiány az ágazatban. mert a tárgyi dolgok olyanok, hogy az csak pénz kérdése, és viszonylag hamar beszerezhető, ha van akarat. viszont diagnosztizálni nem fog mindenki egyik napról a másikra, sem vénát szúrni, meg ilyen köznapi dolgokat csinálni. felújítottak pár kórházat, ez plusz, de kvázi elüldözték a személyzetet, egy nagyon negatív.
slowmotion
Az a baj hogy te a háttérben levő folyamatokról átlagember lévén nem tudsz sokat vagy hamar elsiklassz felette. Ez a kormány tette bele eddig magasan a legtöbb pénzt az egészségügybe. Azzal kezdték hogy kifizettek minden adósságot pl, aztán elkezdték önteni bele a pénzt, csak aztán "véletlenül" kiderült hogy olyan szar a management hogy az éves kereteket kimerítették júliusra...

Szvsz lehetetlen elvárás az hogy 10 év alatt újítsanak meg egy akkora ágazatot mint az eü, ebbe azért belegondolhatnátok. Ezt maximum más ágazatok kárára lehetett volna megtenni de az meg döntően befolyásolta volna az ország működését.
davemayer
Már bocs, de nyomod itt a hülye kormánypropagandát, beírsz ekkora baromságokat (szerencsére peterk már összeszedte a tények egy részét, így nem nekem kell, bár lehetne ezt még fokozni az egyéb intézkedéseikkel, de francnak van kedve ehhez, úgysincs értelme) és utána még te vagy rendszeresen megsértődve, hogy tök indokolatlanul kritizálva vagy. Vicc.
Szesze
Arról nem is beszélve, hogy doki tavaly, tavalyelőtt és azelőtt is leírta, hogy mi a baj a rendszerrel, aztán mégis minden ugyanaz.

Persze, hogy elfogy a kórházak pénze, és hülye a gazdálkodás, ha ugyanannyi pénzt finanszíroz az állam a beavatkozások után, mint 10-20 éve, csak közben ugyanaz az összeg már messze nem ér annyit, mint amikor kitalálták.

Ha keresel százezer nettót, de közben felmegy az albérlet ára a kétszeresére, a kenyét a kétszeresére, a hús a másfélszeresére, akkor azt veszed észre, hogy egyre hamarabb nem tudsz enni, viszont cserébe örülnöd kellene, mert a piacot felújították, meg a környékét lekövezték?
Szerintem is jobb érzés szép környezetben meghalni, bár az egyéni hasznosság szempontjából erősen marginális pluszt jelent csak.
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 314 — beers & Packers
Ez pedig mostani:
 index.hu/belfold/2020/11/20/magyarorszagi_mentodolgozok_szovetsege_koronavirus_jarvany_gyasz/
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 314 — beers & Packers
Emlékszik még valaki?
"Fidesz: megvan az egészségügyi reform első halálos áldozata"
 index.hu/belfold/hirek/307193/
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 178 — Chiefs GM
Nagyon rosszul értelmezel szöveget; peterk egyetlen szóval nem minősítette az angol és az amerikai eü-rendszert, azt állapította meg, hogy ha van állami akarat bármilyen irányú változtatásra, akkor 10 év alatt annak mindenképp lesz érezhető hatása. Persze tulajdonképp ez az itthoni helyzetre is igaz, a szándékos lelohasztás lassan még úgy is nyilvánvaló, hogy a 2010-es szintről nem nagyon lehetett hova visszaesni, de dicső kormányunknak ez a bravúr is sikerült. A nézők nélküli eb-kijutás/bl-bejutás mellett természetesen, melynek egyértelműen a sok új stadion a kiváltó oka. Valószínűleg a magyar eü is nagyszerűen működne, ha az a sok fránya beteg ne lenne.
r.baggio
Nem értelmeztem félre, angol és a magyar forrásokat ne hasonlitsuk mar ossze konyorgom. 10x olyan gyorsan veghez tudnak vinni barmit mint mi.

Ha neked van 1 milliod nekem meg 100 ezrem, melyikunknek lesz előbb jogsija?!
davemayer
Ezért van a GDP arányos %, mint mutatószám.

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 594 — The Mathematician
Már bocs, de nyomod itt a hülye kormánypropagandát, beírsz ekkora baromságokat (szerencsére peterk már összeszedte a tények egy részét, így nem nekem kell, bár lehetne ezt még fokozni az egyéb intézkedéseikkel, de francnak van kedve ehhez, úgysincs értelme) és utána még te vagy rendszeresen megsértődve, hogy tök indokolatlanul kritizálva vagy. Vicc.
Szesze
teljesen jogos a kiakadása elvégre itt csak orbánfóbiás defeista libernyákok vannak

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
zemanla
davemayer
Bazzani

davemayer
az eü kapcsán amúgy az jut eszembe, hogy lett volna tíz évük rendbe tenni az egészet, vagy legalábbis élhetővé tenni, ehhez képest egy kiszabott nagy válsághelyzet kellett, hogy megpróbálkozzanak vele. addig meg röghöz kötötték a rezidenseket, 'sztkész.
ha nem most akarnák hirtelen ennyivel növelni a fizetéseket, hanem már itt tartanánk, akkor lehet, hogy nem lenne ekkora humánerőforrás-hiány az ágazatban. mert a tárgyi dolgok olyanok, hogy az csak pénz kérdése, és viszonylag hamar beszerezhető, ha van akarat. viszont diagnosztizálni nem fog mindenki egyik napról a másikra, sem vénát szúrni, meg ilyen köznapi dolgokat csinálni. felújítottak pár kórházat, ez plusz, de kvázi elüldözték a személyzetet, egy nagyon negatív.
slowmotion
Az a baj hogy te a háttérben levő folyamatokról átlagember lévén nem tudsz sokat vagy hamar elsiklassz felette. Ez a kormány tette bele eddig magasan a legtöbb pénzt az egészségügybe. Azzal kezdték hogy kifizettek minden adósságot pl, aztán elkezdték önteni bele a pénzt, csak aztán "véletlenül" kiderült hogy olyan szar a management hogy az éves kereteket kimerítették júliusra...

Szvsz lehetetlen elvárás az hogy 10 év alatt újítsanak meg egy akkora ágazatot mint az eü, ebbe azért belegondolhatnátok. Ezt maximum más ágazatok kárára lehetett volna megtenni de az meg döntően befolyásolta volna az ország működését.
davemayer
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 903
zemanla
davemayer
Bazzani

davemayer
slowmotion

davemayer
Én nem tudom mivel foglalkozol, de vagy baromi keveset jársz kórházban (szerencsés) vagy valami nagyon szerencsés helyzetű magánkórházba jársz. Az elmúlt 10 évben a magyar egészségügy egy dologban járt élen, soha korábban nem mentek meg ennyien a fizetős egészségügybe. A 300Ft ellen tiltakoztak, most meg mindenki itt fizet, ott fizet, hogy valami szolgáltatást megkapjon, lehetőleg gyorsabban. Sajnos apukám krónikus beteg volt, hosszú éveken keresztül láttam és éreztem mi folyik elsősorban Pesten és Nagykátán. Mindent láttam csak fejlődést nem. Persze az eszközállomány fejlődött szépen, EU-s pénzekből, kint is van a tábla, csak éppen a szakemberek mentek rengetegen külföldre.
Biztos én látom rosszul, mert csak átlagemberként kapom a szolgáltatást és fizetek érte, TB-t, de kurvasokat...