Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
csipkelli
4 010
Értem a kérdést. Túlértékeltem tartom a plakátokat. Online hatékonyabban lehet tolni.és hol kerül ki óriásplakátra? (még mielőtt: nem az előállítást kérdezem, hanem a kihelyezést)18-ban a plakátokon Gyuribácsi ölelgette a kerítésbontásra készülőket. Hatott.Szerencsére ahol nincs Fradi-meccs, ott a vírus se tud pusztítani. Így megússza Belgium, Csehország, Románia, és a többi.1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.remélem az összes helyi fradi szurkoló örül a bérletének. Megérdemlik.
Vrij6
Amadeus
Sobri Jóska
22-ben a teltházas focimeccs lesz rajta a hazai számokkal. Nem a belgával, nem a románnal. Viktor is el tudja kúrni, duplán.
csipkelli
slowmotion
több mint 5 éve
Szeretni a focit az egy dolog. Meg hogy miért Felcsúton, Kisvárdán, Mezőkövesden van nb1-es csapat, és miért nem Pécsen, Szegeden, Debrecenben, Győrben vagy Nyíregyházán, azt pontosan a fociszurkolók tudják a legjobban. És utálják.Ez így van.
De ne offoljunk, UEFA-szabályozás, kapacitás 30%-a. Telitalálat lett volna, mehetsz meccsre, nem vesszük el ezt a szórakozásodat, de vigyázunk rád, meg mindenkire. Mert mégiscsak pandémia van. Nagyjából 3-4 meccset érintett volna a "korlátozás". Viktor már nem penge.
csipkelli
22-ben kiélesedhet. Majd kiderül.
több mint 5 éve
és hol kerül ki óriásplakátra? (még mielőtt: nem az előállítást kérdezem, hanem a kihelyezést)18-ban a plakátokon Gyuribácsi ölelgette a kerítésbontásra készülőket. Hatott.Szerencsére ahol nincs Fradi-meccs, ott a vírus se tud pusztítani. Így megússza Belgium, Csehország, Románia, és a többi.1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.remélem az összes helyi fradi szurkoló örül a bérletének. Megérdemlik.
Vrij6
Amadeus
Sobri Jóska
22-ben a teltházas focimeccs lesz rajta a hazai számokkal. Nem a belgával, nem a románnal. Viktor is el tudja kúrni, duplán.
csipkelli
több mint 5 éve
csipkelli
4 010
Szeretni a focit az egy dolog. Meg hogy miért Felcsúton, Kisvárdán, Mezőkövesden van nb1-es csapat, és miért nem Pécsen, Szegeden, Debrecenben, Győrben vagy Nyíregyházán, azt pontosan a fociszurkolók tudják a legjobban. És utálják. De ne offoljunk, UEFA-szabályozás, kapacitás 30%-a. Telitalálat lett volna, mehetsz meccsre, nem vesszük el ezt a szórakozásodat, de vigyázunk rád, meg mindenkire. Mert mégiscsak pandémia van. Nagyjából 3-4 meccset érintett volna a "korlátozás". Viktor már nem penge.
több mint 5 éve
Ha van faszsága, ami népszerű, az pont ez.Szerintem kimozoghatta volna. Védeni kell a gazdaságot, észszerűnek tűnő svéd modell, védekeztünk, megcsináltuk ami lehetett. De pont a kibaszott szent tehén, a foci, ami belefullad a közpénzbe, és ezért irritálja a népet. Nagyon magas labda, nem is értem.Szerinted Orbán nem fog választást nyerni 22-ben?18-ban a plakátokon Gyuribácsi ölelgette a kerítésbontásra készülőket. Hatott.Szerencsére ahol nincs Fradi-meccs, ott a vírus se tud pusztítani. Így megússza Belgium, Csehország, Románia, és a többi.1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.remélem az összes helyi fradi szurkoló örül a bérletének. Megérdemlik.
Vrij6
Amadeus
Sobri Jóska
csipkelli
Szerintem se.
De egy full átfertőződött országban kipécézni egy eseményt, és azon rugózni eléggé butuska és demagóg, ráadásul felelősséghárító attitűd.
Erre utaltam. Több-kevesebb sikerrel.
Sobri Jóska
csipkelli
Az emberek szeretik a focit és hülyék a vírusvédekezéshez.
Írtam korábban, hogy kb. ez az attitűd: "ha már melóm sincs, rendes életem sose volt, kurva maszk, kurva minden, legalább ennyi szórakozásom maradjon."
Nem a meccsekbe bukik bele.
Akik ezzel jönnek, azok a kurva életben nem szavaztak, nem szavaznának a Fideszre, és nem is tervez velük a Fidesz, mint jövőbeni Fidesz-szavazókkal. Tehát cinikusan hangzik, de akik a meccseken vartyognak, azok indifferensek Orbán számára.
több mint 5 éve
csipkelli
4 010
Szerintem kimozoghatta volna. Védeni kell a gazdaságot, észszerűnek tűnő svéd modell, védekeztünk, megcsináltuk ami lehetett. De pont a kibaszott szent tehén, a foci, ami belefullad a közpénzbe, és ezért irritálja a népet. Nagyon magas labda, nem is értem.Szerinted Orbán nem fog választást nyerni 22-ben?18-ban a plakátokon Gyuribácsi ölelgette a kerítésbontásra készülőket. Hatott.Szerencsére ahol nincs Fradi-meccs, ott a vírus se tud pusztítani. Így megússza Belgium, Csehország, Románia, és a többi.1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.remélem az összes helyi fradi szurkoló örül a bérletének. Megérdemlik.
Vrij6
Amadeus
Sobri Jóska
csipkelli
Szerintem se.
De egy full átfertőződött országban kipécézni egy eseményt, és azon rugózni eléggé butuska és demagóg, ráadásul felelősséghárító attitűd.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Üdv a fedélzeten...1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.remélem az összes helyi fradi szurkoló örül a bérletének. Megérdemlik.
Vrij6
Amadeus
több mint 5 éve
Szerinted Orbán nem fog választást nyerni 22-ben?18-ban a plakátokon Gyuribácsi ölelgette a kerítésbontásra készülőket. Hatott.Szerencsére ahol nincs Fradi-meccs, ott a vírus se tud pusztítani. Így megússza Belgium, Csehország, Románia, és a többi.1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.remélem az összes helyi fradi szurkoló örül a bérletének. Megérdemlik.
Vrij6
Amadeus
Sobri Jóska
csipkelli
Szerintem se.
több mint 5 éve
csipkelli
4 010
18-ban a plakátokon Gyuribácsi ölelgette a kerítésbontásra készülőket. Hatott.Szerencsére ahol nincs Fradi-meccs, ott a vírus se tud pusztítani. Így megússza Belgium, Csehország, Románia, és a többi.1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.remélem az összes helyi fradi szurkoló örül a bérletének. Megérdemlik.
Vrij6
Amadeus
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Szerencsére ahol nincs Fradi-meccs, ott a vírus se tud pusztítani. Így megússza Belgium, Csehország, Románia, és a többi.1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.remélem az összes helyi fradi szurkoló örül a bérletének. Megérdemlik.
Vrij6
Amadeus
több mint 5 éve
Sajnálom, hogy azt gondolod, hogy a két esemény egyenlő súlyú, és azt is, hogy én személyemben nem tudok hatékonyabban védekezni, mint ami az előírt.A legnagyobb kulonbseg, hogy egyiket csak kertek, masikat elrendelik. Egyikben donthetett a polgar, masikban nem donthet. A buntetesnek is akkora sulyunak kellene lennie, hogy ne tudjal boklaszni. Nem tizezres nagysagrendeknek. Maris nem jutna eszedbe koborolni. 😉Eltekintve, hogy én 0 emberrel kontaktálódom éjszaka, illetve két éjszakai séta között, ők meg több százzal a horvát nyaraláson, és azt megelőzően és azt követően, pont ugyanarról van szó, valóban.nolátod, hogy uttyanojjan csumpi vagy minta horváti nyaralók, csak neked máshol van a komfortzónád, s ahelyt mikor belerondítanak, abban a pillanatban leszarod, s még hónapokon keresztül kened itt a szart, persze mert ez az ő komfortzónájuk, de szpikológiailag ugyanaz a csumpi, hüjítesz itt mindenkit hiábaAz állampolgárnak sem annyi a dolga, hogy állambácsira vár! Milyen védekező intézkedést tudsz elképzelni JELENLEG amiért magad nem tehetsz?Így van, ez a helyes megközelítés: miben akadályoz engem a kormányzat, hogy ne tegyek meg mindent magamért? Semmiben.
clbass
Minden általam elképzelhető védekező intézkedést módomban áll megtenni. Távolságot tartok, fertőtlenítek, nem megyek oda, ahol rámlehelhetnek, stb.
Speciel én személyesen akkor leszek morcos, ha kitalálják, hogy pont éjjel legyen kijárási tilalom, amikor egyébként a kutya sincs az utcán rajtam kívül, és tök nyugiban tudok sétálni, ügyintézni (patika, bank, szüleimhez átvinni dolgokat, stb.), délelőtt meg alhatok nyugiban.
Én azt tartom teljesen értelmetlennek, és akkor fogok "állampolgári engedetlenségbe" torkollni, már előre kiváncsi vagyok mennyire lesz hihető, ha séta közben levadásznak, hogy "csak megyek haza gyalog, már délután ötkor elindultam Tétényből, mindjárt hazaérek, ha nem hiszik jöjjenek mellettem lassan, de be nem ülök ilyen csúnya köhögéssel", vagy a "furcsán érzem magam, a non-stop gyógyszertárba bandukolok, elvinnének? nem baj ha nem, viszlát" és társai.
Legrosszabb esetben kifizetem.
A fejlett nyugat védekezési metodikái közül kb. ez a legértelmetlenebb számomra, mind céljában (ami mégis mi lehet??), mind hatékonyságában. Éjszakai kijárási tilalom. Kb. annyi értelme van, mintha látványosan megtiltanák a kecskebaszást. Se kecskéje legtöbbünknek, se kedvünk baszni, de jól kommunikálható, hogy "nálunk Ausztriában már senki se baszhat kecskét kénye-kedve szerint!"
Éjszakai kijárási tilalmak:
Ausztria 20-06
Belgium 22-06
Csehország 21-05
Franciaország 21-06
Olaszország 23-06
Spanyolország 23-06
stb.
A kedvencem Anglia, ahol megint fullra zárnak egy hónapra (november 5-től).
Vajon ha ez sikerrel zárul, akkor mikor nyitnak ki újra, mondjuk karácsonyra, hogy nyomhassanak egy ajándék-rallyt az angolok, hogy aztán januárban újra bezárjanak, hogy tavasszal ismét heringek módjára tobzódhassanak a tengerparton, und so weiter...?
Ez meg így mehetne az Ilyen is csak Magyarországon történhet rovatba, igaz, ez még múltheti hír:
a brit kormány azt tervezi, hogy a felére csökkenti a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló karanténkötelezettség időtartamát, mivel a jelenleg érvényes kéthetes elkülönítést szinte senki nem tartja be.
www.portfolio.hu/global/20201025/alig-tartjak-be-a-koronavirus-karantent-a-felere-csokkenthetik-az-elszigeteles-idejet-a-britek-454328
Végülis ez is megoldás, így kevesebb lesz a szabályszegő.
Ha ez is sok, akkor 2 nap lesz a karantén, és akkor már tényleg kezelhető mennyiségű szabályszegő lesz csak.
Sobri Jóska
FOLPAKKJOCI
sutianap
Sobri Jóska
Es azert ne Sobri Joska szabja meg egy orszagnak mi jo a vedekezes, meg mi nem az 😊 pont ebbol van a katyvasz amiben vagyunk, hogy mindenki maga dontott arrol mit gondol jonak..es ha valaki maszk nelkul maszkal, akkor akinek ez nincs a komfortzonajaba, az ugyanugy maszk nelkul fog a birka mentalitas mozgatoereje miatt.
topin
Én tudok.
Mindezt úgy, hogy nem szabok meg senkinek semmit, csak magamnak.
több mint 5 éve
Keress rá a természeti erőforrások gondos használatára, a nemzeti kultúrára, az emberi méltóságra, a családra, hűségre, hitre, szeretetre, a munkára, a jó életre, biztonságra, rendre, az igazság és a szabadság kiterjesztésére, a lelki és szellemi megújulásra, a nemzeti együttműködésre.Ha ez a fő dolguk miért nem találom az alaptörvényben? Eskü rengeteg szinonimaval kerestem rá a fent emlitettekre de nincsen. Vagy nem az lenne a feladatuk amit a törvény meghatároz?Nem igazán hiszem, hogy ugyanazt értesz te és egy kormányzat azon, hogy "mi a dolga".Úgy érzem nem értesz egyet azzal, hogy egy kormánynak az ország vezetése lenne a dolga. 😃Azért nem várhatom el a kormánytól a proaktív magatartást mert politikailag nem éri meg nekik? Hát édes f@szom ez a munka velejárója és aki alkalmas és elég tehetséges megoldja.Igen.
samu09
Így.
Amitől vartyogsz.
Nem tetszik?
22-ben ne rájuk szavazz. Szevasz.
Sobri Jóska
samu09
az nem a dolga az mellék tevékenység, a kormány dolga a következő választások megnyerése és a lehető legnagyobb személyes haszon megszerzéseÍgy van, ez a fő dolguk.
Sobri szerint
Negritis
Van ahol ehhez az mellékesen még az is szükségeltetik, hogy ténylegesen sokak örömére vezessék az országot (mondjuk Skandináviában), van ahol pusztán pénzek/pozíciók osztogatása elég (mondjuk egy afrikai "fejlődő országban") és van ahol hazudni kell éjjel és nappal vagy migránsozni, sorosozni.
Sobri Jóska
samu09
Valahogy a valóság ott se fog a törvénybe foglaltal szóról szóra, betűről betűre megegyezni. Sajnálom, ha most kell vele szembesülnöd. De egyben irigyellek is, hogy az elmúlt években nem kellett.
több mint 5 éve
Nevetséges.Welcome back.1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.remélem az összes helyi fradi szurkoló örül a bérletének. Megérdemlik.
Vrij6
Amadeus
csebi
több mint 5 éve
Welcome back.1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.remélem az összes helyi fradi szurkoló örül a bérletének. Megérdemlik.
Vrij6
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.remélem az összes helyi fradi szurkoló örül a bérletének. Megérdemlik.
Vrij6
több mint 5 éve
Mások sem értik:Borsodban +1623 új eset???Vas megye mínusz 97 eset. Fals pozitív vagy érvénytelen vajon? Győr-Mosonban, Zalában is negatív szám szerepel.
Teabee
???
Willie Parker
444.hu/2020/11/01/valami-teljesen-osszekuszalodott-a-kormanyzati-koronaoldal-adatai-kozott?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=valami-teljesen-osszekuszalodott-a-kormanyzati-koronaoldal-adatai-kozott
több mint 5 éve
Tavasszal is voltak ilyen esetek, és más országokban is. Szerintem ezek utólagos statisztikai korrekciók lehetnek. A győri kórház covid centrum, ha jól tudom az egerszegi is. Több megyéből is szállítanak ezekbe covidosokat. nem csak az adott megyéből. Lehet, hogy van egy csomó teszt, aminél a kórház megyéjéhez írják be a pozitívat, mert a beteg valódi lakhelye a statisztikusok előtt még nem ismert. Aztán ahogy megismerik, átírják a megyét. Nem zárok ki rögzítési hibákat is, mondjuk érkezik egy nagy csomag teszt egy laborba, és rossz megyéhez strigulázzák, majd később korrigálják.Borsodban +1623 új eset???Vas megye mínusz 97 eset. Fals pozitív vagy érvénytelen vajon? Győr-Mosonban, Zalában is negatív szám szerepel.
Teabee
???
Willie Parker
Amúgy elég jól lehet látni az esetszámokban egy bizonyos hullámzást is, 1-2 napig alacsonyabb, aztán 1-2 napig kiugró számok, majd újra relative alacsonyabbak, majd ismét magasabbak. Lehet, hogy a levett tesztek is várólistán vannak, és hol egyik, hol másik megyének fér bele egy nagyobb csomag a napi limitbe.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
"Isten kezében vagyunk"www.szeretlekmagyarorszag.hu/hoppal-peter-is-elkapta-a-koronavirust/
több mint 5 éve
A legnagyobb kulonbseg, hogy egyiket csak kertek, masikat elrendelik. Egyikben donthetett a polgar, masikban nem donthet. A buntetesnek is akkora sulyunak kellene lennie, hogy ne tudjal boklaszni. Nem tizezres nagysagrendeknek. Maris nem jutna eszedbe koborolni. 😉Eltekintve, hogy én 0 emberrel kontaktálódom éjszaka, illetve két éjszakai séta között, ők meg több százzal a horvát nyaraláson, és azt megelőzően és azt követően, pont ugyanarról van szó, valóban.nolátod, hogy uttyanojjan csumpi vagy minta horváti nyaralók, csak neked máshol van a komfortzónád, s ahelyt mikor belerondítanak, abban a pillanatban leszarod, s még hónapokon keresztül kened itt a szart, persze mert ez az ő komfortzónájuk, de szpikológiailag ugyanaz a csumpi, hüjítesz itt mindenkit hiábaAz állampolgárnak sem annyi a dolga, hogy állambácsira vár! Milyen védekező intézkedést tudsz elképzelni JELENLEG amiért magad nem tehetsz?Így van, ez a helyes megközelítés: miben akadályoz engem a kormányzat, hogy ne tegyek meg mindent magamért? Semmiben.
clbass
Minden általam elképzelhető védekező intézkedést módomban áll megtenni. Távolságot tartok, fertőtlenítek, nem megyek oda, ahol rámlehelhetnek, stb.
Speciel én személyesen akkor leszek morcos, ha kitalálják, hogy pont éjjel legyen kijárási tilalom, amikor egyébként a kutya sincs az utcán rajtam kívül, és tök nyugiban tudok sétálni, ügyintézni (patika, bank, szüleimhez átvinni dolgokat, stb.), délelőtt meg alhatok nyugiban.
Én azt tartom teljesen értelmetlennek, és akkor fogok "állampolgári engedetlenségbe" torkollni, már előre kiváncsi vagyok mennyire lesz hihető, ha séta közben levadásznak, hogy "csak megyek haza gyalog, már délután ötkor elindultam Tétényből, mindjárt hazaérek, ha nem hiszik jöjjenek mellettem lassan, de be nem ülök ilyen csúnya köhögéssel", vagy a "furcsán érzem magam, a non-stop gyógyszertárba bandukolok, elvinnének? nem baj ha nem, viszlát" és társai.
Legrosszabb esetben kifizetem.
A fejlett nyugat védekezési metodikái közül kb. ez a legértelmetlenebb számomra, mind céljában (ami mégis mi lehet??), mind hatékonyságában. Éjszakai kijárási tilalom. Kb. annyi értelme van, mintha látványosan megtiltanák a kecskebaszást. Se kecskéje legtöbbünknek, se kedvünk baszni, de jól kommunikálható, hogy "nálunk Ausztriában már senki se baszhat kecskét kénye-kedve szerint!"
Éjszakai kijárási tilalmak:
Ausztria 20-06
Belgium 22-06
Csehország 21-05
Franciaország 21-06
Olaszország 23-06
Spanyolország 23-06
stb.
A kedvencem Anglia, ahol megint fullra zárnak egy hónapra (november 5-től).
Vajon ha ez sikerrel zárul, akkor mikor nyitnak ki újra, mondjuk karácsonyra, hogy nyomhassanak egy ajándék-rallyt az angolok, hogy aztán januárban újra bezárjanak, hogy tavasszal ismét heringek módjára tobzódhassanak a tengerparton, und so weiter...?
Ez meg így mehetne az Ilyen is csak Magyarországon történhet rovatba, igaz, ez még múltheti hír:
a brit kormány azt tervezi, hogy a felére csökkenti a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló karanténkötelezettség időtartamát, mivel a jelenleg érvényes kéthetes elkülönítést szinte senki nem tartja be.
www.portfolio.hu/global/20201025/alig-tartjak-be-a-koronavirus-karantent-a-felere-csokkenthetik-az-elszigeteles-idejet-a-britek-454328
Végülis ez is megoldás, így kevesebb lesz a szabályszegő.
Ha ez is sok, akkor 2 nap lesz a karantén, és akkor már tényleg kezelhető mennyiségű szabályszegő lesz csak.
Sobri Jóska
FOLPAKKJOCI
sutianap
Sobri Jóska
Es azert ne Sobri Joska szabja meg egy orszagnak mi jo a vedekezes, meg mi nem az 😊 pont ebbol van a katyvasz amiben vagyunk, hogy mindenki maga dontott arrol mit gondol jonak..es ha valaki maszk nelkul maszkal, akkor akinek ez nincs a komfortzonajaba, az ugyanugy maszk nelkul fog a birka mentalitas mozgatoereje miatt.
több mint 5 éve
1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.Ne ragadj ki statisztikai adatot csak azért hogy a kormány intézkedéseit kritizáld!
Vrij6
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Borsodban +1623 új eset???Vas megye mínusz 97 eset. Fals pozitív vagy érvénytelen vajon? Győr-Mosonban, Zalában is negatív szám szerepel.
Teabee
???
több mint 5 éve
Borsodban +1623 új eset???
több mint 5 éve
1038 halottal zartuk az oktobert. Mukodott a satu.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Ha ez a fő dolguk miért nem találom az alaptörvényben? Eskü rengeteg szinonimaval kerestem rá a fent emlitettekre de nincsen. Vagy nem az lenne a feladatuk amit a törvény meghatároz?Nem igazán hiszem, hogy ugyanazt értesz te és egy kormányzat azon, hogy "mi a dolga".Úgy érzem nem értesz egyet azzal, hogy egy kormánynak az ország vezetése lenne a dolga. 😃Azért nem várhatom el a kormánytól a proaktív magatartást mert politikailag nem éri meg nekik? Hát édes f@szom ez a munka velejárója és aki alkalmas és elég tehetséges megoldja.Igen.
samu09
Így.
Amitől vartyogsz.
Nem tetszik?
22-ben ne rájuk szavazz. Szevasz.
Sobri Jóska
samu09
az nem a dolga az mellék tevékenység, a kormány dolga a következő választások megnyerése és a lehető legnagyobb személyes haszon megszerzéseÍgy van, ez a fő dolguk.
Sobri szerint
Negritis
Van ahol ehhez az mellékesen még az is szükségeltetik, hogy ténylegesen sokak örömére vezessék az országot (mondjuk Skandináviában), van ahol pusztán pénzek/pozíciók osztogatása elég (mondjuk egy afrikai "fejlődő országban") és van ahol hazudni kell éjjel és nappal vagy migránsozni, sorosozni.
Sobri Jóska