OFF topik
31 feliratkozó
több mint 3 éve
fb.watch/eR3ly-yMyl/A KENYERET!
Itt egy újabb bizonyíték, hogy egy érvényes választáshoz elég lenne 1 kérdés helyes megválaszolása. Mondjuk egy random hasonló szintű kérdés, és máris ki lehetne szűrni egy rakás agyhalottat.
eaglesmcnabb
Beszarok 😀
Utolsó kegyetlen. Ez most izé..hmm..index..hmm.. 😀😀😀DD Sííírok
több mint 3 éve
fb.watch/eR3ly-yMyl/A másik kedvencem:
Itt egy újabb bizonyíték, hogy egy érvényes választáshoz elég lenne 1 kérdés helyes megválaszolása. Mondjuk egy random hasonló szintű kérdés, és máris ki lehetne szűrni egy rakás agyhalottat.
eaglesmcnabb
" - Mit szól hozzá, hogy áttérnénk az arab számok használatára!??"
Szerkesztette: nagir

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 3 éve
Közérdekű közlemény24.hu/belfold/2022/08/11/m3-metro-deli-szakasz/

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
fb.watch/eR3ly-yMyl/Itt egy újabb bizonyíték, hogy egy érvényes választáshoz elég lenne 1 kérdés helyes megválaszolása. Mondjuk egy random hasonló szintű kérdés, és máris ki lehetne szűrni egy rakás agyhalottat.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Csak nem az orkok balhéztak? 🤣 - álá AranyosiHasonlóképp röhöghetnék a biciklis rendőrökön,aztán valahogy Miskolcon a főtéri tömegverekedésre nem az Octavia ért ki hamarabb,hanem a biciklisták.Néhány levelet is kivihetne akkor már.Úgy kéne, hogy az útbaeső címekre vigyen már ki egy pár házhozszállítást is, mert kevés a panda/wolt futár.telex.hu/belfold/2022/08/10/biciklis-mentosok-allnak-szolgalatba-hamarosan-budapestenAz hagyján, de a mentőzés alapból fárasztó és mentálisan is megterhelő feladat, ehhez még hozzávesszed, hogy mostantól ki kell tekerni a helyszínre, próbálni nem nagyon pihegni, mert bár kurvára sietni kellett, de azonnal el is kell kezdeni a vizsgálatot. Hát az alapötlet nekem nem jön be, kíváncsi leszek milyen eredményeket hoz.
Azok után, hogy Bécsben Segwayest láttam nem meglepő (kinek mit intézett a kormánya ugyebár), mondjuk a hordágyat hozzáköti a keróhoz és úgy vontatja vagy mi lesz? 😀
empty taxi
Fontos_Vidra
vpi
Mikey
Chef a'la Laci pecsenyés

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 3 éve
Az persze más kérdés,hogy van-e erre munkaerő,de maga az ötlet az pozitív.444.hu/2022/08/11/a-mentodolgozok-szovetsege-szerint-a-biciklis-mentos-egyseg-bevezetese-szakmailag-megalapozatlanLehet amúgy viccelődni,de Nyugaton már használják pl. Párizsban, tudom hanyatló nyugat meg hasonlóak de akkor is. E-Bike használatával könyebb lesz a tekerés kérdés és egy jó budapesti dugót könnyen ki tud kerülni egy biciklis,hasonlóképp nem kell foglalkoznia a parkoló kérdéssel. Továbbá ha szükség van szállításra akkor majd jön a betegért a klasszikus mentőkocsi,de olyan akut szitukban mint pl a szívinfarktus vagy egy jó kis stroke igen is azok a percek életeket jelenthetnek. Én támogatom az ötletet.Néhány levelet is kivihetne akkor már.Úgy kéne, hogy az útbaeső címekre vigyen már ki egy pár házhozszállítást is, mert kevés a panda/wolt futár.telex.hu/belfold/2022/08/10/biciklis-mentosok-allnak-szolgalatba-hamarosan-budapestenAz hagyján, de a mentőzés alapból fárasztó és mentálisan is megterhelő feladat, ehhez még hozzávesszed, hogy mostantól ki kell tekerni a helyszínre, próbálni nem nagyon pihegni, mert bár kurvára sietni kellett, de azonnal el is kell kezdeni a vizsgálatot. Hát az alapötlet nekem nem jön be, kíváncsi leszek milyen eredményeket hoz.
Azok után, hogy Bécsben Segwayest láttam nem meglepő (kinek mit intézett a kormánya ugyebár), mondjuk a hordágyat hozzáköti a keróhoz és úgy vontatja vagy mi lesz? 😀
empty taxi
Fontos_Vidra
vpi
Mikey
Hasonlóképp röhöghetnék a biciklis rendőrökön,aztán valahogy Miskolcon a főtéri tömegverekedésre nem az Octavia ért ki hamarabb,hanem a biciklisták.
Chef a'la Laci pecsenyés
empty taxi
Egy jéghideg mit kérsz?
több mint 3 éve
444.hu/2022/08/11/a-mentodolgozok-szovetsege-szerint-a-biciklis-mentos-egyseg-bevezetese-szakmailag-megalapozatlanLehet amúgy viccelődni,de Nyugaton már használják pl. Párizsban, tudom hanyatló nyugat meg hasonlóak de akkor is. E-Bike használatával könyebb lesz a tekerés kérdés és egy jó budapesti dugót könnyen ki tud kerülni egy biciklis,hasonlóképp nem kell foglalkoznia a parkoló kérdéssel. Továbbá ha szükség van szállításra akkor majd jön a betegért a klasszikus mentőkocsi,de olyan akut szitukban mint pl a szívinfarktus vagy egy jó kis stroke igen is azok a percek életeket jelenthetnek. Én támogatom az ötletet.Néhány levelet is kivihetne akkor már.Úgy kéne, hogy az útbaeső címekre vigyen már ki egy pár házhozszállítást is, mert kevés a panda/wolt futár.telex.hu/belfold/2022/08/10/biciklis-mentosok-allnak-szolgalatba-hamarosan-budapestenAz hagyján, de a mentőzés alapból fárasztó és mentálisan is megterhelő feladat, ehhez még hozzávesszed, hogy mostantól ki kell tekerni a helyszínre, próbálni nem nagyon pihegni, mert bár kurvára sietni kellett, de azonnal el is kell kezdeni a vizsgálatot. Hát az alapötlet nekem nem jön be, kíváncsi leszek milyen eredményeket hoz.
empty taxi
Fontos_Vidra
vpi
Mikey
Hasonlóképp röhöghetnék a biciklis rendőrökön,aztán valahogy Miskolcon a főtéri tömegverekedésre nem az Octavia ért ki hamarabb,hanem a biciklisták.
Chef a'la Laci pecsenyés

Madden hates me.
több mint 3 éve
Lehet amúgy viccelődni,de Nyugaton már használják pl. Párizsban, tudom hanyatló nyugat meg hasonlóak de akkor is. E-Bike használatával könyebb lesz a tekerés kérdés és egy jó budapesti dugót könnyen ki tud kerülni egy biciklis,hasonlóképp nem kell foglalkoznia a parkoló kérdéssel. Továbbá ha szükség van szállításra akkor majd jön a betegért a klasszikus mentőkocsi,de olyan akut szitukban mint pl a szívinfarktus vagy egy jó kis stroke igen is azok a percek életeket jelenthetnek. Én támogatom az ötletet.Néhány levelet is kivihetne akkor már.Úgy kéne, hogy az útbaeső címekre vigyen már ki egy pár házhozszállítást is, mert kevés a panda/wolt futár.telex.hu/belfold/2022/08/10/biciklis-mentosok-allnak-szolgalatba-hamarosan-budapestenAz hagyján, de a mentőzés alapból fárasztó és mentálisan is megterhelő feladat, ehhez még hozzávesszed, hogy mostantól ki kell tekerni a helyszínre, próbálni nem nagyon pihegni, mert bár kurvára sietni kellett, de azonnal el is kell kezdeni a vizsgálatot. Hát az alapötlet nekem nem jön be, kíváncsi leszek milyen eredményeket hoz.
empty taxi
Fontos_Vidra
vpi
Mikey
Egy jéghideg mit kérsz?
több mint 3 éve
Néhány levelet is kivihetne akkor már.Úgy kéne, hogy az útbaeső címekre vigyen már ki egy pár házhozszállítást is, mert kevés a panda/wolt futár.telex.hu/belfold/2022/08/10/biciklis-mentosok-allnak-szolgalatba-hamarosan-budapestenAz hagyján, de a mentőzés alapból fárasztó és mentálisan is megterhelő feladat, ehhez még hozzávesszed, hogy mostantól ki kell tekerni a helyszínre, próbálni nem nagyon pihegni, mert bár kurvára sietni kellett, de azonnal el is kell kezdeni a vizsgálatot. Hát az alapötlet nekem nem jön be, kíváncsi leszek milyen eredményeket hoz.
empty taxi
Fontos_Vidra
vpi
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Úgy kéne, hogy az útbaeső címekre vigyen már ki egy pár házhozszállítást is, mert kevés a panda/wolt futár.telex.hu/belfold/2022/08/10/biciklis-mentosok-allnak-szolgalatba-hamarosan-budapestenAz hagyján, de a mentőzés alapból fárasztó és mentálisan is megterhelő feladat, ehhez még hozzávesszed, hogy mostantól ki kell tekerni a helyszínre, próbálni nem nagyon pihegni, mert bár kurvára sietni kellett, de azonnal el is kell kezdeni a vizsgálatot. Hát az alapötlet nekem nem jön be, kíváncsi leszek milyen eredményeket hoz.
empty taxi
Fontos_Vidra
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/08/10/biciklis-mentosok-allnak-szolgalatba-hamarosan-budapestenAz hagyján, de a mentőzés alapból fárasztó és mentálisan is megterhelő feladat, ehhez még hozzávesszed, hogy mostantól ki kell tekerni a helyszínre, próbálni nem nagyon pihegni, mert bár kurvára sietni kellett, de azonnal el is kell kezdeni a vizsgálatot. Hát az alapötlet nekem nem jön be, kíváncsi leszek milyen eredményeket hoz.
empty taxi
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/08/10/biciklis-mentosok-allnak-szolgalatba-hamarosan-budapestenAzok után, hogy Bécsben Segwayest láttam nem meglepő (kinek mit intézett a kormánya ugyebár), mondjuk a hordágyat hozzáköti a keróhoz és úgy vontatja vagy mi lesz? 😀

Madden hates me.
több mint 3 éve
Mondjuk lassan el kéne gondolkozni azon, hogy tán az Alföldön se kéne vízigényes zöldségeket, gyümölcsöket és gabonaféléket termeszteni...Az a baj, hogy erre ad támogatást az EU. Támogatás nélkül pedig a gazda sem indítja be a traktort for fun.
Az utóbbi években mindig volt aszály, az idei durvább, lehet jövőre jobb lesz, lehet rosszabb. Talán ha a minisztériumnak lenne kidolgozott terve és csak "ajánlott" növények termesztésére adna támogatást plussz oktatná a környezet kímélőbb és kevésbé vízigényes öntözést működhetne itt valami.
De nem, tudjuk hol élünk, ott fog elszáradni jövőre is minden miközben Big Steve féle semmirekellők PR fotózáson készítik a selfiket
FLZOLI
több mint 3 éve
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Ráadásul ez a 450-es érték 2000 előtt csak a Körösszögre, illetve Hortobágy környékére volt jellemző, nem véletlen, hogy utóbbit is legelőnek használták már többszáz éve is, mert már akkor is nagyon száraz terület volt növénytermesztéshez. Mostanra a 450 az általánosabb sajnos és ebben a hó is benne van, ami a hosszabb hideg időszakokkal együtt szintén eltűnőben van. Ami tovább súlyosbítja a problémát, hogy nem fagynak meg a károkozók, de ez már másik kérdéskör.És ehhez jön, hogy a január-március is nagyon átlag alatti volt, ezen a térképen látszik, hogy alig van olyan része az Alföldnek, ahol idén 200 mm felett lenne az éves csapadék.Soknak számít, elvégre olyan 450 mm csapadék esik évente az Alföldön átlagban, ennek jelentős részét adnák a nyári zivatarok, amik most teljesen elmaradtak.Es akkor ez a sok eves atlag ugyanarra a 90 napra vonatkozik gondolom. Jo lenne latni, hogy akkor ez a 20-150 mm deficit ez sok vagy keves.július 27-es térképet találtam, amire azt írták, hogy: "Az elmúlt 90 nap csapadékösszegének eltérése a sokéves átlagtól 2022. július 27-ig (mm)"csapadékdeficit az elmúlt 3 hónapban. Illetve néhol nincs deficit.Mi a viszonyitasi alap? Elozo ev 3 honapja? Megelozo 3 honap vagy mi?
Zsellértelkes Vrij
undisputedly
Zsellértelkes Vrij
undisputedly
empty taxi
www.metnet.hu/terkepek?map=prec_y&date=2022
somoskovig
több mint 3 éve
Mondjuk lassan el kéne gondolkozni azon, hogy tán az Alföldön se kéne vízigényes zöldségeket, gyümölcsöket és gabonaféléket termeszteni...Meg nem kellene elvezetni azt a kevés vizet is ész nélkül, ami van.
Az utóbbi években mindig volt aszály, az idei durvább, lehet jövőre jobb lesz, lehet rosszabb. Talán ha a minisztériumnak lenne kidolgozott terve és csak "ajánlott" növények termesztésére adna támogatást plussz oktatná a környezet kímélőbb és kevésbé vízigényes öntözést működhetne itt valami.
De nem, tudjuk hol élünk, ott fog elszáradni jövőre is minden miközben Big Steve féle semmirekellők PR fotózáson készítik a selfiket
FLZOLI
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Mondjuk lassan el kéne gondolkozni azon, hogy tán az Alföldön se kéne vízigényes zöldségeket, gyümölcsöket és gabonaféléket termeszteni...mondjuk az alföld mint olyan nem egységes terület
FLZOLI
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Mondjuk lassan el kéne gondolkozni azon, hogy tán az Alföldön se kéne vízigényes zöldségeket, gyümölcsöket és gabonaféléket termeszteni...Erre kíváncsi lennék.
FLZOLI
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
Mondjuk lassan el kéne gondolkozni azon, hogy tán az Alföldön se kéne vízigényes zöldségeket, gyümölcsöket és gabonaféléket termeszteni... Az utóbbi években mindig volt aszály, az idei durvább, lehet jövőre jobb lesz, lehet rosszabb. Talán ha a minisztériumnak lenne kidolgozott terve és csak "ajánlott" növények termesztésére adna támogatást plussz oktatná a környezet kímélőbb és kevésbé vízigényes öntözést működhetne itt valami.
több mint 3 éve
És ehhez jön, hogy a január-március is nagyon átlag alatti volt, ezen a térképen látszik, hogy alig van olyan része az Alföldnek, ahol idén 200 mm felett lenne az éves csapadék.Soknak számít, elvégre olyan 450 mm csapadék esik évente az Alföldön átlagban, ennek jelentős részét adnák a nyári zivatarok, amik most teljesen elmaradtak.Es akkor ez a sok eves atlag ugyanarra a 90 napra vonatkozik gondolom. Jo lenne latni, hogy akkor ez a 20-150 mm deficit ez sok vagy keves.július 27-es térképet találtam, amire azt írták, hogy: "Az elmúlt 90 nap csapadékösszegének eltérése a sokéves átlagtól 2022. július 27-ig (mm)"csapadékdeficit az elmúlt 3 hónapban. Illetve néhol nincs deficit.Mi a viszonyitasi alap? Elozo ev 3 honapja? Megelozo 3 honap vagy mi?
Zsellértelkes Vrij
undisputedly
Zsellértelkes Vrij
undisputedly
empty taxi
www.metnet.hu/terkepek?map=prec_y&date=2022
több mint 3 éve
Soknak számít, elvégre olyan 450 mm csapadék esik évente az Alföldön átlagban, ennek jelentős részét adnák a nyári zivatarok, amik most teljesen elmaradtak.Es akkor ez a sok eves atlag ugyanarra a 90 napra vonatkozik gondolom. Jo lenne latni, hogy akkor ez a 20-150 mm deficit ez sok vagy keves.július 27-es térképet találtam, amire azt írták, hogy: "Az elmúlt 90 nap csapadékösszegének eltérése a sokéves átlagtól 2022. július 27-ig (mm)"csapadékdeficit az elmúlt 3 hónapban. Illetve néhol nincs deficit.Mi a viszonyitasi alap? Elozo ev 3 honapja? Megelozo 3 honap vagy mi?
Zsellértelkes Vrij
undisputedly
Zsellértelkes Vrij
undisputedly
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
több mint 3 éve
Es akkor ez a sok eves atlag ugyanarra a 90 napra vonatkozik gondolom. Jo lenne latni, hogy akkor ez a 20-150 mm deficit ez sok vagy keves.július 27-es térképet találtam, amire azt írták, hogy: "Az elmúlt 90 nap csapadékösszegének eltérése a sokéves átlagtól 2022. július 27-ig (mm)"csapadékdeficit az elmúlt 3 hónapban. Illetve néhol nincs deficit.Mi a viszonyitasi alap? Elozo ev 3 honapja? Megelozo 3 honap vagy mi?
Zsellértelkes Vrij
undisputedly
Zsellértelkes Vrij
több mint 3 éve
július 27-es térképet találtam, amire azt írták, hogy: "Az elmúlt 90 nap csapadékösszegének eltérése a sokéves átlagtól 2022. július 27-ig (mm)"Mi a viszonyitasi alap? Elozo ev 3 honapja? Megelozo 3 honap vagy mi?
csapadékdeficit az elmúlt 3 hónapban. Illetve néhol nincs deficit.
Zsellértelkes Vrij
undisputedly
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil