OFF topik
31 feliratkozó
több mint 3 éve
svájc, kecskemét.... gyanús vagy te, nincs közöd hozzá véletlen? 😀24.hu/elet-stilus/2022/07/02/etterem-indiai-buntetes-svajc-pazarlas/Ilyen Kecskeméten is van egyik svédasztalos helyen.
Na vegre baszdmeg.
Raadadul Svédasztalos étterem, nulla valid erv van ellene
zsellérmcnabb
empty taxi
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
24.hu/elet-stilus/2022/07/02/etterem-indiai-buntetes-svajc-pazarlas/Ilyen Kecskeméten is van egyik svédasztalos helyen.
Na vegre baszdmeg.
zsellérmcnabb

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Köszi srácok, Facebookon 3 napja megkérdeztem, senki nem válaszolt 😊

több mint 3 éve
60 km differencia lehet vagy 8euro de erősebb lábbal akár még 10-11 euróra is felmehet.
több mint 3 éve
Fegyverneknél körforgalmat építenek, ha szerencsés idopontban érkezel 5 perc, ha nem akár másfél órát is várhatsz.Esetleg valaki jár/ment mostanában Budapestről Nagyváradra? M4 vagy M3? azt nézem hogy maps szerint 10 perc különbség van, de 60 km azért az sok, plusz kizárt hogy Bp-Hatvan között végig tudsz 130-cal menni (legalábbis szerény tapasztalatiam szerint).Nem az a lènyeg hanem az, hogy Törökszentmiklós után főleg az út minősège helyenkènt halál, ès ha nèhány őrült is èrkezik. Ha Pestről indulsz, akkor az út minősège miatt egyértelműen M3. Persze baleset ott is lehet. Ha vègig kèsz lesz az M4 akkor nagyon jó lehet, de addig necces.
Gyurma Pappa
dande2
Jó minőségű alternatív útvonal nincs, a rossz pedig kb. 25-30 perc kerülő.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
Esetleg valaki jár/ment mostanában Budapestről Nagyváradra? M4 vagy M3? azt nézem hogy maps szerint 10 perc különbség van, de 60 km azért az sok, plusz kizárt hogy Bp-Hatvan között végig tudsz 130-cal menni (legalábbis szerény tapasztalatiam szerint).Nem az a lènyeg hanem az, hogy Törökszentmiklós után főleg az út minősège helyenkènt halál, ès ha nèhány őrült is èrkezik. Ha Pestről indulsz, akkor az út minősège miatt egyértelműen M3. Persze baleset ott is lehet. Ha vègig kèsz lesz az M4 akkor nagyon jó lehet, de addig necces.
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Esetleg valaki jár/ment mostanában Budapestről Nagyváradra? M4 vagy M3? azt nézem hogy maps szerint 10 perc különbség van, de 60 km azért az sok, plusz kizárt hogy Bp-Hatvan között végig tudsz 130-cal menni (legalábbis szerény tapasztalatiam szerint).Mi erdélybe legtöbbszor arra megyunk (ha tudjuk hogy be van allva artand akkor nagykaroly fele szoktunk, de nagyvarad esetében az eleve kizart), így hogy a hatarig van pálya, igy no brainer M3.
Gyurma Pappa
M3 akkor van beallva hatvannál ha 4-6 kozott mész de akkor is legtobbszor csak penteken.
Ha busszal megyunk az mindig az m4en visz, igaz hogy busz de tetűlassú.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
24.hu/elet-stilus/2022/07/02/etterem-indiai-buntetes-svajc-pazarlas/Na vegre baszdmeg.
több mint 3 éve
Esetleg valaki jár/ment mostanában Budapestről Nagyváradra? M4 vagy M3? azt nézem hogy maps szerint 10 perc különbség van, de 60 km azért az sok, plusz kizárt hogy Bp-Hatvan között végig tudsz 130-cal menni (legalábbis szerény tapasztalatiam szerint).

több mint 3 éve
Valaki tudja, hogy mi a különbség a leveles pogácsa és a hatszög közt?Az egyik egy étel, a másik pedig egy geometriai alakzat. Nagyon szívesen. 😊
gyeek
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
hexa az a Magen David, nem satanistSemmi illuminati nincs a háttérben? 😕 Mondjuk akkor ötszögnek kéne lennie minimum.Valaki tudja, hogy mi a különbség a leveles pogácsa és a hatszög közt?Az, hogy a pogácsa nem a sparban készül, a hatszög viszont igen
gyeek
slowmotion
gyeek

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Meg ezeknél azt se értem, hogy miért nem költözik vidékre vagy kintebb a városból, ahol esetleg olcsóbban tudnak lakást venni, kisebbet is, maradna is pénz az onokákra, már ha vannak.Mert öreg tölgyfát nem lehet átültetni.
Igen, tudom, vagy nincsenek vagy ő már nem akar mozogni, mert itt élte le az életét, neki csak bonyodalom, stb., stb.
Lúdas Solymi
Én sok társasházban voltam sok tulajdonosi közgyűlésen, csak ott lehet megszavaztatni a közös költség/felújítási alap emelését, ahol azok vannak többségben (általában az újépítésűekben) ahol a tulajdonosok veszik a lakást, nem öröklik illetve nem öregek, akik még a tanácstól privatizálták.
Mivel Magyarországon hagyomány vagy egyfajta "vallás" a saját lakás mánia (EU-ban itt élnek a legtöbben általuk tulajdonolt lakásokban), ezért amíg ezek a generációk "nem halnak ki", addig ez így is lesz.
Aztán majd 20-30 vagy mégtöbb év múlva, amikor egy tulajdonos tulajdonként tekint az ingatlanra és nem otthonként ez is szépen megoldódik.
Addig meg velünk van, mint a kapitalizmus egyik gyermekbetegsége.
több mint 3 éve
Sajnos az ügyben mélyen érintett vagyok. 27-én reggel mentem haza, azóta emészt a dolog, hogy mit lehetett volna jobban csinálni. Részletekbe nem mennék bele, de otthagyták az utasokat tájékoztatás és persze csomag nélkül. Szerintem az első fájóbb. Baromi sokat késtek a gépek, ami nem lett volna feltétlenül probléma, de egy olyan is késett, ami nem Pesten éjszakázott, ami így elsőbbséget élvezett. Miután azt elküldték 5 óra kesessel(amit nem Pesten szedett össze) már nem volt rakodó, aki kipakolja a gépeket. Kiraktak egy papírt, nem tudom pontosan mivel, nekem azt mondtak kontakt volt rajta, akinél reggel lehet érdeklődni a csomag után, de ezt megerősíteni nem tudom, mindenesetre 1 gép utasai baromi sokat, a többiek kicsit kevesebbet, de így is órákat vártak. Sokat nem tehettem személy szerint, én nem mehetek tájékoztatni az utasokat, nem is annál a cégnél dolgozom, aki hibázott. Az információk is csepegtetve jöttek. Aki reptéri dolgozó azt mind letámadták az érthetően mérges utasok, rendőri segítség pedig a szokásos. Addig nem jönnek, amíg nincs erőszak.Megoldja ja, jöhetnek a migráncsok!hvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorlesÉn szóltam előre, de itt a fórumon is tájékoztattak, hogy a tökéletesen működő kapitalista piac majd megoldja a problémákat
empty taxi
főajtónálló r.baggio
m.hvg.hu/tudomany/20220629_legi_kozlekedes_repuloter_munkavallalas_vizum
Erről pedig kérném @Klaci79Alispán véleményét
m.hvg.hu/kkv/20220629_kozlekedesi_hatosag_hatosagi_eljaras_Ferihegy_ejszakazo_utasok
"Arra is rákérdeznek, miként haladhatta meg a mélyalvási időszakra előírt limitet az éjjel landoló repülőgépek száma"
😀
főajtónálló r.baggio
Aki hívta a Budapest Airport ügyfélszolgálatot az kapott tájékoztatást, illetve annak elmondtuk, amit mi akkor éppen tudtunk.
Bosszantó eset, tanulni kell belőle és valahogy javítani a rendszert. Ezt a menzies is elmondta, bár utólag persze próbálja tolni kicsit a felelősséget, pedig nagyon nem lehet mit.
A British Londonból teljesen poggyász nélkül jött. A másik kiszolgáló ott baszta el, hogy éjszaka nincs LL, ig nem volt kinél bejelentést tenni.
Fasza éjszaka volt 😢
A másik kérdés a limit! Az operatív késésre nincs limit! Menetrend szerint 6 légijármű mozgás lehet 0-5 között magyar időben. De ha valaki 21:55-re jönne, de csak 0:55-kor ér ide, az nem számít.
Aznap 5 járat schedule time-ja volt ebben a zónában, de kb 15-20 késett. Persze többnyire csak pár percet.
több mint 3 éve
Meg ezeknél azt se értem, hogy miért nem költözik vidékre vagy kintebb a városból, ahol esetleg olcsóbban tudnak lakást venni, kisebbet is, maradna is pénz az onokákra, már ha vannak.meg ugye így tud panaszkodni a hangos fiatalokra
Igen, tudom, vagy nincsenek vagy ő már nem akar mozogni, mert itt élte le az életét, neki csak bonyodalom, stb., stb.
Lúdas Solymi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Jah, hát ez csak a szokásos.„A budapesti bérházak fő problémája, hogy a kilencvenes években a lakók ugyan nagyon örültek neki, hogy olcsó áron megvehették lakásaikat az államtól, abba azonban nem gondoltak bele, hogy innentől az állaggondozás, a felújítás is az ő felelősségük” – mondta a hvg.hu-nak egy, a belvárosi lakásállományra rálátó szakértő."Amúgy két képet fűznék az esethez hozzá, mindenki vonja le a maga tanulságait, ha már épp megint az ingatlanlufi a téma egy másik topicbanMit kell ezen nezni, nem ertem.
főajtónálló r.baggio
Lúdas Solymi
m.hvg.hu/itthon/20220629_tarsashaz_kozos_kepviselet_felujitas_Budapest
Amúgy rengeteg idős él ezekben a ~100 nm2-es ódon bérlakásokban, de épp koruk miatt már egy forintot nem akarnak (rosszabb esetben nem tudnak) költeni az épületre.
főajtónálló r.baggio
Vidéken is kb. ez van meg Bp-n is több helyen.
Annyira tudatosak az emberek hogy csak na, főleg azok, akik valamelyik szervtől szereltek le aztán megvették a lakást.
Panelprogram pörög, de külön mérőóra neki nem kell, mert azé +1-2ezer Forinttal kellene többet fizetnie a törlesztőbe, de annak meg nem számol utána, hogy amint ez megvan, akkor menet közben mennyit spórol hosszútávon, mert nem orrba-szájba megy a távfűtés, hanem csak amikor neki kell.
Az állagmegóvás ugyanez mindenhol, esik le a vakolat, korszerűtlen az egész, dobálja kifelé a pénzt az ablakon fűtésre, ahelyett, hogy átcsoportosítaná.
Meg ezeknél azt se értem, hogy miért nem költözik vidékre vagy kintebb a városból, ahol esetleg olcsóbban tudnak lakást venni, kisebbet is, maradna is pénz az onokákra, már ha vannak.
több mint 3 éve
Üres taxi reptéren, nemá!a jol ertem a cikket, mas reptereken fennallo keses miatt csusztak ki a muszakidobol az erkezo gepek. Volt mar negyobb problema is a vilagban. Tegye fel a kezet aki nem aludt meg repteren 😀
undisputedly
empty taxi
több mint 3 éve
Nem tudod mit hagysz ki.a jol ertem a cikket, mas reptereken fennallo keses miatt csusztak ki a muszakidobol az erkezo gepek. Volt mar negyobb problema is a vilagban. Tegye fel a kezet aki nem aludt meg repteren 😀
undisputedly
empty taxi
több mint 3 éve
a jol ertem a cikket, mas reptereken fennallo keses miatt csusztak ki a muszakidobol az erkezo gepek. Volt mar negyobb problema is a vilagban. Tegye fel a kezet aki nem aludt meg repteren 😀
undisputedly

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
1. Senki sem mondta, hogy tokeletesen mukodik a piac.hvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorles
empty taxihvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorlesÉn szóltam előre, de itt a fórumon is tájékoztattak, hogy a tökéletesen működő kapitalista piac majd megoldja a problémákat
empty taxi
főajtónálló r.baggio
2. Majd helyreall magatol, ha van mogotte valos szukseglet.
a jol ertem a cikket, mas reptereken fennallo keses miatt csusztak ki a muszakidobol az erkezo gepek. Volt mar negyobb problema is a vilagban. Tegye fel a kezet aki nem aludt meg repteren 😀
több mint 3 éve
Megoldja ja, jöhetnek a migráncsok!hvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorlesÉn szóltam előre, de itt a fórumon is tájékoztattak, hogy a tökéletesen működő kapitalista piac majd megoldja a problémákat
empty taxi
főajtónálló r.baggio
m.hvg.hu/tudomany/20220629_legi_kozlekedes_repuloter_munkavallalas_vizum
Erről pedig kérném @Klaci79Alispán véleményét
m.hvg.hu/kkv/20220629_kozlekedesi_hatosag_hatosagi_eljaras_Ferihegy_ejszakazo_utasok
"Arra is rákérdeznek, miként haladhatta meg a mélyalvási időszakra előírt limitet az éjjel landoló repülőgépek száma"
😀

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
m.hvg.hu/itthon/20220629_tarsashaz_kozos_kepviselet_felujitas_BudapestHa gépjárműre van műszaki (persze tudjuk sokszor az is mennyit ér, meg mennyire valóságos) akkor lehetne csinálni lakásokra is...
Amúgy rengeteg idős él ezekben a ~100 nm2-es ódon bérlakásokban, de épp koruk miatt már egy forintot nem akarnak (rosszabb esetben nem tudnak) költeni az épületre.
főajtónálló r.baggio
több mint 3 éve
„A budapesti bérházak fő problémája, hogy a kilencvenes években a lakók ugyan nagyon örültek neki, hogy olcsó áron megvehették lakásaikat az államtól, abba azonban nem gondoltak bele, hogy innentől az állaggondozás, a felújítás is az ő felelősségük” – mondta a hvg.hu-nak egy, a belvárosi lakásállományra rálátó szakértő."Amúgy két képet fűznék az esethez hozzá, mindenki vonja le a maga tanulságait, ha már épp megint az ingatlanlufi a téma egy másik topicbanMit kell ezen nezni, nem ertem.
főajtónálló r.baggio
Lúdas Solymi
m.hvg.hu/itthon/20220629_tarsashaz_kozos_kepviselet_felujitas_Budapest

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
hvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorles
empty taxi
hvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorlesÉn szóltam előre, de itt a fórumon is tájékoztattak, hogy a tökéletesen működő kapitalista piac majd megoldja a problémákat
empty taxi

---
több mint 3 éve
Semmi illuminati nincs a háttérben? 😕 Mondjuk akkor ötszögnek kéne lennie minimum.Valaki tudja, hogy mi a különbség a leveles pogácsa és a hatszög közt?Az, hogy a pogácsa nem a sparban készül, a hatszög viszont igen
gyeek
slowmotion
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass