OFF topik
30 feliratkozó
több mint 12 éve
Tudtam előre, hogy majd jöttök azokkal a hülyeségekkel, hogy fénymásolt volt, miért nem vette észre a büfés, stb., de teljesen mindegy, hogy mi volt a technika. Az is vicces lenne, ha pisztolyt fognának a fejedhez, hogy add amid van, majd amikor hónapokkal később a tárgyaláson kiderülne, hogy csak játékpisztoly volt, akkor elröhögnétek magatokat? (a példa szándékosan volt sarkított) Értse meg mindenki, itt magát a szándékot kell büntetni. Az oviban és otthon lehet azt játszani, hogy miután lebuktam valamivel "szánom-bánom, többet ilyet nem csinálok", és ezzel letudva. A való életben vállalja a tetteiért a felelősséget az ember, ha büntetéssel jár, akkor is.Fetomy! Te komolyan azt szidnád, aki a csalásnak a szenvedő alanya, nem az elkövetőt?
Toca! Ha sikerül neki egyszer olyat csinálnia, amit nem veszel észre, akkor is elbújsz, vagy feljelented?
Amadeus! Az hogy mivel követi el a hamisítást teljesen mindegy. Majd a következő alkalommal ügyesebb lesz, lásd fentebb.
Voltak szabálysértéseket, bűncselekményeket, amiket felsoroltál és nincsenek büntetve. De a megoldás nem az, hogy akkor a 16 éves srác tette felett is hunyjunk szemet. Inkább a fentiekért kéne felelősségre vonni az elkövetőket, nem?
u.i.: a srác minden bizonnyal nem fog ülni, és nem is akarom, hogy üljön. De kapjon büntetést, mert ahhoz az elvhez ragaszkodom, hogy bűn nem maradhat büntetlenül.
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 12 éve
Ne haragudj meg, de ha engem kifizetnek egyoldalú hamisított pénzzel , nem is hamisított fénymásolt pénzzel és nem veszem észre elbújok szegyenemben. Ne haragudj de aki ezt nem veszi észre arról nem 500 Ft húznak le szerintem az adott boltban...TocaPont ez van bennem is. Még csak le se basznám, ha valaki fizet nekem egy papírlappal, hanem szólnék hogy haha jóvicc, jöhet a normál pénz, mivel szerintem az, hogy otthon a tintasugarassal lenyomom egy 500-as fél lapját úgy, hogy a másik fele üres, az igen messze van a bankjegyhamisítástól, és nem nagyon mászik ki a poénzónából. Persze rá lehet ilyeszteni, hogy húúú 5 év is lehet belőle, de én ezen a boltos helyében röhögnék egyet, nem rendőröznék. Ha meg netán csak 1 nappal később látom meg, hogy így átkúrtak, akkor a magyar emberek nagy részével ellentétben nem a gyereket anyáznám hanem magamat, hogy ilyen szintű alap hibát hogy a faszba követhettem el. 😊
több mint 12 éve
Ne haragudj meg, de ha engem kifizetnek egyoldalú hamisított pénzzel , nem is hamisított fénymásolt pénzzel és nem veszem észre elbújok szegyenemben. Ne haragudj de aki ezt nem veszi észre arról nem 500 Ft húznak le szerintem az adott boltban...ennek 2-3 év felfüggesztett lesz a vége, ha tényleg semmi vaj nincs a srác füle mögöttJJMax. 2 évet lehet felfüggeszteni.
Az ügy maga pedig nem egy kis semmiség, hanem bankjegyhamisítás. Ha olyan tökös dolognak érezte, hogy megpróbált másokat becsapni, akkor vállalja a felelősséget is. Kérdem én azoktól, akik gyerekcsínyként tekintenek az esetre, ha az autójukat veszi meg hamis pénzzel, akkor is felesleges hűhónak tartanák a dolgot? Jól leoltanák és/vagy rendőrt hívnának?gdavid
több mint 12 éve
JéBé
7 035
Egy ismerősöm ismerőse (😀) most börtönben csücsül, miért? Corvinusra járt, pár haverjával elmentek meccset nézni valami pubba, iszogattak énekelgették az indulókat amiben szerepelt a cigány szó, ez nem tetszett ott vaalami dakota csoportnak, kimentek lerendezték tök fair módon egymást aztán hazamentek. Másnap kopogtak a rendőrök a srácoknál, felvette a kamera a verekedést, kihallgattak pár embert és arra jutottak hogy ők voltak a felbujtók és ami súlyosbítja a dolgot az a cigányozás. letöltendőt kaptak. Teljesen normális, nem balhés, Corvinusra járó fiatalok életét tették kb tönkre egy iylen "apróság" miatt.
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 915
ember, fénymásolt pénzről beszélünk. Ez egy közönséges tinédzserkori vicc. Nem valami profi maffiózóról beszélünk, aki házi nyomdában űzi az ipart. Egy mezei 16 éves srác, aki félig fénymásolt magának egy 500-t. Valami közönséges - tapintásról felismerhető - nyomtatólapra....ennek 2-3 év felfüggesztett lesz a vége, ha tényleg semmi vaj nincs a srác füle mögöttJJMax. 2 évet lehet felfüggeszteni.
Az ügy maga pedig nem egy kis semmiség, hanem bankjegyhamisítás. Ha olyan tökös dolognak érezte, hogy megpróbált másokat becsapni, akkor vállalja a felelősséget is. Kérdem én azoktól, akik gyerekcsínyként tekintenek az esetre, ha az autójukat veszi meg hamis pénzzel, akkor is felesleges hűhónak tartanák a dolgot? Jól leoltanák és/vagy rendőrt hívnának?gdavid
hiszed vagy sem, vannak olyanok akik vidéken - Magyarország azon fele amelyről a pesti ember nem vesz tudomást - 16 évesen kábszert árulnak, kurváznak, törnek-zúznak. Velük nem csinálnak semmit. Hogy rendőrt idézzek: "Várjuk, hogy betöltse a 18-t". Akkor most egy ilyen hülyét meg meg kéne hurcolni?
bankjegyhamisítás... 😀
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
ennek 2-3 év felfüggesztett lesz a vége, ha tényleg semmi vaj nincs a srác füle mögöttJJMax. 2 évet lehet felfüggeszteni.
Az ügy maga pedig nem egy kis semmiség, hanem bankjegyhamisítás. Ha olyan tökös dolognak érezte, hogy megpróbált másokat becsapni, akkor vállalja a felelősséget is. Kérdem én azoktól, akik gyerekcsínyként tekintenek az esetre, ha az autójukat veszi meg hamis pénzzel, akkor is felesleges hűhónak tartanák a dolgot? Jól leoltanák és/vagy rendőrt hívnának?
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 915
egy olyan fénymásolt 500sról beszélünk, amelyiknek csak az egyik oldala volt meg. Nem a humorérzékkel megáldott srácot kéne előszedni, hanem a hülye büfést, hogy nem tűnt fel neki, hogy az A4s lapról kivágott lóvéval fizetnek neki. Pedig semmi másra nem kéne odafigyelni. Azért elég feltűnő különbség van egy fénymásolt meg egy eredeti közt. Az meg, hogy átáll másra...wtf..mitől féltek? Hogy bemegy a srác egy köteg féloldalas fénymásolt 20ezressel a MédiaMarktba és elviszi előletek a Plazma TV-t? Normális helyen úgyis lebukik ahogy előszedi, aztán képen röhögik.már bocs, de hülye vagyMost ezen mi a meglepő? Pénzhamisításra ez a maximális büntetési tétel. Mást nem is lehetne írni. Valószínűleg persze nem fog semmi komolyat kapni, ahogy JJ is mondta. Szóval atom felesleges a hűhó most.SchleckSzámomra is vicces a hűhó. Csak a büfés oldaláról. Mi a faszt kell ennyire kiakadni, kis 16 éves pöcsök, leoltottam volna a picsába az összeset oszt le lett volna tudna az egész. Vicces hogy 2-300 Ft miatt egyből kell hívni a rendőrséget, amikor egy szaros 16 évesről van szó. Nyilván bosszantó lehetett a dolog, (főleg hogy volt akkora balfasz büfés hogy átbaszták 😀), de szvsz. minden kis picsa dolgokért nem kell hívni a rendőrséget.eaglesmcnabb
mit kell 500 forinton szórakozni? azért, mert ha egyszer neadjisten nem veszik észre, akkor a gyerek holnap is azzal fog fizetni, meg holnapután is, aztán átáll az ezresekre, kétezresekre, míg végül itt nem köt ki: http://www.origo.hu/itthon/20120106-elozetesbe-kerult-a-tizmillionyi-hamis-huszezres-keszitoje.html
ez abszolút nem kis picsa dolog, pláne hogy mennyi kellemetlenséggel jár a kasszásoknak isJJ
Keverjenek le neki 1 fülest, azt megérti, ez a börtönnel fenyegetés meg csak nevetség tárgyává teszi az egész sztorit, a rendőröket meg a büfést. Következő mi lesz? Orrba ver valami másik hülyét és beviszik súlyos testi sértésért? Röhej.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
volt osztálytársaim, igaz ők 13 évesen fosztogatták a sarki csíkost, lebukásukkor, kaptak olyan lebaszást, hogy utána a büdös életben nem csináltak hasonlót, a rendőrségnek mégsem kellett beleavatkoznia. De az hogy a perui banda az éjszakaira felszáll, és kiveszi a vénfaszi kosarából a cuccokat, és a kaller se mer rájuk szólni az nem probléma.már bocs, de hülye vagyMost ezen mi a meglepő? Pénzhamisításra ez a maximális büntetési tétel. Mást nem is lehetne írni. Valószínűleg persze nem fog semmi komolyat kapni, ahogy JJ is mondta. Szóval atom felesleges a hűhó most.SchleckSzámomra is vicces a hűhó. Csak a büfés oldaláról. Mi a faszt kell ennyire kiakadni, kis 16 éves pöcsök, leoltottam volna a picsába az összeset oszt le lett volna tudna az egész. Vicces hogy 2-300 Ft miatt egyből kell hívni a rendőrséget, amikor egy szaros 16 évesről van szó. Nyilván bosszantó lehetett a dolog, (főleg hogy volt akkora balfasz büfés hogy átbaszták 😀), de szvsz. minden kis picsa dolgokért nem kell hívni a rendőrséget.eaglesmcnabb
mit kell 500 forinton szórakozni? azért, mert ha egyszer neadjisten nem veszik észre, akkor a gyerek holnap is azzal fog fizetni, meg holnapután is, aztán átáll az ezresekre, kétezresekre, míg végül itt nem köt ki: http://www.origo.hu/itthon/20120106-elozetesbe-kerult-a-tizmillionyi-hamis-huszezres-keszitoje.html
ez abszolút nem kis picsa dolog, pláne hogy mennyi kellemetlenséggel jár a kasszásoknak isJJ
a "neadjisten nem veszik észre" állításod viszont helytelen, mert ez esetben észrevették. Én személy szerint saját magam lerendeztem volna, és nem hinném hogy ezért hülye vagyok. Számomra vicces volt ugyanakkor hogy milyen büszkén nyilatkoztak mind a rendőrségtől, mind a pszichológus, persze az ennél fontosabb problémák ellen lófaszt se mernek, vagy akarnak csinálni. 😊
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 12 éve
már bocs, de hülye vagySzámomra is vicces a hűhó. Csak a büfés oldaláról. Mi a faszt kell ennyire kiakadni, kis 16 éves pöcsök, leoltottam volna a picsába az összeset oszt le lett volna tudna az egész. Vicces hogy 2-300 Ft miatt egyből kell hívni a rendőrséget, amikor egy szaros 16 évesről van szó. Nyilván bosszantó lehetett a dolog, (főleg hogy volt akkora balfasz büfés hogy átbaszták 😀), de szvsz. minden kis picsa dolgokért nem kell hívni a rendőrséget.eaglesmcnabbEgy 16 éves fiú 5 év letöltendőt is kaphat, mert egy(!!!) példányban lefénymásolta egy 500Ft- os(!!!) egyik(!!!) oldalát, majd azzal fizetett.Most ezen mi a meglepő? Pénzhamisításra ez a maximális büntetési tétel. Mást nem is lehetne írni. Valószínűleg persze nem fog semmi komolyat kapni, ahogy JJ is mondta. Szóval atom felesleges a hűhó most.Schleck
Most sírjak vagy nevessek?eaglesmcnabb
ez abszolút nem kis picsa dolog, pláne hogy mennyi kellemetlenséggel jár a kasszásoknak is
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Biztos én vagyok kőkorszaki, de szerintem ez így volt helyes, ahogy a büfés vagy ki tette. Most ha csak elzavarja őket, akkor mi lesz? Majd megpróbálkoznak máshol és ha bejön, akkor meg tolják a 20.000-eseket a fénymásolóba. Szerintem ebből egy életre megtanulja a hülye gyerek a leckét és komolyabb baja sem lesz tőle.Számomra is vicces a hűhó. Csak a büfés oldaláról. Mi a faszt kell ennyire kiakadni, kis 16 éves pöcsök, leoltottam volna a picsába az összeset oszt le lett volna tudna az egész. Vicces hogy 2-300 Ft miatt egyből kell hívni a rendőrséget, amikor egy szaros 16 évesről van szó. Nyilván bosszantó lehetett a dolog, (főleg hogy volt akkora balfasz büfés hogy átbaszták 😀), de szvsz. minden kis picsa dolgokért nem kell hívni a rendőrséget.eaglesmcnabbEgy 16 éves fiú 5 év letöltendőt is kaphat, mert egy(!!!) példányban lefénymásolta egy 500Ft- os(!!!) egyik(!!!) oldalát, majd azzal fizetett.Most ezen mi a meglepő? Pénzhamisításra ez a maximális büntetési tétel. Mást nem is lehetne írni. Valószínűleg persze nem fog semmi komolyat kapni, ahogy JJ is mondta. Szóval atom felesleges a hűhó most.Schleck
több mint 12 éve
Számomra is vicces a hűhó. Csak a büfés oldaláról. Mi a faszt kell ennyire kiakadni, kis 16 éves pöcsök, leoltottam volna a picsába az összeset oszt le lett volna tudna az egész. Vicces hogy 2-300 Ft miatt egyből kell hívni a rendőrséget, amikor egy szaros 16 évesről van szó. Nyilván bosszantó lehetett a dolog, (főleg hogy volt akkora balfasz büfés hogy átbaszták 😀), de szvsz. minden kis picsa dolgokért nem kell hívni a rendőrséget.Egy 16 éves fiú 5 év letöltendőt is kaphat, mert egy(!!!) példányban lefénymásolta egy 500Ft- os(!!!) egyik(!!!) oldalát, majd azzal fizetett.Most ezen mi a meglepő? Pénzhamisításra ez a maximális büntetési tétel. Mást nem is lehetne írni. Valószínűleg persze nem fog semmi komolyat kapni, ahogy JJ is mondta. Szóval atom felesleges a hűhó most.Schleck
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 12 éve
Meh, gondolom nem véletlenül hívták ki a rendőröket. A kasszások se poénból szarakodnak a hülyékkel.Egy 16 éves fiú 5 év letöltendőt is kaphat, mert egy(!!!) példányban lefénymásolta egy 500Ft- os(!!!) egyik(!!!) oldalát, majd azzal fizetett.Én nevetek, h 16 évesen vki ekkora pöcsfej. 😀szaba
Én mindig kötök biztonsági övet. Egyszerűen az idegesít, ha nincs bekötve, állandóan a mellkasomat vakargatom 😀
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 12 éve
Egy 16 éves fiú 5 év letöltendőt is kaphat, mert egy(!!!) példányban lefénymásolta egy 500Ft- os(!!!) egyik(!!!) oldalát, majd azzal fizetett.Most ezen mi a meglepő? Pénzhamisításra ez a maximális büntetési tétel. Mást nem is lehetne írni. Valószínűleg persze nem fog semmi komolyat kapni, ahogy JJ is mondta. Szóval atom felesleges a hűhó most.
több mint 12 éve
ennek 2-3 év felfüggesztett lesz a vége, ha tényleg semmi vaj nincs a srác füle mögött
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Egy 16 éves fiú 5 év letöltendőt is kaphat, mert egy(!!!) példányban lefénymásolta egy 500Ft- os(!!!) egyik(!!!) oldalát, majd azzal fizetett.Én is kaphatok holnap egymilliárd forintot mégse hiszem h kapni fogok. 😀
Ezt csak azért mondják, hogy a többi ilyen okosat elrémisszék.
Biztonsági övnél is ugyanez volt. Akár (asszem) 200000 forintra is megbüntethetnek, aztán persze h sehol semmi.
De ha nem mondanak be ilyen összeget, akkor valószínűleg h sokkal kevesebben kötnék be az övet.
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
16 evesen eleg sok ekkora pocsfej van azert csak nem mind ennyire bevalallos 😀Egy 16 éves fiú 5 év letöltendőt is kaphat, mert egy(!!!) példányban lefénymásolta egy 500Ft- os(!!!) egyik(!!!) oldalát, majd azzal fizetett.Én nevetek, h 16 évesen vki ekkora pöcsfej. 😀szaba
amugy xrace velemenyere +1. egy gyerekkori faszsagbol kiindulva igy kell total elkurni vki eletet ...
több mint 12 éve
xrace77
4 515
Egy 16 éves fiú 5 év letöltendőt is kaphat, mert egy(!!!) példányban lefénymásolta egy 500Ft- os(!!!) egyik(!!!) oldalát, majd azzal fizetett.Vicc.
Majd a hűvösön a szakik továbbképzik, elmagyarázzák neki, hogy ne végezzen félmunkát. 😊
több mint 12 éve
szaba
10 556
Egy 16 éves fiú 5 év letöltendőt is kaphat, mert egy(!!!) példányban lefénymásolta egy 500Ft- os(!!!) egyik(!!!) oldalát, majd azzal fizetett.Én nevetek, h 16 évesen vki ekkora pöcsfej. 😀
több mint 12 éve
Egy 16 éves fiú 5 év letöltendőt is kaphat, mert egy(!!!) példányban lefénymásolta egy 500Ft- os(!!!) egyik(!!!) oldalát, majd azzal fizetett.Most sírjak vagy nevessek?
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
o is meg a fia is. ha lenne ket ember akinek az arckepevel belyeget diszitenek azok tuti ok lennenek.kemény ferenc bármelyik megszólalása kötelezően ajánlott olvasmány, ahogy ez az origo interjú is, nem a vizes sportokba teszem mert nem csak arról szól, persze javarészt póló:Zseniális!tomi-tomi
http://www.origo.hu/sport/vizilabda/20090727-kemeny-ferenc-interju.htmlgabtsi
több mint 12 éve
kemény ferenc bármelyik megszólalása kötelezően ajánlott olvasmány, ahogy ez az origo interjú is, nem a vizes sportokba teszem mert nem csak arról szól, persze javarészt póló:Zseniális!
http://www.origo.hu/sport/vizilabda/20090727-kemeny-ferenc-interju.htmlgabtsi
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
kemény ferenc bármelyik megszólalása kötelezően ajánlott olvasmány, ahogy ez az origo interjú is, nem a vizes sportokba teszem mert nem csak arról szól, persze javarészt póló:http://www.origo.hu/sport/vizilabda/20090727-kemeny-ferenc-interju.html
ami nem hajlik, az törik!