OFF topik
30 feliratkozó
több mint 12 éve
Csak annyit mondtam, hogy ez (is) volt az eredeti célja, és pont erről ment a vita akkor isAzért ne izgasd fel magad nagyon 😀 Hátha visszavezetik a negatívat is 😀
vv4faszomlaci meg...pc_x
több mint 12 éve
Csak annyit mondtam, hogy ez (is) volt az eredeti célja, és pont erről ment a vita akkor isTE hülye vagy? Mi itt a baj? Szakmázgatónak epic karmája kell, hogy legyen hiszen minden szava arany.Valahol mélyen van egy olyan érzésem hogy ebben A szakmázgatónak is van szerepe. 😀HanniCsak az a baj, hogy így a szakmázgatónak felmegy a user karmája, pedig annak pont az volt a lényege amikor először bevezették, hogy akinek magas, abban megbízhatunk, hisz szakértő meglátásai, hozzászólásai vannak :/pc_x
Az user karmának meg abszolúte nem is lehet célja a szakértő meglátásokkal bíró emberek magas karmája, hiszen a +1ezésnek kicsit sem ez a lényege. Ha ezért lett újra bevezetve, akkor nem lesz hosszúéletű, hiszen csomó off téma van,ahol alapból nem lehet szakmázgatni -kivéve persze ugye lacinak-. A karma a vicces hsz, vita esetén egyetértés és emellett a hasznos információt (szakmai vagy sem) tartalmazó hsz-ek jelölésére szolgál, így látható, hogy ez jóval több mint szimplán szakmába vágó hszértékelés.fetomy
vv4faszomlaci meg...
több mint 12 éve
TE hülye vagy? Mi itt a baj? Szakmázgatónak epic karmája kell, hogy legyen hiszen minden szava arany.Csak az a baj, hogy így a szakmázgatónak felmegy a user karmája, pedig annak pont az volt a lényege amikor először bevezették, hogy akinek magas, abban megbízhatunk, hisz szakértő meglátásai, hozzászólásai vannak :/pc_xVisszatért a user karma? Érdekes döntés 😊 bár én régen is kedveltem *attention whore mode 😂pc_xValahol mélyen van egy olyan érzésem hogy ebben A szakmázgatónak is van szerepe. 😀Hanni
Az user karmának meg abszolúte nem is lehet célja a szakértő meglátásokkal bíró emberek magas karmája, hiszen a +1ezésnek kicsit sem ez a lényege. Ha ezért lett újra bevezetve, akkor nem lesz hosszúéletű, hiszen csomó off téma van,ahol alapból nem lehet szakmázgatni -kivéve persze ugye lacinak-. A karma a vicces hsz, vita esetén egyetértés és emellett a hasznos információt (szakmai vagy sem) tartalmazó hsz-ek jelölésére szolgál, így látható, hogy ez jóval több mint szimplán szakmába vágó hszértékelés.
több mint 12 éve
Az hogy a rendszer hogy valósul meg, az már egy másik kérdés 😊mondjuk soha nem is működött így..Szobi22Valahol mélyen van egy olyan érzésem hogy ebben A szakmázgatónak is van szerepe. 😀HanniCsak az a baj, hogy így a szakmázgatónak felmegy a user karmája, pedig annak pont az volt a lényege amikor először bevezették, hogy akinek magas, abban megbízhatunk, hisz szakértő meglátásai, hozzászólásai vannak :/pc_x
több mint 12 éve
mondjuk soha nem is működött így..Csak az a baj, hogy így a szakmázgatónak felmegy a user karmája, pedig annak pont az volt a lényege amikor először bevezették, hogy akinek magas, abban megbízhatunk, hisz szakértő meglátásai, hozzászólásai vannak :/pc_xVisszatért a user karma? Érdekes döntés 😊 bár én régen is kedveltem *attention whore mode 😂pc_xValahol mélyen van egy olyan érzésem hogy ebben A szakmázgatónak is van szerepe. 😀Hanni
több mint 12 éve
Csak az a baj, hogy így a szakmázgatónak felmegy a user karmája, pedig annak pont az volt a lényege amikor először bevezették, hogy akinek magas, abban megbízhatunk, hisz szakértő meglátásai, hozzászólásai vannak :/Visszatért a user karma? Érdekes döntés 😊 bár én régen is kedveltem *attention whore mode 😂pc_xValahol mélyen van egy olyan érzésem hogy ebben A szakmázgatónak is van szerepe. 😀Hanni
több mint 12 éve
Visszatért a user karma? Érdekes döntés 😊 bár én régen is kedveltem *attention whore mode 😂pc_xValahol mélyen van egy olyan érzésem hogy ebben A szakmázgatónak is van szerepe. 😀
több mint 12 éve
Visszatért a user karma? Érdekes döntés 😊 bár én régen is kedveltem *attention whore mode 😂
több mint 12 éve
Na ne már... Az öreg tudatlanságának az állam bankókibocsátási gondolatmenetéhez, annak megítéléséhez szerintem semmi köze. Ha a magyar állam olyan bankjegyet bocsát ki mint amilyet a gazdálkodj okosan-ban használnak akkor megértem ha a játékból kivett papírt jóhiszeműen elfogadja valaki és kárt szenved. De addig nem.Egyik oldalt azért valamilyen (mértéket nem tudok) FIGYELMEZTETŐ büntetésben részesíteném a kölyköt.Alapvetően nem érdemelte meg. Nem az öreg paraszt dolga megítélni, hogy az államnak milyen címletű bankókat kell kibocsátani. tomi-tomi
Másik oldalt viszont ez nekem arra a sztorira hajaz mikor az öreg paraszt birkáit 2 db 54000 Ft-os bankóval fizették ki. Megérdemelte....kittli
több mint 12 éve
De még szerencse, hogy akkor nem hagytuk el valahol anno azt a 60.000 forintos bankjegyet, amit a tanárunknak nyomtattunk középsuliban és az ő arca volt rajta, meg a sulink hátul, még a végén börtönbe mehetnénk miatta. Sőt, haverom fizetni is "akart" vele a sulibüfében. A büfés röhögött egyet, de ezek szerint fel is jelenthette volna a csávót, ha becsületes magyar állampolgár lett volna, mert mivan ha legközelebb jobbat hamisít...Ez csak csalás, akkor lenne pénzhamisítás, ha létező magyar bankót másolnál (pl. az öccázas), de 60 ezres nincs 😊
fetomy
több mint 12 éve
Haha az enyém duplacsövű, úgyhogy faszább vagyok 😂
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 915
egyetértek fetomyval.haveer, ne már.. én szégyellem magam 😂 😂
(ilyet kimondani, atyavilág... 😀 )Amadeus91
Te mondd,hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb...
fetomy
halál rátok hitetlenek. 😀
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
egyetértek fetomyval.haveer, ne már.. én szégyellem magam 😂 😂
(ilyet kimondani, atyavilág... 😀 )Amadeus91
Te mondd,hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb...
több mint 12 éve
Ismét csak azt tudom mondani, hogy ha az álrendőr egy olyan kocsiból száll ki, ami mondjukegy piros lada, és a faszi jelvénye egy kopott műanyag játékjelvény Florida Cop felirattal, satöbbi, akkor hasonló a példa.Mert nem megtévesztően hasonlító pénzről van szó, hanem egy féloldalas papírlapról. Hasonlíthatjuk ezt rendesen másolt hamis pénzhez meg megtévesztő fegyverhez, meg egyenruhához, csakhogy egyáltalán nem erről volt szó jelen esetben.Nem a Te dolgod felmérni, hogy a hamisítvány, a hamis rendőr mennyire profi, vagy mennyire amatőr. Mindannyiunk érdeke, hogy az eléd tett pénzbe, a Téged igazoltató, vagy éppen a Te érdekedben loholó rendőrbe szinte feltétel nélkül megbízhassunk.
De még szerencse, hogy akkor nem hagytuk el valahol anno azt a 60.000 forintos bankjegyet, amit a tanárunknak nyomtattunk középsuliban és az ő arca volt rajta, meg a sulink hátul, még a végén börtönbe mehetnénk miatta. Sőt, haverom fizetni is "akart" vele a sulibüfében. A büfés röhögött egyet, de ezek szerint fel is jelenthette volna a csávót, ha becsületes magyar állampolgár lett volna, mert mivan ha legközelebb jobbat hamisít...
És akkor ha az utcán valaki előkap egy vizipisztolyt és lelocsol, feljelentem mert rám lőtt, aztán majd a bíróság döntsön, mert nem az én dolgom megítélni.fetomy
Aranyosak a példáid, csak egyet felejtesz el. Ez a fiú fizetni akart vele.
Nyomtathatsz Te otthon bármilyen pénznek látszó papírost, semmi bajod nem lesz, nem lehet belőle. De ha vagy olyan hülye, hogy ezzel lebattyogsz kenyeret venni, akkor az állam inkább a Te hülyeségedet méricskélje, mint a pénztárosét.
Ha vizipisztollyal lelocsolnak semmi baj, de ha ezzel a vizipisztollyal valaki bemegy egy bankba és bankrablást ordít, akkor ő azt a kurva wasserwaffen-t fegyverként használta. S őt fegyveres bankrablással fogják megvádolni - nagyon helyesen.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 915
Ismét csak azt tudom mondani, hogy ha az álrendőr egy olyan kocsiból száll ki, ami mondjukegy piros lada, és a faszi jelvénye egy kopott műanyag játékjelvény Florida Cop felirattal, satöbbi, akkor hasonló a példa.Mert nem megtévesztően hasonlító pénzről van szó, hanem egy féloldalas papírlapról. Hasonlíthatjuk ezt rendesen másolt hamis pénzhez meg megtévesztő fegyverhez, meg egyenruhához, csakhogy egyáltalán nem erről volt szó jelen esetben.egyetértek fetomyval.
De még szerencse, hogy akkor nem hagytuk el valahol anno azt a 60.000 forintos bankjegyet, amit a tanárunknak nyomtattunk középsuliban és az ő arca volt rajta, meg a sulink hátul, még a végén börtönbe mehetnénk miatta. Sőt, haverom fizetni is "akart" vele a sulibüfében. A büfés röhögött egyet, de ezek szerint fel is jelenthette volna a csávót, ha becsületes magyar állampolgár lett volna, mert mivan ha legközelebb jobbat hamisít...
És akkor ha az utcán valaki előkap egy vizipisztolyt és lelocsol, feljelentem mert rám lőtt, aztán majd a bíróság döntsön, mert nem az én dolgom megítélni.fetomy
(ilyet kimondani, atyavilág... 😀 )
több mint 12 éve
Ismét csak azt tudom mondani, hogy ha az álrendőr egy olyan kocsiból száll ki, ami mondjukegy piros lada, és a faszi jelvénye egy kopott műanyag játékjelvény Florida Cop felirattal, satöbbi, akkor hasonló a példa.Mert nem megtévesztően hasonlító pénzről van szó, hanem egy féloldalas papírlapról. Hasonlíthatjuk ezt rendesen másolt hamis pénzhez meg megtévesztő fegyverhez, meg egyenruhához, csakhogy egyáltalán nem erről volt szó jelen esetben.De még szerencse, hogy akkor nem hagytuk el valahol anno azt a 60.000 forintos bankjegyet, amit a tanárunknak nyomtattunk középsuliban és az ő arca volt rajta, meg a sulink hátul, még a végén börtönbe mehetnénk miatta. Sőt, haverom fizetni is "akart" vele a sulibüfében. A büfés röhögött egyet, de ezek szerint fel is jelenthette volna a csávót, ha becsületes magyar állampolgár lett volna, mert mivan ha legközelebb jobbat hamisít...
És akkor ha az utcán valaki előkap egy vizipisztolyt és lelocsol, feljelentem mert rám lőtt, aztán majd a bíróság döntsön, mert nem az én dolgom megítélni.
több mint 12 éve
Egyik oldalt azért valamilyen (mértéket nem tudok) FIGYELMEZTETŐ büntetésben részesíteném a kölyköt.Alapvetően nem érdemelte meg. Nem az öreg paraszt dolga megítélni, hogy az államnak milyen címletű bankókat kell kibocsátani. Neki (nekünk) az a dolgunk, hogy megbízzunk abban, hogy ezt képes jól felmérni.
Másik oldalt viszont ez nekem arra a sztorira hajaz mikor az öreg paraszt birkáit 2 db 54000 Ft-os bankóval fizették ki. Megérdemelte....kittli
A bankjegyhamisítás - legyen bármennyire primitív, vagy vicces - az állam egyik legfontosabb monopóliumának megsértése, ősidők óta kiemelten súlyosan büntetik. Kíváncsi vagyok arra, hogy ha valamelyikőtöket egy álrendőr bírságolna meg, tartóztatna le, akkor is ilyen megértőek lennétek-e. (Erőszakmonopólium)
A generális törvény nem térhet ki az egyedi esetek büntetési tételére, azt bízzuk a bíróságra. A pénzhamisító kerüljön minden körülmények között bíróság elé, mert a közösségi létünk egyik alapelemét próbálja szétbontani. Aztán a bíróságon majd kiderítik, hogy ez a próbálkozás mennyire volt komolyan vehető, sikeres stb.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Egyik oldalt azért valamilyen (mértéket nem tudok) FIGYELMEZTETŐ büntetésben részesíteném a kölyköt.Ne haragudj meg, de ha engem kifizetnek egyoldalú hamisított pénzzel , nem is hamisított fénymásolt pénzzel és nem veszem észre elbújok szegyenemben. Ne haragudj de aki ezt nem veszi észre arról nem 500 Ft húznak le szerintem az adott boltban...TocaPont ez van bennem is. Még csak le se basznám, ha valaki fizet nekem egy papírlappal, hanem szólnék hogy haha jóvicc, jöhet a normál pénz, mivel szerintem az, hogy otthon a tintasugarassal lenyomom egy 500-as fél lapját úgy, hogy a másik fele üres, az igen messze van a bankjegyhamisítástól, és nem nagyon mászik ki a poénzónából. Persze rá lehet ilyeszteni, hogy húúú 5 év is lehet belőle, de én ezen a boltos helyében röhögnék egyet, nem rendőröznék. Ha meg netán csak 1 nappal később látom meg, hogy így átkúrtak, akkor a magyar emberek nagy részével ellentétben nem a gyereket anyáznám hanem magamat, hogy ilyen szintű alap hibát hogy a faszba követhettem el. 😊fetomy
Másik oldalt viszont ez nekem arra a sztorira hajaz mikor az öreg paraszt birkáit 2 db 54000 Ft-os bankóval fizették ki. Megérdemelte....
több mint 12 éve
Nem azt mondtam, hogy őt szidnám, hanem ha engem átkúrnak ilyennel, tehát amihez minimum szellemi fogyatékosnak kell lenni,hogy benézzem, akkor nem azt szidom aki átkúrt, hanemmagamat, hogy ennyire nem néztem meg, mit adnak a kezembe. Ha egy profin hamisított lóvéval kúrnak át, amit normál körülmények között egyáltalán nem lehet kiszúrni, akkor ja köcsög volt aki tette. De ez tényleg olyan szintű dolog, hogy csak akkor nem az a hibás, akit átkúrtak ha az nem is tudom, értelmi fogyatékos, és nem képes ilyesmire.fetomytehát, ha visszaadod, akkor honnan van bizonyítékod, ezt pofázom a csajoknak is - a hamis receptet el kell venni, a beazonosíthatóságot meg kell oldani, azt utána jöhet a yard. De dettó ugyanez a hamis pénz.
- be akart váltani egy hamis öccázast!
- és hun a hamis öccázasa
- visszaadtam
-?!?!?!
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 915
tiltsuk be a vízipisztolyt is ilyen alapon meg a többi kattogós műanyag fegyvert is, mert hát milyen elvek vannak mögötte...Büntetni mire? Pénzre nem neki büntetés hanem a családjának, börtönre ezért? felfügesztett ugyanmár. Srácnak már az is pontosan megfelelő büntetés hogy rendőrök elvitték , nevelő hatása megvan nem hiszem, hogy bármi durvább büntetésnek értelme lenne.A pisztolyos példa úgy helyes, hogy valaki egy átlátszó sárga színű vizipisztolyt fog rád, és te azt hiszed el, hogy igazi. Mert itt nem arról van szó, hogy egy az eredetire nagyon hasonlító dologgal verték át, hanem egy féloldalas papírlappal könyörgöm. ez nem pici különbség az eredeti és a másolat között, hanem már nevetségesen nagy.Elvekről beszéltem/beszélek, nem a konkrét esetről. Az esetre vonatkozóan ezért írtam, hogy nem fog ülni a srác és nem is kívánom neki, de valamilyen büntit kapjon.gdavid
Nem azt mondtam, hogy őt szidnám, hanem ha engem átkúrnak ilyennel, tehát amihez minimum szellemi fogyatékosnak kell lenni,hogy benézzem, akkor nem azt szidom aki átkúrt, hanemmagamat, hogy ennyire nem néztem meg, mit adnak a kezembe. Ha egy profin hamisított lóvéval kúrnak át, amit normál körülmények között egyáltalán nem lehet kiszúrni, akkor ja köcsög volt aki tette. De ez tényleg olyan szintű dolog, hogy csak akkor nem az a hibás, akit átkúrtak ha az nem is tudom, értelmi fogyatékos, és nem képes ilyesmire.fetomy
Könyörgöm egy FÉNYMÁSOLT lap 😀Toca
több mint 12 éve
Büntetni mire? Pénzre nem neki büntetés hanem a családjának, börtönre ezért? felfügesztett ugyanmár. Srácnak már az is pontosan megfelelő büntetés hogy rendőrök elvitték , nevelő hatása megvan nem hiszem, hogy bármi durvább büntetésnek értelme lenne.A pisztolyos példa úgy helyes, hogy valaki egy átlátszó sárga színű vizipisztolyt fog rád, és te azt hiszed el, hogy igazi. Mert itt nem arról van szó, hogy egy az eredetire nagyon hasonlító dologgal verték át, hanem egy féloldalas papírlappal könyörgöm. ez nem pici különbség az eredeti és a másolat között, hanem már nevetségesen nagy.Elvekről beszéltem/beszélek, nem a konkrét esetről. Az esetre vonatkozóan ezért írtam, hogy nem fog ülni a srác és nem is kívánom neki, de valamilyen büntit kapjon.gdavid
Nem azt mondtam, hogy őt szidnám, hanem ha engem átkúrnak ilyennel, tehát amihez minimum szellemi fogyatékosnak kell lenni,hogy benézzem, akkor nem azt szidom aki átkúrt, hanemmagamat, hogy ennyire nem néztem meg, mit adnak a kezembe. Ha egy profin hamisított lóvéval kúrnak át, amit normál körülmények között egyáltalán nem lehet kiszúrni, akkor ja köcsög volt aki tette. De ez tényleg olyan szintű dolog, hogy csak akkor nem az a hibás, akit átkúrtak ha az nem is tudom, értelmi fogyatékos, és nem képes ilyesmire.fetomy
Könyörgöm egy FÉNYMÁSOLT lap 😀
több mint 12 éve
Duff
3 133
hát én ezen felsírtam 😂 http://index.hu/tech/2012/01/11/nem_lesz_nemetorszagban_mcholocaust_burger/
több mint 12 éve
A pisztolyos példa úgy helyes, hogy valaki egy átlátszó sárga színű vizipisztolyt fog rád, és te azt hiszed el, hogy igazi. Mert itt nem arról van szó, hogy egy az eredetire nagyon hasonlító dologgal verték át, hanem egy féloldalas papírlappal könyörgöm. ez nem pici különbség az eredeti és a másolat között, hanem már nevetségesen nagy.Elvekről beszéltem/beszélek, nem a konkrét esetről. Az esetre vonatkozóan ezért írtam, hogy nem fog ülni a srác és nem is kívánom neki, de valamilyen büntit kapjon.
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 12 éve
A pisztolyos példa úgy helyes, hogy valaki egy átlátszó sárga színű vizipisztolyt fog rád, és te azt hiszed el, hogy igazi. Mert itt nem arról van szó, hogy egy az eredetire nagyon hasonlító dologgal verték át, hanem egy féloldalas papírlappal könyörgöm. ez nem pici különbség az eredeti és a másolat között, hanem már nevetségesen nagy.Nem azt mondtam, hogy őt szidnám, hanem ha engem átkúrnak ilyennel, tehát amihez minimum szellemi fogyatékosnak kell lenni,hogy benézzem, akkor nem azt szidom aki átkúrt, hanemmagamat, hogy ennyire nem néztem meg, mit adnak a kezembe. Ha egy profin hamisított lóvéval kúrnak át, amit normál körülmények között egyáltalán nem lehet kiszúrni, akkor ja köcsög volt aki tette. De ez tényleg olyan szintű dolog, hogy csak akkor nem az a hibás, akit átkúrtak ha az nem is tudom, értelmi fogyatékos, és nem képes ilyesmire.
több mint 12 éve
Egy ismerősöm ismerőse (😀) most börtönben csücsül, miért? Corvinusra járt, pár haverjával elmentek meccset nézni valami pubba, iszogattak énekelgették az indulókat amiben szerepelt a cigány szó, ez nem tetszett ott vaalami dakota csoportnak, kimentek lerendezték tök fair módon egymást aztán hazamentek. Másnap kopogtak a rendőrök a srácoknál, felvette a kamera a verekedést, kihallgattak pár embert és arra jutottak hogy ők voltak a felbujtók és ami súlyosbítja a dolgot az a cigányozás. letöltendőt kaptak. Teljesen normális, nem balhés, Corvinusra járó fiatalok életét tették kb tönkre egy iylen "apróság" miatt.JayBinnentől mindegy is. azért remélem viszik még valamire, nem szívnak sokat ez miatt.