Politika
66 feliratkozó
1 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 1 éve
24.hu/fn/gazdasag/2024/07/02/helyi-iparuzesi-ado-reform-helyi-adok-kormany/Ezek sem jártak még Svájcban, az ottani önkormányzati adórendszerhez képest faékegyszerű a magyar.
előbb-utóbb az emberek pénzét is elveszik...
NB2

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 1 éve
telex.hu/belfold/2024/07/02/gazolas-zebra-veresegyhaz-mentohelikopterEgyszerűen az emberek zöme alkalmatlan autót vezetni, főleg városban, ahol rengeteg infót kéne feldolgozni minden másodpercben. Itt is a kanyarodás közben már elfelejtett körbenézni gondolom - vagy soha nem is szokott, mert eddig sem volt belőle probléma -, csak az érdekli, hogy a másik autónak adja meg az elsőbbséget és azzal ne ütközzön, eddig terjed az agya befogadóképessége.
Baszki, az összes ilyen faszszopótól, aki zebrán üt el valakit élete végéig elvenném a jogosítványt, és 10 évre bebasznám börtönbe rohadni. A qrva anyjáért nem lehet megtanulni, hogy a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége....
gabokocka
több mint 1 éve
telex.hu/belfold/2024/07/02/gazolas-zebra-veresegyhaz-mentohelikopterBaszki, az összes ilyen faszszopótól, aki zebrán üt el valakit élete végéig elvenném a jogosítványt, és 10 évre bebasznám börtönbe rohadni. A qrva anyjáért nem lehet megtanulni, hogy a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége....
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
Médiapárt. Komolyan, ez egy főoldalas cikk, hogy egy mérhetetlen támogatású kispárt elnökségében milyen kavarások mennek?telex.hu/belfold/2024/07/02/momentum-soproni-tamas-orosz-anna-hajnal-miklos-tavozik-tisztujitas“Több ismert politikus is Fekete-Győrt támogatja a lap információi szerint, Cseh Katalint, Gelencsér Ferencet és Kerpel-Fronius Gábort is említik, Soproni Tamás pedig úgy fogalmazott, ő mindenkinek szurkol.”Soproni lesz a Momentum Őrsi Gergelye, nem kell sok idő.
😃
Amadeus the Young
Dzsokijuing
Negritis, a vajda
Engedjük már el

több mint 1 éve
24.hu/fn/gazdasag/2024/07/02/helyi-iparuzesi-ado-reform-helyi-adok-kormany/előbb utóbb? te hol élsz? 😀
előbb-utóbb az emberek pénzét is elveszik...
NB2
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 1 éve
OV megy ma Kijevbe a talalkára Zelenszijjel....Csak egy icipici Iszkandert vagy bármit nem lehetne rájuk szabadítani?
Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 1 éve
24.hu/fn/gazdasag/2024/07/02/helyi-iparuzesi-ado-reform-helyi-adok-kormany/"Az MKOE szerint legalább öt évet kellene szánni az előkészítésre, átalakításra, és szakmai egyeztetés szükséges arról, hogy a kormány milyen változtatásokat tervez, például hol szélesítené az adóalapot, hol mérsékelné, milyen adókat szüntetne meg vagy vezetne be újonnan."
Zsolti baszki, egy nagyobb másnapos szarás közben írták az kata tv.-t, mert a főni reggel a kormányülésen úgy baszta vissza a 3 (!) hónapig tartó munka eredményét, mint a szar. Valószínűleg mert nem értette, és úgy gondolta, hogy akkor ez a népnek is túl bonyolult lesz. Úgy rángatták a kodifikáló embereket, akik előző este csapatépítőn voltak, hogy akkor 11-re jelenés van, mert újra kell írni. Nem hitték el, hogy mi van. Ezért voltak benne helyesírási hibák. Konkrétan tényleg fos készen volt a csapat.
Majd 5 évet ülnek egy olyan ügyön, amit 25 éve be kellett volna szántani (nagyon rossz a helyi adó rendszer, főleg az iparűzési, de az építményadó ezen formája sem jó, a kommunális adó meg gyakorlatilag értelmetlen). Nem Zsolti, itt sajnos az lesz, hogy 09.17-én kijön a költségvetési törvény tervezete, ahol 2025.01.01-gyel eltörlik a helyi adó tv-t, és majd VALAMI lép a helyére (ha tippelnem kell, akkor a vagyonadókat 2-3-szorosára emelik, a HIPA helyett valami telephelyalapítási különadót vezetnek be, mindegy is.)

több mint 1 éve
telex.hu/belfold/2024/07/02/momentum-soproni-tamas-orosz-anna-hajnal-miklos-tavozik-tisztujitas“Több ismert politikus is Fekete-Győrt támogatja a lap információi szerint, Cseh Katalint, Gelencsér Ferencet és Kerpel-Fronius Gábort is említik, Soproni Tamás pedig úgy fogalmazott, ő mindenkinek szurkol.”Soproni lesz a Momentum Őrsi Gergelye, nem kell sok idő.
😃
Amadeus the Young
Dzsokijuing
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
“Több ismert politikus is Fekete-Győrt támogatja a lap információi szerint, Cseh Katalint, Gelencsér Ferencet és Kerpel-Fronius Gábort is említik, Soproni Tamás pedig úgy fogalmazott, ő mindenkinek szurkol.”Soproni lesz a Momentum Őrsi Gergelye, nem kell sok idő.
😃
Amadeus the Young
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
“Több ismert politikus is Fekete-Győrt támogatja a lap információi szerint, Cseh Katalint, Gelencsér Ferencet és Kerpel-Fronius Gábort is említik, Soproni Tamás pedig úgy fogalmazott, ő mindenkinek szurkol.”😃
több mint 1 éve
24.hu/fn/gazdasag/2024/07/02/helyi-iparuzesi-ado-reform-helyi-adok-kormany/előbb-utóbb az emberek pénzét is elveszik...
több mint 1 éve
Kizártnak tartom.Nem tudom, nem látok bele a rendőrök nyomozásába, de egészen biztosan sok olyan dolgot kell tisztázni, amin múlik a minősítés, biztos van benne szakértő, kit milyen büntetőjogi felelősség terhel. Ezen felül gondolom a védők is tesznek egy rakat indítványt, szóval nem úgy megy, hogy megtörténik az eset azt másnap vád. Nem irigylem azokat, akik nyomozzák, biztos ugrálnak a fejükön, hogy legyen kész minden tegnapra.Az ügyvédek az ügyben tudtammal 300-nál több beadványt nyújtottak be, amivel el lehet szarakodni egy darabig.
gabokocka
A közlekedési ügyekben a kedvencem a LEHETSÉGES szimulációk, h mi történhetett VOLNA. Pl a sértett világosabb ruhát viselt, erősebb lett volna a közvilágítás, nem sütött volna a nap, nem zavarta volna a villamos etc
Nem az a lényeg, h mi történt.
Willie Parker
több mint 1 éve
jaja, didn't expect anything less. de egy ideális világban ha valaki hibázna, azt felvállalná.Az eset jellegéből és az elkövető életvezetéséből, hozzáállásából ítélve ez nem várható.vagy csak gerincet kéne növeszteni, és azt mondani: elbasztam, beismerem, egyébként meg életvitelszerűen leszarom a kreszt meg en bloc az összes szabályt, ami korlátozna.Nem tudom, nem látok bele a rendőrök nyomozásába, de egészen biztosan sok olyan dolgot kell tisztázni, amin múlik a minősítés, biztos van benne szakértő, kit milyen büntetőjogi felelősség terhel. Ezen felül gondolom a védők is tesznek egy rakat indítványt, szóval nem úgy megy, hogy megtörténik az eset azt másnap vád. Nem irigylem azokat, akik nyomozzák, biztos ugrálnak a fejükön, hogy legyen kész minden tegnapra.Az ügyvédek az ügyben tudtammal 300-nál több beadványt nyújtottak be, amivel el lehet szarakodni egy darabig.
gabokocka
A közlekedési ügyekben a kedvencem a LEHETSÉGES szimulációk, h mi történhetett VOLNA. Pl a sértett világosabb ruhát viselt, erősebb lett volna a közvilágítás, nem sütött volna a nap, nem zavarta volna a villamos etc
Willie Parker
slowmotion
Willie Parker
Szerkesztette: slowmotion
több mint 1 éve
Az eset jellegéből és az elkövető életvezetéséből, hozzáállásából ítélve ez nem várható.vagy csak gerincet kéne növeszteni, és azt mondani: elbasztam, beismerem, egyébként meg életvitelszerűen leszarom a kreszt meg en bloc az összes szabályt, ami korlátozna.Nem tudom, nem látok bele a rendőrök nyomozásába, de egészen biztosan sok olyan dolgot kell tisztázni, amin múlik a minősítés, biztos van benne szakértő, kit milyen büntetőjogi felelősség terhel. Ezen felül gondolom a védők is tesznek egy rakat indítványt, szóval nem úgy megy, hogy megtörténik az eset azt másnap vád. Nem irigylem azokat, akik nyomozzák, biztos ugrálnak a fejükön, hogy legyen kész minden tegnapra.Az ügyvédek az ügyben tudtammal 300-nál több beadványt nyújtottak be, amivel el lehet szarakodni egy darabig.
gabokocka
Willie Parker
slowmotion
több mint 1 éve
vagy csak gerincet kéne növeszteni, és azt mondani: elbasztam, beismerem, egyébként meg életvitelszerűen leszarom a kreszt meg en bloc az összes szabályt, ami korlátozna.Nem tudom, nem látok bele a rendőrök nyomozásába, de egészen biztosan sok olyan dolgot kell tisztázni, amin múlik a minősítés, biztos van benne szakértő, kit milyen büntetőjogi felelősség terhel. Ezen felül gondolom a védők is tesznek egy rakat indítványt, szóval nem úgy megy, hogy megtörténik az eset azt másnap vád. Nem irigylem azokat, akik nyomozzák, biztos ugrálnak a fejükön, hogy legyen kész minden tegnapra.Az ügyvédek az ügyben tudtammal 300-nál több beadványt nyújtottak be, amivel el lehet szarakodni egy darabig.
gabokocka
Willie Parker
több mint 1 éve
Nem tudom, nem látok bele a rendőrök nyomozásába, de egészen biztosan sok olyan dolgot kell tisztázni, amin múlik a minősítés, biztos van benne szakértő, kit milyen büntetőjogi felelősség terhel. Ezen felül gondolom a védők is tesznek egy rakat indítványt, szóval nem úgy megy, hogy megtörténik az eset azt másnap vád. Nem irigylem azokat, akik nyomozzák, biztos ugrálnak a fejükön, hogy legyen kész minden tegnapra.Az ügyvédek az ügyben tudtammal 300-nál több beadványt nyújtottak be, amivel el lehet szarakodni egy darabig.
gabokocka
több mint 1 éve
Bemondták, hogy holnaptól mi vagyunk Európa főnökei, félévünk van átírni a szabályokat.Úgy átírják, hogy Európában is miénk lesz a kétharmad örökre 😊
Dzsokijuing
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 1 éve
Természetesen bárki lehet Fradi szurkoló (mondjuk a IX kerületieken kívül én nemigen értem, hogy hogyan és miért, de ok), azonban az ingyen, a nyilvánvalóan politikai kapcsolatokkal rendelkező klubvezetéstől kapott mezzel fotózkodni nekem fura. Főleg, hogy elvben tizenéve azon van, hogy leváltsa ezt a csúnya, rossz autokrata rendszert.
több mint 1 éve
Közben rákerestem és beugrott az arca, a Boráros téren támasztotta a DK-s pultot.jobb mintha messengeren kuldott volna fotokat neked.
Dzsokijuing
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Közben rákerestem és beugrott az arca, a Boráros téren támasztotta a DK-s pultot.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
Elnök úr hatalmas troll, küld egy új mezt Gréczynek, az meg boldogan pózol vele 😊
csipkelli
“kapta bizony. Mert az apukája 1971-ben vitte először Fradi-meccsre. És a klubszeretet számomra nem politikafüggő. A nyolcvanas évek közepén elnökségi tag voltam a Baráti Körben - Albert Flóriánnal. A klub a kilencvenes években Fradi Diplomával ismert el - aláírók: Dr. Szívós István és Nagy Béla. És igen, akkor is jártam Fradi-meccsre, amikor Torgyán József volt az elnök. Szurkolói ankétokat vezettem, máig jó kapcsolatot ápolok néhány régi legendával. Pár hete a klub 125. születésnapján jót beszélgettem Nyilasi Tborral. Nem politikáról, régi gólokról. És a Fradi szeretete akkor sem múlik, ha ellenfele vagyok a mai kormánynak. Fradi a Fidesz előtt is volt, és a Fidesz után is lesz. Nem fogom magam kevésbé Fradi-drukkernek tekinteni azért, mert most más idők járnak, mint amit én szeretnék. Ahogy nem vagyok hajlandó szurkolni a magyar válogatott ellen sem, és az olimpián is szorítok a magyarok sikeréért. “Elnök úr hatalmas troll, küld egy új mezt Gréczynek, az meg boldogan pózol vele 😊Ki az a Gréczy?
csipkelli
Dzsokijuing
több mint 1 éve
amatőr tartalomgyártó.Elnök úr hatalmas troll, küld egy új mezt Gréczynek, az meg boldogan pózol vele 😊Ki az a Gréczy?
csipkelli
Dzsokijuing
built for this shit
több mint 1 éve
Elnök úr hatalmas troll, küld egy új mezt Gréczynek, az meg boldogan pózol vele 😊Ki az a Gréczy?
csipkelli
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
csipkelli
4 010
Elnök úr hatalmas troll, küld egy új mezt Gréczynek, az meg boldogan pózol vele 😊
több mint 1 éve
De amúgy, ha addig letartóztatásban lenne, mivel lenne jobb?Akkor meg azon menne a hőbörgés, hogy mire megkapja a jogerős ítéletet, kb már letöltötte az egészet és szabadon távozhat.
Nem ezzel van a gond.
A gond ott van, hogy amíg ezt az ügyet kiemlten kezelik, 100 másik elsikkad, mert nincs rá kapacitás és megy a kukába.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.