Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 122 — I like the Texans, I like who we are
Egy offtopic kérdés: aki nem bérli a lakását (azaz bármikor odébbálhat), hanem a sajátjában él és hosszabb távon is ott akar élni annak miért éri / érte meg havonta diktálni?
peterk2005 udvari bolond
Mi diktaltuk mindig is. Hogy mindig annyit fizessünk amennyit fogyasztunk.
Egyébként megnéztem. Aramnál bőven a limit alatt voltunk egész évben. Gáznál télen necces, viszont az evest nézve átlagban kettő köbméterrel léptük át a határt havonta. Azóta került fel szigetelés tavasszal tehát valszeg limit alatt leszünk éves szinten. Ezért azt fogom csinálni, hogy minden hónapban annyi gázt diktalok be, hogy pont a limit alatt legyek, így egész évben kedvezményes árat fizetek és amikor jönnek leolvasni évente egyszer valszeg az fog kijönni hogy nem kell pluszban fizetni vagy csak minimálisat.
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 734 — #NoStress
Mostmár csak azt mondja meg nekem valaki, hogy honnan a f*szból fog kijönni az idei 600 milliárd HUF meg jövőre ~1000 milliárd HUF differencia az államkasszába amit előzetesen vártak ettől az átalakítástól? 😀
Földnélküli bobi0092
Az EU-ból.

több mint 2 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 381 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Mostmár csak azt mondja meg nekem valaki, hogy honnan a f*szból fog kijönni az idei 600 milliárd HUF meg jövőre ~1000 milliárd HUF differencia az államkasszába amit előzetesen vártak ettől az átalakítástól? 😀
Földnélküli bobi0092
Piaci áron eladják külföldre a gázt és a villanyt is, így minden számolgatás felesleges, mert nem jut senkinek 😊
több mint 2 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 372

Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 135 — Lucas Scott
nekünk 930 körüli a gáz az mvm szerint. úgy, hogy:
gázcirkókazán, padlófűtéssel, emeleten radiátorok 95m2 ház. de télen nem voltunk itthon, termosztát 18 fokon, redőnyök lehúzva. ha itthon leszünk télen akkor nem fogunk beleférni. de alapból mindegy, mert Máltán meg a villanyszámlát dobja meg az elektromos padlófűtés + elektromos radiátor, ott mi rengeteget fizettünk most télen.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 740 — Axel Foley
Megnéztem, mi 2020 11 21 - 2021 11 22-ig 1072 m3 gázt fogyasztottunk.
Gondolom az jócskán belül volna.

több mint 2 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 14 174
Asszem még nem volt itt.
Napi Coelho 2022 edition.

Vitézlő Titoknok tomz
A villannyal ő is spórol, ahogy látom...

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 2 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 42 506 — Így remélem megfelelek nektek.....
Gáznál egyértelmű hogy a diktálás jött be nekünk pontosan tudom mikor mennyit hogyan, az áramnál kb mindegy de ott bonyolult lenne átállni diktálásra. Meg ugye nálunk messze nem átlag fogyasztás van.... úgyhogy lesz ami lesz a fa már megèrkezett tèlre 😛
több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 24 875 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Még szerencse, hogy nem csináltak véletlenül önálló oktatási minisztériumot.

vpi
Azért ez így torz, mert bár biztos vagyok, hogy abban sem vagyunk éllovasok, sőt, de szerencsésebb lenne idegen nyelvekkel (nem csak az angol) ezt megvizsgálni.
Amúgy a spanyol- portugál 22-27%, de a belga 52% is figyelemre méltó.

Szóval ha csak az oroszt és a németet hozzávesszük, előrébb kerülnénk szerintem (franciát, spanyolt nem is említve)
csi77

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 655 — beers & Packers
Csináltam egy ilyet a szűkebb családomnak, ez átlátható, és érzékelteti a szopást a gáznál. A villanynál nem vészes, még kétszeres se tud lenni:

Őszentsége Sobri Jóska
Arra van valamilyen magyarázatod, hogy átlag alatti gázfogyasztásnál (138 m3/hó, átalány) miért fizetünk az átlagnál többet (kb. 15 500 Ft/hó)?
nagylaza, főpohárnok
Nincs.
Én nem nagyon vagyok képben így forintra lebontva, pár héttel ezelőttig azt se tudtam nekem mennyi ténylegesen a villanyszámla, mindig, minden lakásomnál ugyanannyit beutaltam pár havonta, aztán évente egyszer az ELMŰ, most az MVM visszautalt valamennyit.
De nekem a 138, a 144 az egyaránt 15ezer, akkoris ha felette 500 forint, akkoris, ha alatta.
Nem tudom miben más egy számla Pesten a Lövölde térnél vagy Budán a Frankel Leóban mondjuk. Lehet van valami olyan összetevője amitől a köbméterár más, ha csak simán leosztod a végösszeget az elfogasztott m3-el, de ettől még arányaiban és nagyságrendileg jó és használható a táblázatom.
Őszentsége Sobri Jóska
A mások által korábban publikált táblázattal is ugyanez volt a gondom, nem állítom, hogy benned van a hiba. Leszarom azt a + vagy - ezer forintot, egyszerűen csak nem értem, miből fakad az eltérés. A villanyszámla elszámolásunkon pedig végképp nem tudok kiigazodni.
nagylaza, főpohárnok
Fillérre pontosan nem is kell.
A nagyságrend a lényeg.
A végösszeget a számlan elosztod a kwh-val es megkapod a forintot. Vagy fordítva. Nem lesz fillérpontos, de arra jó, hogy anyám, nagynéném, stb. tudja eddig mennyit fizetett, ezután mennyit fog.
A gáznál dettó, de gázszámlát nem láttam évek óta, mindenhonnan, ami az enyém kipurgáltam a gázt, utálom eleve, nem tartom biztonságosnak, egy társasházban bárhol van bármi gebasz elzárják mindenhol, körülményes az egész, és a villany nem drága, klíma van mindenhol, a fűtőpanelek meg kurva jó hatásfokkal csinálnak kmeleget és olcsóak is.
Sose laknék gázos lakásban és olyan társasházban se szívesen, ahol bárki is használ gázt.
Őszentsége Sobri Jóska
Oké. Itt egyébként 14.688 Ft a határ a gáznál, 7659 Ft pedig a villanynál:
 www.penzcentrum.hu/otthon/20220721/itt-a-teteles-tablazat-tulfogyasztoknak-ennyit-kell-fizetni-augusztustol-a-gazert-aramert-1127184
több mint 2 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 855 — Bears & Illinois fan

vpi
Azért ez így torz, mert bár biztos vagyok, hogy abban sem vagyunk éllovasok, sőt, de szerencsésebb lenne idegen nyelvekkel (nem csak az angol) ezt megvizsgálni.
Amúgy a spanyol- portugál 22-27%, de a belga 52% is figyelemre méltó.

Szóval ha csak az oroszt és a németet hozzávesszük, előrébb kerülnénk szerintem (franciát, spanyolt nem is említve)

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
Vitézlő Titoknok tomz Seattle Seahawks TCU Horned Frogs 1 426
Asszem még nem volt itt.
Napi Coelho 2022 edition.

több mint 2 éve
Csináltam egy ilyet a szűkebb családomnak, ez átlátható, és érzékelteti a szopást a gáznál. A villanynál nem vészes, még kétszeres se tud lenni:

Őszentsége Sobri Jóska
Arra van valamilyen magyarázatod, hogy átlag alatti gázfogyasztásnál (138 m3/hó, átalány) miért fizetünk az átlagnál többet (kb. 15 500 Ft/hó)?
nagylaza, főpohárnok
Nincs.
Én nem nagyon vagyok képben így forintra lebontva, pár héttel ezelőttig azt se tudtam nekem mennyi ténylegesen a villanyszámla, mindig, minden lakásomnál ugyanannyit beutaltam pár havonta, aztán évente egyszer az ELMŰ, most az MVM visszautalt valamennyit.
De nekem a 138, a 144 az egyaránt 15ezer, akkoris ha felette 500 forint, akkoris, ha alatta.
Nem tudom miben más egy számla Pesten a Lövölde térnél vagy Budán a Frankel Leóban mondjuk. Lehet van valami olyan összetevője amitől a köbméterár más, ha csak simán leosztod a végösszeget az elfogasztott m3-el, de ettől még arányaiban és nagyságrendileg jó és használható a táblázatom.
Őszentsége Sobri Jóska
A mások által korábban publikált táblázattal is ugyanez volt a gondom, nem állítom, hogy benned van a hiba. Leszarom azt a + vagy - ezer forintot, egyszerűen csak nem értem, miből fakad az eltérés. A villanyszámla elszámolásunkon pedig végképp nem tudok kiigazodni.
nagylaza, főpohárnok
Fillérre pontosan nem is kell.
A nagyságrend a lényeg.
A végösszeget a számlan elosztod a kwh-val es megkapod a forintot. Vagy fordítva. Nem lesz fillérpontos, de arra jó, hogy anyám, nagynéném, stb. tudja eddig mennyit fizetett, ezután mennyit fog.
A gáznál dettó, de gázszámlát nem láttam évek óta, mindenhonnan, ami az enyém kipurgáltam a gázt, utálom eleve, nem tartom biztonságosnak, egy társasházban bárhol van bármi gebasz elzárják mindenhol, körülményes az egész, és a villany nem drága, klíma van mindenhol, a fűtőpanelek meg kurva jó hatásfokkal csinálnak kmeleget és olcsóak is.
Sose laknék gázos lakásban és olyan társasházban se szívesen, ahol bárki is használ gázt.

több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 655 — beers & Packers

Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Nincs.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 24 875 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
A villanyról sokak írtak már, de gázról kevesebben. Van itt akinek jóval a 144 fölött van/lesz a havi átlaga?
peterk2005 udvari bolond
Ahogy én értelmezem a közlönyt nem havi átlag lesz, hanem 1729 m3 éves limitig fizeted az eddigi árat. Legalábbis az 5§ (1) szerint ez van
kapitnono
Tehát akkor kvázi mindenkinek lesz egy folyószámlája a gázszolgáltatónál 1729 m3 indulóval, amiből használod el a havi fogyasztásodat, és amikor elfogyott, onnét jön a drágaság?
Vitézlő Titoknok tomz
Mindenkinek folyószámlája, mint a manyupnál? 😀
warr_b
Ehhe, olyasmi, aztán majd nemzetgazdaságilag ezt is einstandolják.

Amúgy van egy másik matek is, ami még valószínűbbnek tűnik:

www.portfolio.hu/gazdasag/20220721/rezsicsokkentes-mi-lesz-a-teli-csucsfogyasztassal-ramegy-a-gatyank-557429

Jelleggörbe bazmeg, aztán ha jön egy fasza hideg március, akkor jöhet a Provident... :/
Vitézlő Titoknok tomz
Mit akarsz, házhoz is hozzák a zsét, nem? 😀

Jelleggörbe, pfff. Folyamatábrát a népnek! Meg grafikont, meg diagramokat!
Abból majd megérti az istanadta. Jah, nem...

több mint 2 éve
A villanyról sokak írtak már, de gázról kevesebben. Van itt akinek jóval a 144 fölött van/lesz a havi átlaga?
peterk2005 udvari bolond
Ahogy én értelmezem a közlönyt nem havi átlag lesz, hanem 1729 m3 éves limitig fizeted az eddigi árat. Legalábbis az 5§ (1) szerint ez van
kapitnono
Tehát akkor kvázi mindenkinek lesz egy folyószámlája a gázszolgáltatónál 1729 m3 indulóval, amiből használod el a havi fogyasztásodat, és amikor elfogyott, onnét jön a drágaság?
Vitézlő Titoknok tomz
warr_b
Ehhe, olyasmi, aztán majd nemzetgazdaságilag ezt is einstandolják.

Amúgy van egy másik matek is, ami még valószínűbbnek tűnik:

www.portfolio.hu/gazdasag/20220721/rezsicsokkentes-mi-lesz-a-teli-csucsfogyasztassal-ramegy-a-gatyank-557429

Jelleggörbe bazmeg, aztán ha jön egy fasza hideg március, akkor jöhet a Provident... :/
több mint 2 éve
YoungZeeZee 8 648
Na akkor én fogom személyesen vinni a gyújtóst a tüntetésre, ha meglépik, hogy nem az éves, hanem az aktuál havi fogyasztás számít a gáznál.
Kevesebbet fogyasztok - de a havi mérőállás diktálással nagyobbat szívok a téli hónapokban - mint az, aki perpillanat havi átalányfizetésen van, de az én átlagomnál többet fogyaszt.
Az annyira nem tud mosolyt csalni az arcomra, hogy nyáron 2-3000 HUF-ot fizetek, de télen meg a vesémet is eladhatom, ha 300m3 fölé megy a fogyasztás.

És persze nem tudok átalányfizetésre állni, mert az éves leolvasási időszak óta már eltelt 30 nap.

Amúgy talán optimizmusra ad okot, hogy az MVM-Fogaz főlapján a belépés után rögtön újdonságként az aktuális éves átlagfogyi jön szembe, és az onnét elérhető kalkulátor is éves értékekkel számol.

Aztán hogy lesz ez kimatekolva azoknak, akik havonta diktálnak, a jóisten tudja...

Lehet hogy kötelezően be lesz mindenki állítva átalányra, az előző éves fogyasztás alapján. Tippre ez néz ki a legvalószínűbbnek, és a jelek is erre utalnak.
Vitézlő Titoknok tomz
En ertelmes embernek tartom magam es mindig megprobalok mindwnre rajonni egyedul de h ezt nem tudjak tudtak akarjak megfogalmazni rendesen....vicc.
több mint 2 éve
csipkelli 4 010
 hvg.hu/gazdasag/20220721_Moszkvaban_targyal_Szijjarto_Peter

Beszaratták a népet a gázzal, Peti hoz megint olcsón. Ingyen lesz augusztustól.
több mint 2 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 343 — Steelers fan
Hernád-part, Borsod.
Kettővel lentebbi szomszéd már vágja az akácfákat a parton. Szerinte csak ritkít, nagyon gazos az a rész.
Itt nálunk novembertől 2 méter magasságban lesz a szmog (petpalack, autógumi, ruha, szurkos parketta stb.) már alig várom.
Tactful Cactus
A laminált bútorlapot ne hagyd ki.
A pesti lomtalanításkor kidobott bútorok jó része vidéken válik füsté.
több mint 2 éve

Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Nincs.

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond
kapitnono
Vitézlő Titoknok tomz

több mint 2 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 9 280 — WHO DAT!!!!
peterk2005 udvari bolond
kapitnono
Vitézlő Titoknok tomz
Én így értelmezem, aztán gondolom a szolgáltató tájékoztat a következö 10 napban, hogy pontosan mi lesz

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond
kapitnono
több mint 2 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 506 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan

vpi
EZ VESZÉLYES!
Nézzük csak meg akkor részleteiben is !

Az Európai Uniónak 24 hivatalos nyelve van, melyek a következők:

angol, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, horvát, ír, lengyel, lett, litván, magyar, máltai, német, olasz, portugál, román, spanyol, svéd, szlovák és szlovén.

Nézzük csak meg újra a táblázatot:
Percentage of Population able To hold a conversation in English HUNGARIAN:

Highest => Hungary 95%
Lowest => France, Sweden, Germany, Belgium, Italy... : <1% each!
Földnélküli bobi0092
Sztem erosen tulzas az a 95% 😀

Vagy te is ugy gondoltad, mint az eredeti poszt szerzoje? Mert ott a 20% sztem a yes/no visszabofogeset jelenti, nem azt, hogy tud folyekonyan beszelni 😀

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 2 éve
Na akkor én fogom személyesen vinni a gyújtóst a tüntetésre, ha meglépik, hogy nem az éves, hanem az aktuál havi fogyasztás számít a gáznál.
Kevesebbet fogyasztok - de a havi mérőállás diktálással nagyobbat szívok a téli hónapokban - mint az, aki perpillanat havi átalányfizetésen van, de az én átlagomnál többet fogyaszt.
Az annyira nem tud mosolyt csalni az arcomra, hogy nyáron 2-3000 HUF-ot fizetek, de télen meg a vesémet is eladhatom, ha 300m3 fölé megy a fogyasztás.

És persze nem tudok átalányfizetésre állni, mert az éves leolvasási időszak óta már eltelt 30 nap.

Amúgy talán optimizmusra ad okot, hogy az MVM-Fogaz főlapján a belépés után rögtön újdonságként az aktuális éves átlagfogyi jön szembe, és az onnét elérhető kalkulátor is éves értékekkel számol.

Aztán hogy lesz ez kimatekolva azoknak, akik havonta diktálnak, a jóisten tudja...

Lehet hogy kötelezően be lesz mindenki állítva átalányra, az előző éves fogyasztás alapján. Tippre ez néz ki a legvalószínűbbnek, és a jelek is erre utalnak.
Vitézlő Titoknok tomz
Akkor megint beírom:
Ki van ez matekolva, lesz villanynál egy másfél-kétszeres számla, gáznál meg egy két-ketésfélszeres, ami kibaszott sok (másutt buktak bele kormányok 1.3-szoros emelésbe is), de benyelhető.
Nézi az ember a számlát, kurvaanyázik, de kifizeti, mert mi mást tehet, aztán majd kiokoskodik valamit, ami némileg megnyugtatja, ahogy a magyar mindig is így csinált.
Orbán meg marad még amíg csak akar.