Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Ez annyira anglomán faszság, mint az, hogy nekünk nem kell euró bazdmeg van nekünk jó forintunk...Hagyjuk már ezt az anglomán faszságot.....😊Gondolom nem ez volt a szándékod, de sikerült szinte Rezsisziszis módon megmagyarázni, hogy nemisúgyvan az, ami egyébként úgy van. 😀 😀Csakhogy egy kis saját tapasztalatot megosszak, nem lesz koherens, ez van, mert ez több okból adódik össze. Kezdjük ott, hogy magyarról megtanulni az angolt sokkal nehezebb, mint spanyolból. Egy alapvető deficittel indulunk ebből a szempontból, és ezért sokan megutálják, leszarják, mert ez sok munka. Szerencsére én fiatalon megtanultam angolul, és a spanyolt már arra építve tanulom. Más a nyelvtani szerkezete a magyarnak és az angolnak, és aki nyelvtanból nem volt jó az deficittel indul.Mondjuk nekem tetszik, hogy a UK is "csak" 95% 😀Még szerencse, hogy nem csináltak véletlenül önálló oktatási minisztériumot.Azért ez így torz, mert bár biztos vagyok, hogy abban sem vagyunk éllovasok, sőt, de szerencsésebb lenne idegen nyelvekkel (nem csak az angol) ezt megvizsgálni.
vpi
Amúgy a spanyol- portugál 22-27%, de a belga 52% is figyelemre méltó.
Szóval ha csak az oroszt és a németet hozzávesszük, előrébb kerülnénk szerintem (franciát, spanyolt nem is említve)
csi77
Gyurma Pappa
Másik, hogy Magyarországon, legalábbis Budapesten a 20-as korosztály egész jól beszél vagy angolul vagy németül, még a spanyolok egy yes-t is alig bírnak kinyögni. 20 vagy 22 százalék képes beszélgetésre, de milyen beszélgetésre. Mert ha egy magyar meghall egy angol szót, próbál improvizálni, random szavakat összedobni hogy érthető legyen a mondandó. A spanyolok (és az egyéb déli országok lakói) meghallják hogy “English?” és lefossák a bokájukat. Semmi hajlandóság. Most szigorúan a városokat nézve, nyilván Borsodban nem egyszerű elsajátítani az angolt amikor a napi megélhetés a tét. Alapvetően a városokban mint Budapest, Szeged, Debrecen, Győr kéne megalapozni a nyelvbeszédet, ami szépen lecsorog majd. Nyilván nem szépek a számok, de szerintem azokban a városokban ahol lehet hogy angolul szólnak hozzád, azt kéne mérni, mert máshol komolyabb gondok vannak annál hogy a következő mondat present vagy past perfect.
Csivel is egyetértek, nagyanyámnak volt egy olyan története hogy a német rendszámmal érkező ember mondja neki hogy “English?”, mire úgy válaszolt hogy “Nein, deutsch”, és gond nélkül tudott segíteni.
Heisman nádor
peterk2005 udvari bolond
Párizsban meg még az utcaseprők is beszélnek franciául.
csi77
Az idegen nyelv tudás hiánya komoly versenyhátrány manapság. Különösen olyan ország esetén, mint mi, amelyiknek egyedi nyelve van, amit tizenpár millió ember beszél a világon. Ha egy francia lusta megtanulni második/harmadik nyelvet, akkor is képes eladni magát a világ egyharmadában. A spanyol is és a német anyanyelvű is. Itt Kelet-európában a szláv nyelven beszélők is, mert egy lengyel megérti a szlovákot és vice versa elég jól.
Persze egy utcaseprőnek mindegy. De elég hamar eljön az a pont, ahol már nem az. És van az a szint, ahol meg már durva hátrány tud lenni. Nálunk pl. a jelentkezők többsége el se jut addig, hogy a szoftver fejlesztő tudását bemutathassa, mert kiesik a rostán azzal, hogy a _saját bevallása szerint sem_ lenne képes egy angol nyelvű meetingen aktívan részt venni. És ezek huszonéves diplomázott fiatalok, akiknek egyrészt kötelező volt idegen nyelvből érettségizni, másrészt a diplomájukat is úgy kaphatták meg, hogy van nyelvvizsgájuk. (Ja, és nem azért kell az angol mert az a mániám, hogy angolul meetingeljünk, hanem azért, mert az ügyfelek háromnegyede külföldi.) Persze a miénk nem átlagos példa, ez igaz. De van itt elég diplomázott ember. Szerintem nagy többségük egyetért azzal, hogy az idegen nyelv tudás komoly verseny előny a szakmájában is.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Willie Parker
15 637
Tehat jelenleg nincs arra szabalalyozas meg h a diktalosnak miert lesz dragabb a gaz mint az altalanyosnak.Szerintem ebből indulj ki:
Eves leoovasa 24-en volt.+-4 nap.
Senki nem jott.irtam h ilyenkor mivan.irtak 5-en leolvastak.kerdem hogyan mikor senki nem jott.birtokhaboritas?
Szoval meg tudnek altalanyos lenne mert a havi 141 vagy mennyi az egy eros oktober /november.
Evesben 330-cal leptem at.januarban is ennyivel kb es jobb kalkulalni eves 330-cal mint havonta 330-cal negyedevig.
Bazzz kisgyerek van itt.
YoungZeeZee
www.penzcentrum.hu/otthon/20220721/igy-fogjak-kiszamlazni-a-rezsiemelest-ezt-kell-tudnia-az-atalanyosoknak-havonta-diktaloknak-1127177
www.portfolio.hu/gazdasag/20220721/rezsicsokkentes-mi-lesz-a-teli-csucsfogyasztassal-ramegy-a-gatyank-557429
A második cikkben linkelt, egyébként jogszabályban megtalálható jelleggörbés táblázat lesz a kiindulópont az átlagos lakossági fogyasztást tekintve gáznál.
Tehát pl a lakosság január hónapban az éves limit 19,42 %-át fogyasztja el, amit a portfoliósok átszámoltak köbméterre. Ebben az esetben január hónapban 335,9 köbméter fogyasztás esik a havi limit alá, azaz max ennyit diktálhatsz ahhoz, hogy csökkentett áron fizess. A felette lévő fogyasztást pedig világpiaci áron kell megfizetni.
A nagycsaládos kedvezmény esetén (engem érint) a plusz 600 köbmétert is - SZERINTEM - hónaparányosan kell a táblázat szerint elosztani a diktálásnál. Tehát január esetén a 600 köbméter úgy oszlik el, hogy annak 19,42%-át rárakhatod, hogy rezsicsökkentett maradj, azaz 0,1942X600 = 116,5 köbmétert. Így januárra diktálhatsz maximum 335,9 + 116,5 = 452,2 köbmétert normál árhoz.
A többi hónapban ugyanez a logika működik, tehát februárban 16,3 %-ot, márciusban 14%-ot számolhatsz.
Persze, ha a valóságban ennél többet fogyasztasz, akkor érdemes kiszámolni, hogy a plusz mennyiséget hogyan osztod el, mert azért nagyjából ki lehet okoskodni, hogy ne fizesd el a gatyádat.
Nálam pl a téli hónapokban kb. 5-6 napnyi gázfogyasztást ki kell váltanom ahhoz, hogy az októbertől decemberig tartó időszak limitjébe beférjek, tehát több fát kell használnom a gázfűtés helyett.
több mint 2 éve
Hagyjuk már ezt az anglomán faszságot.....😊Gondolom nem ez volt a szándékod, de sikerült szinte Rezsisziszis módon megmagyarázni, hogy nemisúgyvan az, ami egyébként úgy van. 😀 😀Csakhogy egy kis saját tapasztalatot megosszak, nem lesz koherens, ez van, mert ez több okból adódik össze. Kezdjük ott, hogy magyarról megtanulni az angolt sokkal nehezebb, mint spanyolból. Egy alapvető deficittel indulunk ebből a szempontból, és ezért sokan megutálják, leszarják, mert ez sok munka. Szerencsére én fiatalon megtanultam angolul, és a spanyolt már arra építve tanulom. Más a nyelvtani szerkezete a magyarnak és az angolnak, és aki nyelvtanból nem volt jó az deficittel indul.Mondjuk nekem tetszik, hogy a UK is "csak" 95% 😀Még szerencse, hogy nem csináltak véletlenül önálló oktatási minisztériumot.Azért ez így torz, mert bár biztos vagyok, hogy abban sem vagyunk éllovasok, sőt, de szerencsésebb lenne idegen nyelvekkel (nem csak az angol) ezt megvizsgálni.
vpi
Szóval ha csak az oroszt és a németet hozzávesszük, előrébb kerülnénk szerintem (franciát, spanyolt nem is említve)
csi77
Gyurma Pappa
Másik, hogy Magyarországon, legalábbis Budapesten a 20-as korosztály egész jól beszél vagy angolul vagy németül, még a spanyolok egy yes-t is alig bírnak kinyögni. 20 vagy 22 százalék képes beszélgetésre, de milyen beszélgetésre. Mert ha egy magyar meghall egy angol szót, próbál improvizálni, random szavakat összedobni hogy érthető legyen a mondandó. A spanyolok (és az egyéb déli országok lakói) meghallják hogy “English?” és lefossák a bokájukat. Semmi hajlandóság. Most szigorúan a városokat nézve, nyilván Borsodban nem egyszerű elsajátítani az angolt amikor a napi megélhetés a tét. Alapvetően a városokban mint Budapest, Szeged, Debrecen, Győr kéne megalapozni a nyelvbeszédet, ami szépen lecsorog majd. Nyilván nem szépek a számok, de szerintem azokban a városokban ahol lehet hogy angolul szólnak hozzád, azt kéne mérni, mert máshol komolyabb gondok vannak annál hogy a következő mondat present vagy past perfect.
Csivel is egyetértek, nagyanyámnak volt egy olyan története hogy a német rendszámmal érkező ember mondja neki hogy “English?”, mire úgy válaszolt hogy “Nein, deutsch”, és gond nélkül tudott segíteni.
Heisman nádor
peterk2005 udvari bolond
Párizsban meg még az utcaseprők is beszélnek franciául.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 648
Tehat jelenleg nincs arra szabalalyozas meg h a diktalosnak miert lesz dragabb a gaz mint az altalanyosnak.Eves leoovasa 24-en volt.+-4 nap.
Senki nem jott.irtam h ilyenkor mivan.irtak 5-en leolvastak.kerdem hogyan mikor senki nem jott.birtokhaboritas?
Szoval meg tudnek altalanyos lenne mert a havi 141 vagy mennyi az egy eros oktober /november.
Evesben 330-cal leptem at.januarban is ennyivel kb es jobb kalkulalni eves 330-cal mint havonta 330-cal negyedevig.
Bazzz kisgyerek van itt.
több mint 2 éve
csipkelli
4 010
Friss posztja szerint konzultál a lakossággal, aztán valószínűleg utána mondják le. És a hoppon maradt KATA-s kisvállalkozónak is össze kell majd dobni 1.5 millát.
több mint 2 éve
Mikey
18 945
pont azt csinálja csak, mint a választás előtt.Ééès beletrollkodik 😊 azt hallottam, hogy van egy, hát nem leírt, de megbeszélt dolog az ellenzéki városvezetők között, hogy augusztus 20-ig minden nap bejelentődik 1-2 tűzijáték lemondás. Semmi Xtra nincs beleképzelve, de tök jó a szimbolikája (ami egyébként igaz is) és jól is lehet kommunikálni. Erre az egyik legnagyobb ellenzéki városvezető mit csinál? Beleszarik. Hát, érdekes módja a szövetséges szerzésnek.édes faszom24.hu/belfold/2022/07/21/marki-zay-a-banatos-gyerekszemek-miatt-nem-mondja-le-a-tuzijatekot/Mekkora f*sz ez az MZP…má megin mit tolt?
somoskovig
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
pont most lehetne példát mutatni
Negritis, a vajda
MC12
több mint 2 éve
Gondolom nem ez volt a szándékod, de sikerült szinte Rezsisziszis módon megmagyarázni, hogy nemisúgyvan az, ami egyébként úgy van. 😀 😀Csakhogy egy kis saját tapasztalatot megosszak, nem lesz koherens, ez van, mert ez több okból adódik össze. Kezdjük ott, hogy magyarról megtanulni az angolt sokkal nehezebb, mint spanyolból. Egy alapvető deficittel indulunk ebből a szempontból, és ezért sokan megutálják, leszarják, mert ez sok munka. Szerencsére én fiatalon megtanultam angolul, és a spanyolt már arra építve tanulom. Más a nyelvtani szerkezete a magyarnak és az angolnak, és aki nyelvtanból nem volt jó az deficittel indul.Mondjuk nekem tetszik, hogy a UK is "csak" 95% 😀Még szerencse, hogy nem csináltak véletlenül önálló oktatási minisztériumot.Azért ez így torz, mert bár biztos vagyok, hogy abban sem vagyunk éllovasok, sőt, de szerencsésebb lenne idegen nyelvekkel (nem csak az angol) ezt megvizsgálni.
vpi
csi77
Gyurma Pappa
Heisman nádor
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Csakhogy egy kis saját tapasztalatot megosszak, nem lesz koherens, ez van, mert ez több okból adódik össze. Kezdjük ott, hogy magyarról megtanulni az angolt sokkal nehezebb, mint spanyolból. Egy alapvető deficittel indulunk ebből a szempontból, és ezért sokan megutálják, leszarják, mert ez sok munka. Szerencsére én fiatalon megtanultam angolul, és a spanyolt már arra építve tanulom. Más a nyelvtani szerkezete a magyarnak és az angolnak, és aki nyelvtanból nem volt jó az deficittel indul.Mondjuk nekem tetszik, hogy a UK is "csak" 95% 😀Még szerencse, hogy nem csináltak véletlenül önálló oktatási minisztériumot.Azért ez így torz, mert bár biztos vagyok, hogy abban sem vagyunk éllovasok, sőt, de szerencsésebb lenne idegen nyelvekkel (nem csak az angol) ezt megvizsgálni.
vpi
csi77
Gyurma Pappa
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 111
Nem hinnem h o szovetsegest akar szerezni. Arra ott volt amlehetosege az osszefogas kereteben, aztan szetcseszett mindent.Ééès beletrollkodik 😊 azt hallottam, hogy van egy, hát nem leírt, de megbeszélt dolog az ellenzéki városvezetők között, hogy augusztus 20-ig minden nap bejelentődik 1-2 tűzijáték lemondás. Semmi Xtra nincs beleképzelve, de tök jó a szimbolikája (ami egyébként igaz is) és jól is lehet kommunikálni. Erre az egyik legnagyobb ellenzéki városvezető mit csinál? Beleszarik. Hát, érdekes módja a szövetséges szerzésnek.édes faszom24.hu/belfold/2022/07/21/marki-zay-a-banatos-gyerekszemek-miatt-nem-mondja-le-a-tuzijatekot/Mekkora f*sz ez az MZP…má megin mit tolt?
somoskovig
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
MC12
Kihoztuk belole a megvalto tudatot mint OV-bol.
több mint 2 éve
MC12
6 499
Ééès beletrollkodik 😊 azt hallottam, hogy van egy, hát nem leírt, de megbeszélt dolog az ellenzéki városvezetők között, hogy augusztus 20-ig minden nap bejelentődik 1-2 tűzijáték lemondás. Semmi Xtra nincs beleképzelve, de tök jó a szimbolikája (ami egyébként igaz is) és jól is lehet kommunikálni. Erre az egyik legnagyobb ellenzéki városvezető mit csinál? Beleszarik. Hát, érdekes módja a szövetséges szerzésnek.édes faszom24.hu/belfold/2022/07/21/marki-zay-a-banatos-gyerekszemek-miatt-nem-mondja-le-a-tuzijatekot/Mekkora f*sz ez az MZP…má megin mit tolt?
somoskovig
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
édes faszom24.hu/belfold/2022/07/21/marki-zay-a-banatos-gyerekszemek-miatt-nem-mondja-le-a-tuzijatekot/Mekkora f*sz ez az MZP…má megin mit tolt?
somoskovig
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
24.hu/belfold/2022/07/21/marki-zay-a-banatos-gyerekszemek-miatt-nem-mondja-le-a-tuzijatekot/Mekkora f*sz ez az MZP…má megin mit tolt?
somoskovig
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
Mekkora f*sz ez az MZP…má megin mit tolt?
somoskovig
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 111
Az a baj, hogy A Jellemgörbe meg meredeken tart lefelè...ja nem, olyan nincs, mert nem èltèk át ennek a szónak a valóságát.....😔🥴Az nem gorbe, hanem a koordinatarendszer origojabol kiindulo, negativ iranyba mutato fuggoleges egyenes.
dande2
Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 2 éve
index.hu/belfold/2022/07/21/racz-zsofia-miniszteri-biztos-navracsics-tibor-hivatalos-ertesito/Ezt mind èn is pont annyira tudom ellátni mint ő....vagyis...🤪
Hamar visszajátszotta magát a pályára.
Vitézlő Titoknok tomz
több mint 2 éve
Az a baj, hogy A Jellemgörbe meg meredeken tart lefelè...ja nem, olyan nincs, mert nem èltèk át ennek a szónak a valóságát.....😔🥴
több mint 2 éve
És hogy ez miért fontos? Ha a tavalyi évből származó jelleggörbe alapján megállapításra került, hogy a december (ami tegyük fel, enyhe volt, szinte még virágoztak a barackfák is) csak 12%, idén meg lesz egy olyan hideg december, hogy a jegesmedve pöcse is odafagy a lábához, akkor könnyen beláthatjuk, hogy a felhasznált gáz mennyisége és az ára hogy fog alakulni...Aszondod véssük fel a jelleggörbét Brüsszel, Gyurcsány és a migránsok mellé? Már látom is lelki szemeim előtt a legközelebbi békemenetre készülő új, jelleggörbés tacepaót. 😀
Vitézlő Titoknok tomz
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Vitézlő Titoknok tomz
1 426
Kivéve, ha Bözsinéni diktálós. Ahogy az a példában is feltételezve volt.Na és a legnagyobb kérdés, hogy csóri nyugdíjas Bözsinéni egy hogy a retkes francba fogja lekövetni, hogy mikor kell majd kicsit lejjebb tekerni a gázsparheltot mondjuk január végén, hogy ne menjen rá a következő 3 hónap nyugdíja a gázszámlára...Jó ideig teljesen mindegy, hogy mit és hova tekerget, egyelőre az előző év fogyasztás alapján kell pluszt fizetni. Biztos vagyok abban, hogy ez nem ellentétes az alaptörvénnyel, és megfelel a jogbiztonság követelményeinek.
Vitézlő Titoknok tomz
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Na és a legnagyobb kérdés, hogy csóri nyugdíjas Bözsinéni egy hogy a retkes francba fogja lekövetni, hogy mikor kell majd kicsit lejjebb tekerni a gázsparheltot mondjuk január végén, hogy ne menjen rá a következő 3 hónap nyugdíja a gázszámlára...Jó ideig teljesen mindegy, hogy mit és hova tekerget, egyelőre az előző év fogyasztás alapján kell pluszt fizetni. Biztos vagyok abban, hogy ez nem ellentétes az alaptörvénnyel, és megfelel a jogbiztonság követelményeinek.
Vitézlő Titoknok tomz
több mint 2 éve
Vitézlő Titoknok tomz
1 426
index.hu/belfold/2022/07/21/racz-zsofia-miniszteri-biztos-navracsics-tibor-hivatalos-ertesito/Hamar visszajátszotta magát a pályára.
több mint 2 éve
24.hu/kozelet/2022/07/21/kata-rezsicsokkentes-lazar-janos-paks-2/Lázár a NER Pozsgai Imréje. A "komcsinak" az a ritka fajtája, amelyik meg tud úgy is szólalni, hogy a jóérzésű embernek - bár tudja, hogy "komcsi", de - nem szorul egyből ökölbe a keze. 😀
több mint 2 éve
Igen, laktam ilyen lakótelepen. Ezek amikről beszélsz távfűtésesek, azokat egyébként sem érinti. Viszont laktam négy emeletes (öt szintes) lakótelepi házban is, ami nem távfűtéses hanem lépcsőházanként volt fűtve és abban biza hideg volt, még úgy is, hogy tekerted a radiátort. A felsőbb szinteken is.Mínuszok? Laktál te lakótelepi lakásban? Én igen, egy 10 emeletes 9. emeletén, télen is feszt nyitni kellett az ablakot, olyan rohadás meleg volt folyton, a nyárról nem is beszélve. Ha valahol nem lesz probléma ezzel a kérdéssel, az a lakótelep.Na és a legnagyobb kérdés, hogy csóri nyugdíjas Bözsinéni egy hogy a retkes francba fogja lekövetni, hogy mikor kell majd kicsit lejjebb tekerni a gázsparheltot mondjuk január végén, hogy ne menjen rá a következő 3 hónap nyugdíja a gázszámlára...Mindig ez a legnagyobb kérdés, mert mindig a legszegényebbek szívnak meg minden intézkedést. (Ezért találták ki a szociális hálót, amit a mi NER-ünk ugye olyannyira nem szeret. Azért, mert nem lehet mindent megoldani adókedvezménnyel, meg rezsiátlaggal.)
Vitézlő Titoknok tomz
Úgyhogy a nyolcvan éves Bözsinéni majd megy januárban az udvarra, fejszét fog és felvágja magának a fát, amivel bedurrantja a konyhában a sparheltot. És ott is alszik, mert ott meleg van. Amelyik meg már nem tud menni, annak vagy a fia felvágja, vagy megfagy. A városi lakótelepi Bözsinéni meg vagy szerencsés mert távfűtése van, vagy megszopta mert osztani fogják a figyasztást és nem tudja kikapcsolni. Ha megg saját órája van akkor bízik abban, hogy a szomszéd lakásokban fűtenek annyit, hogy nála ne legyenek mínuszok. 😊
peterk2005 udvari bolond
MC12
több mint 2 éve
Hogy sikerült ilyen kib@szottul elb@szott országba születnünk? Srí Lankán legalább leléptek a 'csába a lopás és rombolás után, itt ez is elképzelhetetlen.Pont mostanában pörgetem ki Frei Tamás André regényeit, hátborzongató, hogy mennyire rá lehet húzni egy az egyben a mai valóságra.
r.baggio
több mint 2 éve
Vitézlő Titoknok tomz
1 426
...És hogy ez miért fontos? Ha a tavalyi évből származó jelleggörbe alapján megállapításra került, hogy a december (ami tegyük fel, enyhe volt, szinte még virágoztak a barackfák is) csak 12%, idén meg lesz egy olyan hideg december, hogy a jegesmedve pöcse is odafagy a lábához, akkor könnyen beláthatjuk, hogy a felhasznált gáz mennyisége és az ára hogy fog alakulni...
És vannak még további kérdéses dolgok is, pl. a jelleggörbe az előző év alapján lesz kalkulálva vagy valami más okos varázslatot találnak ki rá...
...
Vitézlő Titoknok tomz