Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 499
Na és a legnagyobb kérdés, hogy csóri nyugdíjas Bözsinéni egy hogy a retkes francba fogja lekövetni, hogy mikor kell majd kicsit lejjebb tekerni a gázsparheltot mondjuk január végén, hogy ne menjen rá a következő 3 hónap nyugdíja a gázszámlára...
Vitézlő Titoknok tomz
Mindig ez a legnagyobb kérdés, mert mindig a legszegényebbek szívnak meg minden intézkedést. (Ezért találták ki a szociális hálót, amit a mi NER-ünk ugye olyannyira nem szeret. Azért, mert nem lehet mindent megoldani adókedvezménnyel, meg rezsiátlaggal.)

Úgyhogy a nyolcvan éves Bözsinéni majd megy januárban az udvarra, fejszét fog és felvágja magának a fát, amivel bedurrantja a konyhában a sparheltot. És ott is alszik, mert ott meleg van. Amelyik meg már nem tud menni, annak vagy a fia felvágja, vagy megfagy. A városi lakótelepi Bözsinéni meg vagy szerencsés mert távfűtése van, vagy megszopta mert osztani fogják a figyasztást és nem tudja kikapcsolni. Ha megg saját órája van akkor bízik abban, hogy a szomszéd lakásokban fűtenek annyit, hogy nála ne legyenek mínuszok. 😊
peterk2005 udvari bolond
Mínuszok? Laktál te lakótelepi lakásban? Én igen, egy 10 emeletes 9. emeletén, télen is feszt nyitni kellett az ablakot, olyan rohadás meleg volt folyton, a nyárról nem is beszélve. Ha valahol nem lesz probléma ezzel a kérdéssel, az a lakótelep.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Na és a legnagyobb kérdés, hogy csóri nyugdíjas Bözsinéni egy hogy a retkes francba fogja lekövetni, hogy mikor kell majd kicsit lejjebb tekerni a gázsparheltot mondjuk január végén, hogy ne menjen rá a következő 3 hónap nyugdíja a gázszámlára...
Vitézlő Titoknok tomz
Mindig ez a legnagyobb kérdés, mert mindig a legszegényebbek szívnak meg minden intézkedést. (Ezért találták ki a szociális hálót, amit a mi NER-ünk ugye olyannyira nem szeret. Azért, mert nem lehet mindent megoldani adókedvezménnyel, meg rezsiátlaggal.)

Úgyhogy a nyolcvan éves Bözsinéni majd megy januárban az udvarra, fejszét fog és felvágja magának a fát, amivel bedurrantja a konyhában a sparheltot. És ott is alszik, mert ott meleg van. Amelyik meg már nem tud menni, annak vagy a fia felvágja, vagy megfagy. A városi lakótelepi Bözsinéni meg vagy szerencsés mert távfűtése van, vagy megszopta mert osztani fogják a figyasztást és nem tudja kikapcsolni. Ha megg saját órája van akkor bízik abban, hogy a szomszéd lakásokban fűtenek annyit, hogy nála ne legyenek mínuszok. 😊

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Vitézlő Titoknok tomz Seattle Seahawks TCU Horned Frogs 1 426
több mint 2 éve
Vitézlő Titoknok tomz Seattle Seahawks TCU Horned Frogs 1 426
Na a mai közgáz-energetika-matematika-politika selfmade továbbképzés után már gázügyben kezd nekem kikristályosodni, hogy mi lesz a pálya a diktálósokkal:

1. ugyanúgy diktálok minden hónapban, ahogy eddig
2. van/lesz egy "jelleggörbe", ami a tényleges diktált fogyasztásomat jellemzi, a teljes éves fogyasztás függvényében. Azaz, példaképpen, a januári fogyasztásom a teljes éves fogyasztás 19 százaléka, a februári a 17 százaléka, a június meg a július meg mondjuk az 1 - 1 százaléka.
3. a teljes éves átlagfogyasztás el lesz osztva 365-el, és az aktuális hónapra "jutó" rezsicsökkentett áron fizethető fogyasztás úgy fog kijönni, hogy a hónap napjai * évesátlagköbméter/365 * jelleggörbeparaméter
4. így fog az történni, hogy a hideg hónapokban a diktálók fogyaszthatnak bőven akár a havi átlag fölött, nem lesznek megbaszva a rezsidémon által, viszont ha pl. júniusban túltolják a gázon sütésfőzést, akkor akár egy kis mennyiségű köbméterről szóló gázszámla is lehet zúzós.

Amúgy jelent meg egy cikk is, viszonylag jól elmagyarázza a matekot, de egyelőre hivatalos helyről származó konkrét megerősítés hiányában még csak feltételezés.
És vannak még további kérdéses dolgok is, pl. a jelleggörbe az előző év alapján lesz kalkulálva vagy valami más okos varázslatot találnak ki rá...

www.portfolio.hu/gazdasag/20220721/rezsicsokkentes-mi-lesz-a-teli-csucsfogyasztassal-ramegy-a-gatyank-557429
több mint 2 éve
r.baggio Detroit Lions Wake Forest Demon Deacons 62 883 — no es importante
 m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0eyrthUKxNDoDrtX9RxZnyVjjVnku7L7xioudroj11Pcnmh1ysTqMRxjvYm4APxrsl&id=228879733853325 a telibevert geci mocsadek anyatokat.
Zsellértelkes Vrij
Nepirtas után hazaárulás. Sokadik folytatása ez már a NER meséknek, unalmas már ez az inverz Disney monetáris hozzáállás.
FLZOLI
A lavrov által kapott kereszt a háború előtt volt, oké, de ez meg most

Miközben a pm:
"Nyilván voltak olyan elképzelések is, hogy akár még ennél is többet fordítsunk [a tűzijátékra]. Évente egyszer szerintem megengedhető az, hogy az állam erre lehetősége szerint költsön."

(...)

Szerintem hagytunk kellő felkészülési időt arra, hogy szeptemberig mindenki eldöntse, hogy kívánja a vállalkozását működtetni."

Hogy sikerült ilyen kib@szottul elb@szott országba születnünk? Srí Lankán legalább leléptek a 'csába a lopás és rombolás után, itt ez is elképzelhetetlen.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 175 — farkas.l.zoltan@gmail.com
 m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0eyrthUKxNDoDrtX9RxZnyVjjVnku7L7xioudroj11Pcnmh1ysTqMRxjvYm4APxrsl&id=228879733853325 a telibevert geci mocsadek anyatokat.
Zsellértelkes Vrij
Nepirtas után hazaárulás. Sokadik folytatása ez már a NER meséknek, unalmas már ez az inverz Disney monetáris hozzáállás.

több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 482 — Слава Україні! Героям слава!

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 867 — Cowboys fan
Még szerencse, hogy nem csináltak véletlenül önálló oktatási minisztériumot.

vpi
Azért ez így torz, mert bár biztos vagyok, hogy abban sem vagyunk éllovasok, sőt, de szerencsésebb lenne idegen nyelvekkel (nem csak az angol) ezt megvizsgálni.
Amúgy a spanyol- portugál 22-27%, de a belga 52% is figyelemre méltó.

Szóval ha csak az oroszt és a németet hozzávesszük, előrébb kerülnénk szerintem (franciát, spanyolt nem is említve)
csi77
Mondjuk nekem tetszik, hogy a UK is "csak" 95% 😀
Gyurma Pappa
sok a walesi 😀
Negritis, a vajda
és mind turbánt hord?
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 46 538 — The Mathematician

vpi
Azért ez így torz, mert bár biztos vagyok, hogy abban sem vagyunk éllovasok, sőt, de szerencsésebb lenne idegen nyelvekkel (nem csak az angol) ezt megvizsgálni.

Szóval ha csak az oroszt és a németet hozzávesszük, előrébb kerülnénk szerintem (franciát, spanyolt nem is említve)
csi77
Gyurma Pappa
sok a walesi 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve

vpi

csi77
Gyurma Pappa
szerinted is felülbecsülték ? 😀
több mint 2 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 632
 www.mvmnext.hu/lakossagirezsi/gyakorikerdesek-foldgaz
több mint 2 éve
A villanyról sokak írtak már, de gázról kevesebben. Van itt akinek jóval a 144 fölött van/lesz a havi átlaga?
peterk2005 udvari bolond
209 m3 eredménye 25e-ről 70e-re 😕
clbass
Mi tavaly jul iden jul kozott 330m3 leptuk at az evest
De meg mindig nem vilagos h mikent chargeolnak majd.eves vagy havi
YoungZeeZee
Éves átlag lesz. A havinak egyszerűen nincs értelme, mert akkor mindenki fizetne, hiszen az a tipikus, hogy az éves fogyasztás nagy részét a téli leghidegebb 4 hónapban fogyasztják az emberek. Télen egy studio lakás fűtése is átlépi a havi limitet.
peterk2005 udvari bolond
Viszont ez a naponkénti átlagozás azt jósolja, hogy a hónap hosszától függ, mennyi fogyasztásig számít egy adott hónapban átlagnak. Éves átlagban mindegy, melyik hónap hány napos.
Egyébként ez tűnik talán a legegyszerűbbnek. Átlag fogyasztásig akció, fölötte szopás, minden hónapban 0-ról indul mindenki.
És pont az a gyengéje (állampolgár pénztárcájának), hogy a rendszeresen spóroló belekerülhet úgy a "piaci" árba, hogy 12 hónapra visszanézve is éves átlag alatt fogyaszt.
csipkelli
De mit átlagol, 2021-es adatot?
több mint 2 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 42 506 — Így remélem megfelelek nektek.....
Mièrt ne maradna a diktálás...az valóban gáz lenne 🤪 ha azt is kivezetnèk 😊
dande2
Pedig lejjebb is írták itt is, h a tavalyi éves fogyasztást vehetik alapul átalányszerűen.

Pl én kb 250m3-rel túlléptem az éves keretet HO, betegség, karantén meg előre diktálás miatt, így most szívhatok, ha nem lehet bediktálni.
Willie Parker
De azt a diktálásból is ki tudják szedni ha akarják. Mindegy majd meglátjuk, mi úgyis más elbírálás alatt leszünk.
több mint 2 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 380 — 49ers GM
Gyurma Pappa
Bár itthon is csak 5% lenne, akivel magyarul se tudsz lefolytatni egy beszélgetést. 😊

több mint 2 éve
dande2
Pedig lejjebb is írták itt is, h a tavalyi éves fogyasztást vehetik alapul átalányszerűen.

Pl én kb 250m3-rel túlléptem az éves keretet HO, betegség, karantén meg előre diktálás miatt, így most szívhatok, ha nem lehet bediktálni.
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 338 — Egyéb témák lakó

vpi

csi77

több mint 2 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 42 506 — Így remélem megfelelek nektek.....
több mint 2 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 255
Marad amúgy a diktálás?
Willie Parker
12 éve az van, miért változtatnának rajta?

több mint 2 éve
Én eddig havi diktáláson voltam, ez a dikt lehetőség megmarad?

Vagy mi alapján számláz a gázszolgáltatóm? A 2021-es covidos év fogyasztása lesz az új átalány, ami mondjuk szopó.
több mint 2 éve
A villanyról sokak írtak már, de gázról kevesebben. Van itt akinek jóval a 144 fölött van/lesz a havi átlaga?
peterk2005 udvari bolond
209 m3 eredménye 25e-ről 70e-re 😕
clbass
Mi tavaly jul iden jul kozott 330m3 leptuk at az evest
De meg mindig nem vilagos h mikent chargeolnak majd.eves vagy havi
YoungZeeZee
Éves átlag lesz. A havinak egyszerűen nincs értelme, mert akkor mindenki fizetne, hiszen az a tipikus, hogy az éves fogyasztás nagy részét a téli leghidegebb 4 hónapban fogyasztják az emberek. Télen egy studio lakás fűtése is átlépi a havi limitet.
peterk2005 udvari bolond
Most akkor számít a tavalyi éves fogyasztás vagy diktálhatok ahogy eddig?
több mint 2 éve
...és akkor most augusztustól ketyeg az óra?

...és mikor elérem a limitet akkor fizetek 2/7-szeres árat?
steelwolf
Aug-tól.

Az éves limitet időarányosan nézik, de elég nehézkes.

Pl 0 gázfogyasztással aug-ban amit diktálok, azt csökkentett áron fizetem, de az éves keretet már eszem?
több mint 2 éve
Marad amúgy a diktálás?
több mint 2 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 9 511 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
...és akkor most augusztustól ketyeg az óra?

...és mikor elérem a limitet akkor fizetek 2/7-szeres árat?
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 46 538 — The Mathematician
Egy offtopic kérdés: aki nem bérli a lakását (azaz bármikor odébbálhat), hanem a sajátjában él és hosszabb távon is ott akar élni annak miért éri / érte meg havonta diktálni?
peterk2005 udvari bolond
én nem diktálom havonta, de covid óta azt fizetem hogy van egy átlag amit ők belőnek az előtte lévő 3-4 év alapján (18 márciusába költöztem) és az alapján fizetek

nekem mondjuk kb mind1 mer 400m3 az éves fogyasztás

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
jelleggörbe, azbaszki.
egyébként csak szerintem nincs fent konstans összefüggés a gáz térfogata és fűtőértéke között, vagy más szerint sem? (csak azért, mert a rendeletben faék egyszerűségű 1729 m3 = 59132 MJ arányt húztak)