Politika
66 feliratkozó
18 órája
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 2 éve
Zsóti után most Lakatos Márkot vette elő a NER média
több mint 2 éve
loltelex.hu/belfold/2024/03/12/abraham-robert-pesti-sracok-felmondas-osvath-zsolt-pedofil-helyreigazitas?fbclid=IwAR0mGtaIWd9mWwlRRg_mHz4s1QubWH0GyMSwRiR5lAZ_FuGYcVhgu3LiTV4Nem is megy sehova. Huth "rábeszélte" a maradásra
önérzetes kis lator
az eddigi 100+ helyreigazítás nem fááájt neki annyire mint Ozsvátzsóti
petey
KB23
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2024/03/12/abraham-robert-pesti-sracok-felmondas-osvath-zsolt-pedofil-helyreigazitas?fbclid=IwAR0mGtaIWd9mWwlRRg_mHz4s1QubWH0GyMSwRiR5lAZ_FuGYcVhgu3LiTV4Nem is megy sehova. Huth "rábeszélte" a maradásra
önérzetes kis lator
petey
több mint 2 éve
„Ha látnának minden részletet, csodálkoznának, hogy ilyen gyorsan megy” – summázta a kérdéskört Nagy Márton.Ha valaki esetleg nem tudná a Budapest Airport megvásárlásáról beszél a miniszter, amit decemberre ígértek korábban, majd tavaszra, most már nyárról beszél....
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2024/03/12/abraham-robert-pesti-sracok-felmondas-osvath-zsolt-pedofil-helyreigazitas?fbclid=IwAR0mGtaIWd9mWwlRRg_mHz4s1QubWH0GyMSwRiR5lAZ_FuGYcVhgu3LiTV4önérzetes kis lator
több mint 2 éve
telex.hu/kulfold/2024/03/12/eu-politikai-reklam-atlathatosag-europai-unio-tanacsa-szavazas-magyarorszagwhat a véletlen...
több mint 2 éve
Pár hónapja nem láttam Öt-öt, Hont mindig síkhülye volt, Konok mindig krakéler, de -kérdem attól, aki követi ezt a műsort, hogy- a Schiffer-Ceglédi párosnak mikor ment el teljesen az esze?Schiffernek akkor amikor az LMP-ben besértődött, Ceglédi pedig azóta "ilyen", mióta elhajtotta a Momentum a tanácsadói posztról. Én is pár hónapos szünet után hallgattam meg pár hete, de konkrétan hallgathatatlan műsor lett.
Mert amit az MKKP kapcsán mondtak, megspékelve a "jön a harmadik világháború" szerű faszágaikkal, abból nem lehet másra következtetni.
Őszentsége Sobri Jóska
Még a végén kiderül, hogy Lampé Ági volt a legnormálisabb köztük.
több mint 2 éve
www.portfolio.hu/unios-forrasok/20240312/dramai-fordulat-ujra-blokkolhatjak-magyarorszag-osszes-eu-penzet-674311ennek fényében még szebb
www.portfolio.hu/gazdasag/20240312/fut-a-kormany-a-valosag-utan-most-epp-1000-milliard-forintot-kellene-talalnia-674037
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Borzasztó lett az egész műsor. Sokat nézem elhiszem, hogy itt minden baj az ellenzék miatt van és a fidesz nem tehet semmiről.
több mint 2 éve
A sértődÖTtek.Pár hónapja nem láttam Öt-öt, Hont mindig síkhülye volt, Konok mindig krakéler, de -kérdem attól, aki követi ezt a műsort, hogy- a Schiffer-Ceglédi párosnak mikor ment el teljesen az esze?Én is feladtam a harmadik-negyedik Schiffer rész után. A Holland választás után benyögte, hogy a Covid és háború miatt nyert Wilders. Legalább akkor Konok megemlítette, hogy némi köze volt hozzá a bevándorlásnak, meg annak, hogy épp Hamasz párti tüntetők özönlötték el Európa utcáit. De ugye Schiffer nünükéje a Covid meg a hagyjuk nyerni Putyinékat, szóval emiatt történt és kész. Én itt el is engedtem, hátha marad valami pozitív emlékem is erről a faszról.
Mert amit az MKKP kapcsán mondtak, megspékelve a "jön a harmadik világháború" szerű faszágaikkal, abból nem lehet másra következtetni.
Őszentsége Sobri Jóska
Ceglédi használhatatlan mióta kiderült a Momentumos kalandja. Először csak túlkompenzált, aztán rácsatlakozott Hontra. Először csak a nemi szervére, de később erre az általam elképzelt ellenzéki közéletet kritizálom dologra is rákapott. Igazából én szívesen hallgatom utóbbi kritikáját, de szép lassan teljesen elszakadtak a valóságtól. Csak arról szól az egész, hogy Hont elmondhassa időnként, hogy "Most már ki kell mondani, nem érdekel ki sértődik meg, de rajtam kívül mindenki hülye". Aztán az ember csak néz bután, hogy épp valami olyasmit kritizálnak ami meg se történt. Pl mikor elkezdett szakadozni a Fidesz népszerűsége az infláció csúcsán, minden komolyabb ellenzéki lap megírta, hogy semmit se erősödött ettől az ellenzék. Az ötben meg arról röhögcséltek, hogy ki kell ábrándítaniuk az ellenzéki közvéleményt, ettől még nem erősödtek az ellenzéki pártok, bármit is ír a vágy-vezérelt sajtó. Schiffer visszataszító gúnyos vigyora azóta is itt él a fejemben. Szánalmas társulat.
andree
több mint 2 éve
Pár hónapja nem láttam Öt-öt, Hont mindig síkhülye volt, Konok mindig krakéler, de -kérdem attól, aki követi ezt a műsort, hogy- a Schiffer-Ceglédi párosnak mikor ment el teljesen az esze?Én is feladtam a harmadik-negyedik Schiffer rész után. A Holland választás után benyögte, hogy a Covid és háború miatt nyert Wilders. Legalább akkor Konok megemlítette, hogy némi köze volt hozzá a bevándorlásnak, meg annak, hogy épp Hamasz párti tüntetők özönlötték el Európa utcáit. De ugye Schiffer nünükéje a Covid meg a hagyjuk nyerni Putyinékat, szóval emiatt történt és kész. Én itt el is engedtem, hátha marad valami pozitív emlékem is erről a faszról.
Őszentsége Sobri Jóska
Ceglédi használhatatlan mióta kiderült a Momentumos kalandja. Először csak túlkompenzált, aztán rácsatlakozott Hontra. Először csak a nemi szervére, de később erre az általam elképzelt ellenzéki közéletet kritizálom dologra is rákapott. Igazából én szívesen hallgatom utóbbi kritikáját, de szép lassan teljesen elszakadtak a valóságtól. Csak arról szól az egész, hogy Hont elmondhassa időnként, hogy "Most már ki kell mondani, nem érdekel ki sértődik meg, de rajtam kívül mindenki hülye". Aztán az ember csak néz bután, hogy épp valami olyasmit kritizálnak ami meg se történt. Pl mikor elkezdett szakadozni a Fidesz népszerűsége az infláció csúcsán, minden komolyabb ellenzéki lap megírta, hogy semmit se erősödött ettől az ellenzék. Az ötben meg arról röhögcséltek, hogy ki kell ábrándítaniuk az ellenzéki közvéleményt, ettől még nem erősödtek az ellenzéki pártok, bármit is ír a vágy-vezérelt sajtó. Schiffer visszataszító gúnyos vigyora azóta is itt él a fejemben. Szánalmas társulat.
több mint 2 éve
Pár hónapja nem láttam Öt-öt, Hont mindig síkhülye volt, Konok mindig krakéler, de -kérdem attól, aki követi ezt a műsort, hogy- a Schiffer-Ceglédi párosnak mikor ment el teljesen az esze?Mert amit az MKKP kapcsán mondtak, megspékelve a "jön a harmadik világháború" szerű faszágaikkal, abból nem lehet másra következtetni.
több mint 2 éve
Mindenki megnyugodhat, Gergőék maradnak. Tényleg vicc ez a párt.Csak kijózanodtak.
A Kétfarkú Kutya Párt rendkívüli taggyűlése ma megerősítette társelnöki pozíciójában Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsanna Suzit 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással.
A társelnökök nem szavaztak.
Szintén támogatta a tagság Kovács Gergő indulását a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson 53 igen, 4 nem szavazattal és 0 tartózkodással.
A társelnökök maradnak társelnökök.
Köszönjük a kitüntetett figyelmet.
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Mindenki megnyugodhat, Gergőék maradnak. Tényleg vicc ez a párt.A Kétfarkú Kutya Párt rendkívüli taggyűlése ma megerősítette társelnöki pozíciójában Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsanna Suzit 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással.
A társelnökök nem szavaztak.
Szintén támogatta a tagság Kovács Gergő indulását a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson 53 igen, 4 nem szavazattal és 0 tartózkodással.
A társelnökök maradnak társelnökök.
Köszönjük a kitüntetett figyelmet.
több mint 2 éve
derék embertelex.hu/belfold/2024/03/11/k-endre-bicske-gulyasagyu-media-baleset-garazdasag-rendorseg
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Most először gondolkodtam el komolyan azon, hogy listán a kutyákra fogok szavazni. Ezért szedik szét magukat, semmi kétség.Hasonló. Igazából rettegek attól, hogy az utóbbi hetek eseményei összerántják annyira az ellenzéki tábort, hogy váratlanul sok DK-s és Momentumos képviselőt küldenek az EP-be. Ez pedig tökéletes lendületet adhat még egy 1/3-os kampánynak. Nyilván nem lesz megváltó a viccpárt, de egy váratlanul jó KKP szereplés talán felrázná egy kicsit az ellenzéki közeget, de sajnos ez is elúszni látszik. Alapból elég csöndesek voltak mostanság, pedig ők állnak a legközelebb ahhoz a civil szférához, ami igencsak pezsgett mostanság, bár tekintve az ügy jellegét a humort se lett volna túl szerencsés belekeverni. Az önmegsemmisítő gombot meg nem tudom, hogy sikerült benyomni. Talán annyi, hogy ők is érzik, hogy most tényleg van miért menniük.
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Azt azért ne vegyük el tőlük, hogy nekik legalább van jászkaraalsón is mozgósítható emberük. Nem erről beszélünk, hogy az ellenzéknek le kell mennie vidékre? Ők csinálják...Mint politikusok szerintem az elmúlt pár évben kifejezetten ügyesek voltak, mint vezetők, valóban megbuktak.Na nem mintha a két jómadár eddig azt bizonyította volna bármikor is, hogy alkalmas komolyabb politikai célok elérésére mint vezető.Akkor most már a Kutyákkal se kell számolni?A mai este fényében: idióták.
Vagy most kezdenek el komolyabban pártosodni?
24.hu/belfold/2024/03/10/telex-lemondott-kovacs-gergely-a-ketfarku-kutya-part-elerol/
Lúdas Solymi
A bázisdemokrácia, a platformjelleg, a mozgalmi élet mind mind szép dolog - a politikán kívüli létben. Egy bélyegszakkörben mondjuk. De egy kulcsválasztás előtt 3 hónappal az így-úgy felépített embereket eltávolítani a pártvezetésből plusz ennyire látványosan demonstrálni, hogy mennyire alkalmatlanok a politikacsinálásra…..adtak ma 2-3%ot a Momentumnak.
MC12
FLZOLI
De egyébként az ilyen típusú közösségeket, mint a kutyapárt, ahol az utolsó jászkaraalsói passzivista véleményét is kikérik…na ezeket a szervezeteket eleve kurva nehéz vezetni, a szó politikai értelmében. Rengeteg egó, “ő jobban tudja”, “nehogymá központi vezetés legyen” stb.
MC12
több mint 2 éve
80%-ban egyetértek. A hegyvidéki és a ferencvárosi tevékenységük is teljesen okés, az országos ismertségük is alakulóban van. Vezetőként tényleg hibáztak (jómagam is ekéztem többször a működésüket), viszont a 20% egyet-nem-értésem abból fakad, hogy szervezetépítésben maximálisan kitettek magukért!Mint politikusok szerintem az elmúlt pár évben kifejezetten ügyesek voltak, mint vezetők, valóban megbuktak.Na nem mintha a két jómadár eddig azt bizonyította volna bármikor is, hogy alkalmas komolyabb politikai célok elérésére mint vezető.Akkor most már a Kutyákkal se kell számolni?A mai este fényében: idióták.
24.hu/belfold/2024/03/10/telex-lemondott-kovacs-gergely-a-ketfarku-kutya-part-elerol/
Lúdas Solymi
A bázisdemokrácia, a platformjelleg, a mozgalmi élet mind mind szép dolog - a politikán kívüli létben. Egy bélyegszakkörben mondjuk. De egy kulcsválasztás előtt 3 hónappal az így-úgy felépített embereket eltávolítani a pártvezetésből plusz ennyire látványosan demonstrálni, hogy mennyire alkalmatlanok a politikacsinálásra…..adtak ma 2-3%ot a Momentumnak.
MC12
FLZOLI
De egyébként az ilyen típusú közösségeket, mint a kutyapárt, ahol az utolsó jászkaraalsói passzivista véleményét is kikérik…na ezeket a szervezeteket eleve kurva nehéz vezetni, a szó politikai értelmében. Rengeteg egó, “ő jobban tudja”, “nehogymá központi vezetés legyen” stb.
MC12

több mint 2 éve
Mint politikusok szerintem az elmúlt pár évben kifejezetten ügyesek voltak, mint vezetők, valóban megbuktak.Na nem mintha a két jómadár eddig azt bizonyította volna bármikor is, hogy alkalmas komolyabb politikai célok elérésére mint vezető.Akkor most már a Kutyákkal se kell számolni?A mai este fényében: idióták.
Lúdas Solymi
MC12
FLZOLI
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Volt az az izlandi viccpárt, akik csak szórakozni akartak egy jót, aztán véletlenül megnyerték a választást, és onnan melózni kellett.Na nem mintha a két jómadár eddig azt bizonyította volna bármikor is, hogy alkalmas komolyabb politikai célok elérésére mint vezető.Akkor most már a Kutyákkal se kell számolni?A mai este fényében: idióták.
Lúdas Solymi
MC12
FLZOLI
Valaki nem akarta elkövetni ugyanezt a hibát.
több mint 2 éve
Na nem mintha a két jómadár eddig azt bizonyította volna bármikor is, hogy alkalmas komolyabb politikai célok elérésére mint vezető.Akkor most már a Kutyákkal se kell számolni?A mai este fényében: idióták.
Lúdas Solymi
MC12
több mint 2 éve
Akkor most már a Kutyákkal se kell számolni?A mai este fényében: idióták.
Lúdas Solymi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Most először gondolkodtam el komolyan azon, hogy listán a kutyákra fogok szavazni. Ezért szedik szét magukat, semmi kétség.
több mint 2 éve
Örülnék ha valaki akinek van belső infója megosztaná, hogy mi folyik a kutyáknál.Ezt találtam:
zinedine5
"Nagy Dávid MKKP Újpest
Kedves Mindig Aktív Passzivisták Barátok Üzletfelek!
Próbálom röviden és nem túl zavarosan, kevés szekunder szégyenérzetet kiváltó pátosszal:
Kurva nehéz két napon vagyunk túl: a tegnapi napon az elnökség azon előterjesztését nem szavazta meg a tagság, miszerint a 12. kerületben, előválasztáson keresztül indulna Gergő polgármesterként, olyan feltételekkel, hogy bármilyen más ellenzéki párt és a fidesz nélkül is győzelem esetén többsége van önmagában az MKKP-nak.
Beszélve mindenkivel, résztvéve a párt utóbbi 6 évében passzivistaként, 3 évében alkalmazottként biztosan állíthatom, hogy a párttagság protest és mozgalmi mentalitása ütközött ki, nem pedig a vélt és joggal félt “bázisdemokrácia”. A tagság elbizonytalanodott egy a jövőjét is meghatározó döntésben, autonómiáját féltve szétszavazott - ez a döntés bármilyen más haszonleső pártnál jelzem úgy csúszott volna át, mint kés a vajon. Annak minden pozitív és negatív hozadékával együtt.
Viszont itt nem, és Gergő tegnap teljes jogosan abban bizonytalanodott el, hogy a Párt mögötte és Suzi mögöttük van-e úgy, ahogy eddig és nagyon mélyen elgondolkodtak, hogy van-e értelme így tovább csinálni. Ezután született meg a szűk facebook csoportunkba Gergő postja a lemondásról. Igen, ez az a csoport ahol dúlunk a rosszabb időszakokban, mikor éppen nem tudunk találkozni. Kérlek, hogy ezt kezeljétek a helyén. Az hogy egy ilyen kiszivárog, az persze a mi hibánk.
Óriási előrelépés előtt állunk, az utóbbi két évben az emberek elkezdték érteni a protesztpárti léten túl is, hogy mivégre vagyunk a világon - mi pedig ennek megfelelve fokozatosan jobban csináljuk az elmúlt pár évben. Ennek a professzionálása zajlik és zajlott 2021 óta. Sokkal több, mint kevesebb sikerrel.
Ne adjátok fel, a dolog nem visszafordíthatatlan - nem volt verekedés, és kokain sem ment cigányútra. A holnapi napon 20:00 találkozunk a tagsággal és ismét beszélünk, erről is írok majd.
Kertelni meg nem fogunk előttetek, baj van és feszkó, ezt nagyon rövid idő alatt fel kell oldanunk - és muszáj lesz profi módon. Bízzatok benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan ezen is túl leszünk a tagsággal, veletek, a legaktívabbakkal és persze minden passzivistával.
Folyt köv!
Ja még egy dolog. Ne a százalékokon gondolkodjatok most, hogy akkor jaj mi lesz. Közösségi média, ismerősökkel hadakozás ki, egy doboz sör, netflix, placebonyugtató mentos cukorka be. Amikor a támogatottságunk 0-2-3-4% volt és egyszer 5-10-15<% lesz azok csak számok lesznek és egy végtelenül torzult világban, egy kritikus módon megromlott közízlés szerint.
Ami viszont nem csak szám, az a 8000 passzivista, a többezer cselekvő akció és a kritikus gondolkodás. A világról. Magadról. És magunkról. Meg persze, hogy világszinten is különlegesek voltunk, vagyunk és leszünk.
Ja és a legfontosabb, Bocsánat."
több mint 2 éve
Akkor most már a Kutyákkal se kell számolni?Örülnék ha lenne értelme júniusban is elmenni szavazni.
Lúdas Solymi