Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 624 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Szép napot és chill mindenkinek:

Zsellértelkes Vrij
Valaki odaphotoshoppolhatna pár magyar címeres rabszolgát tanár, orvos, diplomás és értelmiségi szerkóban hogy igazán autentikus legyen

több mint 2 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 584 — Poloska confirmed
Zsellértelkes Vrij
Mikor tegnap láttam redditen, eskü le kellett csekkolnom, hogy ez nem-e valami új szuperfejlett AI által generált videó. Bár az lett volna.
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Szemkifújató Orbán.
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
Ettől a "megélhetési" politikustól falra mászok. Ez is szakma, senki nem szeretetből csinálja. Mennyivel volt jobb, amikor milliárdosok vezették az országot? Oszkó Péter, Kóka Johnny, sorolhatnám.

Hagyjuk már ezt. Inkább 1000 főállású Szabó Tímea (oké, ő most 0 már, de példának jó), mint még egy Oszkó. Inkább 1000 Jámbor, mint még egy akadémikus igazságügyi vagy gazdasági miniszter.

Ez a 90-es évek romantikus politikus képe, hogy Kissek meg TGM-ek meg Antallok mentik meg a hazát. Tudható, hogy mik az érzéseim a NER-rel kapcsolatban, de ha egy jó dolgot kell kiemelni, az az hogy vannak politikusok. Oké, hogy tehetségtelen a nagy része, mondjuk 99%, de az egy nagyon fontos felismerése pl. az új baloldalon és egyébként a Kutyáknál is, hogy a politikát politikusok csinálják. A Szikra és a MKKP a maga bázis demokratikus módján elkezdett politikai cselekvésben gondolkodni, és ehhez kellenek politikusok.

Sokat elmélkedtem mostanában ezeken a dolgokon (többet utazok mint szoktam), és továbbra is azt gondolom, 2030-ig nincs igazán értelme másban gondolkodni, mint lassú építkezés.
Gyurma Pappa
Pontosan ez is egy szakma. Nyilván azért csinálják mert kell a pénz. Mint ahogy neked is nekem is meg mkinek a fórumon “viritsd a lóvét”.

csebi
Viszont egy teljesen feleslegesen létező szakma.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 397 — The only discipline that lasts, is self discipline
És egy megint újabb kérdés, hogy szép lenne persze, ha odamennének, de nem vagyok benne biztos, hogy manapság ez a leghatékonyabb. Harminc éve még ez volt, de manapság is? Szerintem hatékonyabb és eredményesebb manapság populista üzenetekkel operálni. Letolni a torkukon a másik fajta primitívséget / migránsozást. De ehhez meg pénz kell. Sok. Jóval több, mint amivel a jelenlegi ellenzék rendelkezik.
peterk2005 udvari bolond
De hogy juttatod el a populista üzenetet? Mert lehetne mondjuk egy ingyenes lapot indítani csak erre és azzal elárasztani az országot, de azt ki fizetné meg? Megy az együtt menne ki a helyi lappal, ugyanaz a kézbesítő vinné ki, már ha kivinné egyáltalán és nem dobná helyben a kukába. Aztán ha kiment az első szám, akkor beindulna ellene a kormány propaganda gépezete és onnantól az a réteg, aki most se néz utána semminek, az ezt is kidobná a kukába helyből...
Nyilván jobb ötletem nekem sincs, sajnos, mielőtt valaki megkérdezné... 😀
StormST
Csak úgy, ahogy írtam: pénzzel. Mivel az nincs az ellenzéknek (annyi, amennyi megközelítőleg is kellene), így hipotetikusan beszélgetünk csak.

Szerintem alapvető tévedés azt gondolni, hogy a vidéki szavazó "fűteni nem tud és lassan a kenyeret se tudja megvenni". Valahogy megél. Mo--n szerintem nem halt éhen senki az elmúlt 60 évben, megfagyni meg évente 10-15 ember szokott.

Lehet, hogy a te nem jönnél ki abból a pénzből (én sem), de ez a réteg így élt mindig is. Ennek a rétegnek tökéletesen elég, ha nem fagy meg, és tud enni valahogyan (lásd fenn), hisz eddig is ilyen volt az élete. Most annyi könnyebsége van, hogy Gyúcsány alatt 35.000 volt a minimálbér, most meg 150.000, hülye, aki nem látja a fejlődést 😊vpi
Mindez igaz volt nagyjából a tavalyi választásokig. A választások előtti orbitális osztogatás még esetleg pár hónapot rásegített utána is, de mostanra azért már annál jóval nehezebb a helyzet, hogy elintézzék annyival, hogy kevés, kevés, de mégiscsak felment a minimálbér 35 ezerről 150 ezerre (szerintem az már inkább 180 körül van - nettóban is -, de most hadd ne nézzem meg). Mert közben azért már az az élmény is odaér, hogy a benzin is sokszoros lett, a rezsicsökkentés is eddig tartott. Nekem az utóbbi éves élményem jellemzően az errefelé, hogy bizony rég nem látott gatyaszorításba megy át az átlag, egyszerű vidéki ember. Rohadtul megütötte pl. a kádár kockásokat a fűtés. Ők nem jól szigetelt házakban laknak, nekik megy elsősorban túl a limiten a gáz fogyasztás. És fával se lehet már spórolni, mert az is baromi nagyot emelkedett (kb. két, két és félszeres az ára 2 évvel ezelőtthöz képest). És a családi pótlék nem emelkedik, a CSOK-ot nem tudják igénybe venni, a családi adókedvezmény beépült, már nem is számolgat vele, neki úgyse valami hatalmas tétel a kis fizetéssel.

Szóval azért erősen megváltozott az utóbbi évben, hogy mire mutogathat pozitívumként, és mi jön szembe negatívumként. A mérleg alaposat borult. Szerintem ma már bőven lehetne kapirgálni ezeken a környékeken baloldali populizmussal. Csak ide kéne érni az üzenetekkel - egyszerűek elegek, nem kell túlgondolni se -, a nap 24 órájában. Amivel viszont vissza jutottunk oda, ahol az előző bekeztést befejeztem: pénz az nincs rá, így hipotetikus az egész. Ezért nem változott a véleményem a tavalyi választások óta: a NER eljutott abba a fázisba, hogy normál választásokon már nem lehet megverni. Mint a létező szocializmusban. Akkoriban se számított, hogy az aktuális éves ötéves terv hogyan valósul meg, mekkora a gatyaszorítás éppen. Elfogadták ténynek, mint az esőt, mert nem ért el hozzájuk más üzenet. Szamizdat lapokat ők nem olvastak - amire az akkori ellenzéknek az erejéből telt. Ma sem telik sokkal többre. (Na jó, ma azért sokkal többre telik, mert van internet, stb., de nem is 95%-al nyer a Fidesz, hanem 50+%-okkal. De nyer és ez a lényeg.) Így aztán a NER-t nem egy alternatíva, hanem önmaga fogja megverni .... majd valamikor.

Most az egyébként meggyőzhető, gondolkodni hajlandó, nemszektás Fidesz-szavazókról volt szó.
Náluk ez az az érv, amire ha velük vitázol nem tudod azt mondani, hogy "de van, XY jobb". Nincs XY.
Őszentsége Sobri Jóska
de nem érvek alapján válaszolnak ilyen felvetésre, hanem "hit" alapján
aminek az forrása hogy nekik ez a szar jó
Negritis, a vajda
Akikről peterk2005 írt, és akikkel én is szoktam diskurálni, azok nem hívők, nem szektások, csak próbálnak saját maguk számára jól, hasznosan dönteni.
És ha ezen koordináták mentén közelítesz, akkor tényleg, ki jobb?
A "bárki" nem válasz, mert az valójában azt jelenti, hogy Orbán szar (ennek vállalását ugye nem várhatod tőlük), vagy azt, hogy te eleve az egész rendszer kritikusa vagy (és ezt se, hiszen ezen emberek nem napi 5 órát foglalkoznak közélettel).
Nem tudunk olyan létező, működő ellenzéki politikai aktort mondani nekik, aki jobb Orbánnál.
Őszentsége Sobri Jóska
Így van, mi (én és te) ezekről az emberekről beszéltünk. Annyi a vélemény különbség, hogy én nem érzem úgy, hogy a "ki lenne jobb?" az valódi kérdés lenne. Azoknál kérdés inkább, akik erősebben kötődnek már a Fideszhez, de még nem nevezhetők felvonuló törzs szavazóknak. Nekik meg kell önmaguknak is indokolni, hogy miért nem a "rendszerre" szavaznak. De sok ember van itt aki úgy fideszes szavazó, hogy ilyen kötődése sincs. És ezek tényleg azon a szinten szavaznak, hogy nőtt a bérem? Igen. Jó ez a kormány nekünk. Nőtt a fűtési költségem, és kevesebbet ér a bérem? Bassza meg valaki. És ide most behelyettesíti Brüsszelt, meg a háborút. Már Sorost se nagyon, ahhoz nem elég elkötelezett. Na, ezeknél az embereknél a behelyettesítést lehetne módosítani. És ők nem jutnak el addig sem, hogy oké, akkor bassza meg a Fidesz, de ki legyen akkor helyette? Ezt a kérdést fel sem teszik, nekik elég a basszamegig eljutni. Ráixelnek ők bárkire, ha eljut hozzájuk az üzenet, hogy szavazz ide, emelkedni fog megint a béred. Nem gondolja át, hogy kitől jön és mennyire reális. Csak ugye az az üzenet nem jön, és újra bezárult a kör.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 537 — Saturday Night Lights
 telex.hu/belfold/2023/04/24/tuntetes-statusztorveny-sztrajk-belugyminiszterium-pdsz

viszont az Origo is beszámolt:
 www.origo.hu/itthon/20230424-tuntetesbudapesten.html
NB2
Pár százan Budapesten Gyurcsányék.
Az Origo nyugodtan beszámolhat ebben a tónusban, a fővárost elengedte politikailag a Fidesz.
Még a saját méréseik szerint is Buda és Bel-Pest bukó, max. a külpesti countryside Lőrinctől Rákosborzasztóig nyerhető.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 880
Ettől a "megélhetési" politikustól falra mászok. Ez is szakma, senki nem szeretetből csinálja. Mennyivel volt jobb, amikor milliárdosok vezették az országot? Oszkó Péter, Kóka Johnny, sorolhatnám.

Hagyjuk már ezt. Inkább 1000 főállású Szabó Tímea (oké, ő most 0 már, de példának jó), mint még egy Oszkó. Inkább 1000 Jámbor, mint még egy akadémikus igazságügyi vagy gazdasági miniszter.

Ez a 90-es évek romantikus politikus képe, hogy Kissek meg TGM-ek meg Antallok mentik meg a hazát. Tudható, hogy mik az érzéseim a NER-rel kapcsolatban, de ha egy jó dolgot kell kiemelni, az az hogy vannak politikusok. Oké, hogy tehetségtelen a nagy része, mondjuk 99%, de az egy nagyon fontos felismerése pl. az új baloldalon és egyébként a Kutyáknál is, hogy a politikát politikusok csinálják. A Szikra és a MKKP a maga bázis demokratikus módján elkezdett politikai cselekvésben gondolkodni, és ehhez kellenek politikusok.

Sokat elmélkedtem mostanában ezeken a dolgokon (többet utazok mint szoktam), és továbbra is azt gondolom, 2030-ig nincs igazán értelme másban gondolkodni, mint lassú építkezés.
Gyurma Pappa
A szakmát is lehet jól, rosszul és sehogysem csinálni.
A megélhetési politikus maximum csak annyit maszatol, ami elég, hogy továbbra is poziban maradjon, isten őrizz, hogy túlvállalja magát vagy akár csak jól végezze a dolgát.
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 934 — Lucas Scott

Gyurma Pappa
Pontosan ez is egy szakma. Nyilván azért csinálják mert kell a pénz. Mint ahogy neked is nekem is meg mkinek a fórumon “viritsd a lóvét”.

Felmerült nevek:
Ungár: nem politikus. Unatkozó milliárdos. Épp ezért nem lehet rá azt mondani hogy nem megélhetési politikus lenne mert nem is politikus.
Feri: azért ő ha 90es évek elején nincsen meg az ismeretsége, aki meglenne ez a vagyona? AZ Altus megkapja azokat a megbízásokat a 90es évek elején ha Feri nincs benne a politikában? Csak mondom KB titkár volt a rendszerváltás alatt. Nyilván voltak információi. Szóval ő előbb volt politikus és ennek köszönhetően üzletember.

Viktor: ja oké 😊

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 158 — Így remélem megfelelek nektek.....
 telex.hu/belfold/2023/04/24/tuntetes-statusztorveny-sztrajk-belugyminiszterium-pdsz

NB2
100x ennyien lennènek akkor talán lenne vmi...😔
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív

több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 27 457 — nabege2@yahoo.com

több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 27 920 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Melyik politikus nem megélhetési?
csebi
Amelyik nem azért handabandázik, hogy újabb 4 évre odakerüljön a húsosfazékhoz, hanem emellett valóban tenni is akar és tesz is azért, hogy az országnak jobb legyen, oldaltól függetlenül.

A Fidesznél túl sok ilyen nincs, mert kézivezérelt az egész, maximum próbálkozhat.
A másik oldalon meg, ehhh...
Lúdas Solymi
Nem a fogalomra voltam kiváncsi azzal tisztában vagyok. Hanem konkrét nevekre
csebi
Viktor.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 018
csebi
Amelyik nem azért handabandázik, hogy újabb 4 évre odakerüljön a húsosfazékhoz, hanem emellett valóban tenni is akar és tesz is azért, hogy az országnak jobb legyen, oldaltól függetlenül.

A Fidesznél túl sok ilyen nincs, mert kézivezérelt az egész, maximum próbálkozhat.
Lúdas Solymi
csebi
Feri szerintem nem megélhetésből csinálja, hanem inkább valamilyen messianisztikus mániából. Ungár meg unalomból.

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 934 — Lucas Scott
csebi

Lúdas Solymi

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
StormST Denver Broncos 12 426 — SB 50 Champion @ Grund
BTW, Gyurcsány alatt nem 35 000 volt a minimálbér (meg egyébként annyi sose volt), de ezt nyilván te is tudod, csak kellett még ott is sarkítani egy kicsit gondolom...
StormST
Azért volt, hogy volt.
 www.ksh.hu/stadat_files/mun/hu/mun0069.html
De irreleváns.
Egy biztos. Az átlagszavazó mindig keveset keres ténylegesen, és érzetre is. Egyedül a covid előtti konjunktúra éveiben volt az az érzete (és ha magától nem érezte volna, szépen belesulykolták), hogy végre kicsit jobban él.
Szerintem a lényegi "ki kire szavaz" a posztmodernben a kommunikáción, a karakteres, "kedvelhető" vezetőn, a "nincs jobb" betanításán múlik leginkább, főkent Kádár országában.
És amíg Orbán a legkádárabb, addig a posztmodern demokráciában simán nyeri a választásokat.
És az előző választást és MZP-t kivéve sose volt olyan kihivója, akire akár ezen a fórumon is túl sokan azt mondták volna, hogy "én őt, akarom". Se Karácsonyra, se Dobrevre, se Gyurcsányra, se Vonára, se Schifferre, se Szélre, se Mesterházyra, vagy akárki is volt konkrétan.
Őszentsége Sobri Jóska
Ja, ha egyik évben 22 500, utána meg 40 000, akkor volt 35 000 is tényleg. Ja, meg az még az első Orbán kormány alatt volt, Gyurcsány 53 000-el vette át... 😀
StormST
Hát, ha ezen lovagolsz, most meg nem 150.000 pedig azt is írtam 🤪
vpi
Mivel a nettója 154 000, ezért ahhoz közelebb jártál, de Gyurcsány idején se a bruttó, se a nettó nem volt 35 000 környékén se... 😛

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
BTW, Gyurcsány alatt nem 35 000 volt a minimálbér (meg egyébként annyi sose volt), de ezt nyilván te is tudod, csak kellett még ott is sarkítani egy kicsit gondolom...
StormST
Azért volt, hogy volt.
De irreleváns.
Egy biztos. Az átlagszavazó mindig keveset keres ténylegesen, és érzetre is. Egyedül a covid előtti konjunktúra éveiben volt az az érzete (és ha magától nem érezte volna, szépen belesulykolták), hogy végre kicsit jobban él.
Szerintem a lényegi "ki kire szavaz" a posztmodernben a kommunikáción, a karakteres, "kedvelhető" vezetőn, a "nincs jobb" betanításán múlik leginkább, főkent Kádár országában.
És amíg Orbán a legkádárabb, addig a posztmodern demokráciában simán nyeri a választásokat.
És az előző választást és MZP-t kivéve sose volt olyan kihivója, akire akár ezen a fórumon is túl sokan azt mondták volna, hogy "én őt, akarom". Se Karácsonyra, se Dobrevre, se Gyurcsányra, se Vonára, se Schifferre, se Szélre, se Mesterházyra, vagy akárki is volt konkrétan.
Őszentsége Sobri Jóska
Ja, ha egyik évben 22 500, utána meg 40 000, akkor volt 35 000 is tényleg. Ja, meg az még az első Orbán kormány alatt volt, Gyurcsány 53 000-el vette át... 😀
StormST
Hát, ha ezen lovagolsz, most meg nem 150.000 pedig azt is írtam 🤪
több mint 2 éve
 www.youtube.com/watch?v=5Qg2qOkSK8M

de érdekes visszanézni a mából.
Amadeus von Dollárbaloldal
Jó, de ez szomszédban történt, a mostani meg..., jaaaaa!

Jó látni, hogy akkor összefogtunk, szolidárisak voltunk úgy igazán, mint egy társadalom. Elmúlt.

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
tanárok akkor kapnak emelést? 😊
Negritis, a vajda
Ha befogják végre a pofájukat, akkor esetleg.
Zsellértelkes Vrij
És miért ne fognák be ha kapnak emelést?
Őszentsége Sobri Jóska
Persze. "Hát hogyan láthatná, hogy legyek vannak a szemében, hogyha legyek vannak a szemében?"

több mint 2 éve
StormST Denver Broncos 12 426 — SB 50 Champion @ Grund
StormST
Azért volt, hogy volt.
De irreleváns.
Őszentsége Sobri Jóska

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
Negritis, a vajda
Zsellértelkes Vrij
És miért ne fognák be ha kapnak emelést?

több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
StormST
Azért volt, hogy volt.
De irreleváns.

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

több mint 2 éve
 hvg.hu/eurologus/20230424_Reszleges_megallapodas_az_unios_penzekrol

Negritis, a vajda

több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 991 — The Mathematician
 hvg.hu/eurologus/20230424_Reszleges_megallapodas_az_unios_penzekrol

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 991 — The Mathematician
 24.hu/belfold/2023/04/24/kulfold-orvos-2022-adat-kivandorlas/

legalább kormányozni tudnak

Szerkesztette: Negritis, a vajda

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!