NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
2 993
61
01:40 ORANGE BOWL, Penn State vs Notre Dame - ARENA4
Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 103
Gecc, mikor jon az h a megtakaritasainkra os sapot raknak, merthogy nem koltjuk el….telex.hu/belfold/2022/05/26/nagy-marton-az-embereknel-nagyon-sok-penz-maradt-a-jarvanyidoszakbanEz a csávó egy végtelen forrás. Csak kapkodom a fejem mi megy mióta elkezdte a műsort.
😀
Amadeus
andree
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2022/05/26/nagy-marton-az-embereknel-nagyon-sok-penz-maradt-a-jarvanyidoszakbanNaná!
😀
Amadeus
Nem kellett a parkolásért fizetni!
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 103
Nincs baj amúgy a pár ezer forintos repjegyek felszámolásával, de ezt még nagy környezetvédők se úgy képzelték el, hogy az ár 98%-a adó és illeték lesz...Attil fugg h nezzuk…
r.baggio
Te gondolom sose hasznaltad ki ezt a lehetoseget, hanem mindig full arat fizettel.
Nekem mondjuk tok jo opcio az h ha tudom h 2-3 het mulva utazok mondjuk Praga-Budapest vonalon, akkor meg tudom venni a jegyet 5 ezerert.
Meg azt mondom hogyha radobnak 3-4 ezer forintot az is megeri, mert a vonat is 7-8ezer es az 7 ora.
De ne kelljen mar 15-20 ezer forintot fizetnem egy ilyen tavra.
Ilyen alapon tiltsak be az osszes kiba business tripes utazast, ott az online opcio hasznaljak azt, nem kell ide a personal touch.
Meg ha nincs ez a lehetoseg akkor azert azt megerezheti a helyi turizmus is, nem?
több mint 2 éve
Eeemútnyócév, gyúcsány.Újabb kérdésre Nagy Márton még tovább részletezte, hogyan számolnák az extraprofitot. Egy bank esetét hozta fel példának: megnézik, hogy mekkora volt a pénz jegybanki parkoltatásáért kapott kamat (most 7 százalék) és az ügyfélnek adott kamat (a példában 0,3 százalék) közötti különbség, és hogy ez mekkora volt a korábbi magas inflációs időszakban, 2003 és 2010 között, a kettő közötti különbség jelenti az extraprofitot. Ennek nagyjából a kétharmadát vonnák el.miért 2003-10 között nézik?!
Ezt vki magyarázza már el h értelmezhető e így?
csebi
Negritis
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
andree
1 743
telex.hu/belfold/2022/05/26/nagy-marton-az-embereknel-nagyon-sok-penz-maradt-a-jarvanyidoszakbanEz a csávó egy végtelen forrás. Csak kapkodom a fejem mi megy mióta elkezdte a műsort.
😀
Amadeus
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 067
telex.hu/belfold/2022/05/26/nagy-marton-az-embereknel-nagyon-sok-penz-maradt-a-jarvanyidoszakban😀
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
!Újabb kérdésre Nagy Márton még tovább részletezte, hogyan számolnák az extraprofitot. Egy bank esetét hozta fel példának: megnézik, hogy mekkora volt a pénz jegybanki parkoltatásáért kapott kamat (most 7 százalék) és az ügyfélnek adott kamat (a példában 0,3 százalék) közötti különbség, és hogy ez mekkora volt a korábbi magas inflációs időszakban, 2003 és 2010 között, a kettő közötti különbség jelenti az extraprofitot. Ennek nagyjából a kétharmadát vonnák el.miért 2003-10 között nézik?!
csebi
Negritis
E = mc²
E: magyar néplélek
m: gyurcsány
c: goebbelsi propaganda
Szívesen mindenkinek a valóságértelmezéshez
r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Klaci79
22 465
Én csak azt tudom elképzelni, hogy a Budapest Airportnak kell befizetnie és behajtania a légitársaságtól. Mert ugye a vevő megveszi a jegyet, mondjuk a lufthansa.com-on, aminek a magyar államhoz nem sok köze van. De utasként jelentkezik a reptéren, itt kell fizetnie egy bizonyos összeget és majd ehhez csapják hozzá ezt az összeget. Hogy ki fizet 10 és ki 15 eurót, az még kérdés. Könnyen kijátszható, ha valaki mondjuk Bécset választja, így is már elég sokan vannak így, de ezért a 5-7000Ft-ért nyilván nem éri meg önmagában, ha más kedvezmény is van, akkor már igenCsodas amugy…Miis hét elején vettünk 3 repjegyet nyárra, jól jártunk így sztemA rendszámot nem tudod bevinni a kasszához...A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.na most forgalmival vagy rendszámmal?
Mintha ezt mondtam volna...
empty taxi
Amadeus
Azt se gondoltam volna, hogy tízezreket spórolok a három előre megvett nyári repülőjegyemmel... totális agyf@sz ami itt megy
r.baggio
csebi
Ez egyebkent hogy fog mukodni?
Mindenkinek fizetni kell aki Magyarorszagrol vagy -ra repul vagy hogy?
Es plusz tetelkent fog szerepelni vagy bele lesz epitve az arba?
Igy kb. mar sanyi az olcso repjegyes utazasnak.
Kollega mondta h azt hitte Amszterdambol olcso lesz repkedni, hat a feneket, mert iszonyat ado van rajta, es rohadt sokba kerul a repjegy.
Solymi
több mint 2 éve
Újabb kérdésre Nagy Márton még tovább részletezte, hogyan számolnák az extraprofitot. Egy bank esetét hozta fel példának: megnézik, hogy mekkora volt a pénz jegybanki parkoltatásáért kapott kamat (most 7 százalék) és az ügyfélnek adott kamat (a példában 0,3 százalék) közötti különbség, és hogy ez mekkora volt a korábbi magas inflációs időszakban, 2003 és 2010 között, a kettő közötti különbség jelenti az extraprofitot. Ennek nagyjából a kétharmadát vonnák el.miért 2003-10 között nézik?!
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Újabb kérdésre Nagy Márton még tovább részletezte, hogyan számolnák az extraprofitot. Egy bank esetét hozta fel példának: megnézik, hogy mekkora volt a pénz jegybanki parkoltatásáért kapott kamat (most 7 százalék) és az ügyfélnek adott kamat (a példában 0,3 százalék) közötti különbség, és hogy ez mekkora volt a korábbi magas inflációs időszakban, 2003 és 2010 között, a kettő közötti különbség jelenti az extraprofitot. Ennek nagyjából a kétharmadát vonnák el.Ezt vki magyarázza már el h értelmezhető e így?
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Nincs baj amúgy a pár ezer forintos repjegyek felszámolásával, de ezt még nagy környezetvédők se úgy képzelték el, hogy az ár 98%-a adó és illeték lesz...
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 103
Csodas amugy…Miis hét elején vettünk 3 repjegyet nyárra, jól jártunk így sztemA rendszámot nem tudod bevinni a kasszához...A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.na most forgalmival vagy rendszámmal?
empty taxi
Amadeus
Azt se gondoltam volna, hogy tízezreket spórolok a három előre megvett nyári repülőjegyemmel... totális agyf@sz ami itt megy
r.baggio
csebi
Ez egyebkent hogy fog mukodni?
Mindenkinek fizetni kell aki Magyarorszagrol vagy -ra repul vagy hogy?
Es plusz tetelkent fog szerepelni vagy bele lesz epitve az arba?
Igy kb. mar sanyi az olcso repjegyes utazasnak.
Kollega mondta h azt hitte Amszterdambol olcso lesz repkedni, hat a feneket, mert iszonyat ado van rajta, es rohadt sokba kerul a repjegy.
több mint 2 éve
őszintén? szerintem azért a kutakon ennél életrevalóbb emberek dolgoznak.Igen, ez pont ez az ország 😀egyiknek sem.Illetve melyik kutasnak nem fog megérni 500 forintot/autó, hogy "magyarrencámosvótazfőnök"A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.És annál a kútnál ahol nem lehet kilátni majd kijárkál a kutas ellenőrizni?
empty taxi
Bazzani
Hanni
egyrészt mert jönnek majd a külföldirendszámos nav-ellenőrök, másrészt mert ha literenként kétszázötven forint difi van rajta, és harminc litert tankol valaki, akkor hétezerötszázból ötszázért nem fogja senki megoldani okosba'.
slowmotion
Hanni
ha spórolok valakinek nyolc-tíz rugót, ráadásul még meg is baszhatnak emiatt, akkor minimum valahol Bethlen vagy Széchenyi körül kezdenének el járni a gondolataim.
több mint 2 éve
Toto21
6 014
A nyugat befenyitett az oroszoknak, ergo mi befenyitunk es terdre kenyszeritjuk a nyugatot. Szep volt Vitya! Remelem nem a ket alapbol fizejtuk majd az orosz szamlakat.Szerintem jegkorong VB-tol is azert hatraltunk vissza, mert tudtak, hogy a magyarok ugyis orosz es feherorosz csapatok sorsara jutnak. Majd csinalunk egy kulon tornat a 3 orszag sportoloival.
Szerkesztette: Toto21
több mint 2 éve
Miis hét elején vettünk 3 repjegyet nyárra, jól jártunk így sztemA rendszámot nem tudod bevinni a kasszához...A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.na most forgalmival vagy rendszámmal?
empty taxi
Amadeus
r.baggio
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Nagy szerint a légitársaságoknál is sokkal gyorsabb az utasszámok visszatérése, mint az várható volt. Szerinte egyébként az itteni utasok külföldiek.Ezekből látszik igazán, hogy ezek valami totálisan más világban élnek
És pont.
zemanla
---
több mint 2 éve
Ezek ennyire hülyékA rendszámot nem tudod bevinni a kasszához...A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.na most forgalmival vagy rendszámmal?
empty taxi
Amadeus
r.baggio
Összeegyeztethető-e az uniós szabályokkal az, hogy péntektől a nem magyar rendszámú autók a 480-as ár felett tankolhatnak?, kérdezték Gulyást, aki úgy felelt, a helyzet újszerű, nyilván az unió majd értékeli azt, de hozzátenné, hogy ha kimegy Ausztriába, ott se a magyar hatósági árakon tankol.
több mint 2 éve
A rendszámot nem tudod bevinni a kasszához...A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.na most forgalmival vagy rendszámmal?
empty taxi
Amadeus
---
több mint 2 éve
😀 😀 😀Nagy szerint a légitársaságoknál is sokkal gyorsabb az utasszámok visszatérése, mint az várható volt. Szerinte egyébként az itteni utasok külföldiek.Amúgy ezeket a kommunikációs paneleket ki írta Nagynak?
És pont.
zemanla
Az itteni utasok külföldiek akkor az ottaniak magyarok?
csebi
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
Nagy szerint a légitársaságoknál is sokkal gyorsabb az utasszámok visszatérése, mint az várható volt. Szerinte egyébként az itteni utasok külföldiek.Amúgy ezeket a kommunikációs paneleket ki írta Nagynak?
És pont.
zemanla
Az itteni utasok külföldiek akkor az ottaniak magyarok?
több mint 2 éve
Szép elképzelés a tied aláírom. Működőképes lehetne ha lenne egy kőzepesen működőképes navunk, valamint átlag közeli adózási moralunk. Amíg a kettőből egyik sem megy addig én tényleg nem látom a KATA értelmét itthon. Egyszerűen túl sokan kihasználnák.Sobri, te vagy az?Tehát lényegében te is leírtad h miért volt hülyeség ebbe a társadalomba bevezetni ilyen adózási morállal a Katát, köszi 😉Ja nyilván hülyeség volt ebben a formában ebben a társadalomban egy ilyet bevezetni, ezer sebből vérzik a történet.Nem volt az. A Balogh Ádám jó szakember, nem is értem mit csinál az MNB-ben (hiszen adóügyi szakember). Az alapötlet egy fontos és jó ötlet: bevezetni egy olyan adót, ami kevés adminisztrációval, egyszerű fizetéssel és könnyű szabályokkal jár. Nyilván gyorsan kiderült, hogy mire is használták sokan, hiszen olyan feltételek tettek bele (1m-nál nagyobb kifizetések esetén munkaviszony feltételezése), ami komolyabb NAV beavatkozást követel a kontrollra.
csebi
De az történt, hogy időközben a NAV leépült, főleg középvezetői szinten, az ellenőrök el vannak havazva a sokkal hatékonyabb áfa ellenőrzésekkel. Próbálkoztak egy kiküldött 50 kérdéses kérdőívvel (nem vicc), amire 2 hét múlva volt meg minden könyvelői fórumban a testreszabható válasz. Aztán jött a 3 milliós szigorítás, amivel akik tényleg kerülni akartak, nem igazán rettentett el, de sok szolgáltatót hozott szar helyzetbe (főleg külföldre dolgozókat).
Lássuk be, az hogy belpesti ügyvédek 12 milliót kiszámláznak egy évben, a kapnak még magánszemélyektől ugyanennyit zsebbe, évi 600e Ft adóért... hát vicces. A KATA igazán viccessé a másodállásnál válik: tolok egy pályázati tanácsadást másodállásban, havi 25-ér, simán kisikerdíjazok 10 misit, 300e Ft adóért. Hát na.
Ahol gondot okoz: fodrász, kozmetikus. De azt gondolom, hogy lesz erre megoldás.
Én azt csinálnám:
- KATA 2.0 tevékenység korlátozással, havi 80e, másodállás nincs
- átalányadó határokat tovább emelni, az alap költségátalányt 40%-ról 50-re emelni, a kedvezményest 80-ra, a kisker 90%-át 92-re, + bevezetném, hogy akinek van dolgozója, az a levonhassa a bevételből ennek a költségeit az átalány alapjából
- sávos szocho (5 főnél kevesebbet foglalkoztatóknál 13%, 5-100-ig 14, 100 felett 15, mondjuk)
- családi adózás (mostani adókedvezményt megszüntetném, mert feleslegesen bonyolult és kontraproduktív)
- KIVA minden kisvállalkozásnak, TAO csak a nagyvállalkozásokra, gyak. KIVA független az eredménytől, és ez így is van jól
Egyelőre ennyi.
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
az a baj, hogy amíg ez a 27% van, addig kurvára megéri kockáztatniÉs akik nem buknak be?Nekem más a tapasztalatom.😀 😀 😀 😀 😀 😀ja, vagy az egyik vagy a másik legyen magas, és ha választhatnék, én is ezt csinálnám, más kérdés hogy az áfát is el lehet csalni, és minél nagyobb, annál nagyobb lesz rá az igény.Áfát nehezebb, ahhoz érteni is kell.
eaglesmcnabb
Amadeus
jót nevettem.
az szja-t meg a járulékot a legkönnyebben beszedhető és ellenőrizhető, a munkáltatóknál. az áfacsalás egy borzasztóan primitív tranzakció, és egyébként roppant csábító is.
Gyurma Pappa
Sorra buknak be a nagy áfás bűnszervezetek azon, hogy hülyék ahhoz, amit csinálnak. Cserébe elég nagy az szja csalásnak a látenciája. Persze lehet, hogy torz a mintám.
Amadeus
Amíg elég az ecserin venni egy számlatömböt a mutatványhoz, vagy amíg nagy tételben lehet kinyerni a pénzt.
Az SZJA-s csalás alatt mit értesz? Hogy nem vallja be a NFT-n szerzett jövedelmet? Összehasonlíthatatlan az SZJA csalás és az áfacsalások várható haszna.
Gyurma Pappa
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
Igen, ez pont ez az ország 😀egyiknek sem.Illetve melyik kutasnak nem fog megérni 500 forintot/autó, hogy "magyarrencámosvótazfőnök"A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.És annál a kútnál ahol nem lehet kilátni majd kijárkál a kutas ellenőrizni?
empty taxi
Bazzani
Hanni
egyrészt mert jönnek majd a külföldirendszámos nav-ellenőrök, másrészt mert ha literenként kétszázötven forint difi van rajta, és harminc litert tankol valaki, akkor hétezerötszázból ötszázért nem fogja senki megoldani okosba'.
slowmotion
több mint 2 éve
Nagy szerint a légitársaságoknál is sokkal gyorsabb az utasszámok visszatérése, mint az várható volt. Szerinte egyébként az itteni utasok külföldiek.És pont.
több mint 2 éve
És akik nem buknak be?Nekem más a tapasztalatom.😀 😀 😀 😀 😀 😀ja, vagy az egyik vagy a másik legyen magas, és ha választhatnék, én is ezt csinálnám, más kérdés hogy az áfát is el lehet csalni, és minél nagyobb, annál nagyobb lesz rá az igény.Áfát nehezebb, ahhoz érteni is kell.
eaglesmcnabb
Amadeus
jót nevettem.
az szja-t meg a járulékot a legkönnyebben beszedhető és ellenőrizhető, a munkáltatóknál. az áfacsalás egy borzasztóan primitív tranzakció, és egyébként roppant csábító is.
Gyurma Pappa
Sorra buknak be a nagy áfás bűnszervezetek azon, hogy hülyék ahhoz, amit csinálnak. Cserébe elég nagy az szja csalásnak a látenciája. Persze lehet, hogy torz a mintám.
Amadeus
Amíg elég az ecserin venni egy számlatömböt a mutatványhoz, vagy amíg nagy tételben lehet kinyerni a pénzt.
Az SZJA-s csalás alatt mit értesz? Hogy nem vallja be a NFT-n szerzett jövedelmet? Összehasonlíthatatlan az SZJA csalás és az áfacsalások várható haszna.