Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
Nem elvitatva Gyurcsány érdemeit mind a négy két harmadban de azért az erős hogy a DKt terheli a vereség túlnyomó része … bmeik másik ketharmadban nyugodtan elő lehet venni Ferit mint aki rengeteget tett azért és nagyrészt az ő felelőssége de azért a tavalyiert biztosan nem ő a fő felelős.ha nem vesszük a háború miatti kormány tartást figyelembe akkorA Jobbik 2018 őszén már egy 5% környékén bukdácsoló párt volt, a 2019-es EP választás ezt hivatalosan is megerősítette, 2022 tavaszára már csak Jakab Péter közösségi médiás performanszaiból állt a párt, amit DK-s nyugdíjasok lájkoltak.
a vereség 70-75%ban MZP sara
lehet mutogatni a jobbikra ami elvisz még 15%t kb a maradék lesz a DK
Negritis, a vajda
MZP nyilván egy Hadházy-stílusú futóbolond, aki kb. egy vaddisznó tapintatával és átgondoltságával közlekedett és nyilatkozott a politikai térben, de ennek a vereségnek a túlnyomó része továbbra is a régi ballib tábor befolyását terheli, akiknek ma már a DK a legerősebb képviselője.
Underwoodékkal meg a 2010 előtti arcokkal soha többé nem lehet nyerni, de ezt már elmondták sokan, sokszor.
Kampman
Nem értem miért van szükség erre az MZP mosdatasra. Elképesztően rossz kampány stratégia volt, siralmas forrás felhasználás és meg ezeket is alulmúló kommunikáció. Ezeknek a felelősségét ráadásul MZP követelte ki saját magának, így az eredmény felelőse is ő.
Komolyan ott járunk ahol a magyar kozig. A vezető sosem felelős hanem vmeik beosztott.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
ha nem vesszük a háború miatti kormány tartást figyelembe akkorA Jobbik 2018 őszén már egy 5% környékén bukdácsoló párt volt, a 2019-es EP választás ezt hivatalosan is megerősítette, 2022 tavaszára már csak Jakab Péter közösségi médiás performanszaiból állt a párt, amit DK-s nyugdíjasok lájkoltak.
Negritis, a vajda
MZP nyilván egy Hadházy-stílusú futóbolond, aki kb. egy vaddisznó tapintatával és átgondoltságával közlekedett és nyilatkozott a politikai térben, de ennek a vereségnek a túlnyomó része továbbra is a régi ballib tábor befolyását terheli, akiknek ma már a DK a legerősebb képviselője.
Underwoodékkal meg a 2010 előtti arcokkal soha többé nem lehet nyerni, de ezt már elmondták sokan, sokszor.
több mint 2 éve
ha nem vesszük a háború miatti kormány tartást figyelembe akkorBőven van lecsíphető szavazó, vagy kiábrandult fideszes, vagy nevezzük akárminek. Akár félmillió is.De. MZPvel IS volt baj.
Az elmúlt 2 választáson nem az derült ki, hogy nincs, hanem hogy egyik alkalommal sem sikerült őket megszólítani.
Most őszintén, mi volt az a moslékos tál, amit 2022-ben elénk raktak alternatíva címszóval? Arra hogy kell szavazni?
Én szavaztam rá, de a legtöbben egyszerűen nem mentek el.
Nem MZP-vel volt a baj, minden hiányossága ellenére ő volt az egyetlen hívószó. Az volt a probléma, hogy nem volt mögötte szervezet, párt, teljesen nyílvánvaló volt hogy ha nyer, ha veszít, le fognak vele számolni.
Szimbólikus volt a vereségi utáni sajttáj, ahol az egy szem Donáth Anna volt képes mögé felállni, btw ő volt az aki az országot is felszántotta vele.
A többiek? Feri? Jakab? Hagyjukmár...
És ne legyenek kétségeink, ha nyernek akkor se történik másként, csam 1 este helyett 1 hónap-év alatt omlik össze az egész.
Erre kellett szavazni, és erre nem ment el szavazni a kiábrándult fideszes. Vagy szavazotr a kutyákra, vagy a legnagyobb erő elvén a DKra, vagy magára a Fideszre.
Hol vannak ma az államférfiak?
Vagy legalább akiknek gerincük van?
Az NER első dolga ezeket leradálni.
akdestroyer
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
A magyar szavazók eloszlása ökölszabály szerint kb. úgy néz ki, hogy van 2-2,2 millió fideszes, kb. 1,8 - 2 millió mondjuk úgy, baloldali pártokra szavazó, van kb. 800 ezer - 1 millió aktív bizonytalan (aki tényleg fog szavazni, csak még nem biztos benne, kire) meg pár szàzezer aki mindenféle egyébre szavaz (mi hazánk, kutyák stb.) így jön ki az 65-70% szavazó amennyi általában egy magyar választáson összejön (5 - 5,5 millió fő) persze, néha kicsit több, néha kicsit kevesebb de ez az átlag, ezzel kell dolgozni.Te ebben jobban képben vagy. Én a 10%-ot csak hasra ütve mondtam, fogalmam se volt, hogy MZP is mondott ilyent. 😊 És azt se tudom, hogy ő kikre gondolt. Én a vidéki, városi, média fogyasztásban nem teljesen beszűkült, "középosztálybeli" emberekre gondoltam. Talán az "érzelmi szavazó" is rossz jelző volt, mert nem a Fidesz felé érzelmileg elkötelezett szavazóra gondoltam - azok értelemszerűen mozdíthatatlanok -, hanem az érzelmit úgy értettem, hogy fogékonyabb a jobbos címszavakra (nemzet ésatöbbi), és mivel más alapon nem tud szavazni, mert senki nem tetszik neki, szavaz ez alapján a Fideszre. Akihez egyébként szintén nem kötődik. Én vidéki városban élek, elég sok ilyen embert látok a környezetemben. Persze az is igaz, hogy én egy bizonyos körben mozgok (vállalkozók, értelmiségiek elsősorban), lehet, hogy itt túl vannak reprezentálva, másutt meg nincs belőlük semennyi. De akkor is úgy érzem, hogy van. Hipotézisekről beszélgetünk, és ahhoz, hogy a Fideszt megverje valaki, ki kell csípnie valamennyi szavazót a bázisából, különben nem tudja megverni. Én leginkább ezekről az emberekről tudom elképzelni, hogy kicsíphetőek.Az az ellenzék szempontjából egy nagyon-nagyon rossz hír lenne, ha egy olyan réteg pálfordulásában bízna, aki érzelmi alapon szavaz. Azok ugyanis nagyon, nagyon ritkán szavaznak az ellen, ami mellett szavaztak idáig. Van ilyen, de ahhoz valami katalklizmikus élmény kell, és akkor mindegy, ki van odaát. Láttunk ilyet már."Polgári" szavazóbázis egyébként - szerintem - van. A megyeszékhelyeken, nagyobb vidéki városokban van szerintem egy elég jól látható réteg, amelyik most elsősorban érzelmi alapon a Fideszre szavaz (mert hiába nem az, a Fideszt a szavazói döntő többsége ma is jobbosnak látja), miközben egy csomó dolog nem tetszik, amit csinálnak. Nem csak a korrupció, hanem sok egyéb is. Ami az iskolákban zajlik, ami az egészségügyben zajlik, a hirtelenkedő döntéshozatal, a belterjesség és lehetne sorolni. Ez szerintem egy elég jól látható réteg, akár egy 10%-ot is elvihetne az, aki jól kommunikálna feléjük.Szerintem nem egy polgári párt. Egyrészt ma már szerintem semmilyen alternatíva nem tudja megverni a NER-t, csak önmaga. Másrészt, ha feltesszük, hogy legalább nagyságrendben hasonló elérése lenne egy alternatívának a választók felé és lehetne esélye, akkor az sokkal inkább egy balos populista erő lehetne. A magyar választók igen nagy része ugyanis (gazdasági) balos. Szóval inkább fordítva tudnám elképzelni. Egy balos populista párt, szövetkezve (inkább jobbos) polgári párttal vagy pártokkal, aki(k) a fidesz által elhagyott (polgári / konzervatív) jobboldalt próbálják megszólítani.Mind a 17 embert? Idősebb Jeszenszky és barátai köre ? 😊 MC12
peterk2005 udvari bolond
peterk2005 udvari bolond
Érdekes, hogy te is ezt a 10%-ot mondod. Azért érdekes, mert MzP hónapokig mondogatta, hol szélesebb, hol szűkebb körben, hogy szerinte pontosan ennyi, 10% - kb. 800 ezer szavazó van, aki egyébént így-úgy Fidesz szavazó, és csak “valahogy meg kell szólítani” és akkor majd kiábrándul, vagy nota bene ki is van ábrándulva. Aztán a választások eredményéből egyszerűen nem látszik, hol van ez a 800 ezer. Komolyan, én olvasok elég tanulmányt, folyóiratot, cikket ezügyben, de senki nem találja. Lehet hasraütni, és állítani, hogy van ennyi, de ez a fantazmagória meg a sci-fi szintje. Én nem is értem, komoly emberek milyen alapon állítanak ilyesmit. Miért nem 12% vagy 8%? Eh….
Nincs ilyen. Nem létezik. El kell engedni. Láttam anno nagy mintás kutatást erre, ahol kb. 50-150 ezer közé teszik ezt a réteget, nem több. El kéne fogadni, hogy úgy, ahogy mondjuk szociáldemokrata, úgy a szó klasszikus értelmében vett polgári attitűdű szavazó is maroknyi van. Lényegtelen kisebbség, felesleges foglalkozni vele. Nem itt van az ellenzéknek dolga, nagyon nem.
MC12
peterk2005 udvari bolond
Az elmúlt 10 évben az változott meg, hogy míg 2010 előtt a bizonytalanok között nagyjából 2/3-1/3 arányban volt a baloldal - jobboldal, tehát nagyon jó mozgósítással (2002-2006), jó kampánnyal viszonylag stabilan meg lehetett verni a fideszt, addig mostanra oda jutottunk, hogy aktív bizonytalanok között 4/5 az inkább a Fidesszel szimpazitàlók tábora (2018-22) és az az 1/5 se megy el feltétlenül az ellenzékre szavazni (22). Ennek az ellenzéki mélypontját láttuk tavaly, ahol szinte pontosan kijöttek ezek a számok.
Szóval a fidesz megveréséhez még csak a táborából sem kell kicsípni. Az aktív bizonytalanokat kell visszaszerezni. Ami közröhej, hogy pont a Momentumnak nem megy ez semennyire, pedig aktív bizonytalanból a 25-40 közöttiekben van a legtöbb, egyszerűen generációsan el kellene érniük egy csomó szavazót. (Alatta nemigazán érdekli a politika az ott lévőket, 40 felett többnyire rögzülnek a preferenciák)
Na most ezt a 800 ezer - 1 millió aktív bizonytalant rommá kutatták az elmúlt jó 20 évben, hogy mi az anyámmal lehet őket megfogni, én olvastam pszichológiai elemzést, mélykutatást, minden szir-szart de a vége mindig az lett: hogy igazából nem tudni. És igazából a Fidesz sem tudja, ő egyvalamit tud és csinál: végtelen pénzből monitorozza, szondázza őket ennek az eredményeit pedig megpróbálja összehozni a táborèval. Ez hol jobban, hol rosszabbul de működik. Viszont ettől még nem lettek fideszesek, pláne nem tábor.
Az van, hogy ezzel borzasztó nehéz, ha nem lehetetlen versenyezni, mert ez egyszerűen szólva, szimpla pénzkérdés de abból tényleg végtelen kell (én olyan évi 30-40 milliárd közé lőném a csak kutatásra elköltött lóvét) - de az ellenzék meg inkább hátra viszi a saját start vonalát 20 méterrel, összeköti a cipőfűzőit, aztán kikap 100-on 60 méterrel és nekiáll mártírkodni. Oda se kellene állni. Vagy ha odaáll legalább ne nehezítse a saját helyzetét. Kivéve ha ez a szerepe.
Szerkesztette: MC12
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Bőven van lecsíphető szavazó, vagy kiábrandult fideszes, vagy nevezzük akárminek. Akár félmillió is.De. MZPvel IS volt baj.
Az elmúlt 2 választáson nem az derült ki, hogy nincs, hanem hogy egyik alkalommal sem sikerült őket megszólítani.
Most őszintén, mi volt az a moslékos tál, amit 2022-ben elénk raktak alternatíva címszóval? Arra hogy kell szavazni?
Nem MZP-vel volt a baj, minden hiányossága ellenére ő volt az egyetlen hívószó. Az volt a probléma, hogy nem volt mögötte szervezet, párt, teljesen nyílvánvaló volt hogy ha nyer, ha veszít, le fognak vele számolni.
Szimbólikus volt a vereségi utáni sajttáj, ahol az egy szem Donáth Anna volt képes mögé felállni, btw ő volt az aki az országot is felszántotta vele.
És ne legyenek kétségeink, ha nyernek akkor se történik másként, csam 1 este helyett 1 hónap-év alatt omlik össze az egész.
Erre kellett szavazni, és erre nem ment el szavazni a kiábrándult fideszes. Vagy szavazotr a kutyákra, vagy a legnagyobb erő elvén a DKra, vagy magára a Fideszre.
akdestroyer
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Bőven van lecsíphető szavazó, vagy kiábrandult fideszes, vagy nevezzük akárminek. Akár félmillió is.Az elmúlt 2 választáson nem az derült ki, hogy nincs, hanem hogy egyik alkalommal sem sikerült őket megszólítani.
több mint 2 éve
Te ebben jobban képben vagy. Én a 10%-ot csak hasra ütve mondtam, fogalmam se volt, hogy MZP is mondott ilyent. 😊 És azt se tudom, hogy ő kikre gondolt. Én a vidéki, városi, média fogyasztásban nem teljesen beszűkült, "középosztálybeli" emberekre gondoltam. Talán az "érzelmi szavazó" is rossz jelző volt, mert nem a Fidesz felé érzelmileg elkötelezett szavazóra gondoltam - azok értelemszerűen mozdíthatatlanok -, hanem az érzelmit úgy értettem, hogy fogékonyabb a jobbos címszavakra (nemzet ésatöbbi), és mivel más alapon nem tud szavazni, mert senki nem tetszik neki, szavaz ez alapján a Fideszre. Akihez egyébként szintén nem kötődik. Én vidéki városban élek, elég sok ilyen embert látok a környezetemben. Persze az is igaz, hogy én egy bizonyos körben mozgok (vállalkozók, értelmiségiek elsősorban), lehet, hogy itt túl vannak reprezentálva, másutt meg nincs belőlük semennyi. De akkor is úgy érzem, hogy van. Hipotézisekről beszélgetünk, és ahhoz, hogy a Fideszt megverje valaki, ki kell csípnie valamennyi szavazót a bázisából, különben nem tudja megverni. Én leginkább ezekről az emberekről tudom elképzelni, hogy kicsíphetőek.Az az ellenzék szempontjából egy nagyon-nagyon rossz hír lenne, ha egy olyan réteg pálfordulásában bízna, aki érzelmi alapon szavaz. Azok ugyanis nagyon, nagyon ritkán szavaznak az ellen, ami mellett szavaztak idáig. Van ilyen, de ahhoz valami katalklizmikus élmény kell, és akkor mindegy, ki van odaát. Láttunk ilyet már."Polgári" szavazóbázis egyébként - szerintem - van. A megyeszékhelyeken, nagyobb vidéki városokban van szerintem egy elég jól látható réteg, amelyik most elsősorban érzelmi alapon a Fideszre szavaz (mert hiába nem az, a Fideszt a szavazói döntő többsége ma is jobbosnak látja), miközben egy csomó dolog nem tetszik, amit csinálnak. Nem csak a korrupció, hanem sok egyéb is. Ami az iskolákban zajlik, ami az egészségügyben zajlik, a hirtelenkedő döntéshozatal, a belterjesség és lehetne sorolni. Ez szerintem egy elég jól látható réteg, akár egy 10%-ot is elvihetne az, aki jól kommunikálna feléjük.Szerintem nem egy polgári párt. Egyrészt ma már szerintem semmilyen alternatíva nem tudja megverni a NER-t, csak önmaga. Másrészt, ha feltesszük, hogy legalább nagyságrendben hasonló elérése lenne egy alternatívának a választók felé és lehetne esélye, akkor az sokkal inkább egy balos populista erő lehetne. A magyar választók igen nagy része ugyanis (gazdasági) balos. Szóval inkább fordítva tudnám elképzelni. Egy balos populista párt, szövetkezve (inkább jobbos) polgári párttal vagy pártokkal, aki(k) a fidesz által elhagyott (polgári / konzervatív) jobboldalt próbálják megszólítani.Mind a 17 embert? Idősebb Jeszenszky és barátai köre ? 😊 MC12
peterk2005 udvari bolond
peterk2005 udvari bolond
Érdekes, hogy te is ezt a 10%-ot mondod. Azért érdekes, mert MzP hónapokig mondogatta, hol szélesebb, hol szűkebb körben, hogy szerinte pontosan ennyi, 10% - kb. 800 ezer szavazó van, aki egyébént így-úgy Fidesz szavazó, és csak “valahogy meg kell szólítani” és akkor majd kiábrándul, vagy nota bene ki is van ábrándulva. Aztán a választások eredményéből egyszerűen nem látszik, hol van ez a 800 ezer. Komolyan, én olvasok elég tanulmányt, folyóiratot, cikket ezügyben, de senki nem találja. Lehet hasraütni, és állítani, hogy van ennyi, de ez a fantazmagória meg a sci-fi szintje. Én nem is értem, komoly emberek milyen alapon állítanak ilyesmit. Miért nem 12% vagy 8%? Eh….
Nincs ilyen. Nem létezik. El kell engedni. Láttam anno nagy mintás kutatást erre, ahol kb. 50-150 ezer közé teszik ezt a réteget, nem több. El kéne fogadni, hogy úgy, ahogy mondjuk szociáldemokrata, úgy a szó klasszikus értelmében vett polgári attitűdű szavazó is maroknyi van. Lényegtelen kisebbség, felesleges foglalkozni vele. Nem itt van az ellenzéknek dolga, nagyon nem.
MC12
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Az az ellenzék szempontjából egy nagyon-nagyon rossz hír lenne, ha egy olyan réteg pálfordulásában bízna, aki érzelmi alapon szavaz. Azok ugyanis nagyon, nagyon ritkán szavaznak az ellen, ami mellett szavaztak idáig. Van ilyen, de ahhoz valami katalklizmikus élmény kell, és akkor mindegy, ki van odaát. Láttunk ilyet már."Polgári" szavazóbázis egyébként - szerintem - van. A megyeszékhelyeken, nagyobb vidéki városokban van szerintem egy elég jól látható réteg, amelyik most elsősorban érzelmi alapon a Fideszre szavaz (mert hiába nem az, a Fideszt a szavazói döntő többsége ma is jobbosnak látja), miközben egy csomó dolog nem tetszik, amit csinálnak. Nem csak a korrupció, hanem sok egyéb is. Ami az iskolákban zajlik, ami az egészségügyben zajlik, a hirtelenkedő döntéshozatal, a belterjesség és lehetne sorolni. Ez szerintem egy elég jól látható réteg, akár egy 10%-ot is elvihetne az, aki jól kommunikálna feléjük.Szerintem nem egy polgári párt. Egyrészt ma már szerintem semmilyen alternatíva nem tudja megverni a NER-t, csak önmaga. Másrészt, ha feltesszük, hogy legalább nagyságrendben hasonló elérése lenne egy alternatívának a választók felé és lehetne esélye, akkor az sokkal inkább egy balos populista erő lehetne. A magyar választók igen nagy része ugyanis (gazdasági) balos. Szóval inkább fordítva tudnám elképzelni. Egy balos populista párt, szövetkezve (inkább jobbos) polgári párttal vagy pártokkal, aki(k) a fidesz által elhagyott (polgári / konzervatív) jobboldalt próbálják megszólítani.Mind a 17 embert? Idősebb Jeszenszky és barátai köre ? 😊 MC12
peterk2005 udvari bolond
peterk2005 udvari bolond
Szerkesztette: MC12
több mint 2 éve
Azért 93-ban már látni lehetett, hogy a baloldali populisták visszatérnek a porondra.Konkrétan beáldozták az ország nyugatos társadalomfejlődését a népi-urbánus vita oltárán.Kevered az okot az okozattal.
Dzsokijuing
Nem áldoztak be semmit, tették, amit ott és akkor a legjobbnak tartottak.
Ez a megállapításod olyan, mintha azt mondanád, hogy egy Cowboys és Giants drukker beáldozza az amfoci nagyobb népszerűségét a csapatszimpátia oltárán.
Nem kell mindenkinek mindenről ugyanazt gondolnia attól, hogy valami másról egyezik a véleményük.
Pl. ezen a fórumon közmegegyezés van, hogy ne Orbán legyen a miniszterelnök, mert az ország szempontjából nem hasznos, amit csinál. Oké. De ki legyen helyette? Én Gulyás Marcit akarom. Te? Bárki beírhatja kit szeretne, lesz vagy 10 különböző név. De attól még nem áldozunk be semmit. A beáldozás egy aktív döntés, ismerve az árat, kimeneteleket, következményeket.
Se TGM, se Haraszti, se Antall, se Szabó Iván, de még Csurka se gondolta, hogy a szembenállásuknak az lesz a következménye, hogy pár évtized múlva eljön a posztmodern, vagy újjáéled a Kádár-rendszer.
Utólag könnyű okosnak lenni.
Őszentsége Sobri Jóska
Fenntartom, hogy poros ideológiák mentén, szemellenzősen politizáltak (kivéve az Antall-Tölgyessy paktumot) és odadobták először Hornnak, aztán Orbánnak az országot.
Igen, azt tették, amit ott és akkor a legjobbnak tartottak: rövidlátó mucsaizás és zsidózás volt a fősodor, az MSZP és a Fidesz pedig a populista pragmatizmus politikáját építette.
Szerkesztette: Dzsokijuing
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Konkrétan beáldozták az ország nyugatos társadalomfejlődését a népi-urbánus vita oltárán.Kevered az okot az okozattal.
Dzsokijuing
Nem áldoztak be semmit, tették, amit ott és akkor a legjobbnak tartottak.
Ez a megállapításod olyan, mintha azt mondanád, hogy egy Cowboys és Giants drukker beáldozza az amfoci nagyobb népszerűségét a csapatszimpátia oltárán.
Nem kell mindenkinek mindenről ugyanazt gondolnia attól, hogy valami másról egyezik a véleményük.
Pl. ezen a fórumon közmegegyezés van, hogy ne Orbán legyen a miniszterelnök, mert az ország szempontjából nem hasznos, amit csinál. Oké. De ki legyen helyette? Én Gulyás Marcit akarom. Te? Bárki beírhatja kit szeretne, lesz vagy 10 különböző név. De attól még nem áldozunk be semmit. A beáldozás egy aktív döntés, ismerve az árat, kimeneteleket, következményeket.
Se TGM, se Haraszti, se Antall, se Szabó Iván, de még Csurka se gondolta, hogy a szembenállásuknak az lesz a következménye, hogy pár évtized múlva eljön a posztmodern, vagy újjáéled a Kádár-rendszer.
Utólag könnyű okosnak lenni.
több mint 2 éve
Nem polgári jobbos, hanem polgári közép.Abból, hogy valaki befekszik a NER-nek ellenzékiként, nem következik, hogy ha netán nála lenne a kormányrúd, akkor ugyanazt csinálná. Időnként igen, időnként nem. Nekem meggyőződésem, hogy ma nincs olyan ellenzéki párt - a NER kompatibilis, mű-ellenzékek sem -, akik hatalmon egy ugyanilyen autoriter rendszert építenének ki. Egyrészt nem is tudnák, másrészt egyik sem rendelkezik a Fidesz féle hatalmi attitűddel. Gyurcsánynak például teljesen máshogy fontos a hatalom. Ő tökéletesen elvan úgy, ha táncolhat a miniszterelnöki irodában és azt kirakják facebookra. Orbán pedig hatalom / kontroll freak. Őt meg a táncika nem érdekli, viszont nem viseli el, ha valami körülötte nem úgy van, ahogy ő akarja.A magyar választók igen nagy része ugyanis (gazdasági) balos. Szóval inkább fordítva tudnám elképzelni. Egy balos populista párt, szövetkezve (inkább jobbos) polgári párttal vagy pártokkal, aki(k) a fidesz által elhagyott (polgári / konzervatív) jobboldalt próbálják megszólítani.A magyar választók igen nagy része teljesen agyhalott.
peterk2005 udvari bolond
A vágyálmodhoz/prognózisodhoz meg nem hiányzik más, mint egy balos populista párt, egy szövetkezési hajlam, egy (inkább jobbos) polgári párt vagy pártok, valamint az, hogy a fidesz elhagyjon bárkit is a szavazói közül, és az, hogy az "ellenzék" bárkit is meg tudjon vagy akarjon szólítani az "Orbán takarodj"-on kívül bármivel is.
Az egyik hsz-ben leírod -nagyon helyesen- hogy mindaz, ami ma politika, pártpolitika néven itthon fut az az egész egyben a NER (dékástul, momentumostul, mihazánkostul, jámborandrásostul, stb.), majd egy másikban -ezt látszólag elfelejtve- horngábori, pulaiandrási szinten kielemzel egy autoriter demokráciát (posztmodernben ilyen is van). Ejnye.
Őszentsége Sobri Jóska
A fenti megjegyzésem egyébként nem "vágyálom" volt, hanem válasz Dzsokijuing postjára, amiben leírja, hogy szerinte egy polgári (jobboldali) párt tudná esetleg legyőzni a Fideszt. Erre jegyeztem meg annyit, hogy szerintem polgári jobbos párt nem tudná, hanem egy populista balos. Még azt is hozzátettem, hogy hipotézisekről beszélünk, mert jelenleg a NER-t csak a NER tudja megbuktatni. Mondjuk szerintem könnyen érthetően leírtam elsőre is, szóval nem tudom minek magyarázom még egyszer. (A vágyálmozással egyébként is jobb óvatosan bánni, mert éltünk mi mindketten mondjuk 1985-ben is már, és akkor minden, ami '89 és utána megtörtént, az hagymázas vágyálomnak tűnt pár évvel korábban. Szóval sose lehet tudni.)
peterk2005 udvari bolond
Persze, ez full vágyálom, ami abból táplálkozik, hogy a rendszerváltozás kudarca az MDF és az SZDSZ különpártisága volt. Konkrétan beáldozták az ország nyugatos társadalomfejlődését a népi-urbánus vita oltárán.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Vakcinainfós e-mail? 😊Ahamm 😁
Mikey

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
A karaktere sztem sem passzol ehhez ahogy az előválasztási vitán is az állt legkevésbé jól mikor támadólag lépett fel.Szigorúan Szeritnem - ehhez nem jó Karácsony karaktere. Egyszerűen Ő nem egy olyan karakter, akinek az ember elhiszi, hogy ő itt most hadban áll és harcol. Néztem a videót, amikor bejelentette az egészet, mintha a fogát húznák. Egyszerűen leesik róla a szerep, hogy ő terepharcol, mert nem ilyen. Ezért sem fog ezzel szavazóbázist növelni, habár szerintem itt most ezzel nem is ez a célja, hanem egyrészt a saját Budapest-Karácsony brand (a formálódó Budapest Párt) építése, amiben sikeres is lesz, Pesten őt csont nélkül megszavazzák jövőre. A közgyűlés más tészta.Mondjuk amellett h Karácsony bíróságra megy (amit vmien szinten viccesnek találok, remelem beidézik majd a kormánytagokat ), nem csak ezt csinálja. A végtelenül populista kérdése nem lehet rossz ötlet ha annak az eredményét mondjuk ügyesen használja propaganda célokra pl minden BKV járaton két megálló között be játszanak egy mondatot h bár a budapestiek 97%a akarja hogy járjanak a BKV járművei a kormány ezt nem szeretne es bünteti a budapesti lakosokat. Vagy mittomen, majd kijavítasz te vagy a kommunikációs szakember asszem.Mind a 17 embert? Idősebb Jeszenszky és barátai köre ? 😊Szerintem nem egy polgári párt. Egyrészt ma már szerintem semmilyen alternatíva nem tudja megverni a NER-t, csak önmaga. Másrészt, ha feltesszük, hogy legalább nagyságrendben hasonló elérése lenne egy alternatívának a választók felé és lehetne esélye, akkor az sokkal inkább egy balos populista erő lehetne. A magyar választók igen nagy része ugyanis (gazdasági) balos. Szóval inkább fordítva tudnám elképzelni. Egy balos populista párt, szövetkezve (inkább jobbos) polgári párttal vagy pártokkal, aki(k) a fidesz által elhagyott (polgári / konzervatív) jobboldalt próbálják megszólítani.Felcsillant a remény Orbán leváltására? Nézze, mennyi ember gyűlt össze Dobrev Klára pénteki rendezvényén!Ettől nem lesznek rémálmaid, az Underwood házaspár hasznosabb ellenzékben.
propeller.hu/itthon/3919573-felcsillant-remeny-orban-levaltasara-nezze-mennyi-ember-gyult?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral
Nem hiszem, hogy nálam jobban szeretné bárki az Orbán-kormány bukását. Mégis elgondolkodtat: akarom én, hogy a DK jöjjön helyette?
nagylaza, főpohárnok
Orbánt kizárólag egy erős polgári párt tudná megverni középről, szövetkezve a baloldallal.
De mivel a Fidesz önmagát tolta be középre, lealjasítva a szavazói összetételét és kultúráját, ez a lehetőség jelenleg nem áll fenn.
Dzsokijuing
peterk2005 udvari bolond
A fideszt jól mondod, egy balosnak maszkolt populista párt verheti meg - ha egyáltalán - , de ehhez nem kell semmiféle “polgári párt” jelentsen ez bármit. Főleg, hogy ilyen szavazók:
1 - nem léteznek. Erre legeslegkésőbb ennél a választásnál illett rájönni.
2 - az, aki meg mégis valami ilyesminek tartja magát, nos, azok számossága nem teszi szükségessé a velük való koalíciókötést.
3 - ha ennek a balos populista pártnak valamely témája túl népszerű lenne, a Fidesz egyszerűen megcsinálná. Mivel a Fidesz nem jobbos-polgári párt - leginkább ugye semmilyen identitása nincs, ez a sikere egyik kulcsa - ezért egy balos, szocialista akármilyen intézkedés meghozatala sem jelent gondot.
Én, ha tanácsot kellene adnom a két értelmezhető ellenzéki pártnak, annyit mondanék, hogy hergeljenek a gazdagok ellen, de durván. Arra elképesztő fogékony a magyar nép, nem véletlen hogy Botka anno le lett csavarva, a “Fizessenek a gazdagok” egy jó szlogen volt, mondjuk rosszkor, mert ‘17ben nem volt különösebb baja a népnek, sőt. De ebben az időszakban, ma, ez egy jó szlogen, falig lehet menni vele. Hergelni, hergelni, hergelni. És nem figyelembe venni, hogy a Fidesz mit lép.
….dehát mit várunk egy olyan ellenzéktől, aki nem tudta nemhogy növelni, még megőrizni sem a támogatottságát akkor amikor …… és most nem sorolom fel azt a 17 dolgot, ami egyesével is elég egy átlagos minőségű ellenzéknek a világ a legtöbb pontján, hogy növelje a szavazói számát, beszéltünk itt róla eleget. Helyette Karácsony bíróságra megy. Ha ez nem hozza lázba az ellenzéki tömegeket, akkor semmi.
MC12
De nyilván nem fogja pedig sbben van lehetőség.
csebi
Ha jól gondolom és rakom össze, akkor ő inkább kiegyezett volna a háttérben a hatalommal már ‘19-Ben, a plusz finanszírozásért, ezért, azért, ahogy ezt oly sok ellenzéki városvezető megteszi, csak ezt maga az ellenzék - és leginkább Gyurcsány meg az “értelmiség” - nem hagyta. Ezért kellett beleállnia és akkor most ő is háborúzik a kormánnyal, aminek nyilván semmi értelme de az ellenzéki szavazókért zajló versenyben nem veszthet a “ki gyűlöli jobban a hatalmat” számban 😊
Ellenben ezzel a “Budapest fizeti a legtöbbet” “Budapest adja ezt meg azt az orszagnak” “Budapest Párt” dolgokkal (mégha igaza is van) kb. végleg eldőlt, hogy Ő országos politikus, nopláne miniszterelnök szerintem nem lesz. Ehhez túl sok muníciót adott már a “sajátjainak” és a kormánynak is.
MC12
De karaktere alapján főpolgármesternek sem feltétlenül kellene lennie mégis az. Abban azonban egyetértünk h országos politikus nem lesz. De nem emiatt. Hanem amit az előválasztás kapcsán le művelt.
több mint 2 éve
😄😄😄Vakcinainfós e-mail? 😊
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Napról napra nő a nyomás Magyarországon, hazánkat jobban bele akarják vonni a háborúba. Abba a háborúba, amelyben már eddig is több százezren halhattak meg. Az Európai Parlament még több halálos fegyvert küldene a hadszíntérre: tankokat, vadászgépeket és rakétarendszereket is.
Ilyen körülmények között nagy jelentősége van annak, hogy az Országgyűlés határozatban rögzítette Magyarország békepárti álláspontját. A kormány által is támogatott határozat legfontosabb pontjai az alábbiak:
Kifejezzük elkötelezettségünket a béke mellett.
Elítéljük Oroszország katonai agresszióját, és elismerjük Ukrajna jogát az önvédelemhez.
A Brüsszelben elfogadott gazdasági szankciók nem csillapították a háborút, és az orosz gazdaságot sem kényszerítették térdre. Az energetikai szankciók egekbe lökték az energiaárakat, gazdasági károkat és tomboló inflációt okoztak az uniós országokban.
A katonai konfliktus súlyosan érinti a kárpátaljai magyar közösséget. Már eddig is sokan adták az életüket a háborúban, és jelenleg is sorozzák őket, hogy a frontvonalban harcoljanak.
Magyarország a háború kirobbanása óta történetének legnagyobb humanitárius segélyakcióját hajtotta végre.
Felszólítjuk a magyar közéleti szereplőket, hogy tartózkodjanak az olyan állásfoglalásoktól és politikai akcióktól, amelyek jelentős gazdasági károkat okozhatnak hazánknak, vagy Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik.
Magyarország nem szállít fegyvert és nem változtat békepárti álláspontján. Hazánk nemzeti érdeke az, hogy minél hamarabb megkezdődjenek a béketárgyalások. Békét akarunk és biztonságot.
Tisztelettel:
Kormányzati Tájékoztatási Központ
warr_b
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
😄😄😄Tisztelt Hölgyem/Uram!
Napról napra nő a nyomás Magyarországon, hazánkat jobban bele akarják vonni a háborúba. Abba a háborúba, amelyben már eddig is több százezren halhattak meg. Az Európai Parlament még több halálos fegyvert küldene a hadszíntérre: tankokat, vadászgépeket és rakétarendszereket is.
Ilyen körülmények között nagy jelentősége van annak, hogy az Országgyűlés határozatban rögzítette Magyarország békepárti álláspontját. A kormány által is támogatott határozat legfontosabb pontjai az alábbiak:
Kifejezzük elkötelezettségünket a béke mellett.
Elítéljük Oroszország katonai agresszióját, és elismerjük Ukrajna jogát az önvédelemhez.
A Brüsszelben elfogadott gazdasági szankciók nem csillapították a háborút, és az orosz gazdaságot sem kényszerítették térdre. Az energetikai szankciók egekbe lökték az energiaárakat, gazdasági károkat és tomboló inflációt okoztak az uniós országokban.
A katonai konfliktus súlyosan érinti a kárpátaljai magyar közösséget. Már eddig is sokan adták az életüket a háborúban, és jelenleg is sorozzák őket, hogy a frontvonalban harcoljanak.
Magyarország a háború kirobbanása óta történetének legnagyobb humanitárius segélyakcióját hajtotta végre.
Felszólítjuk a magyar közéleti szereplőket, hogy tartózkodjanak az olyan állásfoglalásoktól és politikai akcióktól, amelyek jelentős gazdasági károkat okozhatnak hazánknak, vagy Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik.
Magyarország nem szállít fegyvert és nem változtat békepárti álláspontján. Hazánk nemzeti érdeke az, hogy minél hamarabb megkezdődjenek a béketárgyalások. Békét akarunk és biztonságot.
Tisztelettel:
Kormányzati Tájékoztatási Központ

több mint 2 éve
Konkrét pártra / baráti körre nem gondoltam. Balos populista párt sincs szóval az egész hipotetikus volt. 😊Szerintem nem egy polgári párt. Egyrészt ma már szerintem semmilyen alternatíva nem tudja megverni a NER-t, csak önmaga. Másrészt, ha feltesszük, hogy legalább nagyságrendben hasonló elérése lenne egy alternatívának a választók felé és lehetne esélye, akkor az sokkal inkább egy balos populista erő lehetne. A magyar választók igen nagy része ugyanis (gazdasági) balos. Szóval inkább fordítva tudnám elképzelni. Egy balos populista párt, szövetkezve (inkább jobbos) polgári párttal vagy pártokkal, aki(k) a fidesz által elhagyott (polgári / konzervatív) jobboldalt próbálják megszólítani.Mind a 17 embert? Idősebb Jeszenszky és barátai köre ? 😊 MC12
peterk2005 udvari bolond
"Polgári" szavazóbázis egyébként - szerintem - van. A megyeszékhelyeken, nagyobb vidéki városokban van szerintem egy elég jól látható réteg, amelyik most elsősorban érzelmi alapon a Fideszre szavaz (mert hiába nem az, a Fideszt a szavazói döntő többsége ma is jobbosnak látja), miközben egy csomó dolog nem tetszik, amit csinálnak. Nem csak a korrupció, hanem sok egyéb is. Ami az iskolákban zajlik, ami az egészségügyben zajlik, a hirtelenkedő döntéshozatal, a belterjesség és lehetne sorolni. Ez szerintem egy elég jól látható réteg, akár egy 10%-ot is elvihetne az, aki jól kommunikálna feléjük.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
www.youtube.com/watch?v=fRZ4cK7bfoo&t=
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
Abból, hogy valaki befekszik a NER-nek ellenzékiként, nem következik, hogy ha netán nála lenne a kormányrúd, akkor ugyanazt csinálná. Időnként igen, időnként nem. Nekem meggyőződésem, hogy ma nincs olyan ellenzéki párt - a NER kompatibilis, mű-ellenzékek sem -, akik hatalmon egy ugyanilyen autoriter rendszert építenének ki. Egyrészt nem is tudnák, másrészt egyik sem rendelkezik a Fidesz féle hatalmi attitűddel. Gyurcsánynak például teljesen máshogy fontos a hatalom. Ő tökéletesen elvan úgy, ha táncolhat a miniszterelnöki irodában és azt kirakják facebookra. Orbán pedig hatalom / kontroll freak. Őt meg a táncika nem érdekli, viszont nem viseli el, ha valami körülötte nem úgy van, ahogy ő akarja.A magyar választók igen nagy része ugyanis (gazdasági) balos. Szóval inkább fordítva tudnám elképzelni. Egy balos populista párt, szövetkezve (inkább jobbos) polgári párttal vagy pártokkal, aki(k) a fidesz által elhagyott (polgári / konzervatív) jobboldalt próbálják megszólítani.A magyar választók igen nagy része teljesen agyhalott.
peterk2005 udvari bolond
A vágyálmodhoz/prognózisodhoz meg nem hiányzik más, mint egy balos populista párt, egy szövetkezési hajlam, egy (inkább jobbos) polgári párt vagy pártok, valamint az, hogy a fidesz elhagyjon bárkit is a szavazói közül, és az, hogy az "ellenzék" bárkit is meg tudjon vagy akarjon szólítani az "Orbán takarodj"-on kívül bármivel is.
Az egyik hsz-ben leírod -nagyon helyesen- hogy mindaz, ami ma politika, pártpolitika néven itthon fut az az egész egyben a NER (dékástul, momentumostul, mihazánkostul, jámborandrásostul, stb.), majd egy másikban -ezt látszólag elfelejtve- horngábori, pulaiandrási szinten kielemzel egy autoriter demokráciát (posztmodernben ilyen is van). Ejnye.
Őszentsége Sobri Jóska
A fenti megjegyzésem egyébként nem "vágyálom" volt, hanem válasz Dzsokijuing postjára, amiben leírja, hogy szerinte egy polgári (jobboldali) párt tudná esetleg legyőzni a Fideszt. Erre jegyeztem meg annyit, hogy szerintem polgári jobbos párt nem tudná, hanem egy populista balos. Még azt is hozzátettem, hogy hipotézisekről beszélünk, mert jelenleg a NER-t csak a NER tudja megbuktatni. Mondjuk szerintem könnyen érthetően leírtam elsőre is, szóval nem tudom minek magyarázom még egyszer. (A vágyálmozással egyébként is jobb óvatosan bánni, mert éltünk mi mindketten mondjuk 1985-ben is már, és akkor minden, ami '89 és utána megtörtént, az hagymázas vágyálomnak tűnt pár évvel korábban. Szóval sose lehet tudni.)

több mint 2 éve
Szigorúan Szeritnem - ehhez nem jó Karácsony karaktere. Egyszerűen Ő nem egy olyan karakter, akinek az ember elhiszi, hogy ő itt most hadban áll és harcol. Néztem a videót, amikor bejelentette az egészet, mintha a fogát húznák. Egyszerűen leesik róla a szerep, hogy ő terepharcol, mert nem ilyen. Ezért sem fog ezzel szavazóbázist növelni, habár szerintem itt most ezzel nem is ez a célja, hanem egyrészt a saját Budapest-Karácsony brand (a formálódó Budapest Párt) építése, amiben sikeres is lesz, Pesten őt csont nélkül megszavazzák jövőre. A közgyűlés más tészta.Mondjuk amellett h Karácsony bíróságra megy (amit vmien szinten viccesnek találok, remelem beidézik majd a kormánytagokat ), nem csak ezt csinálja. A végtelenül populista kérdése nem lehet rossz ötlet ha annak az eredményét mondjuk ügyesen használja propaganda célokra pl minden BKV járaton két megálló között be játszanak egy mondatot h bár a budapestiek 97%a akarja hogy járjanak a BKV járművei a kormány ezt nem szeretne es bünteti a budapesti lakosokat. Vagy mittomen, majd kijavítasz te vagy a kommunikációs szakember asszem.Mind a 17 embert? Idősebb Jeszenszky és barátai köre ? 😊Szerintem nem egy polgári párt. Egyrészt ma már szerintem semmilyen alternatíva nem tudja megverni a NER-t, csak önmaga. Másrészt, ha feltesszük, hogy legalább nagyságrendben hasonló elérése lenne egy alternatívának a választók felé és lehetne esélye, akkor az sokkal inkább egy balos populista erő lehetne. A magyar választók igen nagy része ugyanis (gazdasági) balos. Szóval inkább fordítva tudnám elképzelni. Egy balos populista párt, szövetkezve (inkább jobbos) polgári párttal vagy pártokkal, aki(k) a fidesz által elhagyott (polgári / konzervatív) jobboldalt próbálják megszólítani.Felcsillant a remény Orbán leváltására? Nézze, mennyi ember gyűlt össze Dobrev Klára pénteki rendezvényén!Ettől nem lesznek rémálmaid, az Underwood házaspár hasznosabb ellenzékben.
propeller.hu/itthon/3919573-felcsillant-remeny-orban-levaltasara-nezze-mennyi-ember-gyult?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral
Nem hiszem, hogy nálam jobban szeretné bárki az Orbán-kormány bukását. Mégis elgondolkodtat: akarom én, hogy a DK jöjjön helyette?
nagylaza, főpohárnok
Orbánt kizárólag egy erős polgári párt tudná megverni középről, szövetkezve a baloldallal.
De mivel a Fidesz önmagát tolta be középre, lealjasítva a szavazói összetételét és kultúráját, ez a lehetőség jelenleg nem áll fenn.
Dzsokijuing
peterk2005 udvari bolond
A fideszt jól mondod, egy balosnak maszkolt populista párt verheti meg - ha egyáltalán - , de ehhez nem kell semmiféle “polgári párt” jelentsen ez bármit. Főleg, hogy ilyen szavazók:
2 - az, aki meg mégis valami ilyesminek tartja magát, nos, azok számossága nem teszi szükségessé a velük való koalíciókötést.
3 - ha ennek a balos populista pártnak valamely témája túl népszerű lenne, a Fidesz egyszerűen megcsinálná. Mivel a Fidesz nem jobbos-polgári párt - leginkább ugye semmilyen identitása nincs, ez a sikere egyik kulcsa - ezért egy balos, szocialista akármilyen intézkedés meghozatala sem jelent gondot.
Én, ha tanácsot kellene adnom a két értelmezhető ellenzéki pártnak, annyit mondanék, hogy hergeljenek a gazdagok ellen, de durván. Arra elképesztő fogékony a magyar nép, nem véletlen hogy Botka anno le lett csavarva, a “Fizessenek a gazdagok” egy jó szlogen volt, mondjuk rosszkor, mert ‘17ben nem volt különösebb baja a népnek, sőt. De ebben az időszakban, ma, ez egy jó szlogen, falig lehet menni vele. Hergelni, hergelni, hergelni. És nem figyelembe venni, hogy a Fidesz mit lép.
….dehát mit várunk egy olyan ellenzéktől, aki nem tudta nemhogy növelni, még megőrizni sem a támogatottságát akkor amikor …… és most nem sorolom fel azt a 17 dolgot, ami egyesével is elég egy átlagos minőségű ellenzéknek a világ a legtöbb pontján, hogy növelje a szavazói számát, beszéltünk itt róla eleget. Helyette Karácsony bíróságra megy. Ha ez nem hozza lázba az ellenzéki tömegeket, akkor semmi.
MC12
csebi
Ha jól gondolom és rakom össze, akkor ő inkább kiegyezett volna a háttérben a hatalommal már ‘19-Ben, a plusz finanszírozásért, ezért, azért, ahogy ezt oly sok ellenzéki városvezető megteszi, csak ezt maga az ellenzék - és leginkább Gyurcsány meg az “értelmiség” - nem hagyta. Ezért kellett beleállnia és akkor most ő is háborúzik a kormánnyal, aminek nyilván semmi értelme de az ellenzéki szavazókért zajló versenyben nem veszthet a “ki gyűlöli jobban a hatalmat” számban 😊
Ellenben ezzel a “Budapest fizeti a legtöbbet” “Budapest adja ezt meg azt az orszagnak” “Budapest Párt” dolgokkal (mégha igaza is van) kb. végleg eldőlt, hogy Ő országos politikus, nopláne miniszterelnök szerintem nem lesz. Ehhez túl sok muníciót adott már a “sajátjainak” és a kormánynak is.
több mint 2 éve
Novák nyilatkozta asszem a Telex interjúban h minden héten átmegy a Karmelitaba, hogyKifejtenéd? Asszem nem vagyok ideológiailag elég képzett.Ne lepodjetek meg ezen. A szokásos heti Orbán Novák találkozón megbeszélték ezt.444.hu/2023/04/22/novak-katalin-nem-irja-ala-a-magyar-eletmod-vedelmerol-szolo-torvenytNa, mi a fene.
Tudjuk hogy sokat nem ér, de legalább ennyi.
Mikey
warr_b
csebi
warr_b
Komolyan létezik itt a fórumon (nem Magyarországon) aki elhiszi h egy ilyen lépést anélkül teszi meg h Orbán hozzájárulna. Lehet mutogatni h milyen független a közt elnök.
Szerkesztette: csebi
több mint 2 éve
Mondjuk amellett h Karácsony bíróságra megy (amit vmien szinten viccesnek találok, remelem beidézik majd a kormánytagokat ), nem csak ezt csinálja. A végtelenül populista kérdése nem lehet rossz ötlet ha annak az eredményét mondjuk ügyesen használja propaganda célokra pl minden BKV járaton két megálló között be játszanak egy mondatot h bár a budapestiek 97%a akarja hogy járjanak a BKV járművei a kormány ezt nem szeretne es bünteti a budapesti lakosokat. Vagy mittomen, majd kijavítasz te vagy a kommunikációs szakember asszem.Mind a 17 embert? Idősebb Jeszenszky és barátai köre ? 😊Szerintem nem egy polgári párt. Egyrészt ma már szerintem semmilyen alternatíva nem tudja megverni a NER-t, csak önmaga. Másrészt, ha feltesszük, hogy legalább nagyságrendben hasonló elérése lenne egy alternatívának a választók felé és lehetne esélye, akkor az sokkal inkább egy balos populista erő lehetne. A magyar választók igen nagy része ugyanis (gazdasági) balos. Szóval inkább fordítva tudnám elképzelni. Egy balos populista párt, szövetkezve (inkább jobbos) polgári párttal vagy pártokkal, aki(k) a fidesz által elhagyott (polgári / konzervatív) jobboldalt próbálják megszólítani.Felcsillant a remény Orbán leváltására? Nézze, mennyi ember gyűlt össze Dobrev Klára pénteki rendezvényén!Ettől nem lesznek rémálmaid, az Underwood házaspár hasznosabb ellenzékben.
nagylaza, főpohárnok
Dzsokijuing
peterk2005 udvari bolond
MC12
több mint 2 éve
Mind a 17 embert? Idősebb Jeszenszky és barátai köre ? 😊Szerintem nem egy polgári párt. Egyrészt ma már szerintem semmilyen alternatíva nem tudja megverni a NER-t, csak önmaga. Másrészt, ha feltesszük, hogy legalább nagyságrendben hasonló elérése lenne egy alternatívának a választók felé és lehetne esélye, akkor az sokkal inkább egy balos populista erő lehetne. A magyar választók igen nagy része ugyanis (gazdasági) balos. Szóval inkább fordítva tudnám elképzelni. Egy balos populista párt, szövetkezve (inkább jobbos) polgári párttal vagy pártokkal, aki(k) a fidesz által elhagyott (polgári / konzervatív) jobboldalt próbálják megszólítani.Felcsillant a remény Orbán leváltására? Nézze, mennyi ember gyűlt össze Dobrev Klára pénteki rendezvényén!Ettől nem lesznek rémálmaid, az Underwood házaspár hasznosabb ellenzékben.
nagylaza, főpohárnok
Dzsokijuing
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
A magyar választók igen nagy része ugyanis (gazdasági) balos. Szóval inkább fordítva tudnám elképzelni. Egy balos populista párt, szövetkezve (inkább jobbos) polgári párttal vagy pártokkal, aki(k) a fidesz által elhagyott (polgári / konzervatív) jobboldalt próbálják megszólítani.A magyar választók igen nagy része teljesen agyhalott.
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Színház az egész, ugorjunk.Ne lepodjetek meg ezen. A szokásos heti Orbán Novák találkozón megbeszélték ezt.444.hu/2023/04/22/novak-katalin-nem-irja-ala-a-magyar-eletmod-vedelmerol-szolo-torvenytNa, mi a fene.
Mikey
warr_b
csebi
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
És melyik melyik? 😄Jo zsaru-rossz zsaruKifejtenéd? Asszem nem vagyok ideológiailag elég képzett.Ne lepodjetek meg ezen. A szokásos heti Orbán Novák találkozón megbeszélték ezt.444.hu/2023/04/22/novak-katalin-nem-irja-ala-a-magyar-eletmod-vedelmerol-szolo-torvenytNa, mi a fene.
Mikey
warr_b
csebi
warr_b
Lúdas Solymi