NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
2 993
61
01:40 ORANGE BOWL, Penn State vs Notre Dame - ARENA4
Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
És akik nem buknak be?Nekem más a tapasztalatom.😀 😀 😀 😀 😀 😀ja, vagy az egyik vagy a másik legyen magas, és ha választhatnék, én is ezt csinálnám, más kérdés hogy az áfát is el lehet csalni, és minél nagyobb, annál nagyobb lesz rá az igény.Áfát nehezebb, ahhoz érteni is kell.
eaglesmcnabb
Amadeus
jót nevettem.
az szja-t meg a járulékot a legkönnyebben beszedhető és ellenőrizhető, a munkáltatóknál. az áfacsalás egy borzasztóan primitív tranzakció, és egyébként roppant csábító is.
Gyurma Pappa
Sorra buknak be a nagy áfás bűnszervezetek azon, hogy hülyék ahhoz, amit csinálnak. Cserébe elég nagy az szja csalásnak a látenciája. Persze lehet, hogy torz a mintám.
Amadeus
Amíg elég az ecserin venni egy számlatömböt a mutatványhoz, vagy amíg nagy tételben lehet kinyerni a pénzt.
Az SZJA-s csalás alatt mit értesz? Hogy nem vallja be a NFT-n szerzett jövedelmet? Összehasonlíthatatlan az SZJA csalás és az áfacsalások várható haszna.
több mint 2 éve
Nagy Márton szerint a bankszektor és az energiaszektor szereplői nem örültek az extraprofit bevezetésének, de tudomásul vették, hogy ebben a helyzetben most áldozatokat kell hozni. Ezek a szektorok is tudják, hogy ez olyan profit, amiért nem is dolgoztak meg.Szép lassan nagyobb komcsi ország lettünk mint Kuba
😀 😀 😀 Ezen elgondolkodtam hogy a vicc topicban lenne e a helye.
Nomac
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Basszus!Nem is tudom mire gondolsz.
Küldjünk már egy középiskolás közgazdaságtan tankönyvet neki!
Vagy inkább hagyjuk. Úgysem tudna mi az a könyv..
zemanla
Nagy Márton kifejtette, hogy mivel egy vállalat mérleget és eredménykimutatást állít elő, látják a bevételeket és a költségeket, ezért könnyen megállapítható, hogy a cég visszatornászta-e az extraprofitot.
több mint 2 éve
Basszus!Küldjünk már egy középiskolás közgazdaságtan tankönyvet neki!
Vagy inkább hagyjuk. Úgysem tudna mi az a könyv..
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
egyiknek sem.Illetve melyik kutasnak nem fog megérni 500 forintot/autó, hogy "magyarrencámosvótazfőnök"A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.És annál a kútnál ahol nem lehet kilátni majd kijárkál a kutas ellenőrizni?
Mintha ezt mondtam volna...
empty taxi
Bazzani
Hanni
egyrészt mert jönnek majd a külföldirendszámos nav-ellenőrök, másrészt mert ha literenként kétszázötven forint difi van rajta, és harminc litert tankol valaki, akkor hétezerötszázból ötszázért nem fogja senki megoldani okosba'.
auchanos karácsonyfások is úgy oldják meg, hogy ha tizenötös fát választanál, akkor raknak rá tizenegyes szalagot, de minimum a felét szeretnék megkapni a különbözetnek.
több mint 2 éve
Nagy Márton szerint a bankszektor és az energiaszektor szereplői nem örültek az extraprofit bevezetésének, de tudomásul vették, hogy ebben a helyzetben most áldozatokat kell hozni. Ezek a szektorok is tudják, hogy ez olyan profit, amiért nem is dolgoztak meg.😀 😀 😀 Ezen elgondolkodtam hogy a vicc topicban lenne e a helye.
több mint 2 éve
A magyar állam jó színvonalú, korszerű eszközökkel működő egészségügyi ellátást biztosít. Ha valaki igénybe akarja venni a magánellátást, tegye, ahhoz a kormányzatnak semmi köze. Azt viszont elvárják, hogy a kötelező egészségbiztosítási járulékokat mindenki fizesse be, és mindez nem vezethet a járulékfizetők számának csökkenéséhez – mondta Gulyás Gergely az Index kérdésére.Ezt nem a viccek topicba akartad?
Nomac
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
A magyar állam jó színvonalú, korszerű eszközökkel működő egészségügyi ellátást biztosít. Ha valaki igénybe akarja venni a magánellátást, tegye, ahhoz a kormányzatnak semmi köze. Azt viszont elvárják, hogy a kötelező egészségbiztosítási járulékokat mindenki fizesse be, és mindez nem vezethet a járulékfizetők számának csökkenéséhez – mondta Gulyás Gergely az Index kérdésére.
több mint 2 éve
Illetve melyik kutasnak nem fog megérni 500 forintot/autó, hogy "magyarrencámosvótazfőnök"A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.És annál a kútnál ahol nem lehet kilátni majd kijárkál a kutas ellenőrizni?
empty taxi
Bazzani
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 067
Nekem más a tapasztalatom.😀 😀 😀 😀 😀 😀ja, vagy az egyik vagy a másik legyen magas, és ha választhatnék, én is ezt csinálnám, más kérdés hogy az áfát is el lehet csalni, és minél nagyobb, annál nagyobb lesz rá az igény.Áfát nehezebb, ahhoz érteni is kell.
eaglesmcnabb
Amadeus
jót nevettem.
az szja-t meg a járulékot a legkönnyebben beszedhető és ellenőrizhető, a munkáltatóknál. az áfacsalás egy borzasztóan primitív tranzakció, és egyébként roppant csábító is.
Gyurma Pappa
Sorra buknak be a nagy áfás bűnszervezetek azon, hogy hülyék ahhoz, amit csinálnak. Cserébe elég nagy az szja csalásnak a látenciája. Persze lehet, hogy torz a mintám.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.És annál a kútnál ahol nem lehet kilátni majd kijárkál a kutas ellenőrizni?
empty taxi
több mint 2 éve
😀 😀 😀 😀 😀 😀ja, vagy az egyik vagy a másik legyen magas, és ha választhatnék, én is ezt csinálnám, más kérdés hogy az áfát is el lehet csalni, és minél nagyobb, annál nagyobb lesz rá az igény.Áfát nehezebb, ahhoz érteni is kell.
eaglesmcnabb
Amadeus
jót nevettem.
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 067
Én nem értek hozzá, de akinek a 3 betű 3 szám a rendszáma, az nem egyértelműen magyar forgalmival rendelkező autós?Oszt akkor mi van, ha felbaszol egy 3 betű 3 számos rendszámot a tankoláshoz, még egy H betű is van előtte, oszt forgalmi meg nincs mellé/külföldi van a kesztyűtartóba'?
NB2
Kőcségvetési csalás vagymi?
több mint 2 éve
Én nem értek hozzá, de akinek a 3 betű 3 szám a rendszáma, az nem egyértelműen magyar forgalmival rendelkező autós?
több mint 2 éve
Klaci79
22 465
Ezt honnan veszed? Rendes bejelentett munkahelyem van és rengeteg szja-t meg járulékot fizetek. Nem mindenki csal vele, még ha ez egy népszerű vád is. Szerintem a dolgozók messze többsége nem csal vele, jórészt mert nem is tud.Én igazából fognám: egy számjegyű jövedelemadó, tényleg padlóig le, cserébe felkúrnám az égbe a fogyasztási, forgalmi adókat + a jövedékit. Aztán aki fogyaszt adózik, aki meg a cihában gyűjti az meg nem oszt viszontlátás. Az szja-t és járulékokat csuklóból csalja el mindenki itthon, felesleges erőlködni vele tovább.Sobri, te vagy az?Tehát lényegében te is leírtad h miért volt hülyeség ebbe a társadalomba bevezetni ilyen adózási morállal a Katát, köszi 😉Ja nyilván hülyeség volt ebben a formában ebben a társadalomban egy ilyet bevezetni, ezer sebből vérzik a történet.Nem volt az. A Balogh Ádám jó szakember, nem is értem mit csinál az MNB-ben (hiszen adóügyi szakember). Az alapötlet egy fontos és jó ötlet: bevezetni egy olyan adót, ami kevés adminisztrációval, egyszerű fizetéssel és könnyű szabályokkal jár. Nyilván gyorsan kiderült, hogy mire is használták sokan, hiszen olyan feltételek tettek bele (1m-nál nagyobb kifizetések esetén munkaviszony feltételezése), ami komolyabb NAV beavatkozást követel a kontrollra.
csebi
De az történt, hogy időközben a NAV leépült, főleg középvezetői szinten, az ellenőrök el vannak havazva a sokkal hatékonyabb áfa ellenőrzésekkel. Próbálkoztak egy kiküldött 50 kérdéses kérdőívvel (nem vicc), amire 2 hét múlva volt meg minden könyvelői fórumban a testreszabható válasz. Aztán jött a 3 milliós szigorítás, amivel akik tényleg kerülni akartak, nem igazán rettentett el, de sok szolgáltatót hozott szar helyzetbe (főleg külföldre dolgozókat).
Lássuk be, az hogy belpesti ügyvédek 12 milliót kiszámláznak egy évben, a kapnak még magánszemélyektől ugyanennyit zsebbe, évi 600e Ft adóért... hát vicces. A KATA igazán viccessé a másodállásnál válik: tolok egy pályázati tanácsadást másodállásban, havi 25-ér, simán kisikerdíjazok 10 misit, 300e Ft adóért. Hát na.
Ahol gondot okoz: fodrász, kozmetikus. De azt gondolom, hogy lesz erre megoldás.
Én azt csinálnám:
- KATA 2.0 tevékenység korlátozással, havi 80e, másodállás nincs
- átalányadó határokat tovább emelni, az alap költségátalányt 40%-ról 50-re emelni, a kedvezményest 80-ra, a kisker 90%-át 92-re, + bevezetném, hogy akinek van dolgozója, az a levonhassa a bevételből ennek a költségeit az átalány alapjából
- sávos szocho (5 főnél kevesebbet foglalkoztatóknál 13%, 5-100-ig 14, 100 felett 15, mondjuk)
- családi adózás (mostani adókedvezményt megszüntetném, mert feleslegesen bonyolult és kontraproduktív)
- KIVA minden kisvállalkozásnak, TAO csak a nagyvállalkozásokra, gyak. KIVA független az eredménytől, és ez így is van jól
Egyelőre ennyi.
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
Amadeus
A jövedéki adókat áfát se lehet az egekig emelni, mert aki a határhoz közel lakik, az hamar indul nagybevásárlást csinálni a szomszédba.
Várható volt, hogy ki fog bukni ez a rezsihazugság...most próbálják lenyomni a torkunkon az újabb faszságaikat...
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 067
Áfát nehezebb, ahhoz érteni is kell.ja, vagy az egyik vagy a másik legyen magas, és ha választhatnék, én is ezt csinálnám, más kérdés hogy az áfát is el lehet csalni, és minél nagyobb, annál nagyobb lesz rá az igény.Én igazából fognám: egy számjegyű jövedelemadó, tényleg padlóig le, cserébe felkúrnám az égbe a fogyasztási, forgalmi adókat + a jövedékit. Aztán aki fogyaszt adózik, aki meg a cihában gyűjti az meg nem oszt viszontlátás. Az szja-t és járulékokat csuklóból csalja el mindenki itthon, felesleges erőlködni vele tovább.Sobri, te vagy az?Tehát lényegében te is leírtad h miért volt hülyeség ebbe a társadalomba bevezetni ilyen adózási morállal a Katát, köszi 😉Ja nyilván hülyeség volt ebben a formában ebben a társadalomban egy ilyet bevezetni, ezer sebből vérzik a történet.Nem volt az. A Balogh Ádám jó szakember, nem is értem mit csinál az MNB-ben (hiszen adóügyi szakember). Az alapötlet egy fontos és jó ötlet: bevezetni egy olyan adót, ami kevés adminisztrációval, egyszerű fizetéssel és könnyű szabályokkal jár. Nyilván gyorsan kiderült, hogy mire is használták sokan, hiszen olyan feltételek tettek bele (1m-nál nagyobb kifizetések esetén munkaviszony feltételezése), ami komolyabb NAV beavatkozást követel a kontrollra.
csebi
De az történt, hogy időközben a NAV leépült, főleg középvezetői szinten, az ellenőrök el vannak havazva a sokkal hatékonyabb áfa ellenőrzésekkel. Próbálkoztak egy kiküldött 50 kérdéses kérdőívvel (nem vicc), amire 2 hét múlva volt meg minden könyvelői fórumban a testreszabható válasz. Aztán jött a 3 milliós szigorítás, amivel akik tényleg kerülni akartak, nem igazán rettentett el, de sok szolgáltatót hozott szar helyzetbe (főleg külföldre dolgozókat).
Lássuk be, az hogy belpesti ügyvédek 12 milliót kiszámláznak egy évben, a kapnak még magánszemélyektől ugyanennyit zsebbe, évi 600e Ft adóért... hát vicces. A KATA igazán viccessé a másodállásnál válik: tolok egy pályázati tanácsadást másodállásban, havi 25-ér, simán kisikerdíjazok 10 misit, 300e Ft adóért. Hát na.
Ahol gondot okoz: fodrász, kozmetikus. De azt gondolom, hogy lesz erre megoldás.
Én azt csinálnám:
- átalányadó határokat tovább emelni, az alap költségátalányt 40%-ról 50-re emelni, a kedvezményest 80-ra, a kisker 90%-át 92-re, + bevezetném, hogy akinek van dolgozója, az a levonhassa a bevételből ennek a költségeit az átalány alapjából
- sávos szocho (5 főnél kevesebbet foglalkoztatóknál 13%, 5-100-ig 14, 100 felett 15, mondjuk)
- családi adózás (mostani adókedvezményt megszüntetném, mert feleslegesen bonyolult és kontraproduktív)
- KIVA minden kisvállalkozásnak, TAO csak a nagyvállalkozásokra, gyak. KIVA független az eredménytől, és ez így is van jól
Egyelőre ennyi.
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
Amadeus
eaglesmcnabb
több mint 2 éve
Ez bennem is felvetődött, erre írta undi h bezáratják...A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.Az automata benzinkutakkal mi lesz? Költői kérdés nyilván...haladnak a korral.
empty taxi
Klaci79
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
ja, vagy az egyik vagy a másik legyen magas, és ha választhatnék, én is ezt csinálnám, más kérdés hogy az áfát is el lehet csalni, és minél nagyobb, annál nagyobb lesz rá az igény.Én igazából fognám: egy számjegyű jövedelemadó, tényleg padlóig le, cserébe felkúrnám az égbe a fogyasztási, forgalmi adókat + a jövedékit. Aztán aki fogyaszt adózik, aki meg a cihában gyűjti az meg nem oszt viszontlátás. Az szja-t és járulékokat csuklóból csalja el mindenki itthon, felesleges erőlködni vele tovább.Sobri, te vagy az?Tehát lényegében te is leírtad h miért volt hülyeség ebbe a társadalomba bevezetni ilyen adózási morállal a Katát, köszi 😉Ja nyilván hülyeség volt ebben a formában ebben a társadalomban egy ilyet bevezetni, ezer sebből vérzik a történet.Nem volt az. A Balogh Ádám jó szakember, nem is értem mit csinál az MNB-ben (hiszen adóügyi szakember). Az alapötlet egy fontos és jó ötlet: bevezetni egy olyan adót, ami kevés adminisztrációval, egyszerű fizetéssel és könnyű szabályokkal jár. Nyilván gyorsan kiderült, hogy mire is használták sokan, hiszen olyan feltételek tettek bele (1m-nál nagyobb kifizetések esetén munkaviszony feltételezése), ami komolyabb NAV beavatkozást követel a kontrollra.
csebi
Én azt csinálnám:
Egyelőre ennyi.
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
Amadeus
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
csipkelli
4 010
Megvan. Meg kell emelni a sör jövedéki adóját, majd tavaly októberi árakon rögzíteni azt is. Boldog karácsonyt teszkó!
több mint 2 éve
Klaci79
22 465
A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.Az automata benzinkutakkal mi lesz? Költői kérdés nyilván...haladnak a korral.
empty taxi
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 067
A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.na most forgalmival vagy rendszámmal?
empty taxi
több mint 2 éve
A benzinkutasok fogják ellenőrizni a forgalmit a benzinkutakon, magyar forgalmival lehet csökkentett áron benzint kapni - derült ki Gulyás Gergely szavaiból.Mintha ezt mondtam volna...
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Ha van mondjuk Tesco/Ikea/xy kártyád, akkor olcsóbban vásárolhatsz az adott helyen.Kártyája lehet másnak is, de rendszáma? (az is! 😊)
Ugyanilyen lesz a magyar rendszám is.
Sobri Jóska
több mint 2 éve
Emiatt még kapunk egy kurva nagy csekket Brüsszelből.Európában Magyarországon lehet a legkedvezőbben tankolni Gulyás szerint, de vannak visszaélések, nagy a benzinturizmus, ezért a kormány úgy döntött, holnaptól magyar rendszámú autók számára teszik lehetővé a tankolást a magyar benzinkutakon.Vannak azért olyan esetek ahol rohadtul nem vicces ez a tankolás dolog.a drágábból nem tud tankolni?
Egy barátom egy romániai magyar cég képviselője itt, román rendszámos céges autóval. Ő hogy a faszba tankol majd?
Bazzani
Negritis
Ki hogy értelmezi.
Bazzani
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 067
Én igazából fognám: egy számjegyű jövedelemadó, tényleg padlóig le, cserébe felkúrnám az égbe a fogyasztási, forgalmi adókat + a jövedékit. Aztán aki fogyaszt adózik, aki meg a cihában gyűjti az meg nem oszt viszontlátás. Az szja-t és járulékokat csuklóból csalja el mindenki itthon, felesleges erőlködni vele tovább.Sobri, te vagy az?Tehát lényegében te is leírtad h miért volt hülyeség ebbe a társadalomba bevezetni ilyen adózási morállal a Katát, köszi 😉Ja nyilván hülyeség volt ebben a formában ebben a társadalomban egy ilyet bevezetni, ezer sebből vérzik a történet.Nem volt az. A Balogh Ádám jó szakember, nem is értem mit csinál az MNB-ben (hiszen adóügyi szakember). Az alapötlet egy fontos és jó ötlet: bevezetni egy olyan adót, ami kevés adminisztrációval, egyszerű fizetéssel és könnyű szabályokkal jár. Nyilván gyorsan kiderült, hogy mire is használták sokan, hiszen olyan feltételek tettek bele (1m-nál nagyobb kifizetések esetén munkaviszony feltételezése), ami komolyabb NAV beavatkozást követel a kontrollra.
csebi
Én azt csinálnám:
Egyelőre ennyi.
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa