Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
Ez tény, viszont ha egy cég ezt komolyan gondolja, akkor meg tudná csinálni, mert nem gondolnám, hogy olyan nagy nehézség lenne ezt összehozni, hisz multik vannak már az országban régóta, a képzett munkaerő, a mentalitás megvan, egyszerűen csak alkalmazni kellene meg olyan embereket foglalkoztatni, akik ezt képviselik és következetesek maradnak.
Továbbá a cégnek mint olyannak folyamatosan auditálnia kellene magát és belső vizsgálatokat tartani, hogy valóban betartják-e ezeket.

Ahogy te is mondod, ismerősi körben ez megvan többféle szinten is, ha körbenézek itt a fórumon, vezetői szinten is, szóval az nem igaz, hogy a lehetőség nem adott.

A probléma ott van, hogy a torzult piaci szabályozások miatt erre esély sincs vagy kisebb/réteg cégeknél tapasztalható.
Lúdas Solymi
Ugyan, túl gondolkodod ezt. Magyarország kis ország, rászorulunk arra, hogy valaki pénzt hozzon be, egyébként csak inflálódunk, meg pénz-az-ablakban break even gazdaság vagyunk. Pénz két helyről jöhet:
1) termékek és szolgáltatások exportjából
2) külföldi pénzcsapokból (EU)

Az elsőt nagyon korán elbasztuk. 90-es évek elején büszkén verte magát országunk, hogy mekkora a beáramló nemzetközi tőke - megvették és széthordták a gazdaságot a külföldi "befektetők". 95-re egyértelművé vált, hogy fenntarthatatlan ez a pálya (nincs mit eladni), de szerencsére épp elkezdtek jönni a felzárkóztatási pénzek. És a gazdasági elit rájött arra, hogy minek küzdeni exporttal, amikor az államnál végtelen pénz van. Tekerjünk előre, itt a NER, aki ezt maxra járatta.

Magyarországon államkapitalizmus van. Abban különbözik Kínától, hogy az erőszakszervezetek gyengébbek. Az állam a legnagyobb gazdasági szereplő, a legfontosabb megrendelő a meghatározó iparágakban, vagy ha nem az, akkor azzá válik. Ezen felül ki van téve a gazdaság azon kevés nemzetközi tőkének, amely még itt maradt. Milyen lehetőségei vannak egy magyar kkv-nak:
1) szembemegy mindennel, és exportra termel: ez nehéz és körülményes, nagy szaktudást és vállalkozói attitűdöt igényel, nyelvtudást, akaratot harcot
2) beáll a sorba, kiszolgálja az alacsony hozzáadott értéket termelő német/kínai/koreai/usákoki tőkét, mint beszállító: ezzel is van meló, de elég ha közel vagy, tudsz egy konstans minőséget, akkor leeshet némi konc
3) kiszolgálja az államot kiszolgálókat

Jól látható, az első leszámítva nincs szükség komoly cégépítésre, nyilván ott a hosszútávú siker. A mi ügyfeleink nagy része mostanra az első és a harmadik kategóriából kerül ki (a második lokális alapokon szerveződik, ott egy kicsit más minden). Jól látjuk, hogy mi történik: az első kategóriás cégek nem különösebben izgulnak, növögetnek, termelgetnek, értékesítgetnek, amennyire egy recessziós környezet engedi. A harmadik kategória retteg, és nem alap nélkül. Pár hónap mélyépítő cég vezetője fröcsögve védte a rendszert, hogy ezek kifizetik őket, bezzeg azok, ott csak a szopás volt. Ma ugyanez a vállalkozó menekíti a vagyonát a cégből, mert elindult a nem fizetés hullám, hiszen a pénz egyre drágább. A szervezetfejlesztést nem lehet megenni, de a két homlokrakodónak legalább némi ára van.

Majd egyszer írok egy hosszabbat arról, hogy az állam mennyire rossz befektető (Hiventures történet hamarosan fel fog robbanni) vagy mennyire rossz innovátor (4 digitalizációs projektben vagyunk külsős szakértők), de ügyfélnek is szar.

Az egész világon vége van az ingyen pénz korszakának, ezt megfogja érezni a 2. és a 3. kategória, de az 1. sem marad szárazon, ellenben nekik van stratégiájuk túlélni.

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 378 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ez tény, viszont ha egy cég ezt komolyan gondolja, akkor meg tudná csinálni, mert nem gondolnám, hogy olyan nagy nehézség lenne ezt összehozni, hisz multik vannak már az országban régóta, a képzett munkaerő, a mentalitás megvan, egyszerűen csak alkalmazni kellene meg olyan embereket foglalkoztatni, akik ezt képviselik és következetesek maradnak. Továbbá a cégnek mint olyannak folyamatosan auditálnia kellene magát és belső vizsgálatokat tartani, hogy valóban betartják-e ezeket.Lúdas Solymi
Az a probléma - Jóska írása is erre utal -, hogy egy külföldi cég jóval kedvezőbb helyzetben van, mert neki az itteni beruházás csak egy a sok közül - nagyobb kockázattal, és nagyobb profit eséllyel. Az ilyen cég viheti a globálisan jól bevált cég kultúrát mindenhova, tervezhet hosszabb távokra, mert a magasabb kockázatú és alacsonyabb kockázatú befektetések vegyesen elég stabilitást adnak. Egy helyi magyar vállalkozás kénytelen a hazai viszonyokhoz adaptálódni, mert (jellemzően) nincs másik befektetése. Itt életben kell tudni maradni úgy, hogy egy hét alatt eltörlik a KATA-t, egy nap alatt hoznak egy új adó jogszabályt, ha a költségvetés éppen igényli a plusz pénzt, akkor bármikor kivetnek egy szektorális plusz adóterhet, egy sokéves üzleti kapcsolatokat keresztbe verhet, hogy jön valami NER cég és viszi az ügyfeleidet, stb. Ilyen feltételrendszerben nem nagyon fogjuk tudni átvenni az (egyébként normál piaci körülmények között tényleg hatékonyabb) nyugati céges kultúrákat.

A hazai vállakozások prioritizálásával meg az a gond, hogy mi nem a hazai vállalkozásokat részesítjük előnyben, hanem a NER csecs vállalkozásait. A távol-keletiek, ahonnan elvileg mintázzuk a dolgot, ők tényleg ezt csinálták. Nem pofára, nem haveri alapon, hanem tehetség alapon a legjobbakat emelték ki és támogatták meg. Azok közül is elsősorban a magasabb hozzáadott értéket ill. exportra termelőket, mert az tud húzni egy gazdaságot. Unfair módon, korrupt módon csinálták, de így legalább a kinövő ottani helyi vállalkozásokból keletkezhettek LG-k, Samsungok. Lölö építőipari vállalkozásaiból nem. Ebből a most felvásárolt Dráva Cementből is legfeljebb az lesz, hogy majd drágábban fog elnyerni és gyengébb minőségben megépíteni utakat, mint eddig. Ez nem hasznot hoz az országnak, hanem többlet költséget termel és károkat okoz.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Nomac New England Patriots 4 115 — balazs.t85@gmail.com
Már csak a románokat, és a bolgárokat előzük meg a bérekben. De már csak pár év és becsúszunk a megfelelő helyre.

Mióta kedves NER átvette a Digit, nem a büntetésekről, hanem az áremelésekről jön a hír. 2022 január óta 32% az emelés.
 telex.hu/belfold/2023/04/02/majustol-az-inflaciohoz-igazitva-megemeli-tarifait-a-digi

Kedvenc Lipton Zöld Tea már a kínaiban is 560ft! 2022 januárban 300 forint volt.
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 378 — The only discipline that lasts, is self discipline
Sose volt itt nyugati polgárosodás.
Nincs a Fidesznek történelmi bűne, az elitnek van. Ha a Fideszben, ha az MSZ(M)P-ben van is éppen.
Őszentsége Sobri Jóska
Én úgy gondolom, hogy van történelmi bűnük. A megelőző pártok / kormányok - és ebbe faramuci módon a posztkomcsi utódpártot is beleértem - csak simán rosszak, korruptak voltak. De "nyugati" módon, nem csináltattak hátraarcot közben az országgal. A Fidesz megtette, és ez történelmi bűn.
peterk2005 udvari bolond
Ha még azt mondanád, hogy Orbán tette, az ő bűne, akkor azt mondanám, hogy oké, lehet így látni, hiszen egy ideje kvázi egyeduralkodó, kvázi korlátlan hatalommal. (Mondjuk más témákban ezt szoktad látni, fura, hogy most feloldozod.)
De a Fidesz?
A Fidesz (és a többi párt) csak a módszer, a keret, az elit hatalomtechnikai metodikája, nem pedig egy valós akarattal, céllal, tevékenységgel, felelősséggel rendelkező entitás.
Így bűne is csak annyi lehet, mint egy kalapácsnak, amivel agyoncsapnak egy embert.
Őszentsége Sobri Jóska
Orbán valóban a kulcsember, ő a főszereplő. De azért mellette van még a Fideszben 1-2 stratéga, teoretikus aki szintén masszívan és alakítóan részt vett abban, ami történt az elmúlt évtizedben. Őket is felelősnek gondolom, ezért nem szűkítem le egy névre. A Fidesz jobb, abban benne van Orbán is és benne van a másik néhány is.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress
Ez tény, viszont ha egy cég ezt komolyan gondolja, akkor meg tudná csinálni, mert nem gondolnám, hogy olyan nagy nehézség lenne ezt összehozni, hisz multik vannak már az országban régóta, a képzett munkaerő, a mentalitás megvan, egyszerűen csak alkalmazni kellene meg olyan embereket foglalkoztatni, akik ezt képviselik és következetesek maradnak.
Továbbá a cégnek mint olyannak folyamatosan auditálnia kellene magát és belső vizsgálatokat tartani, hogy valóban betartják-e ezeket.
Lúdas Solymi
De ebből mi haszna származik?!
Ha a gazdaság kapitalista működésére nem morális szempontból tekintesz, hanem hajlandó vagy a valóságot is bekalkulálni, akkor sok értelmet nem fogsz látni abban, hogy egy cég egy ilyen gazdasági környezetben egy fillérrel is többet költsön a szükségesnél bármire is.
Ha te vállalkoznál, és tudnád, hogy most jól megy, de holnap, kvázi a semmiből jöhet egy olyan szabályozás, hogy két hét alatt lehúzhatod a rolót*, akkor minden nap a profitodat maximalizálnád, nem pedig 1-5-20 éves cégfejlesztéseken gondolkodnál.

* Erre nagyon jó példa (a közismert Nemzeti Dohányboltokon felül) az Orbán-kormány intézkedése a nyerőgépek üzemeltetésével kapcsolatosan. Év végén minden nyerőgépet kötelezően beköttettek a NAV-hoz, ezzel gépenként milliós kiadást terhelve az üzemeltetőkre, majd következő évben mindenhol betiltoták, kocsmában, játéktermekben, és csak a NER-es érdekeltségi körbe tartozók néhány nagyobb kaszinója maradhatott.
Most attól eltekintve, hogy szerintem mentálegészségügyi szempontból ez az Orbán-kormány all-time legjobb intézkedése, vállalkozói szempontból nézve egy jó példa arra, hogy "ez a kapitalizmus nem az a kapitalizmus", amiről te ábrándozol.

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 932 — Lucas Scott
MC12
ajanlom figyelmedbe Vajda ur ruha meg kiegeszitok valasztasat a videohoz:

www.facebook.com/vajda.zoltan.tamas/videos/930312601492153/

na egy ev alatt itt sikerult legalabb grundolni vmi helyi ujsagot.
csebi
Mint valami 90es évekbeli verőember 😊 de a munkatársa se sokkal jobb.

A helyi újság egyébként jó ötlet, de hogy csak negyedévente szórják meg vele a településeket az kevés. (A kedvencem az a rész volt, hogy “a képviselői bérem jelentős részét fordítom az újság megjelenésére” - na ilyet nem mondunk. Vagy elmondjuk, hogy 10-20-30%át vagy ne mondjunk semmit.)
MC12
Emlékeim szerint a hajógyárin anno ez volt a munkaruha Vizo helyein …

Amúgy igen ez a vmennyit arra fordítok nem a legjobb. Ha jól tudom Jámbor ő tételesen leadja h mennyit kinek/minek ad.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 879
 24.hu/kulfold/2023/04/01/orban-viktor-magyar-kormany-nemet-toke-magyar-piac-kiszoritas-spiegel/

Ebbű baj lesz more
Amadeus von Dollárbaloldal
Egyrészt valahol mellette vagyok, hogy ahol lehet próbáljuk visszaszorítani a külföldre történő vagyonkiáramlást és inkább a magyar cégeket hozzuk pozícióba, viszont a probléma az, hogy itt csak egyetlen kis szűk elit jár jól.
Mondhatnánk azt, hogy ez csak addig fog menni, amíg biztosítva lesz, hogy az ország gazdasága erős lábakon álljon és utána majd diverzifikálni fogják a vagyont, de ilyen meg csak a mesékben létezik.

Másik probléma meg az, hogy az ilyen akciók miatt komolyabban cégek már nem biztos, hogy befektetnek bizonyos ágazatokba.
Lúdas Solymi
Ezt egészen addig gondoltam így amíg nem dolgoztam magyar cégeknél. Kb. az összes olyan haverom aki szereti a munkahelyét, külföldi vállalatoknál dolgozik. Totál más mindset, vezetési struktúra és hozzáállás.

A magyar cégeknél állandó ügyeskedést, lenézést, filléreskedést, és nulla jövőbe fektetett tőkét látok. Tökéletesen utánozzák a kormány filozófiáját. Rettegnek emberekbe fektetni, lehajolnak minden apróért, és ellopnak mindent amit nagyjából biztonságosan el lehet.

Évekig hangoztattam én is, hogy nem kell külföldi multiknak kiszolgáltatni a gazdaságunk, de bazze a mélyére nézve a dolognak, nem látom mivel járnánk rosszabbul, ha a félművelt, adócsaló, kapzsi vállalkozórétegünk helyett külföldi cégek lennének.
andree

Ahogy te is mondod, ismerősi körben ez megvan többféle szinten is, ha körbenézek itt a fórumon, vezetői szinten is, szóval az nem igaz, hogy a lehetőség nem adott.

A probléma ott van, hogy a torzult piaci szabályozások miatt erre esély sincs vagy kisebb/réteg cégeknél tapasztalható.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 306
MC12
ajanlom figyelmedbe Vajda ur ruha meg kiegeszitok valasztasat a videohoz:

www.facebook.com/vajda.zoltan.tamas/videos/930312601492153/

na egy ev alatt itt sikerult legalabb grundolni vmi helyi ujsagot.
csebi
Mint valami 90es évekbeli verőember 😊 de a munkatársa se sokkal jobb.

A helyi újság egyébként jó ötlet, de hogy csak negyedévente szórják meg vele a településeket az kevés. (A kedvencem az a rész volt, hogy “a képviselői bérem jelentős részét fordítom az újság megjelenésére” - na ilyet nem mondunk. Vagy elmondjuk, hogy 10-20-30%át vagy ne mondjunk semmit.)

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 840 — Colts Fan
több mint 2 éve
andree Arizona Cardinals 1 781
 24.hu/kulfold/2023/04/01/orban-viktor-magyar-kormany-nemet-toke-magyar-piac-kiszoritas-spiegel/

Ebbű baj lesz more
Egyrészt valahol mellette vagyok, hogy ahol lehet próbáljuk visszaszorítani a külföldre történő vagyonkiáramlást és inkább a magyar cégeket hozzuk pozícióba, viszont a probléma az, hogy itt csak egyetlen kis szűk elit jár jól.
Mondhatnánk azt, hogy ez csak addig fog menni, amíg biztosítva lesz, hogy az ország gazdasága erős lábakon álljon és utána majd diverzifikálni fogják a vagyont, de ilyen meg csak a mesékben létezik.

Másik probléma meg az, hogy az ilyen akciók miatt komolyabban cégek már nem biztos, hogy befektetnek bizonyos ágazatokba.
Lúdas Solymi
Ezt egészen addig gondoltam így amíg nem dolgoztam magyar cégeknél. Kb. az összes olyan haverom aki szereti a munkahelyét, külföldi vállalatoknál dolgozik. Totál más mindset, vezetési struktúra és hozzáállás.

A magyar cégeknél állandó ügyeskedést, lenézést, filléreskedést, és nulla jövőbe fektetett tőkét látok. Tökéletesen utánozzák a kormány filozófiáját. Rettegnek emberekbe fektetni, lehajolnak minden apróért, és ellopnak mindent amit nagyjából biztonságosan el lehet.

Évekig hangoztattam én is, hogy nem kell külföldi multiknak kiszolgáltatni a gazdaságunk, de bazze a mélyére nézve a dolognak, nem látom mivel járnánk rosszabbul, ha a félművelt, adócsaló, kapzsi vállalkozórétegünk helyett külföldi cégek lennének.

Szerkesztette: andree
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 651 — beers & Packers
Magyar lombkorona-sétány a Jurassic Parkban!
 www.youtube.com/watch?v=KXovmXWmLwU
Bocs, látom már volt a vicc topikban.

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 651 — beers & Packers
De kis hópihe lett mindenki. Vityát nonstop gecizzük, dagadtozzuk és mindenki alig várja koleszterin kapitány kritikus találatát, erre egy félkarú rablótól mindenki ejnyebejnyézik.

@r.baggio én jót nevettem.
Hanni
És már vissza is kanyarodtunk a Zacher-féle vitához:
 spiritfm.hu/cikk/puzser-zacher-gabor-valojaban-orban-viktort-dagadtozza-le
(Itt jegyzem meg, hogy Orbán esetében Puzsérnak szerintem csak féligazsága van.)
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 879

Ebbű baj lesz more

több mint 2 éve
Nincs a Fidesznek történelmi bűne, az elitnek van. Ha a Fideszben, ha az MSZ(M)P-ben van is éppen.
Őszentsége Sobri Jóska
Én úgy gondolom, hogy van történelmi bűnük. A megelőző pártok / kormányok - és ebbe faramuci módon a posztkomcsi utódpártot is beleértem - csak simán rosszak, korruptak voltak. De "nyugati" módon, nem csináltattak hátraarcot közben az országgal. A Fidesz megtette, és ez történelmi bűn.
peterk2005 udvari bolond
Ha még azt mondanád, hogy Orbán tette, az ő bűne, akkor azt mondanám, hogy oké, lehet így látni, hiszen egy ideje kvázi egyeduralkodó, kvázi korlátlan hatalommal. (Mondjuk más témákban ezt szoktad látni, fura, hogy most feloldozod.)
De a Fidesz?
A Fidesz (és a többi párt) csak a módszer, a keret, az elit hatalomtechnikai metodikája, nem pedig egy valós akarattal, céllal, tevékenységgel, felelősséggel rendelkező entitás.
Így bűne is csak annyi lehet, mint egy kalapácsnak, amivel agyoncsapnak egy embert.

több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 202
„Én úgy nőttem fel, hogy sosem szeretett senki, gyerekkoromtól kezdve azt terveztem, hogy sportoló leszek, és akkor majd elfogadnak és megszeretnek az emberek”- mondja Zsiga Melinda kétszeres világbajnoki bronzérmes kick-boxoló, aki sokáig inkább jemeninek hazudta magát, hogy ne kelljen a cigányokkal kapcsolatos előítéletekkel harcolnia.”

Ha Orbán tudná nem hagyná
több mint 2 éve
Hogyan kell vidéken építkezni? Ti hogy csinálnátok? 😊
thebeke
Érdemes megnézni a Partizán Tarr Béla interjúját. Van benne sok aktuálpolitika is.
Béla egyértelműen elmondja, hogy a videk elveszett.
Agyhalott, kisemmizett, manipulálható, alkoholista véglények, max. sírhantot tudsz rájuk épiteni, nem rendszerváltást.
Őszentsége Sobri Jóska
Bocs, rendszerváltást pont, hogy tudsz rájuk építeni, NER.
Dzsokijuing
Pont nem, pont nem tudod a Nemzeti Együttműködés Rendszerét leváltani rájuk építve.
Őszentsége Sobri Jóska
Pontatlanul fogalmaztam. A NER is rendszerváltás volt, rájuk építve hozta el és tartja fenn a Fidesz.
Dzsokijuing
Nem a Fidesz váltott rendszert 90-ben, hanem összeomlott a Szovjetúnió, és annak a hozadéka lett a 33 évvel ezelőtti rendszerváltás. De az már a múlt. Tarr Béla az elmúlt 33 év vidéki véglényeiről beszél, akikre nem tudsz változást építeni. És mivel most a NER "a rendszer", így most ezt nem tudod rájuk építve leváltani. Ezt jelentette amit írtam, ennyi benne az állítás.
Hogy te ebből mit értettél (félre), azt én nem tudhatom.
Őszentsége Sobri Jóska
Erre írtam, hogy a valódi rendszerváltás a véglényekre alapozott NER, ami kvázi beteljesítette az 1990-2010 időszak rövid fellángolás utáni hosszú agóniáját.
Ha van a Fidesznek történelmi bűne, akkor az ez. Csendben és harsányan is be lehet jelenteni a nyugati polgárosodás végét, ök az utóbbit választották.
Dzsokijuing
Őszentsége Sobri Jóska

több mint 2 éve

Ebbű baj lesz more
több mint 2 éve
thebeke
Érdemes megnézni a Partizán Tarr Béla interjúját. Van benne sok aktuálpolitika is.
Agyhalott, kisemmizett, manipulálható, alkoholista véglények, max. sírhantot tudsz rájuk épiteni, nem rendszerváltást.
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing
Pont nem, pont nem tudod a Nemzeti Együttműködés Rendszerét leváltani rájuk építve.
Őszentsége Sobri Jóska
Pontatlanul fogalmaztam. A NER is rendszerváltás volt, rájuk építve hozta el és tartja fenn a Fidesz.
Dzsokijuing
Nem a Fidesz váltott rendszert 90-ben, hanem összeomlott a Szovjetúnió, és annak a hozadéka lett a 33 évvel ezelőtti rendszerváltás. De az már a múlt. Tarr Béla az elmúlt 33 év vidéki véglényeiről beszél, akikre nem tudsz változást építeni. És mivel most a NER "a rendszer", így most ezt nem tudod rájuk építve leváltani. Ezt jelentette amit írtam, ennyi benne az állítás.
Őszentsége Sobri Jóska
Erre írtam, hogy a valódi rendszerváltás a véglényekre alapozott NER, ami kvázi beteljesítette az 1990-2010 időszak rövid fellángolás utáni hosszú agóniáját.
Ha van a Fidesznek történelmi bűne, akkor az ez. Csendben és harsányan is be lehet jelenteni a nyugati polgárosodás végét, ök az utóbbit választották.
Dzsokijuing
Őszentsége Sobri Jóska
Valahogy így, a fidesz csak egy adminisztratív keret.
több mint 2 éve
A body shaming egy soha ki nem irtható szokása a közbeszédnek, meg úgy általában az emberi kommunikációnak. Nyilván kulturált ember nem csinálja gyakran és nyilvánosan.

Ettől még van kettős mérce ezzel kapcsolatban.
Kampman
Egyetértek. És (nem neked szól) egyúttal a magam részéről örülnék, hogy ha másban nem is, de abban egyetértés lenne itt a fórumon, hogy innen mellőzzük. 😊

több mint 2 éve
thebeke
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing

több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 528 — Saturday Night Lights
thebeke
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing
Őszentsége Sobri Jóska

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
thebeke
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing

több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 528 — Saturday Night Lights
thebeke
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing
Őszentsége Sobri Jóska

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
thebeke
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing

több mint 2 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 274 — Ajmo Vatreni
A 444 kb. 1-2 fokkal szofisztikáltabb, mint az origo, elfogultság tekintetében ugyanolyan.
Kampman
Az egyik egy eszmerendszer, egy felfogás irányában elfogult, a másik meg konkrétan kiszolgál egy pártot, egy embert. Szerintem ez nem ugyanolyan. És ez ugyanannyira igaz a baloldali hisztikre, mint Bayer hisztijére.