Politika

66 feliratkozó

5 napja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 708 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
Bowl.hu választási tippelde 2026

docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing

Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (húsvét vasárnapi adatokkal frissítve)

Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő

Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed

A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna

Szerkesztette: Löfli
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 593
Te MC, Borkainé interjúja után már én is vakarom a fejem, hogy mi az elképzelés itt, nem csak a pártbéli kollégáid.
több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 536 — Saturday Night Lights
 media1.hu/2023/09/17/a-hirtv-tol-kirugott-palffy-istvan-az-etikai-bizottsag-tagjakent-szerepel-a-magyar-nemzeti-mediaszovetseg-oldalan/

Kurvából feleség.
Amadeus von Dollárbaloldal
Csak elírták, etilkai lesz az.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 593
 media1.hu/2023/09/17/a-hirtv-tol-kirugott-palffy-istvan-az-etikai-bizottsag-tagjakent-szerepel-a-magyar-nemzeti-mediaszovetseg-oldalan/

Kurvából feleség.
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 661 — The only discipline that lasts, is self discipline
Itt csak az a kérdés, hogy ki akarja újrapozícionálni Borkait és miért. Ő egyedül ehhez kevés, de talán még a Rákosfalvy féle brancs is. A 24 elég komoly anyagi hátországgal bír, Sanyi bácsiékat nem kell bemutatni.
Amadeus von Dollárbaloldal
Kicsit arra emlékeztet, amikor a 2010-es évek elején Zuschlagot futtatta a nermédia, aztán dobták is, mint egy koszos rongyot.
Kampman
Nekem is ez az érzésem. Elterelés szagú a dolog. Vagy pedig valami ellenzéki próbálkozás, megnyomni őt választás előtt, hátha elvisz annyit a majdani igazi Fidesz jelölt elől, hogy be lehessen surranni hátsó pályáról. Nem hiszem, hogy bejön, bár a 600 ezer megtekintés után már inkább nem mondok semmit. Ez a faszi mást vált ki az emberekből, mint belőlem.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 445 — beers & Packers
A nép a Kádár-korszakban is ki tudta fejezni az akaratát, a szavazófülkében nem állt senki mellett se párttitkár, se szovjet kiskatona. Az igaz, hogy csak egy pártra (az MSZMP-re) lehetett szavazni, de nem volt kötelező, nyugodtan leadhattál akár érvénytelen szavazatot is. Akkor se végeztek ki, ha nem mentél el szavazni. Igazad van, abszolút legitim volt az akkori pártállami rendszer (hiszen 90+ százalékos támogatottsága volt), ahogyan a mostani is az.
nagylaza, főpohárnok
Az egy diktatúra volt, ez egy demokrácia.
Sajnálom, ha ezt nem tudtam számodra egyértelműen kommunikálni.
Ezt kéne elfogadnod neked is a buborékodban, és nem csak azt mantrázni különféleképpeken, hogy Orbán egy geci.
Az.
De ő csak a tünet, nem az ok.

Teljesen normális...
nagylaza, főpohárnok
Mantrázhatod, hogy mi normális, mi nem, igazad is van, ahogy a tünetőknek is, de el kéne fogadni, hogy ez egy kisebbségi vélemény. Hangos, jogos, normális vélemény, de a többségnek, a népnek jó így ahogy van. Nemnormálisan. Posztmodernül.
El kéne fogadni, hogy tényszerűen az igazság van kisebbségben. Mintha egy biológiaprofesszor az evolúcióról egy templomi misén értekezne. Ott is igaza lenne, de ha a mise végen szavaznának, hogy a pap teremtéstörténete vagy az ő darwini érvei a hihetőbbek, szimpatikusabbak, akkor nem rá voksolnának többen.
De ettől még igaza lenne, csak igény nem igazán lenne az igazságára.
Ennek a megértésnek, elfogadásnak kéne lennie a nulladik lépésnek, különben egy olyan autót próbálsz megszerelni, ami el se romlott. Csak azért megy összevissza, mert egy vak vezeti.
Egyetértek, hogy ha az autópályán mindenki szembejön, attól még lehet, hogy te mész a jó irányba, nekem arról szól az állításom, hogy kevés megy "X" irányba, sok megy "Y" irányba, és nem az, hogy melyik a normális irány.
Őszintén sajnálom, hogy nem is velem vitázol, hanem a diskurzus kontextusától függetlenül az igazadat hajtogatod, nulla asszertivitással, vagy értelmezéssel a mondandóm iránt.
Őszentsége Sobri Jóska
Úgy röpködsz egyik állításról a másikra, mint bódult méhecske a mezőn virágról virágra. Emlékeztetni szeretnélek rá: onnan indítottál, hogy a (diák)tüntetők „a többség, a magyar nép ellenében skandálnak, vonulgatnak, fenekednek, kurvaanyáznak, ordibálnak hangzatos, de teljesen súlytalan lózungokat, hiszen legitim a kormányzat”. (Méltánylandó nagyvonalúság részedről, hogy az általad „hangos kisebbségnek” nevezett tüntetőket – lásd még: a nép ellenségei – nem kívánod eltiltani attól, hogy utcára menjenek tiltakozni, és egyelőre börtönnel se fenyegeted őket.)
Azzal a felsorolással nem vitatkozol, amely – a teljesség igénye nélkül – megmutatja, hogy ennek a kormánynak miért kérdőjelezhető meg okkal és joggal a legitimitása, de a következtetést már nem vonod le, hanem a füled botját se mozgatva továbbra is közlöd, hogy ez demokrácia.
Ja. A Kádár-korszak is az volt. Népi demokrácia. A mostani pedig illiberális demokrácia. Ennek sincs sok köze a nyugati értelemben vett demokráciához. (Mellékesen jegyzem meg, hogy a sokféle meghatározás közül szerintem a „hibrid rezsim” leírása illik leginkább a Fidesz-rendszerre.)
A rendszerváltáskor (vagy ellenzékben) még a Fidesz is pontosan tudta, hogy a demokrácia nem a többség és a kormányon lévő párt(ok) akaratának kizárólagos, maradéktalan érvényesítését jeleníti. Állsz, mint egyszeri tevehajcsár a sivatag közepén a perzselő déli napsütésben, és zseblámpával világítasz. Szerinted a tüntetők a negyedik fideszes kétharmad után se vették észre, hogy nincsenek többségben? Nem lehet, hogy azért (is) demonstrálnak, mert szeretnék, ha megváltoznának a politikai erőviszonyok?
Három szó, amire allergiás vagyok: diskurzus, kontextus, narratíva. Ezek együttes használatakor mindig feltámad bennem a gyanú, hogy itten, kérem, hiányzik az érdemi mondanivaló, hablatyolás folyik. Kettőt közülük bedobtál, már csak a narratíva hiányzik.
több mint 2 éve
Teljesen normális, hogy a határon túl élő magyarok levélben is szavazhatnak, a nyugatra kivándoroltak viszont (akik között túlnyomó többségben vannak az ellenzékiek) nem. Nekik akár több száz kilométert is utazniuk kell, ha részt akarnak venni a választáson.
nagylaza, főpohárnok
Szerintem közel sem. Enyhe többségben lehetnek esetleg, de túlnyomó többséget kb. csak akkor tudok elképzelni, ha kizárólag Budapest bizonyos kerületeiből, plusz Szegedről és Pécsről vándorolnak ki Nyugatra.
Kampman
Ez nem "szerintem" kérdése. Jellemző módon nem találom a külképviseleteken leadott szavazatok megoszlását
nagylaza, főpohárnok
Én sem, számok nélkül viszont ez "szerintem" kérdése.
Közvéleménykutatások lehetnek hasznosak, de kb. úgy viszonyulnak a választási adatokhoz, mint az NFL-ben az előszezon a valódihoz.
De akkor bővebben kifejtve, nekem az a benyomásom, hogy Magyarország minden régiójából vannak kivándorlók (a többségük persze Nyugatra megy, szinte kizárólag anyagi okok miatt), emiatt az ő körükben kb. az országos listás szavazás végeredményéhez hasonló, esetleg pár százalékban attól a baloldal javára eltérő preferenciákkal érdemes számolni.
Kampman
Már megint a "benyomásodról" beszélsz, ezzel szemben áll egy részletes kutatás. Utóbbit valahogy hitelesebbnek gondolom.
Beugrott, hogy emlékeim szerint adatvédelmi okokkal, a választás titkosságának megőrzésével magyarázzák, hogy nem készül kimutatás a külképviseleti szavazatok megoszlásáról. Ismétlem: mérget vehetsz rá, a Fidesz nem próbálná meg minden eszközzel ellehetetleníteni, hogy a kitelepült magyarok szavazzanak, ha neki kedveznének a pártpreferenciák.
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 799
Teljesen normális, hogy a határon túl élő magyarok levélben is szavazhatnak, a nyugatra kivándoroltak viszont (akik között túlnyomó többségben vannak az ellenzékiek) nem. Nekik akár több száz kilométert is utazniuk kell, ha részt akarnak venni a választáson.
nagylaza, főpohárnok
Szerintem közel sem. Enyhe többségben lehetnek esetleg, de túlnyomó többséget kb. csak akkor tudok elképzelni, ha kizárólag Budapest bizonyos kerületeiből, plusz Szegedről és Pécsről vándorolnak ki Nyugatra.
Kampman
Ez nem "szerintem" kérdése. Jellemző módon nem találom a külképviseleteken leadott szavazatok megoszlását
nagylaza, főpohárnok
Én sem, számok nélkül viszont ez "szerintem" kérdése.
Közvéleménykutatások lehetnek hasznosak, de kb. úgy viszonyulnak a választási adatokhoz, mint az NFL-ben az előszezon a valódihoz.
De akkor bővebben kifejtve, nekem az a benyomásom, hogy Magyarország minden régiójából vannak kivándorlók (a többségük persze Nyugatra megy, szinte kizárólag anyagi okok miatt), emiatt az ő körükben kb. az országos listás szavazás végeredményéhez hasonló, esetleg pár százalékban attól a baloldal javára eltérő preferenciákkal érdemes számolni.

több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok
Kampman
Ez nem "szerintem" kérdése. Jellemző módon nem találom a külképviseleteken leadott szavazatok megoszlását, de talán ennyivel is beéred:
Felmérésünk alapján a külföldön élők 55%-a biztosan elmenne szavazni, ha az utazási idő egy óránál kevesebb lenne és 70% ígérte biztos részvételét online szavazási lehetőség esetén. Így elmondható, hogy az online és a levélszavazatok hiánya a jelenlegi szabályozásban több mint 100 ezer ember számára nehezíti meg, hogy élhessen választópolgári jogával. Kutatásunkból kiderült, hogy a külföldön élők csupán 12%-a szavazna biztosan a Fidesz-KNDP-re, míg az ellenzék esetében 43% volna ez az arány.
 21kutatokozpont.hu/wp-content/uploads/2021/11/a_tavoltartott_tomeg_2022_02.pdf
Az adatoktól eltekintve: gondolod, hogy a Fidesz nem tenné lehetővé számukra is a levélszavazást, ha ez politikai érdeke lenne?
több mint 2 éve
andree Arizona Cardinals 1 793
De amúgy mire akar ez az egész kilyukadni? Minden demokráciában vannak tüntetések. Amikor ez kisebbség, akkor lelkes anyázás megy, amikor pedig többség akkor kormányváltás vagy polgárháború lesz belőle.

Próbálom megérteni az eredeti gondolatod. Mindenki hülye, aki olyasmit csinál, aminek nincs látványos eredménye. Szerintem nem az. Ha másra nem akkor történelmi visszatekintésre jó lesz. Ha igazuk lesz az ország jövőjéről, ha nem. Legalább vissza lehet követni, hogy próbálták jelezni, hogy nekik ez az irány nem jó.

Nyilván politikai hatása nincs. Mindenki mehetne haza pártot szervezni, vagy külföldre menekülni óbégatás helyett, de nekem valahogy tetszik, hogy még időnként látszik valami pislákoló lángocska ezen a por és hamu lepte magyar ugaron, és szerintem nincs sok értelme, ha te oda mész és lehugyozod, mondván se levegő se éghető anyag, ne fáraszd magad.
andree
Oda, hogy szomorúnak tartom azt, hogy lelkes, jobbsorsra érdemes fiatalok valid dühe, jogos morális felháborodása elhussan a szélbe, mert a buborékbaszorultságuk miatt nem látják, hogy ők a kisebbség.
És mivel nem látják, így nemcsak a helyes cselekvést megtalálni nincs esélyük, hanem nem is értik, hogy mi miért történik, vagyis leginkább miért nem történik semmi, miért ez van, ami van, amikor pedig "mindenki tudja" hogy nemjólvanezígy.
Hát nem mindenki.
Sőt.

A nagy többség szerint, a "nép" szerint, -amit nyilván kurvára másnak kepzelnek el,- jólvanezígy.
És ezt megérteni szerintem egy fontos szempont ha a jövőnkről diskurálunk.
Mert különben egy olyasmi viccre hajaz csak az egész, amiben két ökör baktat, és közben megvitatják az élet nagy kérdéseit, hogy mi a jó, mi nem, mit kéne tenni, mit nem - a vágóhídon.
Ami egy látványos kép arra, hogy a valóságról akkor van haszna beszélni, ha az ember látja a valóságot.
A telexes videót nézve a tüntetők nem látják, vagy nem fogadják el, hogy itt nem egy elnyomó zsarnok ellen lázad az egész nép, hanem mint egy western filmben, a nép választott maga közül egy seriffet, a leggecibbet, hogy tovább folytathassák kis üzelmeiket, életüket, és ha jön egy szerencsevadász, leszerelt katona vagy igazságosztó hős a városukba, akkor azt zargassa el a picsába mielőbb, csak belekavarna a status quoba, veszélyeztetné a kocsmáros, a kereskedő, az állatkereskedő, a borbély, a zsebtolvaj, a kurva, a doki meg a temetkezési vállalkozó jól bejáratott biznicét.

És látod, hiába próbálok erről diskurzust nyitni, ebben a fórumos buborékban sincs meg a kellő hátralépés vagy belátási képesség arra, hogy -részemről legalábbis- nem arra van szó, hogy Orbán náci, és ez mennire hűdenagyon rossz, mert az csak a felszín, a mélyben ténylegesen ott van többmillió magyar ember, aki proaktív módon a szavazatával jelzi, hogy "nyugi, fasza ez így", és ott van mégegyszer ennyi, akinek meg annyira jó, hogy még egy szavazatnyit se tesz ellene.

Mindezekből az az eredeti gondolatom esszenciája, hogy kurvára nem a párezres tüntetések, vagy a fórumbuborékban történő akolmeleg értelmiségi együttorbánozás, vagy a fennhangú diktatúrázás, fasisztázás a legjobb módja a valóságra reflektálni, de az tény, hogy a legegyszerűbb.
Ha egy fórum virtuális terében, jómódú középkorú férfiak között ez történik, zágson, az intellektuális maszturbálás is van olyan szórakoztató, mint a meccsnézés vagy a sakkozás vagy az éttermezős városnézés, belefér.
De a videóban látott fiatalokat sajnálom, és szomorúnak találom, hogy a dühük, felháborodásuk, "világmegváltó" energiáik elhussannak, mint fing a szélben. És kár ezért. Ennyi.
Őszentsége Sobri Jóska
Én meg személy szerint akkor adnám fel a reményt, ha a fiatalok nem lázadoznának egy ilyen rendszer ellen. Ez akkor is igaz, ha nincs mögöttük az ország. A helyükben én is kiegészíteném azzal, hogy ne csak a Fidesz meg OV kapja be, hanem a társadalom is ami kitermelte ezt maga fölé, de akkor meg jön Hont, Ceglédi és Schiffer, hogy a hülyegyerekek nem értik, hogy nem túl jó stratégia a népet sértegetni. Én nem várom a gyerekektől, hogy tudatosak legyenek, nem számítok arra, hogy bármit elérnének, sőt nem is várom el, hogy bármi értelme legyen annak amit csinálnak, szimplán csak megértem, hogy dühösek. Amikor 30-70 éves politikusok nyomatják ezt, akkor én is röhögök/sírok.
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 151 — The Mathematician
nagylaza, főpohárnok
Kampman
tudtommal arányában a tiszántúlon a legnagyobb a kivándorlás

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 799
nagylaza, főpohárnok

több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 519 — #NoStress
De amúgy mire akar ez az egész kilyukadni? Minden demokráciában vannak tüntetések. Amikor ez kisebbség, akkor lelkes anyázás megy, amikor pedig többség akkor kormányváltás vagy polgárháború lesz belőle.

Próbálom megérteni az eredeti gondolatod. Mindenki hülye, aki olyasmit csinál, aminek nincs látványos eredménye. Szerintem nem az. Ha másra nem akkor történelmi visszatekintésre jó lesz. Ha igazuk lesz az ország jövőjéről, ha nem. Legalább vissza lehet követni, hogy próbálták jelezni, hogy nekik ez az irány nem jó.

Nyilván politikai hatása nincs. Mindenki mehetne haza pártot szervezni, vagy külföldre menekülni óbégatás helyett, de nekem valahogy tetszik, hogy még időnként látszik valami pislákoló lángocska ezen a por és hamu lepte magyar ugaron, és szerintem nincs sok értelme, ha te oda mész és lehugyozod, mondván se levegő se éghető anyag, ne fáraszd magad.
andree
Oda, hogy szomorúnak tartom azt, hogy lelkes, jobbsorsra érdemes fiatalok valid dühe, jogos morális felháborodása elhussan a szélbe, mert a buborékbaszorultságuk miatt nem látják, hogy ők a kisebbség.
És mivel nem látják, így nemcsak a helyes cselekvést megtalálni nincs esélyük, hanem nem is értik, hogy mi miért történik, vagyis leginkább miért nem történik semmi, miért ez van, ami van, amikor pedig "mindenki tudja" hogy nemjólvanezígy.
Hát nem mindenki.
Sőt.

A nagy többség szerint, a "nép" szerint, -amit nyilván kurvára másnak kepzelnek el,- jólvanezígy.
És ezt megérteni szerintem egy fontos szempont ha a jövőnkről diskurálunk.
Mert különben egy olyasmi viccre hajaz csak az egész, amiben két ökör baktat, és közben megvitatják az élet nagy kérdéseit, hogy mi a jó, mi nem, mit kéne tenni, mit nem - a vágóhídon.
Ami egy látványos kép arra, hogy a valóságról akkor van haszna beszélni, ha az ember látja a valóságot.
A telexes videót nézve a tüntetők nem látják, vagy nem fogadják el, hogy itt nem egy elnyomó zsarnok ellen lázad az egész nép, hanem mint egy western filmben, a nép választott maga közül egy seriffet, a leggecibbet, hogy tovább folytathassák kis üzelmeiket, életüket, és ha jön egy szerencsevadász, leszerelt katona vagy igazságosztó hős a városukba, akkor azt zargassa el a picsába mielőbb, csak belekavarna a status quoba, veszélyeztetné a kocsmáros, a kereskedő, az állatkereskedő, a borbély, a zsebtolvaj, a kurva, a doki meg a temetkezési vállalkozó jól bejáratott biznicét.

És látod, hiába próbálok erről diskurzust nyitni, ebben a fórumos buborékban sincs meg a kellő hátralépés vagy belátási képesség arra, hogy -részemről legalábbis- nem arra van szó, hogy Orbán náci, és ez mennire hűdenagyon rossz, mert az csak a felszín, a mélyben ténylegesen ott van többmillió magyar ember, aki proaktív módon a szavazatával jelzi, hogy "nyugi, fasza ez így", és ott van mégegyszer ennyi, akinek meg annyira jó, hogy még egy szavazatnyit se tesz ellene.

Mindezekből az az eredeti gondolatom esszenciája, hogy kurvára nem a párezres tüntetések, vagy a fórumbuborékban történő akolmeleg értelmiségi együttorbánozás, vagy a fennhangú diktatúrázás, fasisztázás a legjobb módja a valóságra reflektálni, de az tény, hogy a legegyszerűbb.
Ha egy fórum virtuális terében, jómódú középkorú férfiak között ez történik, zágson, az intellektuális maszturbálás is van olyan szórakoztató, mint a meccsnézés vagy a sakkozás vagy az éttermezős városnézés, belefér.
De a videóban látott fiatalokat sajnálom, és szomorúnak találom, hogy a dühük, felháborodásuk, "világmegváltó" energiáik elhussannak, mint fing a szélben. És kár ezért. Ennyi.

több mint 2 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 747 — capitaine du château de Vienne 1487
Megnéztem a Telex videóját a tanártüntetésről, és rettenetesen szomorúnak látom, hogy a tüntetőknek bár objektíven igazuk van, de nem igazán értik, hogy ők csak a hangos kisebbség, hogy ők mennek szembe az autópályán, ahol százezer tanárnak, többmillió szavazónak van valójában igaza a demokrácia logikája szerint, még ha az igazuk finoman szólva is önsorsrontás.
Tulajdonképpen a többség, a magyar nép ellenében skandálnak, vonulgatnak, fenekednek, kurvaanyáznak, ordibálnak hangzatos, de teljesen súlytalan lózungokat, hiszen legitim a kormányzat, majd végül szépen hazabattyognak, és teljességgel nem értik a saját szerepüket, helyzetüket, se a tanárokét, se az országét.
Ez az igazán szomorú.
Őszentsége Sobri Jóska
Anna Frank is minek írogatott a rejtekodúban, szállt volna be önként a vagonba.

Legalább a morális igazukat ne vitasd el, ha már a látszatdemokráciát húzod elő érvként.
Dzsokijuing
Lesz e olyan vita, evör, ahol a random ellenzéki kommentelő nem jut el 3 kommenten belül a náci kártyáig. Értem , hogy ez egy könnyű kártya, és mindent visz, hiszen nem lehet vele vitába szállni, de talán egy szerény érdeklődésű magyar oktatási tűntetés és Anna Frank között van néhány lépcső. Mondhatnám úgy is, az áldozatokkal szemben tiszteletlenség egy lapon emlegetni őket.
MC12
Lesz e olyan vita, evör, ahol a random állampárti kommentelő nem gondolja komolyan, hogy a mai rendszert nácinak gondolja bárki.
Tudom, hogy könnyebb besértődni, mint elgondolkodni a gyermekeink morális igazán, de Anna Frank és a diáktüntetők bármennyire is kevesen vannak, a saját jövőjüket próbálták keretbe helyezni, miközben az állam csúnya háborút viselt ellenük.
Dzsokijuing
Elképesztően aránytévesztő összehasonlítás, ráadásul rossz is. Nehéz eldönteni, hogy az ismeretek hiánya, az engesztelhetetlen Orbán-gyűlölet vagy a trollkodás lenne a rosszabb motiváció.
MC12
talán nem Sobrin kéne cocializálódni

faszomat ebbe az állegitimációba - emodom mégeccer 400 dollárér, szïvesen..

hogy a szaros kétharmados meg minden túllegitimációban - az eredeti elképzelés szerint van konszenzus, miszerint legalabb 2 erő egyezségre jut a túlhatalomban, és ekkor nekiállhatnak az utak újrarajzolásának.
szóvan a fidesz/kdnp nem 2 párt, hanem ugyanaz az egyik az üszkös lába a masik meg a gombás farka..
ezt máshun is tisztán látják - tehat mikor előhuzogatjuk a legitimáció- kártyát legyünk tisztába, hogy mi a tropmf - ez nemaz ( főleg, hogy milyen fasza trükkökkel lesz ez a 2/3ad is meg )

nos aztán ha a rendvas legitimációs-kártyáról meg nem véletlen jut eszébe valakinek hogy az osztó csal

a fidesz egy fasiszta rendszer (ezerdodó óóóó)
Gróf de sutianap
Szép levezetés, csak semmi köze a köztem és Dzsoki közötti beszélgetéshez 😊 szerinte valid Anna Frank története és a mai diáktüntetők története között azonosságokat húzni, szerintem meg rohadt nagy aránytévesztès (és nem mellesleg a zsidó szervezetek szerint holokauszt-relativizálás is, de ebbe bele se megyek - mert ebben nem értek velük egyet, de mindegy 😊 ) a legitimizációs vitába én nem szálltam be, már párszor megvolt, ezt most másokra hagyom.
MC12
hát tik fölcsavarodtatok csak egy beszélgetésre, amit megpróbáltál kirangatni, ahogy előkerült egy fasiszta analógia

Dzsokiból a Sobri-féle viktorkedvenc hűdelegitimek vagyunk, mindenki fogjabeapofáját attitűd szabadította fel az analógiát

erre te megsértődtél, hogy belevezetődik a fonál a fidesz/fasiszta irányba

na én válaszoltam a legitimációra / csak Sobrit már letiltozzam a picsába hetekóta / és megragadva az alkalmat tájékoztattalak, hogy a fidesz fasiszta, tehat simán lehet analógiázni
de ez elment a szélbe...

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 993 — Lucas Scott
Megnéztem a Telex videóját a tanártüntetésről, és rettenetesen szomorúnak látom, hogy a tüntetőknek bár objektíven igazuk van, de nem igazán értik, hogy ők csak a hangos kisebbség, hogy ők mennek szembe az autópályán, ahol százezer tanárnak, többmillió szavazónak van valójában igaza a demokrácia logikája szerint, még ha az igazuk finoman szólva is önsorsrontás.
Tulajdonképpen a többség, a magyar nép ellenében skandálnak, vonulgatnak, fenekednek, kurvaanyáznak, ordibálnak hangzatos, de teljesen súlytalan lózungokat, hiszen legitim a kormányzat, majd végül szépen hazabattyognak, és teljességgel nem értik a saját szerepüket, helyzetüket, se a tanárokét, se az országét.
Ez az igazán szomorú.
Őszentsége Sobri Jóska

Legalább a morális igazukat ne vitasd el, ha már a látszatdemokráciát húzod elő érvként.
Dzsokijuing
Lesz e olyan vita, evör, ahol a random ellenzéki kommentelő nem jut el 3 kommenten belül a náci kártyáig. Értem , hogy ez egy könnyű kártya, és mindent visz, hiszen nem lehet vele vitába szállni, de talán egy szerény érdeklődésű magyar oktatási tűntetés és Anna Frank között van néhány lépcső. Mondhatnám úgy is, az áldozatokkal szemben tiszteletlenség egy lapon emlegetni őket.
MC12
Nézzünk másik oldalt. Amikor 2015ben levezettem h azért is nagyon ingoványos ez a xenofób kampány mert elindul egy olyan csúszós lejtőn a történet aminek elengedhetetlen állomásai lesznek h előbb-utóbb már nem elég az idegeneket hanem a saját állampolgárokat is vegzalni kell. Ezt akkor többen (nem tudom h te köztük voltale de pl Jóska biztosan) kikérték h kizárt. Azóta meg tudjuk mi történt. Egyetemi oktatók el lettek üldözve Magyarországról, és más kisebbségek ellen is hatályban vannak olyan intézkedések illetve olyan gyakorlatok amiket egy picit jobb Helsinkis ügyvéd simán megindokolna bíróság előtt h eléri az üldöztetés fogalmat pl osszeadodo hatásuk miatt is.
Szóval igen messze van mondjuk az Anna frank példa de az h olyan lejtőn indult el a dolog aminek vannak történelmi példái és ezek akar közel állnak a hitleri Németországhoz az már nincs messze. Mert hitler nemcsak 1944brn volt hatalmon hanem 1934ben is.

Szerkesztette: csebi

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 433
Ez az igazán szomorú.
Őszentsége Sobri Jóska

Dzsokijuing
MC12
Lesz e olyan vita, evör, ahol a random állampárti kommentelő nem gondolja komolyan, hogy a mai rendszert nácinak gondolja bárki.
Tudom, hogy könnyebb besértődni, mint elgondolkodni a gyermekeink morális igazán, de Anna Frank és a diáktüntetők bármennyire is kevesen vannak, a saját jövőjüket próbálták keretbe helyezni, miközben az állam csúnya háborút viselt ellenük.
Dzsokijuing
Elképesztően aránytévesztő összehasonlítás, ráadásul rossz is. Nehéz eldönteni, hogy az ismeretek hiánya, az engesztelhetetlen Orbán-gyűlölet vagy a trollkodás lenne a rosszabb motiváció.
MC12

hogy a szaros kétharmados meg minden túllegitimációban - az eredeti elképzelés szerint van konszenzus, miszerint legalabb 2 erő egyezségre jut a túlhatalomban, és ekkor nekiállhatnak az utak újrarajzolásának.
szóvan a fidesz/kdnp nem 2 párt, hanem ugyanaz az egyik az üszkös lába a masik meg a gombás farka..
ezt máshun is tisztán látják - tehat mikor előhuzogatjuk a legitimáció- kártyát legyünk tisztába, hogy mi a tropmf - ez nemaz ( főleg, hogy milyen fasza trükkökkel lesz ez a 2/3ad is meg )

nos aztán ha a rendvas legitimációs-kártyáról meg nem véletlen jut eszébe valakinek hogy az osztó csal

Gróf de sutianap
Szép levezetés, csak semmi köze a köztem és Dzsoki közötti beszélgetéshez 😊 szerinte valid Anna Frank története és a mai diáktüntetők története között azonosságokat húzni, szerintem meg rohadt nagy aránytévesztès (és nem mellesleg a zsidó szervezetek szerint holokauszt-relativizálás is, de ebbe bele se megyek - mert ebben nem értek velük egyet, de mindegy 😊 ) a legitimizációs vitába én nem szálltam be, már párszor megvolt, ezt most másokra hagyom.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
egyik oldal nácizik a másik meg komcsizik
nincs itt semmi új
Negritis, a vajda
Nem nácizom, kéretik pontosan olvasni.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 2 éve
Ez az igazán szomorú.
Őszentsége Sobri Jóska

Dzsokijuing
MC12
Dzsokijuing
MC12
Egyik sem.
Az autoriter állam működése egyforma mindenkor, mindenhol.

John Lukács A történelmi Hitlerben jól leírja Németország 1933-1938 közötti történetét, ami ugyanaz a hamis idill, mint most: munkaalapú társadalom, államilag turbózott babagyár, történelmi sérelmek, az ellenzék, a demokratikus intézmények romokban.
Persze, az arányok mások, de a társadalom és a hatalom pszichológiája ugyanaz.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 2 éve
Tulajdonképpen a többség, a magyar nép ellenében skandálnak, vonulgatnak, fenekednek, kurvaanyáznak, ordibálnak hangzatos, de teljesen súlytalan lózungokat, hiszen legitim a kormányzat
Őszentsége Sobri Jóska
Gyönyörű. Akár 1988-ban is írhattad volna.
nagylaza, főpohárnok
Azzal a különbséggel, hogy 88-ban idegen csapatok állomásoztak kishazánkban, és az akkori kormányzatot nehéz demokratikusan megválasztott, legitim vezetésnek látni. Vagy szerinted az volt? Vagy a mostani nem az? Miért?
Azon kívül, hogy neked nem tetszik, és ugyanabba a hibába esel, mint a tüntetők, akik nem képesek felfogni a magyar rögvalóságot.
Őszentsége Sobri Jóska
sokan a mainál is vitatják
Negritis, a vajda
Naná, mivel a legitimitáshoz jogállam ill tisztességes választások kellenének. Ezek meg nem léteznek minimum 2018 óta.
ender1112
A 22-es választásokon minden szavazókörben volt ellenzéki szavazatszámláló. Szerintük tiszták voltak a választások, én mondjuk Mérő Lászlónak elhiszem.
És pont ez a tény világít rá a helyzet valódi mivoltára, és teszi szomorúvá a telexes videóban tobzódó fiatalok, tüntetők dühét, elkeseredettségét.
Mert ők is képtelenek megérteni, elfogadni, hogy attól, hogy igazuk van, ők csak egy hangos kisebbség. Ha te se érted, te is egy buborékban élsz csak, ami megnehezíti a helyzet jövőbeni megváltoztatását, nem pedig megkönnyíti.
Mert a "nép" azt akarja ami van.
Nem azt, amit a tüntetők szerint akar.
"Nem lehet kimenteni a halat a vízből."
Őszentsége Sobri Jóska
Mi köze az ellenzéki szavazókörös számlálóbiztosoknak a jogállamhoz, vagy a rendszerszintű csalásokhoz pl a kampánypénzeknél?
ender1112
Ahonnan te nézed, gondolom semmi.
A valóságban az, hogy jogállamban, demokráciában élünk, legitim, nemzetközileg elismert kormányzattal, ahol nincsenek rendszerszintű, vagy választási csalások, hanem a nép a választásokon ki tudja fejezni akaratát. Ami attól, hogy neked nem tetszik, vagy mert hülye egy akarat, még nem csalás.
Őszentsége Sobri Jóska

Próbálom megérteni az eredeti gondolatod. Mindenki hülye, aki olyasmit csinál, aminek nincs látványos eredménye. Szerintem nem az. Ha másnak nem akkor történelmi visszatekintésre jó lesz. Ha igazuk lesz az ország jövőjéről ha nem, legalább vissza lehet követni, hogy próbálták jelezni, hogy nekik ez az irány nem jó.

Nyilván politikai hatása nincs, mindenki mehetne haza pártot szervezni, vagy külföldre menekülni óbégatás helyett, de nekem valahogy tetszik, hogy még időnként látszik valami pislákoló lángocska ezen a por és hamu lepte magyar ugaron, és szerintem nincs sok értelme, ha te oda mész és lehugyozod, mondván se levegő se égéstermék, ne fáraszd magad.
andree
nem kell tüntetni mer jó ami van
és mikor tudják hogy nincs értelme akkor meg még álomvilágban is élnek
56 is felesleges vót
meg 06 is

több mint 2 éve
andree Arizona Cardinals 1 793
Tulajdonképpen a többség, a magyar nép ellenében skandálnak, vonulgatnak, fenekednek, kurvaanyáznak, ordibálnak hangzatos, de teljesen súlytalan lózungokat, hiszen legitim a kormányzat
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Azzal a különbséggel, hogy 88-ban idegen csapatok állomásoztak kishazánkban, és az akkori kormányzatot nehéz demokratikusan megválasztott, legitim vezetésnek látni. Vagy szerinted az volt? Vagy a mostani nem az? Miért?
Azon kívül, hogy neked nem tetszik, és ugyanabba a hibába esel, mint a tüntetők, akik nem képesek felfogni a magyar rögvalóságot.
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Naná, mivel a legitimitáshoz jogállam ill tisztességes választások kellenének. Ezek meg nem léteznek minimum 2018 óta.
ender1112
A 22-es választásokon minden szavazókörben volt ellenzéki szavazatszámláló. Szerintük tiszták voltak a választások, én mondjuk Mérő Lászlónak elhiszem.
És pont ez a tény világít rá a helyzet valódi mivoltára, és teszi szomorúvá a telexes videóban tobzódó fiatalok, tüntetők dühét, elkeseredettségét.
Mert ők is képtelenek megérteni, elfogadni, hogy attól, hogy igazuk van, ők csak egy hangos kisebbség. Ha te se érted, te is egy buborékban élsz csak, ami megnehezíti a helyzet jövőbeni megváltoztatását, nem pedig megkönnyíti.
Őszentsége Sobri Jóska
Mi köze az ellenzéki szavazókörös számlálóbiztosoknak a jogállamhoz, vagy a rendszerszintű csalásokhoz pl a kampánypénzeknél?
ender1112
A valóságban az, hogy jogállamban, demokráciában élünk, legitim, nemzetközileg elismert kormányzattal, ahol nincsenek rendszerszintű, vagy választási csalások, hanem a nép a választásokon ki tudja fejezni akaratát. Ami attól, hogy neked nem tetszik, vagy mert hülye egy akarat, még nem csalás.
Őszentsége Sobri Jóska

Szerkesztette: andree
több mint 2 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 747 — capitaine du château de Vienne 1487
Ez az igazán szomorú.
Őszentsége Sobri Jóska

Dzsokijuing
MC12
Dzsokijuing
MC12

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
egyik oldal nácizik a másik meg komcsizik
nincs itt semmi új

több mint 2 éve
Ez az igazán szomorú.
Őszentsége Sobri Jóska

Dzsokijuing
MC12
Dzsokijuing

több mint 2 éve
Ez az igazán szomorú.
Őszentsége Sobri Jóska

Dzsokijuing
MC12

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 2 éve
Ez az igazán szomorú.
Őszentsége Sobri Jóska

Dzsokijuing

több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
ender1112
Őszentsége Sobri Jóska
ender1112
Őszentsége Sobri Jóska
A választási rendszert a mindenkori NER-akarathoz szabják (ld. most az európai és önkori egy napon) és ez a választójogi voluntarizmus önkényes, minden konszenzust nélkülöző.
A NER-ben Stockholm-szindrómás lettél.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.