Politika

66 feliratkozó

1 napja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 680 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Bowl.hu választási tippelde 2026

docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing

Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)

Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő

Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed

A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 582
 444.hu/2023/01/16/felesegen-keresztul-probaltak-ravenni-a-hatosagok-az-ukran-oldalon-harcolo-magyar-ferfit-hogy-mondjon-le-az-allampolgarsagarol

erőt, egészséget.
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 644 — The only discipline that lasts, is self discipline
Számomra is a rendszerváltás óta eltelt idők egyik fontos arca volt. Nem ismétlem amit Jóska írt, körülbelül én is így tekintettem rá. Hallottam, hogy halálos beteg, de akkor mintha azt is olvastam volna, hogy sikeres a kezelése. Hát eddig tartott. Nyugodjék békében.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 449 — #NoStress
Nekem top kedvenc politikai/közéleti megszólalóm volt évtizedek óta. Mindig csíptem ha bebóklászott valahova, ATV, Partizán, egyéb youtube csatorna, mindig megnéztem. Ha írt valamit elolvastam, de a verbalitását kedveltem igazán.
Egyszerre volt globálisan rendkívül tájékozott, és mégis aprólékos, egyszerre tudott kinyilatkoztatni és debattőrködni, empátiával és gúnnyal beszélni.
Ő szinte sose ragadt bele az aktuálpolitikába, igyekezett mindenre valami nagyobb ethosz, tágabb nézőpont, átfogóbb szempontrendszer alapján reagálni, amihez meg is volt a műveltsége, tájekozottsága, olvasottsága, de a legjobban mégis a pikírtségét, határtalan gúnyosságát, és mindig megmutatkozó szellemi fölényét kedveltem.
Olyan ember benyomását keltette, aki hiába tud mindent, ha tenni ellenük nem képes, hiába érti a dolgok működését, ha kevés ahhoz, hogy ne úgy, ne rosszul működjenek, és aki tudja mindezt, de egy vállrándítással elintézi.

több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 423 — beers & Packers
Az RTL Híradó is szépen és hosszan megemlékezett róla. Némi pontatlanság azért becsúszott: nem 1990-ben, hanem már 1989-ben bekerült a parlamentbe.
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 664 — zászló zászló szív
Meghalt TGM. 74 éves volt.
Klaci79
Régóta tudta a nagyobb közvélemény is, hogy beteg, de gyakorlatilag végig dolgozta a betegségét is.

Sokat szidták, de érdekes módon nem a jobboldal foglalkozott vele sokat (nyilván azért sem, mert politikai szempontból marginalizált csoporthoz tartozott), hanem a liberális kapitalisták ugrottak minden jogos vagy nem jogos kritikájára is.

Nyugodjék békében, elvitathatatlan érdeme van sok ifjú baloldali életében, gondolkodásában.

több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 141 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
Klaci79
 444.hu/tldr/2023/01/15/meghalt-tamas-gaspar-miklos-a-legszabadabb-magyar

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 987
több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 777
Hát ez a bordélyházakat futtató kékfény riporter se fog sokat javítani a romák megítélésén
r.baggio
Munkahelyi lopásra kijött a rendőrség tegnapelőtt éjjel. Miközben egyértelmű bizonyíték nincs, a meglévő potenciális gyanúsítottak láttán az intézkedő (cigány) rendőr lemondóan mondta nekem, hogy ez az ügy se viszi előre a társadalmi elfogadottságukat, tökre megérti, hogy egyenruha nélkül őt is inkább nézik bűnözőnek, mint rendőrnek.

több mint 3 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 987 — no es importante
Hát ez a bordélyházakat futtató kékfény riporter se fog sokat javítani a romák megítélésén

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 429
2: Feleségem egyik GYED-en lévő kolleganőjét (tanár) felhívta az igazgató, hogy ne menjen már vissza dolgozni, mert lett egy laza 52 milliós hiány a költségvetésben és nem tudnak fizetést adni.
dugo93
Ne engedje be az életébe.
Duff
Gyurcsánybrüsszelsoros!
slowmotion
meg a zukránok.

(Egyébként GYED-en levőt ki lehet rúgni?)
peterk2005 udvari bolond
Normál esetben nem, csak miután visszajött, de rögtön az is karcos. Úgy meg lehet oldani, ha megszűnik - megszünteted - a munkaköre és azt szétdobált más munkakörök között, erről értesíted hivatalosan, majd az első nap ahogy visszajött - ki is rúgod. (Vagy már közlöd a levélben is ezt, erre nem emlékszem pontosan). A tanár az állami dolog, azt nem tudom, máshogy van e szabályozva, de mondjuk ha csak óraadó tanár volt, nem full time akkor el tudom képzelni, hogy ott is van valami megoldás.
MC12
azért általában megoldják. akár első nap is. de általában azt csinálják, mint a szomszédunkkal. végig az volt a kommunikáció, hogy várják vissza, aztán első nap bement, kapott egy közös megegyezésről szóló ajánlatot, megfelelő pénzzel, ami ajánlat 24 órát élt. elfogadta. végül fél év múlva talált melót.
vagy azt csinálják vidéken, mint másik ismerőssel. a csaj bejelentette, hogy terhes, majd aláíratták vele, hogy ő mond fel. nemzeti dohánybolt, nemzeti módszerek.
csebi
Az első eset etikátlan, de jogszerű a második se nem etikus, se nem jogszerű, de a második azért érdekes, mert pont ezekben a munkakörökben (vidéki Trafik eladó, falusi bolti eladó stb.) pont hogy nagy a munkaerő hiány, haverom a kisboltjába - 3000 fős falu - alig talál eladót, pedig nem teszi magasra a lécet, venne ő fel terhest, kismamát akárkit 😊 azért se értem a kirúgást, mert azzal, hogy kirúgja neki nem lesz jobb, se pénzügyileg, se sehogy, ugyanúgy találnia kell valaki újat, sőt, azt be kell tanítania, egy trafikban - gondolom én - milliós készletet kell rábiznia stb. És így még azt is elveszti, hogy 1-2-3 éven belül visszajöjjön a már kiképzett munkaerő. Eléggé logikátlan.
MC12
Miért nem jogszerű? Hat a lány mondott fel, mit tud tenni szegény munkáltató ilyenkor …
Ez amúgy egy megyeszékhelyen történt, fideszes nagyágyú végső soron a trafik tulaj (több trafikkal). Míg talál újat addig átszervezéssel túloraval megoldja
csebi
Te vagy a jogász, nyomás, fenyegetés, kényszer hatására aláírt “önkéntes” felmondás az jogszerű? 😊 te írtad, hogy aláiratták vele, én ebből indultam ki.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 931 — Lucas Scott
2: Feleségem egyik GYED-en lévő kolleganőjét (tanár) felhívta az igazgató, hogy ne menjen már vissza dolgozni, mert lett egy laza 52 milliós hiány a költségvetésben és nem tudnak fizetést adni.
dugo93
Duff
Gyurcsánybrüsszelsoros!
slowmotion
meg a zukránok.

peterk2005 udvari bolond
Normál esetben nem, csak miután visszajött, de rögtön az is karcos. Úgy meg lehet oldani, ha megszűnik - megszünteted - a munkaköre és azt szétdobált más munkakörök között, erről értesíted hivatalosan, majd az első nap ahogy visszajött - ki is rúgod. (Vagy már közlöd a levélben is ezt, erre nem emlékszem pontosan). A tanár az állami dolog, azt nem tudom, máshogy van e szabályozva, de mondjuk ha csak óraadó tanár volt, nem full time akkor el tudom képzelni, hogy ott is van valami megoldás.
MC12
azért általában megoldják. akár első nap is. de általában azt csinálják, mint a szomszédunkkal. végig az volt a kommunikáció, hogy várják vissza, aztán első nap bement, kapott egy közös megegyezésről szóló ajánlatot, megfelelő pénzzel, ami ajánlat 24 órát élt. elfogadta. végül fél év múlva talált melót.
vagy azt csinálják vidéken, mint másik ismerőssel. a csaj bejelentette, hogy terhes, majd aláíratták vele, hogy ő mond fel. nemzeti dohánybolt, nemzeti módszerek.
csebi
Az első eset etikátlan, de jogszerű a második se nem etikus, se nem jogszerű, de a második azért érdekes, mert pont ezekben a munkakörökben (vidéki Trafik eladó, falusi bolti eladó stb.) pont hogy nagy a munkaerő hiány, haverom a kisboltjába - 3000 fős falu - alig talál eladót, pedig nem teszi magasra a lécet, venne ő fel terhest, kismamát akárkit 😊 azért se értem a kirúgást, mert azzal, hogy kirúgja neki nem lesz jobb, se pénzügyileg, se sehogy, ugyanúgy találnia kell valaki újat, sőt, azt be kell tanítania, egy trafikban - gondolom én - milliós készletet kell rábiznia stb. És így még azt is elveszti, hogy 1-2-3 éven belül visszajöjjön a már kiképzett munkaerő. Eléggé logikátlan.
MC12
Miért nem jogszerű? Hat a lány mondott fel, mit tud tenni szegény munkáltató ilyenkor …
Ez amúgy egy megyeszékhelyen történt, fideszes nagyágyú végső soron a trafik tulaj (több trafikkal). Míg talál újat addig átszervezéssel túloraval megoldja

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 569 — Patriot
Megnyugodtam a konzultacio kapcsan, kozel 7 millio magyar ertett egyet a szankciokat megszavazo kormannyal, es szerintuk is jo igy mimden ahogy van 😊
gabokocka
?
1,4 millióan töltötték ki a kormány szerint (kérdés persze abból is mennyi volt a bot), és azoknak a 97%-a értett egyet. Ettől még persze agyhalottak országa...
warr_b
Azt mondja, hogy a magyarok 97%-a utasítja el.
(Az 1,4 milliót a végére hagyja Alexandra.)

Arról aztán végképp nem is beszélve, látva az olaj és a gázárakat, hogy van eredménye a szankcióknak.
zinedine5
A 7 millió akkor se jön ki sehogy 😁
warr_b
Ez mondjuk jogos
zinedine5
Aki egyetért a szankciókkal az nem magyar. Szóval a 97% még kicsit vajszívű is. Kuss.
több mint 3 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 285 — Keep pounding
Megnyugodtam a konzultacio kapcsan, kozel 7 millio magyar ertett egyet a szankciokat megszavazo kormannyal, es szerintuk is jo igy mimden ahogy van 😊
gabokocka
?
1,4 millióan töltötték ki a kormány szerint (kérdés persze abból is mennyi volt a bot), és azoknak a 97%-a értett egyet. Ettől még persze agyhalottak országa...
warr_b

Arról aztán végképp nem is beszélve, látva az olaj és a gázárakat, hogy van eredménye a szankcióknak.
zinedine5
warr_b
Hány választópolgár van Magyarországon?
Cirka 8-8,5 millió.
Ha kb 1.4 millió töltötte ki, akkor aki nem töltötte ki az egyetért a szankciókkal.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 431 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
gabokocka
?
warr_b

zinedine5
warr_b
Dehogynem.
Ki kell vonni a harminchatot a péntekből.
Őszentsége Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 466 — Ajmo Vatreni
gabokocka
?
warr_b

zinedine5
warr_b
Ez mondjuk jogos
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 449 — #NoStress
gabokocka
?
warr_b

zinedine5
warr_b
Dehogynem.
Ki kell vonni a harminchatot a péntekből.

több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 431 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
gabokocka
?
warr_b

zinedine5

több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 429
dugo93
Duff
Gyurcsánybrüsszelsoros!
slowmotion
meg a zukránok.

peterk2005 udvari bolond
MC12
csebi

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 931 — Lucas Scott
dugo93
Duff
Gyurcsánybrüsszelsoros!
slowmotion
meg a zukránok.

peterk2005 udvari bolond
MC12

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 466 — Ajmo Vatreni
gabokocka
?
warr_b

több mint 3 éve
gabokocka
?

több mint 3 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 285 — Keep pounding

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 644 — The only discipline that lasts, is self discipline
Aki már nem fér oda a csecshez:
 24.hu/belfold/2023/01/13/bordelyhaz-kekfeny-riporter/

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 085 — Kinek mit intézett a kormánya
Nem tudom, hogy politika, vagy viccek, de

Poloska vagyok.
több mint 3 éve
Az azért erősen függ attól, hogy mi mást tudsz csinálni. Egy tanár, főleg ha nem matekot/idegen nyelvet tanít, akkor gyanítom kevés magánórát tud adni, az Aldi sem vesz fel korlátlanul árufeltöltőket, a GYED meg ugye exponenciálisan csökken, emlékeim szerint a gyes sem elég az éhenhaláshoz sem.
Szóval ha kell a pénz, akkor visszamenne az ember.
slowmotion
Vidéken, falvakban van/lehet gond, ahova odaköltözött a család esetleg, és vagy megy a helyi suliba tanítani, vagy utazhat a legközelebbi városba Aldi árufeltöltőnek esetleg napi 2-3 órát oda-vissza. Városban, vagy peremfalvakban más a helyzet. Errefelé lasszóval keresnek bizonyos állásokba embereket, jóval többért, mint amennyi egy sok éves tapasztalattal bíró tanár fizetése. A hozzám járó napszámos nyolc elemit végzett, hűtőt venni is én segítek neki, mert nem tud egy használati utasítást sem elolvasni. Ő egy kőműves vállalkozó mellett dolgozik segéderőként, 300 bruttóra bejelentve. Kézbe heti 90 ezret kap. Lát egy átlagos tanár manapság nettó 350+ ezret a borítékban? Talán családi adókedvezménnyel és minden egyéb kedvezménnyel együtt. Bár nem lepne meg, ha még úgy sem. Röhej.