Politika

66 feliratkozó

1 napja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 680 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Bowl.hu választási tippelde 2026

docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing

Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)

Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő

Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed

A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 664 — zászló zászló szív
Utoljára fogok foglalkozni az Orbán-Orbán vízióval, az elemzés méltatlanul alulidézett része:

"A pontot az i-re a 2022-ben kitörő ukrán–orosz háború tette fel, amely egyértelművé tette, a jelenlegi nyugatközpontúság nem tartható fenn, mivel a Nyugat kihívói megerősödtek, nem kis részben épp a liberalizált kereskedelem és gazdaság miatt."

Azért is vettem elő, mert ma konkrétan a dolgozat ezen tézisét visszamondta nekem egy tech szektor szereplő (relatív ismert név fintech körökben). Visszakérdeztem, hogy mégis mi igazolja ezt, akkor annyit tudott hozzátenni, hogy így látja. Ugyanez az ember egy későbbi pillanatban a beszélgetés során kifakadt, hogy milyen már, hogy a Norvégiában tanuló unokahúga alig jár iskolában, már 5.-es ÉS MÉG NINCS KÉMIA NEKI! Meg ott napi 3-4 órát vannak iskolában, nincs csoda hogy váró lista van a pedagógus állásokra.

Szóval, ha van kérdés, hogy a NER mennyire mászott bele az egyébként értelmes emberek fejébe is, ne legyen. Nagyon.

több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 931 — Lucas Scott
 24.hu/belfold/2023/01/11/mentosok-magyarorszagi-mentodolgozok-szovetsege-beremeles/
Beki
nem vagyok tisztában azzal, mi és hogy lett nekik beígérve, DE saját példával élve, ha a béremelést január kezdettel adja a cég (én esetemben multi), akkor azt én először a februári fizummal látom, hiszen januárban a decemberben elvégzett munkám után kapom a fizetést.
vagy itt most az a probléma, hogy 21%-ot kapnak 37% helyett? vagy..?
bogec7
nálunk pl január 15ig jön a januári fizu (már meg is érkezett btw) 😊
csebi
OFF:
hmm. merő kíváncsiságból: és mi történik akkor, ha mondjuk táppénzre mész január 20-tól pl, akkor kövi havi fizunál korrigálják a már előre kifizetett összeget?
bogec7
én eddig egyszer voltam beteg 2 napra (nálunk 3 napig nem kötelező orvosi igazolás maximum 12 napig egy évben, nem is adtam le semmit). akkor semmit sem vontak le. ahogy nézem máskor sem, de ebben nem vagyok biztos.

Szerkesztette: csebi

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 417
 24.hu/belfold/2023/01/11/mentosok-magyarorszagi-mentodolgozok-szovetsege-beremeles/
Beki
nem vagyok tisztában azzal, mi és hogy lett nekik beígérve, DE saját példával élve, ha a béremelést január kezdettel adja a cég (én esetemben multi), akkor azt én először a februári fizummal látom, hiszen januárban a decemberben elvégzett munkám után kapom a fizetést.
bogec7
csebi
OFF:
hmm. merő kíváncsiságból: és mi történik akkor, ha mondjuk táppénzre mész január 20-tól pl, akkor kövi havi fizunál korrigálják a már előre kifizetett összeget?
bogec7
Bár nem egy helyen dolgozunk, de nálunk is hasonló a szisztéma és a válasz az, hogy igen.

Szerkesztette: Jughead
több mint 3 éve
bogjosi New England Patriots 2 097
Beki
bogec7
csebi
OFF:

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
több mint 3 éve
Beki
bogec7

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
bogjosi New England Patriots 2 097
Beki

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
több mint 3 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 788
 www.youtube.com/watch?v=IayFUIDaku0
Zsellértelkes Vrij
Vótmá'!!!

Amúgy erről valóban minek tartanak "fórumot"? Van erre valami kötelező szabály?
Mert az nyilván egyértelmű volt - pláne hogy az elmúlt hetek/hónapok után, hogy ebből ez lesz, amikor nem egy másik városi fórumon ugyanez volt..

Vagy csak Occam borotvája, és ennyire hülyék?
Igor
Mert politikailag fontos, hogy később kommunikálható legyen, hogy volt egyeztetés a lakossággal. Illetve az ilyen közmeghallgatások demózzák a demokráciát, és végül valami nagyon limitált számban évente kötelező is.
Őszentsége Sobri Jóska
Meg jobb itt kiereszteni a gőzt, mint később mindenféle tüntetésekkel bosszantani a kínaiakat, még a végén azt hiszik, hogy otthon vannak és közéjük lövetnek...
somoskovig
Tudom ez egy másik nézőpont DE (élő példa):
Akinek Iváncsán van háza (épül az SK - Dél-Korea akkumulátor gyár erősen már), konkrétan budapesti négyzetméter áron tudta - de még akár most is tudja - eladni az ingatlanát. Simán EUR-ban egyösszegben (szerződéssel legálisan) lecsengetik a koreaik (amúgy ha bérbeadja sem jár rosszul, szobákat lehet kiadni 150-200 ezer HUFért, a helyi kocsmát munkásszállóvá alakították és olyan havidíjas áron megy el, hogy az valami elképesztő).
Egy volt raktárosunk lakott ott, eladta a néhány éve ~5-6 millióért vett, szarul szigetelt Kádár kockáját 40+ millióért. Abból mondjuk már lehet arrébb költözni 1-2 településsel egy kicsit jobba.

Akkora volumenű lesz ez a CATL építkezés (viszonyításképpen: Iváncsán 2500 fő fog a megépülő gyárban dolgozni, az építkezésen napi szinten 4000-5000+ ember van kint, kivitelezők, művezetők, továbbá mérnökök, projektvezetők, nagygórék stb.) Debrecenben a BMW-vel együtt pláne irgalmatlan mennyiségű munkavégző lesz.
Az a polgár aki azzal érintett, hogy ahol lakik 1) büdös lesz 2) zaj lesz 3) nem lesz víz 4) veszélyes / szennyezett lesz a levegő (a sor folytatható) az gyakorlatilag 2-3-szor többet érő ingatlanba költözhet el, olyan áron tudja eladni / kiadni a házát, de még a néhány km-re lévő üres füves telkét is.

Tudom, én még csak 30 vagyok, nem húztam le egy életet egy környéken, nem köt a szívem a vidéki kis házamhoz amit lehet én építettem stb. De ha valaki azt mondja nekem, hogy idejön a kínai gyár és felszökik a házam értéke mondjuk csak 5-szörösére, de akár 10-szeresére is, akkor lehet azt mondom, hogy bassza kutya, átköltözök a város másik felére, 2 településsel arrébb stb. egy nagyságrendekkel nagyobb, komfortosabb házba.

Ettől függetlenül: Nem, nem jó ez a környezetkárosítás + a jövő felélése, teljesen megértem a felháborodókat (teljesen elfogadhatónak tartom, hogy ki vannak akadva), csak én a helyükben elfogadva azt, hogy nem tudok mit tenni úgysem, biztos hogy a saját profitomat maximalizálnám és elköltöznék nem is sokkal messzebb egy nagyságrendekkel jobb, kényelmesebb, energiatakarésabb ingatlanba.
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 232 — Chiefs GM
Zsellértelkes Vrij
Vótmá'!!!

Mert az nyilván egyértelmű volt - pláne hogy az elmúlt hetek/hónapok után, hogy ebből ez lesz, amikor nem egy másik városi fórumon ugyanez volt..

Igor
Mert politikailag fontos, hogy később kommunikálható legyen, hogy volt egyeztetés a lakossággal. Illetve az ilyen közmeghallgatások demózzák a demokráciát, és végül valami nagyon limitált számban évente kötelező is.
Őszentsége Sobri Jóska
Meg jobb itt kiereszteni a gőzt, mint később mindenféle tüntetésekkel bosszantani a kínaiakat, még a végén azt hiszik, hogy otthon vannak és közéjük lövetnek...

több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 447 — #NoStress
Zsellértelkes Vrij
Vótmá'!!!

Igor

több mint 3 éve
Törölt felhasználó
több mint 3 éve
Lecsó Denver Broncos 3 375
Azt hittem kínai katonák... 😀
több mint 3 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Zsellértelkes Vrij
Vótmá'!!!

Igor
Azok a vállaposok kik?
Lecsó
Tűzoltók elvileg, 11:1X-nél látszik az egyiknek a neve/beosztása...

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 3 éve
Zsellértelkes Vrij
Vótmá'!!!

Igor
Azok a vállaposok kik?
több mint 3 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Zsellértelkes Vrij
Vótmá'!!!

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 3 éve
YoungZeeZee 9 534
 hvg.hu/itthon/20230110_szombathely_altalanos_iskola_hideg

KÖZÉPHATALOM
Zsellértelkes Vrij
Es azokrol a sulikrol nem irnak ahol nem ilyen okok miatt van hideg hanem mert csak naaa.
Ami jo hir a epuleteknek nem tesz jot ha kihul.....
több mint 3 éve

empty taxi
 www.valaszonline.hu/2023/01/05/kaiser-ferenc-orosz-ukran-haboru-2023-podcast/
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 141 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 447 — #NoStress
Ebből a szempontból nézve én támogatom, hogy tartsák be, ami mondanank.
Gyurma Pappa
Magyarországon ilyet....
Skandallum
gabokocka
Sajnálom, a gyereknevelés során az egyetlen dolog, amit megtanultam, tartsam be, amit mondok.
Gyurma Pappa
Amiből egyenesen következik, hogy eleve ne beszelj hülyeséget.
Vagy ne fenyegetőzz, ne ess tulzásokba, kommunikálj asszertíven, tervezz előre, vagyis jól gondold meg mit mondasz.

több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 141 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
 hvg.hu/itthon/20230110_szombathely_altalanos_iskola_hideg

KÖZÉPHATALOM

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 664 — zászló zászló szív
Azt a viccet hallottátok, hogy két momentumos levélírással akarja megakadályozni a magyar erasmus program bedőlését?
Amadeus von Dollárbaloldal
Nevetségesek.
Helyette azt kéne csinálni....hogy?mit?
thebeke
El kellene kezdeni rendszeren kívül gondolkodni.
El kéne kezdeni az embereknek is fontos dolgokkal foglalkozni.

több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 582
Azt a viccet hallottátok, hogy két momentumos levélírással akarja megakadályozni a magyar erasmus program bedőlését?
Nevetségesek.
thebeke
El kellene kezdeni rendszeren kívül gondolkodni.
több mint 3 éve
thebeke Pittsburgh Steelers 546 — Steelers fan
Nevetségesek.
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 066 — The Mathematician

empty taxi
Russia ended the year 2022 with a budget deficit of 3.35 trillion rubles, the Finance Ministry said.

This annual deficit is one of the largest in the country's history, and was larger only in the pandemic year of 2020 - 4.1 trillion rubles.
Zsellértelkes Vrij
mondjuk most nincs is kereslet ra. telre betarozott mindenki.
majd tavasztol nezzuk meg.....a kovetkezo tel a kerdeses ahogy mondtak tobben mar.
YoungZeeZee
csak addigra aki számít átáll másik cuccra

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
YoungZeeZee 9 534

empty taxi
Russia ended the year 2022 with a budget deficit of 3.35 trillion rubles, the Finance Ministry said.

This annual deficit is one of the largest in the country's history, and was larger only in the pandemic year of 2020 - 4.1 trillion rubles.
Zsellértelkes Vrij
mondjuk most nincs is kereslet ra. telre betarozott mindenki.
majd tavasztol nezzuk meg.....a kovetkezo tel a kerdeses ahogy mondtak tobben mar.
több mint 3 éve
Páratlan éleslátás a Bizottságtól azt a társadalmi réteget szivatni aki:

A - eleve a legkevésbé támogatja a Fideszt
B - a nekik az Erasmuson keresztül bemutatott nyugati mintákat tudhatnák, akarhatnák idehaza gyakorolni, közvetve és áttételesen de nekik kéne 10-20 - 30 év múlva ezek mentén irányítani az országot
C - elég sok ismerősömet kínálták meg Erasmus után kinti ösztöndíjjal, melóval szóval az agy-elszívást magunknak is nehezebbé teszik
D - a Fidesznek egy kicsit se árt itthon, a neki kedves kutatók majd kapnak állami pénzt a többiek meg nem kapnak mert szemétbrüsszel.

Nem hülye a Bizottság na.
MC12
Mert aztán Orbánékat 20-30 évvel később aztán kurvára érdekelte, hogy milyen nyugati mintákat láttak külföldi ösztöndíjaik közben. Még trollkodásnak is gyenge érv. Az agy elszívást pedig nem kell megoldaniuk, jelentkeznek önként a népek, nem nagyon kell őket győzködni. Orbán negédes lázálma pedig az egyetemeik európai középrangsorba emelésével erasmus nélkül elég nehézkes lesz. Meghát néha a másik fél is bot szeretne lenni a küllők között, ezt az ismerősi köröd csak átérzi.
VanillaSky
Nem gondolnám, hogy az élvonalba emelés volt a cél, hanem a projekt pénzek lenyúlása és megfelelő helyekre csoportosítása.
Van egyáltalán még Magyarországon komolyan vehető egyetem/főiskola, ami nincs alapítványi irányítás alatt?
Lúdas Solymi
Sztem az ELTE meg a BME
Teabee
Épp ezért vicces mikor egy ELTE ÁJK tanár szakért erről a helyzetről …