Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
444.hu/2024/05/11/duro-dora-rovareves-helyett-hazai-kenyeret-gyozike-helyett-wass-albertetHuhh, kemény anyag.
Viszont azt el kell ismerni, hogy minden konteóst kiszolgálnak, senkit nem hagynak az út szélén.
több mint 2 éve
Toroczkai is közölte, hogy csak úgy vesz részt a vitában, ha élőben, főműsoridőben megy.
built for this shit
több mint 2 éve
Bírósági papírja van az MTV igazggató papdanikának arról hogy hírhamisító! Ennyit az élőről.De Elég megnézni fél órát abból a szemétből bármikor.
Minden előzetes várakozásnak megfelelően olyan feltételeket fognak úgyis szabni, hogy elszabotálják a reális érdemi vitát.
Ezt majd nagy tetszéssel is fogják helyeselni a hívő tagozat birka hadosztályai az agyhalottak menetelesén a Margit szigeten
Mindenki más pedig ezt pont látja kb
Szvsz
Szerkesztette: ozibozi
több mint 2 éve
Ugyanezt mondtad Paks 2 kapcsán csak oroszokkal. (Képletesen… nem tudom személy szerint te mondtad-e)Itt a Kínaiak a gond. Ők adják a pénzt, hozzák a technológiát, munkásokat. Pikk pakk el is készül, mint ahogy a világ többi részén is, aztán mi máris a zsebükben vagyunk, fizetünk mint a katonatiszt.Én annyira nem aggódok a Ferihegyi gyorsvasút miatt.Megállapodás született a kínai felekkel arról, hogy megkezdik a reptéri gyorsvasúti előkészítését, hogy a repülőtérről Budapest belvárosába gyorsan, kulturáltan lehessen megérkezni - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A projekttel kapcsolatban további konkrétumokat nem említett.sztem pár hete volt itt róla szó hogy a kínai megoldás miért a legtrágyább az összes közül
Mert ez kell nekünk..bazmeg egy M3-as hosszabbítás helyett. Mi a pénzünkből, hogy még fizessünk érte utána, majd lelövik a 200E buszt is hogy biztos mindenki ezt használja..szarjanak sünt
Nomac
ha tényleg ez a fos lesz az borzalmas
24.hu/fn/gazdasag/2024/04/27/kina-kinai-hitel-ferihegy-vasut-vo/
Negritis, a vajda
Ez egy 2000 novemberi cikkből van:
Demján Sándor szerint a Westend City Centerben működő Hilton szálló, illetve a bevásárlóközpont forgalma tovább növekedhet a Ferihegyi repülőteret és az új belvárost összekötő gyorsvasút megépítésével. A szakértői anyag elkészült, abban több megoldási javaslat is szerepel. A projektről a döntés várhatóan még az idén megszületik. A beruházás költsége előzetes számítások alapján 10-12 év alatt megtérül. A majdan megépülő vasúttal tíz perc alatt lehet majd elérni a repülőteret. A projekt nagyban segítené, hogy Magyarország régióközpont lehessen.A gyorsvasútról szóló tervek szerint befednék a vasúti síneket, a tetőkertet egészen a Városligetig továbbépítenék, ezzel mintegy egymillió négyzetméteres zöldterületet hoznának létre a város szívében. Ezáltal akár a Fővárosi Állat- és Növénykert területének megnövelésére is lehetőség nyílna.
magyarnemzet.hu/archivum-magyarnemzet/2000/11/huszmillioan-a-westendben
Kb 3 évente bejelentik a nagy bejelentenivalót, most már tényleg épül, hü a V0 is persze, meg Paks 3.
Ezt a bejelentést mitől vegyük komolyabban mint az eddigi kismillió másikat?
Kezdve az egyéni nyugdíjszámláktól a 2030-ra Ausztriáig szerintem már nincs olyan bombasztikus bejelentés, amit komolyan lehetne venni. A Bp-Belgrád mióta épül? Majd pont egy Bp belterületén magas lábakon közlekedő gyorsvasút (gondolom Maglev, mert Miniszterelnök úr, ahogy a mini-Dubai projektet Maxi-Dubai-já változtatta, itt sem ismer kompromisszumot) lesz az, amit megcsinálnak. A kisvasút sem megy el Bicskéig pedig már mikor ki lett adva az ukáz! 🥺
vpi
Nomac
10 éve épül a Bp - Belgrád kínai pénzből - engedd el. Ha 2025 szeptemberben is szóba kerül bármelyik projekt, szólj.
Jut eszembe a marhasperma exportot még nem is ünnepelte meg tisztességesen a fórum. Legalább egy eredménykövetőt nyitni kellene rá.
Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
több mint 2 éve
Mondjuk utána úgyis úgy vágják ahogy akarják, aztán mehet az egypercesbeismered az mtv-t úgy vágná össze, hogy MP abból szarul jöjjön kiha ezek a feltételei akkor mondja az elejénPetya nagyon nem akarja a vitátAnnyira szép hogy ebbe ki ki mit lát bele... Szerintem meg tök alapnak kéne legyen annak amiket mond egy közszolgálati médiumon.
24.hu/belfold/2024/05/12/magyar-peter-nem-vesz-reszt-a-kozteve-vitajan-ha-az-nem-eloben-fomusoridoben-lesz/
Negritis, a vajda
Miért sétáljon bele biztos csapdába, ahol garantáltan rosszul jöhet ki?
esanders10
de ez kicsit olyan hogy:
- kell a vita
- csak akkor vitatkozok ha ez és ez ott lesz
- csak itt és itt vitatkozok
- csak ekkor és így vitatkozok
mindig van valami kifogás egészen addig amíg ki tud bújni alóla
Negritis, a vajda
NB2
több mint 2 éve
YoungZeeZee
9 939
mnondjuk regota mindenhol hangoztatja.bemegy barhova de eloben vagatlanulismeremismered az mtv-t úgy vágná össze, hogy MP abból szarul jöjjön kiha ezek a feltételei akkor mondja az elejénPetya nagyon nem akarja a vitátAnnyira szép hogy ebbe ki ki mit lát bele... Szerintem meg tök alapnak kéne legyen annak amiket mond egy közszolgálati médiumon.
24.hu/belfold/2024/05/12/magyar-peter-nem-vesz-reszt-a-kozteve-vitajan-ha-az-nem-eloben-fomusoridoben-lesz/
Negritis, a vajda
esanders10
de ez kicsit olyan hogy:
- kell a vita
Negritis, a vajda
NB2
csak akkor petike ne mondja hogy ő vitát akar
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
ismeremismered az mtv-t úgy vágná össze, hogy MP abból szarul jöjjön kiha ezek a feltételei akkor mondja az elejénPetya nagyon nem akarja a vitátAnnyira szép hogy ebbe ki ki mit lát bele... Szerintem meg tök alapnak kéne legyen annak amiket mond egy közszolgálati médiumon.
Negritis, a vajda
esanders10
de ez kicsit olyan hogy:
- kell a vita
Negritis, a vajda
NB2
csak akkor petike ne mondja hogy ő vitát akar
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
ismered az mtv-t úgy vágná össze, hogy MP abból szarul jöjjön kiha ezek a feltételei akkor mondja az elejénPetya nagyon nem akarja a vitátAnnyira szép hogy ebbe ki ki mit lát bele... Szerintem meg tök alapnak kéne legyen annak amiket mond egy közszolgálati médiumon.
Negritis, a vajda
esanders10
de ez kicsit olyan hogy:
- kell a vita
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
Itt a Kínaiak a gond. Ők adják a pénzt, hozzák a technológiát, munkásokat. Pikk pakk el is készül, mint ahogy a világ többi részén is, aztán mi máris a zsebükben vagyunk, fizetünk mint a katonatiszt.Én annyira nem aggódok a Ferihegyi gyorsvasút miatt.Megállapodás született a kínai felekkel arról, hogy megkezdik a reptéri gyorsvasúti előkészítését, hogy a repülőtérről Budapest belvárosába gyorsan, kulturáltan lehessen megérkezni - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A projekttel kapcsolatban további konkrétumokat nem említett.sztem pár hete volt itt róla szó hogy a kínai megoldás miért a legtrágyább az összes közül
Mert ez kell nekünk..bazmeg egy M3-as hosszabbítás helyett. Mi a pénzünkből, hogy még fizessünk érte utána, majd lelövik a 200E buszt is hogy biztos mindenki ezt használja..szarjanak sünt
Nomac
Negritis, a vajda
Demján Sándor szerint a Westend City Centerben működő Hilton szálló, illetve a bevásárlóközpont forgalma tovább növekedhet a Ferihegyi repülőteret és az új belvárost összekötő gyorsvasút megépítésével. A szakértői anyag elkészült, abban több megoldási javaslat is szerepel. A projektről a döntés várhatóan még az idén megszületik. A beruházás költsége előzetes számítások alapján 10-12 év alatt megtérül. A majdan megépülő vasúttal tíz perc alatt lehet majd elérni a repülőteret. A projekt nagyban segítené, hogy Magyarország régióközpont lehessen.A gyorsvasútról szóló tervek szerint befednék a vasúti síneket, a tetőkertet egészen a Városligetig továbbépítenék, ezzel mintegy egymillió négyzetméteres zöldterületet hoznának létre a város szívében. Ezáltal akár a Fővárosi Állat- és Növénykert területének megnövelésére is lehetőség nyílna.
Kb 3 évente bejelentik a nagy bejelentenivalót, most már tényleg épül, hü a V0 is persze, meg Paks 3.
Kezdve az egyéni nyugdíjszámláktól a 2030-ra Ausztriáig szerintem már nincs olyan bombasztikus bejelentés, amit komolyan lehetne venni. A Bp-Belgrád mióta épül? Majd pont egy Bp belterületén magas lábakon közlekedő gyorsvasút (gondolom Maglev, mert Miniszterelnök úr, ahogy a mini-Dubai projektet Maxi-Dubai-já változtatta, itt sem ismer kompromisszumot) lesz az, amit megcsinálnak. A kisvasút sem megy el Bicskéig pedig már mikor ki lett adva az ukáz! 🥺
vpi
több mint 2 éve
Én annyira nem aggódok a Ferihegyi gyorsvasút miatt.Megállapodás született a kínai felekkel arról, hogy megkezdik a reptéri gyorsvasúti előkészítését, hogy a repülőtérről Budapest belvárosába gyorsan, kulturáltan lehessen megérkezni - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A projekttel kapcsolatban további konkrétumokat nem említett.sztem pár hete volt itt róla szó hogy a kínai megoldás miért a legtrágyább az összes közül
Nomac
Negritis, a vajda
Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
több mint 2 éve
Én elhiszem hogy valakinek ez így tűnhet/jöhet le, de pár nappal korábban a többiek már egész jó érveket sorakoztattak fel a Fidesz nélküli Partizán vitától való távol maradásra pro és kontra. Ezúttal pedig igazából magyarázkodni sem kell. Nekem pl. politikai vita alatt a nem élő opció fel sem vetül a fejemben, továbbá nem is vagyok kiváncsi ilyenre, mert a vita elég lényegi része veszik el.ha ezek a feltételei akkor mondja az elejénPetya nagyon nem akarja a vitátAnnyira szép hogy ebbe ki ki mit lát bele... Szerintem meg tök alapnak kéne legyen annak amiket mond egy közszolgálati médiumon.
Negritis, a vajda
esanders10
de ez kicsit olyan hogy:
- kell a vita
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
ha ezek a feltételei akkor mondja az elejénPetya nagyon nem akarja a vitátAnnyira szép hogy ebbe ki ki mit lát bele... Szerintem meg tök alapnak kéne legyen annak amiket mond egy közszolgálati médiumon.
Negritis, a vajda
esanders10
de ez kicsit olyan hogy:
- kell a vita
több mint 2 éve
Petya nagyon nem akarja a vitátAnnyira szép hogy ebbe ki ki mit lát bele... Szerintem meg tök alapnak kéne legyen annak amiket mond egy közszolgálati médiumon.
Negritis, a vajda
Szerkesztette: esanders10
több mint 2 éve
Petya nagyon nem akarja a vitát24.hu/belfold/2024/05/12/magyar-peter-nem-vesz-reszt-a-kozteve-vitajan-ha-az-nem-eloben-fomusoridoben-lesz/
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 2 éve
Megállapodás született a kínai felekkel arról, hogy megkezdik a reptéri gyorsvasúti előkészítését, hogy a repülőtérről Budapest belvárosába gyorsan, kulturáltan lehessen megérkezni - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A projekttel kapcsolatban további konkrétumokat nem említett.sztem pár hete volt itt róla szó hogy a kínai megoldás miért a legtrágyább az összes közül
Nomac
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 2 éve
Megállapodás született a kínai felekkel arról, hogy megkezdik a reptéri gyorsvasúti előkészítését, hogy a repülőtérről Budapest belvárosába gyorsan, kulturáltan lehessen megérkezni - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A projekttel kapcsolatban további konkrétumokat nem említett.Mert ez kell nekünk..bazmeg egy M3-as hosszabbítás helyett. Mi a pénzünkből, hogy még fizessünk érte utána, majd lelövik a 200E buszt is hogy biztos mindenki ezt használja..szarjanak sünt
több mint 2 éve
24.hu/kultura/2024/05/12/szelenyi-zsuzsanna-szetzilalt-orszag-orban-viktor-matine/
built for this shit
több mint 2 éve
nem olvasom a topikot, így nem tudom, hogy volt-e már:Ugyanezt írtam be a viccrovatba, a láthatatlan köldökzsinór 😊
www.youtube.com/watch?v=jhghyZH21Gc
de ez a csatorna a legjobb dolog, ami a magyar politikai színtéren történt az elmúlt években.
törölt kristof
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
nem olvasom a topikot, így nem tudom, hogy volt-e már:www.youtube.com/watch?v=jhghyZH21Gc
de ez a csatorna a legjobb dolog, ami a magyar politikai színtéren történt az elmúlt években.
Oh, what a tangled web we weave
When first we practise to deceive!
több mint 2 éve
444.hu/2024/05/12/orban-keves-nemzet-mondhatja-el-magarol-hogy-adott-olimpiai-bajnokokat-kinanakTényleg kb. olyan, mintha egy elvált feleség beállítana az új férjével a régihez, akit kifejezetten az újért hagyott el, a régi meg elkezdené dicsérni őket, hogy milyen szép pár, meg ilyenek.
És amelyik elmondhatná, az is inkább hallgat erről, mert ki szereti reklámozni a kudarcát. Kivéve persze az orbáni magyar nemzetet 😀
ender1112
több mint 2 éve
444.hu/2024/05/12/orban-keves-nemzet-mondhatja-el-magarol-hogy-adott-olimpiai-bajnokokat-kinanakÉs amelyik elmondhatná, az is inkább hallgat erről, mert ki szereti reklámozni a kudarcát. Kivéve persze az orbáni magyar nemzetet 😀
több mint 2 éve
Kis színes régi mtv témához:94-ben 1 évig technikusnak tanultam érettségi után. A szakközépben rendesen ment a politizálás, voltak az "emeszpések" Gyuszi bácsival, meg a "retro" vonal, aki azt hozta otthonról (MDF, Csurka, stb). A fidesz akkor majdnem kiesett, nem volt tényező... "Ezdéeszesek" nem voltak, lévén egy nyíregyházi középiskola, messze volt a belpesti értelmiség. Az MTV-n volt rendes kiállós vitaműsor, minden hülye (szó szerint) bemehetett. Seres Mária tanított nekem közgázt meg szervezés és gépesítést. Kitalálta, hogy ő a Zöld Pártban indul. Nem, nem olyan zöld párt volt, hanem a másik fajta. Szóval egyik este bement a köztévébe, épp a honvédelem volt a téma. Ő meg kifejtette a pártja álláspontját, hogy mi a fasznak a sok Mig-29, mikor egy áráért lehetne 1627 vállról indítható rakétát vásárolni, amivel sokkal több gépet le lehet lőni, mint az ilyen luxus vadászgépekkel... Másnap "mi repülőbuzik" számonkértük a hülyeségét, meg jól kiröhögtük.
Vagy ott volt az MDF-es Dr. Takács Péterné, aki történelmet tanított nekem, miközben a férje Zétényi-vel írta az igazságtételi törvényjavaslatot... Finoman szólva sem voltunk egy platformon, de kultúráltan elvitatoztunk... Nem éreztette egyszer sem, hogy nekem ebből bajom lehetne.
Ha nem akartunk tanulni, csak feldobtuk a "tanárnő/tanárúr mit szól ahhoz, amit XY mondott tegnap este a TV-ben?" kérdést, és már el is ment a 45 perc a vitatkozással...
2010-ben az ex-pedagógus nővéremnek meg meg volt tiltva, hogy politikai témákról beszéljen a diákokkal. Meg finoman jelezték, hogy ha jót akarnak, akkor elmennek nyilatkozni a manyup-hoz, mert ez az elvárás.
Szóval szerintem inkább a politikai kultúrában kell keresni a különbséget, nem közvetlenül az MTV-ben, vagy a közszolgálatiság jellegében... A MTV mindig olyan lesz, amilyen a politikai közállapot a országban.
több mint 2 éve
csipkelli
4 010
Az atomháború annyira komoly dolog, hogy 15 frakció nélküli fideszes EP-képviselő meg tudja akadályozni.De 10 már kevés hozzá. Vagy meg kell fordítani a listát, ha a bénák vannak az elején.
több mint 2 éve
onnan már csak a "ha nem rám szavazol, megöllek" van lejjebb
r.baggio
több mint 2 éve
Lehetne - csak az szembemenne az elmúlt 10 évvel. Még amikor nem kellett - 2018-as kampány - a konjunktúra tetején, akkor is a központi üzenet a migràció volt, nem egy szép új világ.Hazudni is lehet egy szép világot, még a fals illúzió is jobb, mint armagedonnal riogatni, onnan már csak a "ha nem rám szavazol, megöllek" van lejjebbMit mondjanak? “Bocs, elbasztuk, igazából Magyarország egy bolhafing ebben a kérdésben, és sajnáljuk, hogy az egészségügy meg az oktatás olyan állapotban van amilyenben - szavazz valaki másra” ?Antal már nem ír nekem, mielőtt kitalál valamit 😕De te még megírhatod neki, hogy elmehetnek ám a büdös francba, ha 14 évnyi kormányzás után a "fidesz vagy a világvége" az egyetlen dolog, amit ki tudnak préselni magukból.
MC12
m.hvg.hu/itthon/20240511_orban-viktor-bevetette-az-atombombat-megint
Hogy a politikus alja ember, azt elfogadtuk, ahogy azt is, hogy a marketing egy hazugság, viszont még itt sikerült a gödör legmélyére menni, gratulálok
r.baggio
Ez a kampány már ezzel a tematikával megy végig, aztán június 9-én, vasárnap este meglátjuk, kell-e ezen módosítani ‘26-ra.
Szerintem a gödörnek nincs legmélyebb pontja, mindig van/lesz lejjebb.
MC12
r.baggio
Ez a csapat a negatív kampányban hisz - mindenek felett és szinte kizárólag , a primer vagy alapérzelmekre hatásban, és azon belül is a félelemben. Féltsd magad, a családod, a gyereked, a hazád.
Én sokat vitatkoztam ezen anno, mert szerintem van/lehet olyan pozitív kampány, ami legalább annyira hatásos, mint a negatív, ott volt Obama “hope” kampánya például. És a Fidesz is tudna pozitív kampányt csinálni, 14 év alatt már csak matematikailag kijön pár eredmény, amit fel lehetne írni egy plakátra, de ezzel a véleményemmel mindig kisebbségben voltam. (Szerk: aztán egy idő után nem kérdeztek 😆)
Szerkesztette: MC12
“Kafka nem kitalálta az abszurdot, hanem először írta le, hogy működik a modern világ”