Politika

66 feliratkozó

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 633 — The only discipline that lasts, is self discipline
 qubit.hu/2022/09/05/mennyire-hatekonyak-az-oroszorszag-elleni-szankciok
Zsellértelkes Vrij
Az USA és nagyvilág topicból lopom át ide ezt a cikket. Azért, mert a cikkben leírtak intő példa arra nézve, hogy milyen az amikor egy szűk politikai érdek irányítja az egész országot. Mennyire irracionálissá és sérülékennyé tud válni a társadalom egésze, beleértve a gazdaságot is.

Mielőtt félre lennék értve: a politika mindenütt irracionális és rövidlátó, hoz egy csomó rossz döntést. De ahol nincs rátelepedve a társadalom egészére, ott a társadalom képes szakmai / racionális alapon elműködni egy rosszabb elnöki periódusban is. Ahol az időjárásnak is az elvártak szerint kell alakulnia, ott viszont nem. És ez rendkívül sérülékennyé tud tenni egy országot / társadalmat. (Ebbe is szoktak idővel belebukni.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan

Azert ez picit szurrealis...

Nalunk majd csirkefarhatat vagy egy gazszamla rezsicsokkentett reszet lehet majd megnyerni az 1000 forintos hivasdijas musorban 😀

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 653 — zászló zászló szív
A Pogátsa-Róna vitához:
Hogy Pogátsa lenne a közgáz Puzsérja? Hááát...
Puzsér most nem tudom melyik szakmában utazik, meg mi a végzett szakmája, de nekem ő egy fikagenerátor. Vannak jó poénjai, meg néha, amikor komolyan veszi magát, akkor előjön belőle pár értelmes gondolat, de ha a relevancia a kérdés, akkor nem tudom milyen témában van az első helyen egy szerkesztő listáján???
Pogátsa ezzel szemben szociológusként/közgazdászként konzekvens képviselője egy olyan irányzatnak (ökológiai közgazdaságtan) ami nem túl régen kezdett a köztudatba beépülni, és ezért tűnhet sokaknak egy felkapott megmondóembernek. Lehet, hogy a sok médiaszereplés, vagy a blogolás miatt kicsit elbulvárosodott, de legalább érthetően, stílusosan elmondja azt, amit soha senki nem hallgatna meg mondjuk egy TGM-től (#vénkomcsi, #ciceróikörmondatok) vagy egy Lányi Andrástól (#kiafaszomazalányiandrás).

A Ciprasz/Varufakisz-os érvhez már Gyurma leírta a lényeget. Őket elsodorta a történelem (vagy valaki más), ettől Poginak nem lesz kevésbé igaza. Hogy nem látta előre? Senki nem látta. Még azok a nénik/bácsik sem, aki később elsodorták őket. 😉

Maga a vita vagy beszélgetés szerintem jó volt, ha valaki azt várta, hogy megtudja belőle, lesz-e államcsőd, akkor lehet hogy kiábrándult, de mivel ezt senki nem tudja, kár orákulumokat keresgélni.

Poginak a neoliberalizmus becsípődése szerintem egyszerűen abból a (mellesleg egyre inkább úgy tűnik, hogy jogosnak tűnő) meggyőződésből fakad, hogy a mai válságjelenségekért az a fordulat a felelős, amit ők okoztak. Persze el lehetne várni tőle, hogy legyen elnézőbb, de ő nem az. Amiért nekem szimpatikus. hogy mindezt a meggyőződését viszont nem lángokat szóró szemmel és nyáltól fröcsögő szájjal mondja, (#puzsérróbert) hanem egy kimért stílusban, ami miatt néha tényleg kicsit olyan robot fílingje van, akinél beakadt a lemez.
Lecsó
Így.

A görög témához érdemes elolvasni Varufakisz Adults in the Room könyvét, nyilván elfogult, de attól még érdekes, hogy a szemszögéből mi történt a mainstream libsi médiában megjelent boszorkányüldözés helyett.

Puzsérhoz még annyit, hogy ő esztéta fejjel gondolkodik, ami egyébként fontos, mert az esztétikum a posztmodern politika fontos része.

több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 035
 24.hu/belfold/2022/09/04/rezsi-ar-ceg-bezaras-hullam/

ilyen ez
Amadeus
méltatlanul kevéssé kibeszélt mondat az OVtől, hogy mki jól becsülje meg a munkáját, ami van (vagy legalábbis ahogy én mondom amíg van).
ne legyen igazam, de jövő év nagyon kemény lesz. munkaerőhiány nem lesz. vagy nem ilyen formában, mint most.
csebi
„Beszéltem sok vállalkozással, szerencsének mondhatja az magát, aki a tavalyihoz képest hat-nyolcszoros áron, de fixáras szerződést tudott kötni egy évre” – tette hozzá.

És amúgy ha fogja magát az energiaszolgáltató és felmondja egyoldalúan a szerződést? (Azt hiszem ilyenre is volt példa.) Akkor lehet menni perelni meg bíróságra járkálni? Persze az üzlet / vállalkozás ugyanúgy bezár mert nem tudja fenntartani magát.

Szerintem egyébként sokkal nagyobb a füstje mint a lángja a jelenlegi helyzetnek, illetve a következményeknél 100xorta nagyobb a hisztéria.
Biztos felforralták alattam is a vizet, meg nem felnőtt fejjel láttam 2008-2009-et, de az egészségügy is már 20 éve éppen összeomlik, az oktatás is már vagy 20 éve éppen összeomlik, a Covid alatt is tönkrement már minden vállalkozás 2x...

Nem, nem azt mondom, hogy minden a legnagyobb rendben és ne lehetett volna máshogy csinálni (hajajj, dehogynem), csak szerintem most jóval magasabb a pánikhangulat szintje, mint az le fog csapódni / megvalósulni fog.
bobi0092
Ooookééé, végülis van különbség a lassú haldoklás meg a hirtelen halál között.
Végignézve teljesen más az, amikor a csapatod már a félidőben elbukta a meccset, meg amikor úgy néz ki, hogy meg is nyerheti, csak épp az utolsó drivera nincs idő...

Persze, végülis teljesen jó, hogy össze-vissza központosítják a kórházakat, megszüntetnek osztályokat, nő a várósor, stb... végülis, szenvedni mi is tudunk úgy mint az oroszok, azt az egyet megtanultuk tőlük.
Lúdas Solymi
A média click-baitel, és ezzel is OV malmára hajtja a vizet.
A rezsicsökkentés eltörlése mögött a sajtóban és azon keresztül a ballib világban most ugyanaz a vágyvezérelt gondolkodás megy, mint tavasszal.
Lehet remélni, hogy kijönnek a rezsiszámlák, és két hónap múlva az éhező, fagyoskodó emberek és a hozzájuk csatlakozó becsődölt vállalkozások felkötik az első lámpaoszlopra Viktort és az egész bagázst, de reálisabb forgatókönyv, hogy a lakossági fogyasztás 2-3, esetleg 5%-kal csökkeni fog, a kisvállalkozásoknak pedig csődbe megy az 5%-a, és nem történik semmi.

Ha az első reális forgatókönyv lenne, szerinted engednék, hogy kontrollálatlanul elégedetlenségi cunami pusztítsa el őket? Vagy kerül amibe kerül belenyúlnának a rendszerbe? Vagy legrosszabb esetben az élére állnának az elégedetlenségnek?
vpi
Leírtam már többször is, nem számítok ilyenre.
AMost, hogy az EU le tudja verni a gázárakat, így csak a szept-október lehet húzós, bár ha enyhe idő lesz, mint szokott, akkor annyira nem, utána a csúsztatott elszámolás miatt télen meg már csökken az ára.

Továbbá ha nagyon nagy gebasz lenne, akkor meg az EU csak ad pénzt.
Vagy veszünk fel a kínaiaktól meg az isten tudja kitől cofidiszhitelt.

Lesznek olyanok akik rosszul járnak, de nem lesznek éhező meg fagyoskodó tömegek az EU-ban.
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 997 — The Mathematician
Puzsér most nem tudom melyik szakmában utazik, meg mi a végzett szakmája
Lecsó
történelem tanár, kritikus

de lényegében fizetett pojáca

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Lecsó Denver Broncos 3 375
A Pogátsa-Róna vitához:
Hogy Pogátsa lenne a közgáz Puzsérja? Hááát...
Puzsér most nem tudom melyik szakmában utazik, meg mi a végzett szakmája, de nekem ő egy fikagenerátor. Vannak jó poénjai, meg néha, amikor komolyan veszi magát, akkor előjön belőle pár értelmes gondolat, de ha a relevancia a kérdés, akkor nem tudom milyen témában van az első helyen egy szerkesztő listáján???
Pogátsa ezzel szemben szociológusként/közgazdászként konzekvens képviselője egy olyan irányzatnak (ökológiai közgazdaságtan) ami nem túl régen kezdett a köztudatba beépülni, és ezért tűnhet sokaknak egy felkapott megmondóembernek. Lehet, hogy a sok médiaszereplés, vagy a blogolás miatt kicsit elbulvárosodott, de legalább érthetően, stílusosan elmondja azt, amit soha senki nem hallgatna meg mondjuk egy TGM-től (#vénkomcsi, #ciceróikörmondatok) vagy egy Lányi Andrástól (#kiafaszomazalányiandrás).

A Ciprasz/Varufakisz-os érvhez már Gyurma leírta a lényeget. Őket elsodorta a történelem (vagy valaki más), ettől Poginak nem lesz kevésbé igaza. Hogy nem látta előre? Senki nem látta. Még azok a nénik/bácsik sem, aki később elsodorták őket. 😉

Maga a vita vagy beszélgetés szerintem jó volt, ha valaki azt várta, hogy megtudja belőle, lesz-e államcsőd, akkor lehet hogy kiábrándult, de mivel ezt senki nem tudja, kár orákulumokat keresgélni.

Poginak a neoliberalizmus becsípődése szerintem egyszerűen abból a (mellesleg egyre inkább úgy tűnik, hogy jogosnak tűnő) meggyőződésből fakad, hogy a mai válságjelenségekért az a fordulat a felelős, amit ők okoztak. Persze el lehetne várni tőle, hogy legyen elnézőbb, de ő nem az. Amiért nekem szimpatikus. hogy mindezt a meggyőződését viszont nem lángokat szóró szemmel és nyáltól fröcsögő szájjal mondja, (#puzsérróbert) hanem egy kimért stílusban, ami miatt néha tényleg kicsit olyan robot fílingje van, akinél beakadt a lemez.
több mint 3 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 565 — Patriot

ilyen ez
Amadeus
méltatlanul kevéssé kibeszélt mondat az OVtől, hogy mki jól becsülje meg a munkáját, ami van (vagy legalábbis ahogy én mondom amíg van).
ne legyen igazam, de jövő év nagyon kemény lesz. munkaerőhiány nem lesz. vagy nem ilyen formában, mint most.
csebi
„Beszéltem sok vállalkozással, szerencsének mondhatja az magát, aki a tavalyihoz képest hat-nyolcszoros áron, de fixáras szerződést tudott kötni egy évre” – tette hozzá.

És amúgy ha fogja magát az energiaszolgáltató és felmondja egyoldalúan a szerződést? (Azt hiszem ilyenre is volt példa.) Akkor lehet menni perelni meg bíróságra járkálni? Persze az üzlet / vállalkozás ugyanúgy bezár mert nem tudja fenntartani magát.

Szerintem egyébként sokkal nagyobb a füstje mint a lángja a jelenlegi helyzetnek, illetve a következményeknél 100xorta nagyobb a hisztéria.
Biztos felforralták alattam is a vizet, meg nem felnőtt fejjel láttam 2008-2009-et, de az egészségügy is már 20 éve éppen összeomlik, az oktatás is már vagy 20 éve éppen összeomlik, a Covid alatt is tönkrement már minden vállalkozás 2x...

Nem, nem azt mondom, hogy minden a legnagyobb rendben és ne lehetett volna máshogy csinálni (hajajj, dehogynem), csak szerintem most jóval magasabb a pánikhangulat szintje, mint az le fog csapódni / megvalósulni fog.
bobi0092
Végignézve teljesen más az, amikor a csapatod már a félidőben elbukta a meccset, meg amikor úgy néz ki, hogy meg is nyerheti, csak épp az utolsó drivera nincs idő...

Persze, végülis teljesen jó, hogy össze-vissza központosítják a kórházakat, megszüntetnek osztályokat, nő a várósor, stb... végülis, szenvedni mi is tudunk úgy mint az oroszok, azt az egyet megtanultuk tőlük.
Lúdas Solymi
A média click-baitel, és ezzel is OV malmára hajtja a vizet.
A rezsicsökkentés eltörlése mögött a sajtóban és azon keresztül a ballib világban most ugyanaz a vágyvezérelt gondolkodás megy, mint tavasszal.
Lehet remélni, hogy kijönnek a rezsiszámlák, és két hónap múlva az éhező, fagyoskodó emberek és a hozzájuk csatlakozó becsődölt vállalkozások felkötik az első lámpaoszlopra Viktort és az egész bagázst, de reálisabb forgatókönyv, hogy a lakossági fogyasztás 2-3, esetleg 5%-kal csökkeni fog, a kisvállalkozásoknak pedig csődbe megy az 5%-a, és nem történik semmi.

Ha az első reális forgatókönyv lenne, szerinted engednék, hogy kontrollálatlanul elégedetlenségi cunami pusztítsa el őket? Vagy kerül amibe kerül belenyúlnának a rendszerbe? Vagy legrosszabb esetben az élére állnának az elégedetlenségnek?
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 035

ilyen ez
Amadeus
csebi

bobi0092

több mint 3 éve
Nomac New England Patriots 4 288 — balazs.t85@gmail.com
Aztan lassan a hitel moratoriumnak is vege lesz.
Borbinho
én eddig úgy gondoltam h idén elengedik már, de ebben a szituban nem vagyok benne biztos.
csebi
előbb-utóbb el kell engedni.
Amadeus
Miért engednék el? Nekik ez semmibe nem kerül, a bankok meg ugye kit érdekelnek.
Nomac
Azért remélem annyira nem buták, hogy elkezdik karcolgatni a bankok mérlegszerkezetét.
Amadeus
Amikor az lejár, akkor jönnek az első igazi téli számlák. Moratóriumot nem fogják elengedni. A bankok majd megoldják címszóval.
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 428 — Cowboys fan
volt már...?
Nem fűznék hozzá semmit, mindenki maga döntse el
 www.youtube.com/watch?v=huIJqiQSxKY
Helmut _Professional drinker
Pogátsa a közgazdaságtan Puzséra. Nem tudom, hogy rá merjek-e kattintani.
Amadeus
Dehogy. Nyugodtan kattints.

Pogátsa (ellentétben Puzsérral) ért ahhoz amiről beszél. Csak mivel nem illik a mainstream gondolatokba, nehezebb befogadni. Ezért is jó, hogy egy klasszikus közgazdásszal vitázik, könnyebb látni, hogy miben téved a neoliberális mainstream
Gyurma Pappa
Pogátsa ért ahhoz, amit beszél? Mindaz, amit anno Görögországról összehordott, ékesen bizonyítja, hogy: nem.
Ja, nehogy elfelejtsem: Róna sem.
Vak vezet világtalant.
nagylaza, főpohárnok
Oké. Kifejtenéd kérlek, hogy pont Görögországgal kapcsolatban miben tévedett? Illetve, hogy a Róna miért nem ért hozzá? És akkor ki ért hozzá?
Gyurma Pappa
Keresd vissza, hogy Pogátsa milyen reményeket fűzött Cipraszhoz. Róna Péterről - aki 2012-ben bejelentette, hogy kivonul a magyar politikából - csak egyetlen példa: 2010-ben megjósolta, hogy tíz év múlva már nem lesz euró.
 hvg.hu/velemeny/20100517_rona_adocsokkentes_euro_gazdasag
nagylaza, főpohárnok
Kérdés egyik felére válaszoltál.
A másik fele?
Csak hogy tudjam kire érdemes odafigyelni.
kittli
Valahogy a közgazdászok között van messze a legkevesebb olyan ember, aki elismeri a másik közgazdász tudását.
Éppen ezért közgazdászként nem is beszélek soha közgazdaságtanról, csak teljesen laikus szűk családi körben. És mindenkinek jobb ez így, pláne nekem 😀
eaglesmcnabb
én elismerem mindenki tudását, mert sikerült eltrógerkedni az öt (hat) évből... nagyon sokat.
slowmotion
Mert el vannak bújva a tényleg hozzáértők? Legalábbis nekem külsős szemmel ez a gyanúm, amikor a papíron legnívósabb közgazd egyetem rektora ERRE ami és ahogyan nálunk működik, képes azt mondani, hogy a nemzeti tőkés osztály megteremtése zajlik.
peterk2005 udvari bolond
viszont Lánczi nem közgazdász, soha nem is volt az.
ő a Politikatudományi tsz-re érkezett, aztán megmelegedett, előbb tanszékvezető lett, aztán meg a semmiből rektor.
volt egy ilyen szakasz, hogy a T karról jött a rektor (előtte ugye elég díszes bagázs volt (Palánkai, Chikán, Mészáros), aztán mégis iszonyat spirálba került az egyetem, nem is nagyon vállalta más körülbelül, hogy az élére álljon, csak Rostoványi (nemz.kapcs. tanszékvezető, T kar dékán), aztán meg Lánczi.
no meg most 2021-től van Takáts, ő már nem a Marxra felvételizett, és talán van neve is a szakmában. viszont ugye ez nem jelent semmit, de azért talán ha ő nyilatkozna, abban lenne igazság.

Szerkesztette: slowmotion
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 135 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 403 — #NoStress
Mert el vannak bújva a tényleg hozzáértők?
peterk2005 udvari bolond
Valószínűleg dolgoznak. Egy think tankben, multinál, kutatnak, oktatnak, könyvet írnak, tőzsdéznek, stb.

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 633 — The only discipline that lasts, is self discipline
volt már...?
Amadeus

Pogátsa (ellentétben Puzsérral) ért ahhoz amiről beszél. Csak mivel nem illik a mainstream gondolatokba, nehezebb befogadni. Ezért is jó, hogy egy klasszikus közgazdásszal vitázik, könnyebb látni, hogy miben téved a neoliberális mainstream
Gyurma Pappa
Pogátsa ért ahhoz, amit beszél? Mindaz, amit anno Görögországról összehordott, ékesen bizonyítja, hogy: nem.
Vak vezet világtalant.
nagylaza, főpohárnok
Oké. Kifejtenéd kérlek, hogy pont Görögországgal kapcsolatban miben tévedett? Illetve, hogy a Róna miért nem ért hozzá? És akkor ki ért hozzá?
Gyurma Pappa
Keresd vissza, hogy Pogátsa milyen reményeket fűzött Cipraszhoz. Róna Péterről - aki 2012-ben bejelentette, hogy kivonul a magyar politikából - csak egyetlen példa: 2010-ben megjósolta, hogy tíz év múlva már nem lesz euró.
nagylaza, főpohárnok
A másik fele?
kittli
Valahogy a közgazdászok között van messze a legkevesebb olyan ember, aki elismeri a másik közgazdász tudását.
Éppen ezért közgazdászként nem is beszélek soha közgazdaságtanról, csak teljesen laikus szűk családi körben. És mindenkinek jobb ez így, pláne nekem 😀
eaglesmcnabb
én elismerem mindenki tudását, mert sikerült eltrógerkedni az öt (hat) évből... nagyon sokat.
slowmotion
Mert el vannak bújva a tényleg hozzáértők? Legalábbis nekem külsős szemmel ez a gyanúm, amikor a papíron legnívósabb közgazd egyetem rektora ERRE ami és ahogyan nálunk működik, képes azt mondani, hogy a nemzeti tőkés osztály megteremtése zajlik.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
volt már...?
Amadeus

Gyurma Pappa
Vak vezet világtalant.
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
A másik fele?
kittli
eaglesmcnabb
több mint 3 éve
 index.hu/belfold/2022/09/04/nem-kap-aramot-a-bkv-leallhatnak-a-trolik-villamosok/

Heh. Benzin se lesz, tömegközlekedés se lesz, remek lesz 😁
warr_b
Úgysem lesz hová menni...😀
zemanla
Nyugalom, a kormamy nem hagyja. Az emberek nem ertik az onkormanyzat-allam felosztast, raadasul az egesz orszag budapest centrikus, ilyet egyszeruen nem hagyhatnak. Majd ritkitanaknpar jatatot, sporolnak itt-ott, jogszabalyt modositsnak stb, de ha a fovarosban leallna a tomegkozlekedes, bezuhanna az orszag. Igy is lehetetlen autoval kozlekedni mar reggel es 17 korul, plusz az emberek tobbsegenek lehetosege sincs ra.
undisputedly
Előbb meg kell várni szépen, amíg a jónép | lámpavasra akasztja | melegebb éghajlatra küldi el Karácsonyt, aztán mint a jótét angyal, hogy ezt is nekünk kell csinálni b+ újraindulna 1 nap után az élet. 😀
bobi0092
Ezt nem vennek be az emberek. Siman kommunikalhato, hogy "a kormany nem ad aramot". Egyszeruen nem engedhetik meg maguknak, a gazdasagi karokrol nem is beszelve.
undisputedly
de a zemegyen meg azt mondják, hogy a Karigeri a hunyó, akkor meg van mondva.
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 572
Borbinho
én eddig úgy gondoltam h idén elengedik már, de ebben a szituban nem vagyok benne biztos.
csebi
Amadeus
Miért engednék el? Nekik ez semmibe nem kerül, a bankok meg ugye kit érdekelnek.
Nomac
Azért remélem annyira nem buták, hogy elkezdik karcolgatni a bankok mérlegszerkezetét.
több mint 3 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 7 032 — Terry bohóc szülinapokat játszóházban is vállal.
volt már...?
Amadeus

Gyurma Pappa
Vak vezet világtalant.
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
A másik fele?
kittli
eaglesmcnabb
Hát, az elméleti közgazdászok nagy része alapvetően egy tehetségtelen matematikus, aki nem volt elég okos a matekszakon, és így inkább a közgazdaságtant választotta. A közgáz modellek 95%-a egy addig egyszerűsített számítás, amíg nem az jön ki, amit feltételeztünk.

Szörnyen rossz állapotban van a szakmai közbeszéd, és tényleg mindenki utál mindenkit. A Pogi ebből a szempontból kivétel: őt mindenki utálja. A PTE KTK-n szitokszó volt róla beszélni. De az empirikus bizonyítékok kezdik igazolni, hogy a neokonok tévednek, és az újhullámnak van igaza. És az újhullám jelentős része nem is matematikai modelleket épít, hanem inkább társadalomtudományok egyéb oldaláról jönnek.
Gyurma Pappa
Én úgy látszik elég jó voltam matekból, mert nem lett belőlem közgazdász 😀, így viszont azt sem merem leírni, hogy értem a közgazdaságtant (bár utólag ezt-azt tanultam én is, úgyhogy talán matematikusnak se vagyok elég jó. sőt nem is talán, hanem biztos, mert informatikus lettem, az is olyan mint a közgazdász 😊 ). Lényeg a lényeg, hogy én szeretem őt hallgatni, mert érvelve beszél, és nem ökörségekkel támasztja alá azt, amit mond. De közben meg még nekem is túl sok, hogy minden második megszólalását úgy kezdi és úgy fejezi be, hogy a neoliberálisok. Pedig ha valakinek, nekem aztán be vannak akadva a neolibek/neokonok, rühellem mindegyiket. És ennek ellenére is sok. Szóval gyanítom, hogy neki még jobban be lehet akadva, ami azt sejteti, hogy a véleményét is érdemes fenntartásokkal kezelni. Akkor is, ha amikor mondja, akkor úgy érzem, hogy jól hangzik. De ez csak én vagyok.
peterk2005 udvari bolond
Van egy egyszerű teszt.
Ha a tudományoddal sokat foglalkozol, de más művelőivel keveset, akkor jó eséllyel nem vagy tévéközgazdász.... 😊
több mint 3 éve
Nomac New England Patriots 4 288 — balazs.t85@gmail.com
Borbinho
csebi
Amadeus
több mint 3 éve
volt már...?
Amadeus

Gyurma Pappa
Vak vezet világtalant.
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
A másik fele?
kittli
eaglesmcnabb
Hát, az elméleti közgazdászok nagy része alapvetően egy tehetségtelen matematikus, aki nem volt elég okos a matekszakon, és így inkább a közgazdaságtant választotta. A közgáz modellek 95%-a egy addig egyszerűsített számítás, amíg nem az jön ki, amit feltételeztünk.

Szörnyen rossz állapotban van a szakmai közbeszéd, és tényleg mindenki utál mindenkit. A Pogi ebből a szempontból kivétel: őt mindenki utálja. A PTE KTK-n szitokszó volt róla beszélni. De az empirikus bizonyítékok kezdik igazolni, hogy a neokonok tévednek, és az újhullámnak van igaza. És az újhullám jelentős része nem is matematikai modelleket épít, hanem inkább társadalomtudományok egyéb oldaláról jönnek.
Gyurma Pappa
Én úgy látszik elég jó voltam matekból, mert nem lett belőlem közgazdász 😀, így viszont azt sem merem leírni, hogy értem a közgazdaságtant (bár utólag ezt-azt tanultam én is, úgyhogy talán matematikusnak se vagyok elég jó. sőt nem is talán, hanem biztos, mert informatikus lettem, az is olyan mint a közgazdász 😊 ). Lényeg a lényeg, hogy én szeretem őt hallgatni, mert érvelve beszél, és nem ökörségekkel támasztja alá azt, amit mond. De közben meg még nekem is túl sok, hogy minden második megszólalását úgy kezdi és úgy fejezi be, hogy a neoliberálisok. Pedig ha valakinek, nekem aztán be vannak akadva a neolibek/neokonok, rühellem mindegyiket. És ennek ellenére is sok. Szóval gyanítom, hogy neki még jobban be lehet akadva, ami azt sejteti, hogy a véleményét is érdemes fenntartásokkal kezelni. Akkor is, ha amikor mondja, akkor úgy érzem, hogy jól hangzik. De ez csak én vagyok.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 572
Borbinho
csebi
több mint 3 éve

ilyen ez
Amadeus
csebi

bobi0092
Hát nézd, az biztos, hogy az ország ezt is túléli. Tíz év múlva is lesz Magyarország. De azért nem csak az jelenti a lángot, hogy megsemmisülünk. Sok tízezer, sőt inkább százezer ember / család megélhetése fog veszélybe kerülni, eljutni abba a helyzetbe, hogy kérdéses, hogy mi lesz holnap, a jövő héten, a jövő hónapban, vagy a következő számlával. Azaz a középosztály aljába még éppen kapaszkodók közül egy (újabb) vaskos szelet fog lecsúszni a megélhetési szegénységbe. Ez azért elég nagy láng önmagában is.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 913 — Lucas Scott
Borbinho

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan

ilyen ez
Amadeus
csebi

bobi0092
Amikor a vendeglatohelyek 30-50%a be fog zarni, akar csak ideiglenesen is, annak lesz langja is, ez biztos. Munkahelyek tizezrei kerulnek ezzel veszelybe, illetve aremeles is varhato.
Aki meg tavasszal ki tud majd ujra nyitni, az is csak aremelessel tudja megtenni.

Honnan lesz a lakossagnak erre penze?
Egy jomodu ember megteheti, hogy most mar nem rendeli meg 4000ert a kinait/indiait/mexikoit stb, de aki eddig is kenyeren es parizsin elt?
Mennyi most egy kilo kenyer?

Minderre rajon a 450-500 Ft koruli euro.

En nagyobb gebaszt varok, mint 2008 utan volt.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 653 — zászló zászló szív
volt már...?
Amadeus

Gyurma Pappa
Vak vezet világtalant.
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
A másik fele?
kittli
eaglesmcnabb

több mint 3 éve
NB2 New England Patriots 28 310 — nabege2@yahoo.com
1. Azt adom, hogy túl sokszor túlnyafogták a médiák a problémát, de szerintem most tényleg baj lesz sok cégnél
2. Mondjuk nekem az a véleményem, hogy Mo-n itt jönnek elő azok a problémák, hogy a tulajok folyamatosan kiszednek minden pénzt a cégből és bizony ilyen esetben kéne azt, hogy akkor most egy picit visszapumpálunk, hogy csökkentsük a veszteséget. Én is ismerek olyan céget, akinek rossz volt 2015-ben, visszatolt 3 milliót, felvett széchenyi kártya hitelt és túlélte most meg szakít nagy pénzeket