Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Óvoda:Most lesz erdekes, amikor az elso szamlak megerkeznek es racionalizalni kell a mukodest sok helyen. A hetkoznapi eletre gyakorolt hatasuk jelentos lesz szerintem, foleg "videken".
Az eddig két milliós szamla helyett 25 erkezett. Ay önkormányzat jelezte, hogy ez így nem palya. Köztes megoldásra torekednek (rövidített nyitvatartas, termeszetesen a szulo oldja meg az elhozatalat a kolyokek), hogy tuleljek, am ez azt jelenti kevesebb óvónő is kell, azaz leepites varhato. Razva, nem keverve! 🍸
Kivancsi leszek a fejleményekre.
Ventura
több mint 3 éve
Sose voltál még szarba nővel? Bizony, van hogy el is kell költözni otthonról egy időre, meg teperni kell hónapokig ilyesmi.Voltam, csak akkor szerencsére a kapcsolat utáni alternatíva nem az volt, hogy mégha bárkivel is, de egy lyukban kell élnem, ahol a magam ura vagyok (ha kilépünk secc-perc az EU-ból) 😀
MC12
De mégegyszer kérdem, ha ez nem elég, akkor mi kell amit ez a vezetés megadhat?Én csak feltettem a kérdést, hogy valójában mennyit érhet egy ilyen "átlátszónak tűnő" vállalás, meg is kaptam rá a választ tőled + Gyurmától kiegészítve, köszönöm.
Ami az EU-nak valóban kéne, azt ez a vezetés nem adhatja meg, hiszen akkor ov-nak le kellene mondania. De éppen ezért ov sem kaphatja meg a full pénzt. Tehát kellenek a közös pontok, ahol mindkét fél enged. Az EU most jobb helyzetben van, nem elég a közös naptár, kell a nyomkövetés is. Tehát ov többet fog engedni, de nem mindent.
MC12
Ennyi a maximum amit vállalni tudtak, innen már relatív, hogy valaki szerint ez a maximum vállalás is kevés, kíváncsi leszek az EU-nak elegendő-e.
Ha elegendő lenne, akkor viszont az egy elég jó (és a kormány számára 100%-ig megfelelő) jelzés lenne Brüsszeltől, hogy itthon azt csinálnak továbbra is amit csak akarnak (nem mintha eddig nem így lett volna, csak egy kicsit szűkebb pénztárcával behatárolt terepen).
Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
Nem adhatja meg 😀 Hát jó...Ezt ez kormány nem adhatja meg. Mégha Navra ezzel haknizik akkor sem. Tehát a realitások talaján ez a vezetés mit adhat többet, mint amit bejelentett? (nem véletlen, hogy egy ilyet jelentettek be, nem azt, hogy csatlakozunk az ügyészséghez)De mégegyszer kérdem, ha ez nem elég, akkor mi kell amit ez a vezetés megadhat?Van egy kiváló ötletem: www.consilium.europa.eu/hu/policies/eppo/
MC12
Szokol
MC12
több mint 3 éve
Mármint megadhatja, csak nem akarja megadni. Ez azért különbség, nem kellene elfelejteni ezt.Ezt ez kormány nem adhatja meg. Mégha Navra ezzel haknizik akkor sem. Tehát a realitások talaján ez a vezetés mit adhat többet, mint amit bejelentett? (nem véletlen, hogy egy ilyet jelentettek be, nem azt, hogy csatlakozunk az ügyészséghez)De mégegyszer kérdem, ha ez nem elég, akkor mi kell amit ez a vezetés megadhat?Van egy kiváló ötletem: www.consilium.europa.eu/hu/policies/eppo/
MC12
Szokol
MC12
több mint 3 éve
Ezt ez kormány nem adhatja meg. Mégha Navra ezzel haknizik akkor sem. Tehát a realitások talaján ez a vezetés mit adhat többet, mint amit bejelentett? (nem véletlen, hogy egy ilyet jelentettek be, nem azt, hogy csatlakozunk az ügyészséghez)De mégegyszer kérdem, ha ez nem elég, akkor mi kell amit ez a vezetés megadhat?Van egy kiváló ötletem: www.consilium.europa.eu/hu/policies/eppo/
MC12
Szokol
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Óvoda:Az eddig két milliós szamla helyett 25 erkezett. Ay önkormányzat jelezte, hogy ez így nem palya. Köztes megoldásra torekednek (rövidített nyitvatartas, termeszetesen a szulo oldja meg az elhozatalat a kolyokek), hogy tuleljek, am ez azt jelenti kevesebb óvónő is kell, azaz leepites varhato. Razva, nem keverve! 🍸
Kivancsi leszek a fejleményekre.
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 3 éve
De mégegyszer kérdem, ha ez nem elég, akkor mi kell amit ez a vezetés megadhat?Van egy kiváló ötletem: www.consilium.europa.eu/hu/policies/eppo/
MC12
több mint 3 éve
Sose voltál még szarba nővel? Bizony, van hogy el is kell költözni otthonról egy időre, meg teperni kell hónapokig ilyesmi.Értem abszolút a mondanivalót, csak azt nem értem ha ez elegendő lesz az EU-nak és megfelel a teljesen átlátszó megoldás, akkor minek volt eddig ez az egész bábszínház...Hogy képletesen mondjam, azért, amiért egy folyton megcsalt feleség is új meg új biztosítékot kér a hűtlen férjétől. Idáig elég volt a közös naptár, ahol látta, hogy elvileg hol van a férjúr, mostmár be kell kapcsolni a nyomkövetést is a telefonon. Kijátszható? Persze. De nehezebben, körülmènyesebben, időigényesebben. De ki lehet. És ez mindkét félnek megfelel.Ezt értem, de akkor miért nem jött eddig a pénz, miért kell vállalásokat tenni? Papíron tökéletesen szabályos és papíron teljesen törvényes volt eddig is minden itthon.Persze, hogy elegendő lesz, mi kellene még? Egy papíron független hatóság, egy papíron független vezetővel és papíron széles jogkörökkel. A pénzről most kell dönteni 1-2 negyedévén belül, hogy a hatóság úgy végzi a dolgát ahogy azt a nerben egy hatóság végzi, az meg 2-3 éven belül fog kiderülni, technikailag előbb nem is tud. Ha ez nem elég az EU-nak, akkor egyszerűen nem akarnak megegyezni, ami szintèn egy reális alternatíva, csak ennek a hatósághoz semmi köze.Jó reggelt!Ezt most amúgy teljesen komolyan kérdem, ilyen vállalások elegendőek az EU-nak? Mármint azért ehhez nem kell nagy zseninek lenni, hogy látszódjon mennyire helyben járás...
m.hvg.hu/gazdasag/20220905_Fuggetlen_korrupcioellenes_hatosag_eu_jogallamisagi_mechanizmus
😀😀😀😀
zemanla
bobi0092
MC12
bobi0092
MC12
Szóval ha a férj kijelöli valamelyik barátját / kollégáját / üzlettársát aki jelent majd a feleségnek, hogy minden rendben...
bobi0092
De mégegyszer kérdem, ha ez nem elég, akkor mi kell amit ez a vezetés megadhat?
Ami az EU-nak valóban kéne, azt ez a vezetés nem adhatja meg, hiszen akkor ov-nak le kellene mondania. De éppen ezért ov sem kaphatja meg a full pénzt. Tehát kellenek a közös pontok, ahol mindkét fél enged. Az EU most jobb helyzetben van, nem elég a közös naptár, kell a nyomkövetés is. Tehát ov többet fog engedni, de nem mindent.
több mint 3 éve
Értem abszolút a mondanivalót, csak azt nem értem ha ez elegendő lesz az EU-nak és megfelel a teljesen átlátszó megoldás, akkor minek volt eddig ez az egész bábszínház...Politika. El kell adni mindenkinek otthon, hogy győzött. Annyi változott, hogy mit tekint győzelemnek a Bizottság. A EP részéről nem látszik, hogy engednének, és ugye az egyetlen valódi hatalmuk, hogy bármikor buktathatják Angela 2.0-át.
Szóval ha a férj kijelöli valamelyik barátját / kollégáját / üzlettársát aki jelent majd a feleségnek, hogy minden rendben...
bobi0092
Tehát a klubban lehet mesélni, hogy Béla megváltozott, és ha már a csajok 50%-a elhiszi, hogy tényleg megváltozott, máris nem nézünk ki annyira ostobának.

több mint 3 éve
Értem abszolút a mondanivalót, csak azt nem értem ha ez elegendő lesz az EU-nak és megfelel a teljesen átlátszó megoldás, akkor minek volt eddig ez az egész bábszínház...Hogy képletesen mondjam, azért, amiért egy folyton megcsalt feleség is új meg új biztosítékot kér a hűtlen férjétől. Idáig elég volt a közös naptár, ahol látta, hogy elvileg hol van a férjúr, mostmár be kell kapcsolni a nyomkövetést is a telefonon. Kijátszható? Persze. De nehezebben, körülmènyesebben, időigényesebben. De ki lehet. És ez mindkét félnek megfelel.Ezt értem, de akkor miért nem jött eddig a pénz, miért kell vállalásokat tenni? Papíron tökéletesen szabályos és papíron teljesen törvényes volt eddig is minden itthon.Persze, hogy elegendő lesz, mi kellene még? Egy papíron független hatóság, egy papíron független vezetővel és papíron széles jogkörökkel. A pénzről most kell dönteni 1-2 negyedévén belül, hogy a hatóság úgy végzi a dolgát ahogy azt a nerben egy hatóság végzi, az meg 2-3 éven belül fog kiderülni, technikailag előbb nem is tud. Ha ez nem elég az EU-nak, akkor egyszerűen nem akarnak megegyezni, ami szintèn egy reális alternatíva, csak ennek a hatósághoz semmi köze.Jó reggelt!Ezt most amúgy teljesen komolyan kérdem, ilyen vállalások elegendőek az EU-nak? Mármint azért ehhez nem kell nagy zseninek lenni, hogy látszódjon mennyire helyben járás...
m.hvg.hu/gazdasag/20220905_Fuggetlen_korrupcioellenes_hatosag_eu_jogallamisagi_mechanizmus
😀😀😀😀
zemanla
bobi0092
MC12
bobi0092
MC12
több mint 3 éve
www.facebook.com/185770441563258/posts/pfbid02iPmurPXRPs9p1qbzX74XroC671qfGqHixAMhVKqkSPyyv4itJYAjvX6YC54mpSBLl/Hát ezt valahogy így képzelem 🙂
több mint 3 éve
Hát, szerintem ez már az a fázis, ahol kasztrálni kell a férjurat, nem?Hogy képletesen mondjam, azért, amiért egy folyton megcsalt feleség is új meg új biztosítékot kér a hűtlen férjétől. Idáig elég volt a közös naptár, ahol látta, hogy elvileg hol van a férjúr, mostmár be kell kapcsolni a nyomkövetést is a telefonon. Kijátszható? Persze. De nehezebben, körülmènyesebben, időigényesebben. De ki lehet. És ez mindkét félnek megfelel.Ezt értem, de akkor miért nem jött eddig a pénz, miért kell vállalásokat tenni? Papíron tökéletesen szabályos és papíron teljesen törvényes volt eddig is minden itthon.Persze, hogy elegendő lesz, mi kellene még? Egy papíron független hatóság, egy papíron független vezetővel és papíron széles jogkörökkel. A pénzről most kell dönteni 1-2 negyedévén belül, hogy a hatóság úgy végzi a dolgát ahogy azt a nerben egy hatóság végzi, az meg 2-3 éven belül fog kiderülni, technikailag előbb nem is tud. Ha ez nem elég az EU-nak, akkor egyszerűen nem akarnak megegyezni, ami szintèn egy reális alternatíva, csak ennek a hatósághoz semmi köze.Jó reggelt!Ezt most amúgy teljesen komolyan kérdem, ilyen vállalások elegendőek az EU-nak? Mármint azért ehhez nem kell nagy zseninek lenni, hogy látszódjon mennyire helyben járás...
😀😀😀😀
zemanla
bobi0092
MC12
bobi0092
MC12
több mint 3 éve
Hogy képletesen mondjam, azért, amiért egy folyton megcsalt feleség is új meg új biztosítékot kér a hűtlen férjétől. Idáig elég volt a közös naptár, ahol látta, hogy elvileg hol van a férjúr, mostmár be kell kapcsolni a nyomkövetést is a telefonon. Kijátszható? Persze. De nehezebben, körülmènyesebben, időigényesebben. De ki lehet. És ez mindkét félnek megfelel.Ezt értem, de akkor miért nem jött eddig a pénz, miért kell vállalásokat tenni? Papíron tökéletesen szabályos és papíron teljesen törvényes volt eddig is minden itthon.Persze, hogy elegendő lesz, mi kellene még? Egy papíron független hatóság, egy papíron független vezetővel és papíron széles jogkörökkel. A pénzről most kell dönteni 1-2 negyedévén belül, hogy a hatóság úgy végzi a dolgát ahogy azt a nerben egy hatóság végzi, az meg 2-3 éven belül fog kiderülni, technikailag előbb nem is tud. Ha ez nem elég az EU-nak, akkor egyszerűen nem akarnak megegyezni, ami szintèn egy reális alternatíva, csak ennek a hatósághoz semmi köze.Jó reggelt!Ezt most amúgy teljesen komolyan kérdem, ilyen vállalások elegendőek az EU-nak? Mármint azért ehhez nem kell nagy zseninek lenni, hogy látszódjon mennyire helyben járás...
😀😀😀😀
zemanla
bobi0092
MC12
bobi0092
több mint 3 éve
Ha az EURHUF-ra gondolsz, a kérdés szerintem inkább az, hogy mikor.Meddig megy el a HUF?450?Nem, a hivatalos narratíva régóta az, hogy ha meg is egyezünk, akkor is a jövő év közepén/végén lesz csak érdemi pénz. És még az sem biztos, mert ha ugyanúgy bizonyíték kell az EU-nak, nem ígéret, mint a lengyeleknél, csak akkor kapjuk meg, ha teljesítünk is. Szóval én nyugodtan tartom a forint shortomat, bármit is mond az itt felmagasztalt Balásy Zsolt 😊Navracsics Tibor: 2023 első negyedévében jöhetnek az első uniós pénzek.A választások után meg szeptember volt a vers, nem? Havonta halasztják a srácok két hónappal 😊
Feltéve, ha sikerül megállapodnunk az Európai Bizottsággal.
És ha nagyanyámnak tökei lettek volna, ő lenne a nagyapám. Plíz Csicska, dont give me hope! 😀
Zsellértelkes Vrij
somoskovig
Szerény véleményem az, hogy idén nem lesz lóvé, de még a 23-as költségvetést sem fogja kihúzni a szarból.
Ez a mindjárt megegyezünk és jön a lóvé duma nem tudom kinek szól.
Lecsó
Janek
több mint 3 éve

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Ezt értem, de akkor miért nem jött eddig a pénz, miért kell vállalásokat tenni? Papíron tökéletesen szabályos és papíron teljesen törvényes volt eddig is minden itthon.Persze, hogy elegendő lesz, mi kellene még? Egy papíron független hatóság, egy papíron független vezetővel és papíron széles jogkörökkel. A pénzről most kell dönteni 1-2 negyedévén belül, hogy a hatóság úgy végzi a dolgát ahogy azt a nerben egy hatóság végzi, az meg 2-3 éven belül fog kiderülni, technikailag előbb nem is tud. Ha ez nem elég az EU-nak, akkor egyszerűen nem akarnak megegyezni, ami szintèn egy reális alternatíva, csak ennek a hatósághoz semmi köze.Jó reggelt!Ezt most amúgy teljesen komolyan kérdem, ilyen vállalások elegendőek az EU-nak? Mármint azért ehhez nem kell nagy zseninek lenni, hogy látszódjon mennyire helyben járás...
😀😀😀😀
zemanla
bobi0092
MC12
több mint 3 éve
Persze, hogy elegendő lesz, mi kellene még? Egy papíron független hatóság, egy papíron független vezetővel és papíron széles jogkörökkel. A pénzről most kell dönteni 1-2 negyedévén belül, hogy a hatóság úgy végzi a dolgát ahogy azt a nerben egy hatóság végzi, az meg 2-3 éven belül fog kiderülni, technikailag előbb nem is tud. Ha ez nem elég az EU-nak, akkor egyszerűen nem akarnak megegyezni, ami szintèn egy reális alternatíva, csak ennek a hatósághoz semmi köze.Jó reggelt!Ezt most amúgy teljesen komolyan kérdem, ilyen vállalások elegendőek az EU-nak? Mármint azért ehhez nem kell nagy zseninek lenni, hogy látszódjon mennyire helyben járás...
😀😀😀😀
zemanla
bobi0092
több mint 3 éve
Világos, csak akkor mi a lényegi dolog mögötte, hogy ilyen átlátszó semmire nem jó vállalásokat tesznek? Valamit azért mégiscsak próbáljunk meg ígérni, hogy a saját szavazóinknak jó legyen, meg mert üresen gáz visszaküldeni a válaszlevelet az EU felé? Meg úgysem kerül semmibe, hátha bejön?Még a Polkák se kaptak egy kanyit sem, pedig ők előrébb tartanak. 😀Jó reggelt!Ezt most amúgy teljesen komolyan kérdem, ilyen vállalások elegendőek az EU-nak? Mármint azért ehhez nem kell nagy zseninek lenni, hogy látszódjon mennyire helyben járás...
😀😀😀😀
zemanla
bobi0092
Zsellértelkes Vrij
több mint 3 éve
Ha ide akarják adni a pénzt mindenképpen, akkor elég.Jó reggelt!Ezt most amúgy teljesen komolyan kérdem, ilyen vállalások elegendőek az EU-nak? Mármint azért ehhez nem kell nagy zseninek lenni, hogy látszódjon mennyire helyben járás...
😀😀😀😀
zemanla
bobi0092
több mint 3 éve
Még a Polkák se kaptak egy kanyit sem, pedig ők előrébb tartanak. 😀Jó reggelt!Ezt most amúgy teljesen komolyan kérdem, ilyen vállalások elegendőek az EU-nak? Mármint azért ehhez nem kell nagy zseninek lenni, hogy látszódjon mennyire helyben járás...
😀😀😀😀
zemanla
bobi0092
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Jó reggelt!Ezt most amúgy teljesen komolyan kérdem, ilyen vállalások elegendőek az EU-nak? Mármint azért ehhez nem kell nagy zseninek lenni, hogy látszódjon mennyire helyben járás...
😀😀😀😀
zemanla
több mint 3 éve
Jó reggelt!nincs is jobb mint egy jó kiadós nevetéssel kezdeni a napot.
😀😀😀😀
zemanla
több mint 3 éve
Jó reggelt!"beavatkozik azokban az esetekben, ahol a hatóság álláspontja szerint a feladat és hatáskörrel rendelkező hatóságok nem tették meg a szükséges lépéseket"
😀😀😀😀
zemanla
De most kisdobos becszóra ez a hatóság majd beavatkozik, de tényleg.
több mint 3 éve
Jó reggelt!m.hvg.hu/gazdasag/20220905_Fuggetlen_korrupcioellenes_hatosag_eu_jogallamisagi_mechanizmus
😀😀😀😀

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
Nem a Népszavában jelent meg, hanem a Bartus-féle Amerikai Népszavában.Ez, ahogy kezdtem: csak vihar a biliben. A kérdés inkább az, hogy miért jelent ez meg a Népszavában.Leisztinger kooperatív személyiség.
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska