Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
komolyan mint a félbourbunok. nem tanulnak semmiből.😀 😀 😀 😀 😀Aki az EPPO-tól várja a megoldást, rövidtávon téved. Hosszútávon, évtizedes távlatban, sokat segít az Uniós pénzek feletti kontrollban a EPPO, én maximálisan mellett vagyok, de rövidtávon nem fog semmi történni. Ahogy a 42. sóhivataltól sem.az megvan, hogy a Momentum (vagy legalábbis Kele János) azt tolja, hogy a sóhivatal érdemi jogosultságokkal bíró tagja legyen Hadházy Ákos?
Gyurma Pappa
csebi
Oké, sok szerencsét.
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
😀 😀 😀 😀 😀Aki az EPPO-tól várja a megoldást, rövidtávon téved. Hosszútávon, évtizedes távlatban, sokat segít az Uniós pénzek feletti kontrollban a EPPO, én maximálisan mellett vagyok, de rövidtávon nem fog semmi történni. Ahogy a 42. sóhivataltól sem.az megvan, hogy a Momentum (vagy legalábbis Kele János) azt tolja, hogy a sóhivatal érdemi jogosultságokkal bíró tagja legyen Hadházy Ákos?
Gyurma Pappa
csebi
Oké, sok szerencsét.

több mint 3 éve
Aki az EPPO-tól várja a megoldást, rövidtávon téved. Hosszútávon, évtizedes távlatban, sokat segít az Uniós pénzek feletti kontrollban a EPPO, én maximálisan mellett vagyok, de rövidtávon nem fog semmi történni. Ahogy a 42. sóhivataltól sem.az megvan, hogy a Momentum (vagy legalábbis Kele János) azt tolja, hogy a sóhivatal érdemi jogosultságokkal bíró tagja legyen Hadházy Ákos?
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
az, ami idén megjelent róla (ugye interjú is volt illetve az ellenzéki kampánnyal kapcsolatos cikkekben is előjött, hogy miket javasolt) az alapján nem értem, hogy Botkán kívül miért nem dolgozik vele egy párt sem.Nem volt rossz. Sok új infó nincs benne, de Ruffot jó hallgatni, összeszedett, okos és kellemes az orgánuma is.A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.szemezek is vele, hogy jó lehet ez a podcast. majd kb egy hónap múlva meg is hallgatom 😊
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Nem volt rossz. Sok új infó nincs benne, de Ruffot jó hallgatni, összeszedett, okos és kellemes az orgánuma is.A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.szemezek is vele, hogy jó lehet ez a podcast. majd kb egy hónap múlva meg is hallgatom 😊
Gyurma Pappa
csebi

több mint 3 éve
100%-ig biztos vagyok benne, hogy erdekli, csak nala az orszagkep mas. A 9,5 millio ember nem erdekli, csak az elit. Az o olvasataban ok a nemzet, nem pedig te vagy en. Ez nem szepites, hpgy lenne az? eleg sotet kepet fest ez egy vezetorol. O teljesen meg van gyozodve rola, hogy most o irja az orszag tortenelmet, egy lapon van a korabbi nagy allamferfiakkal, de ugye a karakterfejlodese olyan szinten all mar, hogy csak egy nagyon szuk reteget von be a nemzetfogalmaba. Olyanok lehetunk neki szvsz, mint a roghoz kotott, nevtelen es jogtalan jobbagyok 😀Nem! Ne szépítsd, mert nem érdelki.En egyetertek veled ebben a temaban, annyi kiegeszitessel, hogy erdekli ot az orszag, de nala az orszag az a par tucat, hozza hu "nemesbol" all meg belole, mint minden hatalom forrasabol. Ennyi. A klasszik magyar politikai-tortenelmi szemlelet.Rosszul fogalmaztam: az ő hatalma valószínűleg akkor is tartana, ha exportorientált cégeket épít, mert 1) nincs ellenfele 2) ennyire rövid idő alatt a exportcégek sem lennének hálátlanok (főleg egy teljes NAV kontroll mellett) 3) minden bizonnyal így is az ország top5 leggazdagabb embere lett volna 4) ettől még a korlátlan büdzsé mondjuk propagandára megmarad. Tehát itt mindösszesen annyi történt, hogy OV-t egy kicsit sem érdekli Magyarország.Itt most nem értelek...Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.
Lecsó
Aki azt várja, hogy a kevesebb pénztől majd összeomlik az Orbán rendszer, hatalmasat téved. Nincsenek oligarchák (sosem voltak). Egy oligarcha van. Most ha bedobja majd a darálóba a Marketet meg a Duna Aszfaltot, akkor mi fog változni. Sőt, lehet hogy el is viszik őket 72 órára. Mi fog változni? Megváltozik a népakarat? A horvátoknál vagy a szlovákoknál sem a jelenlegi kormány tagjait viszik el.
Aki az EPPO-tól várja a megoldást, rövidtávon téved. Hosszútávon, évtizedes távlatban, sokat segít az Uniós pénzek feletti kontrollban a EPPO, én maximálisan mellett vagyok, de rövidtávon nem fog semmi történni. Ahogy a 42. sóhivataltól sem.
Az Unió tisztában van ezzel, ők azt várják, hogy az eddig X helyett csak 0,5 vagy 0,75 vagy 0,8 X-t lopjanak el. Ezen megy a birkózás, az izmozás. És azon, hogy számegyenes melyik értéke az, amit kényelmesen el lehet bábozni.
Azzal nem értek egyet, hogy OV-nek nem lett volna érdeke egy olyan nemzeti tőkésosztály felépítése, ami exportra termel, csak szándéka nem volt. Ez nagy különbség. Ő felismerte az együttállást, hogy itt egy egész országot megnyerhet magának, akkor miért lett volna elégedett néhány csebollal? Koreában erős amerikai nyomás (kontroll?) volt a háború után, és ottani elit egy másodpercre sem kacérkodott a szovjetekkel vagy a kínaikkal. Van is adózási egyezménye velük...
Gyurma Pappa
Persze, érdeke lehetett volna, ha az ő érdeke megegyezett volna az ország érdekével. De mivel az ő érdeke más volt, ezért a szándéka is valahogy máshogy alakult.
Lecsó
Ezt többször kifejtettem, én azért haragszom rá, mert lehetett volna államférfi is.
Gyurma Pappa
undisputedly
Az ország definíciója meg nem az, amit OV gondol róla.
Lecsó
Szerkesztette: undisputedly
több mint 3 éve
Nem! Ne szépítsd, mert nem érdelki.En egyetertek veled ebben a temaban, annyi kiegeszitessel, hogy erdekli ot az orszag, de nala az orszag az a par tucat, hozza hu "nemesbol" all meg belole, mint minden hatalom forrasabol. Ennyi. A klasszik magyar politikai-tortenelmi szemlelet.Rosszul fogalmaztam: az ő hatalma valószínűleg akkor is tartana, ha exportorientált cégeket épít, mert 1) nincs ellenfele 2) ennyire rövid idő alatt a exportcégek sem lennének hálátlanok (főleg egy teljes NAV kontroll mellett) 3) minden bizonnyal így is az ország top5 leggazdagabb embere lett volna 4) ettől még a korlátlan büdzsé mondjuk propagandára megmarad. Tehát itt mindösszesen annyi történt, hogy OV-t egy kicsit sem érdekli Magyarország.Itt most nem értelek...Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.
Lecsó
Aki azt várja, hogy a kevesebb pénztől majd összeomlik az Orbán rendszer, hatalmasat téved. Nincsenek oligarchák (sosem voltak). Egy oligarcha van. Most ha bedobja majd a darálóba a Marketet meg a Duna Aszfaltot, akkor mi fog változni. Sőt, lehet hogy el is viszik őket 72 órára. Mi fog változni? Megváltozik a népakarat? A horvátoknál vagy a szlovákoknál sem a jelenlegi kormány tagjait viszik el.
Aki az EPPO-tól várja a megoldást, rövidtávon téved. Hosszútávon, évtizedes távlatban, sokat segít az Uniós pénzek feletti kontrollban a EPPO, én maximálisan mellett vagyok, de rövidtávon nem fog semmi történni. Ahogy a 42. sóhivataltól sem.
Az Unió tisztában van ezzel, ők azt várják, hogy az eddig X helyett csak 0,5 vagy 0,75 vagy 0,8 X-t lopjanak el. Ezen megy a birkózás, az izmozás. És azon, hogy számegyenes melyik értéke az, amit kényelmesen el lehet bábozni.
Azzal nem értek egyet, hogy OV-nek nem lett volna érdeke egy olyan nemzeti tőkésosztály felépítése, ami exportra termel, csak szándéka nem volt. Ez nagy különbség. Ő felismerte az együttállást, hogy itt egy egész országot megnyerhet magának, akkor miért lett volna elégedett néhány csebollal? Koreában erős amerikai nyomás (kontroll?) volt a háború után, és ottani elit egy másodpercre sem kacérkodott a szovjetekkel vagy a kínaikkal. Van is adózási egyezménye velük...
Gyurma Pappa
Persze, érdeke lehetett volna, ha az ő érdeke megegyezett volna az ország érdekével. De mivel az ő érdeke más volt, ezért a szándéka is valahogy máshogy alakult.
Lecsó
Ezt többször kifejtettem, én azért haragszom rá, mert lehetett volna államférfi is.
Gyurma Pappa
undisputedly
Az ország definíciója meg nem az, amit OV gondol róla.
több mint 3 éve
A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.szemezek is vele, hogy jó lehet ez a podcast. majd kb egy hónap múlva meg is hallgatom 😊
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
En egyetertek veled ebben a temaban, annyi kiegeszitessel, hogy erdekli ot az orszag, de nala az orszag az a par tucat, hozza hu "nemesbol" all meg belole, mint minden hatalom forrasabol. Ennyi. A klasszik magyar politikai-tortenelmi szemlelet.Rosszul fogalmaztam: az ő hatalma valószínűleg akkor is tartana, ha exportorientált cégeket épít, mert 1) nincs ellenfele 2) ennyire rövid idő alatt a exportcégek sem lennének hálátlanok (főleg egy teljes NAV kontroll mellett) 3) minden bizonnyal így is az ország top5 leggazdagabb embere lett volna 4) ettől még a korlátlan büdzsé mondjuk propagandára megmarad. Tehát itt mindösszesen annyi történt, hogy OV-t egy kicsit sem érdekli Magyarország.Itt most nem értelek...Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
A jog nem igy mukodik. A szerzodesekben altalaban rendezik a felesk, hogy mikor mondhatjak fel egyoldaluan, vagy mikor szunik meg egyeb modin a teljesitesi kotelezettseg. Az egyik ilyen muszo/intezmeny a vis maior. Haboru, virus stb. 2008-as valsag alatt a multik/szolgaltatok/supply chain kulonbozo szintjen levo szereplok erre az elvre hivatkozva mondtak fel a hosszutavu kotelezettsegeiket es sok esetben ult is.Milyen vis maior? Ki tiltotta meg a szolgáltatónak, hogy lefedje ugyanúgy hosszútávú szerződéssel a saját igényeit? Ha lenne értelme használni a 2/3-ot az pont ez lenne, hogy ilyen esetben a kötbér nem az eredeti áron számolódjon, ne érje meg ezzel visszaélni.Semmit nem jelent a hosszutav. Felmondja a szolgaltato es olcsobb a kotber/karterites, mint ha a beszerzesi ar 20%-aert kellene tovabbadni. Raadasul jogilag erdekes felvetes, vis maior-ra is hivatkozhatnak a szolgaltatok esetleg, mint ahogyan a 2008-as valsag eseten is mindenki kb., aztan majd lesz egy birosagi precedens es eldol valid-e, de ha tenyleg ilyen 7-8x-os a beszerzesi ar, megeri nekik a fenti scenario.mondjuk érdekes lenne követni az egri sokszereplős polgárháborút. polgi kijött azzal, hogy mindent be kell zárni, ami nem alapvető pl. uszoda, színház stb. aztán jött a fenntartó igazgató, hogy hát ez nem így van, mert kb jövő év végéig szerződés van a gázárról, ergó nem érinti őket a történet. majd jött külön a DKs képviselő és a Fideszes képviselő, hogy mi a tökömet csinál a polgi stb. héten asszem pénteken lesz közgyűlés, sztem érdemes lesz követni.Akarhogyan nezzuk ugye, az onrkormanyzat/kormany dolga, hogy a bizonyos infrastrukturakat futtassa. Ha lenne egy jo, populista ellenzek, most lehetne teret fogni ezzel, de a valasztasok ota tudjuk, hogy ilyen nincs.Székesfehérvár polgija osztott meg nemrég néhány előzetes kalkulációt város kül építményeinek várható költségeiről: www.szekesfehervar.hu/mivel-es-mennyiert-futjuk-majd-fehervaron-az-intezmenyeketMert egy 30000 fős településen kibírják fizetni a 10x fűtési költséget? Arányaiban nagyobb városra több óvoda is jut nem?Ezek a 3-5.000 fős kistelepülési óvodák, iskolák úgy fognak elhasalni sajnos, mint a huzat...Óvoda:Most lesz erdekes, amikor az elso szamlak megerkeznek es racionalizalni kell a mukodest sok helyen. A hetkoznapi eletre gyakorolt hatasuk jelentos lesz szerintem, foleg "videken".
Az eddig két milliós szamla helyett 25 erkezett. Ay önkormányzat jelezte, hogy ez így nem palya. Köztes megoldásra torekednek (rövidített nyitvatartas, termeszetesen a szulo oldja meg az elhozatalat a kolyokek), hogy tuleljek, am ez azt jelenti kevesebb óvónő is kell, azaz leepites varhato. Razva, nem keverve! 🍸
Kivancsi leszek a fejleményekre.
Ventura
undisputedly
somoskovig
bobi0092
Beki
undisputedly
csak azt akarom mondani, hogy ha Egerben hosszútávú szerződés van akkor mindenhol máshol éppen most jártak le a szerződések?
csebi
undisputedly
vpi
Most is ez lesz velhetoen. Penzben es reputacioban merve is ksiebb a kitettseg igy felmondani es esetleg pereskedni, mint a 100 forintert beszerzett arut egy regi arkepzes miatt 20 forintert tovabbadni, es egy egyseg termeken (legyen az aram, fem, gaz stb.) bukni 80 forintot.
több mint 3 éve
Így ok.Rosszul fogalmaztam: az ő hatalma valószínűleg akkor is tartana, ha exportorientált cégeket épít, mert 1) nincs ellenfele 2) ennyire rövid idő alatt a exportcégek sem lennének hálátlanok (főleg egy teljes NAV kontroll mellett) 3) minden bizonnyal így is az ország top5 leggazdagabb embere lett volna 4) ettől még a korlátlan büdzsé mondjuk propagandára megmarad. Tehát itt mindösszesen annyi történt, hogy OV-t egy kicsit sem érdekli Magyarország.Itt most nem értelek...Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó
Gyurma Pappa
A vicc az, hogy kitöröltem az utolsó mondatokat, ami valahogy úgy hangzott, hogy lehet, akkor már nem lenne hatalmon, de az országnak jobb lenne, az biztos.
De az is lehet, hogy úgy lenne, ahogy írod, hogy egy NER light lenne, soha nem tudjuk meg.
Az utolsó mondattal maximálisan egyetértek. Ezt is írni akartam, hogy akkor az ország fele (többek közt én sem) tekintene rá nemzetrombolóként, a másik fele meg istenként. De szép is lenne.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
Rosszul fogalmaztam: az ő hatalma valószínűleg akkor is tartana, ha exportorientált cégeket épít, mert 1) nincs ellenfele 2) ennyire rövid idő alatt a exportcégek sem lennének hálátlanok (főleg egy teljes NAV kontroll mellett) 3) minden bizonnyal így is az ország top5 leggazdagabb embere lett volna 4) ettől még a korlátlan büdzsé mondjuk propagandára megmarad. Tehát itt mindösszesen annyi történt, hogy OV-t egy kicsit sem érdekli Magyarország.Itt most nem értelek...Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó

több mint 3 éve
Itt most nem értelek...Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.
Lecsó
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
pontosan. legfeljebb a mi jövőnket eladják a kínaiaknak az ő jelenükért, no meg persze nem kevés dollárért.Sulla.Kevés irracionálisabb lépés lenne, mint ez. Autokrata megszerzett hatalomról soha, soha nem mond le önként. Miért is tenné? Ha nem lesz eu-forrás, lesz másmilyen. Drágábban, lassabban, a népnek szarabbul, de lesz.Le is lehet mondani.Ezt ez kormány nem adhatja meg.De mégegyszer kérdem, ha ez nem elég, akkor mi kell amit ez a vezetés megadhat?Van egy kiváló ötletem: www.consilium.europa.eu/hu/policies/eppo/
MC12
Szokol
MC12
Nem kötelező kormányozni. Nyilván ebben a félmajom autoriter rendszerben ez elképzelhetetlen, de egyébként ebben a szituban ez lenne a legracionálisabb döntés Orbántól.
Azt meg bele kell számolni a matekba, hogy még HA el is fogadja az eu ezt a függetlenobjektív korrupcióellenes hatóságot (lol), akkor is meg fogja várni, hogy működés közben lássa (mint a polákoknál). Az meg nem idén lesz.
Amúgy kurva vicces, hogy a deklaráltan korrupcióellenes NVSZ-t meg azért rántották ki Pintér alól (érdemben), mert véletlenül feltárta a NER eddigi legnagyobb nyilvánosságot kapott korrupciós balhéját.
Amadeus
MC12
De nem is ez a lényeg. A rendszer zsákutcába ért lényegében, finanszírozhatatlanná vált a klientúra. Lehet lesz pénz, hitel formájában máshonnan, de közel sem lesz úgy fenntartható, mint "brüsszelből" pénzelve. A hosszú agonizálás pedig csak csúnyábbá fogja tenni a végét a történetnek. Orbán tudja, lelke rajta. Szó szerint.
Amadeus
több mint 3 éve
Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.
Lecsó

több mint 3 éve
Milyen vis maior? Ki tiltotta meg a szolgáltatónak, hogy lefedje ugyanúgy hosszútávú szerződéssel a saját igényeit? Ha lenne értelme használni a 2/3-ot az pont ez lenne, hogy ilyen esetben a kötbér nem az eredeti áron számolódjon, ne érje meg ezzel visszaélni.Csak ha az állam éppen erősen összefonódott a szolgáltatóval ugye... másrészt a magas gázár, 27%-os ÁFA-val magas árbevétel is egyben, legyen szó akármilyen intézményről / lakossági fogyasztóról.
vpi
több mint 3 éve
Milyen vis maior? Ki tiltotta meg a szolgáltatónak, hogy lefedje ugyanúgy hosszútávú szerződéssel a saját igényeit? Ha lenne értelme használni a 2/3-ot az pont ez lenne, hogy ilyen esetben a kötbér nem az eredeti áron számolódjon, ne érje meg ezzel visszaélni.Semmit nem jelent a hosszutav. Felmondja a szolgaltato es olcsobb a kotber/karterites, mint ha a beszerzesi ar 20%-aert kellene tovabbadni. Raadasul jogilag erdekes felvetes, vis maior-ra is hivatkozhatnak a szolgaltatok esetleg, mint ahogyan a 2008-as valsag eseten is mindenki kb., aztan majd lesz egy birosagi precedens es eldol valid-e, de ha tenyleg ilyen 7-8x-os a beszerzesi ar, megeri nekik a fenti scenario.mondjuk érdekes lenne követni az egri sokszereplős polgárháborút. polgi kijött azzal, hogy mindent be kell zárni, ami nem alapvető pl. uszoda, színház stb. aztán jött a fenntartó igazgató, hogy hát ez nem így van, mert kb jövő év végéig szerződés van a gázárról, ergó nem érinti őket a történet. majd jött külön a DKs képviselő és a Fideszes képviselő, hogy mi a tökömet csinál a polgi stb. héten asszem pénteken lesz közgyűlés, sztem érdemes lesz követni.Akarhogyan nezzuk ugye, az onrkormanyzat/kormany dolga, hogy a bizonyos infrastrukturakat futtassa. Ha lenne egy jo, populista ellenzek, most lehetne teret fogni ezzel, de a valasztasok ota tudjuk, hogy ilyen nincs.Székesfehérvár polgija osztott meg nemrég néhány előzetes kalkulációt város kül építményeinek várható költségeiről: www.szekesfehervar.hu/mivel-es-mennyiert-futjuk-majd-fehervaron-az-intezmenyeketMert egy 30000 fős településen kibírják fizetni a 10x fűtési költséget? Arányaiban nagyobb városra több óvoda is jut nem?Ezek a 3-5.000 fős kistelepülési óvodák, iskolák úgy fognak elhasalni sajnos, mint a huzat...Óvoda:Most lesz erdekes, amikor az elso szamlak megerkeznek es racionalizalni kell a mukodest sok helyen. A hetkoznapi eletre gyakorolt hatasuk jelentos lesz szerintem, foleg "videken".
Az eddig két milliós szamla helyett 25 erkezett. Ay önkormányzat jelezte, hogy ez így nem palya. Köztes megoldásra torekednek (rövidített nyitvatartas, termeszetesen a szulo oldja meg az elhozatalat a kolyokek), hogy tuleljek, am ez azt jelenti kevesebb óvónő is kell, azaz leepites varhato. Razva, nem keverve! 🍸
Kivancsi leszek a fejleményekre.
Ventura
undisputedly
somoskovig
bobi0092
Beki
undisputedly
csak azt akarom mondani, hogy ha Egerben hosszútávú szerződés van akkor mindenhol máshol éppen most jártak le a szerződések?
csebi
undisputedly
több mint 3 éve
Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?
több mint 3 éve
Az új korrupcióellenes bizottság margójáraHogy lett a Padres pitcherje a vádlott?
"A hadbíróságnak három tagja volt. A nagy, kövér bajszú, pöfeteg ezredes, Scheisskopf hadnagy és Metcalf őrnagy, aki megpróbált acélosan nézni. Mint a hadbíróság tagja, Scheisskopf hadnagy volt az egyik bíró, aki majd mérlegeli az ügyész által Clevinger ellen beterjesztett vádat. Scheisskopf hadnagy volt az ügyész is. Clevinger mellé védő tisztet neveztek ki. A védő tiszt Scheisskopf hadnagy volt."
(Heller)
Zsellértelkes Vrij

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Az új korrupcióellenes bizottság margójára"A hadbíróságnak három tagja volt. A nagy, kövér bajszú, pöfeteg ezredes, Scheisskopf hadnagy és Metcalf őrnagy, aki megpróbált acélosan nézni. Mint a hadbíróság tagja, Scheisskopf hadnagy volt az egyik bíró, aki majd mérlegeli az ügyész által Clevinger ellen beterjesztett vádat. Scheisskopf hadnagy volt az ügyész is. Clevinger mellé védő tisztet neveztek ki. A védő tiszt Scheisskopf hadnagy volt."
(Heller)
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
MC arra utal, ha jól értem, hogy a mostani eltartott réteg nem ugyanaz, mint volt mondjuk az mszp-szdsz alatt, vagy ez első Orbán kormány alatt. Ott Strabag volt most meg mészáros van. Ha a Strabag nem épített egy büdös kilométer autópályát holnaptól Mo-n, akkor sem volt baja belőle, nem fenyegette a létét. Majd épít máshol. A mostani cégek nem versenyképesek a nemzetközi piacon. Nincs értelme lázadni, mert biztos, hogy végük van. Nem sok/kevés közt kell dönteni hanem a van/nincs között. Mészáros nem fog kapni egyetlen büdös megrendelést sem egy új kormánytól, örül ha szabad eltávozást kap. Akiknek nem kell aggódni, azok az alvállalkozók, mert 30 éve ugyanazok aszfaltoznak, szállítanak, döngölik a földet meg betonozzák a szegélyt mindenhol. Most majd másoknak lesznek az alvállalkozóik.Jól érted.
Lecsó
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
MC arra utal, ha jól értem, hogy a mostani eltartott réteg nem ugyanaz, mint volt mondjuk az mszp-szdsz alatt, vagy ez első Orbán kormány alatt. Ott Strabag volt most meg mészáros van. Ha a Strabag nem épített egy büdös kilométer autópályát holnaptól Mo-n, akkor sem volt baja belőle, nem fenyegette a létét. Majd épít máshol. A mostani cégek nem versenyképesek a nemzetközi piacon. Nincs értelme lázadni, mert biztos, hogy végük van. Nem sok/kevés közt kell dönteni hanem a van/nincs között. Mészáros nem fog kapni egyetlen büdös megrendelést sem egy új kormánytól, örül ha szabad eltávozást kap. Akiknek nem kell aggódni, azok az alvállalkozók, mert 30 éve ugyanazok aszfaltoznak, szállítanak, döngölik a földet meg betonozzák a szegélyt mindenhol. Most majd másoknak lesznek az alvállalkozóik.
több mint 3 éve
Reálértéken ma 30 milliárd kevesebb, mint 4 éve, szóval csökkent 😉 Én nem mondtam, hogy örülni fog neki, meg tapsolni fog. Szomorú lesz és anyázni is fog. De ennyi. Majd törölgeti a 20 ezresekkel a szemét, mint Woody Harrelson 😊az előbb még azt írtad, hogy csökken a kiosztható pénz, most meg ugyanannyi lesz? arra reflektáltam, hogy ha csökken a felosztható pénz, akkor sztem (ez egy vélemény) nem fogja ezt mki kitörő örömmel fogadni, és tapsolni hozzá.Egy 25 ezer milliárdos büdzséből szerinted nincs 30 milliárd egy új Simicskának? Forintban? 😊Hiszi a fene, nincs ilyen. Függelmi rendeszer van. Egyetlen cége se ment csődbe, sőt, kapott kb. 30 milliárdot a portfólióért.na látod, Simicskának még jutott 30 milliárd. vajon fog ennyi járni az új Simicskáknak?
De a csőd egyetlen ner-oligarchát se veszélyeztet 😉 hogy úgy mondjam, nekik személyesen teljesen tökmindegy, hogy az a vállalat amit amúgy is puszira kaptak meg, csődbe megy vagy sem. Ők már kivették azt a pénzt, ami az unoka unokájának is elég. Ott érted félre, hogy azt hiszed ezek a személyek valós tulajdonosok, valós akarattal, tulajdonosi szemlélettel, de ez nincs így. Pontosan tudják, hogy a politika adta - a politika elveszi. Ennek mentén döntenek, nem véletlen, hogy folyamatosan elképesztő, tulajdonosi szemlélettel érthetetlen mértékű osztalékokat vesznek ki a cégekből. Hiszen tudják, hogy holnapután már nem biztos, hogy az övék ott a bármi.
MC12
csebi
MC12
csebi
több mint 3 éve
az előbb még azt írtad, hogy csökken a kiosztható pénz, most meg ugyanannyi lesz? arra reflektáltam, hogy ha csökken a felosztható pénz, akkor sztem (ez egy vélemény) nem fogja ezt mki kitörő örömmel fogadni, és tapsolni hozzá.Egy 25 ezer milliárdos büdzséből szerinted nincs 30 milliárd egy új Simicskának? Forintban? 😊Hiszi a fene, nincs ilyen. Függelmi rendeszer van. Egyetlen cége se ment csődbe, sőt, kapott kb. 30 milliárdot a portfólióért.na látod, Simicskának még jutott 30 milliárd. vajon fog ennyi járni az új Simicskáknak?
De a csőd egyetlen ner-oligarchát se veszélyeztet 😉 hogy úgy mondjam, nekik személyesen teljesen tökmindegy, hogy az a vállalat amit amúgy is puszira kaptak meg, csődbe megy vagy sem. Ők már kivették azt a pénzt, ami az unoka unokájának is elég. Ott érted félre, hogy azt hiszed ezek a személyek valós tulajdonosok, valós akarattal, tulajdonosi szemlélettel, de ez nincs így. Pontosan tudják, hogy a politika adta - a politika elveszi. Ennek mentén döntenek, nem véletlen, hogy folyamatosan elképesztő, tulajdonosi szemlélettel érthetetlen mértékű osztalékokat vesznek ki a cégekből. Hiszen tudják, hogy holnapután már nem biztos, hogy az övék ott a bármi.
MC12
csebi
MC12
több mint 3 éve
Egy 25 ezer milliárdos büdzséből szerinted nincs 30 milliárd egy új Simicskának? Forintban? 😊Hiszi a fene, nincs ilyen. Függelmi rendeszer van. Egyetlen cége se ment csődbe, sőt, kapott kb. 30 milliárdot a portfólióért.na látod, Simicskának még jutott 30 milliárd. vajon fog ennyi járni az új Simicskáknak?
MC12
csebi