Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Anélkül, hogy egy percig is védeni szeretném a Diát (még a CEU-s projektekből ismerem), rögzíteném tényként, hogy ő tényleg komolyan gondolja, hogy küzdenie kell a klímaváltozás ellen. Teljesen biztos vagyok benne, hogy jószándék vezérli, és abban is biztos vagyok, hogy attól, hogy tárgyal erről az egészről, nem lesz Fidesz szavazó.az ún. magyar értelmiségEz a három mondat le is írja a megvett és pórázon tartott “magyar értelmiségit”, mint olyant:
m.hvg.hu/itthon/20220907_UrgeVorsatz_Diana_Nem_lehet_minden_fronton_harcolni_az_en_kuzdelmem_most_a_klimavaltozasrol_szol
Amadeus
“Megkérdezte hogyan működhetnénk együtt ezen a területen. Megerősítette, hogy a minisztérium támogatja, hogy a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (Hungarian Scientific Panel on Climate Change, HuPCC) készítse el az Első Nemzeti Éghajlatváltozási Jelentést. Létrejön továbbá egy klímaintézet is, ehhez kérte a magyar klímakutatók segítségé“
“hvg.hu. Akkor az OMSZ-ről egyáltalán nem volt szó?
Ürge-Vorsatz Diána: De igen, szóba került, de engem erről a témáról nem kérdezett a miniszter úr. “
“Mivel nem ismerem sem az OMSZ-t belülről, sem a leváltás részleteit, nem tudok az ügyről ennél többet.“
Ez az interjú tetszőlegesen helyettesíthető bármilyen témában, bármelyik értelmiségivel az elmúlt 30 évből.
MC12
De egyszerűen this is the way. Nem tudsz mit csinálni, ha érvényesülni akarsz, mint hogy megalkuszol. Megkerülhetetlen a rendszer. A szembe mondja a Fideszes helytartó, hogy tudja, hogy nem kedvelem, és tudja, hogy nem vagyok Fideszes, de nálam van a szaktudás, nála a pénz, amit kapok pénzt, azt a gyerekeimre költsem, nem a Momentumra. Mondjuk ezt nagyon nem kellett erőltetnie.

több mint 3 éve
Mindig ugyanoda jutunk. A kulcsszohoz. Ezert mesteri -de korantsem ujito- ez a rendszer: FUGGOSEGaz ún. magyar értelmiségEz a három mondat le is írja a megvett és pórázon tartott “magyar értelmiségit”, mint olyant:
m.hvg.hu/itthon/20220907_UrgeVorsatz_Diana_Nem_lehet_minden_fronton_harcolni_az_en_kuzdelmem_most_a_klimavaltozasrol_szol
Amadeus
“Megkérdezte hogyan működhetnénk együtt ezen a területen. Megerősítette, hogy a minisztérium támogatja, hogy a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (Hungarian Scientific Panel on Climate Change, HuPCC) készítse el az Első Nemzeti Éghajlatváltozási Jelentést. Létrejön továbbá egy klímaintézet is, ehhez kérte a magyar klímakutatók segítségé“
Ürge-Vorsatz Diána: De igen, szóba került, de engem erről a témáról nem kérdezett a miniszter úr. “
“Mivel nem ismerem sem az OMSZ-t belülről, sem a leváltás részleteit, nem tudok az ügyről ennél többet.“
Ez az interjú tetszőlegesen helyettesíthető bármilyen témában, bármelyik értelmiségivel az elmúlt 30 évből.
MC12
Es pont nem lenne erdemi valtozas, ha 4000 milliard EUs forint helyett csak 300-on lehetne osztozni, mert teljes fuggoseg van. Egyik pillanatrol a masikra mindenedet elveszitheted, ha a rendszer resze vagy. Emlekezzunk csak a "nacizos" kijelentes miatt felallt tanacsado nore, a neve most nem jut szembe. Ket nap alatt elvettek kb. mindenet, vagy legalabb belengettek, egybol tudta hol a helye 😊
több mint 3 éve
az ún. magyar értelmiségEz a három mondat le is írja a megvett és pórázon tartott “magyar értelmiségit”, mint olyant:
Amadeus
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
az ún. magyar értelmiségm.hvg.hu/itthon/20220907_UrgeVorsatz_Diana_Nem_lehet_minden_fronton_harcolni_az_en_kuzdelmem_most_a_klimavaltozasrol_szol
több mint 3 éve
telex.hu/video/2022/09/06/gulyas-marton-partizan-interjuSobrinak főleg 🙂

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Valószínű érdekelte az ország, de csak addig, amíg egyszer ki nem kapott.Undinak szerintem igaza van ebben. Szerintem Orbánt valamikor érdekelte az ország aszerint a fogalom szerint értve ahogy mi is értjük. Aztán a hatalmi harcok (és a személyiségbeli defektusai, mert azok kezdetektől fogva voltak, hozta részben otthonról) eltorzították a dolgot. A nemzet fogalmat is fokozatosan, beleértve azt is, hogy ki számít bele a nemzetbe. Mára szerintem az önképe már annyira torz, hogy részben vagy egészben egyfajta messiásnak látja magát. A vezető aki erre született, ez a küldetése. És ezért jár is neki a szerep. Meg lenne sértődve, ha nem választaná újra a saját népe. Jól meg fér ez az elvtelen pragmatizmusa mellett. De ezzel együtt is, vagy éppen ezért szerintem is van neki nemzet képe, csak az ilyen torzó lett. Még azt is fel tudom tételezni, hogy a nemzet képbe beletartozik a vidéki egyszerű paraszt ember is, csak nem úgy, ahogy a tiédbe vagy enyémbe, hanem a gazda szereti a kutyáját módon. Úgy szereti, hogy oszthat neki egy kis jutalmat, amiért kezet csókolnak neki. Ő a kedves, vidéki egyszerű magyar ember a számára. Az szorult ki nála a magyar fogalomból - és lett kevert meg liberális meg atöbbi -, aki nem eszerint a pattern szerint viselkedik.Abbol indulsz ki, hogy a nemzet midnenki szamara egy fogalom. Szerinted vannak almatlan ejszakai amiert mondjuk Borsodban eheznek/faznak majd telen? Amiert nem lesz ovoda stb?Egy percig nem gondoltam, hogy aggódna bárki miatt is magán/magukon kívül. Pont ezért gondolom vagy inkább tudom, hogy szarik a nemzetre, bármi is az az ő definíciója szerint.
Nem, neki a nemzetfogalma olyan, mint ami a regiora mindig is jellemzo volt. A nemzet szamara o maga, mint vezer, es a klienturaja, a nemzeti nagytoke/oligarcha, klientura stb, nevezd ahogyan akarod, a lenyeg, hogy a tole fuggo elit. Ez volt allamalapitas ota par evtized kulonbseggel. A Habsbourgok ellen sem azert lazadozott a nemesseg, mert a jobbagyaiknak sz@r volt, ne aggodj 😀
Ez tortenelmi es regios adottsag. Mashol is igy van mondjuk, csak van ahol a nemzetbe belefer kicsivel tobb ember is.
undisputedly
Hogy minden második szava ez, attól még szarik rá.
Lecsó
peterk2005 udvari bolond
Onnantól szerintem azt mondta, hogy akkor kapjátok be, aki nincs velem, az ellenem és az meg is dögölhet, a többi meg kap ezt-azt.
Aztán amikor már megvolt az ország, persze, hogy beleunt, meg az európai politika érdekesebb színtér és nagyobb kihívás, mint egy ilyen kis helyen az "ellenzékkel" hadakozni.
Megteremtette magának a politikai és gazdasági hátteret, hogy itthon nyugiban menjen minden, odatett pár strómant, hogy a háta mögött ne kezdjenek el kavarni, így tud az EU-ra koncentrálni.
Aztán meglátta, hogy ez így nem fog menni, mert nem szánnak neki szerepet, így elkezdte feszegetni a kereteit a Néppártban is, csuklóztatva az EU-t a vétókkal, összeborult Erdogannal, Salvinivel és Putyinnal, na meg a kínaiakkal, mert utóbbi kettő ad pénzt amennyi kell, ahhoz hogy összepakolja itt a kis szélsőséges EU pártját, ahol lehet majd ő a főnök, csak közben néha kérnek majd ezt-azt.
Nem gondolom, hogy imádná Trumpot, Bolsanarot vagy Erdogant, dehát ilyen ez az illiberális szövetség, ez jutott neki, Merkel, Macron meg a többi nem veszi komolyan, így máshogy próbál magának tekintélyt szerezni.
Mini-Napóelon na, komplexusos.
több mint 3 éve
Akkor bezony ezek a szolgáltatók az emberekkel akarják megfizettetni a háború költségeit, azt meg a kormány nem hagyhatja...majd jól einstandolják őket, IS.csak azt akarom mondani, hogy ha Egerben hosszútávú szerződés van akkor mindenhol máshol éppen most jártak le a szerződések?Rengeteg szerződést mondanak fel egyoldalúan a szolgáltatók.
csebi
somoskovig
több mint 3 éve
Undinak szerintem igaza van ebben. Szerintem Orbánt valamikor érdekelte az ország aszerint a fogalom szerint értve ahogy mi is értjük. Aztán a hatalmi harcok (és a személyiségbeli defektusai, mert azok kezdetektől fogva voltak, hozta részben otthonról) eltorzították a dolgot. A nemzet fogalmat is fokozatosan, beleértve azt is, hogy ki számít bele a nemzetbe. Mára szerintem az önképe már annyira torz, hogy részben vagy egészben egyfajta messiásnak látja magát. A vezető aki erre született, ez a küldetése. És ezért jár is neki a szerep. Meg lenne sértődve, ha nem választaná újra a saját népe. Jól meg fér ez az elvtelen pragmatizmusa mellett. De ezzel együtt is, vagy éppen ezért szerintem is van neki nemzet képe, csak az ilyen torzó lett. Még azt is fel tudom tételezni, hogy a nemzet képbe beletartozik a vidéki egyszerű paraszt ember is, csak nem úgy, ahogy a tiédbe vagy enyémbe, hanem a gazda szereti a kutyáját módon. Úgy szereti, hogy oszthat neki egy kis jutalmat, amiért kezet csókolnak neki. Ő a kedves, vidéki egyszerű magyar ember a számára. Az szorult ki nála a magyar fogalomból - és lett kevert meg liberális meg atöbbi -, aki nem eszerint a pattern szerint viselkedik.Abbol indulsz ki, hogy a nemzet midnenki szamara egy fogalom. Szerinted vannak almatlan ejszakai amiert mondjuk Borsodban eheznek/faznak majd telen? Amiert nem lesz ovoda stb?Egy percig nem gondoltam, hogy aggódna bárki miatt is magán/magukon kívül. Pont ezért gondolom vagy inkább tudom, hogy szarik a nemzetre, bármi is az az ő definíciója szerint.
Nem, neki a nemzetfogalma olyan, mint ami a regiora mindig is jellemzo volt. A nemzet szamara o maga, mint vezer, es a klienturaja, a nemzeti nagytoke/oligarcha, klientura stb, nevezd ahogyan akarod, a lenyeg, hogy a tole fuggo elit. Ez volt allamalapitas ota par evtized kulonbseggel. A Habsbourgok ellen sem azert lazadozott a nemesseg, mert a jobbagyaiknak sz@r volt, ne aggodj 😀
Ez tortenelmi es regios adottsag. Mashol is igy van mondjuk, csak van ahol a nemzetbe belefer kicsivel tobb ember is.
undisputedly
Lecsó
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
hvg.hu/itthon/20220906_v4na_hirugynokseg_london_budapestNemzetközi versenyképesség a 3. Kerületben.
több mint 3 éve
Amellett hogy igaz hogy a legtöbb NER-cég nem versenyképes külföldön, azért ömlött oda annyi lóvé hogy már csak ezért is kvázi véletlenszerűen de lett annyi referenciájuk, hogy akad néhánynál már külföldi megrendelés is. A Market pl nem egy stadiont húzott már Magyarországon kívül plusz ugye hónapok óta pletykálják, hogy fel akarják darabolni a 4ig-t. Az a szél is onnan fúj sztem, hogy nekik van már elég ügyfelük a hazai meg a nemzetközi piacokról, hogy fasza vállalat lenne az további közbeszerzések megnyerése nélkül is azt egy ilyen céggel Jászai már kikerülhetne a NER függőségi viszonyaiból, ami nem érdeke a politikának.
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
index.hu/gazdasag/2022/09/06/orosz-ukran-haboru-foldgaz-gazprom-tozsde-mutragya-notrogenmuvek-bige-laszlo-inflacio/biztonság kedvéért veszek egy halászhálót meg egy horgászbotot, szerencsére a gombákat ismerem.
Lesz még kisebb a zsemle. És drágább.
csipkelli
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
csipkelli
4 010
Bige szerint ez csak a bemelegítés, jól hangzik.index.hu/gazdasag/2022/09/06/orosz-ukran-haboru-foldgaz-gazprom-tozsde-mutragya-notrogenmuvek-bige-laszlo-inflacio/egyik hétről a másikra a sparban 65ről 79re nőtt a zsemle ára. legalább nem túl nagy sem.
csipkelli
csebi
Tavaly valami 4x gázárból főzték a cuccot, amire kapott egy kis propaganda-szeretgetést, hogy MZP oligarchája a mimagyarok gazdákon nyerészkedik. Most visszasírja azt a gázárat. Mi meg majd a 80as zsemlét.
több mint 3 éve
Lidl-ben tegnap 33 ft volt.index.hu/gazdasag/2022/09/06/orosz-ukran-haboru-foldgaz-gazprom-tozsde-mutragya-notrogenmuvek-bige-laszlo-inflacio/egyik hétről a másikra a sparban 65ről 79re nőtt a zsemle ára. legalább nem túl nagy sem.
csipkelli
csebi
Sajnos nekem sétatávra csak spar van (meg egy manna), így én is sokszor rászorulok, de egyre többször vándorlok el a lidl-be, érezhetően olcsóbb, főleg, ha több mindent vesz az ember.
több mint 3 éve
index.hu/gazdasag/2022/09/06/orosz-ukran-haboru-foldgaz-gazprom-tozsde-mutragya-notrogenmuvek-bige-laszlo-inflacio/egyik hétről a másikra a sparban 65ről 79re nőtt a zsemle ára. legalább nem túl nagy sem.
csipkelli
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
csipkelli
4 010
index.hu/gazdasag/2022/09/06/orosz-ukran-haboru-foldgaz-gazprom-tozsde-mutragya-notrogenmuvek-bige-laszlo-inflacio/Lesz még kisebb a zsemle. És drágább.
több mint 3 éve
Völnerpalkó szaktanácsaival egy legendás páros lehetnének.Aki az EPPO-tól várja a megoldást, rövidtávon téved. Hosszútávon, évtizedes távlatban, sokat segít az Uniós pénzek feletti kontrollban a EPPO, én maximálisan mellett vagyok, de rövidtávon nem fog semmi történni. Ahogy a 42. sóhivataltól sem.az megvan, hogy a Momentum (vagy legalábbis Kele János) azt tolja, hogy a sóhivatal érdemi jogosultságokkal bíró tagja legyen Hadházy Ákos?
Gyurma Pappa
csebi
több mint 3 éve
Egy percig nem gondoltam, hogy aggódna bárki miatt is magán/magukon kívül. Pont ezért gondolom vagy inkább tudom, hogy szarik a nemzetre, bármi is az az ő definíciója szerint.Abbol indulsz ki, hogy a nemzet midnenki szamara egy fogalom. Szerinted vannak almatlan ejszakai amiert mondjuk Borsodban eheznek/faznak majd telen? Amiert nem lesz ovoda stb?Nézd, szerintem van annyira intelligens és tanult ember, hogy nagyon jól tudja, mi egy ország, egy nemzet definíciója, vagy mi a közjó definíciója, mi a társadalom, stb.100%-ig biztos vagyok benne, hogy erdekli, csak nala az orszagkep mas. A 9,5 millio ember nem erdekli, csak az elit. Az o olvasataban ok a nemzet, nem pedig te vagy en. Ez nem szepites, hpgy lenne az? eleg sotet kepet fest ez egy vezetorol. O teljesen meg van gyozodve rola, hogy most o irja az orszag tortenelmet, egy lapon van a korabbi nagy allamferfiakkal, de ugye a karakterfejlodese olyan szinten all mar, hogy csak egy nagyon szuk reteget von be a nemzetfogalmaba. Olyanok lehetunk neki szvsz, mint a roghoz kotott, nevtelen es jogtalan jobbagyok 😀Nem! Ne szépítsd, mert nem érdelki.En egyetertek veled ebben a temaban, annyi kiegeszitessel, hogy erdekli ot az orszag, de nala az orszag az a par tucat, hozza hu "nemesbol" all meg belole, mint minden hatalom forrasabol. Ennyi. A klasszik magyar politikai-tortenelmi szemlelet.Rosszul fogalmaztam: az ő hatalma valószínűleg akkor is tartana, ha exportorientált cégeket épít, mert 1) nincs ellenfele 2) ennyire rövid idő alatt a exportcégek sem lennének hálátlanok (főleg egy teljes NAV kontroll mellett) 3) minden bizonnyal így is az ország top5 leggazdagabb embere lett volna 4) ettől még a korlátlan büdzsé mondjuk propagandára megmarad. Tehát itt mindösszesen annyi történt, hogy OV-t egy kicsit sem érdekli Magyarország.Itt most nem értelek...Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.
Lecsó
Aki azt várja, hogy a kevesebb pénztől majd összeomlik az Orbán rendszer, hatalmasat téved. Nincsenek oligarchák (sosem voltak). Egy oligarcha van. Most ha bedobja majd a darálóba a Marketet meg a Duna Aszfaltot, akkor mi fog változni. Sőt, lehet hogy el is viszik őket 72 órára. Mi fog változni? Megváltozik a népakarat? A horvátoknál vagy a szlovákoknál sem a jelenlegi kormány tagjait viszik el.
Aki az EPPO-tól várja a megoldást, rövidtávon téved. Hosszútávon, évtizedes távlatban, sokat segít az Uniós pénzek feletti kontrollban a EPPO, én maximálisan mellett vagyok, de rövidtávon nem fog semmi történni. Ahogy a 42. sóhivataltól sem.
Az Unió tisztában van ezzel, ők azt várják, hogy az eddig X helyett csak 0,5 vagy 0,75 vagy 0,8 X-t lopjanak el. Ezen megy a birkózás, az izmozás. És azon, hogy számegyenes melyik értéke az, amit kényelmesen el lehet bábozni.
Azzal nem értek egyet, hogy OV-nek nem lett volna érdeke egy olyan nemzeti tőkésosztály felépítése, ami exportra termel, csak szándéka nem volt. Ez nagy különbség. Ő felismerte az együttállást, hogy itt egy egész országot megnyerhet magának, akkor miért lett volna elégedett néhány csebollal? Koreában erős amerikai nyomás (kontroll?) volt a háború után, és ottani elit egy másodpercre sem kacérkodott a szovjetekkel vagy a kínaikkal. Van is adózási egyezménye velük...
Gyurma Pappa
Persze, érdeke lehetett volna, ha az ő érdeke megegyezett volna az ország érdekével. De mivel az ő érdeke más volt, ezért a szándéka is valahogy máshogy alakult.
Lecsó
Ezt többször kifejtettem, én azért haragszom rá, mert lehetett volna államférfi is.
Gyurma Pappa
undisputedly
Az ország definíciója meg nem az, amit OV gondol róla.
Lecsó
undisputedly
Azt is tudja, hogy nem lehetsz egy 10 milliós országban a nemzet század magaddal. De még ötszázezred magaddal sem. Nem ír ő semmilyen történelmet, csak a saját kis sztoriját, a "népe" meg eszi, mint a mannát. A globális elit részévé akartak válni, ehhez kellett neki egy ország pénze, erőforrásai. Megcsinálták pár százan, most próbálják tartani a színvonalat. Elegánsan lelépni már nem lehet, ez a meló nekik most kb arról szól, hogy ne adjunk lehetőséget arra, hogy meghurcoljanak.
Szarik ő arra, hogy hogy fognak rá emlékezni. Nemsokára megpatkol, Récsel meg többi gyerek le van rendezve, bárhol eléldegélnek anélkül, hogy érdekelne körülöttük bárkit, kik is ők valójában.
Lecsó
undisputedly
Sőt, azokra is szarik, akikre támaszkodik. Ezt ők is tudják, ha másból nem, Lajos esetéből megtanulhatták.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
Szerintem a nemzet, mint fogalom, egy identitás politikai eszköz lett 2022-re. Egyszerűen annyit jelent, hogy "mi". Innentől kezdve a "mi" pedig mindig a beszélőtől függ. Tehát ha én azt mondom, hogy "mi nyertünk az angolok ellen 0-4-re", akkor nyilván arra gondolok, hogy nemzetnek ez mekkora győzelem. Ha azt mondom, hogy "nyert a magyar válogatott", akkor már nem vagyok a nemzet része a hallgatóságom szerint.Abbol indulsz ki, hogy a nemzet midnenki szamara egy fogalom. Szerinted vannak almatlan ejszakai amiert mondjuk Borsodban eheznek/faznak majd telen? Amiert nem lesz ovoda stb?Nézd, szerintem van annyira intelligens és tanult ember, hogy nagyon jól tudja, mi egy ország, egy nemzet definíciója, vagy mi a közjó definíciója, mi a társadalom, stb.100%-ig biztos vagyok benne, hogy erdekli, csak nala az orszagkep mas. A 9,5 millio ember nem erdekli, csak az elit. Az o olvasataban ok a nemzet, nem pedig te vagy en. Ez nem szepites, hpgy lenne az? eleg sotet kepet fest ez egy vezetorol. O teljesen meg van gyozodve rola, hogy most o irja az orszag tortenelmet, egy lapon van a korabbi nagy allamferfiakkal, de ugye a karakterfejlodese olyan szinten all mar, hogy csak egy nagyon szuk reteget von be a nemzetfogalmaba. Olyanok lehetunk neki szvsz, mint a roghoz kotott, nevtelen es jogtalan jobbagyok 😀Nem! Ne szépítsd, mert nem érdelki.En egyetertek veled ebben a temaban, annyi kiegeszitessel, hogy erdekli ot az orszag, de nala az orszag az a par tucat, hozza hu "nemesbol" all meg belole, mint minden hatalom forrasabol. Ennyi. A klasszik magyar politikai-tortenelmi szemlelet.Rosszul fogalmaztam: az ő hatalma valószínűleg akkor is tartana, ha exportorientált cégeket épít, mert 1) nincs ellenfele 2) ennyire rövid idő alatt a exportcégek sem lennének hálátlanok (főleg egy teljes NAV kontroll mellett) 3) minden bizonnyal így is az ország top5 leggazdagabb embere lett volna 4) ettől még a korlátlan büdzsé mondjuk propagandára megmarad. Tehát itt mindösszesen annyi történt, hogy OV-t egy kicsit sem érdekli Magyarország.Itt most nem értelek...Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.
Lecsó
Aki azt várja, hogy a kevesebb pénztől majd összeomlik az Orbán rendszer, hatalmasat téved. Nincsenek oligarchák (sosem voltak). Egy oligarcha van. Most ha bedobja majd a darálóba a Marketet meg a Duna Aszfaltot, akkor mi fog változni. Sőt, lehet hogy el is viszik őket 72 órára. Mi fog változni? Megváltozik a népakarat? A horvátoknál vagy a szlovákoknál sem a jelenlegi kormány tagjait viszik el.
Aki az EPPO-tól várja a megoldást, rövidtávon téved. Hosszútávon, évtizedes távlatban, sokat segít az Uniós pénzek feletti kontrollban a EPPO, én maximálisan mellett vagyok, de rövidtávon nem fog semmi történni. Ahogy a 42. sóhivataltól sem.
Az Unió tisztában van ezzel, ők azt várják, hogy az eddig X helyett csak 0,5 vagy 0,75 vagy 0,8 X-t lopjanak el. Ezen megy a birkózás, az izmozás. És azon, hogy számegyenes melyik értéke az, amit kényelmesen el lehet bábozni.
Azzal nem értek egyet, hogy OV-nek nem lett volna érdeke egy olyan nemzeti tőkésosztály felépítése, ami exportra termel, csak szándéka nem volt. Ez nagy különbség. Ő felismerte az együttállást, hogy itt egy egész országot megnyerhet magának, akkor miért lett volna elégedett néhány csebollal? Koreában erős amerikai nyomás (kontroll?) volt a háború után, és ottani elit egy másodpercre sem kacérkodott a szovjetekkel vagy a kínaikkal. Van is adózási egyezménye velük...
Gyurma Pappa
Persze, érdeke lehetett volna, ha az ő érdeke megegyezett volna az ország érdekével. De mivel az ő érdeke más volt, ezért a szándéka is valahogy máshogy alakult.
Lecsó
Ezt többször kifejtettem, én azért haragszom rá, mert lehetett volna államférfi is.
Gyurma Pappa
undisputedly
Lecsó
undisputedly
Azt is tudja, hogy nem lehetsz egy 10 milliós országban a nemzet század magaddal. De még ötszázezred magaddal sem. Nem ír ő semmilyen történelmet, csak a saját kis sztoriját, a "népe" meg eszi, mint a mannát. A globális elit részévé akartak válni, ehhez kellett neki egy ország pénze, erőforrásai. Megcsinálták pár százan, most próbálják tartani a színvonalat. Elegánsan lelépni már nem lehet, ez a meló nekik most kb arról szól, hogy ne adjunk lehetőséget arra, hogy meghurcoljanak.
Szarik ő arra, hogy hogy fognak rá emlékezni. Nemsokára megpatkol, Récsel meg többi gyerek le van rendezve, bárhol eléldegélnek anélkül, hogy érdekelne körülöttük bárkit, kik is ők valójában.
Lecsó
undisputedly
Innentől kezdve szerintem a nemzet fogalma, mivel az nem egy valós, körülhatárolható fogalom, azt ért alatta, amit akar, aki akar.

több mint 3 éve
Egy percig nem gondoltam, hogy aggódna bárki miatt is magán/magukon kívül. Pont ezért gondolom vagy inkább tudom, hogy szarik a nemzetre, bármi is az az ő definíciója szerint.Abbol indulsz ki, hogy a nemzet midnenki szamara egy fogalom. Szerinted vannak almatlan ejszakai amiert mondjuk Borsodban eheznek/faznak majd telen? Amiert nem lesz ovoda stb?Nézd, szerintem van annyira intelligens és tanult ember, hogy nagyon jól tudja, mi egy ország, egy nemzet definíciója, vagy mi a közjó definíciója, mi a társadalom, stb.100%-ig biztos vagyok benne, hogy erdekli, csak nala az orszagkep mas. A 9,5 millio ember nem erdekli, csak az elit. Az o olvasataban ok a nemzet, nem pedig te vagy en. Ez nem szepites, hpgy lenne az? eleg sotet kepet fest ez egy vezetorol. O teljesen meg van gyozodve rola, hogy most o irja az orszag tortenelmet, egy lapon van a korabbi nagy allamferfiakkal, de ugye a karakterfejlodese olyan szinten all mar, hogy csak egy nagyon szuk reteget von be a nemzetfogalmaba. Olyanok lehetunk neki szvsz, mint a roghoz kotott, nevtelen es jogtalan jobbagyok 😀Nem! Ne szépítsd, mert nem érdelki.En egyetertek veled ebben a temaban, annyi kiegeszitessel, hogy erdekli ot az orszag, de nala az orszag az a par tucat, hozza hu "nemesbol" all meg belole, mint minden hatalom forrasabol. Ennyi. A klasszik magyar politikai-tortenelmi szemlelet.Rosszul fogalmaztam: az ő hatalma valószínűleg akkor is tartana, ha exportorientált cégeket épít, mert 1) nincs ellenfele 2) ennyire rövid idő alatt a exportcégek sem lennének hálátlanok (főleg egy teljes NAV kontroll mellett) 3) minden bizonnyal így is az ország top5 leggazdagabb embere lett volna 4) ettől még a korlátlan büdzsé mondjuk propagandára megmarad. Tehát itt mindösszesen annyi történt, hogy OV-t egy kicsit sem érdekli Magyarország.Itt most nem értelek...Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó
Gyurma Pappa
undisputedly
Lecsó
undisputedly
Lecsó
undisputedly
több mint 3 éve
Abbol indulsz ki, hogy a nemzet midnenki szamara egy fogalom. Szerinted vannak almatlan ejszakai amiert mondjuk Borsodban eheznek/faznak majd telen? Amiert nem lesz ovoda stb?Nézd, szerintem van annyira intelligens és tanult ember, hogy nagyon jól tudja, mi egy ország, egy nemzet definíciója, vagy mi a közjó definíciója, mi a társadalom, stb.100%-ig biztos vagyok benne, hogy erdekli, csak nala az orszagkep mas. A 9,5 millio ember nem erdekli, csak az elit. Az o olvasataban ok a nemzet, nem pedig te vagy en. Ez nem szepites, hpgy lenne az? eleg sotet kepet fest ez egy vezetorol. O teljesen meg van gyozodve rola, hogy most o irja az orszag tortenelmet, egy lapon van a korabbi nagy allamferfiakkal, de ugye a karakterfejlodese olyan szinten all mar, hogy csak egy nagyon szuk reteget von be a nemzetfogalmaba. Olyanok lehetunk neki szvsz, mint a roghoz kotott, nevtelen es jogtalan jobbagyok 😀Nem! Ne szépítsd, mert nem érdelki.En egyetertek veled ebben a temaban, annyi kiegeszitessel, hogy erdekli ot az orszag, de nala az orszag az a par tucat, hozza hu "nemesbol" all meg belole, mint minden hatalom forrasabol. Ennyi. A klasszik magyar politikai-tortenelmi szemlelet.Rosszul fogalmaztam: az ő hatalma valószínűleg akkor is tartana, ha exportorientált cégeket épít, mert 1) nincs ellenfele 2) ennyire rövid idő alatt a exportcégek sem lennének hálátlanok (főleg egy teljes NAV kontroll mellett) 3) minden bizonnyal így is az ország top5 leggazdagabb embere lett volna 4) ettől még a korlátlan büdzsé mondjuk propagandára megmarad. Tehát itt mindösszesen annyi történt, hogy OV-t egy kicsit sem érdekli Magyarország.Itt most nem értelek...Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó
Gyurma Pappa
undisputedly
Lecsó
undisputedly
Lecsó
több mint 3 éve
Nézd, szerintem van annyira intelligens és tanult ember, hogy nagyon jól tudja, mi egy ország, egy nemzet definíciója, vagy mi a közjó definíciója, mi a társadalom, stb.100%-ig biztos vagyok benne, hogy erdekli, csak nala az orszagkep mas. A 9,5 millio ember nem erdekli, csak az elit. Az o olvasataban ok a nemzet, nem pedig te vagy en. Ez nem szepites, hpgy lenne az? eleg sotet kepet fest ez egy vezetorol. O teljesen meg van gyozodve rola, hogy most o irja az orszag tortenelmet, egy lapon van a korabbi nagy allamferfiakkal, de ugye a karakterfejlodese olyan szinten all mar, hogy csak egy nagyon szuk reteget von be a nemzetfogalmaba. Olyanok lehetunk neki szvsz, mint a roghoz kotott, nevtelen es jogtalan jobbagyok 😀Nem! Ne szépítsd, mert nem érdelki.En egyetertek veled ebben a temaban, annyi kiegeszitessel, hogy erdekli ot az orszag, de nala az orszag az a par tucat, hozza hu "nemesbol" all meg belole, mint minden hatalom forrasabol. Ennyi. A klasszik magyar politikai-tortenelmi szemlelet.Rosszul fogalmaztam: az ő hatalma valószínűleg akkor is tartana, ha exportorientált cégeket épít, mert 1) nincs ellenfele 2) ennyire rövid idő alatt a exportcégek sem lennének hálátlanok (főleg egy teljes NAV kontroll mellett) 3) minden bizonnyal így is az ország top5 leggazdagabb embere lett volna 4) ettől még a korlátlan büdzsé mondjuk propagandára megmarad. Tehát itt mindösszesen annyi történt, hogy OV-t egy kicsit sem érdekli Magyarország.Itt most nem értelek...Ezért bullshit az egész nemzeti tőkésosztály. Ez nem nemzeti, hanem orbáni. A koreai csebolok, amikről pl Pogi beszélt (aki mint tudjuk nem ért hozzá), egy Samsung, egy Hyundai, egy LG pont azért voltak megtámogatva, hogy nemzetközi piacon képesek legyenek versenyezni. De onnantól már nincsenek ráutalva az államra. Hol érdeke Orbánnak, hogy egy "nemzeti tőkés" nemzetközileg versenyképes legyen, és ne legyen ráutalva Orbánra?A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó
Gyurma Pappa
undisputedly
Lecsó
undisputedly
több mint 3 éve
Mert a Boktával sem dolgozik senki. Mert nem illeszkednek az ellenzéki szerepbe, amit OV szánt nekik, és ezzel nem illeszkednek a mai ellenzékbe sem.az, ami idén megjelent róla (ugye interjú is volt illetve az ellenzéki kampánnyal kapcsolatos cikkekben is előjött, hogy miket javasolt) az alapján nem értem, hogy Botkán kívül miért nem dolgozik vele egy párt sem.Nem volt rossz. Sok új infó nincs benne, de Ruffot jó hallgatni, összeszedett, okos és kellemes az orgánuma is.A mai 444-es podcast Ruff-fal meg Magyarival annyira csodásan elmondja.szemezek is vele, hogy jó lehet ez a podcast. majd kb egy hónap múlva meg is hallgatom 😊
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
csebi

több mint 3 éve
komolyan mint a félbourbunok. nem tanulnak semmiből.😀 😀 😀 😀 😀Aki az EPPO-tól várja a megoldást, rövidtávon téved. Hosszútávon, évtizedes távlatban, sokat segít az Uniós pénzek feletti kontrollban a EPPO, én maximálisan mellett vagyok, de rövidtávon nem fog semmi történni. Ahogy a 42. sóhivataltól sem.az megvan, hogy a Momentum (vagy legalábbis Kele János) azt tolja, hogy a sóhivatal érdemi jogosultságokkal bíró tagja legyen Hadházy Ákos?
Gyurma Pappa
csebi
Oké, sok szerencsét.
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
😀 😀 😀 😀 😀Aki az EPPO-tól várja a megoldást, rövidtávon téved. Hosszútávon, évtizedes távlatban, sokat segít az Uniós pénzek feletti kontrollban a EPPO, én maximálisan mellett vagyok, de rövidtávon nem fog semmi történni. Ahogy a 42. sóhivataltól sem.az megvan, hogy a Momentum (vagy legalábbis Kele János) azt tolja, hogy a sóhivatal érdemi jogosultságokkal bíró tagja legyen Hadházy Ákos?
Gyurma Pappa
csebi
Oké, sok szerencsét.