Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
A mai kormányinfó nagyon szép kormányzati kommunikációs teljesítmény. Tényleg. Ugyanis mindenki a 18 fokra fűtött iskolákról (amelyeket nyilván jobban fel fognak fűteni) meg a "lesz-e gáz" kérdésről (lesz, az más kérdés, hogy mennyit kell érte fizetni). Az összefoglalók legfeljebb zárójelben említik azt az apróságot, hogy "Egyes állampapírok hozamát megemeli a kormány, és új állampapírt is kibocsátanak, olyat, aminek induló kamata eléri a 11 százalékot. Ez kedvezőbb, mint bármely kereskedelmi bank ajánlata"Aki jobban ért hozzá (én laikus vagyok a témában), ez mennyire valószínű lehetőség? Értelmes gondolatok és elemzések szoktak lenni a Múzsán, de sokszor azért a szokásos túlreagálás megjelenik ott is.
Ez leginkább a percről-percre tudósításokban van benne, mivel kiváló időzítéssel a második-harmadik bejelentés volt, a végére már mindenki mással volt elfoglalva.
Pedig ez azt jelenti, hogy a nemzetközi kötvénypiacon Magyarország kénytelen emelni az ajánlott hozamot a már kibocsátott papírokra és új hitelt 11%-ra adnak neki. Most mindenki nézze meg, akit érint, hogy a változó kamatozású hitele milyen szintre van befagyasztva...
Az a helyzet, hogy amikor legutóbb ilyen kamatra adtak hitelt Magyarországnak, rövid időn belül az IMF-nél kötöttünk ki. Most se igen lesz más kiút, mert ezek a kamatok messze nem véglegesebb, van még lejjebb. Sokkal lejjebb.
Diétás Magyar Múzsa
több mint 3 éve

XD XD XD
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Csak a szokásos ütemérzék. A Nolimpiánál is Fürjes kormánybiztos még bátran vitázott a Testnevelési Egyetemen, amikor Sir Robin bejelentette, hogy vissza az egész, nem lesz népszavazás. Utána Fürjes már csak hallgatott.Ameddig az emberek dühét el tudják csatornázni, addig semmi probléma nincs, márpedig jelenleg elég alacsony szintre van beállítva a propaganda. Szerintem készülnek már a minisztériumban az októberben induló gyűlöletkampányokkal. Magasabbra kell kicsit tekerni mint eddig, de bőven elegendő lesz.Szerintem ez bőven elég lesz. Szokásos Prüsszel, Zeliszkij kössön békét, azt annyi.
Jelenleg Brüsszel + Zelenszkij + MocskosNyugat, kíváncsi vagyok lesz-e új ellenség.
| Azért remélem a téli ülések is 18 fokban lesznek a parlamentben 😀 |
bobi0092
"Pár perccel azelőtt, hogy Gulyás Gergely bejelentette: a kórházak és a bentlakásos szociális intézményeknek kivételével 25 százalékos gázcsökkentést írtak elő az állami intézményekben, így ott maximálisan 18 Celsius-fok lehet a hőmérséklet, néztem végig a Hír TV Vezércikk című tegnap esti műsorát, ahol Ómolnár Miklós, L. Simon László és Móczár Gábor az íreken vihorászott, mivel az ír kormány a maximális hőmérsékletet fűtési szezonban 19 Celsius-fokban határozta meg a közintézményekben, továbbá arra kérik az ott dolgozókat, húzódjanak összébb, hogy akár egész emeleteket lezárhassanak.
Zseniális témaérzékenység, éleslátás, hibátlan ütemérzék – kormányzati nyilvánosság a neved."
Zsellértelkes Vrij
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
educated guessAzt te honnan tudod?Ő is büdöset szarik.gifben azért jobb:én már múlt héten is dugtam volna 😊
ééés, indulhat a flamewar, mennyire jó/nem jó nő. 😀 😀
Zsellértelkes Vrij
NB2
Na vissza a poltikához...
Lecsó
MC12

több mint 3 éve
Majd adnak védőitalt ( | kinek mit | ), vagy lesz kötelező irodai/iskolai torna.3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendeletSzellemi munka Hideg évszakban biztosítandó léghőmérséklet °C 20-22 --> tehát -2°C 😀
a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről
Szellemi munka Hideg évszakban biztosítandó léghőmérséklet °C 20-22
NB2
bobi0092
Minden óra testnevelés....
több mint 3 éve
Azt te honnan tudod?Ő is büdöset szarik.gifben azért jobb:én már múlt héten is dugtam volna 😊
Zsellértelkes Vrij
NB2
Lecsó
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Ő is büdöset szarik.gifben azért jobb:én már múlt héten is dugtam volna 😊
Zsellértelkes Vrij
NB2
több mint 3 éve
10m3 fa elég télire Gulyás szerintSzó szerint ezt mondta?
ThundersNFL a Jobbágy

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 3 éve
Faszpajtikon ébredezés
Zsellértelkes Vrij
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/09/08/a-tavho-arak-a-lakossagi-fogyasztok-szamara-nem-valtoznak"Gulyás azt mondta, a kormány programot indít arra, hogy minden, távhőt használó lakás saját mérőórát kapjon. Ennek érdekében 28 fillérrel emelik az árat, de nagyrészt az ipari fogyasztók fizetik majd. A távhő ára egyébként nem emelkedik."
Valahogy csak rá kell kényszeríteni a cégeket, hogy befizessék az extraprofit adót, nehogy már az emberek fizessék meg a háború árát.
A jövőben is ilyenek lesznek a kormány programjai, hogy valamit meghirdetnek, aztán a büdzséből nem adnak rá semmit, hanem a vállalatokkal fizettetik ki?
Végülis így lehet minél többet lenyúlni a büdzséből, felesleges itt matekozni, elvesztette közpénz jellegét.
több mint 3 éve
Ameddig az emberek dühét el tudják csatornázni, addig semmi probléma nincs, márpedig jelenleg elég alacsony szintre van beállítva a propaganda. Szerintem készülnek már a minisztériumban az októberben induló gyűlöletkampányokkal. Magasabbra kell kicsit tekerni mint eddig, de bőven elegendő lesz.Szerintem ez bőven elég lesz. Szokásos Prüsszel, Zeliszkij kössön békét, azt annyi.
Jelenleg Brüsszel + Zelenszkij + MocskosNyugat, kíváncsi vagyok lesz-e új ellenség.
bobi0092

"Pár perccel azelőtt, hogy Gulyás Gergely bejelentette: a kórházak és a bentlakásos szociális intézményeknek kivételével 25 százalékos gázcsökkentést írtak elő az állami intézményekben, így ott maximálisan 18 Celsius-fok lehet a hőmérséklet, néztem végig a Hír TV Vezércikk című tegnap esti műsorát, ahol Ómolnár Miklós, L. Simon László és Móczár Gábor az íreken vihorászott, mivel az ír kormány a maximális hőmérsékletet fűtési szezonban 19 Celsius-fokban határozta meg a közintézményekben, továbbá arra kérik az ott dolgozókat, húzódjanak összébb, hogy akár egész emeleteket lezárhassanak.
Zseniális témaérzékenység, éleslátás, hibátlan ütemérzék – kormányzati nyilvánosság a neved."
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Ameddig az emberek dühét el tudják csatornázni, addig semmi probléma nincs, márpedig jelenleg elég alacsony szintre van beállítva a propaganda. Szerintem készülnek már a minisztériumban az októberben induló gyűlöletkampányokkal. Magasabbra kell kicsit tekerni mint eddig, de bőven elegendő lesz.Jelenleg Brüsszel + Zelenszkij + MocskosNyugat, kíváncsi vagyok lesz-e új ellenség.
több mint 3 éve
Gulyás szerint az éves gázfogyasztást nem lehet 12 egyenlő részre bontani, ezért az MVM egy úgynevezett jelleggörbe szerint számláz. Ezt a miniszter szerint nem kommunikálta kellő világossággal a cég, pedig a kormány erre kérte. „Ezért elnézést is kell kérnünk” – mondta Gulyás. A miniszter kiemelte viszont, hogy ha valaki a végén összességében nem éri el az éves átlagfogyasztást, akkorvissza fogja kapni azt a pénzt, amit év közben esetleg a jelleggörbés számolási mód miatt ráfizetett.
Ez olyasmi lesz mint amikor a 90éves néninek tévedésből kiszámláztak valami 2millás villanyszámlát de megengedték, hogy lehasználja. Egy tanyán lakott és egy kislámpája volt összesen.
Kifizeted előre amit nem használtál el.
több mint 3 éve
én is 😀gifben azért jobb:én már múlt héten is dugtam volna 😊
Zsellértelkes Vrij
NB2
nem egy Ari Dugarte, de attól még simán
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Faszpajtikon ébredezésszerintem akkor inkább ne olvasd el a jóval több upvote-ot kapott kommenteket 😊
Zsellértelkes Vrij
| "Sejtettük, hogy ez lesz. Nem tudunk kimaradni a kánonból. 😕 Nem is lehet, csak ha HUXIT..."
"köszönjük" Ukrajna,de legfőképp brüsszeli zsenik!Ti fagyjatok meg,de minél hamarabb!!! |

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
gifben azért jobb:én már múlt héten is dugtam volna 😊
Zsellértelkes Vrij
több mint 3 éve
gifben azért jobb:
több mint 3 éve
Annyira jó h már nem ebben a munka kultúrában dolgozom. Szerencse h nem váltottak le azt a HÁTot vagy nem jutott bitofara. Egy ilyen példa miatt baszki egész kozigre hozni szabályokat …2000-es (nem nyilvános) kormányhatározattal törölték el a home office-t az államigazgatásban és az állami tulajdonú cégekben.Nem, minden máshol.pl okmányirodában? hát...home office?reméljük egy megfázással megússzák18 fok lesz az állami intézményekben - Gulyásdolgozott már valaki ülő munkát ennyi fokban???
Ezek a szánalmas nyugat-európaiak baszod...
vpi
garantáltan rengeteg megfázásos táppénzes lesz
NB2
Negritis, a vajda
Amadeus
slowmotion
Minisztériumokban pl. , háttérintézményekben, minden olyan helyen, ahol nem szükséges a személyes jelenlét.
Az így megspórolt gázzal meg fel lehetne fűteni azokat a helyeket, amiknél kizárt a HO.
Frostpunk 2: Hungary
Amadeus
Az egész állítólag azért történt mert Nagy Márton felhívta vmelyik HÁT-ot/főov-t, aki alátartozott, nem vette fel, majd mikor visszahívta közölte h azért nem vette fel, mert füvet nyírt.
Ezen Marcika felkapta a vizet elpanaszolta Viktornak, aki azt mondta h ez így tényleg nem jó, töröljük el az egészet a picsába.
empty taxi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Faszpajtikon ébredezés
több mint 3 éve
Max a GVH szállhat rájuk, úgy hogy találjon is valamit.Állami cementgyár! 😀 Először azt hittem, viccel!meg akarták venni a Lafarge-ot, de az elutasította az ajánlatot
Szokol
(lesznek ott majd NAV és egyéb ellenőrzések az tuti)
NB2

több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Azon gondolkozom még, hogy ugye Gulyáska azt mondja, hogy a távhő díja nem változik. Viszont ha jól tudom a távhőhöz a szükséges gázt pl adott nagyvárosoknak kell beszerezniük és árajánlatot kérni. Meg fogják tiltani akkor h a durva gázárat áthárítsák a felhasználókra?
több mint 3 éve
Állami cementgyár! 😀 Először azt hittem, viccel!meg akarták venni a Lafarge-ot, de az elutasította az ajánlatot
Szokol
(lesznek ott majd NAV és egyéb ellenőrzések az tuti)
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Vizsgálják azt is h a sulikban is 18 fok legyen... agyrém baszki...
több mint 3 éve
Gulyás azt mondta, a kormány programot indít arra, hogy minden, távhőt használó lakás saját mérőórát kapjon.elmennek a picsába.
Ez is érdekes lesz...
Beki
Évek óta nem tettek semmit a panelek felújításának ügyében.
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Persze nem is maga a megvalósítás az érdekes részemről, hanem 4-5 éves programnak mondták, de kíváncsi leszek h mihelyst gáz és egyéb gondok elülnek, onnantól mennyire érdekli majd őket ez a sztori tovább.Gulyás azt mondta, a kormány programot indít arra, hogy minden, távhőt használó lakás saját mérőórát kapjon.panelrekonstrukciónál amúgy tettek fel a radiátorra ilyen mérőbaszt, nem ördöngösség, csak elég szerkezet kell hozzá
Ez is érdekes lesz...
Beki
slowmotion