Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Vótmán?Az Egyesült Államok 2 milliárd USD segélyt nyújt Kelet-Közép-Európának, hogy megvédje őket az orosz agressziótól és felforgató műveletektől.
Ukrajna 1 milliárdot kap, míg 18 másik állam 1 milliárdon osztozik.
Mo. a Moszkva-Belgrád tengelyen egy centet sem kap. Már mindenki mindent tud...

www.facebook.com/photo/?fbid=512379694224447&set=a.469533085175775
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
vagy tudják hogy melyik része hogy szavaz és az alapján promózzákna itt meg azonnal megjelentek az ajánlószelvényekkel.hvg.hu/itthon/20220912_furjes_balazs_polgarmester_valasztas_budavar_v_naszalyi_martaAz időközi választásokról meg részemről annyit, hogy újbudai lakosként ma a hvg-s kommentek között olvastam a 18-airól itt a kerületben...
mint ahogy 2016ban is elorehozott valasztas volt, mert a fidesz elvesztette a 2/3t.
csebi
r.baggio
lehet, hogy a Móricz a kerület központja?
slowmotion
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
na itt meg azonnal megjelentek az ajánlószelvényekkel.hvg.hu/itthon/20220912_furjes_balazs_polgarmester_valasztas_budavar_v_naszalyi_martaAz időközi választásokról meg részemről annyit, hogy újbudai lakosként ma a hvg-s kommentek között olvastam a 18-airól itt a kerületben...
mint ahogy 2016ban is elorehozott valasztas volt, mert a fidesz elvesztette a 2/3t.
csebi
r.baggio
lehet, hogy a Móricz a kerület központja?
több mint 3 éve
Sejtettem, de gondoltam rákérdezek 😊a finn raliversenyzők technikájára gondoltam, ja nem az flick.Majd erre a scandinavian flipre figyeljetek! Megérkeztek a fukarok...Segíts már, hogy mire gondolsz, bármiről írok
Örülnék, ha valaki írna Róluk, mert német sajtó szerintem kicsit túltolja. Örömmel látnék egy másfajta megközelítést.
Helmut _Professional drinker
Gyurma Pappa
A svéd választásokra gondoltam.
Annyira egyedi helyzetben van a többi skandináv országhoz képest Svédország, hogy kvázi lehetetlen egy kalap alá venni a többiekkel.
Amit én gondolok: északon a jobbos kormányok rövid életűek. Nagyon gyorsan kiderül, hogy a konzervatív law & order megvalósíthatatlan, és a létező középosztály elég keményen meg szokta büntetni az álmodozó kormányokat.
A svédeknél amúgy sem ritka a kormányválság, meg a rövid életű koalíciók, egy választást nem csak megnyerni kell, hanem kormányozni is. Azt gondolom, hogy egy azért veszélyes politikai szempontból egy ilyen rendet teszünk stílusú kampány, mert ha nem sikerül, vagy ha szavak szintjén sikerül, akkor az első random gyilkosság kormányválságot generál.
De.
Nagyon fontos jelzés ez, hogy muszáj lépéseket tenni a közbiztonság javítására. A dán "vörös blokk" már lassan jobbos populistákat megszégyenítően xenofób szólamokon játszik, nagyon úgy nézi ki, hogy a svédek közel 40% vevő erre.

több mint 3 éve
hvg.hu/itthon/20220912_furjes_balazs_polgarmester_valasztas_budavar_v_naszalyi_martaAz időközi választásokról meg részemről annyit, hogy újbudai lakosként ma a hvg-s kommentek között olvastam a 18-airól itt a kerületben...
csebi

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
"Mindezt azután tartotta fontosnak kiemelni, hogy elmondta, a Kúria jelenlegi elnöke, Varga Zs. András több összbírói értekezleten is úgy fogalmazott, hogy minden bíró nagyon figyeljen oda, mert „akié a bíróság, azé a jog, és akié a jog, azé a hatalom”."Évekig mantrázták, hogy a bíróság tele van volt kádárista bírákkal, meg kell tisztítani a bírói kart tőlük. Úgy látszik olyan jól sikerült, hogy tele lett újkádáristákkal.
Szarházi.
Amadeus

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
"Mindezt azután tartotta fontosnak kiemelni, hogy elmondta, a Kúria jelenlegi elnöke, Varga Zs. András több összbírói értekezleten is úgy fogalmazott, hogy minden bíró nagyon figyeljen oda, mert „akié a bíróság, azé a jog, és akié a jog, azé a hatalom”."Szarházi.
több mint 3 éve
A finomfőzelék (ahogy a paradicsomos káposzta is) nálunk válóok. A többivel nagyjából egyetértek.....Na ebben nem értünk egyet. Simán csak puding a társadalom! Mikor a kolleganőm a Saloniki gyrosos (top 3 gyros itthon) tálat egy harapás után kivágja a kukába, nem is csodálkozok, hogy egyre több a tápos. Számukra nyilván ehetetlen a menza kaja.Szerintem az ország összes menzája ehetetlen volt. Csak azért ettük meg, mert éhesek voltunk.www.reddit.com/r/hungary/comments/xbo334/miut%C3%A1n_tan%C3%A9vkezd%C3%A9skor_%C3%A1tvette_a_m%C3%A9sz%C3%A1ros_k%C3%B6t%C5%91d%C3%A9s%C5%B1/13 évig ettem békéscsabai menzán. Fun fact: régen is ehetetlen volt.
Negritis, a vajda
Amadeus
Hanni
Anno a mi menzáinkon sem ette meg az átlag a kaját ötből legalább háromszor, holott a legjobb finomfőzelékeket, grízestésztákat, milánóiakat ott ettem! Na meg a finom töpörtyűkrémes zsemlék uzsonnára!
Negritis által linkelt kaja is simán ehető kép alapján (a cikket nem olvastam, csak a képről beszélek).
Tesómnak kilószámra hordják fel a diákjai a kaját ebédszünetben, mert kb. 10/3 eszi meg. Ezt az arányt szignifikáns minőségjavítással se hoznád fel 50% fölé.
eaglesmcnabb
Szerkesztette: csi77
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
hvg.hu/itthon/20220912_furjes_balazs_polgarmester_valasztas_budavar_v_naszalyi_martamint ahogy 2016ban is elorehozott valasztas volt, mert a fidesz elvesztette a 2/3t.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Megérkezett az MVM hivatalos ajánlata arra a közös nagyfogyasztói gázközbeszerzésre, amelyet tíz város és egy budapesti kerület együtt versenyeztetett, írta ki Facebook-oldalára az egyik részt vevő város, Balassagyarmat polgármestere. Csach Gábor bejegyzése szerint 1610,5 forint + áfás ajánlatot kaptak egy köbméter gázra, ez az eddigi 96,7 forintos ár 16,6-szorosa. - by Telex cikkTermészetesen ahol jó helyre ikszeltek majd jobb ajánlatot kapnak az MVM-től. Ahogy azt illik egy Ánuszmenti Birodalomban.
Lehet én vagyok paranoiás, mivel az MVM egy állami cég, az nem lehetséges, hogy szándékosan küldenek szét az indokoltnál jóval nagyobb értékű (ld itt 16-szoros(!)) ajánlatokat, hogy később amikor az állam beavatkozik, akkor "majd kérünk valamit" cserébe + megint a kormány a faszagyerek álláspont legyen?
Ergo tudatosan mennek rá a magas díjakra most, hogy 1: rákényszerítsék a nagyon-nagyon durva spórolásra mindenkit (mert fosnak hogy elfogy a gáz - mondjuk ez egy elfogadható lépés lenne még) - 2: amikor megérkezik az állam pénze, akkor megint a kormánypárt lesz a jótündér aki kihúz a szarból megvéd minket embereket, és akkor már a központi büdzsét nem a 16-szoros árral, hanem egy ~5-600 HUF-os összeggel sarcolják.
+1 ha az önkormányzatok részére kurvanagy az ár, de a lakosság részére kisebb (még a piaci) az még mindig azt mutatja, hogy "megvédünk titeket a nagy szartól, de menj csak be a művházba / könyvtárba ott biza befagy a segged."
bobi0092
több mint 3 éve
az a Saloniki van az Unicum mellett? nem rossz, de az álljon sorba a tűző napon, negyven fokban gyrosért, akinek két anyja van 😀Na ebben nem értünk egyet. Simán csak puding a társadalom! Mikor a kolleganőm a Saloniki gyrosos (top 3 gyros itthon) tálat egy harapás után kivágja a kukába, nem is csodálkozok, hogy egyre több a tápos. Számukra nyilván ehetetlen a menza kaja.Szerintem az ország összes menzája ehetetlen volt. Csak azért ettük meg, mert éhesek voltunk.www.reddit.com/r/hungary/comments/xbo334/miut%C3%A1n_tan%C3%A9vkezd%C3%A9skor_%C3%A1tvette_a_m%C3%A9sz%C3%A1ros_k%C3%B6t%C5%91d%C3%A9s%C5%B1/13 évig ettem békéscsabai menzán. Fun fact: régen is ehetetlen volt.
Negritis, a vajda
Amadeus
Hanni
Anno a mi menzáinkon sem ette meg az átlag a kaját ötből legalább háromszor, holott a legjobb finomfőzelékeket, grízestésztákat, milánóiakat ott ettem! Na meg a finom töpörtyűkrémes zsemlék uzsonnára!
Negritis által linkelt kaja is simán ehető kép alapján (a cikket nem olvastam, csak a képről beszélek).
Tesómnak kilószámra hordják fel a diákjai a kaját ebédszünetben, mert kb. 10/3 eszi meg. Ezt az arányt szignifikáns minőségjavítással se hoznád fel 50% fölé.
eaglesmcnabb
több mint 3 éve
Én 2002-2008 között voltam gimis, teljesen rendben volt a menzás kaja. Jó, én megeszek kb. mindent, de tényleg nem az volt, hogy én megettem a többiek meg nézték, hogy ez hogy bírja ezt a sz**t megenni. 😀Nekem nincsenek nagy negatív élményeim ezzel kapcsolatban.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Valóban érdekes fordulat, és érdekes, hogy pont most törik meg az évtizedes szocdem hegemónia. Lehet a lakosságban nem aratott akkora sikert a NATO-csatlakozás ötlete?a finn raliversenyzők technikájára gondoltam, ja nem az flick.Majd erre a scandinavian flipre figyeljetek! Megérkeztek a fukarok...Segíts már, hogy mire gondolsz, bármiről írok
Örülnék, ha valaki írna Róluk, mert német sajtó szerintem kicsit túltolja. Örömmel látnék egy másfajta megközelítést.
Gyurma Pappa
Legutóbbi hír:
SD-topp: Måste kunna diskutera statsministerposten
i dag kl 08.37av Johan Lindberg
Sverigedemokraterna blir med största säkerhet Sveriges näst största parti. Partisekreterare Richard Jomshof tycker att det förändrar mycket.(=az SD lett biztosan a 2. legnagyobb párt, ez Jomshof szerint sokmindent megváltoztat.)
– Vi måste kunna diskutera ministerposter, statsministerposten, även om det viktigaste är att politiken tar en annan riktning (=a legfontosabb, hogy a politika más irányba megy. Ezt már én teszem hozzá, hogy a térképek szerint a nagyvárosokban erősödött a jobbos ellenzék..) , säger han i SVT:s Morgonstudion.
Han anser att C och V står mycket längre ifrån varandra än SD och L. (=a centrum és a balosok között nagyobb a különbség, mint a liberálisok és a szélsőjobb között. Vicces, de a liberálisok a jobboldali ellenzéki tábor része Svédországban.)
– Vi kommer hitta sakfrågor där vi har samsyn, exempelvis i skolfrågan, men sedan måste de ju acceptera att vi är det största partiet i det här blocket. (=szakmai kérdésekben egyeztetni kell, de el kell fogadnia a többi ellenzéki pártnak, hogy ők a legnagyobb párt ebben a blokkban)
Összefoglalva a szélsőjobbos SD a 2. legnagyobb párt lett a maga 20,6%-ával. Így a két ellenzéki pártnak, akik a választások előtt összeálltak, messze több mandátumuk is lett, mint a szocdem-közép blokknak. Végeredményben tehát a szélsőjobb adná a minielnököt terveik szerint és igazából logikus is. A német Ampel kontra Jamaika koalíciós tárgyalások ehhez képest gyerekjáték volt.
Szerkesztette: dancogo
több mint 3 éve
én is azon a véleményen vagyok hogy a menzák teljesen korrektek voltak a 2000es évek elején, és sokat javultak a közepénviszont az utóbbi 5 évben egyre több olyan sztorit hallok hogy csere után masszívan esik a színvonal
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Nyilván vannak az üdítő kivételek, és én is túloztam. Az ilyen kőbunkó "bográcsos" egytálcuccok jók voltak a menzán valóban. Főzelékek, gulyás levesek, frankfurti leves, rizseshús, lekváros/diós tészta, nyilván amiket nem lehet elbaszni. De sajnos minden pozitív élményre tudok 10 negatívat mondani. Táposnak meg azért nem nevezném magam, sosem voltam túl válogatós, belsőségen és mákon kívül bármit megeszek kb, de a menzás poralapú vizes krumplipüré félig nyers rántott csirke felsőcombbal a mai napig kísért 😀Na ebben nem értünk egyet. Simán csak puding a társadalom! Mikor a kolleganőm a Saloniki gyrosos (top 3 gyros itthon) tálat egy harapás után kivágja a kukába, nem is csodálkozok, hogy egyre több a tápos. Számukra nyilván ehetetlen a menza kaja.Szerintem az ország összes menzája ehetetlen volt. Csak azért ettük meg, mert éhesek voltunk.www.reddit.com/r/hungary/comments/xbo334/miut%C3%A1n_tan%C3%A9vkezd%C3%A9skor_%C3%A1tvette_a_m%C3%A9sz%C3%A1ros_k%C3%B6t%C5%91d%C3%A9s%C5%B1/13 évig ettem békéscsabai menzán. Fun fact: régen is ehetetlen volt.
Negritis, a vajda
Amadeus
Hanni
eaglesmcnabb
Szóval szerintem te vagy a különleges egyed, amiért minden szart magadba lapátoltál 😀
több mint 3 éve
a finn raliversenyzők technikájára gondoltam, ja nem az flick.Majd erre a scandinavian flipre figyeljetek! Megérkeztek a fukarok...Segíts már, hogy mire gondolsz, bármiről írok
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Na ebben nem értünk egyet. Simán csak puding a társadalom! Mikor a kolleganőm a Saloniki gyrosos (top 3 gyros itthon) tálat egy harapás után kivágja a kukába, nem is csodálkozok, hogy egyre több a tápos. Számukra nyilván ehetetlen a menza kaja.Szerintem az ország összes menzája ehetetlen volt. Csak azért ettük meg, mert éhesek voltunk.www.reddit.com/r/hungary/comments/xbo334/miut%C3%A1n_tan%C3%A9vkezd%C3%A9skor_%C3%A1tvette_a_m%C3%A9sz%C3%A1ros_k%C3%B6t%C5%91d%C3%A9s%C5%B1/13 évig ettem békéscsabai menzán. Fun fact: régen is ehetetlen volt.
Negritis, a vajda
Amadeus
Hanni
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 527
Majd erre a scandinavian flipre figyeljetek! Megérkeztek a fukarok...Ez mire vonatkozii?
több mint 3 éve
Majd erre a scandinavian flipre figyeljetek! Megérkeztek a fukarok...Segíts már, hogy mire gondolsz, bármiről írok

több mint 3 éve
Azóta minden nap hálás vagyok az ételért, egyek bármit. Sok mindenre megtanított a menza😃Szerintem az ország összes menzája ehetetlen volt. Csak azért ettük meg, mert éhesek voltunk.www.reddit.com/r/hungary/comments/xbo334/miut%C3%A1n_tan%C3%A9vkezd%C3%A9skor_%C3%A1tvette_a_m%C3%A9sz%C3%A1ros_k%C3%B6t%C5%91d%C3%A9s%C5%B1/13 évig ettem békéscsabai menzán. Fun fact: régen is ehetetlen volt.
Negritis, a vajda
Amadeus
Hanni
több mint 3 éve
Szerintem az ország összes menzája ehetetlen volt. Csak azért ettük meg, mert éhesek voltunk.www.reddit.com/r/hungary/comments/xbo334/miut%C3%A1n_tan%C3%A9vkezd%C3%A9skor_%C3%A1tvette_a_m%C3%A9sz%C3%A1ros_k%C3%B6t%C5%91d%C3%A9s%C5%B1/13 évig ettem békéscsabai menzán. Fun fact: régen is ehetetlen volt.
Negritis, a vajda
Amadeus
több mint 3 éve
Nem tudom. Ha csak Budapestről lenne szó, akkor logikusnak tűnik. De rengeteg önkormányzat Fideszes. Lehet, hogy ők kevésbé ugrálnak most mert félnek hogy pofon lesznek verve, de ott is hideg lesz a művházakban (és főleg iskolákban, óvodákban, orvosi rendelőkben, stb.)Szóval nem hiszem, hogy ezekben az árazásokban direkt politika és / vagy stratégia lenne. Szerintem csak függetlenül mozognak a karok (értsd. a hirtelen változások után mindenki kapkod a megoldásokért, maga az MVM is. És így oldja meg.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Megérkezett az MVM hivatalos ajánlata arra a közös nagyfogyasztói gázközbeszerzésre, amelyet tíz város és egy budapesti kerület együtt versenyeztetett, írta ki Facebook-oldalára az egyik részt vevő város, Balassagyarmat polgármestere. Csach Gábor bejegyzése szerint 1610,5 forint + áfás ajánlatot kaptak egy köbméter gázra, ez az eddigi 96,7 forintos ár 16,6-szorosa. - by Telex cikkLehet én vagyok paranoiás, mivel az MVM egy állami cég, az nem lehetséges, hogy szándékosan küldenek szét az indokoltnál jóval nagyobb értékű (ld itt 16-szoros(!)) ajánlatokat, hogy később amikor az állam beavatkozik, akkor "majd kérünk valamit" cserébe + megint a kormány a faszagyerek álláspont legyen?
Ergo tudatosan mennek rá a magas díjakra most, hogy 1: rákényszerítsék a nagyon-nagyon durva spórolásra mindenkit (mert fosnak hogy elfogy a gáz - mondjuk ez egy elfogadható lépés lenne még) - 2: amikor megérkezik az állam pénze, akkor megint a kormánypárt lesz a jótündér aki kihúz a szarból megvéd minket embereket, és akkor már a központi büdzsét nem a 16-szoros árral, hanem egy ~5-600 HUF-os összeggel sarcolják.
+1 ha az önkormányzatok részére kurvanagy az ár, de a lakosság részére kisebb (még a piaci) az még mindig azt mutatja, hogy "megvédünk titeket a nagy szartól, de menj csak be a művházba / könyvtárba ott biza befagy a segged."
több mint 3 éve
Majd erre a scandinavian flipre figyeljetek! Megérkeztek a fukarok...Örülnék, ha valaki írna Róluk, mert német sajtó szerintem kicsit túltolja. Örömmel látnék egy másfajta megközelítést.
több mint 3 éve
www.reddit.com/r/hungary/comments/xbo334/miut%C3%A1n_tan%C3%A9vkezd%C3%A9skor_%C3%A1tvette_a_m%C3%A9sz%C3%A1ros_k%C3%B6t%C5%91d%C3%A9s%C5%B1/13 évig ettem békéscsabai menzán. Fun fact: régen is ehetetlen volt.
Negritis, a vajda