Politika

52 feliratkozó

3 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 378 — zászló zászló szív
Ja igen, ez Csehország. Magyarországon azért nem pont így ment.
Gyurma Pappa
Amúgy a csehek annyi mindent csináltak jól az elmúlt 10-20-30-40-50 évben, amit mi nem, hogy szinte az összes politikai vitámat meg tudom fordítani azzal, hogy őket hozom velünk párhuzamba. 😃
szaba
Dolgoztunk ott kampányon, ég és föld a politikai elit.

3 hónapja
Toto21 Chicago Bears 9 242
Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔

Kellett valtozas es örültem neki, de kene valami pozitiv irany. Tul sok a negativitatas meg mindig...
3 hónapja
szaba Buffalo Bills 13 295
Gyurma Pappa
Amúgy a csehek annyi mindent csináltak jól az elmúlt 10-20-30-40-50 évben, amit mi nem, hogy szinte az összes politikai vitámat meg tudom fordítani azzal, hogy őket hozom velünk párhuzamba. 😃
3 hónapja
Toca Minnesota Vikings 21 014 — Vikings fan
Torockai és Rétvári miről beszélt?

Tényleg van még egyáltalán muníció MP múltjában meg DH-s szerződéskötéseiben?
Lúdas Solymi
Persze, hogy van a randnaimark.hu-n akarom mondani a nagy videó mellett majd lehozzák.
Nagyobbat fog csattani mint füles farka!
3 hónapja
zavi27 Seattle Seahawks Oregon Ducks 5 853 — Amerikai sportok rajongója
Én inkább csak azt nem értem, hogy ha ennyire visszavágják a képviselők pénzét, akkor ez a foglalkozás kinek lesz vonzó?

Másképpen kérdezve: ki az aki (ha nincs kényszerhelyzetben) úgy vált munkát, hogy kevesebbet keressen?
Jan
Aki a közjót akarja szolgálni. Egy karrier politikusnak meg általában (ha nem korrupt) ez előrelépés
Gyurma Pappa
Nem vagyok tisztában a karrierpolitikusok fizetéseivel, de 1.3 M nettója az kb 860 ezer ft. Nyílászárósok, burkolók, ácsok ennél többet keresnek.

Szóval ez nagyon nem arra mutat, hogy az adott területek legjobbjai fognak politikai pályára lépni.

Már csak így elképzelem valamelyik top szakit, amint megemlíti az asszonynak, hogy szívem, én mostantól a közjót akarom szolgálni. Az eddigi hétszámjegyű fizu helyett 860 lesz a nettóm, nem baj ugye? 😀
Jan
Miért eddig a legjobbak léptek politikai pályára?😊 Pont ezt a magas szintű szakértőket láttuk az utóbbi 16 évben mindenfelé.
3 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 13 096 — Sworn to the Dark
Akkor a GVH elnök, az ÁSZ elnök és a Legfőbb Ügyész marad.

Gondolom az lesz az indoklás, hogy az NVVH úgyis konkuráló hatásköröket kap.
Jughead
kap korrupciós ügyekben nyomozati, vádemelési, fellebbviteli jogkört a NVVH , az IH és az Európai Ügyészség is. innentől fogva a KNYF-re nincs szükség korrupciós ügyekben.

Szerkesztette: deyell

built for this shit

3 hónapja
Én inkább csak azt nem értem, hogy ha ennyire visszavágják a képviselők pénzét, akkor ez a foglalkozás kinek lesz vonzó?

Másképpen kérdezve: ki az aki (ha nincs kényszerhelyzetben) úgy vált munkát, hogy kevesebbet keressen?
Jan
Aki a közjót akarja szolgálni. Egy karrier politikusnak meg általában (ha nem korrupt) ez előrelépés
Gyurma Pappa
Nem vagyok tisztában a karrierpolitikusok fizetéseivel, de 1.3 M nettója az kb 860 ezer ft. Nyílászárósok, burkolók, ácsok ennél többet keresnek.

Szóval ez nagyon nem arra mutat, hogy az adott területek legjobbjai fognak politikai pályára lépni.

Már csak így elképzelem valamelyik top szakit, amint megemlíti az asszonynak, hogy szívem, én mostantól a közjót akarom szolgálni. Az eddigi hétszámjegyű fizu helyett 860 lesz a nettóm, nem baj ugye? 😀
Jan
Ritka az építőipar-politikus átjáró. Sokkal gyakoribb, hogy valaki kampányban dolgozik,majd helyi polgármester kabinetjében, utána a választó kerületben pozíció, esetleg önkormányzati képviselő, aztán az ogyk mellett lóti-futi, utána kabinetvezető, aztán ő lesz az ogykj.

3 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 13 096 — Sworn to the Dark

Jan
Gyurma Pappa

Jan
a bizottsági napidíjat felemelték. ha bejárnak rendesen dolgozni csak 10%-kal keresnek kevesebbet mint korábban.

built for this shit

3 hónapja
Beki New York Jets 3 239
Mondjuk ezzel a max 12 éves képviselői mandátum döntéssel a Fidesz most bizonyíthat h megy nekik a fiatalítás, ja mi xD
3 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 741
Torockai és Rétvári miről beszélt?

Tényleg van még egyáltalán muníció MP múltjában meg DH-s szerződéskötéseiben?
3 hónapja
Jan Pittsburgh Steelers 5 792 — Steelers fan

Jan
Gyurma Pappa

3 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 7 013

Jan
Oké, a bruttó 1.3 millió tényleg nem sok, de egy bizottsági állással már azért jó ez és ugye ott vannak az egyéb juttatások is.
3 hónapja

Jan

3 hónapja

Jughead
Szerintem ügyész magától távozik, elnézve az aranykonvoj botrányt, meg a Juhi féle videót, a GVH meg az ÁSZ meg ráér, legalábbis én így gondolnám, ha döntéshozó lennék

3 hónapja
Jan Pittsburgh Steelers 5 792 — Steelers fan

3 hónapja
Sebii Seattle Seahawks Oregon Ducks 4 113
Én is azon az állásponton vagyok, hogy igenis szükségszerű a korlátozása a parlamenti képviseletnek. Látjuk mennyire elszakadnak a valóságtól azok a figurák akik nem dolgoznak a piacon. Viszont az egyéni jelölteket nem korlátoznám, aki 4-szer meg tudja nyerni a körzetét, hajrá. De az a világ vicce, hogy állít a párt egy listát, amire leszavaz az egyszeri polgár, majd fogják és teljesen átírják és 256. helyről beültetnek valakit.
3 hónapja
szaba Buffalo Bills 13 295
Amúgy MP állandó belepofázása is kezd már nagyon sok lenni.
szaba
szokatlan nekünk, de angol parlamenti videókon kb standard
Negritis, a vajda
Ez nekem semmin nem változtat, de köszi az infót.
3 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 49 107 — Így remélem megfelelek nektek.....
Volt itt említve Segal film Tisztítótűz, nekem meg az jutott eszembe az Éhezők viadala-Futótűz 😀 😛 is találó lesz a helyzetre

Szerkesztette: dande2
3 hónapja
Amúgy Varga Zs. és Senyei eltávolítása nagyon kreatív és okos lett. Azért jár az elismerés a Tisza-nak.

Szerkesztette: Jughead
3 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 741
Megjegyezném: ezt a vitát ne csak itt folytassátok. A legjobb haverommal most írtunk SZK ügyben egy-egy javaslatot.
Gyurma Pappa
Amúgy imádom ahogy csinálják a dolgokat 😊

- Figyelj Peti, kellene még idő kidolgozni ezt a javaslatot, mert ez így nem jó, rengeteg mindent végig kellene rágni, több szempontból megvizsgálni, stb.
- Jó gyerekek, de jön az uborkaszezon, migránsozni már nem lehet. Dobjuk ki így a népnek, majd megjogászkodják.
Használjuk ki azt a 3,5 millió főnyi erőforrást.

Szerkesztette: Lúdas Solymi
3 hónapja

3 hónapja
StormST Denver Broncos 13 297 — SB 50 Champion @ Grund
Hát, akkor gondolom az USA-ban is olyan rendszer van, amitől meg kéne védeni az embereket, mert ott úgy tudom 100 évig is lehetsz szenátor vagy képviselő... 😀
StormST
mondjuk az usa rendszer is 1000 sebből vérzik 😀
Negritis, a vajda
Nyilván, de ez csak 1, nem néztem utána, de szerintem demokráciában ilyen korlátozás nem nagyon van közvetlenül választott képviselőkre...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
3 hónapja
Wester New York Jets Middle Tennessee Blue Raiders 10 269 — Jó ötletnek tűnt!
Pont azért kell kilökni őket, mert az elmúlt 26 év megmutatta, hogy nem működik ez a rendszer. Nézd meg mennyi megélhetési politikust neveltünk ki ezen idő alatt. Aki soha életében nem dolgozott az állami szférán kívül. De hozhatnám még azt is hogy hány volt MSZMP-s éldegélt még a parlamentben a rendszerváltás után amíg nyugdíjba nem ment.

16 év Fidesz uralom megmutatta hogy az emberek úgy kezelik a politikát mint a vallást. Ha valaki egyszer híve lett valamelyik "egyháznak" az nem vált. Ha ott van az opció hogy 12 év után új messiás után kell nézni, akkor kicsit talán a kultúra is megváltozna. Nem azért szavazok x-re mert 25 évre arra szavazok.

Számomra ez nem a politikusokról szól, sokkal inkább az emberekről.
Nomac
De pont az emberektől veszel el egy jogot, azt, hogy ha valakivel elégedettek, akkor azt 16-20-24 év után is beszavazhassák. Én inkább azt változtatnám meg, hogy az emberek jobban és könnyebben elszámoltathassák a helyi politikusaikat. Kötelező fogadóórákkal, lakossági fórumokkal, ilyesmi, az demokratikusabb lenne, mint ez...
StormST
Ezért is nem fogok ebben egyetérteni, mert szerintem ezzel nem jogot veszel el tőle, hanem megvéded az olyan rendszerek kialakulástól mint az elmúlt 16 év.

Mondok egy példát ami szerintem teljesen elfogadható. Kezdje valaki a pályáját helyi politikusként, majd polgármester. Legyen ez 8 év. Utána kipróbálja magát 12 évig az országos politikában. Utána még bármikor visszamehet képviselni az embereket helyi szinten a városába/körzetébe.
Nomac
Hát, akkor gondolom az USA-ban is olyan rendszer van, amitől meg kéne védeni az embereket, mert ott úgy tudom 100 évig is lehetsz szenátor vagy képviselő... 😀
StormST
De mocskos módon term limit van az elnöki poszton. Az emberek akaratának meggyalázása, törölje is el Trump.

Lesz ez még így se!
3 hónapja
Nomac New England Patriots 4 699 — balazs.t85@gmail.com
Pont azért kell kilökni őket, mert az elmúlt 26 év megmutatta, hogy nem működik ez a rendszer. Nézd meg mennyi megélhetési politikust neveltünk ki ezen idő alatt. Aki soha életében nem dolgozott az állami szférán kívül. De hozhatnám még azt is hogy hány volt MSZMP-s éldegélt még a parlamentben a rendszerváltás után amíg nyugdíjba nem ment.

16 év Fidesz uralom megmutatta hogy az emberek úgy kezelik a politikát mint a vallást. Ha valaki egyszer híve lett valamelyik "egyháznak" az nem vált. Ha ott van az opció hogy 12 év után új messiás után kell nézni, akkor kicsit talán a kultúra is megváltozna. Nem azért szavazok x-re mert 25 évre arra szavazok.

Számomra ez nem a politikusokról szól, sokkal inkább az emberekről.
Nomac
De pont az emberektől veszel el egy jogot, azt, hogy ha valakivel elégedettek, akkor azt 16-20-24 év után is beszavazhassák. Én inkább azt változtatnám meg, hogy az emberek jobban és könnyebben elszámoltathassák a helyi politikusaikat. Kötelező fogadóórákkal, lakossági fórumokkal, ilyesmi, az demokratikusabb lenne, mint ez...
StormST
Ezért is nem fogok ebben egyetérteni, mert szerintem ezzel nem jogot veszel el tőle, hanem megvéded az olyan rendszerek kialakulástól mint az elmúlt 16 év.

Mondok egy példát ami szerintem teljesen elfogadható. Kezdje valaki a pályáját helyi politikusként, majd polgármester. Legyen ez 8 év. Utána kipróbálja magát 12 évig az országos politikában. Utána még bármikor visszamehet képviselni az embereket helyi szinten a városába/körzetébe.
Nomac
StormST
Engem hol érdekel mi van az USA-ban? De ne erőltessük, te A-t én B-t mondok, és nem is leszünk egy oldalon.
3 hónapja
Beki New York Jets 3 239
Amúgy MP állandó belepofázása is kezd már nagyon sok lenni.
szaba
Nekem teljesen elfogadható. 16 évig büntetések meg szóelvételek voltak, most kapják vissza a férgek.