Politika

64 feliratkozó

2 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 513
https://telex.hu/belfold/2025/12/21/keseles-letartoztatas-kezdemenyezes-rendorseg-belvaros-szorakozohely
És már itt is az újabb munició a fiatalkoruak bántalmazásának legalizációjára, az összemosásra, ne legyen igazam hogy ez lesz ebből is 😕

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
2 hónapja
"a jelenlegi demokratikus intézményrendszer nem képes kiszolgálni a választói igényeket."
Lázár Lentulainak.
Dzsokijuing
Félrértitek.
Ez sokkal inkább azt jelenti, hogy a jelenlegi választói igények NYILVÁN azok, hogy legyen még újabb 4 év a Fidesznek.
Ezt ez a mostani metodika, demokratikus izé, intézményrendszer nem tudja üzembiztosan hozni, így ezen kell változtatni. És no para, már dolgoznak is rajta.
Őszentsége Sobri Jóska
na bazdmeg, még lejjebb veszik a hangerőt a demokrácia gombján?
én inkább attól tartok, hogy a vereséget nem fogadják majd el legitimnek, a közbeszédet elárasztja a „csaltak” narratíva,
és az ország két politikai valóságra szakad. mondjuk az már megtörtént csak eddig nyílt erőszak nélkül,

Szerkesztette: Josszi

2 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 228 — #NoStress
"a jelenlegi demokratikus intézményrendszer nem képes kiszolgálni a választói igényeket."
Lázár Lentulainak.
Dzsokijuing
Félrértitek.
Ez sokkal inkább azt jelenti, hogy a jelenlegi választói igények NYILVÁN azok, hogy legyen még újabb 4 év a Fidesznek.
Ezt ez a mostani metodika, demokratikus izé, intézményrendszer nem tudja üzembiztosan hozni, így ezen kell változtatni. És no para, már dolgoznak is rajta.

2 hónapja
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 872 — no es importante
Lázár Lentulainak.
Dzsokijuing
Azt hiszem itt meglesz a RENDSZERSZINTŰ AKARAT a változtatásra

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
2 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 988
Lázár Lentulainak.
Dzsokijuing
Ki a k.anyjuk hozta létre 15 év 2/3-al? Hogy szárba szűnt lézer Jani
Klaci79
Soros, Brüsszel es a migransok folyamatosan megakadalyoztak oket.
Aztan jott a pandemia majd a haborus inflacio es megint a haboruparti Brusszel.

Hat csoda h igy semmit se tudtak csinalni? Meg Hatvanpuszta eredeti terveibol is vissza kellett vagni.
2 hónapja
Salty Kansas City Chiefs Texas Longhorns 32
Lázár Lentulainak.
Dzsokijuing
Az általa vezetett tárca sem nagyon képes kiszolgálni a választói igényeket
2 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 947
Lázár Lentulainak.
Dzsokijuing
Ki a k.anyjuk hozta létre 15 év 2/3-al? Hogy szárba szűnt lézer Jani
2 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 795 — Lucas Scott
Lázár Lentulainak.
Dzsokijuing
Gondolom arra értette h kisebbségben is 2/3t dob ez az intézményrendszer

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
2 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 314 — Saturday Night Lights
Lázár Lentulainak.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
2 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 314 — Saturday Night Lights
Remélem kitolják az összes Bors lapot amivel egyértelműen azt mutatják, hogy ők a kimondott bíró intézkedések és jogrend felett állnak.
Szórólap úgyis a hívőknek szól, viszont ha ezt meglovagolja a Tisza akkor fog átbillenni ember.
Toca
Akkor nyalhat vissza esetleg a fagyi, ha a terítéssel megbízott szervezetek dolgozói közül fogja több visszautasítani, hogy kihordja. Mint múltkor az a postás néni, csak most jóval többen. És ezt felkapja a sajtó. Ha nem lesz ilyen, akkor szerintem elsikkad.
peterk2005 udvari bolond
Nem a falu megnyerésére gondolok.
Őszintén én nem is értem a lap célját. Aki ezeket a médiákat olvassák már megkapták a helyi mediaworkstől. Ez inkàbb megint kis pénz kicsatornázás, mintsem komoly fegyver.

Én erre gondolok amit szeretnék látni felkapva.
 telex.hu/belfold/2025/12/21/magyar-biroi-egyesulet-bors-terjesztes-tisza-part-megszoritasok-kulonszam
Toca
Benne van az is, hogy ha ezt tovább erőltetik és az emberek elfogadják ezt a szamizdatos, szabadságharcos, fidesz-ellenzék narratívát amit most erőltetnek, akkor ugyanígy az emberek azt se fogják elfogadni, hogyha hivatalosan bukik a kormánypárt.
Szatyor fingra meg nem kell számítani semmiben, az úgyis azt csinálja amit OV mond.
Lúdas Solymi
"SZAMIZDAT! TERJESZD!" (Rétvári Bence)
Minden idők legmulatságosabb kampányában vagyunk, ez mondjuk a cringe része.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
2 hónapja
 telex.hu/belfold/2025/12/21/orban-viktor-temesvar-roman-nagyvaros?

Most én egy kicsit elvesztem.
Gyurma Pappa
Gondolom nem abban, hogy a szarrá adóztatott városunk nem teljesíti be a nemzeti küldetését. Jelentsen ez bármit is.
zinedine5
abban, hogy Temesvár román, természetesen
Gyurma Pappa
miért? nem az?
Josszi
a Fidesz univerzumban vagy valójában?
Gyurma Pappa
hmm.. kellene erről egy nemzeti konzultáció

2 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 593 — zászló zászló szív

Gyurma Pappa
Gondolom nem abban, hogy a szarrá adóztatott városunk nem teljesíti be a nemzeti küldetését. Jelentsen ez bármit is.
zinedine5
Gyurma Pappa
miért? nem az?
Josszi
a Fidesz univerzumban vagy valójában?

2 hónapja

Gyurma Pappa
zinedine5
Gyurma Pappa
miért? nem az?

2 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 988
Remélem kitolják az összes Bors lapot amivel egyértelműen azt mutatják, hogy ők a kimondott bíró intézkedések és jogrend felett állnak.
Szórólap úgyis a hívőknek szól, viszont ha ezt meglovagolja a Tisza akkor fog átbillenni ember.
Toca
Akkor nyalhat vissza esetleg a fagyi, ha a terítéssel megbízott szervezetek dolgozói közül fogja több visszautasítani, hogy kihordja. Mint múltkor az a postás néni, csak most jóval többen. És ezt felkapja a sajtó. Ha nem lesz ilyen, akkor szerintem elsikkad.
peterk2005 udvari bolond
Őszintén én nem is értem a lap célját. Aki ezeket a médiákat olvassák már megkapták a helyi mediaworkstől. Ez inkàbb megint kis pénz kicsatornázás, mintsem komoly fegyver.

telex.hu/belfold/2025/12/21/magyar-biroi-egyesulet-bors-terjesztes-tisza-part-megszoritasok-kulonszam
Toca
Benne van az is, hogy ha ezt tovább erőltetik és az emberek elfogadják ezt a szamizdatos, szabadságharcos, fidesz-ellenzék narratívát amit most erőltetnek, akkor ugyanígy az emberek azt se fogják elfogadni, hogyha hivatalosan bukik a kormánypárt.
Szatyor fingra meg nem kell számítani semmiben, az úgyis azt csinálja amit OV mond.
2 hónapja

Gyurma Pappa
zinedine5

2 hónapja
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 437 — Ajmo Vatreni

Gyurma Pappa
2 hónapja
 www.instagram.com/reel/DSeuhewFPs1/?igsh=c2k3ZWwyOWlsbjI5
ozibozi
van az a kor amikor már a csak szemmelbaszás marad és ilyenkor már csak a nyál csorog

2 hónapja
ozibozi New York Giants 21 003
https://scontent.cdninstagram.com/v/t51.82787-15/582078944_17856364665581041_6787198097016106862_n.jpg?stp=cmp1_dst-jpg_e35_s640x640_tt6&_nc_cat=100&ccb=7-5&_nc_sid=18de74&efg=eyJlZmdfdGFnIjoiQ0xJUFMuYmVzdF9pbWFnZV91cmxnZW4uQzMifQ%3D%3D&_nc_ohc=KMHkAehlDnMQ7kNvwGzYkOG&_nc_oc=AdlUkaDf_MIXb1uZaiKq1wH0U9DGsEZdXY-i4T-kAh13lh688eDfdSVD6yrm6zJBO2Y&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.cdninstagram.com&_nc_gid=fnWUT2BdjeRsdpKhh_SRvA&_nc_ss=8&oh=00_AfxzvM7GKV-oj2-NwdRywSUWMxpnxeMzkJ0t5UcA_rnJfw&oe=69BC1DCA
Viccország on Instagram: "A fidesz politikusa, Pócs János"
720 likes, 45 comments - viccorszag on December 20, 2025: "A fidesz politikusa, Pócs János".
2 hónapja
nah megnéztem ,igy első blikkre nekem mi jött le belőle:
Tölgyessy szerint ez egy tudatosan felépített stabil rendszer társadalmi alkukkal. Nekem ez inkább úgy néz ki, mint egy Orbán-központú működés, sok rögtönzéssel, amit utólag rendszerként magyarázunk el. Az „alku” meg sokszor annyi, hogy nincs nagyon miből választani. Ettől még Tölgyessy fontos, mert nem hisztizik, hanem gondolkodik. Csak néha annyira jól megérti a rendszert, hogy majdnem el is hiszi. 😀
de ha jobban belegondolok a mai politikai viharban ami ezzel az "új" világrenddel kapcsolatos ez bár kurva sok ellentmondással elemez néha egyik mondatával üti a másikat, de mégis koherens valahol, és megerősítí azt érzésemet hogy egy kib. káoszt hagyunk az utódainkra

2 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 795 — Lucas Scott
Hááát, nem fog tetszeni sokaknak. Pláne azoknak, akik erkölcsi górcső alá veszik az elemzését, mert csak darálja a racionális meglátásait, észrevételeit, prognózisait (amikkel lehet vitázni, lehet ellene érvelni) Orbánról, Trumpról, választásokról, de le se szarja az etikai, morális szempontokat.
Hát mit képzel ez? Cinikus, nihilista latol!
Őszentsége Sobri Jóska
De legalább konzekvens

telex.hu/belfold/2025/07/15/tolgyessy-peter-fidesz-kormany-tisza-torok-gabor

Ja, nem
r.baggio
Ezen az elmélkedésen belül is több a logikai bukfenc. Már korábban is ezt éreztem, de ezen az elmélkedésen lett fix, logikát nem fogok keresni Tölgyessyn. Vannak jó megállapításai, majd a következő gondolata nem logikus következménye az előzőnek, pedig úgy adja elő.

Nagyon röviden egy dolgot: amikor eljut oda, hogy a közszolgáltatásokra fordított pénzek a gazdasági fejlődés gátjai, akkor (ha nem aludt volna a feleségem), hangosan felröhögök.
Gyurma Pappa
Pedig egy olyan ember aki magán egészségügybe jár, meg a gyerek is magán suliba van beiratva, az könnyen egyet tud még ezzel is érteni

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
2 hónapja

2 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 571 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ha már szóba jött, akkor én egyébként kezdem Lázárról azt gondolni, hogy akár magára is boríthatja az egész NER-t. Furcsa, mert amikor főminiszter volt, akkor az egyik legtehetségesebb fidesz politikusok egyikének gondoltam. De sok víz lefolyt azóta a Dunán. Kiderült, hogy valójában pocsék menedzser. Nem tud egy várost sem normálisan elmenedzselni, nemhogy egy minisztériumot. Nem tudom miért, mert esze lenne hozzá, de látványosan nem megy. Valószínűleg emberi kvalitásbeli problémák állhatnak a dolog mögött, de tényleg nem tudom, csak az eredményt látom.
Az viszont ma is meglep, hogy a kommunikációja is mennyire sérülékeny lett. Simulékonyan, gödülékenyen fogalmaz, és egész jó debattőr is, minden adottsága megvan ahhoz, hogy jó legyen benne. De mégis, egyre többet hibázik. Lassan olyan lesz, mint MZP. Egy időzített bomba.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 311 — Vikings fan
Toca
peterk2005 udvari bolond

2 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 571 — The only discipline that lasts, is self discipline
Toca

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 hónapja
Ezen az elmélkedésen belül is több a logikai bukfenc. Már korábban is ezt éreztem, de ezen az elmélkedésen lett fix, logikát nem fogok keresni Tölgyessyn. Vannak jó megállapításai, majd a következő gondolata nem logikus következménye az előzőnek, pedig úgy adja elő.

Nagyon röviden egy dolgot: amikor eljut oda, hogy a közszolgáltatásokra fordított pénzek a gazdasági fejlődés gátjai, akkor (ha nem aludt volna a feleségem), hangosan felröhögök.
Gyurma Pappa
Hát nem egy Pogátsa, az biztos. 😊 Ez még amúgy nem lenne baj, ha tudná és el is fogadná magáról. Amikor elkezdte fejtegetni, hogy a tisza programot hiányolja, akkor viszont sajnos nem tűnt úgy, hogy tudja és elfogadja. Politikai elemzőként - amilyen szerepben számomra az egyik etalon volt sokáig - meg az a gondom, hogy ha egymás után megnézem a nyári (tavasz végi?) interjúját és a mostanit, akkor jelentős különbség van a kettő között. És még csak kísérletet sem láttam tőle arra, hogy megmagyarázza ennek a jelentősen megváltozott véleménynek az okát. Pedig meg kellene, hiszen sem a nemzetközi helyzetben, sem a hazai helyzetben tulajdonképpen nem történt érdemi változás azóta.
peterk2005 udvari bolond
én a rendszerváltást elemző szerepét, ahogy a saját élményeken keresztül bemutatta hogyan történt azt szeretem, de mára már ő is egy lett az öreg nárcisztikus ex "rendszerváltók" közül, most fogom megnézni hátha magamhoz térek tőle 😀

képzeljétek hozzá az Ilyenek voltunk-at háttérzenének

Szerkesztette: Josszi