Politika
65 feliratkozó
4 hónapja
És szerinted nem nagy a tét?Túl nagy a tét most ahhoz, hogy ilyen nagyvonalúságba belemenjünk.mondjuk ez a túl nagy a tét és most végre tényleg van esély minden választás előtt elhangzik kb minden országban a poszt truth populizmus korában
ervinator
és sokan belefáradtak
Negritis, a vajda
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
4 hónapja
Túl nagy a tét most ahhoz, hogy ilyen nagyvonalúságba belemenjünk.mondjuk ez a túl nagy a tét és most végre tényleg van esély minden választás előtt elhangzik kb minden országban a poszt truth populizmus korában
ervinator
és sokan belefáradtak
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
4 hónapja
Én állítom azt, hogy a Tiszára kell szavazni, mert minden más szavazat a Fidesznek jó.Nincs és nem lehet ebben a választási rendszerben olyan szcenárió ahol a Fidesz leváltásához nem a Tiszára kell szavazni, hanem bárki másra. Vagyis ha a választási rendszer nem változik, akkor nincs olyan opció, amiben a Kutyapártra vagy a DK-ra KELL szavazni ahhoz, hogy ne Orbán legyen a következő miniszterelnök.Kell? Állítottam ilyet? Biztosra veszem, hogy képes vagy értelmezni, amit írtam. Ezért arra gyanakszom, hogy figyelmetlenül olvastál, vagy szándékosan nem akarod tudomásul venni, miről szól a hsz.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
4 hónapja
Értem én, hogy feltételes mód, de te arról a scenarioról beszélsz épp, mint option A, hogy szeretnéd elkerülni a Tiszás kétharmadot. Namost, amikor itt páran az esélyeket lattolgatták oddsokban mérve, nálam nem az jött ki, hogy a Tiszás kétharmad a legvalószínűbb.Szerintem elég világosan írtam: feltételes módban. A választás előtt pár hónappal sokkal inkább lehet ex cathedra kijelentéseket tenni, most még biztosan nem.A Tiszán kívül én csak a kutyákra vagyok hajlandó behúzni az ikszet. Rájuk szívesen tenném, feltéve, hogy ezzel nem csökkentem a kormányváltást esélyét.De, csökkented.
nagylaza, főpohárnok
Minden nemtiszás szavazat fideszszavazat. Ilyen egyszerű a képlet, ha lesz szabad választás jövőre, és indulhat rajta a Tisza.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
És, még ha feltételezzük, hogy valóban megvan az a kritikus szavazatmennyiség, ami a kétharmadhoz szükségeltetik, vajon jogosan feltételezzük, hogy a Fidesz nem fog valamilyen eszközökkel kísérletet tenni, hogy a választás ne legyen patyolattiszta. Ha pedig ettől (jogosan) tartunk, vajon azok a szavazatok, amik a Tisza kétharmad ellen mennek máshova, nem fognak-e hiányozni, ahhoz hogy kormányváltás legyen.
Túl nagy a tét most ahhoz, hogy ilyen nagyvonalúságba belemenjünk.
Szerkesztette: ervinator
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
4 hónapja
Nincs és nem lehet ebben a választási rendszerben olyan szcenárió ahol a Fidesz leváltásához nem a Tiszára kell szavazni, hanem bárki másra. Vagyis ha a választási rendszer nem változik, akkor nincs olyan opció, amiben a Kutyapártra vagy a DK-ra KELL szavazni ahhoz, hogy ne Orbán legyen a következő miniszterelnök.Szerintem elég világosan írtam: feltételes módban. A választás előtt pár hónappal sokkal inkább lehet ex cathedra kijelentéseket tenni, most még biztosan nem.A Tiszán kívül én csak a kutyákra vagyok hajlandó behúzni az ikszet. Rájuk szívesen tenném, feltéve, hogy ezzel nem csökkentem a kormányváltást esélyét.De, csökkented.
nagylaza, főpohárnok
Minden nemtiszás szavazat fideszszavazat. Ilyen egyszerű a képlet, ha lesz szabad választás jövőre, és indulhat rajta a Tisza.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
Kell? Állítottam ilyet? Biztosra veszem, hogy képes vagy értelmezni, amit írtam. Ezért arra gyanakszom, hogy figyelmetlenül olvastál, vagy szándékosan nem akarod tudomásul venni, miről szól a hsz.Nincs és nem lehet ebben a választási rendszerben olyan szcenárió ahol a Fidesz leváltásához nem a Tiszára kell szavazni, hanem bárki másra. Vagyis ha a választási rendszer nem változik, akkor nincs olyan opció, amiben a Kutyapártra vagy a DK-ra KELL szavazni ahhoz, hogy ne Orbán legyen a következő miniszterelnök.Szerintem elég világosan írtam: feltételes módban. A választás előtt pár hónappal sokkal inkább lehet ex cathedra kijelentéseket tenni, most még biztosan nem.A Tiszán kívül én csak a kutyákra vagyok hajlandó behúzni az ikszet. Rájuk szívesen tenném, feltéve, hogy ezzel nem csökkentem a kormányváltást esélyét.De, csökkented.
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
4 hónapja
Nincs és nem lehet ebben a választási rendszerben olyan szcenárió ahol a Fidesz leváltásához nem a Tiszára kell szavazni, hanem bárki másra. Vagyis ha a választási rendszer nem változik, akkor nincs olyan opció, amiben a Kutyapártra vagy a DK-ra KELL szavazni ahhoz, hogy ne Orbán legyen a következő miniszterelnök.Szerintem elég világosan írtam: feltételes módban. A választás előtt pár hónappal sokkal inkább lehet ex cathedra kijelentéseket tenni, most még biztosan nem.A Tiszán kívül én csak a kutyákra vagyok hajlandó behúzni az ikszet. Rájuk szívesen tenném, feltéve, hogy ezzel nem csökkentem a kormányváltást esélyét.De, csökkented.
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
4 hónapja
Egyedül vagyunk Tibor!Én tisztelettel maradnék Horn Gyula klasszikusánál.Na és?
Amadeus az áttelelt poloska
Tetszettél volna forradalmat csinálni.
Kampman
4 hónapja
Szerintem elég világosan írtam: feltételes módban. A választás előtt pár hónappal sokkal inkább lehet ex cathedra kijelentéseket tenni, most még biztosan nem.A Tiszán kívül én csak a kutyákra vagyok hajlandó behúzni az ikszet. Rájuk szívesen tenném, feltéve, hogy ezzel nem csökkentem a kormányváltást esélyét.De, csökkented.
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
4 hónapja
A Tiszán kívül én csak a kutyákra vagyok hajlandó behúzni az ikszet. Rájuk szívesen tenném, feltéve, hogy ezzel nem csökkentem a kormányváltást esélyét.De, csökkented.
nagylaza, főpohárnok
Forgathatod, elemezgetheted, finnyáskodhatsz, megszakértheted, sajnálhatod, de ez az alapmatematika, mondhatni a 26-os választás axiómája.
Megteheted, hogy ezt nem fogadod el, vagy vitatod, de akkor nem ugyanabban az inerciarendszerben kommunikálunk.
Hogy ebből az axiómából és egy esetleges kormányváltást követően mi történik, mennyivel lesz jobb, NERtelenebb, számonkérhetőbb, nyugatosabb társadalmunk, közéletünk, jobb gazdaságunk, egészségügyünk, oktatásunk, stb., az egy másik sztori, egy első lépés, amiből majd jön a többi. Ha szerinted inkább ezen a más úton lépjünk egy elsőt akkor Tisza, ha a már ismert NEResen egy sokadikat, akkor bármi egyéb. Kristálytiszta.
4 hónapja
Aki valami másra voksol - akár a Kutyákra akár másra az vagy tudja, hogy nem a valódi tétről szavaz és csak saját magát szórakoztatja azzal, hogy elmegy és valahova máshova ikszel, vagy pedig a NER-t választja, csak eltartja közben a kisujját (értsd: nem akarja ezt egyenesben kimondani) valamilyen okból.Rám egészen biztosan nem igaz egyik sem. A 2002-es példa, amit felhoztam, azért lehet valid, mert - bár akkor még nem volt NER - azon a választáson két hasonló méretű nagy tábor állt egymással szemben, megspékelve több kisebb párttal. 2010-től 2022-ig nem ez volt. Most viszont megint ez van. A centrális erőtér felborult. Előfordulhat azonban, hogy a kutyapártra is szükség lesz akár a kormányváltás, akár a kétharmad eléréséhez. Nem állítom, hogy így lesz, még csak azt sem állítom, hogy ennek a forgatókönyvnek a legnagyobb valószínűsége. Pusztán annyit állítok: előfordulhat. 2025 augusztusában nem tudjuk, hogyan alakulnak az erőviszonyok 2026 áprilisában. Te se tudod, én se tudom, más se tudja.
peterk2005 udvari bolond
4 hónapja
Nemzeti ellenállás videóban ami MP-t ekézi még avégére beszúrtak egy apró jelenetet a tanú filmből… van arcbőr azértPárhuzamos valóságban élnek.
Janek
Egy fideszesnek itt jogállam van, demokrácia, ami a kétharmados többség felhatalmazássával működik a haza üdvéért.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
4 hónapja
TV2 Tények híradó:Tényleg őszintén kérdezem.
ozibozi
Jó volt ez neked?
Talán a tv3 idején volt utoljára értelmes híradó Hardy Mihály vezetésével.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
4 hónapja
Elnézést, ha kötözködőnek olvasható amit írok, nem annak szánom, de ezek húsz éve ismert és agyon elemzett tények, ahogy az elmúlt négy kétharmados választást is agyon elemezték már. Ezek alapján ha most jöttél rá arra, hogy a kormány váltás (vagy 2/3) érdekében hogyan a leghatékonyabb szavazni, akkor jó reggelt. 😊Tegnap túlságosan elmerültem az OV-interjúk élvezetében, most egy kicsit komolyabban.nagyon kacérkodom a gondolattal, hogy jövőre a listás szavazatomat az MKKP-nek adjam.
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
Tartom, hogy a két szavazatunk közül az OEVK-ban leadott a fontosabb. Nemcsak azért, mert a választást nagy valószínűséggel az egyéniben megnyert helyek száma dönti el, hanem a győzteskompenzáció miatt is, ami szépen hozhat listás mandátumokat. (A jelenlegi szabályokból indulok ki. Ha a Fidesz belenyúl a választási rendszerbe, akkor új helyzet van.)
A kormányváltás szempontjából nézve: ha jön a Tisza-cunami az egyéni körzetekben, akkor nincs semmi kérdés. Ha viszont kiegyenlített lesz a verseny és a győzteskompenzáció sem befolyásolja érdemben az erőviszonyokat, akkor rögtön nem mellékes, hogy a Fidesz és a Tisza mellett mely pártok érik el, elérik-e az öt százalékot.
Előállhat valami hasonló ahhoz, ami 2002-ben történt. Akkor azért bukott el a Fidesz, mert a MIÉP nem csípte el az öt százalékot, az SZDSZ viszont igen, közben pedig a Centrum Párt – jórészt a Fidesztől – elvitt négy százalékot. Lefordítva 2026-ra: kiélezett szituban döntő lehet, hogy a kutyapárt, DK, Mi Hazánk trió közül melyik jut be az OGY-be, és amelyik hoppon marad, hány százalékot visz magával a hullámsírba.
Jelenleg még azt se tudjuk, az MKKP mennyire akarja komolyan venni a kampányt. Megelégszik-e a szokásos pár százalékkal, vagy próbál virítani valamit, és megcélozza az ötöt? (Utóbbira utal, hogy már megnevezték a listavezetőjüket.) Sikerül-e úgy elbaszni, ahogyan tavaly az EP-kampányt?
Magas részvétel várható, ami nem kedvez a kis pártoknak. Az se fog kedvezni nekik, ha kizárólag arra a kérdésre redukálódik a választás tétje: Orbán vagy Magyar? Sanszos, hogy mindinkább így lesz, és akkor garantáltan temethetjük azokat az ellenzéki szavazatokat, amelyek nem a Tiszára mennek. De azt se lehet teljesen kizárni, hogy más irányba változik a közhangulat, és a választók egyre növekvő része szeretne majd alternatívát keresni a két nagy párt mellett.
Egyetértek Dobrev Klárával abban, hogy nem lenne jó, ha a Tisza egymaga kétharmaddal kormányra kerülne. (Hol vagyunk még az 50 százalék + 1-től is…) Csak éppen abban nem értek egyet vele, hogy a DK lenne a megfelelő koalíciós társ.
A Tiszán kívül én csak a kutyákra vagyok hajlandó behúzni az ikszet. Rájuk szívesen tenném, feltéve, hogy ezzel nem csökkentem a kormányváltást esélyét. Ezért aztán jövő év elején különösen nagy érdeklődéssel fogom figyelni – nem kizárólag, de elsősorban – Róna Daniék és a Medián felméréseit, valamint Tóka Gábor, esetleg még a Választási Földrajz elemzéseit.
Hát, így.
nagylaza, főpohárnok
Megfogalmazható ez egyébként "ideologikusabban" is: azzal, hogy a Fidesz kitalálta és sikeresen meg is valósította a centrális erőteret, megszűnt a választásoknak az az egyébként valid - és szerencsésebb helyeken létező - opciója, hogy a voksommal a hozzám legközelebb álló ideológia / világkép / stb. képviseletét biztosítsam. Megszűnt, mert ez a fajta (kisebbségi) képviselet nem létezik a centrális erőtér rendszerében. (Hívjuk nevén: a NER-ben). Ez a rendszer csak győztest és loosert ismer. Emiatt nincs jelentősége - így választási tétje sem - annak, hogy mondjuk a Kutya párt bekerül-e a parlamentbe vagy sem. Mert bekerülve is pontosan annyival - nullával - tud többet csinálni, mint nem bekerülve.
Amíg a NER van, addig a választásoknak egyetlen tétje van: maradjon-e a NER vagy sem. Ez az egyetlen amire valóban voksolni lehet. Aki valami másra voksol - akár a Kutyákra akár másra az vagy tudja, hogy nem a valódi tétről szavaz és csak saját magát szórakoztatja azzal, hogy elmegy és valahova máshova ikszel, vagy pedig a NER-t választja, csak eltartja közben a kisujját (értsd: nem akarja ezt egyenesben kimondani) valamilyen okból.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
4 hónapja
A cikk alatt pedig ott a hivatkozás a medián felmérésére, amelyik meg éppen a momentumost hozta ki előzetesen.Vagy csak rossz kutatást hoztál ide.A Závecz tavaly jól megmérte, hogy Horváth Csaba agyonver mindenkit a zuglói polgármester választáson, főleg a később nyertes Momentumos arcot (20+%-al) - micsoda remek találat volt ez is.Te tényleg csúsztatsz.
MC12
Nem azt mérték, hogy kire fog szavazni a válaszadó, hanem azt, hogy szerinte ki fog nyerni.
telex.hu/belfold/2023/11/23/zavecz-kozvelemeny-kutatas-zuglo-belvaros-inkumbens-jelolt-onkormanyzati-valasztas
Őszentsége Sobri Jóska
nepszava.hu/3225480_zuglo-partok-onkormanyzati-valasztas-polgarmesterjeloltek
MC12
A kérdésemet jól értetted, de megismétlem a biztonság kedvéért: azt akartam volna tudni, hogy mi a vita tárgya? Általában arról vitáztok (vitáznak akik vitáznak), hogy az OEVK-n belüli méréseknek semmilyen módon nincs értelmük, mert nem LEHET (vagy az intézetek nem tudnak) olyan módszertannal mérni még OEVK-n belül sem, ami jó becslést adhatna, vagy pedig kiterjeszteni (pl. általános országos előrejelzésre vagy akár adott típusú körzetekre vonatkozó előrejelzésre) nem jók?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
4 hónapja
Én tisztelettel maradnék Horn Gyula klasszikusánál.Na és?
Amadeus az áttelelt poloska
Tetszettél volna forradalmat csinálni.
4 hónapja
Bár tegnap volt ez téma, de azért a DK Press gúnynevet nem véletlen kapta a 444. Ha logikusan belegondolunk ki másnak (mármint a Fideszen kívül, de azért fideszpártisággal a 444-et nem vádolnám meg) lenne érdeke hitelteleníteni azt a pártot, amelyiknél összegyűlnek azon Fidesz ellenes szavazók, akik a “befogott orral sem szavazok a volt fideszes/jobboldali Tiszára” csoport részei? Csaknem annak a pártnak, aki ugyanezeket próbálja meg magához csalogatni (kétlem mondjuk hogy sikerülne) azért, hogy bejuthasson?Fideszpártisággal nem lehet őket vádolni, de UP-nak nagy mumusa a OV, így kb. tolja az önsorsrontó és beteljesítő jóslatokat, amiért a Winkli (nagyon helyesen) állandóan ekézi, már amikor alkalma nyílik rá.
Jughead
UP az egyik legnagyobb rettegő és rettegtető.
4 hónapja
TV2 Tények híradó: Úgy kezdik hogy:
A Vadhajtások szerint...
És itt akár meg is állhatnának, na, de tehát:
A TV2 nívódíjas hírműsora azzal nyitott, hogy a Vadhajtások szerint Magyar Péter kufircolhatott Radnai Márkkal. „Bizonyítékként” a Tények bemutatott egy felvételt a Vadhajtásokról, ahol valamelyik országjáró fórumon az egyik vadhajtáspajtás azt kérdezi a Tisza párt elnökétől, összemelegedett-e Radnaival (ennél persze nyersebben fogalmaz), amire Magyar Péter azt válaszolja: nem. Majd röhög.
A Tények szerint Magyar Péter összeszorított szájjal válaszolt és zavarban volt.
Eztán még volt az, hogy Felföldi József baloldali üzletember a nyugalom felkavarására alkalmas felvételeket oszt meg az interneten, amelynek egyikében az látható, hogy a templomkertben ő maga tüntet el egy holttestet. A hullazsáknak látszó zacskóban egyébként nem holttest, hanem pénz volt.
Bevallom őszintén, korábban fogalmam se volt, ki ez a Felföldi József, és a legkevésbé sem tűnik cuki figurának, és akkor még finom voltam, de úgy tűnik, van valami jól működő biznisze, amit szeretnének inkább a NER kebelén dédelgetni.
Eztán még folytatódott Gerendai Károly napok óta tartó leleplezése: a Sziget fesztivál alapítóját most épp a Ripost leplezte le, hogy üzleti kapcsolatban áll egy gazdag arabbal. Ezt a sztorit nem igazán tudom hova tenni: a Kneecap kitiltása után kezdték Gerendait leleplezni, de azóta tényleg minden áldott nap leleplezik pont ugyanúgy, pont ugyanezzel. Ami kicsit most bezavart, hogy rögtön ez után a holnap kezdődő Sziget Fesztivált ajnározták.
Persze hogy jövök én ahhoz, hogy logikát keressek a kereszténykonzervatív patrióta nemzeti aljasságban.
Szerkesztette: ozibozi
4 hónapja
Lécci-lécci olyat ne írjunk már le 2025-ben, hogy egyetértek Dobrev Klárával 😀Arra gondoltam, átjön az irónia. Ezek szerint nem.
somoskovig
4 hónapja
Lécci-lécci olyat ne írjunk már le 2025-ben, hogy egyetértek Dobrev Klárával 😀
4 hónapja
Tegnap túlságosan elmerültem az OV-interjúk élvezetében, most egy kicsit komolyabban.nagyon kacérkodom a gondolattal, hogy jövőre a listás szavazatomat az MKKP-nek adjam.
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
Tartom, hogy a két szavazatunk közül az OEVK-ban leadott a fontosabb. Nemcsak azért, mert a választást nagy valószínűséggel az egyéniben megnyert helyek száma dönti el, hanem a győzteskompenzáció miatt is, ami szépen hozhat listás mandátumokat. (A jelenlegi szabályokból indulok ki. Ha a Fidesz belenyúl a választási rendszerbe, akkor új helyzet van.)
A kormányváltás szempontjából nézve: ha jön a Tisza-cunami az egyéni körzetekben, akkor nincs semmi kérdés. Ha viszont kiegyenlített lesz a verseny és a győzteskompenzáció sem befolyásolja érdemben az erőviszonyokat, akkor rögtön nem mellékes, hogy a Fidesz és a Tisza mellett mely pártok érik el, elérik-e az öt százalékot.
Előállhat valami hasonló ahhoz, ami 2002-ben történt. Akkor azért bukott el a Fidesz, mert a MIÉP nem csípte el az öt százalékot, az SZDSZ viszont igen, közben pedig a Centrum Párt – jórészt a Fidesztől – elvitt négy százalékot. Lefordítva 2026-ra: kiélezett szituban döntő lehet, hogy a kutyapárt, DK, Mi Hazánk trió közül melyik jut be az OGY-be, és amelyik hoppon marad, hány százalékot visz magával a hullámsírba.
Jelenleg még azt se tudjuk, az MKKP mennyire akarja komolyan venni a kampányt. Megelégszik-e a szokásos pár százalékkal, vagy próbál virítani valamit, és megcélozza az ötöt? (Utóbbira utal, hogy már megnevezték a listavezetőjüket.) Sikerül-e úgy elbaszni, ahogyan tavaly az EP-kampányt?
Magas részvétel várható, ami nem kedvez a kis pártoknak. Az se fog kedvezni nekik, ha kizárólag arra a kérdésre redukálódik a választás tétje: Orbán vagy Magyar? Sanszos, hogy mindinkább így lesz, és akkor garantáltan temethetjük azokat az ellenzéki szavazatokat, amelyek nem a Tiszára mennek. De azt se lehet teljesen kizárni, hogy más irányba változik a közhangulat, és a választók egyre növekvő része szeretne majd alternatívát keresni a két nagy párt mellett.
Egyetértek Dobrev Klárával abban, hogy nem lenne jó, ha a Tisza egymaga kétharmaddal kormányra kerülne. (Hol vagyunk még az 50 százalék + 1-től is…) Csak éppen abban nem értek egyet vele, hogy a DK lenne a megfelelő koalíciós társ.
A Tiszán kívül én csak a kutyákra vagyok hajlandó behúzni az ikszet. Rájuk szívesen tenném, feltéve, hogy ezzel nem csökkentem a kormányváltást esélyét. Ezért aztán jövő év elején különösen nagy érdeklődéssel fogom figyelni – nem kizárólag, de elsősorban – Róna Daniék és a Medián felméréseit, valamint Tóka Gábor, esetleg még a Választási Földrajz elemzéseit.
Hát, így.
4 hónapja
Tényleg azt bírta mondani ez a nagytudású a szájával, hogy az Otthon Start miatt nem áremelkedés, hanem több lakás lesz??? Gondolom, már szeptember közepére így lesz...
Szerkesztette: somoskovig
4 hónapja
be is teszem az "ááááh, elütött a hadházy" örök klasszikus mix-et.
zacknorb
Félkegyelmű Bede 😀
4 hónapja
Valaki segítsen, ha már Kutyák XII. ker mutyi meg független újságírás.Kovács Polgármester úr mintha felemlegetett volna egy lejtő utcai ingatlan-ügyet, ami ha jól emlékszem valamelyik nagyon nem NER olig( hívjuk befektetőnek) a befektetése.
Lehet tévesen de a Polgármester úr megnyilatkozásából úgy vettem ki, hogy ott sem minden kerek, mert 70.000 Ft volt a m2 ár.
Az az ügy rendeződött? Vagy mi lett a megoldás?
A másik kérdésem "a magukat függetlenként" aposztrofáló médiumok ezt a témát miért nem kapták fel?
www.facebook.com/100069075134936/posts/varga-zolt%C3%A1nnak-a-t%C3%B6bbek-k%C3%B6zt-a-24hu-t-is-%C3%BCzemeltet%C5%91-central-media-tulajdonos%C3%A1na/287181083594394/
köszi
4 hónapja
Erre utaltam én is, hogy nem hiszem, hogy ilyen lenne, de annyit hozzátennék, hogy a DK-nak a nemszavazó MKKP szimpatizáns is jobb, mint a szavazó.Egészen konkrétan biztos vagyok benne, hogy ez a szavazó nem létezik, akit Jughead leírt. Ha létezne, akkor a MKKP parlamenti párt lenne, itthon és az EUban is. De nem az.Ez a logika ott sántít, hogy a Kutyapárt szimpatizánsok másodlagos pártpreferenciája (szinte) nemlétező.Bár tegnap volt ez téma, de azért a DK Press gúnynevet nem véletlen kapta a 444. Ha logikusan belegondolunk ki másnak (mármint a Fideszen kívül, de azért fideszpártisággal a 444-et nem vádolnám meg) lenne érdeke hitelteleníteni azt a pártot, amelyiknél összegyűlnek azon Fidesz ellenes szavazók, akik a “befogott orral sem szavazok a volt fideszes/jobboldali Tiszára” csoport részei? Csaknem annak a pártnak, aki ugyanezeket próbálja meg magához csalogatni (kétlem mondjuk hogy sikerülne) azért, hogy bejuthasson?és hát amióta nincs Gyurcsány azóta nem nagyon látom a DK ekézését a 444-en.
Jughead
deyell
Momentum kiszállt, maradna jobb híján a Tisza, a DK a Fidesszel együtt a legelutasítottabb.
Legalábbis, ami a párt eddigi mozgásából következik.
Szóval egy cikk max. nemszavazóvá teheti őket.
Dzsokijuing
És amíg nem kezdenek el pártként viselkedni és megpróbálni szavazatokat is aktívan szerezni, addig ez így is marad.
Gyurma Pappa