Politika

65 feliratkozó

több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 698 — Víí veeer dö cseempjönsz.
 444.hu/2022/04/07/dan-megfigyelok-az-erdelyi-levelszavazasrol-sok-esetben-egynel-tobb-szavazolapot-dobtak-be-anelkul-hogy-a-tisztviselok-megallitottak-volna-oket
Hát persze, hogy nem volt csalás:
"Miután a szavazatokat megszámolták és kartondobozokba rakták, nem vitték őket a széfbe, hanem a konzulátus folyosóján hagyták őket éjszakára tárolni. A folyosón kívül lévő helyiségben az összes biztonsági kamerát ruhadarabokkal takarták el.”
ender1112
Nyilván az volt egyébként, vonjunk le 200.000 szavazatot a Fidesztől, úgy mi lett az eredmény?
somoskovig
Először is, az összeset vonjuk le, mert fogalmunk sincs, mennyit csaltak. Aztán vonjuk még le azokat a szavazatokat is amiket a pártfinanszírozási, médiatörvény megszegésével szereztek. Itt se tudjuk, mennyi, szóval vonjuk le az összes Fidesz szavazatot 😉
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 213 — Chiefs GM
 444.hu/2022/04/07/dan-megfigyelok-az-erdelyi-levelszavazasrol-sok-esetben-egynel-tobb-szavazolapot-dobtak-be-anelkul-hogy-a-tisztviselok-megallitottak-volna-oket
"Miután a szavazatokat megszámolták és kartondobozokba rakták, nem vitték őket a széfbe, hanem a konzulátus folyosóján hagyták őket éjszakára tárolni. A folyosón kívül lévő helyiségben az összes biztonsági kamerát ruhadarabokkal takarták el.”
ender1112
Nyilván az volt egyébként, vonjunk le 200.000 szavazatot a Fidesztől, úgy mi lett az eredmény?

több mint 3 éve
több mint 3 éve
Összeszedett, magabiztos, céltudatos, nagyvonalú.
Ha valaki csak ennyit lát belőle, akkor egy eszes, penge, kormányvezetőt lát, aki tudja mit akar, tudja hogyan akarja, és még mindig úgy veszi hülyére az ellenfeleit, hogy szeme se rebben.
Lehet grácozni, gecizni, kicsizni, de régen láttam ennyire flottnak, patentnek, rendben lévőnek, olyan embernek, akiről lerí a tájékozottság, akinek vannak céljai, jövőképe.

youtu.be/oFFLTLAmC0A

És érdekes módon nem csak én látom így, hanem Tölgyessy is.
Az utóbbi idők legjobb Partizán adása tartalmilag, bár Marcit is lenyűgözte a vendége, és kissé keveset kérdezett bele.
De ettől még kurva sok okosságot mondott.

youtu.be/jlPjULMYiZU
Sobri Jóska
Értelmetlen okosságokat. Mint amikor egy lelkes fociszakértő órákon át elemzi a taktikát, hogy bemutathassa, miért nyomta le a Real Madrid Mucsajalsót 25-0-ra.
több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 447 — Így remélem megfelelek nektek.....
 m.eduline.hu/kozoktatas/20220407_Oxford_Schools_vitaverseny_magyar_gimnazistak_sikere

Hátha majd egyszer😊
több mint 3 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 304 — Csodabogár
 hirklikk.hu/kozelet/csokay-a-szentlelek-leszallt-es-rengeteg-embernek-segitett-a-fideszre-szavazni/396317

tessék, nem is a vidék nyerte meg

több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 313 — #NoStress
Összeszedett, magabiztos, céltudatos, nagyvonalú.
Ha valaki csak ennyit lát belőle, akkor egy eszes, penge, kormányvezetőt lát, aki tudja mit akar, tudja hogyan akarja, és még mindig úgy veszi hülyére az ellenfeleit, hogy szeme se rebben.
Lehet grácozni, gecizni, kicsizni, de régen láttam ennyire flottnak, patentnek, rendben lévőnek, olyan embernek, akiről lerí a tájékozottság, akinek vannak céljai, jövőképe.

youtu.be/oFFLTLAmC0A

És érdekes módon nem csak én látom így, hanem Tölgyessy is.
Az utóbbi idők legjobb Partizán adása tartalmilag, bár Marcit is lenyűgözte a vendége, és kissé keveset kérdezett bele.
De ettől még kurva sok okosságot mondott.

youtu.be/jlPjULMYiZU

több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 122 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
"Lássatok tovább a saját orrotoknál!"

www.portfolio.hu/gazdasag/20220405/beszakadt-magyarorszag-orosz-gazimportja-az-otszoros-piaci-ar-mellett-537653

TÉTELESEN CÁFOLJA AZ OROSZ ELNÖK AZON FEBRUÁR ELSEJEI KIJELENTÉSÉT IS AZ ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖKKEL TARTOTT TÁJÉKOZTATÓN, HOGY MAGYARORSZÁG A PIACIHOZ KÉPEST ÖTÖDÁRON KAPJA A GÁZT.
r.baggio
De a nyelvtörvény!
Gyurma Pappa
Lehetne ugye például úgy hozzáállni ehhez, mint most a románok teszik, de hát hová vezetne az?

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 620 — zászló zászló szív

www.portfolio.hu/gazdasag/20220405/beszakadt-magyarorszag-orosz-gazimportja-az-otszoros-piaci-ar-mellett-537653

TÉTELESEN CÁFOLJA AZ OROSZ ELNÖK AZON FEBRUÁR ELSEJEI KIJELENTÉSÉT IS AZ ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖKKEL TARTOTT TÁJÉKOZTATÓN, HOGY MAGYARORSZÁG A PIACIHOZ KÉPEST ÖTÖDÁRON KAPJA A GÁZT.
r.baggio
De a nyelvtörvény!

több mint 3 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 919 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 556 — Patriot
 www.youtube.com/watch?v=wdmkMYN_IUk&t=440s
Sosem gondoltam volna, hogy Schiffer Andrással fogok egyetérteni.
Amadeus
Én nem értek vele egyet. Ő pontosan azt csinálja, amit kritizál most az ellenzékben. Ő is bugrisbunkózott amikor politizált, csak intelligensen. De az LMP-n belül, majd amikor kiszorult akkor kívülről is sértetten bugrisbunkózott. És ő még annyira se hagyta el Budapestet az alatt a hat-nyolc év alatt, amíg ő volt az LMP első embere, mint amennyire mondjuk a Momentum most próbálja/próbálta elhagyni.

Megértem őt is persze. Ős is csalódott, és ha elhívják hogy mondja el a véleményét, akkor mondja is el. De nézzen szembe azzal, hogy ugyanazt a mókoskereket pörgeti, amit kritizál. (Ami nem az ő hibája elsősorban. Ezt jelenti a felborult pálya. Mindenki mókuskerekezik, aki kívül van szorulva.)
peterk2005
Én sem értem, hogy mitől lett éceszgéber az a Schiffer András és az a Vona Gábor, aki Orbán 4db kétharmadából 3-ban ugyanúgy tevőlegesen részt vett.
Értem én, hogy a legutolsóban nem vettek részt, de ettől még nem valami politikai orákulumok, sőt. Megméretettetek 10-12 évig és pont ugyanolyan szarok voltak, mint Gyurcsány, Ungár, Karácsony, Tóth Bertalan, Mesterházy, Kunhalmi | insert tetszőleges ellenzéki politikus here | stb stb stb.

Ehhez még hozzájön Schiffer elképesztő sértettsége, (mondjuk ő nem a szavazókra sértődött meg, hanem az ellenzékre), valamint Vona (aki a Magyar Gárdát alapította és cigánysorokon masíroztak) hiteltelen demokrácia aggódása (ő is az ellenzéktől félti a demokráciát).
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 856 — Lucas Scott
 www.youtube.com/watch?v=wdmkMYN_IUk&t=440s
Sosem gondoltam volna, hogy Schiffer Andrással fogok egyetérteni.
Amadeus
Én nem értek vele egyet. Ő pontosan azt csinálja, amit kritizál most az ellenzékben. Ő is bugrisbunkózott amikor politizált, csak intelligensen. De az LMP-n belül, majd amikor kiszorult akkor kívülről is sértetten bugrisbunkózott. És ő még annyira se hagyta el Budapestet az alatt a hat-nyolc év alatt, amíg ő volt az LMP első embere, mint amennyire mondjuk a Momentum most próbálja/próbálta elhagyni.

Megértem őt is persze. Ős is csalódott, és ha elhívják hogy mondja el a véleményét, akkor mondja is el. De nézzen szembe azzal, hogy ugyanazt a mókoskereket pörgeti, amit kritizál. (Ami nem az ő hibája elsősorban. Ezt jelenti a felborult pálya. Mindenki mókuskerekezik, aki kívül van szorulva.)
peterk2005
nem csupán ez a baj vele. volt egy másfél év, mikor nem volt 2/3. ott volt egy pillanat mikor kellett 5 az öt db AB bíró, és tökéletesen tudta volna zsarolni OV-t, hogy mondjuk berak 3 embert a listára, aki nem fidesz kottából ítélkezik. ehhez képest sztem olyan listát adott, amiről OV sem álmodott. aztán látjuk ennek is az eredményét. ugye a legfrissebb AB döntés szerint, ha választási csalás történik, akkor a választó polgár nem érintett ebben így nem fordulhat az AB-hez, a részt vevő pártok meg talán részben érintettek, de aztán mégsem. eljutottunk oda, hogy ha választási csalás gyanúja merül fel akkor az AB meg sem néz semmit, mert nincs érintettje az ügynek. ez most nem tűnik egyből veszélyesnek, de mi lesz, ha valóban lenne olyan választás, ami veszélyes lehet OV hatalmára? akkor még jobban elcsalják, mint a mostanit, és aztán az AB mossa a kezeit hivatkozva erre a döntésre.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 871 — The Mathematician
Biztos Zelenski? 3 éve se elnök még…ez az ízmosás már elég régóta tart.
Klaci79
Nem tudom igazából. A nyelvtörvény 2021-es, szóval Ő is biztosan folytatta ezt a politikát. Saját tippre, mindenféle utánajárás nélkül a 2014-es események utánra datálnám a folyamat kezdetét.
Szokol
amit találtam a dolgokról már jóval korábban elindult az izmozás

en.wikipedia.org/wiki/Language_policy_in_Ukraine#2017_Education_Law

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 393 — Steelers fan
Klaci79
Nem tudom igazából. A nyelvtörvény 2021-es, szóval Ő is biztosan folytatta ezt a politikát. Saját tippre, mindenféle utánajárás nélkül a 2014-es események utánra datálnám a folyamat kezdetét.
több mint 3 éve
ozibozi New York Giants 21 065
menjünk focizni.
Szokol
Fórum soccer? Mehet!
Hanni
Persze, fideszesek az ellenzékiek ellen. Toljuk nyolc a kettőbe! 😝
Szokol
Összejönne szerintem az 5+1 is 😉
Persze az ellenzékiekből 4-5 csapat is simán kijön, tudnak állandóan cserélni, a fideszesek meg ennyien vannak, hamar elfáradnak majd 😀
warr_b
De ők bármelyik kapuba belőhetik ha éppen úgy akarják.
😉
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 286 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
menjünk focizni.
Szokol
Fórum soccer? Mehet!
Hanni
Szokol
Összejönne szerintem az 5+1 is 😉
Persze az ellenzékiekből 4-5 csapat is simán kijön, tudnak állandóan cserélni, a fideszesek meg ennyien vannak, hamar elfáradnak majd 😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 393 — Steelers fan
menjünk focizni.
Szokol
Fórum soccer? Mehet!
Hanni
több mint 3 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 919 — no es importante
MZP nem ül be a parlamentbe btw

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 971
Bocsánat èn voltam a "fölbujtó" nem ez volt a szándèkom, inkább nem szólok semmit 🥴😉 (èn egyébként anno mèg a legelejèn írtam konkrét dolgokat (ukránok lőttèk ki ukránnak a házát, menekült buszt nem engedtek tovább, hogy pajzskènt használjáak stb) de akkor is hangsúlyoztam ez nem menti azt amit az oroszok tettek/tesznek. Befejeztem!
dande
Nem felbújtás ez, csak tegyünk mindent a helyére:
- Zelenski egy barom, nacionalista politikát folytatott évekig, amelynek a kisebbség itta meg a levét (ők lettek a Sorosok, helyben),
- A magyar kormány válaszul elkezdett Ukrajnával izmozni a kettős állampolgársággal meg a többivel, pedig egy-egy gesztus többet ért volna,
- Aztán kitört a háború és a magyar kormány további tevéknységét nem véleményezném, maradjunk annyiban, hogy nem segíti a kárpátaljai magyarok jövőjét,
- Igen, ez egy háború, ahol mindkét oldal tele van pszichopata állattal, de az agresszor személye egyértelmű.

Csak könyörgöm, ne egyedi esetekből alakítsunk ki véleményt, mert ha ez működne, akkor az ellenzéknek négyötöde lett volna a választáson.
Szokol
több mint 3 éve
menjünk focizni.
Szokol
Fórum soccer? Mehet!
Hanni
foot ball vs hand egg 😀

több mint 3 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 657 — Poloska confirmed
menjünk focizni.
Szokol
Fórum soccer? Mehet!
több mint 3 éve
Tarsi San Francisco 49ers 1 727
 telex.hu/valasztas-2022/2022/04/06/arato-gergely-dk-s-frakciovezeto-helyettes-gyurcsany-annyit-vett-reszt-a-kampanyban-amennyit-marki-zay-megengedett-neki

Jajj
Gyurma Pappa
Arató, pfff. Egy mezei gimnáziumi tanár volt, ott tanított ahova jártam (engem szerencsére nem). Már 25 évvel ezelőtt is egy ellenszenves pöcs volt, nem sokat változott.
warr_b
zseniáls hogyan tolnak mindent mzpre 😀
Negritis
"Gyurcsány Ferenc pedig „annyit vett részt a kampányban, amennyit Márki-Zay Péter megengedett neki."

Ez annyira életszerű 😀
warr_b
Ez mondjuk tényleg valós, még MZP meg is köszönte neki a partizános interjúban, hogy a háttérben maradt a kérésére.
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 286 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/valasztas-2022/2022/04/06/arato-gergely-dk-s-frakciovezeto-helyettes-gyurcsany-annyit-vett-reszt-a-kampanyban-amennyit-marki-zay-megengedett-neki

Jajj
Gyurma Pappa
Arató, pfff. Egy mezei gimnáziumi tanár volt, ott tanított ahova jártam (engem szerencsére nem). Már 25 évvel ezelőtt is egy ellenszenves pöcs volt, nem sokat változott.
warr_b
Negritis
"Gyurcsány Ferenc pedig „annyit vett részt a kampányban, amennyit Márki-Zay Péter megengedett neki."

Ez annyira életszerű 😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve

Jajj
Gyurma Pappa
warr_b

több mint 3 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 848 — Steelers fan
Amit pedig Orbán az ukránokkal kapcsolatban mond sajnos igaz, mèg ha fáj is
dande
egészen pontosan mi igaz belőle?
deyell
Az ahogyan a magyarokhoz viszonyultak, bizony főleg mióta Zelenszkij hatalmon van. Ez nem menti az oroszok mostani agresszióját, de némileg magyarázza a magyar kormány mièrt reagál úgy ahogy. Figyelem, nem igazat adtam a pávatáncban nekik, pusztán picit hátra lèpve igyekszem nèzni a történetet. Azok fènyèben is amit az onnan èrkezettektől ès a mèg ott èlőktől hallok, tudok.
dande
Ja, ilyen alapon India idebaszhatná az össze létező atomját, mert itt meg mindenki utálja a cigányokat. Azt nem is kéne megvárniuk, hogy éjszaka a kertjükben lövöldözzenek rájuk sörétes vadászpuskával. Ja várj! Ilyen is vót mán...
Lecsó
Azért beszélgess már el alkalomadtán egy két Ukrajnában élő magyaral
És tedd már fel neki a kérdést "te komám aztán milyen az élet odakint magyarként "?
Lehet megfogsz döbbenni
VvAlekosz
Kavartam 2 kárpátaljai csajjal is. Mindkettő azt mondta, hogy a hétköznapokban, amíg nem jön a politika, addig elvannak egymás mellett. Dugtam erdélyi csajt is, ő ugyanezt mondta. A felvidéki csajszi meg nem vette fel a magyar állampolgárságot, mert az euró miatt jobb neki a szlovák.

Bevallom őszintén Burgenland, Dalmácia és Szlovénia vidékéről még nem húztam határon túli leányzót, de ami késik nem múlik. Lehet ők majd panaszkodni fognak.
Amadeus
Tudom dugtál oroszt is belgát is szenegálit is meg még egy pár nációt
Tényleg nagyon örülök a közös szebb világért tett erőfeszítéseidnek
Csak így tovább a Lenini úton

Még valami direkt nem írok ide konkrétumot kúrvára nincs türelmem a sehova nem vezető személyeskedő üzenet válatások sorához.
Nem nehéz Budapesten ukrajnai magyarokba botlani vedd a fáradságot vigyél ki tartós élelmiszert takarót tisztálkodási szert és hallgasd meg őket.
VvAlekosz
Pontosan hatszor írtál ezután ebben a témában és minimum kétszer személyeskedtél.
És ezek a bunkó kirekesztő fórumlibsik nem képesek megérteni, sőt kirekesztően bánnak veled.
Értem.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.