Politika

65 feliratkozó

több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 286 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/valasztas-2022/2022/04/06/arato-gergely-dk-s-frakciovezeto-helyettes-gyurcsany-annyit-vett-reszt-a-kampanyban-amennyit-marki-zay-megengedett-neki

Jajj
Gyurma Pappa
Arató, pfff. Egy mezei gimnáziumi tanár volt, ott tanított ahova jártam (engem szerencsére nem). Már 25 évvel ezelőtt is egy ellenszenves pöcs volt, nem sokat változott.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 122 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
 www.youtube.com/watch?v=jlPjULMYiZU

(holnapra elrakva)

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 590 — The only discipline that lasts, is self discipline
 www.youtube.com/watch?v=wdmkMYN_IUk&t=440s
Sosem gondoltam volna, hogy Schiffer Andrással fogok egyetérteni.
Amadeus
Én nem értek vele egyet. Ő pontosan azt csinálja, amit kritizál most az ellenzékben. Ő is bugrisbunkózott amikor politizált, csak intelligensen. De az LMP-n belül, majd amikor kiszorult akkor kívülről is sértetten bugrisbunkózott. És ő még annyira se hagyta el Budapestet az alatt a hat-nyolc év alatt, amíg ő volt az LMP első embere, mint amennyire mondjuk a Momentum most próbálja/próbálta elhagyni.

Megértem őt is persze. Ős is csalódott, és ha elhívják hogy mondja el a véleményét, akkor mondja is el. De nézzen szembe azzal, hogy ugyanazt a mókoskereket pörgeti, amit kritizál. (Ami nem az ő hibája elsősorban. Ezt jelenti a felborult pálya. Mindenki mókuskerekezik, aki kívül van szorulva.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 871 — The Mathematician
Bocsánat èn voltam a "fölbujtó" nem ez volt a szándèkom, inkább nem szólok semmit 🥴😉 (èn egyébként anno mèg a legelejèn írtam konkrét dolgokat (ukránok lőttèk ki ukránnak a házát, menekült buszt nem engedtek tovább, hogy pajzskènt használjáak stb) de akkor is hangsúlyoztam ez nem menti azt amit az oroszok tettek/tesznek. Befejeztem!
dande
de ezt nem is vontuk kétségbe és igenis fontos dolgok és szempontok
háborúban nincsenek szentek és az ukrán nyelvtörvény egy borzalmas dolog

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 555

Amadeus
Schiffer qrva jo dolgokat szokott irni.
Altalaban nem a mainstream vonalat koveti, igyekszik mas oldalrol megvilagitani a helyzetet.
gabokocka
Nem csípem őt, leginkább személyes élmények miatt. Ettől még ebben nagyon igaza van.
több mint 3 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 393 — Steelers fan
Bocsánat èn voltam a "fölbujtó" nem ez volt a szándèkom, inkább nem szólok semmit 🥴😉 (èn egyébként anno mèg a legelejèn írtam konkrét dolgokat (ukránok lőttèk ki ukránnak a házát, menekült buszt nem engedtek tovább, hogy pajzskènt használjáak stb) de akkor is hangsúlyoztam ez nem menti azt amit az oroszok tettek/tesznek. Befejeztem!
dande
Nem felbújtás ez, csak tegyünk mindent a helyére:
- Zelenski egy barom, nacionalista politikát folytatott évekig, amelynek a kisebbség itta meg a levét (ők lettek a Sorosok, helyben),
- A magyar kormány válaszul elkezdett Ukrajnával izmozni a kettős állampolgársággal meg a többivel, pedig egy-egy gesztus többet ért volna,
- Aztán kitört a háború és a magyar kormány további tevéknységét nem véleményezném, maradjunk annyiban, hogy nem segíti a kárpátaljai magyarok jövőjét,
- Igen, ez egy háború, ahol mindkét oldal tele van pszichopata állattal, de az agresszor személye egyértelmű.

Csak könyörgöm, ne egyedi esetekből alakítsunk ki véleményt, mert ha ez működne, akkor az ellenzéknek négyötöde lett volna a választáson.
több mint 3 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 272 — Keep pounding

Amadeus
Schiffer qrva jo dolgokat szokott irni.
Altalaban nem a mainstream vonalat koveti, igyekszik mas oldalrol megvilagitani a helyzetet.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
 telex.hu/valasztas-2022/2022/04/06/arato-gergely-dk-s-frakciovezeto-helyettes-gyurcsany-annyit-vett-reszt-a-kampanyban-amennyit-marki-zay-megengedett-neki

Jajj
Gyurma Pappa
Te is tudod, én is tudom, ez MZP-nek nem retúrjegy volt.
több mint 3 éve
Bocsánat èn voltam a "fölbujtó" nem ez volt a szándèkom, inkább nem szólok semmit 🥴😉 (èn egyébként anno mèg a legelejèn írtam konkrét dolgokat (ukránok lőttèk ki ukránnak a házát, menekült buszt nem engedtek tovább, hogy pajzskènt használjáak) de akkor is hangsúlyoztam ez nem menti azt amit az oroszok tettek/tesznek. Befejeztem!
dande
Ebben sztem a tobbseg egyet is ert, ezt mar a masik topikban megbeszeltuk.
Ezer es egy olyan dolog van amit az ukranok szarul csinalnak/csinaltak - kezdve a kisebbsegek kezelesetol az ologarchikus berendezkedesig - ami miatt egyebkent a haborutol eltekintve full irrealis hogy a kozeljovoben csatlakozzanak az EU-hoz.

A zsidok is sok trogerseget csinaltak, de vhogy megsem ereztem indokoltnak, hogy a nemetek ki akartak irtani oket. Szerencsere most itt meg nem tartunk, de erdemes azon elgondolkdni, hogy mi mivel vagyunk kulonbek, ha egy ilyen helyzetbe jutott orszagnak ott teszunk keresztbe ahol tudunk. Illetve ha mar felmerultek a karpataljai magyarok, egyszer veget er a haboru, es megint az lesz, hogy extra adag baszogatasnak lesznek kiteve a nemzetiseguk miatt, mondvan az anyaorszag jol leszopatott minket amikor itt nyakig ert a szar...

több mint 3 éve

Amadeus
 www.youtube.com/watch?v=43XEjBIKkR8

én itt terveztem meghallgatni

több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 620 — zászló zászló szív

Jajj

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 590 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ha valakinek hiányzott volna a Fungus féle sehova nem vezető, önismétlő maszlag 😊

De legalább nem magának válaszol és idéz ész nálkül mindent. Jobban fórumozunk, mint négy hete!
warr_b
Egy rugóra jár az agyunk, nekem is feltűnt a fejlődés. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve

több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 447 — Így remélem megfelelek nektek.....

Szerkesztette: dande2
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 004
Hehe, ez tetszik...egyre jobb a műsor, az erős mondatokból szemezgettek párat a telexen 😀
Mi lenne ha MZP mondta volna ezeket?

telex.hu/valasztas-2022/2022/04/06/orban-nagyszeru-eredmenyt-ertunk-el-a-nepszavazassal

A kormányfő szerint nagyobb felhatalmazást értek el a népszavazás során, mint ami annak idején a NATO ügyében született Magyarországon. Orbán azt mondta, megérti a civil szervezeteket, amelyek szerint a referendum érvénytelen és eredménytelen lett, de engedjék meg neki, hogy mégis a saját politikájának megerősítését értelmezze a leadott szavazatokból.

telex.hu/valasztas-2022/2022/04/06/orban-az-a-baj-hogy-az-eu-torzitja-a-versenyt

Orbán Viktor szerint az, hogy a magyar kormány az EU szabályai szerint nem juthat forráshoz, rontja a versenyhelyzetünket, de ez „torzítja a versenyt”, sőt:

az a helyzet, hogy Magyarország a világpiaci versenyben pénz nélkül marad, az egyszerűen nem képzelhető el.

Orbán korábban azt mondta, a politikában azt tanulta meg, hogy a versengés jó dolog, nem kellemes, időnként kifejezetten undok dolog, de a verseny fontos dolog, és a magyar kormány nem fogadja el, hogy az Európai Bizottság, amelynek erre nincs is hatásköre, befolyásolja a nemzetközi piaci versenyt.

telex.hu/valasztas-2022/2022/04/06/orban-nem-lehetetlen-hogy-lazar-visszater-a-kormanyzasba-es-kiszoritjuk-a-nemzetkozi-kiskereskedelmi-latncokat

Orbán: Nem lehetetlen, hogy
Lázár visszatér a kormányzásba, és kiszorítjuk a nemzetközi kiskereskedelmi láncokat
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 286 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Ha valakinek hiányzott volna a Fungus féle sehova nem vezető, önismétlő maszlag 😊

De legalább nem magának válaszol és idéz ész nálkül mindent. Jobban fórumozunk, mint négy hete!

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Ez óriási ez az egy oldal óta tartó diskurzus 🤣🤣🤣🤣
Mi lett volna ha bele akar menni egy parttalan vitaba? Szerencse, hogy nem tette 😁

több mint 3 éve
Milyen igazad van
Kérlek mesélj még
De itt jön elő az elfogadás a nem személyeskedés a kirekesztő magatartás és másik meg nem bántása
Lényegében ezeken kéne tudni változtatni ellenzéki oldalon és már nem is lenne biztos 2/3 a Fidesznek de sajnos ameddig ez nem megy át addig.....
VvAlekosz
tegnap óta vernyákolsz hogy személyes beszélgetés után megváltozott a véleményed, TELJESEN (nem te élted át, elhitted amit mondanak)
jönnek mások kérdezni hogy mi volt az

majd jönnek mások a saját ezzel nem passzoló beszélgetéseik/tapasztalatuk eredményével
őket ignorálod és mantrázod hogy menjenek az emberek beszélgetni

miben más ez mint kimondani hogy orbán egy geci és belengetni a bombát?

www.youtube.com/watch?v=ClJ1x4a3hNQ

több mint 3 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 393 — Steelers fan
Van egy barátom. Félig magyar, félig ukrán, a felesége echte ukrán, mindketten Ungvár környékéről származnak. Igazi világpolgár amúgy abban a tekintetben, hogy élt már vagy 6 országban és beszél 5 nyelvet. Most éppen nálunk élvezik az életet.

Mikor február végén kitört a háború, elvittem focizni a nyolc éves fiát, hogy kicsit eltereljem a figyelmét. Mikor kitört belőle, hogy hülye oroszok, megbeszéltük, hogy nem minden orosz hülye. Megegyeztünk abban, hogy vannak barom magyarok és ukránok is, meg jófej magyarok és ukránok is, tehát kell lenniük jófej oroszoknak is. Megállapodtunk, hogy Putyin a barom, nem az oroszok. Aztán fociztunk egy jót.

Gyere @VvAlekosz, menjünk focizni. Beszéljünk az általánosításról egy kicsit. Beszéljünk arról, hogy két vélemény nem vélemény, mert mindenkit más ingerek érnek és más reakciókat váltanak ki egyénenként. Ne arról beszéljünk, hogy mit tett Ukrajna az ottani kisebbségért, hanem arról, hogy mit tett értük a magyar kormány. Hogy mennyire kezelte jól a helyzetet ezzel az izmozással az évek alatt. Hogy milyen lesz a magyar kormány hozzáállásának köszönhetően a helyzet a háború után. A 8 éves megértette, szerintem neked is menni fog!
több mint 3 éve
ozibozi New York Giants 21 065
Amit pedig Orbán az ukránokkal kapcsolatban mond sajnos igaz, mèg ha fáj is
dande
egészen pontosan mi igaz belőle?
deyell
Az ahogyan a magyarokhoz viszonyultak, bizony főleg mióta Zelenszkij hatalmon van. Ez nem menti az oroszok mostani agresszióját, de némileg magyarázza a magyar kormány mièrt reagál úgy ahogy. Figyelem, nem igazat adtam a pávatáncban nekik, pusztán picit hátra lèpve igyekszem nèzni a történetet. Azok fènyèben is amit az onnan èrkezettektől ès a mèg ott èlőktől hallok, tudok.
dande
Ja, ilyen alapon India idebaszhatná az össze létező atomját, mert itt meg mindenki utálja a cigányokat. Azt nem is kéne megvárniuk, hogy éjszaka a kertjükben lövöldözzenek rájuk sörétes vadászpuskával. Ja várj! Ilyen is vót mán...
Lecsó
Azért beszélgess már el alkalomadtán egy két Ukrajnában élő magyaral
És tedd már fel neki a kérdést "te komám aztán milyen az élet odakint magyarként "?
Lehet megfogsz döbbenni
VvAlekosz
Kavartam 2 kárpátaljai csajjal is. Mindkettő azt mondta, hogy a hétköznapokban, amíg nem jön a politika, addig elvannak egymás mellett. Dugtam erdélyi csajt is, ő ugyanezt mondta. A felvidéki csajszi meg nem vette fel a magyar állampolgárságot, mert az euró miatt jobb neki a szlovák.

Bevallom őszintén Burgenland, Dalmácia és Szlovénia vidékéről még nem húztam határon túli leányzót, de ami késik nem múlik. Lehet ők majd panaszkodni fognak.
Amadeus
Tudom dugtál oroszt is belgát is szenegálit is meg még egy pár nációt
Tényleg nagyon örülök a közös szebb világért tett erőfeszítéseidnek
Csak így tovább a Lenini úton

Még valami direkt nem írok ide konkrétumot kúrvára nincs türelmem a sehova nem vezető személyeskedő üzenet válatások sorához.
Nem nehéz Budapesten ukrajnai magyarokba botlani vedd a fáradságot vigyél ki tartós élelmiszert takarót tisztálkodási szert és hallgasd meg őket.
VvAlekosz
belgát és szenegálit még nem.
Amadeus
Szenegálit csak ajánlani tudom…
A francia gyarmati lét sokat adott e téren /is/
😊
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
És tedd már fel neki a kérdést "te komám aztán milyen az élet odakint magyarként "?
Lehet megfogsz döbbenni
VvAlekosz
Majd egyszer megkérdezem. És összevetem azzal a válasszal, hogy milyen az élet odakint ukránként.

Én egyébként anyai ágon felvidéki családból származom, a családom fele most is ott él. Akarsz kérdezni?
peterk2005
Ha nem haragszol meg nem szeretnék nagy nyilvánosság előtt bármiféle hosszabb beszélgetésbe bonyolódni.
VvAlekosz
Akkor minek hoztad fel?
eaglesmcnabb
Hogy vegyétek a fáradságot és próbáljatok meg ne csak a monitor mögül információt gyűjteni persze tisztelet a kivételnek.
De tudod mit engedd is el amit írtam ahogy látom itt bármit írok úgy sem releváns.
VvAlekosz
de figyelj már nem kötekedésből:

feldobsz valamit, van érdeklődés, azt mondod hagyjuk nem virtuális téma.
Most azért nem fogok elmenni valahol bp-re h beszélgessünk (csak begináztatsz 😀). Szerintem itt senki sem csak a monitor mögül tájékozódik de az itteniekkel 99%ban virtuálisan cseveg.
briareos
Neharagudj rengeteg Ukrajnai magyar van mindenhol az országban
Plusz a fórum 70 % a (politika topic) kb 80-90% Pesten él vagy dolgozik
Nem akarom bántásnak személyeskedésnek kitenni magam
És igen egyre jobban az az érzésem hogy itt semmiféle más a fórum általánosan elfogadott álláspontján kívüli véleménynek helye nincs
VvAlekosz
sogennante véleménydiktatúra?
Amadeus
sogenannte?
Amit írni szerettél volna ?
Mert amit írtál azt nem ismerem vagy is nem tudom mit jelent
több mint 3 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 677 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Egy nagy csapda van ebben a Putleri útban számunkra és a világ számára.

Ha lemondunk az orosz földgázról, jó eséllyel fázni fogunk jövőre, vagy inkább bizonyos cégek nem tudnak majd termelni, jelentősen csökken a GDP. Fűtésre azért lesz elég gáz, az eltörpül az ipari fogyasztás mellett.

Ha nem mondunk le róla, akkor tovább fizetjük a háborút, tovább támogatjuk az egészet EU szinten és kissé visszás ugyan, de miközben 100 millió eurokat utal Németország Oroszországnak a gázért, rengeteget költ Ukrajnába küldött fegyverekre is. Ezzel viszont elhúzódik a háború, aminek következtében nyilván rengeteg ukrán élelmiszer marad raktárakban, illetve nem tudnak majd termelni és az élelmiszerárak ugranak meg úgy, hogy visszafogják a gazdasági növekedést is, de legfőképpen jöhet majd a defláció.

Én tudnék választani, de Orbánt kérte erre a nép 2/3-a.
Klaci79
Egy ideális világban talán sikerülne a műtrágyűval szétbombázott növénytermseztést átalakítani egy fenntartható, a földet kevésbé zsigerelő termelésre és hopp, nem kéne annyi gáz se. És Bige úr is csődbe megy, két legyet egy csapásra.

több mint 3 éve
Lehet megfogsz döbbenni
VvAlekosz
Majd egyszer megkérdezem. És összevetem azzal a válasszal, hogy milyen az élet odakint ukránként.

Én egyébként anyai ágon felvidéki családból származom, a családom fele most is ott él. Akarsz kérdezni?
peterk2005
Ha nem haragszol meg nem szeretnék nagy nyilvánosság előtt bármiféle hosszabb beszélgetésbe bonyolódni.
VvAlekosz
Akkor minek hoztad fel?
eaglesmcnabb
Hogy vegyétek a fáradságot és próbáljatok meg ne csak a monitor mögül információt gyűjteni persze tisztelet a kivételnek.
De tudod mit engedd is el amit írtam ahogy látom itt bármit írok úgy sem releváns.
VvAlekosz

Most azért nem fogok elmenni valahol bp-re h beszélgessünk (csak begináztatsz 😀). Szerintem itt senki sem csak a monitor mögül tájékozódik de az itteniekkel 99%ban virtuálisan cseveg.
briareos
És igen egyre jobban az az érzésem hogy itt semmiféle más a fórum általánosan elfogadott álláspontján kívüli véleménynek helye nincs
VvAlekosz
sogennante véleménydiktatúra?
több mint 3 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Lehet megfogsz döbbenni
VvAlekosz

peterk2005
VvAlekosz
Akkor minek hoztad fel?
eaglesmcnabb
VvAlekosz

briareos
VvAlekosz
de pont azért kérdezem h mit akarsz mondani mert érdekel, nem az hogy az ukrajnai magyarok mit mondanak azt tőlük is megtudhatom, arra vagyok kiváncsi mi az amitől nálad megfogalmazódott az h na gyerünk menjetek beszéljetek velük, én megtettem heti 1 napot kinnt vagyok viszem a cuccot keresztül kasul az országban.

több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Lehet megfogsz döbbenni
VvAlekosz

peterk2005
VvAlekosz
Akkor minek hoztad fel?
eaglesmcnabb
VvAlekosz

briareos