Politika
65 feliratkozó
több mint 3 éve
Fordított 2018, akkor reggel nagyon pörgött, majd délután lelassult.Nyilván még csak 9 ora, de nezve a reszveteli adatokat sztem kozelebb lesz a 2/3 mint a kormanyvaltas.Az adatokat ráhelyezve az elmúlt 5 választás részvételi adataira egyelőre a 2014-eshez korrelál, annál kicsit magasabb. Ez olyan 65-70% közötti részvételt jelez előre.
gabokocka
MC12
(Btw. a korreláció nem ezt jelenti, ha 2014 korrelálna a mai adattal az azt jelentené, hogy 2014 hatással van a mai adatra. Hasonlóan alakul. Bocsánat. Mivel megfogadtam, hogy nem jóslok és elemzek, valahogy ki kell élni a grafomán hajlamom. Elnézést 😫)

több mint 3 éve
Nagyon sok előremutató dolog történt ebben a kampányban, pl az ellenzéki szavazóköri delegáltak szervezése, az előválasztás, amit egy jó kezdeményezésnek tartok, örülnék ha hosszabb távon kialakulna a kultúrája.Ne reménykedj. Eleve, egy kétpólusú rendszerben kétféle alternatíva létezik csak, és nincs az az alternatíva, ami képes lenne 50%-ot lefedni úgy, hogy mindenkinek szimpatikus azon az 50%-on belül. Annak az 50%-nak mondani kell ilyent és mondani olyant is, mert sokfélét akar hallani. Emiatt ha egy picit igényesebb vagy, akkor tele lesz olyan "mondással", amit te nem akarsz, nem tetszik, máshogy szeretnél. Sőt, kormányon lesz olyan is amit megcsinálnak, pedig te nem szeretnéd. Ez van. Már csak ezért is nehéz bármilyen politikai oldallal azonosulni, ha nem szorulsz bele a gender / lmbtq / migráns / nemzet / stb. féle szimbólum-harcba, mint a féreg a fába.
De nem érzem, hogy "kitermelte" ez a közeg a számomra szimpatikus közös jelöltet. Remélem négy év múlva már egy nekem is tetsző figura lép színre.
Ettől függetlenül az Összefogásra X-elek, remélem hogy legalább a 2/3-ot meg sikerül törni.
Tony Adams
Én leginkább annak örülnék, ha eljutnánk addig, hogy tudnék úgy szavazni, hogy négyévente mindig leszavazhassam az éppen aktuális kormányt. 😀 De ahhoz vissza kéne állni egy olyan kétpólusú rendszerre, amiben két nagyjából hasonló erejű pólus van.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Ja, itt Szegeden is szakadt a havas eső. Az összes szavazókör egy szűk folyosó végén lévő termekbe van szétszórva, ráadásul a bélyegző is hibás volt, szóval az egyik sor állt. Sokan hazamentek azzal, hogy majd visszajönnek később. Sztem nem kell még aggódni a részvétel miatt. 107 Fideszes képviselő a tippem, ha már tippjáték. Úgy legalább izgi lenne a szezon, ha a Fidesz támogatottsága nagyon leesik a várható gazdasági armaggedon miatt. Egy 2/3 után viszont nagyon sok mindenen elgondolkodnék a saját életemmel kapcsolatban is.Nyilván még csak 9 ora, de nezve a reszveteli adatokat sztem kozelebb lesz a 2/3 mint a kormanyvaltas.Én abban bízok, hogy az emberek csak várnak, hogy kicsit jobb idő legyen délutánra.
gabokocka
Szarrá áztam én is a kutyával odakint 15 perc alatt, amíg asszony leszavazott.
Hanni
Szerkesztette: andree
több mint 3 éve
ne fossatok, szavazzatok
több mint 3 éve
Nagyon sok előremutató dolog történt ebben a kampányban, pl az ellenzéki szavazóköri delegáltak szervezése, az előválasztás, amit egy jó kezdeményezésnek tartok, örülnék ha hosszabb távon kialakulna a kultúrája.Reszpekt...többekkel ellentétben, akik egy kimagasló és lehengerlő ellenzéki jelöltet várnak, mint a sült galambot, te átlátod a nagy képet és képes vagy most kompromisszumot kötni azért, hogy legyen esély a változásra.
De nem érzem, hogy "kitermelte" ez a közeg a számomra szimpatikus közös jelöltet. Remélem négy év múlva már egy nekem is tetsző figura lép színre.
Ettől függetlenül az Összefogásra X-elek, remélem hogy legalább a 2/3-ot meg sikerül törni.
Tony Adams
Erről szól most ez az egész.
több mint 3 éve
Nem is feltetlenul csak az osszreszveteli adatokra gondolok, hanem mondjuk pl Bp/orszagos adatokra.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
És csöcsök.Eredménykövető lesz? Vagy ez már az? 😀Csak ha lesznek bad gateway leállások.
Solymi
Kampman
https://preview.redd.it/z5qmlvsup1881.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=0e28b674dcfbb87f51fc461e1c6844401608920c
több mint 3 éve
Eredménykövető lesz? Vagy ez már az? 😀Csak ha lesznek bad gateway leállások.
Solymi
több mint 3 éve
Eredménykövető lesz? Vagy ez már az? 😀
több mint 3 éve
Nyilván még csak 9 ora, de nezve a reszveteli adatokat sztem kozelebb lesz a 2/3 mint a kormanyvaltas.Az adatokat ráhelyezve az elmúlt 5 választás részvételi adataira egyelőre a 2014-eshez korrelál, annál kicsit magasabb. Ez olyan 65-70% közötti részvételt jelez előre.
gabokocka
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Nyugodtság van, reggel van, meg kell etetni a gyereket meg még megy a mese a tv-ben, be is kell vásárolni, most lemegy a nagy tömeg, majd délután, ebéd után elmennek.Nyilván még csak 9 ora, de nezve a reszveteli adatokat sztem kozelebb lesz a 2/3 mint a kormanyvaltas.Nagyon az látszik...
gabokocka
focilap
Vagy nem.
Btw, ha valahol szignózom a szavazólapot/borítékot, akkor az érvényteleníti?Miért lenne?Hmmm, akkor én vagyok lemaradva....Nem kötelező a boríték 2014 ótaHa kell… anélkül konkrétan érvénytelen, de nem baj… hány egyszerű ember lehetett, aki boríték nélkül dobta az urnába…Forrást tudnál erre adni? Mármint hogy simán bedobva érvénytelen. Nekem az nagyon új.
warr_b
Nekem is azt mondták, hogy nem muszáj borítékba, konkrétan nekik könnyebb a számolás, ha nem kell még külön kibontani
Kampman
Gyurma Pappa
Azért ez így nem aggályos kissé...?
warr_b
csebi
Illetve hogyan tudom majd leellenőrizni, hogy tényleg az enyémet számolták?
Külképviseleten szavazok, aztán vannak fenntartásaim, na...nem mintha amúgy ne lennének.
több mint 3 éve
Igen, en atjelentkeztem es ki is volt irva hogy csak a lezart boritek az ervenyes, ha nem ragasztod le, akkor ervenytelen. Vagy 3szor vegighuztam az ujjammal hogy mennyire ragad a csík. 😀
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Nyilván még csak 9 ora, de nezve a reszveteli adatokat sztem kozelebb lesz a 2/3 mint a kormanyvaltas.Én abban bízok, hogy az emberek csak várnak, hogy kicsit jobb idő legyen délutánra.
gabokocka
Szarrá áztam én is a kutyával odakint 15 perc alatt, amíg asszony leszavazott.
több mint 3 éve
Csak neked, nem sérül az anonimitás.Hmmm, akkor én vagyok lemaradva....Nem kötelező a boríték 2014 ótaHa kell… anélkül konkrétan érvénytelen, de nem baj… hány egyszerű ember lehetett, aki boríték nélkül dobta az urnába…Forrást tudnál erre adni? Mármint hogy simán bedobva érvénytelen. Nekem az nagyon új.
warr_b
Nekem is azt mondták, hogy nem muszáj borítékba, konkrétan nekik könnyebb a számolás, ha nem kell még külön kibontani
Kampman
Gyurma Pappa
warr_b
azzal hogy nincs borítékban a lap gyorsul a szavazatszámlálás, nem azzal kell kezdeni hogy akkor minden borítékot kibontunk.
több mint 3 éve
focilap
61
Nyilván még csak 9 ora, de nezve a reszveteli adatokat sztem kozelebb lesz a 2/3 mint a kormanyvaltas.Nagyon az látszik...
gabokocka
több mint 3 éve
Miért lenne?Hmmm, akkor én vagyok lemaradva....Nem kötelező a boríték 2014 ótaHa kell… anélkül konkrétan érvénytelen, de nem baj… hány egyszerű ember lehetett, aki boríték nélkül dobta az urnába…Forrást tudnál erre adni? Mármint hogy simán bedobva érvénytelen. Nekem az nagyon új.
warr_b
Kampman
Gyurma Pappa
warr_b
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Nyilván még csak 9 ora, de nezve a reszveteli adatokat sztem kozelebb lesz a 2/3 mint a kormanyvaltas.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Anonim marad a dolog így is.Hmmm, akkor én vagyok lemaradva....Nem kötelező a boríték 2014 ótaHa kell… anélkül konkrétan érvénytelen, de nem baj… hány egyszerű ember lehetett, aki boríték nélkül dobta az urnába…Forrást tudnál erre adni? Mármint hogy simán bedobva érvénytelen. Nekem az nagyon új.
warr_b
Kampman
Gyurma Pappa
warr_b
Összehajtva dobtam be a lapokat, senki nem láthatott semmit.
több mint 3 éve
Hmmm, akkor én vagyok lemaradva....Nem kötelező a boríték 2014 ótaHa kell… anélkül konkrétan érvénytelen, de nem baj… hány egyszerű ember lehetett, aki boríték nélkül dobta az urnába…Forrást tudnál erre adni? Mármint hogy simán bedobva érvénytelen. Nekem az nagyon új.
warr_b
Kampman
Gyurma Pappa

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Jóvannaakkoratehangodmèlyebb 😉🥳🎉Akkor már inkább ezt, hiába jobb az Index appja, az is csak nyúlás a régiektől.részvételi adatokat lehet valahogy nézni választókerületekre bontva? 4 éve lehetett, az idein ezt eddig sehogy nem tudtam összehozniindex.hu/belfold/2022/valasztas/terkep/2022/reszveteli-adatok
focilap
dande
Támogassuk a telexet a látogatottsággal:
telex.hu/melleklet/valasztas-2022-valasztokeruletek
Solymi
több mint 3 éve
Meanwhile: 24.hu/belfold/2022/04/02/menekultek-lakas-tegla-vas-megye-ostffyasszonyfa/?fbclid=IwAR1s2h8mJ672cObHBMdyY6qII-NqW-iABbsf_gv_YM6GpB5gS6i4Ws5mO1Q

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Nem kötelező a boríték 2014 ótaHa kell… anélkül konkrétan érvénytelen, de nem baj… hány egyszerű ember lehetett, aki boríték nélkül dobta az urnába…Forrást tudnál erre adni? Mármint hogy simán bedobva érvénytelen. Nekem az nagyon új.
warr_b
Kampman

több mint 3 éve
Mikor szavaztam ma reggel, pont nemzetkozi felugyelok is voltak ott (Fejer megye).a nemzetközi felügyelők azt is felügyelik, amikor busszal viszik a romákat / közmunkásokat szavazni?
Beki
built for this shit
több mint 3 éve
focilap
61
Húbazzeg.Belföldi szavazásnál nem kötelező borítékba rakni, ha nem átjelentkezett az illető.
Asszony letudta a dolgot. Szépen megkapta a szavazóíveket, aztán…. Ennyi. Kérdezi, hogy boríték? (nyilván ott volt az asztalon egy nagy kupac) ?
Jaaa, tudunk adni, ha kell… Wtf?? Mert gondolták visznek magukkal az emberek, vagy mi a fasz?
Ha kell… anélkül konkrétan érvénytelen, de nem baj… hány egyszerű ember lehetett, aki boríték nélkül dobta az urnába…
Ilyet én még nem hallottam, mindig van lejjebb…
warr_b
több mint 3 éve
Ha kell… anélkül konkrétan érvénytelen, de nem baj… hány egyszerű ember lehetett, aki boríték nélkül dobta az urnába…Forrást tudnál erre adni? Mármint hogy simán bedobva érvénytelen. Nekem az nagyon új.
warr_b