Politika

64 feliratkozó

több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 21 001
5 Ákos sláger felsorolását elvárnám még
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 191 — Chiefs GM
Szerintem meg az szavazhasson, aki meg tud oldani egy kétismeretlenes egyenletet, meg tudja mondani, mikor volt a mohácsi csata és az Aranybulla, és le tud írni egy versszakot a Himnuszból. 😀

több mint 4 éve
rokaur 876
Inkabb ide teszem, nem a vilagpolitikaba.

Osszeallt a nemet koalicio. Szamunkra is erdekes indikator-programmal. Mondjuk azt kiemelnem, hogy a valasztojogi korlhatar 16 evesre torteno leszallitasa egyertelmuen egy olyan lepes ami csak a hatalom megtartasat celozza, hiszen ez a korosztaly tulnyomoreszt balos, es ne mondja nekem senki, hogy esszeru es racionalis dolog 16 eveseket az urnahoz engedni.
undisputedly
Hat azert ez a tulnyomoreszt balos kicsit tulzas szerintem (max ok a hangosabbak a neten), abban a korban konnyen "radikalizalhatoak" mind a ket iranyba es inkabb mondanam rendszer ellenesnek oket mint balosnak vagy jobbosnak (szerinted a bevandorlok gyermekei mennyire rezonalnak a zold / lmbtq politikaval?!).
Egyebkent is nagy resze szavazni se fog, mert masnapos lesz es 1001 jobb dolga lesz mint sorban allni es szavazni.

Nalam ez egyszeru, amint nem iskolakoteles valaki es legalisan alkalmazhato az onnantol szavazhasson is.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 183 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 index.hu/belfold/2021/11/25/csanyi-sandor-talalkozora-hivta-marki-zay-petert/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 793 — Lucas Scott

Osszeallt a nemet koalicio. Szamunkra is erdekes indikator-programmal. Mondjuk azt kiemelnem, hogy a valasztojogi korlhatar 16 evesre torteno leszallitasa egyertelmuen egy olyan lepes ami csak a hatalom megtartasat celozza, hiszen ez a korosztaly tulnyomoreszt balos, es ne mondja nekem senki, hogy esszeru es racionalis dolog 16 eveseket az urnahoz engedni.
undisputedly
amugy errol van bmien tanulmany Nemetorszagban is, hogy ez a helyzet?
valamint sztem az ne legyen az egyik erv, hogy egy korosztaly azert ne szavazzon, mert tulnyonoreszt balos es te eppen nem balos vagy. akkor mi is mondjuk, hogy a nyuggerek ne szavazzanak, mert tulnyomoreszt fideszesek es ne mondja nekem senki, hogy esszeru 70/80+ eveseket urnahoz engedni.

Szerkesztette: csebi

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 694 — The Mathematician
Biciklihez nem kell külön jogosítvány
r.baggio
egyrészt nem ártana, másrészt sajnos pl gyerekhez se

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 872 — no es importante
Biciklihez nem kell külön jogosítvány

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 408 — Do Your Job
Nem, mert minden országban a jogosítvány legkorábbi megszerzési időpontjához kellene kötni. A németeknél ez 17 év, de 16 évesen már lehet 125 köbcentis motort vezetni, akkor ne már a szavazás legyen probléma

(Az időseknél ugyanígy húznám meg a felső határt)
r.baggio
Én mondjuk nem értem, hogy miköze van ahhoz hogy mehetsz motorral, ahhoz hogy szavazz?
De én az egész korhoz kötött szavazást nem értem.
Toca
Mert ha mehetsz a forgalomban egy olyan eszközzel, amivel bármelyik pillanatban simán meg is ölhetsz valakit, akkor talán egy ikszet is felelősen be tudsz húzni
r.baggio
Tud biciklizni? Szavazhat!
😊😊😊

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Nem, mert minden országban a jogosítvány legkorábbi megszerzési időpontjához kellene kötni. A németeknél ez 17 év, de 16 évesen már lehet 125 köbcentis motort vezetni, akkor ne már a szavazás legyen probléma

r.baggio
Én mondjuk nem értem, hogy miköze van ahhoz hogy mehetsz motorral, ahhoz hogy szavazz?
Toca
Mert ha mehetsz a forgalomban egy olyan eszközzel, amivel bármelyik pillanatban simán meg is ölhetsz valakit, akkor talán egy ikszet is felelősen be tudsz húzni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 309 — Vikings fan

r.baggio
több mint 4 éve

Szerkesztette: r.baggio

---
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 694 — The Mathematician

undisputedly
ugyanúgy nem túl ideális 16-20 éveseket urnához engedni mint 80+osokat egyébként
az egyik még nem érett meg rá, a másik már nem tudja mit csinál
persze kivételek mindenhol vannak

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 853 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 183 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/belfold/2021/11/24/veszelyhelyzet-rendkivuli-jogrend-kormany-koronavirus-jarvany

Semjénzsóti jól beterjesztette, júni 1-ig lenne...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 571 — The only discipline that lasts, is self discipline
Persze, hogy bullshit hiszen ellenzéki korrupciós ügyről van szó az pedig itt a fóromun csak bullshit lehet, ezt megszoktuk. 😉
Illetve enyhén szórakoztató, hogy bő két éve mióta pozícióban vannak az ellenzékiek az önkormányzatoknál egyetlen ellenérved-érvetek van itt a korrupciós ügyeikre:
- De OV-ék többet lopnak
MC12
Ne fordítsd ki a sztorit, mert ez most nem az ellenzékről, sem pedig az ellenzéki szavazóról szól. Ez a sztori Fideszes sztori, pont az ellenkezője történik annak, amit állítasz. Nevezetesen, most az történik, hogy a Fidesz próbálja a "loptok"-ra azt a választ adni most, hogy "de Karácsonyék is lopnak". Erre a narratívára ültél fel te is. És én voltam az, aki azt mondta, hogy ne bezzegezz. 😊 De ha már teszed, akkor legalább ne egy még meg nem történt üggyel, ahol még az se biztos, hogy meg fog történni, és azt sem tudjuk, hogy mennyi lenne az annyi.

A korrupciós ügyről - megtörténtről, aminek van ára, tudjuk, hogy mibe került, és tudjuk, hogy mit kaptunk érte, esetleg azt is, hogy melyik zsebbe mentek, mehettek azok a pénzek - engem még nem hallottál bezzegezni. Mondj egy korrupciós ügyet Karácsonyéktól, és mehet a vita. Előre ígérem, részemről nem lesz benne bezzeganerezés. Jöhet az az ügy.

(Az, hogy én a Fidesz korrupciót valóban lényegesen rosszabbnak tartom, mint bármilyen korábbit, az nem azért van, mert kiszámoltam, hogy ők 2X-et loptak és a 2X rosszabb, mint az 1X. Én a NER korrupcióját azért tartom rosszabbnak, mert tudatosan, felülről irányítottan, intézményesített módon zajlik. Ami a korrupció legrosszabb formája. Anyagi értelemben is és a társadalmi hatásait / a közmorálra való hatását tekintve is. Úgyhogy nálam az összehasonlítás nem darabra vagy forintra történik, hanem módszertanra. Felülről irányítottan, intézményesített módon lopnak Karácsonyék, vagy nem? Ilyen egyszerű a kérdés. Ha a válasz igen, akkor nincs különbség. Ha nem, akkor pedig van különbség, és NER takaroggy.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 372
Amúgy jó látni h fideszes törzs szavazok mennyire aggódnak ha korrupcióról van szó mármint ha nem OV által vezetett korrupcióról.
csebi
A fideszes szavazók is rühellik a korrupciót.
Amit Orbán vezet, az a nemzeti burzsoázia kiépítése..
Aki meg korrupt -pl. Simonka- azt meg ugyanúgy elítélik.
Sobri Jóska
Csak artikuláltam a fidesz-törzsszavazó véleményét.
A Sallerban a fideszes fotós komolyan mondja ezeket.
Azt hittem érdekel.
Sobri Jóska
Ha ezt nekem írtad, akkor egyrészt örülök, hogy újra beszélünk, másrészt érdekel, persze. Persze nem is tőled vártam az indoklást. 😊
Ha mégsem nekem írtad, hanem magaddal csevegsz, akkor bocs 😉
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 592 — zászló zászló szív
Amúgy jó látni h fideszes törzs szavazok mennyire aggódnak ha korrupcióról van szó mármint ha nem OV által vezetett korrupcióról.
csebi
Sobri Jóska
Azt hittem érdekel.
Sobri Jóska
Nekem a kedvencem amit a témában hallottam: "A Mészárosé az nemzeti vagyon, csak valakinek a nevére rá kellett írni!" Mivel jól fizető ügyfél, ezért nem válaszoltam, hogy "persze, mert a OV-jéra nem lehetett".

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 358 — beers & Packers
csebi
Sobri Jóska
Tudom, hogy nem kedveled a szmájlikat, de ide nem ártott volna néhány.😊
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 218 — #NoStress
csebi
Sobri Jóska
Azt hittem érdekel.

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 372
csebi
Sobri Jóska
Csak azt nem fejtette még ki senki, hogy miért jobb a magyar tőkés, mint a külföldi. Mennyivel jobb egy Csányi mint egy külföldi bankár? Semmivel. Mennyivel jobb egy magyar műtrágya gyáros, vagy építési vállalkozó, mint a külföldi? Semmivel. Mind a kettő profitorientált. Ha nem az, hanem piros-fehér-zöld a szíve és a mindig gyorsabban ver, mikor egy magyar alvállalkozónak fizet (ha fizet), akkor meg nem jobb, hanem egyenesen rosszabb, mint a külföldi, mert érzelemből bizniszel.
Szóval nincs nemzeti burzsoázia, csak burzsoázia van. A tőke az igazán nemzetközi, főleg a mai világban. A tőkés sem lehet más.

Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
csebi
Sobri Jóska
huh Joska es nem szakad rad a plafon 😊 es meg tenyleg engem neveznek/neveztek naivnak. mindegy ebbe felesleges belemenni.
amugy jo latni, hogy te mar megkaptad az iteletet a Simonka ugyben, van egy kis erzesem mintha lattam volna ezt valahol egy filmben.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 218 — #NoStress
csebi

több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 704
- De OV-ék többet lopnak
MC12
Adom amit irsz, csak annyit tennek azert hozza, hogy OV-ek nem tobbet lopnak hanem itezmenyesitettek a (kovetkezmenyek nelkuli) lopast.

Ha valaszthatok, hogy bena bunozok pakoljak ki a hazam akik lehet lebuknak es lesz kovetkezmenye vagy profik (mondhatnank hogy a rendorok) akkor azert az elobbit valasztanam.
rokaur
Nézd három okból húzhat valaki még a fidesz felé:

1) a ner kedvezményezettje - tiszta sor, neki tényleg kedves lehet ez a rendszer, nyilván nem akar változást
2) szektatag - az ilyen ember ahogy kell, benyelte az állami propagandát, ha ov maga köpné szembe az utcán, akkor is gyurcsányt hibáztatná
3) troll - az illető szeret vitatkozni, másokat hergelni, jobbik (haha) esetben csak észérveket kihúzni tőle eltérő szemléletűekből a gondolatkísérlet kedvéért

Más magyarázat nincs a jelenlegi kormány mellett való érvelésre, az álláspontokat közelíteni meg természetesen egyikkel se lehet, így tényleg kiüresedett a politikáról való szócsatározás.
r.baggio
Ez egyébként pontos 😊

Ahogy az ellenzéki hármasság is. Nagyjából 3 érvet tudok felhozni az ellenzékre szavazás mellett:

1. Gyűlöli ov-T és a ner-t
2. Szekta tag
3. Lehetőséget lát a fazék környékre keveredni

Mivel koherens ideológiát vagy szakpolitikát egyik oldal sem kínál, így maradnak a fentiek.
MC12
Én még egyszerűbben fogalmaznám meg. Kétféle motivációja szokott lenni bármilyen szavazónak, anyagi vagy lelki.

Azért szavaz erre, mert ez több pénzt ígér vagy adott eddig is, mint az. Magasabb fizetés, alacsonyabb rezsi, a polgármester megcsinálta a felújítást az utcában, a képviselő kilobbizta, hogy elkészült a körforgalom, a cég több megrendelést kap, stb.

És van az a szavazó is, akit a neveltetés, a családja története, traumák meg az őt körülvevő környezet (iskola, munka, család) orientál egy adott irányba. Azért szavaz arra, mert ezek a negyvenes években deportálták a nagyszüleit, lenyúlták a házat/boltot, a szülők vallásosan nevelték, esetleg valamelyik párt tagjai voltak, vagy egyszerűen az ő életstílusa olyan, amivel egy adott párt kommunikációja jobban rezonál.

Tulajdonképpen ezek közül még inkább az első csoport az, aki közelebb van a valóságban persze nem létező, magasztos "tudatos szavazó" ideáljához, aki kockás füzetbe jegyzetelve, hideg fejjel, racionálisan dönti el négyévente, hogy hova ikszel.

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 358 — beers & Packers
btw o meg talan vmennyire jobban is latta azt a helyzetet megiscsak a menedeknel dolgozott egy ideig.
csebi
Jól értem? Donáth Anna dolgozott a Menedék Egyesületnél?
nagylaza
origo kulon cikket szentelt ennek

www.origo.hu/itthon/20190822-donath-tevolegesen-is-reszt-vett-a-migransok-betelepiteseben.html

itt van a projekt, aminek managere volt:

menedek.hu/node/644

mki dontse el, hogy ez mennyire a betelepitesben valo reszvetel volt ...
csebi
Ebből is látszik, hogy még mindig nem figyelem kellő alapossággal a fideszes propagandát. Ami nem jó. Akkor hogyan lesz rám hatással?
több mint 4 éve
btw o meg talan vmennyire jobban is latta azt a helyzetet megiscsak a menedeknel dolgozott egy ideig.
csebi
Jól értem? Donáth Anna dolgozott a Menedék Egyesületnél?
nagylaza
origo kulon cikket szentelt ennek

www.origo.hu/itthon/20190822-donath-tevolegesen-is-reszt-vett-a-migransok-betelepiteseben.html

itt van a projekt, aminek managere volt:

menedek.hu/node/644

mki dontse el, hogy ez mennyire a betelepitesben valo reszvetel volt ...