Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
ESZ-MÉ-LET-LEN, visszamentünk tényleg a legsötétebb középkorbanananana:
„A kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy–Gyurcsány-) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfarendelkezések alól; de nem tette” – ezt írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az ATV Híradó kérdésére, mely úgy szólt, miért magasak az üzemanyagárak, és azok ellen mit készül tenni a kormány.
ideje felvenni a MHSZ-be és az értelmező szótárba is a "gyurcsányoz" igét és annak különböző alakjait, jelentősen megkönnyítené a propaganda kiadóinak életét
r.baggio
telex.hu/tudomany/2021/10/27/szelsojobboldal-kozepkor-emlekezetpolitika-tortenelem-iszlam-allam

több mint 4 éve
Annyira szeretem, amikor azt hiszik, hogy megszólítják a fiatalokat trendi mémekkel, de még ehhez is hülyék... 😀telex.hu/zacc/2021/10/26/kozbeszerzeses-memet-posztolt-a-meszaros-alapitvany-nem-volt-hosszu-eletu
több mint 4 éve
ESZ-MÉ-LET-LEN, visszamentünk tényleg a legsötétebb középkorba„A kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy–Gyurcsány-) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfarendelkezések alól; de nem tette” – ezt írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az ATV Híradó kérdésére, mely úgy szólt, miért magasak az üzemanyagárak, és azok ellen mit készül tenni a kormány.
ideje felvenni a MHSZ-be és az értelmező szótárba is a "gyurcsányoz" igét és annak különböző alakjait, jelentősen megkönnyítené a propaganda kiadóinak életét

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ne keverd a szezon a fazonnalHat akkor még sokkal több hulye magyar van mint gondoltam. Mármint ha ennyire baszott drága (by You) minden kinn és abból a pénzből sincsenek sokkal jobb helyzetben akkor minek a tokomert mennek ki? Lehet kalandorkodnak?Jó újra leírom 1700 euróhoz sok a 10 eurós karaj főleg úgy hogy a szolgáltatások baszott drágák.Tisztába vagyok vele szakmánként tartományonként más a "tarifa".A karajos példádnál maradva Ausztriában akkor az írt fizetés 0,58%-át kell elköltened egy kg-ért.
De nem ez volt az alap beszélgetés tárgya hanem az hogy rohadt magasak ott is az árak pl.karaj 9.90 egy átlag szalagmunkás vagy teszem azt bolti eladó 1700 körül keres nettóban és ha így nézed igen is rohad sok az a 9.90 1kg húsért
De én részemről befejeztem
VvAlekosz
Itthon a 111 ezres minimálbérrel és 1629 Ft-os árral (aktuális Tesco) számolva 1,46%-ra jön ki. Vagy megfordítva, itthon 280 ezer nettót kell keresned, hogy arányaiban ugyanott legyél, mint a példádban.
Nem elhanyagolható különbség, legközebb fact checkelj, két perc.
Vito
És mindent egybeszámolsz ebből a pénzből kint se vagy sokkal jobb helyzetben mint itthon a 200 ból (azért írtam 200 mert kint a legalja ha jól olvastam 1300 körül mozog és szerintem akkor így fer)
VvAlekosz
Ismerosi körben van rengeteg példa h kimentek külföldre és összegyűjtöttek egy itthoni lakásra valót 5 év alatt miközben úszó mesterek voltak vagy vmeik hotelben guriztek. Itthon megélni nem tudtak a pénzből. Volt olyan is aki hazajött, ugyanabban a poziban egy 4+ csillagos hotelben dolgozott de semmi jövőképet nem látott maga előtt ment vissza az osztrák hotelbe.
csebi
Hotel munka nincs lakhatási költséged +az étkezést is biztosítják ha jól tudom.
Én kint élésröl beszéltem éves állással nem szezon munkáról.
Na mindegy szerintem kiveséztük ezt a témát.
Sima munkás se ott se itt se lennék.
Lényege momdandómnak ez volt+az hogy ott is rohadt nagy a drágaság persze van ami olcsóbb kint mint idehaza.
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/10/27/mtva-propaganda-elkxrtuk-dobrev-klara-rendorterror/Kanyarodnak ők, csak akkora hajó lett a NER média birodalom, hogy eltart néhány hétig, mire átfordítják egy másik koordinátára. 😊
Ez mondjuk egyre keményebb kezd lenni. Innen nehéz lesz ráfordulni mondjuk MZP-re 😀
Gyurma Pappa

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/10/27/mtva-propaganda-elkxrtuk-dobrev-klara-rendorterror/Nem vagyok benne biztos, hogy MzP egyáltalán központi helyen lesz a kampányban. Mivel országosan alacsony az abszolút ismertsége - a relatív, főleg az ellenzékben nyilván nagy - ezért Fidesznek jelenleg egyáltalán nem érdeke őt "felemelni". Gyurcsányozni kell, meg állítani, hogy teljesen mindegy ki vezeti az ellenzéki listát - amíg Gyurcsányé a legerősebb párt, addig ő irányít - MzP mellé meg mindig oda kell írni, hogy Feri-báb. Készpassz, nem kell ezt túlbonyolítni. MzP is megmondta, a választás arról fog szólni, hogy Fidesz - nem Fidesz, erre a Fidesz meg azt fogja mondani, hogy Gyurcsány - nem Gyurcsány. Az meg majd eldől, hogy 2022-ben melyikkel lehet sikeresebben kampányolni.
Ez mondjuk egyre keményebb kezd lenni. Innen nehéz lesz ráfordulni mondjuk MZP-re 😀
Gyurma Pappa
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Nézzetek már rá Origo címlapra😊Márki-Zay Gyurcsány szavait ismételgeti: a mig-5 naránsokat be kell engedni
És már ez megy 4-5 napja😊
több mint 4 éve
Nem olvastam vissza bocsánat, unalmas a topik, ha nincs benne egy kis gender, amin lehet triggerelni, meg sem nézem.24.hu/belfold/2021/10/27/mtva-propaganda-elkxrtuk-dobrev-klara-rendorterror/Kb. 10 hsz-szel előbb linkeltem 😊
Gyurma Pappa
Nem zárom ki, h azt akarják kihasználni, h az ellenzék kifejezendő az egységet sokat fog együtt mutatkozni és így be tudják magyarázni azt a híveknek, hogy Dobrev - MZP egykutya.
empty taxi

több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/10/27/mtva-propaganda-elkxrtuk-dobrev-klara-rendorterror/Azért Dobrev helyében ezért perelnék egy kellemeset.
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/10/27/mtva-propaganda-elkxrtuk-dobrev-klara-rendorterror/Kb. 10 hsz-szel előbb linkeltem 😊
Gyurma Pappa
Nem zárom ki, h azt akarják kihasználni, h az ellenzék kifejezendő az egységet sokat fog együtt mutatkozni és így be tudják magyarázni azt a híveknek, hogy Dobrev - MZP egykutya.
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Amúgy sztem az lesz az új történet h a 2008as gazdasági világválságot MZP Kanadából okozta elő ( ha akkor épp ott elt) h a rengeteg devizahiteles magyar életet tönkre tegye.Már látom is: "Márki-Zay Péter bőröndben csempészte haza a gazdasági világválságot, amiben baloldali vámosok segítették a reptéren."
csebi
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/10/27/mtva-propaganda-elkxrtuk-dobrev-klara-rendorterror/Majd kiderítik, hogy MZP felhívta az USA-ból telefonon Dobrevet, aki megerősítést kért tőle az attack levezényléséhez. 😊
Gyurma Pappa
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/10/27/mtva-propaganda-elkxrtuk-dobrev-klara-rendorterror/Még nem csorgott le odáig a múlt heti rogani direktíva és mivel a srácok nem túl improvizatívak így nyomják addig a régi utasítást amíg az új nem érkezik meg.
Gyurma Pappa
Amúgy sztem az lesz az új történet h a 2008as gazdasági világválságot MZP Kanadából okozta elő ( ha akkor épp ott elt) h a rengeteg devizahiteles magyar életet tönkre tegye.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Gentleman Jack sztem egy nagyon szép ital ár-érték aránybanHagyd a karajt, most kuldte haver mit hozzon nemetbol hetvegere:Jó újra leírom 1700 euróhoz sok a 10 eurós karaj főleg úgy hogy a szolgáltatások baszott drágák.Tisztába vagyok vele szakmánként tartományonként más a "tarifa".A karajos példádnál maradva Ausztriában akkor az írt fizetés 0,58%-át kell elköltened egy kg-ért.
De nem ez volt az alap beszélgetés tárgya hanem az hogy rohadt magasak ott is az árak pl.karaj 9.90 egy átlag szalagmunkás vagy teszem azt bolti eladó 1700 körül keres nettóban és ha így nézed igen is rohad sok az a 9.90 1kg húsért
VvAlekosz
Itthon a 111 ezres minimálbérrel és 1629 Ft-os árral (aktuális Tesco) számolva 1,46%-ra jön ki. Vagy megfordítva, itthon 280 ezer nettót kell keresned, hogy arányaiban ugyanott legyél, mint a példádban.
Vito
És mindent egybeszámolsz ebből a pénzből kint se vagy sokkal jobb helyzetben mint itthon a 200 ból (azért írtam 200 mert kint a legalja ha jól olvastam 1300 körül mozog és szerintem akkor így fer)
VvAlekosz
9.99 a johnnie walker 0.75L
23.99 a gentleman jack 0.75L
na ez a nem mindegy 😀
(sznobok kimeljenek, annal a mennyisegnel ami nekunk kell ezt kell venni 😀)
rokaur
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/10/27/mtva-propaganda-elkxrtuk-dobrev-klara-rendorterror/Ne viccelj, dehogy lesz nehéz. Stop Gyurcsány, Stop Márki-Zay! A birkáknak csak az a fontos, hogy valaki bégessen valamit.
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/10/27/mtva-propaganda-elkxrtuk-dobrev-klara-rendorterror/Ez mondjuk egyre keményebb kezd lenni. Innen nehéz lesz ráfordulni mondjuk MZP-re 😀

több mint 4 éve
rokaur
876
Hagyd a karajt, most kuldte haver mit hozzon nemetbol hetvegere:Jó újra leírom 1700 euróhoz sok a 10 eurós karaj főleg úgy hogy a szolgáltatások baszott drágák.Tisztába vagyok vele szakmánként tartományonként más a "tarifa".A karajos példádnál maradva Ausztriában akkor az írt fizetés 0,58%-át kell elköltened egy kg-ért.
VvAlekosz
Vito
VvAlekosz
9.99 a johnnie walker 0.75L
23.99 a gentleman jack 0.75L
na ez a nem mindegy 😀
(sznobok kimeljenek, annal a mennyisegnel ami nekunk kell ezt kell venni 😀)
több mint 4 éve
nem 😊Feltételezem itthon nem 111ezer nettot keresel? És nem arról van szó h erről akarsz elmozdulni és azért mennél ki.Lehet kalandorkodnak?nekem most épp szóban van hogy finnországba kellene kimenni és kb utána néztem a dolgoknak
csebi
és a kaland megérné, de 35 évesen nem szeretném "alább" adni így most megakadtak a tárgyalások
Negritis
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Feltételezem itthon nem 111ezer nettot keresel? És nem arról van szó h erről akarsz elmozdulni és azért mennél ki.Lehet kalandorkodnak?nekem most épp szóban van hogy finnországba kellene kimenni és kb utána néztem a dolgoknak
csebi
és a kaland megérné, de 35 évesen nem szeretném "alább" adni így most megakadtak a tárgyalások
Negritis
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
24.hu/belfold/2021/10/27/mtva-propaganda-elkxrtuk-dobrev-klara-rendorterror/A NER-emlékmúzeumban külön emelet kell majd a közmédiának. Belépésnél egy hülyepicsa-hologram megkérdezhetné, mivel jött ide a látogató.
empty taxi
több mint 4 éve
"tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton, s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom."Hol jobb élni? Hol több a kevés? Mennyi a karaj? Vásárlóerő paritás, meg ilyen szitokszavak!azt is érdemes megnézni hogy KIK mennek
Kurva egyszerű: meg kell nézni, honnan hova mennek az emberek.
Lecsó
pl a home office miatt elég sok amerikai költözik közép európába hogy úgy éljen mint egy kiskirály
Negritis
Ezt meg csak úgy, mert eszembe jutott. 😊
több mint 4 éve
Amerikába? Nem jellemző...igen, csak a minimálbéres közmunkás meg inkább arrafelé megy 😊Mert Európa alapvetően jobb hely, mint Amerika, főleg, ha van pénzed.Hol jobb élni? Hol több a kevés? Mennyi a karaj? Vásárlóerő paritás, meg ilyen szitokszavak!azt is érdemes megnézni hogy KIK mennek
Lecsó
pl a home office miatt elég sok amerikai költözik közép európába hogy úgy éljen mint egy kiskirály
Negritis
Lecsó
Negritis
több mint 4 éve
Meg azt ne felejtsük ki, hogy Ausztriában évente 2x kapnak a fizetésüknek megfelelő plusz pénzt, szal azért az is dob rajta.Hat akkor még sokkal több hulye magyar van mint gondoltam. Mármint ha ennyire baszott drága (by You) minden kinn és abból a pénzből sincsenek sokkal jobb helyzetben akkor minek a tokomert mennek ki? Lehet kalandorkodnak?Jó újra leírom 1700 euróhoz sok a 10 eurós karaj főleg úgy hogy a szolgáltatások baszott drágák.Tisztába vagyok vele szakmánként tartományonként más a "tarifa".A karajos példádnál maradva Ausztriában akkor az írt fizetés 0,58%-át kell elköltened egy kg-ért.
VvAlekosz
Vito
VvAlekosz
Ismerosi körben van rengeteg példa h kimentek külföldre és összegyűjtöttek egy itthoni lakásra valót 5 év alatt miközben úszó mesterek voltak vagy vmeik hotelben guriztek. Itthon megélni nem tudtak a pénzből. Volt olyan is aki hazajött, ugyanabban a poziban egy 4+ csillagos hotelben dolgozott de semmi jövőképet nem látott maga előtt ment vissza az osztrák hotelbe.
csebi
Meg lehet, hogy drágák a szolgáltatások, de mégis jobban élnek, ismerősömék is.
Főleg mivel a legtöbb magyar azt a pénzt amit ott keres itthon költi el.
Aki meg kint marad, azért az is lényegesen jobb színvonalon él a minimál pénzéből mint itthon ugyanazzal a munkával.
A másik meg, ahogy fentebb írtad, általában két féle cél van:
Kimenni pénzt spórolni vagy kimenni és ott élni...bármelyik döntést hozza, jobban jár.
több mint 4 éve
igen, csak a minimálbéres közmunkás meg inkább arrafelé megy 😊Mert Európa alapvetően jobb hely, mint Amerika, főleg, ha van pénzed.Hol jobb élni? Hol több a kevés? Mennyi a karaj? Vásárlóerő paritás, meg ilyen szitokszavak!azt is érdemes megnézni hogy KIK mennek
Lecsó
Negritis
Lecsó
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Mert Európa alapvetően jobb hely, mint Amerika, főleg, ha van pénzed.Hol jobb élni? Hol több a kevés? Mennyi a karaj? Vásárlóerő paritás, meg ilyen szitokszavak!azt is érdemes megnézni hogy KIK mennek
Lecsó
Negritis