Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
Majd nézz utána hogy mekkora is lesz 2022 tavaszára az ország adósságállománya meg hogy mi marad még állami kézben és utána beszéljünk romokrólAzt, hogy földig rombolja a jelenlegi nert, aztán ha tényleg olyan ördögi, mint aminek itt röhejes módon páran be akarják állítani, akkor majd a romokra építkezik valaki másEz az orbánfóbiások logikája, igen.
r.baggio
De akinek alapvetően nem halálos élmény Orbán, csak egyszerűen jobbat akar, az nem feltétlenül röhejes, ha MZP szerinte nem jobb.
Nem mindenki ennyire fatalista, hogy legfeljebb majd a romokra építkezik valaki. Pláne nem úgy, hogy most nagyon messze vagyunk a romoktól, nagyon nem kéne odáig eljutni, csak mert sokaknak bassza a csőrét Orbán, és azt vízionálja, hogy már most rossz. Most kicsit sem rossz, csak nem nagyon jó. Óriási különbség.
Sobri Jóska

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Úgy sejtem, itt valami tévedés van. Véletlenül azt írtad Orbánról, hogy "következetes". Esetleg a módszeres, kiszámítható, szisztematikus következetlenségét minősíted következetességnek?Orbánt egy tudatos, pragmatikus, összeszedett, következetes, eltökélt embernek látom, kicsit sem bolondnak.kiváncsinak kiváncsi vagyok, hogy aki nem csípi Orbánt (aki geci, de nem bolond), az mit tud MZP-től várni (aki bolondnak tűnik, aki vagy geci vagy nem, majd kiderül), azon kívül, hogy "mást". Mi mást?Pedig Orbán nem csak geci, hanem bolond is. Már régen beleőrült a hatalomba. MZP miért lenne bolond?
Sobri Jóska
nagylaza
MZP azt gondolja, hogy majd ő megtisztítja a közéletet, felszámolja a korrupciót, megreformálja a politikát, úgy, hogy előtte Orbán, és a lentebb megénekelt túlhatalom, médiagépezet, gátlástalan bolsevikek garmadája, mögötte meg Gyurcsány és csapata. És azt gondolod, hogy nem bolond?
Kac kac.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Orbánt egy tudatos, pragmatikus, összeszedett, következetes, eltökélt embernek látom, kicsit sem bolondnak.kiváncsinak kiváncsi vagyok, hogy aki nem csípi Orbánt (aki geci, de nem bolond), az mit tud MZP-től várni (aki bolondnak tűnik, aki vagy geci vagy nem, majd kiderül), azon kívül, hogy "mást". Mi mást?Pedig Orbán nem csak geci, hanem bolond is. Már régen beleőrült a hatalomba. MZP miért lenne bolond?
Sobri Jóska
nagylaza
MZP azt gondolja, hogy majd ő megtisztítja a közéletet, felszámolja a korrupciót, megreformálja a politikát, úgy, hogy előtte Orbán, és a lentebb megénekelt túlhatalom, médiagépezet, gátlástalan bolsevikek garmadája, mögötte meg Gyurcsány és csapata. És azt gondolod, hogy nem bolond?
Kac kac.
több mint 4 éve
Bazmeg, még egy megszállott DK-s betelefonáló a Klubrádióban, és átmegyek a Karc FM-re.Akkor már mindjárt a Máriára 😛 😉
nagylaza
több mint 4 éve
Bazmeg, még egy megszállott DK-s betelefonáló a Klubrádióban, és átmegyek a Karc FM-re.
több mint 4 éve
Azt, hogy földig rombolja a jelenlegi nert, aztán ha tényleg olyan ördögi, mint aminek itt röhejes módon páran be akarják állítani, akkor majd a romokra építkezik valaki másEz az orbánfóbiások logikája, igen.
r.baggio
De akinek alapvetően nem halálos élmény Orbán, csak egyszerűen jobbat akar, az nem feltétlenül röhejes, ha MZP szerinte nem jobb.
Nem mindenki ennyire fatalista, hogy legfeljebb majd a romokra építkezik valaki. Pláne nem úgy, hogy most nagyon messze vagyunk a romoktól, nagyon nem kéne odáig eljutni, csak mert sokaknak bassza a csőrét Orbán, és azt vízionálja, hogy már most rossz. Most kicsit sem rossz, csak nem nagyon jó. Óriási különbség.
több mint 4 éve
Bazza Hódmezővásárhely romokban? (tudom, nem túl megfelelő a viszonyítási/vetítési alap, de talán kiindulának megfelel) 😛 Ez a Hadtápival összefogni elszámoltatni de mindent és mindenkit, azt is aki csúnyán néz ránk, egyébként nekem se teljesen ok, csak óvatosan, mert aztán átmennek "veres terrorba" és mindjárt 133 napnàl és 100 évvel ezelőtt találjuk magunkat 😊
több mint 4 éve
kiváncsinak kiváncsi vagyok, hogy aki nem csípi Orbánt (aki geci, de nem bolond), az mit tud MZP-től várni (aki bolondnak tűnik, aki vagy geci vagy nem, majd kiderül), azon kívül, hogy "mást". Mi mást?Pedig Orbán nem csak geci, hanem bolond is. Már régen beleőrült a hatalomba. MZP miért lenne bolond?
Sobri Jóska
több mint 4 éve
12 évük volt 2/3-os felhatalmazással és ezt sikerült összehozniuk. A régió leggyengébben teljesítő országát, bolsevik tempóban való törvénykezést,
félelem és rettegés a közszférában,
Komcsi időket megszégyenítő sajtó kialakítása. Napestig sorolhatnánk a nepotizmustól a pedofil törvényig, a vezetés tele nőverőkkel, lapító melegekkel,
álszent qrvázókkal, ateistákkal a templom első soraiban?
És azon parázunk, nehogy még ennél is szarabb legyen és EGY tehát nem kettő, hanem EGY ember döntései helyett egy koalíciós kormány irányítson inkább egy országot, pont tele ellenségekkel, akik alig várják hogy hibázzon a másik, nehogy túl nagy hatalma legyen.
Bujtatott fideszes propaganda ez a duma, hogy nálunk csak rosszabb lehet. Ezt mondták anno a reformszocik is a nyolcvanas években, és igazuk is volt. ha csak az MDF kormányt nézzük, de mi sokan mégse akartuk hogy maradjanak. És jól gondoltuk, ahogy most is véget kell ennek vetni, mind1 miként.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
De amúgy teljesen jogos Amadeus kérdése, és engem is érdekelne rá mindenféle válasz.Amúgy MZP nem a semmiből jön. Vezeti Vásárhelyet pár éve. Sok rosszat nem hallottam róla Szegeden. Nekem talán az volt gáz, hogy valami rokona nyert egy beruházást, meg mikor beállt valami védhetetlen jelölt mellé az előző ellenzéki akcióban az időközin. Ezeken kívül nem igazán jött át róla az amibe egymást hergelitek az utóbbi napokban. Én alapvetően azért nem rajongok érte, ahogy a gazdaságról meg a multikról szokott beszélni, de ezen éppen túl tudok lendülni, mert nem csak a Fidesz de kb mindenki ezt hozza ha bevallja ha nem.
"egy ilyen faszi milyen erkölcsi, jogi, közéleti megújulást fog elhozni nekünk a megválasztása esetén."
Egyrészt MZP személyének kaotikussága miatt, másrészt a meglévő társadalmi berendezkedés, igények, megosztottság miatt.
Én hajlok rá, hogy semmilyet, igaz, én nem is igénylek megújulást, változást, de kiváncsinak kiváncsi vagyok, hogy aki nem csípi Orbánt (aki geci, de nem bolond), az mit tud MZP-től várni (aki bolondnak tűnik, aki vagy geci vagy nem, majd kiderül), azon kívül, hogy "mást". Mi mást?
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Nemrég még arról volt szó, hogy teljesen mindegy, ki lesz az ellenzéki miniszterelnök jelölt, mert úgyis csak egy bábu lesz az összefogás arcaként. Most már akkor mégse mindegy, mégse bábu lesz, és tulajdonképpen az ördög maga lesz a jelölt akár Dobrev, akár MZP lesz a jelölt?
És még nekem mondják, hogy túlgondolok, túlbonyolítok mindent.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
azt kellene megerteni, hogy nem mzp szemelye a lenyeg. 1 a lenyeg h legyen eselye eluldozni ezt az "olasz modra" uralkodo familyt. lehet felolem orbanabb orbannal is, akkor majd mehet o is 4 ev mulva vagy hamarabb... de ostobasag hagyni, h a vezir kenye kedvere uralkodjon evtizedekig.A vezír addig uralkodik, ameddig az emberek többsége ezt akarja.
mayet
Ilyen elbaszott dolog a demokrácia.
És ha az emberek majd nem akarják, akkor nem fog uralkodni.
De gondolj bele abba, hogy van sok ember, akinek ez így ugyan nem felel meg, de máris ez a jobb alternatíva, ha el tud rosszabbat is képzelni.
És gondolj bele, hogy van, akinek MZP is ilyen rosszabb alternatíva.
Te se szavaznál Orbán ellen, ha Toroczkai vagy Thürmer Gyula lenne a kihívója, gondolom. Dehogy a legtöbb ember nem tenné, az biztos.
Ennek a meglátásának ad hangot Amadeus, hogy számára MZP egy Toroczkai, Thürmer szint. Neked és sokaknak meg nem. Van akinek Dobrev ilyen "rosszabb" kategória, vagy Gyurcsány, van akinek Fekete-Győr vagy Jakab (lett volna).
Ezt nem olyan nehéz belátni. Vagy igen?
Mert lehet téved, és MZP nem Toroczkai szint, de amíg úgy véli, addig teljesen legitim ahogy hozzá áll. Nem?
több mint 4 éve
Azt, hogy földig rombolja a jelenlegi nert, aztán ha tényleg olyan ördögi, mint aminek itt röhejes módon páran be akarják állítani, akkor majd a romokra építkezik valaki más

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Ez akkor is rossz érvelés, ha a híd egyáltalán ott van.És végül mondd meg nekem, hogy egy ilyen faszi milyen erkölcsi, jogi, közéleti megújulást fog elhozni nekünk a megválasztása esetén.Ahogy tanult kollégám szokta mondani "Azon a hídon akkor menjünk át, ha odaértünk"
Amadeus
Hanni
De ha csak megy előre az ember a vakvilágba a folyó felé, és nem tudja a folyónak melyik pontjára érkezzen, akkor az esetek döntő többségében hiába ér a folyóhoz, ha nincs is ott híd.
Egyszerűen belátható, hogy ahhoz, hogy egyáltalán a hídfő közelébe érkezzünk előzetes tervezés és kalkuláció szükséges.
De amúgy teljesen jogos Amadeus kérdése, és engem is érdekelne rá mindenféle válasz.
"egy ilyen faszi milyen erkölcsi, jogi, közéleti megújulást fog elhozni nekünk a megválasztása esetén."
Egyrészt MZP személyének kaotikussága miatt, másrészt a meglévő társadalmi berendezkedés, igények, megosztottság miatt.
Én hajlok rá, hogy semmilyet, igaz, én nem is igénylek megújulást, változást, de kiváncsinak kiváncsi vagyok, hogy aki nem csípi Orbánt (aki geci, de nem bolond), az mit tud MZP-től várni (aki bolondnak tűnik, aki vagy geci vagy nem, majd kiderül), azon kívül, hogy "mást". Mi mást?
több mint 4 éve
inkabb asszisztalsz az orszag foldbe dongolesehez, mert siman elviselheto szamodra ha csak lassan engedik a szarlet a nyakadba. gratulalok 😀Nem megtörtek. Egyszerűen nem vagyok hajlandó bevállalni az ismeretlen, kiszámíthatatlan veszélyt. Lefordíthatom üzleti nyelvre is. Ha kockázatot vállalsz, akkor alapvetően mérlegelés alapján hozol egy döntést, pro & cons, Justitia mérlege, stb.És végül mondd meg nekem, hogy egy ilyen faszi milyen erkölcsi, jogi, közéleti megújulást fog elhozni nekünk a megválasztása esetén.Ahogy tanult kollégám szokta mondani "Azon a hídon akkor menjünk át, ha odaértünk"
Amadeus
Ha nem tetszik, elzavarjuk őt is, aztán jönnek a kutyák, vagy a következő outsider. De azért fizetni ezt a hitvány hobbbynapoleont és díszes kompániáját, mert "Inkább harcolok az ismert ellenséggel, mint az ismeretlennel"
Pls... ezek szerint téged is megtörtek? Nem így ismertelek meg itt az elmúlt években.
Hanni
Amadeus
Szerkesztette: mayet
több mint 4 éve
ja. csak Viktor tudatában van annak, hogy megvan a sziklaszilárd támogatottsága a parlamentben, ami akkor is vele szavaz, amikor nincs is jelen, MZP meg tudatában lenne (lehetne) annak, hogy neki nincs ilyen, és nem játszhatja büntetlenül a Keresztapát. (annál is inkább, mert ha visszaél a hatalommal, és leváltják, akkor két másodperc alatt elő lehet kapni)azt felejted el, hogy Vita mögött egy megbonthatatlan egység volt (a kereszténynek, demokratának és (nép)pártnak nevezett valami megszólalni nem mer, mert egy perc alatt felszalámizza őket, ha már nem lesznek a hasznára), viszont akárki is nyeri meg az előválasztást, amögött egy szedett-vedett koalíció lesz, ami arra elég lehet, hogy leváltsa Döbrögit, de a legelső necces fejleményre szétbomoljon.Ez a hatalmas tévedés.
nyilván nem szerencsés dolog ez így, de a jövő évi választásoknak nem az a tétje, hogy egyben marad-e decemberig a koalíció, hanem hogy egyáltalán sikerül-e a küldetés. az egyetlen feladat Vityát kipenderíteni, minden más csak másodlagos és orvosolható.
slowmotion
Adott egy államszervezet, ami a mindenkori miniszterelnököt kiemeli a közjogi berendezkedésből és példátlan erővel ruházza fel (konkrétan van titkosszolgálat ami a miniszterelnökség alá van besorolva, az NKE-ről nem is beszélve ld. központi költségvetés). Vedd ki ebből Orbánt, a hatalombuzi, cinikus machiavellistát és tedd be a helyére ezt a küldetéstudatos lángpallost. Bumm, kaptunk egy közjogi pokolgépet, ami még a koalíciós pártok kontrollja mellett is képes arra, hogy károkat okozzon az országnak.
Arról nem beszélve, hogy ha szétesik a koalíció, mert horribile dictu megpróbálják megállítani MZP ámokfutását, akkor meg 1 éven belül előrehozott választással visszajön Orbán még X évre (ld. köztársasági elnök és a költségvetési tanács jogköreinek összefüggését a parlament feloszlatásának vonatkozásában).
És akkor ez majd szépen elkezd begyűrűzni az üzleti szférába. Nekem nem tetszik a scenario és még mindig csak a felszínt kapargatjuk és nem indultak meg a felcsúti perhez hasonló, teljesen eszement koncepciós eljárások.
Amadeus
több mint 4 éve
rokaur
876
De mondd meg nekem, hogy jakubinusság vagy pedig "van véleménye" valamiről kategória az, ha más gyerekét támadod a nyilvánosság előtt? Milyen gátlásai, milyen morális tartása van egy ilyen embernek? Milyen ember az, aki mást coming outoltat? Persze, tudom, a Fidesz-KDNP fullba nyomja a kretént LMBTQ téren, ami igaz is. Viszont ettől még nem lesz elfogadható az, amit Márki-Zay pl. Orbán Gáspárral tett. Nem lesz elfogadható kormánytagok lebuzizása. Ez az ember lelkiismeretfurdalás nélkül gázol bele mások magánéletébe puszta politikaiszámítás alapján.Dehogynem! Szerinted mit mond el egy aparol aki tudja, hogy meleg a fia (allitolag) es politikai haszonert torvenyt hoz ellene? Mekkora gatlast latsz egy ilyen emberben?
Amadeus
Az amiert te MZP-t megtalalod a fidesz mar meglepte (Vona buzizas), sot mar lepett egyet azon az uton ami nem csak kommunikacio hanem tenylegesen torvenykezett is ellene. Ez neked kiszamithato? Szerinted mekkora kontroll van felette?
Ezt a mocskot a Fidesz kezdte, ahogy a fonok szokta mondani "amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten". A maffiaban csaladra nem lonek, ezt atleptek mikor a feleseget gyilkosoztak.
Ez a hatalmas tévedés.Jaja, mar latom is magam elott mikor titkosszolgalati modszerekkel megfigyel;nek ugyvedeket, ujsagirokat, uzleti szemelyeket... 😀
Adott egy államszervezet, ami a mindenkori miniszterelnököt kiemeli a közjogi berendezkedésből és példátlan erővel ruházza fel (konkrétan van titkosszolgálat ami a miniszterelnökség alá van besorolva, az NKE-ről nem is beszélve ld. központi költségvetés). Vedd ki ebből Orbánt, a hatalombuzi, cinikus machiavellistát és tedd be a helyére ezt a küldetéstudatos lángpallost. Bumm, kaptunk egy közjogi pokolgépet, ami még a koalíciós pártok kontrollja mellett is képes arra, hogy károkat okozzon az országnak.
Arról nem beszélve, hogy ha szétesik a koalíció, mert horribile dictu megpróbálják megállítani MZP ámokfutását, akkor meg 1 éven belül előrehozott választással visszajön Orbán még X évre (ld. köztársasági elnök és a költségvetési tanács jogköreinek összefüggését a parlament feloszlatásának vonatkozásában).
És akkor ez majd szépen elkezd begyűrűzni az üzleti szférába. Nekem nem tetszik a scenario és még mindig csak a felszínt kapargatjuk és nem indultak meg a felcsúti perhez hasonló, teljesen eszement koncepciós eljárások.
Amadeus
több mint 4 éve
Nem, abban bízom, hogy nem őrült.Nekem nem tetszik a scenario és még mindig csak a felszínt kapargatjuk és nem indultak meg a felcsúti perhez hasonló, teljesen eszement koncepciós eljárások.Alapvetően ezekről a kérdésekről(elszámoltatás, alkotmányozás) Dobrev és MZP kb. ugyan azt mondják, csak ha jól értem te abban bízol, hogy előbbi hazudik.
Amadeus
andree
több mint 4 éve
Nekem nem tetszik a scenario és még mindig csak a felszínt kapargatjuk és nem indultak meg a felcsúti perhez hasonló, teljesen eszement koncepciós eljárások.Alapvetően ezekről a kérdésekről(elszámoltatás, alkotmányozás) Dobrev és MZP kb. ugyan azt mondják, csak ha jól értem te abban bízol, hogy előbbi hazudik.
Amadeus
több mint 4 éve
Ez a hatalmas tévedés.azt felejted el, hogy Vita mögött egy megbonthatatlan egység volt (a kereszténynek, demokratának és (nép)pártnak nevezett valami megszólalni nem mer, mert egy perc alatt felszalámizza őket, ha már nem lesznek a hasznára), viszont akárki is nyeri meg az előválasztást, amögött egy szedett-vedett koalíció lesz, ami arra elég lehet, hogy leváltsa Döbrögit, de a legelső necces fejleményre szétbomoljon.Az alapvető elvárás az lenne, hogy nem csak közjogi értelemben, hanem gondolkodás szintjén is meghaladjuk a NER-t. Nyilván kiindulva abból, hogy a NER több, mint a Fidesz - ld. korábbi témába vágó kommentjeim -, sőt egyenesen a magyar néplélek része, ezért egy sokkal mélyebb, a társadalom részéről érkező megújulásra lenne ahhoz szükség, hogy ténylegesen változásról beszélhessünk.Nem értem a konklúziót, hogy akkor jövőre Fidesz.Nézd már meg MZP testbeszédét, mimikáját akkor amikor beszél és fenyegetőzik. A faszi egy jakubinus, abból is az önelégült nárcisztikus fajta.jesszus máriám, racionalitást emlegetni mikor valaki egy jakobinus forradalom lázálmát vizionálja 2022-ben EU-s országként, 12 évnyi kétharmados kormányzást követően, nagyjából minden valamirevaló jogalkotói eszköz nélkülDe.Orbántól nem kerülget a hányinger? Vagy pedig már el is hánytad magad, és ez olyan komfortos érzetet biztosít, ami a megszokás varázsát nyújtja?Összefoglaló:A hányinger kerülget MZP-től.
www.youtube.com/watch?v=PajAd2Lr3CM
Vrij6
Ha ő nyeri az előválasztást, akkor a Fideszre szavazok.
Amadeus
nagylaza
Viszont Orbán csak egy geci, amíg vele szemben MZP az elszabadult - old school - jakubinus.
Előbbit rühellem, az utóbbi meg a fejemet veszi, ha az útjába kerülök. Elég könnyű a racionális döntés.
Amadeus
r.baggio
Amúgy meg Budapest kicsi város és azért most már hallani, hogy Karácsony hogyan lett "beállítva a sorba" MZP mögé.
Úgyhogy kurva nagy vétó MZP ellen. Egy gátlástalan szarházi.
Amadeus
Nem csak feltétlenül neked, hanem a többi MZP ellenző felé is szól a kérdésem, hogy igazából mi az amit ti elvárnátok/elvártatok volna? Egyáltalán mit szeretnétek? Kormányt váltani, rendszert (politikai kultúrát) váltani, vagy csak szimplán megnyerni 4 év erejéig a kultúrharcot? Akartatok összefogást, ha igen, milyen formában?
A többiek közül kormányt váltani szerintem egyik jelölt sem képes, se Jakab, se Fegyőr, se Gyurcsány, talán KG az lett volna.
De Karácsony Gergely - akit most sajnálnunk kéne, mert életében először nem ő döfött, hanem őt döfték - tökéletes lózungokkal teli, balosnak és zöldnek hazudott populista, akinél a balos kultúrharcos máz mögött egy Fidesz/NER közeli, a szoci maffiába nyakig beágyazott politikus van, aki az elmúlt 15 évében mindenkit hátba döfött a politikai karrierjének felfuttatása érdekében. Vele se rendszert, se politikai kultúrát nem lehet váltani, maximum a kultúrharcot lehet megnyerni. Utóbbi miatt a KG melletti kiállást érteni vélném.
Ami a rendszerváltás illeti, ha jól értem, nálad az is megbukott, mivel az állításod alapján MZP egy hét erejéig eltanulta Molnár Zsolt, Gyurcsány és Geri módszereit, így a rendszerváltás vele sem valósulhat meg, a NER magához rontotta, vele is a NER-re szavazunk. A "csak ne Viktor" tengelyen így akár lehetne is MZP, mivel igazzá volt, hogy Dobrev = KG = MZP, de mivel utóbbinak még elképzelése is van a világról, az meg veszélyessé/kockázatossá teszi, ráadásul vele sem újulhat meg itthon a politikai kultúra, így mégis off?
Ha utóbbi lett volna a cél, akkor viszont miért Viktor a konklúzió? Miért nem a kutyák? A vicceskedés mellett ők komoly munkát tettek a korrupció feltárására az önkormányzatokban, a náluk lévő összegek egy részét pedig különböző önkéntes akciókra fordítják. Miért nem ők?
Összegezve a kultúrharc elveszett, rendszerváltás nem is volt, mert MZP eltanulta az összefogás módszereit, a kutyák meg bohócok, tehát Viktor, mert ő legalább már jól bevált?
Foldesi26
Az összefogásban induló jelöltekkel kapcsolatban kettő alapvető probléma van: inkompetensek és nem jelentenek erkölcsi értelembe véve megújulást a NER-hez képest. Ezek közül Dobrev annyiban jelent kivételt, hogy nem inkompetens és fel tud mutatni egy komoly diplomáciai és politikai életpályát. Azt is mondhatnám, hogy a vakok között a félszemű. A többiek alapvetően lesújtó alternatívák, akik a húsos fazék megszerzésén ügyködnek és nem azon, hogy jobb hely legyen ez az ország.
Márki-Zayval az a baj, hogy - ahogy írod, eltanulta a többiek módszerét -, hogy nem csak hogy eltanulta azt, de valami egészen megdöbbentő gátlástalansággal és elvtelenséggel alkalmazza őket a színfalak mögött, amivel kapcsolatban szikla szilárd meggyőződésem, hogy egy ilyen ember, egy ennyire gátlástalan, fékezhetetlen - igen, jakubinus - ember nem kaphat közhatalmat a kezébe. Egy ilyen ember nem diszponálhat a magyar állampolgárok sorsa felett, ugyanis annak, pont az MZP személyiségéből eredő problémák miatt beláthatatlan következményei lehetnek.
Viktor azért konklúzió, mert MZP hatalomra jutása előtt ő az utolsó bástya. Ha nem tudja most a DK megállítani ezt az elszabadult hajóágyút, akkor tényleg a Fidesz és OV lesz az utolsó, aki ezt megteheti, mielőtt tényleges hatalmat kap a kezébe.
A kultúrharc humbug, rendszerváltás nem volt, csak vagyonátrendezés. Orbán egy kiszámítható geci, míg MZP egy küldetéstudattal sújtott, kiszámíthatatlan őrült.
És akkor már inkább a kiszámítható gecit választom.
ui: 2010-ben így lett 2/3-a a fidesznek, agy nélkül szavazott mindenki azért, hogy ne az MSZP legyen. Nem kellene még egyszer elkövetni ugyanazt a hibát.
Amadeus
nyilván nem szerencsés dolog ez így, de a jövő évi választásoknak nem az a tétje, hogy egyben marad-e decemberig a koalíció, hanem hogy egyáltalán sikerül-e a küldetés. az egyetlen feladat Vityát kipenderíteni, minden más csak másodlagos és orvosolható.
slowmotion
több mint 4 éve
azt felejted el, hogy Vita mögött egy megbonthatatlan egység volt (a kereszténynek, demokratának és (nép)pártnak nevezett valami megszólalni nem mer, mert egy perc alatt felszalámizza őket, ha már nem lesznek a hasznára), viszont akárki is nyeri meg az előválasztást, amögött egy szedett-vedett koalíció lesz, ami arra elég lehet, hogy leváltsa Döbrögit, de a legelső necces fejleményre szétbomoljon.Az alapvető elvárás az lenne, hogy nem csak közjogi értelemben, hanem gondolkodás szintjén is meghaladjuk a NER-t. Nyilván kiindulva abból, hogy a NER több, mint a Fidesz - ld. korábbi témába vágó kommentjeim -, sőt egyenesen a magyar néplélek része, ezért egy sokkal mélyebb, a társadalom részéről érkező megújulásra lenne ahhoz szükség, hogy ténylegesen változásról beszélhessünk.Nem értem a konklúziót, hogy akkor jövőre Fidesz.Nézd már meg MZP testbeszédét, mimikáját akkor amikor beszél és fenyegetőzik. A faszi egy jakubinus, abból is az önelégült nárcisztikus fajta.jesszus máriám, racionalitást emlegetni mikor valaki egy jakobinus forradalom lázálmát vizionálja 2022-ben EU-s országként, 12 évnyi kétharmados kormányzást követően, nagyjából minden valamirevaló jogalkotói eszköz nélkülDe.Orbántól nem kerülget a hányinger? Vagy pedig már el is hánytad magad, és ez olyan komfortos érzetet biztosít, ami a megszokás varázsát nyújtja?Összefoglaló:A hányinger kerülget MZP-től.
Vrij6
Amadeus
nagylaza
Viszont Orbán csak egy geci, amíg vele szemben MZP az elszabadult - old school - jakubinus.
Előbbit rühellem, az utóbbi meg a fejemet veszi, ha az útjába kerülök. Elég könnyű a racionális döntés.
Amadeus
r.baggio
Amúgy meg Budapest kicsi város és azért most már hallani, hogy Karácsony hogyan lett "beállítva a sorba" MZP mögé.
Amadeus
Nem csak feltétlenül neked, hanem a többi MZP ellenző felé is szól a kérdésem, hogy igazából mi az amit ti elvárnátok/elvártatok volna? Egyáltalán mit szeretnétek? Kormányt váltani, rendszert (politikai kultúrát) váltani, vagy csak szimplán megnyerni 4 év erejéig a kultúrharcot? Akartatok összefogást, ha igen, milyen formában?
A többiek közül kormányt váltani szerintem egyik jelölt sem képes, se Jakab, se Fegyőr, se Gyurcsány, talán KG az lett volna.
De Karácsony Gergely - akit most sajnálnunk kéne, mert életében először nem ő döfött, hanem őt döfték - tökéletes lózungokkal teli, balosnak és zöldnek hazudott populista, akinél a balos kultúrharcos máz mögött egy Fidesz/NER közeli, a szoci maffiába nyakig beágyazott politikus van, aki az elmúlt 15 évében mindenkit hátba döfött a politikai karrierjének felfuttatása érdekében. Vele se rendszert, se politikai kultúrát nem lehet váltani, maximum a kultúrharcot lehet megnyerni. Utóbbi miatt a KG melletti kiállást érteni vélném.
Ami a rendszerváltás illeti, ha jól értem, nálad az is megbukott, mivel az állításod alapján MZP egy hét erejéig eltanulta Molnár Zsolt, Gyurcsány és Geri módszereit, így a rendszerváltás vele sem valósulhat meg, a NER magához rontotta, vele is a NER-re szavazunk. A "csak ne Viktor" tengelyen így akár lehetne is MZP, mivel igazzá volt, hogy Dobrev = KG = MZP, de mivel utóbbinak még elképzelése is van a világról, az meg veszélyessé/kockázatossá teszi, ráadásul vele sem újulhat meg itthon a politikai kultúra, így mégis off?
Ha utóbbi lett volna a cél, akkor viszont miért Viktor a konklúzió? Miért nem a kutyák? A vicceskedés mellett ők komoly munkát tettek a korrupció feltárására az önkormányzatokban, a náluk lévő összegek egy részét pedig különböző önkéntes akciókra fordítják. Miért nem ők?
Összegezve a kultúrharc elveszett, rendszerváltás nem is volt, mert MZP eltanulta az összefogás módszereit, a kutyák meg bohócok, tehát Viktor, mert ő legalább már jól bevált?
Foldesi26
Az összefogásban induló jelöltekkel kapcsolatban kettő alapvető probléma van: inkompetensek és nem jelentenek erkölcsi értelembe véve megújulást a NER-hez képest. Ezek közül Dobrev annyiban jelent kivételt, hogy nem inkompetens és fel tud mutatni egy komoly diplomáciai és politikai életpályát. Azt is mondhatnám, hogy a vakok között a félszemű. A többiek alapvetően lesújtó alternatívák, akik a húsos fazék megszerzésén ügyködnek és nem azon, hogy jobb hely legyen ez az ország.
Márki-Zayval az a baj, hogy - ahogy írod, eltanulta a többiek módszerét -, hogy nem csak hogy eltanulta azt, de valami egészen megdöbbentő gátlástalansággal és elvtelenséggel alkalmazza őket a színfalak mögött, amivel kapcsolatban szikla szilárd meggyőződésem, hogy egy ilyen ember, egy ennyire gátlástalan, fékezhetetlen - igen, jakubinus - ember nem kaphat közhatalmat a kezébe. Egy ilyen ember nem diszponálhat a magyar állampolgárok sorsa felett, ugyanis annak, pont az MZP személyiségéből eredő problémák miatt beláthatatlan következményei lehetnek.
Viktor azért konklúzió, mert MZP hatalomra jutása előtt ő az utolsó bástya. Ha nem tudja most a DK megállítani ezt az elszabadult hajóágyút, akkor tényleg a Fidesz és OV lesz az utolsó, aki ezt megteheti, mielőtt tényleges hatalmat kap a kezébe.
A kultúrharc humbug, rendszerváltás nem volt, csak vagyonátrendezés. Orbán egy kiszámítható geci, míg MZP egy küldetéstudattal sújtott, kiszámíthatatlan őrült.
ui: 2010-ben így lett 2/3-a a fidesznek, agy nélkül szavazott mindenki azért, hogy ne az MSZP legyen. Nem kellene még egyszer elkövetni ugyanazt a hibát.
Amadeus
több mint 4 éve
Nem megtörtek. Egyszerűen nem vagyok hajlandó bevállalni az ismeretlen, kiszámíthatatlan veszélyt. Lefordíthatom üzleti nyelvre is. Ha kockázatot vállalsz, akkor alapvetően mérlegelés alapján hozol egy döntést, pro & cons, Justitia mérlege, stb.És végül mondd meg nekem, hogy egy ilyen faszi milyen erkölcsi, jogi, közéleti megújulást fog elhozni nekünk a megválasztása esetén.Ahogy tanult kollégám szokta mondani "Azon a hídon akkor menjünk át, ha odaértünk"
Amadeus
Ha nem tetszik, elzavarjuk őt is, aztán jönnek a kutyák, vagy a következő outsider. De azért fizetni ezt a hitvány hobbbynapoleont és díszes kompániáját, mert "Inkább harcolok az ismert ellenséggel, mint az ismeretlennel"
Pls... ezek szerint téged is megtörtek? Nem így ismertelek meg itt az elmúlt években.
Hanni
Márki-Zay esetében több a con, mint a pro és - magamat ismételve - nem tudok rajta kiigazodni, az eddigi magatartása alapján pedig (köz)veszélyesnek tartom. Azt gondolom, hogy a felelős döntés az, hogy ő rá nem szavazok ilyen körülmények között.
Egyébként ha Dobrev nyer, akkor nálam ő lesz a befutó tavasszal. (Dobrev, Orbán, MZP a sorrend)
Aztán az is opció, hogy beleszarok és otthon maradok tavasszal.
több mint 4 éve
És végül mondd meg nekem, hogy egy ilyen faszi milyen erkölcsi, jogi, közéleti megújulást fog elhozni nekünk a megválasztása esetén.Ahogy tanult kollégám szokta mondani "Azon a hídon akkor menjünk át, ha odaértünk"
Amadeus
több mint 4 éve
Vakok földjén elég tanulságos film 😀Ha mondjuk a jelenlegi ellenzék nyer és nem tud kormányozni MZP, mert nem tetszik a DK-nak vagy a Jobbiknak, vagy bárkinek szinte a kormányoldalon, akkor kész, nem fogják végrehajtani. Mert a törvényhozás valahogy így megy, nem?De.
Klaci79
És szerinted ha nincs többség egy küldetéstudatos jakobinus mögött akiben még pluszba a szent tűz lobog, akkor mit csinál?
Szomorúan odébbáll, vagy szerez magának többséget? Márpedig a Fidesz mindig nyitott egy jó üzletre. 😉
Én csípem Orbánt, de amit Orbán alatt most az egyszeri ellenzéki átél, mint szar politikai élmény, annak a sokszorosa zúdul a nyakába akkor, ha egy önmagára isteni lángpallosként tekintő, elvekkel, egóval rendelkező őrült zúdul a nyakába. (Nem tudom MZP bizonyosan ilyen e, és nem csak ügyesen lavírozza magát a pénzcsapok felé, aztán ha odaér megcsihad, de egyelőre ezt a karaktert hozza.)
Aki meg azt gondolja, hogy nem tud Orbán rendszerénél, faszságainál, megnyilvánulásainál rosszabbat elképzelni, annak annyi a meglátásom, hogy sokkal, de sokkal rosszabb világ lenne, ha komolyan is gondolná.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
De mondd meg nekem, hogy jakubinusság vagy pedig "van véleménye" valamiről kategória az, ha más gyerekét támadod a nyilvánosság előtt? Milyen gátlásai, milyen morális tartása van egy ilyen embernek? Milyen ember az, aki mást coming outoltat? Persze, tudom, a Fidesz-KDNP fullba nyomja a kretént LMBTQ téren, ami igaz is. Viszont ettől még nem lesz elfogadható az, amit Márki-Zay pl. Orbán Gáspárral tett. Nem lesz elfogadható kormánytagok lebuzizása. Ez az ember lelkiismeretfurdalás nélkül gázol bele mások magánéletébe puszta politikaiszámítás alapján.Az utóirattal egyetértek, ezért is szavazok Dobrev esetén a kutyákra.Az alapvető elvárás az lenne, hogy nem csak közjogi értelemben, hanem gondolkodás szintjén is meghaladjuk a NER-t. Nyilván kiindulva abból, hogy a NER több, mint a Fidesz - ld. korábbi témába vágó kommentjeim -, sőt egyenesen a magyar néplélek része, ezért egy sokkal mélyebb, a társadalom részéről érkező megújulásra lenne ahhoz szükség, hogy ténylegesen változásról beszélhessünk.Nem értem a konklúziót, hogy akkor jövőre Fidesz.Nézd már meg MZP testbeszédét, mimikáját akkor amikor beszél és fenyegetőzik. A faszi egy jakubinus, abból is az önelégült nárcisztikus fajta.jesszus máriám, racionalitást emlegetni mikor valaki egy jakobinus forradalom lázálmát vizionálja 2022-ben EU-s országként, 12 évnyi kétharmados kormányzást követően, nagyjából minden valamirevaló jogalkotói eszköz nélkülDe.Orbántól nem kerülget a hányinger? Vagy pedig már el is hánytad magad, és ez olyan komfortos érzetet biztosít, ami a megszokás varázsát nyújtja?Összefoglaló:A hányinger kerülget MZP-től.
Vrij6
Amadeus
nagylaza
Amadeus
r.baggio
Amadeus
Foldesi26
Amadeus
"Az összefogásban induló jelöltekkel kapcsolatban kettő alapvető probléma van: inkompetensek és nem jelentenek erkölcsi értelembe véve megújulást a NER-hez képest." >> Az eddig a sajtóba eljutott, nyilvánosan elérhető információk alapján MZP a korrupcióellenes harca miatt elhozhatná ezt a megújulást, ráadásul nem kelti alkalmatlan/tapasztalatlan vezető/politikus képét.
A gátlástalanságával nehéz vitatkozni úgy, hogy egy olyan pletykára hivatkozunk, amit a diskurzus egyik fele ismer csak. Amennyiben viszont igaz, és nem KG családtagjainak meztelen fotóival vagy egy ak47-essel történt a fenyegetés, hanem csak hatalomtechnikai/politikai eszközökhöz nyúlt, az nem pont az alkalmasságát mutatja mind miniszterelnöknek, mind drasztikus változásvezetőnek?
A jakobinusságról az a véleményem, hogy a magyar közélet el van szokva az olyan politikusoktól, akiknek van véleménye/megoldási javaslata bizonyos kérdésekről, gondol valamit a világról és ezt a világképet tényleges képviseli is. MZP egy retorikájában erős faszi, erős elképzelésekkel a politikában és a gazdaságban, azok minőségétől függetlenül - tudom, néha mond is olyan még laikusként is érezhetően bődületes faszságokat, mint az alkotmányozás 2/3 nélkül, amit ugyan átvett a DK, de róluk mindenki tudja, hogy hazudnak, így nekik nem veszik komolyan. Megújulás ez az olyan arcokhoz képest, mint KG, aki napról napra gondol mást, vagy éppen pontról pontra emelte át a sétáló budapest programját a kampány közben 2019-ben.
Ezt Te fékezhetetlenségnek érzed, az egyszeri választópolgár pedig cselekvőképességnek. Utóbbi pedig valószínűleg szükséges a korrupció felszámolásához és a rendszer megváltoztatásához. Az embereknek ezért szimpatikus MZP, mert - az elérhető információk alapján - ő benne látják a politikai kultúra megújulását.
A kutyák szerintem továbbra is opció. Ha kapnak 10% körül, akkor marad a Fidesz.
Foldesi26
Mennyiben elfogadható az, hogy 2/3 nélkül, az Alaptörvénnyel ellentétes módon feles többséggel módosítunk 2/3 törvényeket? (Ebben Dobrev is hülye.) Mennyire elfogadható az, hogy MZP lehazaárulózza azokat, akik KG helyett Dobrevet támogatják? Mit árul el róla az, hogy amikor ezzel szembesítik, akkor arra hivatkozik, hogy sorry fáradt volt.
És végül mondd meg nekem, hogy egy ilyen faszi milyen erkölcsi, jogi, közéleti megújulást fog elhozni nekünk a megválasztása esetén.