Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
Érdekes, hogy Fegyőr meg Márki is Dobrev elutasítottságáról beszél ami miatt nem lehet támogatni, holott a számok egyelőre nem ezt igazolják. Dobrev minden választókörzetben 1-2-3 helyen végzettNem az előválasztáson résztvevők közt kell elfogadottnak lennie. A nagy képet nézve még mindig gyurcsány a legelutasítottabb.
MC12
több mint 4 éve
és basszameg már van frissített verzió is: "gyurcsány felesége, balfék haverja és egy statiszta"...A fidesz beinduló mocskolódása még komoly rejtett tartalékokat fog tudni mozgósítani.Erre reflektálva és nagylaza kutyapártos megjegyzésére ráfűzve jelezném, hogy én pl soha nem gondoltam volna, hogy karigeriékre képes lennék szavazni, de a hatszázezredik youtube-os "stop karácsony, stop gyurcsány" reklám pont át tud lendíteni minden ellenérzésemen.
ozibozi
r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Azért ha nálunk is elektori rendszer lenne, vagyis egy választókerületet (államot) csak egy párt vinne el, mint az amerikai elnökválasztáson, akkor brutális Dobrev győzelem lenne, kb. a 106 egyéni vk.-ból 80-90-t ő vinne el.(Nálunk mindegyik vk. ugyanakkora, USA-ban vannak óriási különbségek egy Kalifornia és egy Delaware állam között mondjuk.)
Aztán a részvételről.
633ezret olvastam legutóbb, ami önmagában elég nagynak tűnő szám, de annak a szavazatszámnak ami egy országgyűlési választás megnyeréséhez kelleni fog kb a negyede és ötöde közt van valahol. Vagyis az összes ténylegesen szavazó kb. kilencede. Ez az ellenzéki keménymag.
Ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt 10 évben ez volt az ellenzék első értelmes, valóban újszerű, tematizáló hatású, nem elbalfaszkodott kezdeményezése, akkor szerintem elég kevés.
Hiszen nem 25 éve vagyunk egy általános elégedettségtől áthatott országban, ahol az emberek fele azt se tudja ki a miniszterelnök, hanem egy fullra átpolitizált, a csapból is politikát folyató, örökös politikai (kommunikációs) harcban álló országban élünk, mindenkinek van véleménye, mindenki utálja vagy szereti Orbánt, Gyurcsányt, politikailag szinte nincs közömbös (én a bizonytalan szavazó toposzban se hiszek) ember, nincs olyan, aki ne utálna valakit, stb.
Ehhez képest alacsony ez a részvételi szám.
De még alacsonyabb az a kb. 100ezer szavazat amit MZP kapott, az egyetlen jelölt aki nem a 30 éve ránktespedő politikai elit (vagy inkább csürhe) része.
2022-ben lesz 2,5-3 millió ember, aki Orbán ellen fog szavazni, hogy végre leváltsa valaki, de közülük csak 100ezer az, aki most úgy gondolta, hogy ne a NER udvari ellenzéke, a saját egzisztenciájukért teperő elhasznált, leszerepelt figurák tegyék ezt, hanem egy outsider, egy civil, egy "normális, hétköznapi ember", akire nem mondja rá az ember egyből undorral, hogy "politikus, bleeee".
Az Orbánt leváltani akarók uszkve 3-4 százaléka gondolja most azt, hogy számít, hogy ki váltja le Orbánt, hogy NER se legyen, és 95+ százaléka meg azt, hogy jó ez a mocsár, ami van, csak ne Orbán fingja a passzátszelet, hanem Gyurcsány vagy valaki más hasonszőrű.
Szerintem ez sajnálatosan tanulságos.
több mint 4 éve
Érdekes, hogy Fegyőr meg Márki is Dobrev elutasítottságáról beszél ami miatt nem lehet támogatni, holott a számok egyelőre nem ezt igazolják. Dobrev minden választókörzetben 1-2-3 helyen végzett (ezzel ő eddig az egyetlen ilyen jelölt) míg Gergőnek becsúszott 9 negyedik hely is. Itt megjegyezném, hogy Geri 4. helyei szinte kivétel nélkül csatatérkörzetekben vannak, ahol Dobrev magasan nyert. Tehát tök jó, hogy Karácsony magabiztosan húz be olyan pesti körzeteket ahol egyébként egy döglött ló is nyerne ellenzékiként, míg Jakab és Márki is elveri vidéken ami igazán számít az ellenzéknek jövőre. Valószínűleg erre utalt Jakab azzal amit nyilatkozott.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Azért Klarikam messze volt attól az 50%tol szerencsére
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Az ugyanennyire komikus volt 😊az ugye new york, akkor ezek után miért lepődünk meg a veszprémi számokon?Sot, egyik szemelyes kedvencem az, ahogyan AOC kerult be a politikaba:hu.wikipedia.org/wiki/Veszpr%C3%A9m_megyei_1._sz._orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_egy%C3%A9ni_v%C3%A1laszt%C3%B3ker%C3%BCletVarj, felreerted. Azon kacagok magamban, hogy milyen mennyisegu szavazatokert megy itt a kuzdelem. Nem kifejezetten csak az elovalasztason, ugy altalanossagban. Persze a nepessegszam adottsag, de azert megis. Nehol komikus helyzeteket szul.Plusz Burány is elég komolyan kikapott. Hullik az MSZP öregek tanácsa (fiatalok meg nincsenek mert minek).Persze igazából nem, mert lelkemben csak egy troll vagyok, és az igazi kedvencem:3600 meg 1800 szavazat. Az igen.
444.hu/2021/09/29/nagyon-megvertek-mesterhazy-attilat
Gyurma Pappa
undisputedly
csebi
undisputedly
A jelölt neve Jelölő szervezet(ek) Szavazat Százalék
Ovádi Péter Fidesz–KDNP 25 920 48,75%
Kész Zoltán független 16 688 31,39%
Dr. Varga-Damm Andrea Jobbik 7054 13,27%
Hites Viktor LMP 1811 3,41%
Szimmer Ákos MKKP 818 1,54%
Meződi János Momentum 744 1,40%
Nagy Éva Összefogás Párt 130 0,24%
ergo egy vidéki körzetben ~20%a ment el annak ami a legutóbbi választáson elment
sztem ez nem rossz eredmény valamitől aminek nincs itthon hagyománya és igazán nagy
ezek amerikai primary vs general election számok, és itt is van ahol 3-15% ment el a primaryre a general election 60-70%val szemben
docs.google.com/spreadsheets/d/1kygorcjoehboZkdmV0kKf-xSiBC6N57uhwfegMIYqoY/edit#gid=0
docs.google.com/spreadsheets/d/1h_2pR1pq8s_I5buZ5agXS9q1vLziECztN2uWeR6Czo0/edit#gid=2030096602
de nyilván kis ország kis számok
Negritis
"On June 26, 2018, Ocasio-Cortez received 57.13% of the vote (15,897) to Crowley's 42.5% (11,761), defeating the 10-term incumbent by almost 15 percentage points".
undisputedly
Negritis
több mint 4 éve
az ugye new york, akkor ezek után miért lepődünk meg a veszprémi számokon?Sot, egyik szemelyes kedvencem az, ahogyan AOC kerult be a politikaba:hu.wikipedia.org/wiki/Veszpr%C3%A9m_megyei_1._sz._orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_egy%C3%A9ni_v%C3%A1laszt%C3%B3ker%C3%BCletVarj, felreerted. Azon kacagok magamban, hogy milyen mennyisegu szavazatokert megy itt a kuzdelem. Nem kifejezetten csak az elovalasztason, ugy altalanossagban. Persze a nepessegszam adottsag, de azert megis. Nehol komikus helyzeteket szul.Plusz Burány is elég komolyan kikapott. Hullik az MSZP öregek tanácsa (fiatalok meg nincsenek mert minek).Persze igazából nem, mert lelkemben csak egy troll vagyok, és az igazi kedvencem:3600 meg 1800 szavazat. Az igen.
Gyurma Pappa
undisputedly
csebi
undisputedly
ergo egy vidéki körzetben ~20%a ment el annak ami a legutóbbi választáson elment
sztem ez nem rossz eredmény valamitől aminek nincs itthon hagyománya és igazán nagy
ezek amerikai primary vs general election számok, és itt is van ahol 3-15% ment el a primaryre a general election 60-70%val szemben
docs.google.com/spreadsheets/d/1kygorcjoehboZkdmV0kKf-xSiBC6N57uhwfegMIYqoY/edit#gid=0
docs.google.com/spreadsheets/d/1h_2pR1pq8s_I5buZ5agXS9q1vLziECztN2uWeR6Czo0/edit#gid=2030096602
Negritis
"On June 26, 2018, Ocasio-Cortez received 57.13% of the vote (15,897) to Crowley's 42.5% (11,761), defeating the 10-term incumbent by almost 15 percentage points".
undisputedly
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Végülis elsüppedt ha úgy nézed szóval.....Zugló, Hadházy 11000, Tóth Csaba 2600Politikai mocsár
Karácsony 6000, Dobrev 3400, MZP 3160, Jakab 700, Bandi 600
csipkelli
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Zugló, Hadházy 11000, Tóth Csaba 2600Politikai mocsár
Karácsony 6000, Dobrev 3400, MZP 3160, Jakab 700, Bandi 600
csipkelli

több mint 4 éve
Sot, egyik szemelyes kedvencem az, ahogyan AOC kerult be a politikaba:hu.wikipedia.org/wiki/Veszpr%C3%A9m_megyei_1._sz._orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_egy%C3%A9ni_v%C3%A1laszt%C3%B3ker%C3%BCletVarj, felreerted. Azon kacagok magamban, hogy milyen mennyisegu szavazatokert megy itt a kuzdelem. Nem kifejezetten csak az elovalasztason, ugy altalanossagban. Persze a nepessegszam adottsag, de azert megis. Nehol komikus helyzeteket szul.Plusz Burány is elég komolyan kikapott. Hullik az MSZP öregek tanácsa (fiatalok meg nincsenek mert minek).Persze igazából nem, mert lelkemben csak egy troll vagyok, és az igazi kedvencem:3600 meg 1800 szavazat. Az igen.
Gyurma Pappa
undisputedly
csebi
undisputedly
Negritis
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
Zugló, Hadházy 11000, Tóth Csaba 2600Karácsony 6000, Dobrev 3400, MZP 3160, Jakab 700, Bandi 600
több mint 4 éve
már az első forduló előtt tuti volt h dobrev miatt vissza fognak lépni,és 1kihivó marad majd vele szemben...de ilyen arányra nem számított senkiAz érdekes még a jelenlegi állásban az lehetne, hogy ha KG és MZP sem lép vissza, akkor (nyilván ez nem lehet 100%) a Jakab és Fegyőr szavazatok elegendőek lennének MZP-nek.Pont akartam kérdezni, hogy miért olyan egyértelmű a többségnek, hogy valamelyikük visszalépne?
Tényleg baromi szórakoztató ez az előválasztás 😀
Így DK kapna 35, KG 28 és MZP 37%-ot...
Klaci79
warr_b
fegyőr szavazatok azok gerinek mennek(valójában most is rá mentek)
több mint 4 éve
rokaur
876
Az érdekes még a jelenlegi állásban az lehetne, hogy ha KG és MZP sem lép vissza, akkor (nyilván ez nem lehet 100%) a Jakab és Fegyőr szavazatok elegendőek lennének MZP-nek.Fegyor szavazatait en Karacsonynak adnam, de bar igy lenne a vege😀
Klaci79
Ennek a fordulonak pont azt kellene megmutatnia az osszefogasban, hogy van egy jelolt aki tulajdonkeppen vallalhato mindenki szamara legyen az Jobbik / MSZP / DK szavazo, onerobol massziv tamogatottsagot tud felmutatni (nem arrol van szo, hogy a partok kozosen keresnek egy civilt aki moge beallnak) innen fuggetlen a szazalekoktol egy idealis vilagban ahol fideszt akarnak buktatni mindenkinek be kellene allnia moge.
Az MZP szavazokra kell vigyazni, ok az ingadozok. Szerintem nehezebb lesz a DK, Jobbik szavazo torkan lenyomni a masikat mint egy MZP-t.
Szerkesztette: rokaur
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
Mert Dobrevet egyik se akarja. A matek pedig egyszerű, amelyikük marad, szinte biztosan nyer.Az érdekes még a jelenlegi állásban az lehetne, hogy ha KG és MZP sem lép vissza, akkor (nyilván ez nem lehet 100%) a Jakab és Fegyőr szavazatok elegendőek lennének MZP-nek.Pont akartam kérdezni, hogy miért olyan egyértelmű a többségnek, hogy valamelyikük visszalépne?
Klaci79
warr_b
több mint 4 éve
MZP célzott erre egy rádióinterjúban....kicsit több is volt, mint célzás.Az érdekes még a jelenlegi állásban az lehetne, hogy ha KG és MZP sem lép vissza, akkor (nyilván ez nem lehet 100%) a Jakab és Fegyőr szavazatok elegendőek lennének MZP-nek.Pont akartam kérdezni, hogy miért olyan egyértelmű a többségnek, hogy valamelyikük visszalépne?
Klaci79
warr_b
több mint 4 éve
Az érdekes még a jelenlegi állásban az lehetne, hogy ha KG és MZP sem lép vissza, akkor (nyilván ez nem lehet 100%) a Jakab és Fegyőr szavazatok elegendőek lennének MZP-nek.Pont akartam kérdezni, hogy miért olyan egyértelmű a többségnek, hogy valamelyikük visszalépne?
Klaci79

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Az érdekes még a jelenlegi állásban az lehetne, hogy ha KG és MZP sem lép vissza, akkor (nyilván ez nem lehet 100%) a Jakab és Fegyőr szavazatok elegendőek lennének MZP-nek.Tényleg baromi szórakoztató ez az előválasztás 😀
több mint 4 éve
Szerintem született köztük egy megállapodás, tippre az lenne, hogy mondjuk 5%-os határon belül KG lép vissza, fölötte MZP, de lehet ha vége majd megtudjuk. Most csökkent 28-21-re, de azért valóban az 5% még odébb van, de semmi sem lehetetlen.ezért lenne mesteri ha karigeri lépne vissza mzp javára...sajna erre semmi esélyt nem látokwww.origo.hu/itthon/20210930-kocsis-mate-minden-ugy-alakult-a-szinjatekban-ahogy-azt-gyurcsany-ferenc-eltervezte.htmlSzerintem ez az egész előválasztás egy baromi jó ötlet volt. Ebben már csak azért is biztos vagyok, mert a fidesz tv-k még mindig agyonhallgatják az egészet. Bár már legalább valami Ratyis Bálint nyilatkozott róla, hogy ennek az egésznek semmi értelme és ilyenkor lehet tudni, hogy még szerintük is van értelme 😀A fideszes sajtó (beleértve a "közszolgálatit" is) hozza a formáját. Az Origo ma reggel - eldugva az oldalon - ezt bírta kiizzadni az előválasztásról:
Klaci79
Előválasztási komédia: Gyurcsány mindenkit maga alá gyűrt a baloldalon
www.origo.hu/itthon/20210930-gyurcsany-ferenc-mindenkit-maga-ala-gyurt-a-baloldalon.html
Ízlelgessük a mértéktartó, korrekt, egyúttal informatív szóhasználatot a címben: "előválasztási komédia".
nagylaza
pestisracok.hu/sneider-tamas-szerint-itt-a-game-over-a-jobbik-szamara/
Negritis
thebeke
több mint 4 éve
ezért lenne mesteri ha karigeri lépne vissza mzp javára...sajna erre semmi esélyt nem látokwww.origo.hu/itthon/20210930-kocsis-mate-minden-ugy-alakult-a-szinjatekban-ahogy-azt-gyurcsany-ferenc-eltervezte.htmlSzerintem ez az egész előválasztás egy baromi jó ötlet volt. Ebben már csak azért is biztos vagyok, mert a fidesz tv-k még mindig agyonhallgatják az egészet. Bár már legalább valami Ratyis Bálint nyilatkozott róla, hogy ennek az egésznek semmi értelme és ilyenkor lehet tudni, hogy még szerintük is van értelme 😀A fideszes sajtó (beleértve a "közszolgálatit" is) hozza a formáját. Az Origo ma reggel - eldugva az oldalon - ezt bírta kiizzadni az előválasztásról:
Klaci79
www.origo.hu/itthon/20210930-gyurcsany-ferenc-mindenkit-maga-ala-gyurt-a-baloldalon.html
Ízlelgessük a mértéktartó, korrekt, egyúttal informatív szóhasználatot a címben: "előválasztási komédia".
nagylaza
Negritis
több mint 4 éve
www.origo.hu/itthon/20210930-kocsis-mate-minden-ugy-alakult-a-szinjatekban-ahogy-azt-gyurcsany-ferenc-eltervezte.htmlSzerintem ez az egész előválasztás egy baromi jó ötlet volt. Ebben már csak azért is biztos vagyok, mert a fidesz tv-k még mindig agyonhallgatják az egészet. Bár már legalább valami Ratyis Bálint nyilatkozott róla, hogy ennek az egésznek semmi értelme és ilyenkor lehet tudni, hogy még szerintük is van értelme 😀A fideszes sajtó (beleértve a "közszolgálatit" is) hozza a formáját. Az Origo ma reggel - eldugva az oldalon - ezt bírta kiizzadni az előválasztásról:
Klaci79
nagylaza
több mint 4 éve
Szerintem ez az egész előválasztás egy baromi jó ötlet volt. Ebben már csak azért is biztos vagyok, mert a fidesz tv-k még mindig agyonhallgatják az egészet. Bár már legalább valami Ratyis Bálint nyilatkozott róla, hogy ennek az egésznek semmi értelme és ilyenkor lehet tudni, hogy még szerintük is van értelme 😀A fideszes sajtó (beleértve a "közszolgálatit" is) hozza a formáját. Az Origo ma reggel - eldugva az oldalon - ezt bírta kiizzadni az előválasztásról:
Klaci79
több mint 4 éve
hu.wikipedia.org/wiki/Veszpr%C3%A9m_megyei_1._sz._orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_egy%C3%A9ni_v%C3%A1laszt%C3%B3ker%C3%BCletVarj, felreerted. Azon kacagok magamban, hogy milyen mennyisegu szavazatokert megy itt a kuzdelem. Nem kifejezetten csak az elovalasztason, ugy altalanossagban. Persze a nepessegszam adottsag, de azert megis. Nehol komikus helyzeteket szul.Plusz Burány is elég komolyan kikapott. Hullik az MSZP öregek tanácsa (fiatalok meg nincsenek mert minek).Persze igazából nem, mert lelkemben csak egy troll vagyok, és az igazi kedvencem:3600 meg 1800 szavazat. Az igen.
Gyurma Pappa
undisputedly
csebi
undisputedly
több mint 4 éve
A DK-s kommandó már üti a klaviatúrát a megfelelő helyeken, hogy Márki-Zay=Fidesz. De nekik aztán tényleg tök mindegy, Orbánt ők utálják a legjobban, bárkire leszavaznak ellene, akármit rikácsolnak most.Bárkire azért nem, és ha esetleg olyan helyzet alakulna ki, hogy a Gyurcsány-klán háttérbe szorulna az összefogásos osztozkodásban (erre nem sok esélyt látok), akkor boldog rombolnák szét az egészet.
csipkelli
Messze a legszektásabb tábor (a Fideszt is beleértve), számukra inkább vesszen a többi ellenzéki is, ha Underwoodék nem nyerhetnek.
több mint 4 éve
Az látszik, hogy BP-n KariGeri a Jani, a csóró falvakban Jakab, a közép és kisvárosokban meg a Dobrev, MZP duó. Hát ebből nem tudom mi lenne a tuti stratégia.Dobrevet szerintem csak KG tudja megverni, viszont MZP jobb eséllyel indulna Orbán ellen.
FLZOLI
több mint 4 éve
Az látszik, hogy BP-n KariGeri a Jani, a csóró falvakban Jakab, a közép és kisvárosokban meg a Dobrev, MZP duó. Hát ebből nem tudom mi lenne a tuti stratégia.