Politika

70 feliratkozó

több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 214 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
Közben már Hulk is Márki-Zay kottájából játszik, ez felháborító!!
Tony Adams
Ha valaki nem értené:  www.atv.hu/belfold/20220401/az-orban-elleni-szavazasra-buzdit-a-hollywoodi-filmsztar
nagylaza
Ne hagyjuk hogy kulfoldrol beavatkozzanak a valasztasokba!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 639 — beers & Packers
Tony Adams
Ha valaki nem értené:  www.atv.hu/belfold/20220401/az-orban-elleni-szavazasra-buzdit-a-hollywoodi-filmsztar
több mint 4 éve
Sobri Jóska
Korábban már írni akartam, csak elsodort az élet. Vallomással tartozom: nem hittem volna, hogy tartod magad az ígéretedhez, hogy a homofób tobzódása miatt nem szavazol a Fideszre. Respekt.
több mint 4 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 857 — Colts Fan

Szerkesztette: Tony Adams
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 880 — #NoStress
Találtam valamit, amit kurva jól csinál MZP (kampánystábja).
Szépen végighaknizzák az összes 18-30-as korosztályban népszerűn 100k plusz feliratkozós youtubert, Marcit, Osváth Zsoltit, Fókuszcsoport Ádámot.
Ez utóbbi kimondottan jól sikerült, szimpatikusnak, természetesnek mutatkozik:

youtu.be/71mdueE5cjA

több mint 4 éve
yooker New York Giants 7 488 — Expect the Best !
Mi a f...t csináljak a kolléganőimmel??? Vazze 4-en is azt ecsetelték, hogy mégis kire szavazzon, ha nem a Fideszre! Mert nincs más!
Szkeptikus vagyok vasárnappal...
NB2
Leginkább semmit köszi 😆😆
MC12
Nálunk rosszabb a helyzet abból a szempontból, hogy egyáltalán választani is csak ötből ketten megyünk el biztosan, egy meg lehet. Mondjuk az iroda elég egységesen ellenzéki gondolkodású, de tenni érte már luxus.
Szokol
Azt már nem is akartam megjegyezni, hogy erős túlzásnak érzem mind a zàvecz mind a Medián 80% körüli részvételi becslését. A 2006os, amire mindenki úgy emlékszik, hogy micsoda durva nagy kampány volt, mekkora részvétellel - 65%os volt. A brutális 2002es második forduló 72%, a 18as 71%. Én egyáltalán nem látom azt a 6-800 ezer plusz embert akinek hirtelen fontos lett a szavazás de eddig egyszer sem lehetett meggyőzni. Már a 75% is eszement nagy szám lenne.
MC12
pláne hogy (bár természetesen ezzel a becslések előre nemigen tudnak számolni ) az időjárás faktornak is óriási a szerepe a részvételre ...
jelenleg eső/havaseső/havazás 7-8 fok az előrejelzés
szóval nagy eséllyel rohadt sokan inkább otthon maradnak majd
több mint 4 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 915 — Steelers fan

Vrij6
Mint Farquaad nagyúr a Shrekben:
"Meghaltok páran, de ilyen áldozatra hajlandó vagyok "

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 4 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 689 — 🏈🐬🐂🤘🏽
erre van igény péntek este ami a parlament előtt megy órák óta?

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 4 éve
topin New England Patriots 2 348

Vrij6
500 fos Falunapon a polgesz elmondja, hogy meg kell nyerni a meccset a szomszed falu ellen es pinceporkolt lesz a sztar enekes fellepese utan a satorba a kaja. Kb ez a feelingje a kepnek. Biztos sok miniszterelnok tart igy beszedet..

Es nem az a baj, hogy ebben az orszagban erre van igeny, meg ezzel lehet szavazatot nyerni, hanem hogy ennyire hulyenek is neznek mindenkit es ott tartjak a sotetsegben orokre.

Kozben a hanyatlo nyugat meg fejlodik.. es akik most a fideszre szavaznak es vannak gyerekeik, azok azt kockaztatjak, hogy azok jovojet es lehetosegeit veszik el, mikozben azt mondjak nekik, hogy ezzel vedik meg oket.
több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 214 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 473
MC12

ez alapján a 10. decilis elég lenne, nem? de mondjuk csapjuk hozzá a 9.-t is.
csebi
Nem tudom, ez összegszerűen mennyit jelent, nincs a fejemben a KSH 😊 de most megint a hasamraütök, nettó másfél milliós jövedelem felett vegyük el a családi adókedvezményt meg az egy kulcsot, oké. De te is tudod, hogy ezekből borzasztó kevés van és ennk is maximum szimbólikus a jelentősége.
MC12
Akkor a másfél milliósok akadnának ki a dolgon úgy mint Te most.
Miközben az emberek fele egy olyan opcióra, hogy "600 nettó a fizetésed mától, de nem jár a családi adókedvezmény" simán elfogadná.
(abba most ne menjünk bele, hogy kinek mennyit ér a munkája és mennyit tett, tanult érte, az egy másik történet)
kittli
De az ő kiakadásukat nem kell komolyan venni 😊 mivel az emberek 99%a soha nem fog másfél milliót keresni, így az ő plusz adóztatásuk méltányos társadalmi ár a kiakadásukhoz képest.

A 600k viszont egyáltalán nem elrugaszkodott a valóságtól, a helyi Aldi boltvezetője éppen e fölött van kicsivel és 7 év alatt küzdötte fel magát úgy, hogy volt a boltban minden pozícióban. A mai napig kasszázik, polcot tölt stb. csak emellé hajlandó volt plussz feladatok elvégzésére (beosztás készítés, készletek kezelése ilyesmi) ezért fizessen többet adót mint a kasszás? Akinél egyébként nem keres még kétszer annyit sem. A felelőssége meg többszörös. Ennek egyszerűen nincs köze a társadalmi igazságozsághoz.
MC12
ez minusz öccá
a melósok dolgoznak a többi léhűtő kóbásztse tőtenek pálinkátse főznek
sutianap
Ezzel visszahozom:

“Vannak születetten elméleti, meg születetten gyakorlati emberek. Hogy egy példán érzékeltessem: előbbi disznóvágáson este, a vacsorára érkezik, de nem bánja senki, mert legalább nincs láb alatt. “

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 128 — The Mathematician
csak egyedülállóként meg szívom a fogamSolymi
Konkrétan szopatva vagyunk évek óta, nem kicsit.
Mikey
Költözzetek össze!
😄😄😄
zemanla
ez nem az az ország

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Mikey
Költözzetek össze!
😄😄😄
zemanla
Igen, ez jó ötlet, a meleg párokat mostanában nagyon támogatják.
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 411 — Do Your Job
Mikey
Költözzetek össze!
😄😄😄

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 411 — Do Your Job
Gyurma:
Precíziós, mint a .....
Jah, az másik topic 🙄

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 591

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 822 — capitaine du château de Vienne 1487
MC12

csebi
Nem tudom, ez összegszerűen mennyit jelent, nincs a fejemben a KSH 😊 de most megint a hasamraütök, nettó másfél milliós jövedelem felett vegyük el a családi adókedvezményt meg az egy kulcsot, oké. De te is tudod, hogy ezekből borzasztó kevés van és ennk is maximum szimbólikus a jelentősége.
MC12
Miközben az emberek fele egy olyan opcióra, hogy "600 nettó a fizetésed mától, de nem jár a családi adókedvezmény" simán elfogadná.
(abba most ne menjünk bele, hogy kinek mennyit ér a munkája és mennyit tett, tanult érte, az egy másik történet)
kittli
De az ő kiakadásukat nem kell komolyan venni 😊 mivel az emberek 99%a soha nem fog másfél milliót keresni, így az ő plusz adóztatásuk méltányos társadalmi ár a kiakadásukhoz képest.

A 600k viszont egyáltalán nem elrugaszkodott a valóságtól, a helyi Aldi boltvezetője éppen e fölött van kicsivel és 7 év alatt küzdötte fel magát úgy, hogy volt a boltban minden pozícióban. A mai napig kasszázik, polcot tölt stb. csak emellé hajlandó volt plussz feladatok elvégzésére (beosztás készítés, készletek kezelése ilyesmi) ezért fizessen többet adót mint a kasszás? Akinél egyébként nem keres még kétszer annyit sem. A felelőssége meg többszörös. Ennek egyszerűen nincs köze a társadalmi igazságozsághoz.
MC12
ez minusz öccá
a melósok dolgoznak a többi léhűtő kóbásztse tőtenek pálinkátse főznek

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 833 — zászló zászló szív
Adózás, decilisek, egyenlőség: egyesített hatalmatokból én vagyok a baloldali adattudós adószakértő!

Szóval a jövedelmi decilisek azok nem csinálnak mást, csak elosztják 10 egyenlő (közel egyenlő de mindegy) darabra a társadalmat és megnézik, hogy egyes darabok mennyit keresnek átlagosan. Ez tök jó leíró statisztika, jól mutatja, hogy milyen egy társadalom "alakja": ha tükrözzük a szám egyenesre szépen látszik a csepp alak a magyar társadalomban.

De az adózás ezt nem akarja és tudja kiegyenlíteni, nem ez a dolga. A progresszív adózás jó dolog, de nem az a dolga, hogy a nagyon gazdagokat megadóztassa, ez egy téves elképzelés. Az a dolga, hogy bizonyos jövedelemszintek az alacsonyabb jövedelműek társadalmi költségeiből kivegyék a részüket. Ezzel akkor nem lesz baja a gazdagabb polgároknak, ha a visszakapott értékek ezzel arányban vannak, pl. alacsonyabb bűnözés, jobb közoktatás stb. Igen, ez a skandináv modell.

A magyar adórendszer azért szar, mert populista. Mondom miért: családi adókedvezmény. Tök jó adókedvezmény, a franciák jól kitalálták. Célja, hogy a többgyermekes szülőket kárpótolja a nagyobb társadalmi költségért, amit viselni kénytelenek. Mit csinál a magyar kormány? Megadja egy gyerek után is. Piff, máris kevésbé motivál. Ezért kitalál egy újabb ötletet: négy gyerekes anyák kedvezménye. És így tovább. Ez a baj a magyar adórendszerrel: esetleges és nem hasznosság, hanem politikai ígéretek mentén építkezik.

Mi lenne a megoldás? Őszintén nem vagyok költségvetési szakértő, de az biztos hogy egy kiszámítható és stabil adórendszer jobb lenne. El kellene választani a forrásadót (pl. osztalék, ingatlanbérbeadás) a sima, munkavállalói szja-tól. Ugyanígy újra kell gondolni a egyéni vállalkozói adókat. Én egy angol progresszív (sok kulcs, de széles sávok) adót családi kedvezménnyel kombinálva el tudnék viselni. Késleltetett adó visszatérítés, pl gazdagabbnál, ha társadalmilag hasznos helyre teszik a pénzüket, mondjuk iskolai alapítványnak. Mindegy, ez csak szemléltető példa.

Annyit akarok mindösszesen mondani, hogy nem kell végletesnek lenni.
Gyurma Pappa
Én se azon vagyok, hogy vegyék el a magasabb keresetűektől a kedvezményt, de legalább súlyozzák bakker vagy a kisebb keresetűek kapjanak többet.
Persze itt jó lenne az, hogyha kifehérítenék a gazdaságot, mert az, hogy valaki minimálbérre vagy alacsonyabbra van bejelentve, attól még kereshet jól, csak ugye az adózásba nem száll bele annyira meg a jövedelme kvázi el van rejtve.

Ezért is lenne jó az, hogyha nem csak a papírt néznék, hanem mondjuk bankszámlát is.
Persze ez is kiváltható kp-val, de azt meg a vállalkozónál lehetne visszakövetni.

Nem mondom, hogy sajnálom emberektől, de van olyan ismerős, akik a keresetük miatt kimaxolták az adókedvezményt aztán beesett nekik +1 milla plusz az apró csak úgy a semmiből...
Miközben az alacsonyabb keresetű család meg kapott mondjuk 2-300k-t jó esetben.

Másik vesszőparipám meg a CSOK és a többi támogatás...tök jó, örülök neki én is, csak egyedülállóként meg szívom a fogam, hogy hiába keresek egyre többet, annak a többszörösével nőnek ezek miatt a lakásárak és képtelen vagyok egy normálisabb lakásra összeszedni, mert folyamatosan beleépítik az árakat.
Persze, tudom én, jöjjek össze valakivel...rajta lennék én, csak nem akarnám a pénzemet albérletre költeni, ha abból fizethetnék törlesztőt is, csak ne valami 30-40 nm-es lyuk legyen.

Most is, ahogy nézem, ha felveszek 20 milla hitelt, akkor BPn vagy 40-45nm-ert tudok valahol kapni jó esetben vagy ha mákom van, akkor egy nagyobbacska panelt.
Solymi
CSOK rossz. Sőt.

Nem minden stimulus rossz, de a CSOK az. Lehetett volna működőképes, egyszer már kifejtettem, lehet nem itt, hogy hogyan: ha darabokban kapod meg és utólag. Tehát mondjuk meg veszed a lakást és 5 év alatt visszakapsz évi 3 misit. Vagy valami ilyesmi. Ezt se dolgoztam ki, de talán érthető az elv. Így megmaradt volna a motiváció a vevőnek, de a keresletet nem pörgette volna annyira.

Ja és no használt lakásra. A társasházak épültek volna, de nem torzult volna szarrá a panelpiac. Vagy fordítva, csak használt lakásra, ha az a cél.

Szóval értitek: fókuszált, célirányos, precíziós. Nem durrbumm majd lesz valami.

több mint 4 éve
MC12

csebi
MC12
kittli

MC12
Ha nem akar többet fizetni, gondolom bármikor visszamehet kasszásnak. De a kasszások nem mehetnek bármikor boltvezetőnek 😉
ender1112
Neked sem motivációs tréner a szakmád 😆😆

több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 780 — Víí veeer dö cseempjönsz.
MC12

csebi
MC12
kittli

MC12
Ha nem akar többet fizetni, gondolom bármikor visszamehet kasszásnak. De a kasszások nem mehetnek bármikor boltvezetőnek 😉
több mint 4 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 640 — Patriot
ha kampánycsend van, mit lehet ilyenkor megosztani a facebookon?
NB2
Jogilag már eltörölték a kampánycsendet. Ez olyan önkéntes jófejség.

Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
több mint 4 éve
MC12

csebi
MC12
kittli

több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 446 — balazs.t85@gmail.com
"Kedves a kormánytól hogy odakészíti a tankokat a határhoz, ellenzéki győzelem esetére..."

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 514 — Lucas Scott
Ov április elsejei tréfákat puffogtat:

„Nekünk ilyen nehezített pályán, ilyen körülmények között is nyernünk kell.”
csebi
+ nagyon lejt a pálya az ellenzéknek...

Lehet ez is csak egy felkészítés, hogyha nem sima 2/3-ddal csak feles többséggel nyernek el lehessen mondani, hogy nagyobbat nyertek így is mint valaha (nyilván a politikában nincs olyan hogy kisebb győzelem, mindig csak nagyobb, sörsdöntőbb stb. van).
bobi0092
Ez nem felkészítés, ez a szokásos cinikus | geci | beszéd.
Tóniék biztos egymásra mosolyogtak Árpival, amikor elhangzott, ez volt a jel, ki húzza ki a csíkot.
vpi
Nem volt ez egy magabiztos beszed. Nagyon nem.
MC12
Azért ez a mai elcsalas, nekik lejt a pálya duma valóban nem a magabiztosság rol árulkodott. Plusz vhol a kis székét is elhagyta, lehet ez zavarta.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 514 — Lucas Scott
Idén egyébként várható kígyózó sor vasárnap este 19 óra után, az egy helyre terelt átjelentkezések végett?
bobi0092
anélkül nem is lenne választás a választás. 2010ben vagy 2014ben álltam napközben 2 és fél órát sorban ...
csebi
És minden négy évben megígérik hogy ilyen idén nem lesz 😊 sokkal több szavazó kört nyitottak is meg minden.
MC12
Mint olvastam az nvi elnökét h de Londonban is harmadával nagyobb lesz a személyzet. Azt hittem ez is áprilisi tréfa.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.