NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Thanksgiving tripla
513
57
18:30-tól, ARENA4
Politika
46 feliratkozó
több mint 5 éve
Amadeus the Young
32 914
Szegény Strache, csak egy olyan médiát akart, ami Orbánnak is jutott.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 5 éve
-a 9mm Parából már odakint is kezdenek kiszeretni, de egyrészt honnan lehet tudni hogy az volt az embernél? Másrészt tudtommal Amerikában a rendvédelmi/bűnüldöző szerveknek engedélyezik speciális stopper lövedékek használatát is, és egy olyan már a 9mm-ben is sokkal komolyabban odavág mint a FMJ.Nem tudom, mi volt a tárban.
Jan
A lőszertípussal csak azt akartam jelezni (példaként) hogy pusztán a lövések száma a körülmények ismerete nélkül önmagában semmit sem jelent. Nem fogalmaztam pontosan.
(Tudatmódosult szintén extrém példa jelleggel.)
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 5 éve
A peterk2005 által linkelt videóhoz pár technikai észrevétel:Csak néhány megjegyzés:
A valóság nem egy FPS videójáték.
5 lövés: Néhányan alighanem túlbecsülitek 1-2 darab FMJ 9x19 mm-es lőszer stophatását (főleg egy tudatmódosított célszemélyen - amivel nem azt állítom, hogy a lenti videón az áldozat az volt).
Van olyan hely, ahová elég lehet egyetlen lövedék, de nem ez lesz az általános.
Szamomra egyebkent szimplan erthetetlen az, hogy a hasonlo eseteknel (mar amikor a tamado nem fegyverrel megy neki valakinek) az embereknek annyi eszuk sincs, hogy labra celozzanak, aminek jo esellyel nem lenne halal a vege, viszont siman artalmatlanitani tudnak a tamadot. De nem, inkabb vaktaban lovoldoznek.StezHa jó helyre megy a találat, kimegy alóla a lába, de a karja továbbra is mozgatható marad.
Ha nem, tovább fog mozogni.
A mellkas némileg nagyobb célpont, mint két láb.
A jó eséllyel nem lesz halálra - javaslom megnézni, mennyi ideje van hátra valakinek ellőtt combartériával.
A fegyverhasználat utólagos, kibicelő boncolgatása meg mindig hm... érdekes.
A lövőnek van néhány (tized)másodperce dönteni (rosszabb esetben ez már reakció valamire), stresszhelyzetben.
Vizsgálgatni ott a világ összes ideje - jobb esetben valakinek, aki átélt már ilyen szituációt.
Gogo
-a 9mm Parából már odakint is kezdenek kiszeretni, de egyrészt honnan lehet tudni hogy az volt az embernél? Másrészt tudtommal Amerikában a rendvédelmi/bűnüldöző szerveknek engedélyezik speciális stopper lövedékek használatát is, és egy olyan már a 9mm-ben is sokkal komolyabban odavág mint a FMJ.
-nem szükséges feltétlenül tudatmódosult célszemély, adrenalin hatására is nő az ember (és állat) fájdalomtűrő képessége. Simán előfordulhat, hogy ha valakit készületlenül ér egy lövés, akkor rögtön lefekszik tőle, míg ha pont ugyanoda kap egyet csak dulakodás vagy menekülés közben, akkor folytatni tudja - egy darabig.
A többivel teljes mértékben egyetértek, még kiegészitve annyival, hogy vannak bizonyos cselekmények, amik köztudottan egy erősen valószínűsithető végkifejletet hordoznak magukban.
Amikor valaki Amerikában egy rendőrrel kezd dulakodni, az pont ilyen. Előre tudható, hogy valami erőszakos vége lesz a dolognak.
több mint 5 éve
Vizsgálgatni ott a világ összes ideje - jobb esetben valakinek, aki átélt már ilyen szituációt.ez már nagyon off, de ilyenhez mindig kötelező belinkelni az alábbi videót
Gogo
www.youtube.com/watch?v=js0haocH4-o
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
A peterk2005 által linkelt videóhoz pár technikai észrevétel:A valóság nem egy FPS videójáték.
5 lövés: Néhányan alighanem túlbecsülitek 1-2 darab FMJ 9x19 mm-es lőszer stophatását (főleg egy tudatmódosított célszemélyen - amivel nem azt állítom, hogy a lenti videón az áldozat az volt).
Van olyan hely, ahová elég lehet egyetlen lövedék, de nem ez lesz az általános.
Szamomra egyebkent szimplan erthetetlen az, hogy a hasonlo eseteknel (mar amikor a tamado nem fegyverrel megy neki valakinek) az embereknek annyi eszuk sincs, hogy labra celozzanak, aminek jo esellyel nem lenne halal a vege, viszont siman artalmatlanitani tudnak a tamadot. De nem, inkabb vaktaban lovoldoznek.StezHa jó helyre megy a találat, kimegy alóla a lába, de a karja továbbra is mozgatható marad.
Ha nem, tovább fog mozogni.
A mellkas némileg nagyobb célpont, mint két láb.
A jó eséllyel nem lesz halálra - javaslom megnézni, mennyi ideje van hátra valakinek ellőtt combartériával.
A fegyverhasználat utólagos, kibicelő boncolgatása meg mindig hm... érdekes.
A lövőnek van néhány (tized)másodperce dönteni (rosszabb esetben ez már reakció valamire), stresszhelyzetben.
Vizsgálgatni ott a világ összes ideje - jobb esetben valakinek, aki átélt már ilyen szituációt.
Szerkesztette: Gogo
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 5 éve
Ha mar igy rakerdeztel, az Endgame befejezese.Most már megint mi nem tetszik neked ??Te most betyár vagy, vagy rendőr?!Ő az évekkel ezelőtti JC6 reinkarnálódása, csak sokkal idegesítőbb.
Sobri Jóska
Hanni
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Most már megint mi nem tetszik neked ??Te most betyár vagy, vagy rendőr?!Ő az évekkel ezelőtti JC6 reinkarnálódása, csak sokkal idegesítőbb.
Sobri Jóska
Hanni
több mint 5 éve
Te most betyár vagy, vagy rendőr?!Ő az évekkel ezelőtti JC6 reinkarnálódása, csak sokkal idegesítőbb.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Sorry Peterk nekem se volt kristálytiszta ,hogy az emberi oldal és brutalitás elolőfordulásának puszta ténye az ,senem a rendőr jogos vagy nem jogos kérdése verte ki nálad a biztositékot. (Egyébként az emberi oldalával nagyon könnyen eggyet tudok veled érteni egy szép ideális kedves barátságos világban) De sajnos ilyen egyelőre nem létezik.Te most betyár vagy, vagy rendőr?!
Még egy utolsó dolog !!
Idézlek: "Emlékszem, 20 évesen egyszer kb. így rángattak ki a fekete lyukból, ahogy ezt a nőt, és én kb. ugyanígy tiltakoztam, háborogtam, nem akartam hagyni, mert egyrészt be is voltam b*szva rendesen, másrészt abszolút nem csináltam semmit, csak buliztunk a haverpkkal. A rendőrök meg egyszer csak ott voltak a tömegben, elkaptak, kirángattak szó nélkül, azt se tudtam hol vagyok"
Na ez az amit nagyon nem szabad csinálni főleg valamilyen tudatmodosito szer hatására (az sem mentség hogy az csak alkohol) !
És az sem mentség ,hogy utólag neked volt igazad.Sajnos egy kiemelést egy tömegből nem lehet úgy megcsinálni ,hogy egy laikus számára ne tűnjön rendőri brutalitásnak sajnos.Főleg ha ártatlan.A tanácsom az ,hogy rendőri intézkedés alatt semilyen körülmény hatásra a legcsekéjebb mértékig se álljunk ellen az intézkedésnek!!!Van megfelelő fórum és lehetőség ahol panasszal tudunk élni majd a történtek után.De ennek a lehetősége,semmi képpen nem az intézkedés alatt van.
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Sorry Peterk nekem se volt kristálytiszta ,hogy az emberi oldal és brutalitás elolőfordulásának puszta ténye az ,senem a rendőr jogos vagy nem jogos kérdése verte ki nálad a biztositékot. (Egyébként az emberi oldalával nagyon könnyen eggyet tudok veled érteni egy szép ideális kedves barátságos világban) De sajnos ilyen egyelőre nem létezik.Még egy utolsó dolog !!
Idézlek: "Emlékszem, 20 évesen egyszer kb. így rángattak ki a fekete lyukból, ahogy ezt a nőt, és én kb. ugyanígy tiltakoztam, háborogtam, nem akartam hagyni, mert egyrészt be is voltam b*szva rendesen, másrészt abszolút nem csináltam semmit, csak buliztunk a haverpkkal. A rendőrök meg egyszer csak ott voltak a tömegben, elkaptak, kirángattak szó nélkül, azt se tudtam hol vagyok"
Na ez az amit nagyon nem szabad csinálni főleg valamilyen tudatmodosito szer hatására (az sem mentség hogy az csak alkohol) !
És az sem mentség ,hogy utólag neked volt igazad.Sajnos egy kiemelést egy tömegből nem lehet úgy megcsinálni ,hogy egy laikus számára ne tűnjön rendőri brutalitásnak sajnos.Főleg ha ártatlan.A tanácsom az ,hogy rendőri intézkedés alatt semilyen körülmény hatásra a legcsekéjebb mértékig se álljunk ellen az intézkedésnek!!!Van megfelelő fórum és lehetőség ahol panasszal tudunk élni majd a történtek után.De ennek a lehetősége,semmi képpen nem az intézkedés alatt van.
több mint 5 éve
Mára belefáradtam a "politikába", inkább megnézem mivan Jets GM ügyben. 😊Peched van, az is politika 😉 😛
peterk2005
több mint 5 éve
Igen. Bár egy újabb kérdést felvet: Ha hiszel az ártatlanság vélelmében, akkor miért prejudikálod “korrupciós ügy”nek azt, ami a kivizsgálást követően nem bizonyul annak? Olyan, mintha valójában csak akkor fogadnád el a kivizsgálás eredményét, ha arra jut, amit te eleve feltételeztél. Ha másra, akkor “szart se ér az egész”, és csak legyintesz rá.TocaKIcsúsztál a szerepedből, ez már nagyon gyenge Jóska. Három posttal ezelőtt konkrétan azt írtad, hogy "amikor Gyurcsány parancsára a rendőrök szemeket lőttek ki?" Ezt egy már lezárt üggyel kapcsolatban írtad szó szerint így, amelyik ügy a vádemelésig sem jutott el, nemhogy megerősítő ítélet született volna. Ki prejudikál akkor és mit?
Ki ne hozd ebből, hogy Gyurcsányt mosdatom, mert esküszöm lenémítalak, pedig soha senkiét nem némítottam még le. 😀 Szóval hanyagoljuk ezt. mindketten tudjuk, hogy ha az óbudai közértben megölnek egy embert és az újság azt írja, hogy a közértest gyanúsítják, akkor azt óbudai közértes gyilkossáként fogom én is és te is emlegetni. Nem fogjuk eltartani a kisujjunkat és előkelően a jogi eljárásban használt csűrcsavarós szakzsargont használni.
Mára belefáradtam a "politikába", inkább megnézem mivan Jets GM ügyben. 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Igen.Ezt meg tudom neked elég egyértelműen válaszolni: Ha ott egy ilyen ügyet kivizsgálnak, akkor azt elfogadom. Akkor is ha tudom, hogy ott sem tökéletes a jogszolgáltatás, sittelnek le ártatlanul is embereket, gazdag, befolyásos emberek meg időnként megússzák. De alapvetően a rendszer működik, jobban mint nálunk, betudom hibahatának.peterk2005Mondjuk kivizsgálják, oké. És megállapítják, hogy jogos a fegyverhasználat, és bár valóban kivégzésszerű egy egész tár beleküldése, de alapvetően betudható a stresszhelyzetnek, és még így is jogos, hiszen nincs megállapítva maximális lövésszám a probléma megoldására. El tudod fogadni? Vagy vizsgálják ki, hogy a kivizsgálás nem volt e elfogult, hiszen azt is rendőrök, ügyészek, vagyis szakemberek végezték? Vagy egy civil bizottság vizsgálja ki, benne egy tanár, egy virágkötő, egy episzkopális lelkész, és két háztartásbeli? Mitől éreznéd magad jobban, aludnál nyugodtabban, azt képzelve, hogy ez egy tökéletes világ? Azért kérdem, merthogy nem az.Sobri Jóska
Ezzel szemben, ha Magyarországon jön elő egy korrupciós ügy, és azt kivizsgálja a magyar ügyészség, akkor arra csak legyintek. Mert az lesz róla a véleményem, hogy szart se ér az egész, mert több erőfeszítést tettek abba, hogy elsikálják az ügyet, mint abba, hogy megoldják.
Kielégítő a válaszom?
peterk2005
Bár egy újabb kérdést felvet:
Ha hiszel az ártatlanság vélelmében, akkor miért prejudikálod “korrupciós ügy”nek azt, ami a kivizsgálást követően nem bizonyul annak?
Olyan, mintha valójában csak akkor fogadnád el a kivizsgálás eredményét, ha arra jut, amit te eleve feltételeztél.
Ha másra, akkor “szart se ér az egész”, és csak legyintesz rá.
Látod önnön elfgultságodat, vagy továbbra is úgy véled, hogy te vagy az etalon, és majd te tudod mennyi az annyi?
Csak azért kérdem, mert ha az első, akkor fogadd el, hogy mindenki elfogult, ha meg a második, akkor fogadd el, és ne lepődj meg rajta minden alkalommal, hogy mindenki úgy véli, hogy ő az etalon.
több mint 5 éve
Ezt meg tudom neked elég egyértelműen válaszolni: Ha ott egy ilyen ügyet kivizsgálnak, akkor azt elfogadom. Akkor is ha tudom, hogy ott sem tökéletes a jogszolgáltatás, sittelnek le ártatlanul is embereket, gazdag, befolyásos emberek meg időnként megússzák. De tudom, hogy ott a rendszer alapvetően működik, sokkal jobban mint nálunk. Ezért élvezi a bizalmamat is. És ezért reklamálok, ha szart látok.peterk2005Mondjuk kivizsgálják, oké. És megállapítják, hogy jogos a fegyverhasználat, és bár valóban kivégzésszerű egy egész tár beleküldése, de alapvetően betudható a stresszhelyzetnek, és még így is jogos, hiszen nincs megállapítva maximális lövésszám a probléma megoldására. El tudod fogadni? Vagy vizsgálják ki, hogy a kivizsgálás nem volt e elfogult, hiszen azt is rendőrök, ügyészek, vagyis szakemberek végezték? Vagy egy civil bizottság vizsgálja ki, benne egy tanár, egy virágkötő, egy episzkopális lelkész, és két háztartásbeli? Mitől éreznéd magad jobban, aludnál nyugodtabban, azt képzelve, hogy ez egy tökéletes világ? Azért kérdem, merthogy nem az.Sobri Jóska
Ezzel szemben, ha Magyarországon jön elő egy korrupciós ügy, és azt kivizsgálja a magyar ügyészség, akkor arra csak legyintek. Mert az lesz róla a véleményem, hogy szart se ér az egész, mert több erőfeszítést tettek abba, hogy elsikálják az ügyet, mint abba, hogy megoldják. És ezért, ha valahol korrupciós ügyről olvasok, már elő se veszem a billentyűt. Mert minek.
Kielégítő a válaszom?
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Megmondom őszintén nekem a postod alapján nem volt tiszta, hogy ez az alap probléma 😊és hát a dolgoknak van egy olyan vetülete is, hogy ha olyan a rendőr, hogy egyedül nem képes megoldani az előállítást (mert nem elég erős hozzá, vagy túl veszélyes a környék), akkor miért ültetik be egyedül a kocsiba?Mert krízis körzetről van szó, kevés a pénz rendőrre, kevés a jelentkező, satöbbi. Ez a konkrét rendőr egyébként nem "normál" cirkáló járőr volt, hanem valami konkrét objektum felügyelettel volt megbízva a környéken. Csak kiszúrta ezt a nőt, és utána ment, nem tudni pontosan, hogy miért.
slowmotion
De mondom, nem a konkrét eset volt a lényeg a számomra. Az sem lényeges, hogy a rendőrnek volt végülis igaza vagy az áldozatnak. Az volt a történetben a bosszantó számomra, hogy egy jogállam ki sem próbálta deríteni, hogy mi történt pontosan. Eljárást sem indítottak az ügy kivizsgálására. Mármint önmaguktól, azonnal. Azóta persze elindították, a nyilvánossági nyomásra. De ennek a törvényesség alapján kellene megtörténnie. Még krízis körzetekben is.
Alapjába véve igazad van, de te is figyelmen kívül hagytad amit Borbinho írt, hogy elvette / el akarta venni a sokkolóját a rendőrtől. Egyébként azért nehéz veled vitázni, mert a mondandód egy tök szép emberi dolog egy ideális világban. Csak igazából a kiragadott videó alapján nem tudom megmondani, hogy ott a rendőr azt érezte, hogy mondjuk nem jár el jól és elvették a sokkolóját és az élete veszélyben van és gyakorlatilag védelmi ösztönből belelőtt egy tárat vagy nem, ezért hozták a példákat a többiek amiket, te annyival leráztál hogy nem releváns pedig igenis az. Mert ilyen esetekben a körülmények nagyon fontosak ezért bármilyen leálltalánosítása és humánuságra visszavezető érvekkel nehéz mit kezdeni. Rendőrség ott baszta el, hogy nem lett kivizsgálva és akár kimondva, hogy igen jogszerűen járt el és ezért lőt bele ötször.TocaNamost, olvasd vissza az eredeti postot légy szíves, és megérted, hogy pontosan azzal kezdtem, amivel befejezted. 😊 baromira nem az volt a post lényege, hogy kitaláljuk, hogy kinek volt igaza. És azóta kb. 8 postban próbálom körülírni ugyanazt. Próbáltam "leülök a monitor elé és látok egy videót" megközelítésből, hogy ha látsz egy ilyen videót, akkor az nem normális, akárki is a hibás, és akárhol is történik. Jogállamban ki kellene vizsgálni. Próbáltam úgy is megértetni, hogy az USA-ban sem ez az általános, az ország 95%-ában nem történik meg ilyesmi. Se nem lövik le az embert (még akkor sem, ha sokkolózni kezd). De legfőképpen, ha netán mégis megesik, akkor egészen biztos, hogy alaposan kivizsgálják. Mert jogállam van, sak bizonyos körzetekben csikorogva működik. Ebből meg az lett, hogy nehogy már megmagyarázzam, hogy a rendőr nem lő mindenütt homlokon, ha a zsememben turkálok. 😀 Az, hogy erről 340 amerikai se tud, mert ők is turkálnak, nem csak én, és őket se lövik le, nem csak engem, az tökmindegy. 😉
peterk2005
De végülis akkor csak hasonlóra jutottunk.
Egyébként ha jogállam ha nem, szerintem ezeket igenis próbálják elutusolni minél jobban, mert alapból akármi is lesz a rendőségnek ciki, kapitánynak ciki, városvezetésnek lehet ciki, ha nem olyan döntés hoznak akkor az utcán jön a válasz, ha olyan döntést hoznak akkor meg lehet egy jogszerűen, de túl hevesen reagáló rendőrt nyírnak ki.
több mint 5 éve
peterk2005Mondjuk kivizsgálják, oké.
És megállapítják, hogy jogos a fegyverhasználat, és bár valóban kivégzésszerű egy egész tár beleküldése, de alapvetően betudható a stresszhelyzetnek, és még így is jogos, hiszen nincs megállapítva maximális lövésszám a probléma megoldására.
El tudod fogadni?
Vagy vizsgálják ki, hogy a kivizsgálás nem volt e elfogult, hiszen azt is rendőrök, ügyészek, vagyis szakemberek végezték?
Vagy egy civil bizottság vizsgálja ki, benne egy tanár, egy virágkötő, egy episzkopális lelkész, és két háztartásbeli?
Mitől éreznéd magad jobban, aludnál nyugodtabban, azt képzelve, hogy ez egy tökéletes világ?
Azért kérdem, merthogy nem az.
több mint 5 éve
és hát a dolgoknak van egy olyan vetülete is, hogy ha olyan a rendőr, hogy egyedül nem képes megoldani az előállítást (mert nem elég erős hozzá, vagy túl veszélyes a környék), akkor miért ültetik be egyedül a kocsiba?Mert krízis körzetről van szó, kevés a pénz rendőrre, kevés a jelentkező, satöbbi. Ez a konkrét rendőr egyébként nem "normál" cirkáló járőr volt, hanem valami konkrét objektum felügyelettel volt megbízva a környéken. Csak kiszúrta ezt a nőt, és utána ment, nem tudni pontosan, hogy miért.
slowmotion
De mondom, nem a konkrét eset volt a lényeg a számomra. Az sem lényeges, hogy a rendőrnek volt végülis igaza vagy az áldozatnak. Az volt a történetben a bosszantó számomra, hogy egy jogállam ki sem próbálta deríteni, hogy mi történt pontosan. Eljárást sem indítottak az ügy kivizsgálására. Mármint önmaguktól, azonnal. Azóta persze elindították, a nyilvánossági nyomásra. De ennek a törvényesség alapján kellene megtörténnie. Még krízis körzetekben is.
Alapjába véve igazad van, de te is figyelmen kívül hagytad amit Borbinho írt, hogy elvette / el akarta venni a sokkolóját a rendőrtől. Egyébként azért nehéz veled vitázni, mert a mondandód egy tök szép emberi dolog egy ideális világban. Csak igazából a kiragadott videó alapján nem tudom megmondani, hogy ott a rendőr azt érezte, hogy mondjuk nem jár el jól és elvették a sokkolóját és az élete veszélyben van és gyakorlatilag védelmi ösztönből belelőtt egy tárat vagy nem, ezért hozták a példákat a többiek amiket, te annyival leráztál hogy nem releváns pedig igenis az. Mert ilyen esetekben a körülmények nagyon fontosak ezért bármilyen leálltalánosítása és humánuságra visszavezető érvekkel nehéz mit kezdeni. Rendőrség ott baszta el, hogy nem lett kivizsgálva és akár kimondva, hogy igen jogszerűen járt el és ezért lőt bele ötször.TocaNamost, olvasd vissza az eredeti postot légy szíves, és megérted, hogy pontosan azzal kezdtem, amivel befejezted. 😊 baromira nem az volt a post lényege, hogy kitaláljuk, hogy kinek volt igaza. És azóta kb. 8 postban próbálom körülírni ugyanazt. Próbáltam "leülök a monitor elé és látok egy videót" megközelítésből, hogy ha látsz egy ilyen videót, akkor az nem normális, akárki is a hibás, és akárhol is történik. Jogállamban ki kellene vizsgálni. Próbáltam úgy is megértetni, hogy az USA-ban sem ez az általános, az ország 95%-ában nem történik meg ilyesmi. Se nem lövik le az embert (még akkor sem, ha sokkolózni kezd). De legfőképpen, ha netán mégis megesik, akkor egészen biztos, hogy alaposan kivizsgálják. Mert jogállam van, csak bizonyos körzetekben csikorogva működik. Ebből meg az lett, hogy nehogy már megmagyarázzam, hogy a rendőr nem lő mindenütt homlokon, ha a zsememben turkálok. 😀 Az, hogy erről 340 millió amerikai se tud, mert ők is turkálnak, nem csak én, és őket se lövik le, nem csak engem, az tökmindegy. 😉
több mint 5 éve
+1, megspóroltad nekem az írást 😊Alapjába véve igazad van, de te is figyelmen kívül hagytad amit Borbinho írt, hogy elvette / el akarta venni a sokkolóját a rendőrtől.Arról is van esetleg videó, hogy a rendőr egyik kollegáját ugyanebben a gettóban agyonlőtték mondjuk két hónappal ezelőtt mert egy pillanatra nem fugyelt oda mert humánosabban kezelt egy ugyanilyen jellegű esetet? Mert ilyenből is van nem kevés, nyílván azt nem mutogatják a médiában.A 2006 októberi szemkilövetős videó kapcsán is megkérdeznél, hogy van-e videóm arról, hogy azon a héten bázakerettyén megtámadtak egy rendőrt aki egy életre nyomorék lett és két kislánya várja otthon? A brazil favellákban veszélyesebb rendőrnek lenni, mint Afganisztánban katonának. Ha arról látsz videót, hogy egy ottani rendőri kivégzőosztag az autó tetejéről belelő egy tíz fős tömegbe amelyikben nők és gyerekek is állnak, akkor is az az első reakciód, hogy aznap vajon hány brazil rendőr vesztette életét ott munkavégzés közben?
peach
Hagyjuk. Már bánom, hogy beraktam azt a linket. Egyáltalán, hogy benéztem ide. Tíz-tizenöt éve egész jó, tartalmas vitákat tudtunk folytatni, ma sajnos értelmes emberek sem értjük egymás szavát. Nem csak itt, a világban mindenütt. Ez van, lesz majd jobb is.
peterk2005
Egyébként azért nehéz veled vitázni, mert a mondandód egy tök szép emberi dolog egy ideális világban. Csak igazából a kiragadott videó alapján nem tudom megmondani, hogy ott a rendőr azt érezte, hogy mondjuk nem jár el jól és elvették a sokkolóját és az élete veszélyben van és gyakorlatilag védelmi ösztönből belelőtt egy tárat vagy nem, ezért hozták a példákat a többiek amiket, te annyival leráztál hogy nem releváns pedig igenis az.
Mert ilyen esetekben a körülmények nagyon fontosak ezért bármilyen leálltalánosítása és humánuságra visszavezető érvekkel nehéz mit kezdeni.
Rendőrség ott baszta el, hogy nem lett kivizsgálva és akár kimondva, hogy igen jogszerűen járt el és ezért lőt bele ötször.
Toca
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
Alapjába véve igazad van, de te is figyelmen kívül hagytad amit Borbinho írt, hogy elvette / el akarta venni a sokkolóját a rendőrtől.Arról is van esetleg videó, hogy a rendőr egyik kollegáját ugyanebben a gettóban agyonlőtték mondjuk két hónappal ezelőtt mert egy pillanatra nem fugyelt oda mert humánosabban kezelt egy ugyanilyen jellegű esetet? Mert ilyenből is van nem kevés, nyílván azt nem mutogatják a médiában.A 2006 októberi szemkilövetős videó kapcsán is megkérdeznél, hogy van-e videóm arról, hogy azon a héten bázakerettyén megtámadtak egy rendőrt aki egy életre nyomorék lett és két kislánya várja otthon? A brazil favellákban veszélyesebb rendőrnek lenni, mint Afganisztánban katonának. Ha arról látsz videót, hogy egy ottani rendőri kivégzőosztag az autó tetejéről belelő egy tíz fős tömegbe amelyikben nők és gyerekek is állnak, akkor is az az első reakciód, hogy aznap vajon hány brazil rendőr vesztette életét ott munkavégzés közben?
peach
Hagyjuk. Már bánom, hogy beraktam azt a linket. Egyáltalán, hogy benéztem ide. Tíz-tizenöt éve egész jó, tartalmas vitákat tudtunk folytatni, ma sajnos értelmes emberek sem értjük egymás szavát. Nem csak itt, a világban mindenütt. Ez van, lesz majd jobb is.
peterk2005
Egyébként azért nehéz veled vitázni, mert a mondandód egy tök szép emberi dolog egy ideális világban. Csak igazából a kiragadott videó alapján nem tudom megmondani, hogy ott a rendőr azt érezte, hogy mondjuk nem jár el jól és elvették a sokkolóját és az élete veszélyben van és gyakorlatilag védelmi ösztönből belelőtt egy tárat vagy nem, ezért hozták a példákat a többiek amiket, te annyival leráztál hogy nem releváns pedig igenis az.
Mert ilyen esetekben a körülmények nagyon fontosak ezért bármilyen leálltalánosítása és humánuságra visszavezető érvekkel nehéz mit kezdeni.
Rendőrség ott baszta el, hogy nem lett kivizsgálva és akár kimondva, hogy igen jogszerűen járt el és ezért lőt bele ötször.
több mint 5 éve
Azert az eleg naiv megmondas, hogy a peterk altal linkelt no „nem tor fegyverrel az eletere es nem veszelyesnek nyilvanitott bunozo”. Merthogy szo szerint ez a mondat hangzott itt el, tobbszor is. Csak epp az, hogy egy ember, legyen az no, ferfi vagy gyerek, elvesz egy sokkolot a rendortol, mikozben egyebkent teljesen jol kivehetoen dulakodik egy rendorrel, na az pontosan kimeriti az „eletere tor” fogalmat szerintem. Innentol kezdve a rendor fegyverhasznalata szerintem teljesen jogos, ezzel a reszevel en nem is vitatkozom. Ami szamomra eros, az az ot loves, ami arra mutat ra, hogy a rendorbol a „sokk” beszelt, aminek a vegeredmenye igy kivegzes lett.és hát a dolgoknak van egy olyan vetülete is, hogy ha olyan a rendőr, hogy egyedül nem képes megoldani az előállítást (mert nem elég erős hozzá, vagy túl veszélyes a környék), akkor miért ültetik be egyedül a kocsiba?
Es ez talan aprosag, mert ha egyszer belelott volna a nobe, netan ketszer, akkor is a vegeredmeny jo esellyel ugyanaz, es mehgal az illeto, de a kulvilag fele megis nagyon mas uzenete van, mintsem a jelenleginek, ami tenylegesen kivegzesnek nevezheto annak ellenere is, hogy szerintem a rendor azzal abszolut jogosan jart el, hogy lelotte a not.
Arrol nem is beszelve, hogy elottem itt irtak, a no mentalisan beteg volt, az ilyen ember viszont nem beszamithato es nem is lehet ugy kezelni, meg naivkodni. Es ha egy nem beszamithato ember hadonaszik neked, dulakodik es elveszi, vagy el akarja venni a sokkolot toled, akkor itt semmifele kerdes sincs abbol a szempontbol, hogy a rendor elete fenyegetve volt-e.
Stez
több mint 5 éve
Azert az eleg naiv megmondas, hogy a peterk altal linkelt no „nem tor fegyverrel az eletere es nem veszelyesnek nyilvanitott bunozo”. Merthogy szo szerint ez a mondat hangzott itt el, tobbszor is. Csak epp az, hogy egy ember, legyen az no, ferfi vagy gyerek, elvesz egy sokkolot a rendortol, mikozben egyebkent teljesen jol kivehetoen dulakodik egy rendorrel, na az pontosan kimeriti az „eletere tor” fogalmat szerintem. Innentol kezdve a rendor fegyverhasznalata szerintem teljesen jogos, ezzel a reszevel en nem is vitatkozom. Ami szamomra eros, az az ot loves, ami arra mutat ra, hogy a rendorbol a „sokk” beszelt, aminek a vegeredmenye igy kivegzes lett. Es ez talan aprosag, mert ha egyszer belelott volna a nobe, netan ketszer, akkor is a vegeredmeny jo esellyel ugyanaz, es mehgal az illeto, de a kulvilag fele megis nagyon mas uzenete van, mintsem a jelenleginek, ami tenylegesen kivegzesnek nevezheto annak ellenere is, hogy szerintem a rendor azzal abszolut jogosan jart el, hogy lelotte a not.
Arrol nem is beszelve, hogy elottem itt irtak, a no mentalisan beteg volt, az ilyen ember viszont nem beszamithato es nem is lehet ugy kezelni, meg naivkodni. Es ha egy nem beszamithato ember hadonaszik neked, dulakodik es elveszi, vagy el akarja venni a sokkolot toled, akkor itt semmifele kerdes sincs abbol a szempontbol, hogy a rendor elete fenyegetve volt-e.
több mint 5 éve
Arról is van esetleg videó, hogy a rendőr egyik kollegáját ugyanebben a gettóban agyonlőtték mondjuk két hónappal ezelőtt mert egy pillanatra nem fugyelt oda mert humánosabban kezelt egy ugyanilyen jellegű esetet? Mert ilyenből is van nem kevés, nyílván azt nem mutogatják a médiában.A 2006 októberi szemkilövetős videó kapcsán is megkérdeznél, hogy van-e videóm arról, hogy azon a héten bázakerettyén megtámadtak egy rendőrt aki egy életre nyomorék lett és két kislánya várja otthon? A brazil favellákban veszélyesebb rendőrnek lenni, mint Afganisztánban katonának. Ha arról látsz videót, hogy egy ottani rendőri kivégzőosztag az autó tetejéről belelő egy tíz fős tömegbe amelyikben nők és gyerekek is állnak, akkor is az az első reakciód, hogy aznap vajon hány brazil rendőr vesztette életét ott munkavégzés közben?
peach
több mint 5 éve
Arról is van esetleg videó, hogy a rendőr egyik kollegáját ugyanebben a gettóban agyonlőtték mondjuk két hónappal ezelőtt mert egy pillanatra nem fugyelt oda mert humánosabban kezelt egy ugyanilyen jellegű esetet? Mert ilyenből is van nem kevés, nyílván azt nem mutogatják a médiában.
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Totál elkanyarodtál a témátol de tényleg.És bocs hogy ezt mondom de te tök jó politikus lennél😃Ööö... te tényleg eljutottál 2006-ig? Amikor Gyurcsány parancsára a rendőrök szemeket lőttek ki? Vegülis az analógia annyiban megáll, hogy van lövés, és vannak emberek. Meg fegyverek és szemek. Úgyhogy találó... Vagy ennél a videónál Trumpot sejted a történtek mögött? Végülis rendkívüli állapotot hirdetett, látod az összefüggést?Sobri JóskaTrollkodsz Jóska. Trollkodni én is tudok. Például: oké, tényleg van különbség, Az egyik esetben egy szem veszett oda, a másik esetben meg egy élet. De most éppen azt csináljuk, amiről beszéltem: tologatjuk a morális mérőszalagot ide meg oda, úgy csavarintva a nézőpontot, hogy nekünk tetszetős legyen az eredmény. Tudom veled játszani ezt a játékot, de nem akarom.
A (döntően) krizis helyzetekben történő eltúlzott, hibás rendfenntartói válaszról volt szó, ami ezerféle formában jelenik meg a világban. Egy ilyen megjelenését linkeltem, és örültem neki, hogy sok ugyan a problémánk, de ez a forma szerencsére nálunk (majdnem) teljesen ismeretlen. Ennyi a történet, legalább mi ne csavargassuk.
+1 Abba nagyon nincs igazad ,hogy téged nem lőhet le a rendőr mint a szart ha igazoltatás alatt főleg rossz látási viszonyok mellett te a zsebedben kezdesz matatni hirtelen! De javaslom probáld ki nyugodtan ha az USA-ban jársz hát ha az amcsi rendőr is úgy gondolkodik ahogy te erről a dologról.Rózsa Sándor (betyár)Rosszul tudod. Ha nekem nem hiszel, van itt még jópár USA-t megjárt fórumtárs, kérdezd meg őket. Van itt jogász is egyébként, többi is. Biztos akad közöttük olyan is, aki tanult/ismeri és el is mondja neked, ha megkéred.
(A zsebben matatást egyébként - sőt annál "súlyosabbat" 😀 is - "elkövettem már, nem is egyszer. Többek között pl. New Orleansban is, ami az egyik bűnözéssel legfertőzöttebb város. Ráadásul pont mardi gras idején, merthogy direkt azért mentem oda. 😊 A "felelőtlenségem" mindannyiszor következmények nélkül maradt, megnyugodhatsz, mindet megúsztam, nem csak golyó, de atrocitás nélkül is. A megúszás nem is jó jelző egyébként, mert a tapasztalatom szerint az átlag amerikai rendőr "kellemesebb" falat, mint időnként egy német vagy svájci. Utóbbiak nem egyszer kötekedőbbek és lenézőbbek tudnak lenni mint az angol v. amcsi kollegáik. Bár a nemzetközi jogosítvánnyal az amcsi rendőrök sincsenek jóban, nem egyszer került 10-20 perces vitába, hogy tovább engedjenek. Szerencsére én még mindig meg tudtam őket győzni, de tudok olyanról akit kiszállítottak a kocsiból miatta. és fél napjába került az ügy mire visszaülhetett bele. De lényeg a lényeg, hogy az államok - ezeket a szennyezet gócokat kivéve, mint pl. ez a houstoni külvárosi terület is -, nem a vadnyugat, és nem is a SWAT/helyszínelők. 😊 A gettók tényleg veszélyesek, de ott rendőr is, civil is az, és éppen erről szól a link. Megjegyzem manapság az amerikai határbelépés sokkal kellemetlenebb élmény tud lenni, mint egy rendőri "igazoltatás". Az igazoltatás szót Idézőjelbe téve, mert ott ilyen tulajdonképpen nincs, a rendőr "csak úgy" nem igazoltathat egy polgárt. De ez már tényleg túl messzi kanyar az eredeti témától.)
peterk2005
Feldobsz egy témát és utána úgy csűröd csavarod a szavakat és mondatokat ,hogy az eredeti momdandód az eredeti kommentednek nem is másodlagos hanem harmadlagos vagy negyedleges értelmét nyeri a soraid következtében.Ehez azért tehetség kell na 😉És ez azért is nagyon jó technika mert ugyebár az alap állitásoddal nem tudtam egyet érteni de utána voltak olyan állitásaid amivel tudtam azonosúlni.Apropó te nem vagy véletlenül Fideszes ??🤔🤔(Na jó csak viccelek a Fidesszel)
+1 Tisztába vagyok vele ,hogy s miként igazoltathat egy rendőr (amennyire laikusként vagy nem is annyira laikusként tisztába lehetek vele de azért köszi )De ebben sincs igazad mert vannak különleges esetek amiről te lehet nem is tudsz Pl.Adott állam kormányzója rendelhet el.Vagy az elnök amit így hirtelen tudok,meg még ha jól emlékszem New York rendőr fő kapitánya is persze csak New York-ban természetessen de ő specko eset ha jól tudom még Amerikán belül is szóval őt most hagyjuk is.
+2 Ez nagyon rossz példa volt ,hogy "Vannak itt is jogászok kérdezzem meg őket" Ebben segítek hogy mennyire is kompetensek az amerikai jogban kb. Ugyan úgy laikusak ebben a témában mint te meg én.
Hogy miért roppant egyszerű csak a szemléltetés végett egy két példa miértre.
1;Német-Római jogrendszer contra Angolszász jogrendszer !
2;USA szinte minden állama más és más rendelkezéseket és törvényeket követ.Nem véletlenül az USA-ban csak abban az államban praktizálhat egy ügyvéd ahol kamarai tag.Szóval még egy ottani ügyvéd sincs tisztába minden állam törvényeivel.Akkor egy magyar?
3;Még az államokon belül is más és más szabályok és előírások vonatkoznak a rendfentartószervekre (Fogalmunk sincs itt melyik rendőrség volt az érintett.Megyei?Varosi?Állami?Lakotelepi?Tehét ezt egy itteni forúmozó jogász honnan tudja majd megmondani jobban mint te vagy én ? (Igaz ez speciállisan csak az alap állitásra vonatkozik)
+3 Azt tudom mondani ,hogy szerencséd volt New Orleansba.Igaz én csak egyszer voltam kint Amerikában (igaz akkor pont egy rendvédelmi szervezésben nekem kicsit más a tapasztalatom de lehet elfogult vagyok szóval ez annyira nem is releváns 😃Meg persze nem is beszélek jól angolul akkor is fordítottak )
+4 Az hogy karnevál idején voltál pont az inkább ebben az esetben eléggé árnyalja az összképet ebben a témában.Mivel ilyenkor kivannak adva bizonyos "normatívák"a rendőröknek amik eltérők mindennapi rutintól. És mivel ők is tisztába vannak ,hogy a legtöbb turista pont az év ebben a szakában fordúl meg a városban igy máshogy viselkednek "lazábbak "ha lehet ilyet mondani. (Ez Magyarországon is így van pl.egy Balaton Sound idején ezt személyes tapasztalatbol tudom.Nem lenne buli ha minden kábszeres intézkedés alá lenne vonva de ez megint egy másik téma )
Szóval Peterk nagyon csiplek de tényleg te vagy az egyik akinek mindig elolvasom a bejegyzéseit főleg NFL témában de azt is meg kell hogy mondjam neked amit már töbször írtam hogy nagyon nem tudok rengeteg állitásoddal azonosulni.De ez nem is baj hisz pont az a jó és ebben rejlik az oldal szépsége ,hogy ennyire sokszínű társaság van jelen e fórumon.Szóval Béke veled "testvérem" 😉
több mint 5 éve
Ööö... te tényleg eljutottál 2006-ig? Amikor Gyurcsány parancsára a rendőrök szemeket lőttek ki? Vegülis az analógia annyiban megáll, hogy van lövés, és vannak emberek. Meg fegyverek és szemek. Úgyhogy találó... Vagy ennél a videónál Trumpot sejted a történtek mögött? Végülis rendkívüli állapotot hirdetett, látod az összefüggést?Sobri JóskaTrollkodsz Jóska. Trollkodni én is tudok. Például: oké, tényleg van különbség, Az egyik esetben egy szem veszett oda, a másik esetben meg egy élet. De most éppen azt csináljuk, amiről beszéltem: tologatjuk a morális mérőszalagot ide meg oda, úgy csavarintva a nézőpontot, hogy nekünk tetszetős legyen az eredmény. Tudom veled játszani ezt a játékot, de nem akarom.
A (döntően) krizis helyzetekben történő eltúlzott, hibás rendfenntartói válaszról volt szó, ami ezerféle formában jelenik meg a világban. Egy ilyen megjelenését linkeltem, és örültem neki, hogy sok ugyan a problémánk, de ez a forma szerencsére nálunk (majdnem) teljesen ismeretlen. Ennyi a történet, legalább mi ne csavargassuk.
+1 Abba nagyon nincs igazad ,hogy téged nem lőhet le a rendőr mint a szart ha igazoltatás alatt főleg rossz látási viszonyok mellett te a zsebedben kezdesz matatni hirtelen! De javaslom probáld ki nyugodtan ha az USA-ban jársz hát ha az amcsi rendőr is úgy gondolkodik ahogy te erről a dologról.Rózsa Sándor (betyár)Rosszul tudod. Ha nekem nem hiszel, van itt még jópár USA-t megjárt fórumtárs, kérdezd meg őket. Van itt jogász is egyébként, többi is. Biztos akad közöttük olyan is, aki tanult/ismeri és el is mondja neked, ha megkéred.
(A zsebben matatást egyébként - sőt annál "súlyosabbat" 😀 is - "elkövettem már, nem is egyszer. Többek között pl. New Orleansban is, ami az egyik bűnözéssel legfertőzöttebb város. Ráadásul pont mardi gras idején, merthogy direkt azért mentem oda. 😊 A "felelőtlenségem" mindannyiszor következmények nélkül maradt, megnyugodhatsz, mindet megúsztam, nem csak golyó, de atrocitás nélkül is. A megúszás nem is jó jelző egyébként, mert a tapasztalatom szerint az átlag amerikai rendőr "kellemesebb" falat, mint időnként egy német vagy svájci. Utóbbiak nem egyszer kötekedőbbek és lenézőbbek tudnak lenni mint az angol v. amcsi kollegáik. Bár a nemzetközi jogosítvánnyal az amcsi rendőrök sincsenek jóban, nem egyszer került 10-20 perces vitába, hogy tovább engedjenek. Szerencsére én még mindig meg tudtam őket győzni, de tudok olyanról akit kiszállítottak a kocsiból miatta. és fél napjába került az ügy mire visszaülhetett bele. De lényeg a lényeg, hogy az államok - ezeket a szennyezet gócokat kivéve, mint pl. ez a houstoni külvárosi terület is -, nem a vadnyugat, és nem is a SWAT/helyszínelők. 😊 A gettók tényleg veszélyesek, de ott rendőr is, civil is az, és éppen erről szól a link. Megjegyzem manapság az amerikai határbelépés sokkal kellemetlenebb élmény tud lenni, mint egy rendőri "igazoltatás". Az igazoltatás szót Idézőjelbe téve, mert ott ilyen tulajdonképpen nincs, a rendőr "csak úgy" nem igazoltathat egy polgárt. De ez már tényleg túl messzi kanyar az eredeti témától.)