Politika
46 feliratkozó
több mint 5 éve
Amadeus the Young
32 914
sehogy se jó, tekintve, hogy a most végzett/felvett közszolgák munkateljesítménye és tudása sem a legpatentebb. A jelenlegi rendszer túl drága, a csere után pedig lehet diszfunkcionális lesz. Más lenne a leányzó fekvése, ha az NKE minőségi szakemberképzést produkálna, de nem akaródzik neki produkálni. Olyanokba ne is menjünk bele, hogy x minisztériumban, meg y hivatalban titkárnő Gizi politológus, meg nemzetközi tanulmányokat végzett 22 éves kölke ül az asztal mögött nepotizmus alapján, és nem nagyon tudja, hogy arccal merre van az előre a közig terén havi nettó 3-400.000 forintért. (konkrét, megtörtént sztori) És jöhetsz nekem most azzal, hogy persze, ismeretség alapján, meg bizalmi alapon szeret az ember maga alá embert felvenni, de kurvára nem mindegy, hogy Szociológus Jóska tudja-e, hogy mi a faszt kell csinálnia határidőre az ÁKR meg az ágazati spec szabály alapján.Még mindig irreálisan sok a közalkalmazott.Akkor próbálom egyszerűen: miért jó a kormánynak, hogy rosszabb körülményeket teremt a közszolgák számára? Több munkaidő, kevesebb szabadság, stb.Igazából kétértelmű amit írtál.Csak félve kérdem meg (és jó eséllyel fél óra múlva a fejem vérem majd a falba, hogy minek tettem), de az miért cél?Ez.index.hu/gazdasag/2019/03/01/pentektol_9_oras_a_munkanap_a_kozszferaban/Egyáltalán nem látom, értem, hogy mi ezeknek az intézkedéseknek a célja. Nagyon hajlok arra, hogy semmilyen távlati cél nincs ezekben, viszont nyilvánvalóan szétkúrják az eddig sem túl jól működő, viszont többé-kevésbé érthető, kiismerhető (az átlagember számára) rendszert, aminek a végén a felhasználó baszik rá.
A racionalitásra hivatkozva kirúgtak egy csomó embert aki dolgozott is, most meg rájöttek a nagyeszűek hogy túl sok a meló... biztos nagyon örülnek majd, hogy dolgozhatnak többet kevesebbért (cafeteria elvétel) kevesebb szabival.
warr_b
zinedine5
Pont ez.
Sobri Jóska
zinedine5
Egyrészt jelentheti, hogy "a felhasználó szarik rá, nem érdekli", erre az a válaszom röviden, hogy az apátia az aktuális bürokráciának jó, másrészt jelentheti, hogy "a felhasználó szívja meg", ez meg azért jó, mert akkor legalább nem az intézmény szívja meg.
Sobri Jóska
Mit akar ezzel a kormány elérni?
zinedine5
Mondjuk úgy, ez majd meggyorsítja a természetes csökkenésüket. És a végén kevesebbet kell elküldeni.
Sobri Jóska
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 5 éve
De eddig is csak azokat küldték el, akik dolgoztak is, ez független attól, hogy a minisztériumokban meg hasonló helyeken mennyi léhűtő lébecol. Sok helyen már így sem működik normálisan a rendszer, és konkrétan szabira sem tudnak elmenni, annyi meló van.Még mindig irreálisan sok a közalkalmazott.Akkor próbálom egyszerűen: miért jó a kormánynak, hogy rosszabb körülményeket teremt a közszolgák számára? Több munkaidő, kevesebb szabadság, stb.Igazából kétértelmű amit írtál.Csak félve kérdem meg (és jó eséllyel fél óra múlva a fejem vérem majd a falba, hogy minek tettem), de az miért cél?Ez.index.hu/gazdasag/2019/03/01/pentektol_9_oras_a_munkanap_a_kozszferaban/Egyáltalán nem látom, értem, hogy mi ezeknek az intézkedéseknek a célja. Nagyon hajlok arra, hogy semmilyen távlati cél nincs ezekben, viszont nyilvánvalóan szétkúrják az eddig sem túl jól működő, viszont többé-kevésbé érthető, kiismerhető (az átlagember számára) rendszert, aminek a végén a felhasználó baszik rá.
A racionalitásra hivatkozva kirúgtak egy csomó embert aki dolgozott is, most meg rájöttek a nagyeszűek hogy túl sok a meló... biztos nagyon örülnek majd, hogy dolgozhatnak többet kevesebbért (cafeteria elvétel) kevesebb szabival.
warr_b
zinedine5
Pont ez.
Sobri Jóska
zinedine5
Egyrészt jelentheti, hogy "a felhasználó szarik rá, nem érdekli", erre az a válaszom röviden, hogy az apátia az aktuális bürokráciának jó, másrészt jelentheti, hogy "a felhasználó szívja meg", ez meg azért jó, mert akkor legalább nem az intézmény szívja meg.
Sobri Jóska
zinedine5
Mondjuk úgy, ez majd meggyorsítja a természetes csökkenésüket. És a végén kevesebbet kell elküldeni.
Sobri Jóska
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Még mindig irreálisan sok a közalkalmazott.Akkor próbálom egyszerűen: miért jó a kormánynak, hogy rosszabb körülményeket teremt a közszolgák számára? Több munkaidő, kevesebb szabadság, stb.Igazából kétértelmű amit írtál.Csak félve kérdem meg (és jó eséllyel fél óra múlva a fejem vérem majd a falba, hogy minek tettem), de az miért cél?Ez.index.hu/gazdasag/2019/03/01/pentektol_9_oras_a_munkanap_a_kozszferaban/Egyáltalán nem látom, értem, hogy mi ezeknek az intézkedéseknek a célja. Nagyon hajlok arra, hogy semmilyen távlati cél nincs ezekben, viszont nyilvánvalóan szétkúrják az eddig sem túl jól működő, viszont többé-kevésbé érthető, kiismerhető (az átlagember számára) rendszert, aminek a végén a felhasználó baszik rá.
warr_b
zinedine5
Pont ez.
Sobri Jóska
zinedine5
Sobri Jóska
zinedine5
több mint 5 éve
Akkor próbálom egyszerűen: miért jó a kormánynak, hogy rosszabb körülményeket teremt a közszolgák számára? Több munkaidő, kevesebb szabadság, stb.Igazából kétértelmű amit írtál.Csak félve kérdem meg (és jó eséllyel fél óra múlva a fejem vérem majd a falba, hogy minek tettem), de az miért cél?Ez.index.hu/gazdasag/2019/03/01/pentektol_9_oras_a_munkanap_a_kozszferaban/Egyáltalán nem látom, értem, hogy mi ezeknek az intézkedéseknek a célja. Nagyon hajlok arra, hogy semmilyen távlati cél nincs ezekben, viszont nyilvánvalóan szétkúrják az eddig sem túl jól működő, viszont többé-kevésbé érthető, kiismerhető (az átlagember számára) rendszert, aminek a végén a felhasználó baszik rá.
warr_b
zinedine5
Pont ez.
Sobri Jóska
zinedine5
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Igazából kétértelmű amit írtál.Csak félve kérdem meg (és jó eséllyel fél óra múlva a fejem vérem majd a falba, hogy minek tettem), de az miért cél?Ez.index.hu/gazdasag/2019/03/01/pentektol_9_oras_a_munkanap_a_kozszferaban/Egyáltalán nem látom, értem, hogy mi ezeknek az intézkedéseknek a célja. Nagyon hajlok arra, hogy semmilyen távlati cél nincs ezekben, viszont nyilvánvalóan szétkúrják az eddig sem túl jól működő, viszont többé-kevésbé érthető, kiismerhető (az átlagember számára) rendszert, aminek a végén a felhasználó baszik rá.
warr_b
zinedine5
Pont ez.
Sobri Jóska
zinedine5
több mint 5 éve
Csak félve kérdem meg (és jó eséllyel fél óra múlva a fejem vérem majd a falba, hogy minek tettem), de az miért cél?Ez.index.hu/gazdasag/2019/03/01/pentektol_9_oras_a_munkanap_a_kozszferaban/Egyáltalán nem látom, értem, hogy mi ezeknek az intézkedéseknek a célja. Nagyon hajlok arra, hogy semmilyen távlati cél nincs ezekben, viszont nyilvánvalóan szétkúrják az eddig sem túl jól működő, viszont többé-kevésbé érthető, kiismerhető (az átlagember számára) rendszert, aminek a végén a felhasználó baszik rá.
warr_b
zinedine5
Pont ez.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Ez.index.hu/gazdasag/2019/03/01/pentektol_9_oras_a_munkanap_a_kozszferaban/Egyáltalán nem látom, értem, hogy mi ezeknek az intézkedéseknek a célja. Nagyon hajlok arra, hogy semmilyen távlati cél nincs ezekben, viszont nyilvánvalóan szétkúrják az eddig sem túl jól működő, viszont többé-kevésbé érthető, kiismerhető (az átlagember számára) rendszert, aminek a végén a felhasználó baszik rá.
warr_b
zinedine5
Pont ez.
több mint 5 éve
A te tapasztalatod, a te döntésed...nagy ívben kerülöm a franciákat.Aztán a nagy hajlongásban nehogy így járjál:Budapest belső kerületei már száz éve kialakultak.be fogok hajolni a taxid ablakán, és megküldelek egy takaros, influenza vírussal dúsított hapcival.
A nagy bérházak, az utcák, terek.
Amikor ez történt, nem járta többszázezer autó a fővárost.
Vagyis Budapest belső kerületei teljesen alkalmatlanok autóközlekedésre ilyen mértékben, ahogy a 21.században terhelődik.
És ez a helyzet a legtöbb külső kerülettel is. Amikor "megvárostervezték" az 50-es, 60-as, 70-es években, akkor elenyésző mennyiségű gépjármű járta az utakat.
Innentől kezdve minden földfelszíni megoldás csak tűzoltás. Borotvahabbal.
Prágában a város alatt vezetik ki illetve be a forgalmat, ez eggyel jobb. Mintha Pesten lemennél a csőbe a Deákon vagy a Hősök terénél, és rávinne a pályára dugó, és a teljes város átszelése nélkül.
De egy ilyen sűrűn lakott európai fővárosban (pl a 7.kerület népsűrűsége a világon az egyik legnagyobb, Hong Kongénak például négyszerese) lehetetlenség komfortos megoldást találni.
Mondhatnám, szopó ez mindehogy.
Nálam az egészség, higiénia a prioritás, így én ha már úgyis szopó, és sétával nem kivitelezhető az A-ból B pontba jutás, akkor inkább ülök egészségesen az autómban, vagy hátul a taxiban, és vállalom, hogy lassabban haladok, mintha kötöttpályán lennék, minthogy vadidegen agyhalottak, akik betegen nem otthon fekszenek, hanem tüsszögik és köhélcselik szanaszéjjel a vírusaikat, rámkrahácsoljanak egy 3 napos otthondöglődést.
Ezt a szép dalt meg küldöm a tömegközlekedés rajongóinak és mindenkinek aki szereti:
www.youtube.com/watch?v=yDvAQbgiaF4
Sobri Jóska
Amadeus
Sobri Jóska
Amadeus
több mint 5 éve
Amadeus the Young
32 914
nagy ívben kerülöm a franciákat.Aztán a nagy hajlongásban nehogy így járjál:Budapest belső kerületei már száz éve kialakultak.be fogok hajolni a taxid ablakán, és megküldelek egy takaros, influenza vírussal dúsított hapcival.
Vagyis Budapest belső kerületei teljesen alkalmatlanok autóközlekedésre ilyen mértékben, ahogy a 21.században terhelődik.
És ez a helyzet a legtöbb külső kerülettel is. Amikor "megvárostervezték" az 50-es, 60-as, 70-es években, akkor elenyésző mennyiségű gépjármű járta az utakat.
Prágában a város alatt vezetik ki illetve be a forgalmat, ez eggyel jobb. Mintha Pesten lemennél a csőbe a Deákon vagy a Hősök terénél, és rávinne a pályára dugó, és a teljes város átszelése nélkül.
De egy ilyen sűrűn lakott európai fővárosban (pl a 7.kerület népsűrűsége a világon az egyik legnagyobb, Hong Kongénak például négyszerese) lehetetlenség komfortos megoldást találni.
Nálam az egészség, higiénia a prioritás, így én ha már úgyis szopó, és sétával nem kivitelezhető az A-ból B pontba jutás, akkor inkább ülök egészségesen az autómban, vagy hátul a taxiban, és vállalom, hogy lassabban haladok, mintha kötöttpályán lennék, minthogy vadidegen agyhalottak, akik betegen nem otthon fekszenek, hanem tüsszögik és köhélcselik szanaszéjjel a vírusaikat, rámkrahácsoljanak egy 3 napos otthondöglődést.
Ezt a szép dalt meg küldöm a tömegközlekedés rajongóinak és mindenkinek aki szereti:
Sobri Jóska
Amadeus
Sobri Jóska
több mint 5 éve
index.hu/gazdasag/2019/03/01/pentektol_9_oras_a_munkanap_a_kozszferaban/Egyáltalán nem látom, értem, hogy mi ezeknek az intézkedéseknek a célja. Nagyon hajlok arra, hogy semmilyen távlati cél nincs ezekben, viszont nyilvánvalóan szétkúrják az eddig sem túl jól működő, viszont többé-kevésbé érthető, kiismerhető (az átlagember számára) rendszert, aminek a végén a felhasználó baszik rá.
warr_b
több mint 5 éve
Aztán a nagy hajlongásban nehogy így járjál:Budapest belső kerületei már száz éve kialakultak.be fogok hajolni a taxid ablakán, és megküldelek egy takaros, influenza vírussal dúsított hapcival.
Sobri Jóska
Amadeus
több mint 5 éve
Amadeus the Young
32 914
Budapest belső kerületei már száz éve kialakultak.be fogok hajolni a taxid ablakán, és megküldelek egy takaros, influenza vírussal dúsított hapcival.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Budapest belső kerületei már száz éve kialakultak.A nagy bérházak, az utcák, terek.
több mint 5 éve
Na de ha mindenki ezt csinálja, én lennék a legnagyobb hülye, ha én meg nem. Nemde?pl vki futeshez gumit hasznal meg minden szirszart.annak jo mert olcso/ingyen jott neki es meleget ad de pl a szomszednak es mindenki masnak szar...Aha, tehát a társadalomnak attól jobb lesz, ha én szopok. Érdekes megközelítés 😊Pont erről szólna a kultúra és a társadalmi érzékenység, hogy nem azt teszed mindig ami neked jó de nem lényeg 😊Aha, tök kultúrált állni a megállóban meg izzadni a buszon a csövesek mellett 😁 Így 40 felé hadd legyek már ennyire kényelmes, ha megtehetem. Amúgy céges autóm sosem volt 🙂Egyetértek.Pedig jobb lett!Onnan hogy sok kollégám napi szinten azzal jár, és mindegyik szídja mint a bokrot. Meg aztán mitől lett volna jobb? Ugyanaz a dilettáns vezetés 😆Hú, havonta egy vasárnap 10-től 6-ig, ez tényleg ugyanaz... 🙄Ha 10 éve nem hasznàlod, akkor honnan tudod hogy fos?
Amúgy Bp tömegközlekedése egy fos, hála a magasságosnak hogy már vagy 10 éve nem kell igénybe vennem.
warr_b
Szerintem jó, Én szoktam használni és rendben van.
Persze lehet fejleszteni és kell is. És nem is tökéletes.
Én kb 20 éves viszonylatban tudok véleményt formálni és azt tudom mondani hogy az elmúlt 5-8 évben rengeteget fejlődött.
Fattyu
warr_b
Mind a géppark, mind a lefedettség, sűrűség.
A BKK utazástervező használható és pontos is.
És kulturáltabbak a járatok is. Persze ez függ a hasznàlóktól is.
Fattyu
Lehet szidni sok mindenért a BKV-t, de olyan helyekre is vannak járataik (parasztfalva mucsa határában) ahová más városokban max távolsági busszal zötykölődsz ki 2 átszállással.
A sok kényelmes felkapaszkodott proli jóhogy nem fogja a feketén lízingelt céges kocsit lecserélni a BKV-ra akkor sem, ha 0 kilométeres aranyozott Mercedes buszok járnának. És jóval jobb a fekvése a "csak azért nem használom mert ócska a BKV" mondatnak mint az "önző és kényelmes vagyok, teszek mindenkire magasról csak nekem legyen jó" mottó.
Kultúra kérdése ez inkább...
flzoli
És igen, baromi lusta és kényelmes vagyok, sosem mondtam hogy nem :p
warr_b
flzoli
warr_b
vagy a kutyagumi a jardan hagyva.kenyelmes mert nem hajol le az ember erte de mas meg belelep szagolja.
nem ellened irom hanem altalanositok.Onzoek vagyunk es meg jobban azok leszunk.
ZoliMP
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
Az biztos...de gondolom a Csongrád megyei faluban sem az fűt gumival, aki megvehetné a fát is...rég voltál csongrád megyei faluban ha szted nem túl gyakoriAz neki sem jó, hogy gumit éget, hiszen a saját egészségét is tönkre teszi. Amúgy nem gondolom, hogy ez túl gyakori. Ha vizes fával vagy szeméttel éget az gyakoribb, de ha megkérdezed az embert, hogy melyiket akarja nem fázni vagy a környezetét óvni egyértelmű lesz a válasz. ÉS azt gondolom, hogy ez nem kényelmi kérdés...pl vki futeshez gumit hasznal meg minden szirszart.annak jo mert olcso/ingyen jott neki es meleget ad de pl a szomszednak es mindenki masnak szar...Aha, tehát a társadalomnak attól jobb lesz, ha én szopok. Érdekes megközelítés 😊Pont erről szólna a kultúra és a társadalmi érzékenység, hogy nem azt teszed mindig ami neked jó de nem lényeg 😊Aha, tök kultúrált állni a megállóban meg izzadni a buszon a csövesek mellett 😁 Így 40 felé hadd legyek már ennyire kényelmes, ha megtehetem. Amúgy céges autóm sosem volt 🙂Egyetértek.Pedig jobb lett!Onnan hogy sok kollégám napi szinten azzal jár, és mindegyik szídja mint a bokrot. Meg aztán mitől lett volna jobb? Ugyanaz a dilettáns vezetés 😆Hú, havonta egy vasárnap 10-től 6-ig, ez tényleg ugyanaz... 🙄Ha 10 éve nem hasznàlod, akkor honnan tudod hogy fos?
Amúgy Bp tömegközlekedése egy fos, hála a magasságosnak hogy már vagy 10 éve nem kell igénybe vennem.
warr_b
Én kb 20 éves viszonylatban tudok véleményt formálni és azt tudom mondani hogy az elmúlt 5-8 évben rengeteget fejlődött.
Fattyu
warr_b
Fattyu
Lehet szidni sok mindenért a BKV-t, de olyan helyekre is vannak járataik (parasztfalva mucsa határában) ahová más városokban max távolsági busszal zötykölődsz ki 2 átszállással.
A sok kényelmes felkapaszkodott proli jóhogy nem fogja a feketén lízingelt céges kocsit lecserélni a BKV-ra akkor sem, ha 0 kilométeres aranyozott Mercedes buszok járnának. És jóval jobb a fekvése a "csak azért nem használom mert ócska a BKV" mondatnak mint az "önző és kényelmes vagyok, teszek mindenkire magasról csak nekem legyen jó" mottó.
flzoli
warr_b
flzoli
warr_b
vagy a kutyagumi a jardan hagyva.kenyelmes mert nem hajol le az ember erte de mas meg belelep szagolja.
ZoliMP
Klaci79
Negritis
több mint 5 éve
rég voltál csongrád megyei faluban ha szted nem túl gyakoriAz neki sem jó, hogy gumit éget, hiszen a saját egészségét is tönkre teszi. Amúgy nem gondolom, hogy ez túl gyakori. Ha vizes fával vagy szeméttel éget az gyakoribb, de ha megkérdezed az embert, hogy melyiket akarja nem fázni vagy a környezetét óvni egyértelmű lesz a válasz. ÉS azt gondolom, hogy ez nem kényelmi kérdés...pl vki futeshez gumit hasznal meg minden szirszart.annak jo mert olcso/ingyen jott neki es meleget ad de pl a szomszednak es mindenki masnak szar...Aha, tehát a társadalomnak attól jobb lesz, ha én szopok. Érdekes megközelítés 😊Pont erről szólna a kultúra és a társadalmi érzékenység, hogy nem azt teszed mindig ami neked jó de nem lényeg 😊Aha, tök kultúrált állni a megállóban meg izzadni a buszon a csövesek mellett 😁 Így 40 felé hadd legyek már ennyire kényelmes, ha megtehetem. Amúgy céges autóm sosem volt 🙂Egyetértek.Pedig jobb lett!Onnan hogy sok kollégám napi szinten azzal jár, és mindegyik szídja mint a bokrot. Meg aztán mitől lett volna jobb? Ugyanaz a dilettáns vezetés 😆Hú, havonta egy vasárnap 10-től 6-ig, ez tényleg ugyanaz... 🙄Ha 10 éve nem hasznàlod, akkor honnan tudod hogy fos?
warr_b
Fattyu
warr_b
Fattyu
flzoli
warr_b
flzoli
warr_b
ZoliMP
Klaci79
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
YoungZeeZee
8 566
a legtobb ember nem torodik ezekkel a dolgokkal.csak a most es lustak,de nem a futesre akartam kihegyezni.Az neki sem jó, hogy gumit éget, hiszen a saját egészségét is tönkre teszi. Amúgy nem gondolom, hogy ez túl gyakori. Ha vizes fával vagy szeméttel éget az gyakoribb, de ha megkérdezed az embert, hogy melyiket akarja nem fázni vagy a környezetét óvni egyértelmű lesz a válasz. ÉS azt gondolom, hogy ez nem kényelmi kérdés...pl vki futeshez gumit hasznal meg minden szirszart.annak jo mert olcso/ingyen jott neki es meleget ad de pl a szomszednak es mindenki masnak szar...Aha, tehát a társadalomnak attól jobb lesz, ha én szopok. Érdekes megközelítés 😊Pont erről szólna a kultúra és a társadalmi érzékenység, hogy nem azt teszed mindig ami neked jó de nem lényeg 😊Aha, tök kultúrált állni a megállóban meg izzadni a buszon a csövesek mellett 😁 Így 40 felé hadd legyek már ennyire kényelmes, ha megtehetem. Amúgy céges autóm sosem volt 🙂Egyetértek.Pedig jobb lett!Onnan hogy sok kollégám napi szinten azzal jár, és mindegyik szídja mint a bokrot. Meg aztán mitől lett volna jobb? Ugyanaz a dilettáns vezetés 😆Hú, havonta egy vasárnap 10-től 6-ig, ez tényleg ugyanaz... 🙄Ha 10 éve nem hasznàlod, akkor honnan tudod hogy fos?
warr_b
Fattyu
warr_b
Fattyu
flzoli
warr_b
flzoli
warr_b
ZoliMP
Klaci79
hanem az altalanos hozzaallasra.visszazerve a bkv bkk -ra persze kene tobb p+r meg jobb jarmupark de azt hasznalni is kene tudni mondjuk nem ket helyet elfoglalni vagy nem az ajtoban tomorulni stb es szolni ha ilyen van es mondjuk nem a masikra varni h szoljon es azt levideozni es felrakni ytubra.😀
van olyan hely pesten ahol nem tudnak parkolni az ott lakok mert a sok ingazo ott teszi le a kocsit
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
Az neki sem jó, hogy gumit éget, hiszen a saját egészségét is tönkre teszi. Amúgy nem gondolom, hogy ez túl gyakori. Ha vizes fával vagy szeméttel éget az gyakoribb, de ha megkérdezed az embert, hogy melyiket akarja nem fázni vagy a környezetét óvni egyértelmű lesz a válasz. ÉS azt gondolom, hogy ez nem kényelmi kérdés...pl vki futeshez gumit hasznal meg minden szirszart.annak jo mert olcso/ingyen jott neki es meleget ad de pl a szomszednak es mindenki masnak szar...Aha, tehát a társadalomnak attól jobb lesz, ha én szopok. Érdekes megközelítés 😊Pont erről szólna a kultúra és a társadalmi érzékenység, hogy nem azt teszed mindig ami neked jó de nem lényeg 😊Aha, tök kultúrált állni a megállóban meg izzadni a buszon a csövesek mellett 😁 Így 40 felé hadd legyek már ennyire kényelmes, ha megtehetem. Amúgy céges autóm sosem volt 🙂Egyetértek.Pedig jobb lett!Onnan hogy sok kollégám napi szinten azzal jár, és mindegyik szídja mint a bokrot. Meg aztán mitől lett volna jobb? Ugyanaz a dilettáns vezetés 😆Hú, havonta egy vasárnap 10-től 6-ig, ez tényleg ugyanaz... 🙄Ha 10 éve nem hasznàlod, akkor honnan tudod hogy fos?
warr_b
Fattyu
warr_b
Fattyu
flzoli
warr_b
flzoli
warr_b
ZoliMP
több mint 5 éve
Világszerte trend, igen. A minden szarral fűtést nyugodtan lehetne szankcionálni az autósok állandó további sarcolása helyett, mert az előbbi sokkal több szmogot generál pl.pl vki futeshez gumit hasznal meg minden szirszart.annak jo mert olcso/ingyen jott neki es meleget ad de pl a szomszednak es mindenki masnak szar...Aha, tehát a társadalomnak attól jobb lesz, ha én szopok. Érdekes megközelítés 😊Pont erről szólna a kultúra és a társadalmi érzékenység, hogy nem azt teszed mindig ami neked jó de nem lényeg 😊Aha, tök kultúrált állni a megállóban meg izzadni a buszon a csövesek mellett 😁 Így 40 felé hadd legyek már ennyire kényelmes, ha megtehetem. Amúgy céges autóm sosem volt 🙂Egyetértek.Pedig jobb lett!Onnan hogy sok kollégám napi szinten azzal jár, és mindegyik szídja mint a bokrot. Meg aztán mitől lett volna jobb? Ugyanaz a dilettáns vezetés 😆Hú, havonta egy vasárnap 10-től 6-ig, ez tényleg ugyanaz... 🙄Ha 10 éve nem hasznàlod, akkor honnan tudod hogy fos?
warr_b
Fattyu
warr_b
Fattyu
flzoli
warr_b
flzoli
warr_b
ZoliMP
Kutyát meg eleve nem engednék tartani kertes házon kívül városban, baromira nincs semmilyen kultúrája.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
8 566
pl vki futeshez gumit hasznal meg minden szirszart.annak jo mert olcso/ingyen jott neki es meleget ad de pl a szomszednak es mindenki masnak szar...Aha, tehát a társadalomnak attól jobb lesz, ha én szopok. Érdekes megközelítés 😊Pont erről szólna a kultúra és a társadalmi érzékenység, hogy nem azt teszed mindig ami neked jó de nem lényeg 😊Aha, tök kultúrált állni a megállóban meg izzadni a buszon a csövesek mellett 😁 Így 40 felé hadd legyek már ennyire kényelmes, ha megtehetem. Amúgy céges autóm sosem volt 🙂Egyetértek.Pedig jobb lett!Onnan hogy sok kollégám napi szinten azzal jár, és mindegyik szídja mint a bokrot. Meg aztán mitől lett volna jobb? Ugyanaz a dilettáns vezetés 😆Hú, havonta egy vasárnap 10-től 6-ig, ez tényleg ugyanaz... 🙄Ha 10 éve nem hasznàlod, akkor honnan tudod hogy fos?
warr_b
Fattyu
warr_b
Fattyu
flzoli
warr_b
flzoli
warr_b
több mint 5 éve
nem az a trend hogy megvalósul, hanem hogy szóba kerül
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
Tényleg nem személyeskedni kellene egy ilyen témában. Én elhiszem az utazóközönségnek, hogy a BKV fejlődött, mondjuk az is tény, hogy egyrészt volt hová, másrészt ezt a fejlődést főképp a kiszervezésekkel érte el, az ilyen Arriva és társai cégekkel. Ezek a társaságok nyereségesen működtetnek olyan útvonalakat, amiket a BKV ezek szerint nem tudott. Tényleg nekem is tetszenek az új buszok amiket látok pl a reptéren, de az már nem tetszik, hogy van már vagy 30 féle busz a BKV tulajdonában és nem úgy tűnik, mintha ez valami jól átgondolt koncepció alapján működne. De én ezt a témát félre is tenném. Arról szeretném ha meggyőzne valaki, hogy a nagyvárosokban az egy trend, hogy mondjuk a belvárost lezárjuk az autók elől és gyalogos övezeteket hozunk létre...meg gyalogos hidat a város közepén. Mert én ezt sem időszerűnek, sem életszerűnek nem tartom. Egyébként ha a normális időn belül beérnék a belvárosba és kulturált körülmények között tudnám a kocsimat hagyni a város szélén, én meggyőzhető lennék, hogy váltsak közösségi közlekedésre. Ha külföldre megyek, akkor is teljesen jól elvagyok a helyi bkv-kal, bár tény, hogy turistaként a bosszantó dolgokat kevésbé veszem észre, mint saját fővárosomban.
több mint 5 éve
Budán. Az én szempontjaimat sem nézi soha senki 😀Most nem tudom hol dolgozol.15 km a munkahelyem otthonról. Kocsival 20 perc, békávéval egy óra. Kocsiban kényelmesen, klímával, nyugiban, békávén a koszban, büdösben, csövesek, idióták között, kimaradó járatokkal, lerobbanó, kiégő buszokkal. Miért békávéznék?mer ha nem tudsz autóval menni a WC-re akkor busszal kell?A szűk, egyirányú belvárosi utcákban autóval is nehéz manőverezni, nemhogy busszal vagy trolival...nyílván nem ugyanaz, de tény hogy máshol is kísérleteznek veleHú, havonta egy vasárnap 10-től 6-ig, ez tényleg ugyanaz... 🙄www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/paris-car-free-sundays-city-centre-france-pedestrian-a8566991.htmlHát ebben nem értünk egyet. Igaz én nem a belvárosban közlekedek, hanem a város széléről. Nem is nagyon tudom van e olyan főváros meg a fejlett világban ahol a metrók belvárosból belvárosba visznek. Ha azokat kivinnek a városhatárig akkor azt mondom hogy rajta, tömegközlekedünk, de így ennek autósként csak a hátrányát látom. Mondjuk nem tudom mik azok a példák, ahol kitiltják az autókat, mert a dugódíjat is inkább kifizetném csak mehessek autóval, mint a közösségi közlekedés. De egyébként hol vannak kitiltva autok a fővárosból???Olvastam pár kiemelt dolgot Puzser programjából. Vannak amik tetszenek, van amit nyilván a kampány hevében lő el és nem foglalkoztat, de a f@sz kíván már állandóan ezekkel az autómentes BP programoktól. Most nekem tok mindegy, hogy PR vagy KG mondja ezt, de ezzel tényleg lehet szavazókat nyerni?Erre tart Európa és a világ is és erre kene tartani nekünk is. Én például örülnék neki, de azért elég sok embert szopórollerre lehet tenni ha ezt elrontják.
Klaci79
Az hogy teljes autoforgalmat kitiltja necces kérdés, de pl. Németországban is megvan húzva hogy milyen autók mehetnek mondjuk Stuttgart belvárosába.
Alapjába véve Budapestnek remek a tömegközlekedése, szóval a lehetőség adott lenne.
Toca
Klaci79
Negritis
warr_b
és ha kevesebb autó lenne a városba akkor a busz-troli közlekedés is jóval jobb lenne
Negritis
warr_b
5 perc séta biztos kurvára fáj mindenkinek ....
Negritis
warr_b
De ha a belvárosban akkor oda mész a sétáló övezet szélére és besétálsz. Ha meg nem ott akkor nem mindegy kis kerülővel mész majd.
Kényelmetlenebb lenne aláírom és ha nem setalgatsz a belvárosban / nem ott laksz semmit nem kapsz érte. De néha azért jó ha nem csak saját szempontból nézed.
Toca
több mint 5 éve
Most nem tudom hol dolgozol.15 km a munkahelyem otthonról. Kocsival 20 perc, békávéval egy óra. Kocsiban kényelmesen, klímával, nyugiban, békávén a koszban, büdösben, csövesek, idióták között, kimaradó járatokkal, lerobbanó, kiégő buszokkal. Miért békávéznék?mer ha nem tudsz autóval menni a WC-re akkor busszal kell?A szűk, egyirányú belvárosi utcákban autóval is nehéz manőverezni, nemhogy busszal vagy trolival...nyílván nem ugyanaz, de tény hogy máshol is kísérleteznek veleHú, havonta egy vasárnap 10-től 6-ig, ez tényleg ugyanaz... 🙄www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/paris-car-free-sundays-city-centre-france-pedestrian-a8566991.htmlHát ebben nem értünk egyet. Igaz én nem a belvárosban közlekedek, hanem a város széléről. Nem is nagyon tudom van e olyan főváros meg a fejlett világban ahol a metrók belvárosból belvárosba visznek. Ha azokat kivinnek a városhatárig akkor azt mondom hogy rajta, tömegközlekedünk, de így ennek autósként csak a hátrányát látom. Mondjuk nem tudom mik azok a példák, ahol kitiltják az autókat, mert a dugódíjat is inkább kifizetném csak mehessek autóval, mint a közösségi közlekedés. De egyébként hol vannak kitiltva autok a fővárosból???Olvastam pár kiemelt dolgot Puzser programjából. Vannak amik tetszenek, van amit nyilván a kampány hevében lő el és nem foglalkoztat, de a f@sz kíván már állandóan ezekkel az autómentes BP programoktól. Most nekem tok mindegy, hogy PR vagy KG mondja ezt, de ezzel tényleg lehet szavazókat nyerni?Erre tart Európa és a világ is és erre kene tartani nekünk is. Én például örülnék neki, de azért elég sok embert szopórollerre lehet tenni ha ezt elrontják.
Klaci79
Az hogy teljes autoforgalmat kitiltja necces kérdés, de pl. Németországban is megvan húzva hogy milyen autók mehetnek mondjuk Stuttgart belvárosába.
Alapjába véve Budapestnek remek a tömegközlekedése, szóval a lehetőség adott lenne.
Toca
Klaci79
Negritis
warr_b
és ha kevesebb autó lenne a városba akkor a busz-troli közlekedés is jóval jobb lenne
Negritis
warr_b
5 perc séta biztos kurvára fáj mindenkinek ....
Negritis
warr_b
De ha a belvárosban akkor oda mész a sétáló övezet szélére és besétálsz. Ha meg nem ott akkor nem mindegy kis kerülővel mész majd.
Kényelmetlenebb lenne aláírom és ha nem setalgatsz a belvárosban / nem ott laksz semmit nem kapsz érte. De néha azért jó ha nem csak saját szempontból nézed.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
8 566
de ott pl mindenhol fizetos.Azon szoktam toprengeni, hogy aki pl autoval jar be pestre hol parkol?haverék ott laktak a Corvin sétány környékén és a plázába befizettek parkolásért
Illetve aki pl a corvin negyed kornyeki lakotelepen lakik hova mennek autoval es hol parkolnak?
Nem hiszem, hogy minden munkahely biztosit parkolohelyet.
ZoliMP
a Nokiánakl van parkolója (de kurvára nem elég)
elvileg az epamnak is lesz valamennyi
de sokaknak marad az utca / corvin pláza
mondjuk az építkezések miatt utcán tuti nem parkolnék a sétány környékén
kiváncsi leszek mikor a cordiás társasház elkészül és beköltöznek oda akkor mi lesz
Negritis
sokkal tobb p+r kene.bar az emberek sajnos lustak auto-tomegkozlekedes kombora.de a corvin elerheto metroval siman.bun autozni oda.
pl 10es ut vagy szigetszentmiklos.Agyhalal a dugo esetleg meg parkolohelyet talalni es fizetni erte nekem nem erne meg.ahol van gyorsabb alternativa pl 10esnel a vonat en azt hasznalnam.Eurocenter parkolo allandoan fullon van mert p+r nek hasznaljak.fizetos lesz.
bkv/bkk.utazasi kultura:mindenki egy helyre csoportosul mert innen 2 lepes a mozgolepcso.en pl setalok 10mp vel tobbet de pl vegig kenyelmesen ulok vagy varok meg1 jaratot.
De persze lehetne tisztabb es felhasznalo baratabb a ceg parkja.
aki pl a kombinot megvette egy rohej, gondolom ment zsebbe zse.Az h az egymassal szemben ulo helyek amik a kerekeken vannak ..bakker a labad nem fer el a labtarton.se egymas mellett se csak az egyik mert nekem pl 45-46os.